-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Javni poziv

Objavljeni svi javni pozivi za predlaganje programa/projekata javnih potreba u 2017.

Metković, 31.1.2017. - Grad Metković danas je kompletirao sve javne pozive za predlaganje programa/projekata javnih potreba u 2017. godini koji se financiraju iz Proračuna Grada Metkovića. Uz već objavljene, dodani su pozivi za predlaganje programa/projekata javnih potreba u sportu i turizmu te poljoprivredi i zaštiti okoliša Grada Metkovića.

 Humanost

Crvenome križu stigla vrijedna donacija iz Pule

Metković, 31.1.2017. - Danas je u prostorijama Gradskoga društva Crvenoga križa Metković stigla donacija iz Pule za koju je zaslužna predsjednica pulske podružnice Udruge Lancarice Danijela Juran Brajković, koja je u sklopu akcije za Istru jedan dio donacije odvojila i za Metković.

 Projekti

Asfaltira se Sv. Franje Asiškoga, slijede Ilije Bošnjaka i I. L. Ribara

Metković, 31.1.2017. - Nakon što su završeni radovi na u sklopu izvođenja radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u Ulici sv. Franje Asiškoga, započelo se s polaganjem završnoga habajućeg sloja asfalta na kolniku.

 Poljoprivreda

Novi natječaj za podmjeru 6.3. 'Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava'

Metković, 30.1.2017. - Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr) objavila je 27.siječnja 2017. Natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, provedba tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

 Poziv

Poziv poljoprivrednim proizvođačima, ugostiteljima i hotelijerima

Metković, 30.1.2017. - Grad Dubrovnik i Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA d.o.o. organiziraju susret poljoprivrednih proizvođača, ugostitelja i hotelijera 13. veljače 2017., od 13 do 16 sati u hotelu Adria. Susret se organizira radi povezivanja proizvođača i ugostitelja u vrijeme kada se formiraju jelovnici za nadolazeću sezonu. Tako se omogućuje izravan kontakt proizvođača i potencijalnih kupaca.

 

 Policija

Osumnjičen za utaju poreza i neisplatu plaće

Metković, 30.1.2017. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije ove PU, 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine i neisplatu plaće.

 Šport

Košarkašima treća pobjeda u nizu

Metković, 30.1.2017. - Igrači KK Metković sinoć su u Gradskoj športskoj dvorani odigrali susret 7. kola B1 košarkaške lige jug, u kojemu su sa 74:54 slavili protiv KK Trogir pa im je to treća pobjeda u nizu.

 Rad udruga

Spašena ozlijeđena velika ušara

Metković, 30.1.2017. - Prošle je subote naš sugrađanin Stipe Kaleb na nasipu ispod Struge pronašao sovu ušaru (Bubo bubo) pa se, zamijetivši da je ozlijeđena, obratio Ornitološkom društvu Brkata sjenica.

 Domovinski rat

Sjećanje na pok. Marija Nikolića Kiša

Metković, 30.1.2017. - Članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade obilježili su 24. godišnjicu pogibije Marija Nikolića Kiša, koji je na jučerašnji dan poginuo u Akciji Maslenica 1993.

 Zanimljivosti

Pauletića na slogan inspirirao Obrad Gluščević

Metković, 29.1.2017. - Mostov kandidat za gradonačelnika Splita Robert Pauletić za svoj je slogan Čovik od svita, Pauletić gradonačelnik Splita posudio naziv cjelovečernjega filma Čovik od svita, što ga je 1965. režirao Metkovac Obrad Gluščević.

 Metković 600

Metkovski grb na plitici staroj preko 120 godina

Metković, 29.1.2017. - Evo još jednoga priloga metkovskoj povijesti. Metkovski zet i kolekcionar Zlatko Huzek iz Zagreba svojedobno nam je ustupio zanimljivu fotografiju plitice za voće iz Hotela Austria, koji je u Metkoviću otvoren 1890. pa je tako bio jedan od prvih hotela na istočnoj obali Jadrana.

 Politika

Božo Petrov predsjednik, Nikola Grmoja politički tajnik, a Katarina Ujdur članica Nadzornoga odbora Mosta NL

Metković, 28.1.2017. - Kako piše Večernji list, Božo Petrov danas je izabran za predsjednika Mosta nezavisnih lista na prvom nacionalnom izbornom Saboru stranke. Za političkoga tajnika izabran je saborski zastupnik Nikola Grmoja, dok je metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur postala članicom Nadzornoga odbora.

 

 Manifestacije

'Seikilosov epitaf' još bolje zvuči 'in situ' uz neretvanske delicije i pelješko vino

Metković, 28.1.2017. - Kao i prijašnjih godina, u manifestaciju Noć muzeja uključio se i Arheološki muzej Narona u Vidu, koji je sinoć svoja vrata otvorio mnogim posjetiteljima.

 Manifestacije

Oku i uhu ugodna večer u Prirodoslovnome muzeju Metković

Metković, 28.1.2017. - Prirodoslovni muzej Metković sinoć je u sklopu manifestacije Noći muzeja ugostio veliki broj naših sugrađana i gostiju grada, koji su s velikim zanimanjem obišli postav Muzeja što ga mahom čine ptice, ali i druge životinje koje žive, ili su živjele u dolini Neretve.

 Projekti

Biciklom do Narone

Metković, 27.1.2017. - Gradonačelnica Katarina Ujdur predstavila je u Ministarstvu turizma Projekt Biciklom do Narone, kojim je Grad Metković aplicirao za javnu cikloturističku infrastrukturu.

 Projekti

Metković dobiva spoj s autocestom te rješava još neke prometne probleme

Metković, 27.1.2017. - Na inicijativu svoga zamjenika i saborskoga zastupnika Nikole Grmoje, metkovska se gradonačelnica Katarina Ujdur u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sastala s ministrom Butkovićem i njegovim suradnicima; direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i direktorom Hrvatskih autocesta Josipom Draženovićem i to na temu prometne problematike grada Metkovića.

 Požar

Do kada će se ovakvi prizori ponavljati svake zime?

Metković, 27.1.2017. - Povodom najnovijega šumskoga požara između Vida i Pruda, iz Fotostudija Veraja dobili smo impresivne i zastrašujuće fotografije učinka nedavnih požara oko Metkovića.

 Izložba

Velimir Ključe izlaže u GKS-u

Metković, 27.1.2017. - Šezdesetak svojih radova postavio je opuzenski slikar Velimir Ključe u izložbu slika Mala retrospektiva koja je sinoć otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 Požar

Spaljivao korov pa vatra izmaknula kontroli

Metković, 26.1.2017. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković utvrđeno je kako je 60-godišnjak jučer, 25. siječnja, oko 13,30 sati na poljoprivrednom zemljištu u Metkoviću, na predjelu zvanom Meterezi spaljivao korov, a da prethodno nije izvijestio vatrogasce što je bio dužan učiniti.

 Policija

Državljanin Srbije ilegalno ušao u Hrvatsku

Metković, 26.1.2017. - Opservacijom užeg dijela grada Metkovića u večernjim satima u utorak, 24. siječnja, na predjelu uz državnu granicu, policijski službenici Postaje granične policije Metković zaustavili su osobno vozilo talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Srbije, dok se u vozilu kao putnik nalazio 53-godišnji državljanin Italije.

 Javni poziv

Prijavite svoje programe/projekate za 2017. godinu

Metković, 25.1.2017. - Grad Metković je danas objavio Javni poziv za predlaganje programa/projekata javnih potreba u 2017. godini u području predškolskoga odgoja, udruga građana, socijalne skrbi i kulture, koji se financiraju iz Proračuna Grada Metkovića. Preuzmite pozive i potrebnu dokumentaciju.

 Šport

Predsjednica potvrdila sponzorstvo

Metković, 25.1.2017. - SU Neretva run, organizator III. Metkovske skalinade, dobila je od predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović potvrdu o visokom pokroviteljstvu nad tom manifestacijom koja će se održati 19. ožujka ove godine.

 

 Obavijest

Javna rasvjeta danju svijetli radi popravka

Metković, 25.1.2017. - Zbog mnogobrojnih upita građana iz Gradske uprave obavještavaju da je ovih dana u tijeku popravak javne rasvjete na području grada Metkovića pa su radi toga rasvjetna tijela uključena tijekom dana.

 

 Poziv

Podnesite Zahtjev za korištenje javne površine

Metković, 25.1.2017. - Grad Metković, Jedinstveni upravni odjel Grada Metkovića, Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU poziva korisnike javnih površina kojima je isteklo odobrenje za korištenje javnih površina s danom 31. prosinca 2016. godine, da podnesu zahtjeve za korištenje javnih površina za 2017. godinu.

 Socijalna skrb

Uključimo starije osobe u našu zajednicu

Metković, 24.1.2017. - Udruga DOBRA u okviru projekta Uključimo starije osobe u našu zajednicu provodi kampanju Ne zaboravimo starije koja je započela akcijom Uljepšaj baki Božić. Tijekom kampanje obilježavat će se datumi značajni za starije osobe kako bi se pozornost javnosti skrenula na njihova prava i potrebe.

 Reagiranje

Grmoja: Dok oni skupljaju političke bodove, mi sustavno rješavamo problem zgrade Suda i potencijalne mini-bolnice

Metković, 24.1.2017. - Od početka rada Mosta naglašavamo važnost poboljšanja kvalitete života i skrbi za građane Metkovića. To smo i izdvojili kao dio plana u našoj strategiji za Metković 2013. godine. Tome smo pristupili sustavno i ozbiljno te već duže vrijeme radimo na tome da se pokrene razvoj medicinske skrbi.

 In memoriam

Komemoracija prof. Gabriću u Gimnaziji Metković

Metković, 24.1.2017. - Danas je u Gimnaziji Metković održana komemoracija prof. Ivanu Ivi Gabriću, koji je na čelu te škole stajao šezdesetih i sedamdesetih godina te ponovno nakon osamostaljenja Hrvatske.

 Metković 600

Prepoznaje li tko svoju baku ili prabaku?

Metković, 24.1.2017. - Ova izvrsna fotografija nastala je početkom tridesetih prošloga stoljeća u dvorištu časnih sestara u Metkoviću. Na njoj su mlade polaznice tečaja šivanja.

 

 In memoriam

Umro je prof. Ivan Gabrić

Metković, 23.1.2017. - Danas je u Metkoviću u 83. godini umro prof. Ivan Gabrić, dugogodišnji ravnatelj Gimnazije Metković te istaknuti sportski, kulturni i društveni djelatnik. Komemoracija pok. prof. Gabriću bit će sutra u 12 sati u prostorijama Gimnazije Metković, a posljednji ispraćaj u 15 sati ispred Gradske mrtvačnice na Groblju sv. Ivana Nepomuka. Iskrena sućut supruzi Deši, kćeri Neži i ostaloj rodbini.

 

 Glazba

Jurica Popović objavio novi videospot

Metković, 23.1.2017. - Promatrajući ovaj svijet često poželim imati neku moć, a da me pri tome ne „prebaci“ pamet. Moje pjesme moj su osnovni alat, njima pokušavam reći i u srca drugih prenijeti svoja godinama brušena razmišljanja.

 Domovinski rat

Veterani Četvrte na obilježavanju VRO Maslenica '93.

Metković, 23.1.2017. - Veterani IV. gardijske brigade HV-a, podružnice DNŽ, jučer su posjetili Ravne kotare povodom obilježavanja 24. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica '93.. Polazak je organiziran s metkovskoga Autobusnog kolodvora u ranim jutarnjim satima da bi se nakon trosatne vožnje autocestom stiglo u Ravne kotare.

 Priroda

Zimsko prebrojavanje ptica vodarica, zimovalica

Metković, 23.1.2017. - Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i članovi Ornitološkog društva Brkata sjenica iz Metkovića sudjelovali su i ove godine u globalnom prebrojavanju ptičjih vrsta vezanih uz vlažna, slatkovodna i morska staništa.

 Šport

Dovedite svoje dijete, a trenirajte i vi u isto vrijeme

Metković, 21.1.2017. - Iz metkovskoga Karate-kluba Knez Domagoj javljaju da su u tijeku radovi u njihovim klupskim u kojima se uređuje Centar borilačkih vještina Metković (CBV), u kojemu će raditi i Karate-vrtić i Karate-škola Knez Domagoj.

 Rukomet

Djevojčice RK Jerkovac izvrsne na međunarodnom turniru u Čapljini

Metković, 21.1.2017. - Dvije selekcije djevojčica RK Jerkovac; rođene 2006. i mlađe te 2008. i mlađe sudjelovale su na Međunarodnom turniru u minirukometu RA Kup 2017, što ga je izvrsno organizirala Rukometna akademija Čapljina.

 Zaštita prirode

Katarina Ujdur: Čapljina i Metković moraju usko surađivati na upravljanju i zaštiti voda rijeke Neretve

Metković, 20.1.2017. - Danas je u Čapljini u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Agencije za vodno područje Jadranskog mora, Elektroprivrede HZHB i Općine Čapljina održan znanstveno-stručni skup Zaštita i upravljanje vodama, na kojemu je sudjelovao niz stručnjaka iz raznih područja.

 Vrijeme

Ledovi i snjegovi u novijoj metkovskoj povijesti

Metković, 20.1.2017. - Nedavno, za naše prilike, iznimno hladno vrijeme koje je počelo 6. siječnja jutarnjom temperaturom -3,7 °C, dok je šest sljedećih dana najniža temperatura varirala od -5,6 °C do -8,6 °C (10. siječnja), ponukalo je motritelja Meteorološke postaje Metković Dragana Tolića da nam pripremni iscrpan pregled najnižih temperatura i visina snijega, otkako je Postaja počela raditi 19. svibnja 1997.

 Ispravak

Publije Vatinije nije osvajao Naronu

Metković, 20.1.2017. - Iz Zadra nam se javio Borovčanin Denis Vekić s ispravkom, tj. objašnjenjem pisma što ga je Ivo Smoljan objavio u svojoj knjizi Neretva, o čemu smo pisali u prethodnome članku.

 Šport

III. Metkovska skalinada podignuta skalin više

Metković, 20.1.2017. - Sportska udruga Neretva run sinoć je u Zgradi političkih stranaka održala konferencija za medije na kojoj su vodeći ljudi Udruge najavili III. Metkovsku skalinadu, koja će se održati 19. ožujka ove godine.

 Zanimljivosti

Kakva je zima bila u Neretvi prije 2063. godine

Metković, 19.1.2017. - Nedavno smo Milki Tici, autorici izložbe Metković u dolini Neretve što je u zagrebačkoj Knjižnici Medveščak postavljena do 24. ožujka, poslali „dopunu“ s fotografijom smrznutoga ušća Neretve. Ona nam je uzvratila zanimljivim podatkom koji je pronašla u knjizi Ive Smoljana Neretva (posljednje izdanje u nakladi Galerije Stećak 1998.)

 Projekti

Pri kraju Projekt ' Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava grada Metkovića'

Metković, 19.1.2017. - Iz gradske tvrtke Metković d.o.o. izvijestili su nas da se danas počelo s asfaltiranjem Ulice sv. Franje Asiškoga, u sklopu izvođenja radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u toj ulici.

 Promet

Nakon GONG-a stigao i GONK

Metković, 18.1.2017. - Građani organizirano nadziru kamere (GONK), tako smo nabrzinu imenovali najnoviju građansku inicijativu koja putem društvenih mreža želi upozoriti sudionike u prometu na području Metkovića na mjesta na kojima su postavljene najnovije policijske kamere i radari.

 Turizam

Gostiju za četvrtinu više, prednjače domaći, a među strancima Bjelorusi

Metković, 18.1.2017. - Godina 2016. za nama je i vrijeme inventurama. Tako nam je Turistička zajednica grada Metkovića poslala podatke o posjetima domaćih i stranih turista te o noćenjima u 2016., sve to usporedivo s proteklim godinama.

 Radionica

Subota u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 18.1.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva djecu i ove subote od 10 do 12 sati na radionicu na kojoj će naučiti više o sunčevu sustavu – o tome što su planeti, njihovi pratioci sateliti, zatim kometi, planetoidi i meteoroidi. Donesite boje, kolaž papir, škarice i ljepilo te izradite njegov model za svoju sobu.

 

 Izbori

Poznat još jedan kandidat za gradonačelnika

Metković, 17.1.2017. - Kako izvješćuje Radio Delta, svoju je kandidaturu za metkovskoga gradonačelnika najavio i Stipo Gabrić Jambo, koji je prije nekoliko dana izabran u Predsjedništvo HSS-a.

 

 Obavijest

Film 'Huda jama – strogo čuvana tajna' u veljači u Gradskome kulturnom središtu

Metković, 17.1.2017. - Film Huda jama – strogo čuvana tajna Romana Leljaka bit će prikazan u Gradskome kulturnom središtu Metković u srijedu, 8. veljače s početkom u 19 sati.

 In memoriam

Umro fra Karlo Jurišić

Metković, 17.1.2017. - U Makarskoj je prošle subote u 99. godini života, 82. redovništva i 75. svećeništva umro fra Karlo Jurišić, dugogodišnji profesor crkvene povijesti na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj. Stariji ga Metkovci pamte i kao plodnoga suradnika u župnome listu Iskra, koji je izlazio u nakladi Župe sv. Ilije Proroka.

 Tribina

Izazovi u zabitima

Metković, 17.1.2017. - Udruga Narenta, KISS i GI Lokalac pozivaju vas na tribinu Izazovi u zabitima, koja će se u GKS-u Metković održati u četvrtak, 19. siječnja s početkom u 18 sati.

 Šport

Uspješno djelovanje BK Metković u 2016.

Metković, 17.1.2017. - Biciklistički klub Metković u nedjelju je Galeriji GKS-a Metković održao svoju treću Redovnu skupštinu na kojoj je predsjednik Društva Dalibor Talajić članstvu podnio Godišnji izvještaj o radu i djelovanju u 2016. te zahvalio svim članovima i sponzorima koji su na bilo koji način pomogli u njegovu radu.

 Šport

Metkovcima jaki turnir u Zenici

Metković, 17.1.2017. - Igrači RK Metković Škola rukometa sudjelovali su od 12. do 15. siječnja na Međunarodnom rukometnom turniru prijateljstva Zenica 2017., što ga je uspješno organizirao Zenički RK Čelik Junior.

 Metković 600

Pet godina do velike obljetnice

Metković, 17.1.2017. - Danas je točno 595. godina otkako je nastao dokument o događaju koji se zbio, jamačno, u siječnju 1422. na rijeci Neretvi podno Metkovića (flumaria Narrenti subtus Metchovich). Riječ je o dokumentu u kojemu se, koliko za sada znamo, prvi put spominje Metković.

 Policija

Zaplijenjeno gotovo 13 kg marihuane

Metković, 16.1.2017. - Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela jučer, 15. siječnja, oko 10:30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak, a s kojim su se u vozilu nalazile još dvije muške osobe u dobi od 23 i 26 godina, svi državljani Albanije.

 Šport

Lauri Ćulum zlato na turniru Grand Prix Croatia u Samoboru

Metković, 15.1.2017. - Od petak se do danas u Samoboru održavao najjači međunarodni klupski karate-turnir u EU – 26. Grand Prix Croatia, na kojemu su nastupila 242 kluba iz 28 zemalja s 1875 natjecatelja u 2108 prijava. Za Karate-klub Metković u borbama su nastupili Duje Mihaljević, Lucija Utovac, Laura Ćulum, Iva Vučić i Ante Krstičević.

 Obljetnice

Obilježena 25. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske

Metković, 15.1.2017. - Danas se širom Hrvatske obilježava 15. siječnja, dan kada je prije 25 godine započelo međunarodno priznavanje Republike Hrvatske. Tako je bilo i u Metkoviću.

 Rukomet

Duvnjak 'zakucao Magjare'

Metković, 15.1.2017. - Premda nakon dugo vremena u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji nema nikoga iz Metkovića (a imali smo višestruke zlatne olimpijce i još štošta), vjerujemo da je sinoć barem pola Metkovića bilo prilijepljeno uz TV ekrane. Jer, rukomet nam je u krvi.

 Gradska uprava

Gradonačelničino obraćanje povodom 25. obljetnice međunarodnoga priznanja RH

Metković, 15.1.2017. - Dragi Metkovci i Metkovke, na današnji je dan, 15. siječnja 1992. godine započelo međunarodno priznanje Republike Hrvatske. Neobičan ponos zahvatio je cijelu Lijepu Našu, od tada punopravnu državu, koja je vodila težak i krvav obrambeni Domovinski rat na svojim prostorima.

 Šport

Dječacima iz RK Metković 1963 turnir u Čapljini

Metković, 14.1.2017. - Iz RK Metković 1963 javljaju da su danas njihovi dječaci rođeni 2006. i 2008. godine sudjelovali na Međunarodnom turniru u minirukometu u Čapljini, na kojemu su se u organizaciji RA Čapljina natjecale 23 ekipe. Pod vodstvom trenera Jure Kozine, dječaci rođeni 2008. osvojili su prvo mjesto. Čestitamo!

 

 Isprika

Isprika gledateljima zbog kvara na sustavu grijanja

Metković, 14.1.2017. - Danas je u Kinu 'Pobjeda' tijekom projekcije crtanoga filma 'Snježna kraljica' došlo do kvara na crpki koja pogoni sustav grijanja desnoga dijela dvorane pa je u tome dijelu gledališta bilo hladno.

 Šport

Pripremaju se rukometaši i košarkaši

Metković, 14.1.2017. - Sinoć su u Gradskoj dvorani pripremne utakmice odigrali RK Metković 1963 i KK Metković. Rukometaši su ugostili Rukometnu akademiju HRK Čapljina i pobijedili u utakmici, dok su košarkaši očekivano izgubili od druge ekipe HKK Zrinski iz Mostara.

 Obavijest

Prijavite puknuće vodovodne instalacije

Metković, 14.1.2017. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava korisnike vodnih usluga na području grada Metkovića i prigradskih naselja Prud, Vid, Dubravica, Glušci, Doljani i Krvavac 2 da je u petak, 3. siječnja zbog odmrzavanja - otapanja leda na vodovodnoj mreži prije i poslije vodomjera, kao i na samome vodomjeru, došlo je do nekontroliranih gubitaka vode.

 Obrazovanje

Pravilnik za pomoćnike u nastavi

Metković, 13.1.2017. - U organizaciji UOSI Prijatelj i Ministarstva znanosti i obrazovanja jučer je u metkovskome GKS-u održano predavanje na temu Rasprava o pravilniku za pomoćnike u nastavi.

 Radionica

Subota u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 12.1.2017. - Najstarija era postanka i oblikovanja Zemljine kore jest arheozoik ili arhaik, kada su nastale stijene i planine, kad se pojavila erozija i taloženje. Bilo je to vjerojatno prije otprilike 3,6 milijardi godina i trajalo je oko 2 milijarde godina. Što je bilo dalje, saznajte na radionici u Prirodoslovnom muzeju Metković u subotu, 14. siječnja od 10 do 12 sati. Ponesite svoje boje i zanimljive figurice životinja koje imate!

 

 Požar

Kako zaustaviti požare u tršćacima

Metković, 12.1.2017. - Jučer je u hotelu Narona u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije održan sastanak na temu Požari tršćaka u području delte rijeke Neretve.

 Metković 600

Snijeg u malome mistu

Metković, 11.1.2017. - Onima koji se sjećaju snjegova u Metkoviću šezdesetih ili sedamdesetih, činit će se jako poznatom ova legendarna scena (zapravo su sve legendarne) iz Fellinijeva Amarcorda.

 Vrijeme

Ništa od snijega

Metković, 11.1.2017. - Zalepršalo je nekoliko pahuljica, no ništa od snijega. Gornja satelitska fotografija Europe danas u 13:30 govori zašto.

 

 Zanimljivosti

Ugasili požar i otišli

Metković, 11.1.2017. - Prekjučer je u Ulici Zrinskih i Frankopana u obiteljskoj kući Mijoč uspješno zaustavljen požar koji je mogao rezultirati puno većom nesrećom.

 Vrijeme

Sve miriše na snijeg, ali prvo će nam kiša

Metković, 11.1.2017. - Prema prognozama, u petak će ojužiti s kišom i, konačno, odlediti zaleđene vodovodne instalacije, zbog čega su neki danima bez vode. Snijega bi moglo biti u ponedjeljak, ali ne ovakvoga.

 Gradska uprava

Nikola Grmoja: Ova pravomoćna presuda jedna je u nizu konkretnih rezultata Mostovog uvođenja reda u Metkoviću

Metković, 11.1.2017. - Iskorištavanje položaja i ovlasti za vlastitu korist, a na štetu građana, uvijek je čin koji zaslužuje osudu i kaznu, a posebno u slučaju bivšeg ravnatelja Dječjega centra Metković, koji je grubo prekršio i zakon i etičke norme, trošeći novac namijenjen funkcioniranju Dječjeg vrtića i najmanjima za privatne svrhe.

 Kino

Stiže nam 'La La Land'

Metković, 11.1.2017. - Nakon dvotjedne stanke ovoga se vikenda trima filmovima nastavlja repertoar Kina Pobjeda. U petak su na programu Putnici, a u subotu i nedjelju crtić Snježna kraljica 3 i horor Obdukcija Jane Doe. Za drugi petak najavljujemo hvaljeni i nagrađivani La La Land.

 Vrijeme

Smrznulo se jezero Kuti i kominsko ušće

Metković, 10.1.2017. - Danas smo sat vremena bili u plusu, no isto kao i da nismo jer se temperatura u jednome trenutku popela na tek 0,3 ºC. Uglavnom, sve je okovano, a mi smo otišli zabilježiti kako je na jezeru Kuti i na kominskome dijelu ušća Neretve, na kojemu se, zapravo, nije smrznulo more nego pjena valova u plićaku pri nastupanju oseke.

 Požar

Policija poziva na odgovorno pobašanje

Metković, 10.1.2017. - Povodom većeg broja požara na otvorenom prostoru koji su na području Doline Neretve zabilježeni u posljednje vrijeme Policijska postaja Metković poziva građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju ili drugih načina korištenja otvorenog plamena.

 Okrugli stol

Rasprava pravilniku za pomoćnike u nastavi

Metković, 10.1.2017. - UOSI Prijatelj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira okrugli stol na temu Rasprava pravilniku za pomoćnike u nastavi, koji će se održati u Gradskom kulturnom središtu u četvrtak, 12. siječnja s početkom u 10 sati.

 Gradske vijesti

Uklonjen stari čempres

Metković, 10.1.2017. - Djelatnici JVP Metković i Čistoće Metković danas su uklonili stablo čempresa koje je pred današnjim GKS-om posađeno prije stoljeće i pol. Razlog je bio njegovo loše stanje, čime je predstavljao potencijalnu opasnost. Uza nj je uklonjen i ostatak cedra koji je olujno jugo prelomilo u veljači prošle godine.

 Obavijest

Malim proizvođačima jakih alkoholnih pića pojednostavnjen postupak uplate trošarine

Metković, 9.1.2017. - Kako bi se pojednostavnio postupak uplate paušalnoga iznosa trošarine koji uplaćuju registrirani vlasnici ili korisnici kotlova za proizvodnju jakih alkoholnih pića za vlastite potrebe, a sa svrhom pojednostavljenja administrativnih obveza trošarinskih obveznika prema Carinskoj upravi, daje se sljedeća obavijest:

 Obavijest

Prijavite prekid u vodoopskrbi

Metković, 9.1.2017. - Gradska tvrtka Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda poziva građane kojima je došlo do prekida u opskrbi vodom zbog smrzavanja vode u instalacija ili puknuća vodomjera da ih nazovu na 020 690 689 ili 098 495 917, tako da njihovi djelatnici mogu izići na teren i evidentirati razlog zastoja u opskrbi vodom.

 Obavijest

Uklanja se čempres pokraj GKS-a

Metković, 9.1.2017. - Iz Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje i fondove EU obavještavaju građane da će sutra, 10. siječnja 2017. godine biti uspostavljena privremena regulacija prometa ispred Gradskoga kulturnog središta u Metkoviću, na raskrižju ulice Stjepana Radića i prilaza Lučkom mostu. Razlog je uklanjanje oštećenoga čempresa.

 Zanimljivosti

Labud na Neretvi

Metković, 8.1.2017. - Danas se u Metkoviću na Neretvi pojavio labud. Kakva li je tek zima tamo otkuda je doletio u naše „tople“ krajeve.

 

 Maraton lađa

Izborna skupština ULN-a

Metković, 8.1.2017. - Na danas održanoj Izbornoj skupštini Udruge lađara Neretve za predsjednika je izabran Dalibor Obradović, potpredsjednik je Boris Šuman, a tajnik je Ante Mijić.

 

 Vrijeme

Zaleđena Stara Neretva

Metković, 8.1.2017. - Danas smo oko sat i pol bili u plusu, najviše pola stupnja nad nulom. Smrznula se i Stara Neretva, koliko znamo, prvi put nakon 2012.

 Vrijeme

Živa se spustila na -8,5

Metković, 8.1.2017. - Kako nam je javio Dragan Tolić, na Meteorološkoj postaji Metković izmjereno je jutros u sedam sati -7,3 °C, dok je najniža temperatura jutros bila -8,5 °C. I dalje ostaje jako hladno.

 

 Zaštita prirode

Papirnata zaštita

Metković, 7.1.2017. - Snašao nas je led pa smo brzo zaboravili na nedavnu vatru. Stoga smo se danas odvezli do Vida kako bismo s uzvisine fotografirali posljedice koje su nedavni požari ostavili na zaštićeni Posebni ornitološki rezervat močvarno područje Prud, ali i na površine uz cestu Metković-Vid.

 Obavijest

Zbog smrznutih cijevi prekid u vodoopskrbi

Metković, 7.1.2017. - Zbog smrzavanja vodovodnih cijevi na gradilištu u dijelu Ulice Nikole Tesle i dijelu Ulice neretvanskih gusara došlo je do prekida u opskrbi vodom. Zbog novonastalih okolnosti Grad Metković je osigurao cisternu s vodom za piće za korisnike koji su ostali bez normalne opskrbe.

 Vrijeme

Samo Palgruža u 'plusu'

Metković, 7.1.2017. - Da godine 1866. nije bilo Viške bitke, u kojoj su hrvatski mornari (među kojima je bilo i Metkovaca) pod zapovjedništvom admirala Tegethoffa porazili Talijane i tako Hrvatskoj (u konačnici) priskrbili Palagružu, naslov ove vijesti bio bi 'Cijela Hrvatska u minusu'.

 Vjerski život

Pravoslavci danas slave Božić

Metković, 7.1.2017. - Pravoslavni vjernici danas prema Julijanskome kalendaru slave Božić. Sinoć su se pred ponoć okupili na svečanoj euharistiji u crkvi sv. Đorđa u Metkoviću kako bi proslavili taj najradosniji kršćanski blagdan, koji im čestitamo s mir Božji, Hristos se rodi.

 

 Vrijeme

Preventivno posipanje solju gradskih ulica

Metković, 5.1.2017. - Na najavljeni hladni val danas je u Metkoviću održan sastanak operativnih snaga sustava Civilne zaštite, koje čine pripadnici JVP-a Metković, DVD-a Metković te djelatnici Čistoće Metković i tvrtke Metković d.o.o., radi provođenja mjera povećane pripravnosti, sukladno naputku PUZS-a Dubrovnik i najavi lošeg vremena u narednim danima.

 Gradska uprava

Gradonačelnica posjetila prve bebe rođene 2017.

Metković, 5.1.2017. - Metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur danas je u pratnji svoga zamjenika i saborskoga zastupnika Nikole Grmoje u metkovskome Rodilištu posjetila prve bebe rođene u 2017. godini i njihove majke te im uručila prigodne darove.

 Radionica

Izradite hranilice za ptice

Metković, 5.1.2017. - Prirodoslovni muzej Metković i ovu godinu započinje ugodnim druženjem na radionicama „Subota u muzeju“. Budući je najavljeno veliko zahladnjenje, pobrinimo se za pernate stanovnike našeg grada. Ove subote, 7. siječnja od 10 do 12 sati izrađivat će se hranilice za ptice i naučiti što u njih ide. Donesite male limenke, plastične boce, glinene posude za cvijeće… i sve ono što mislite da može koristiti.

 

 Vrijeme

Zabijeljela brda oko Metkovića

Metković, 5.1.2017. - Kao uvod u najavljeno zahladnjenje noćas su zabijeljele Rujnica i Žaba. Možda i nama zaleprša pokoja pahulja snijega, ali nakon toga je razvedravanje i debeli minus nekoliko dana. Nadamo se da ste zaštitili vodovodne instalacije.

 Obrazovanje

Znanstvene čarolije

Metković, 3.1.2017. - Što je zrak? Koja su svojstva vode? Kako nastaje kiša? Odgovore na sva ta pitanja danas su mogli dobiti predškolci i osnovci koji su sudjelovali na dvjema radionicama u Gradskoj knjižnici Metković.

 Prenosimo

Intervju Katarine Ujdur za portal gradinacelnik.hr

Metković, 3.1.2017. - Zamjenica koja obnaša dužnost gradonačelnice Metkovića i Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima Katarina Ujdur dala je intervju za portal gradonacelnik.hr.

 

 Upozorenje

Zaštitite svoje vodomjere i instalacije

Metković, 2.1.2017. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava korisnike vodnih usluga na području grada Metkovića i prigradskih naselja Prud, Vid, Dubravica, Glušci, Doljani i Krvavac 2 da zbog najave prodora hladnijeg vremena i pojave niskih temperatura u narednim danima zaštite vodomjere i instalacije.

 Reagiranje

U Metkoviću ne vlada kaos već zakonitost i transparentnost
Odlučno demantiramo zlonamjerne konstrukcije Jutarnjeg Lista

Metković, 2.1.2017. - Suprotno napisima u Jutarnjem listu od 2. siječnja 2017. godine, u Gradu Metkoviću i povezanim tijelima poput Javne vatrogasne postrojbe, ne vlada nikakav kaos. Upravo suprotno, svih ovih godina predano radimo na konsolidaciji zatečenog stanja koje je bilo izuzetno loše, smanjenju nepotrebnih troškova i boljoj usluzi za one koji nas plaćaju, a to su naši građani.

 Gradska uprava

Obavijest o pravu na sufinanciranje troškova života obitelji sa četvero i više djece

Metković, 2.1.2017. - Obavještavamo građane Grada Metkovića da je stupila na snagu Odluka o sufinanciranju troškova života obitelji sa četvero i više djece, a koju je Gradsko vijeće Grada Metkovića donijelo na svojoj XXX. sjednici održanoj 19. prosinca 2016. godine.

 Glazba

Novogodišnji dar Ive Nuića

Metković, 1.1.2017. - Naš bivši sugrađanin Ivo Nuić svoju je Metkovsku trilogiju zaključio novim videouratkom Metkovska sjećanja koji je na simboličan način svome Metkoviću darovao prvoga dana 2017. godine.

 Gradske vijesti

Novogodišnji vatromet u Metkoviću

Metković, 1.1.2017. - Uz zvonjavu crkvenih zvona i vatromet Metković je noćas ušao u 2017. godinu. Evo kratkoga videozapisa:

 

Vijesti iz 1. 2017.
ukupno 94

Objavljeni svi javni pozivi za predlaganje programa/projekata javnih potreba u 2017.

Crvenome križu stigla vrijedna donacija iz Pule

Asfaltira se Sv. Franje Asiškoga, slijede Ilije Bošnjaka i I. L. Ribara

Novi natječaj za podmjeru 6.3. 'Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava'

Poziv poljoprivrednim proizvođačima, ugostiteljima i hotelijerima

Osumnjičen za utaju poreza i neisplatu plaće

Košarkašima treća pobjeda u nizu

Spašena ozlijeđena velika ušara

Sjećanje na pok. Marija Nikolića Kiša

Pauletića na slogan inspirirao Obrad Gluščević

Metkovski grb na plitici staroj preko 120 godina

Božo Petrov predsjednik, Nikola Grmoja politički tajnik, a Katarina Ujdur članica Nadzornoga odbora Mosta NL

'Seikilosov epitaf' još bolje zvuči 'in situ' uz neretvanske delicije i pelješko vino

Oku i uhu ugodna večer u Prirodoslovnome muzeju Metković

Biciklom do Narone

Metković dobiva spoj s autocestom te rješava još neke prometne probleme

Do kada će se ovakvi prizori ponavljati svake zime?

Velimir Ključe izlaže u GKS-u

Spaljivao korov pa vatra izmaknula kontroli

Državljanin Srbije ilegalno ušao u Hrvatsku

Prijavite svoje programe/projekate za 2017. godinu

Predsjednica potvrdila sponzorstvo

Javna rasvjeta danju svijetli radi popravka

Podnesite Zahtjev za korištenje javne površine

Uključimo starije osobe u našu zajednicu

Grmoja: Dok oni skupljaju političke bodove, mi sustavno rješavamo problem zgrade Suda i potencijalne mini-bolnice

Komemoracija prof. Gabriću u Gimnaziji Metković

Prepoznaje li tko svoju baku ili prabaku?

Umro je prof. Ivan Gabrić

Jurica Popović objavio novi videospot

Veterani Četvrte na obilježavanju VRO Maslenica '93.

Zimsko prebrojavanje ptica vodarica, zimovalica

Dovedite svoje dijete, a trenirajte i vi u isto vrijeme

Djevojčice RK Jerkovac izvrsne na međunarodnom turniru u Čapljini

Katarina Ujdur: Čapljina i Metković moraju usko surađivati na upravljanju i zaštiti voda rijeke Neretve

Ledovi i snjegovi u novijoj metkovskoj povijesti

Publije Vatinije nije osvajao Naronu

III. Metkovska skalinada podignuta skalin više

Kakva je zima bila u Neretvi prije 2063. godine

Pri kraju Projekt ' Rekonstrukcija dijela vodoopskrbnog sustava grada Metkovića'

Nakon GONG-a stigao i GONK

Gostiju za četvrtinu više, prednjače domaći, a među strancima Bjelorusi

Subota u Prirodoslovnome muzeju

Poznat još jedan kandidat za gradonačelnika

Film 'Huda jama – strogo čuvana tajna' u veljači u Gradskome kulturnom središtu

Umro fra Karlo Jurišić

Izazovi u zabitima

Uspješno djelovanje BK Metković u 2016.

Metkovcima jaki turnir u Zenici

Pet godina do velike obljetnice

Zaplijenjeno gotovo 13 kg marihuane

Lauri Ćulum zlato na turniru Grand Prix Croatia u Samoboru

Obilježena 25. obljetnica međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske

Duvnjak 'zakucao Magjare'

Gradonačelničino obraćanje povodom 25. obljetnice međunarodnoga priznanja RH

Dječacima iz RK Metković 1963 turnir u Čapljini

Isprika gledateljima zbog kvara na sustavu grijanja

Pripremaju se rukometaši i košarkaši

Prijavite puknuće vodovodne instalacije

Pravilnik za pomoćnike u nastavi

Subota u Prirodoslovnome muzeju

Kako zaustaviti požare u tršćacima

Snijeg u malome mistu

Ništa od snijega

Ugasili požar i otišli

Sve miriše na snijeg, ali prvo će nam kiša

Nikola Grmoja: Ova pravomoćna presuda jedna je u nizu konkretnih rezultata Mostovog uvođenja reda u Metkoviću

Stiže nam 'La La Land'

Smrznulo se jezero Kuti i kominsko ušće

Policija poziva na odgovorno pobašanje

Rasprava pravilniku za pomoćnike u nastavi

Uklonjen stari čempres

Malim proizvođačima jakih alkoholnih pića pojednostavnjen postupak uplate trošarine

Prijavite prekid u vodoopskrbi

Uklanja se čempres pokraj GKS-a

Labud na Neretvi

Izborna skupština ULN-a

Zaleđena Stara Neretva

Živa se spustila na -8,5

Papirnata zaštita

Zbog smrznutih cijevi prekid u vodoopskrbi

Samo Palgruža u 'plusu'

Pravoslavci danas slave Božić

Preventivno posipanje solju gradskih ulica

Gradonačelnica posjetila prve bebe rođene 2017.

Izradite hranilice za ptice

Zabijeljela brda oko Metkovića

Znanstvene čarolije

Intervju Katarine Ujdur za portal gradinacelnik.hr

Zaštitite svoje vodomjere i instalacije

U Metkoviću ne vlada kaos već zakonitost i transparentnost
Odlučno demantiramo zlonamjerne konstrukcije Jutarnjeg Lista

Obavijest o pravu na sufinanciranje troškova života obitelji sa četvero i više djece

Novogodišnji dar Ive Nuića

Novogodišnji vatromet u Metkoviću

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01