-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Karmeli Jelčić Rektoričina nagrada

Metković, 31.3.2016. - Karmela Jelčić, bivša metkovska gimnazijalka, danas studentica diplomskoga studija Hrvatskoga jezika i književnosti na Sveučilištu u Zadru, dobitnica je ovogodišnje Rektoričine nagrade u znak priznanja za izvrsne rezultate u prošloj akademskoj godini. Čestitamo!

 

 Fotovijest

Proljetno ušminkavanje

Metković, 31.3.2016. - Stiglo je pravo proljeće pa Gradski park mnogima postaje drugi dnevni boravak. Zato ga treba dotjerati.

 

 Zabava

'No pasaran' i dalje bez konkurencije

Metković, 31.3.2016. - U šestome kolu MTKviz lige, što je sinoć održano u Galeriji GKS-a, ponovno je najbolja sa 740 bodova bila ekipa No pasaran i tako za 40 bodova pretekla Godrunkyouarehome, a za 60 bodova ekipu AVŽ.

 Policija

Predali eksplozivne naprave

Metković, 31.3.2016. - Tijekom posljednjih nekoliko dana dvoje građana s područja Metkovića i Dubrovnika policiji su dragovoljno predali pola kilograma plastičnog eksploziva, jedan komad detonatorske kapisle i protupješačku antimagnetnu minu.

 

 Predavanje

Govori mojim jezikom

Metković, 30.3.2016. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj poziva vas na besplatno predavanje Govori mojim jezikom koje će se 2. travnja (subota) na Svjetski dan svjesnosti o autizmu održati u 10:30 u prostorijama UOSI Prijatelj, Ante Starčevića 19 (stari vrtić).

 Akcija

Pješaci u prometu

Metković, 30.3.2016. - Kako bi se povećala sigurnost pješaka, prometna policija će tijekom sutrašnjeg dana na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti preventivno-represivnu akciju Pješaci u prometu.

 Gradske vijesti

Novi režim nadzora ulici Marka Marulića

Metković, 30.3.2016. - Predstavljanje novoga režima nadzora državne granice u Ulici Marka Marulića okupilo je jučer u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković brojne građane koji žive u toj ulici s obiju strana granice, ali i one iz susjedstva.

 Šport

Ženski nogometni vikend s dvama derbijima

Metković, 30.3.2016. - Sljedeći vikend bit će u ozračju ženskoga nogometa koji u Metkoviću stječe sve veću popularnost.

 Gradske vijesti

Na nogostupe se postavljaju zaštitni graničnici

Metković, 30.3.2016. - Na zahtjev Grada Metkovića djelatnici Čistoće Metković d.o.o. skidaju postojeće stare i oštećene betonske graničnike te na rubove nogostupa postavljaju nove.

 Intervju

Legendarni profesor za Telegram:
Most je jedna od najboljih pojava u povijesti zemlje

Metković, 29.3.2016. - Hrvatski znanstvenik i politolog, profesor dr. Dragutin Lalović napisao je važnu studiju o Mostu pa je Telegram objavio intervju s njim.

 

 Obavijest

Sutra se nastavlja MTKviz

Metković, 29.3.2016. - Šesto kolo MTKviza održat će se u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković sutra s početkom u 19:30.

 

 Promet

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016.

Metković, 29.3.2016. - Stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, temeljem iskustava iz akcija za druge vrste vozila, organiziraju preventivno-sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016.

 Šport

Neretva propustila važne bodove

Metković, 29.3.2016. - Na igralištu Iza Vage u Metkoviću odigrana je utakmica III. HNL jug između domaćega NK Neretva i NK Primorac iz Biograda koji je domaćima izravan konkurent u borbi za opstanak u ligi. Nažalost, bod je otišao u Biograd.

 Šport

Veslačke pripreme na Neretvi

Metković, 29.3.2016. - Da Stablinari ozbiljno kane braniti naslov prošlogodišnjega prvaka u Maratonu lađa na Neretvi pokazuje gornja fotografija koju smo prošle subote snimili u Metkoviću. No, Neretva je zanimljivija i drugim veslačima.

 Tradicija

Dalmatinske žudije okupile se u Imotskome

Metković, 28.3.2016. - Žudije su se danas, na Uskrsni ponedjeljak šesnaesti put okupile u Imotskome na Vodičkome festivalu žudija na kojemu su nastupile 32 skupine čuvara Kristova groba, ali i čuvara pučke tradicije. Iz župa Neretvanskoga dekanata tamo su bile žudije iz Metkovića - Župa sv. Nikole, Vida, Komina, Rogotina, Vidonja - Mlinište, Opuzena i Slivna-Vlake.

 Tradicija

Reski zvuci čevrtalja odjekivali starim ulicama

Metković, 26.3.2016. - Kada bi od Velikoga četvrtka pa do ponoći na Uskrs utihnula crkvena zvona njih su zamjenjivale drvene naprave koje u Metkoviću zovemo čevrtaljima ili čevrtaljkama. Taj običaj, kao i baraban, s vremenom je bio zamro, ali ga je uspješno obnovio Ferdo Jakić.

 Čestitka

Gradonačelničina čestitka

Metković, 26.3.2016. -

   Dragi Metkovci i Metkovke,

   u želji da uskrsna svjetlost razbije tamu i svaku tjeskobu, neka vam je Uskrs sretan, uz obilje Božjeg blagoslova!

Katarina Ujdur

 

 Vjerski život

Tisuće vjernika sinoć u procesijama

Metković, 26.3.2016. - Sinoć su u metkovskim župama održani obredi Velikoga petka s procesijama u kojima je prema slobodnoj procjeni sudjelovalo oko šest tisuća vjernika. Mi smo popratili one u župana sv. Ilije Proroka i sv. Nikole Biskupa, a kako je bilo u Župi Gospe Snježne pogledajte putem priložene poveznice na dnu.

 Televizija

Večeras dokumetarac o ocu Anti Gabriću

Metković, 25.3.2016. - Uoči Uskrsa HRT na svome Prvome programu prikazuje dokumentarni film scenaristice i redateljice Ljiljana Bunjevac Filipović Tamo gdje palme cvatu, nastao povodom stote obljetnice rođenja najpoznatijeg hrvatskog misionara i Metkovca oca Ante Gabrića.

 Šport

Lavovi u Metkoviću ostali bez plijena

Metković, 25.3.2016. - Košarkaši Metkovića imali su produženi radni vikend uoči Uskrsa i odmora za idući vikend. U četirima utakmicama postigli su dvije pobjede i dva poraza.

 Humanost

Metkovski SDP i HSU za Uskrs socijalno ugroženima

Metković, 25.3.2016. - U Velikom tjednu, koji završava najvećim kršćanskim blagdanom Uskrsom, članovi gradskih organizacija SDP-a i HSU-a Metković prikupljali su sredstva za socijalno ugrožene obitelji, za obitelji koje nisu u mogućnosti dostojanstveno proslaviti uskrsne blagdane.

 Vjerski život

Utihnula su zvona

Metković, 25.3.2016. - Sinoć smo u crkvi sv. Ilije pratili misu Večere Gospodnje uz koju su vezani pučki običaji Velikoga četvrtka. U suslavlju fra Lukičinom i fra Kristijanovom misu je predvodio župnik fra Petar.

 Putopis

Camino s Marom

Metković, 25.3.2016. - Mara Doljak je u Gradskoj knjižnici Metković održala putopisno predavanje Camino s Marom na kojemu je govorila o svome putovanju u španjolski Santiago de Compostela.

 Glazba

Nova pjesma i spot Zvonimira Previšića

Metković, 24.3.2016. - Zvonimir Previšić Preva za svoju je novu pjesmu Dijete s ulice snimio i spot i produkciji Fotostudija Veraja (Marin Veraja i Ivan Ico Petrov).

 Kultura

Nadilu prva nagrada za 'Topot drugog konjanika'

Metković, 24.3.2016. - Na tribini Lirika velikoga petka jučer je u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu Ivanu Nadilu za pjesničku zbirku Topot drugog konjanika uručena Prva nagrada Pasionske baštine za novo hrvatsko pasionsko književno stvaralaštvo.

 Rad udruga

Važnost probiotika za imunitet i probavu

Metković, 24.3.2016. - Nastavljajući ciklus predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi u Udruzi Otac Ante Gabrić u sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti održano je edukativno predavanje Važnost probiotika za imunitet i probavu osoba treće životne dobi.

 Vrijeme

'Ivan' obojio dan

Metković, 23.3.2016. - Ciklona Ivan, koja je nastala pred obalama sjeverne Afrike, postupno se produbljivala i premještala na istok, noseći u oblacima sitan pustinjski pijesak koji nam je dan obojao u žuto te uzrokovao prljavu kišu. Prema prognozama, vrijeme će se smirivati pa će na Veliki petak vjernici u procesije bez kišobrana. Jedino će možda trebati podebljati odjeću zapuše li (druga) marčana bura.

 

 Kazalište

Otkazana predstava 'Maša i Medvjed'

Metković, 23.3.2016. - Od organizatora predstave Maša i Medvjed dobili smo obavijest o njezinu otkazivanju pa ga u cijelosti objavljujemo.

 Radionica

Uskrsni motivi u dvorištu Prirodoslovnoga muzeja

Metković, 23.3.2016. - Prirodoslovni muzej Metković u svome je je dvorištu izložio razne predmete koje su na radionicama izradila djeca predškolske i osnovnoškolske dobi.

 Rad udruga

Međugeneracijsko druženje uoči Uskrsa

Metković, 22.3.2016. - Protekla dva tjedna u Udruzi Otac Ante Gabrić uz redovne su mjesečne aktivnosti održane su i kreativne radionice U susret Uskrsu na kojima su sudjelovali učenici 3. B razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića s učiteljicom Suzanom Bubalo te vrtićka skupina Iskrice Dječjega vrtića Metković s odgojiteljicama Neđom Vuicom i Željkom Marušić.

 Šport

Na početku nove sezone veslačima tri bronce

Metković, 22.3.2016. - Nakon dva odgođena termina u Splitu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, nova sezona Veslačkoga kupa Dalmacije započela je subotnjom regatom u Šibeniku. Na njoj su nastupili i veslači VK Neretvanski gusar.

 Šport

ŽNK Neretva i dalje melje sve pred sobom

Metković, 22.3.2016. - Nogometašice ŽNK Neretva u sklopu su priprema za proljetni dio prvenstva na Čapljinskim Bjelavama pobijedile bh. federalnog prvoligaša Čapljinu 3:0 pogodcima Govorko, Buntić i Terzić.

 Izložba

Humanitarno-prodajna izložba u Knjižnici

Metković, 21.3.2016. - U Gradskoj knjižnici Metković postavljena je humanitarno-prodajna izložba ručnih radova. Sav prihod namijenjen je za aktivnosti Udruge Otac Ante Gabrić. Izložbu možete posjetiti tijekom radnoga vremena Knjižnice (ponedjeljak i srijeda od 11 do 19, a ostali radni dani od 8 do 16 sati).

 

 Obavijest

Vozači se mole da ne parkiraju u ulicama kojima prolazi procesija na Veliki petak

Metković, 21.3.2016. - Iz Komunalnoga redarstva Grada Metkovića mole vlasnike vozila koji parkiraju u ulicama Vladimira Nazora, Paške Baburice, Oca Ante Gabrića i Ante Starčevića (od Trga do staroga kina) da u tim ulicama 25. ožujka od 17 do 22 sata ne ostavljaju svoja vozila radi nesmetanoga i dostojanstvenoga prolaska procesije na Veliki petak.

 

 Promet

Vrtićani učili o sigurnosti u prometu

Metković, 21.3.2016. - Policijski službenici Policijske postaje Metković: Ivana Bajo za prevenciju i Mihovil Bokan za prometnu preventivu i sigurnost u cestovnom prometu prošloga su petka posjetili Središnji dječji vrtić u Metkoviću.

 Putopis

'Camino s Marom'

Metković, 21.3.2016. - U 59. godini života odlučila sam se za jednu šetnju. Šetnju dugu 780 km. Šetnju koju je ove godine odšetalo 250 000 ljudi iz cijelog svijeta – piše Mara Doljak o svome putovanju koje će metkovskoj publici predstaviti putopisnim predavanjem u Gradskoj knjižnici Metković u srijedu, 23. ožujka s početkom u 19 sati.

 Ugostiteljstvo

Kavu platite – poezijom

Metković, 21.3.2016. - Na današnji Međunarodni dan poezije Julius Meinl i metkovski Kave bar MB omogućuju vam da svoju omiljenu kavu platite govoreći stihove. Za sve detaljnije informacije možete posjetiti stranicu https://www.meinlcoffee.com/hr/poezija/eventi-o-poeziji/platite-kavu-stihom-2016.

 

 Obavijest

Počinje preuzimanje odvojeno skupljena otpada

Metković, 21.3.2016. - Čistoća Metković d.o.o. obavještava svoje korisnike u ulicama Put Narone, Zrinjskih i Frankopana, Splitska i Stjepana Radića da će njezini djelatnici od ove srijede početi s preuzimanjem odvojeno skupljena otpada.

 Kazalište

Makovci s oduševljenjem primljeni u Drvaru

Metković, 21.3.2016. - Glumci Metkovskoga amaterskog kazališta u Drvaru su u sklopu obilježavanja proslave patrona župe svetoga Josipa odigrali predstavu Preko reda autora Gorana Matića i u režiji Jolande Tudor.

 Šport

Velika fotoreportaža sa Skalinade

Metković, 21.3.2016. - Evo i obećane fotoreportaže s II. Metkovske skalinade održane 20. ožujka 2016. Rezultate smo objavili jučer i još jednom ističemo izvrsnu organizaciju jer nije bilo lako upravljati utrkom i svim popratnim aktivnostima poput smještaja gostiju i sl.

 Šport

ONK Metković pobijedio Grka iz Potomja 2:1

Metković, 21.3.2016. - U 13. kolu I. ŽNL na igralištu ONK Metković susreli su se domaćini ONK Metković i gostujuća ekipa NK Grk iz Potomja. Utakmica je bila puna prilika za obje momčadi, dva puta za domaćine zabio je izvrsni Neven Majić, a jedini strijelac za Grk bio je Marčinko.

 Kazalište

'Maša i medvjed' za 20 kn. Da, ali koja Maša?! O medvjedu da se ni ne govori.

Metković, 20.3.2016. - I dalje traju nesporazumi oko spektakularne dječje kazališne interaktivne predstave Maša i medvjed koju će 30. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani (sinkronizirano) izvesti glumci Moskovskoga dječjeg teatra. Cijena ulaznica od sto i više kuna mnoge je iznenadila, pogotovo što se ovih dana u susjednoj Hercegovini reklamira istoimena predstava po cijeni od 5 KM-ova ili 20 kuna.

 Šport

Osman Junuzović i Matea Parlov pobjednici II. Metkovske skalinade

Metković, 20.3.2016. - Dugo pripremana II. Metkovska skalinada danas je po lijepu vremenu održana na stazi koja vodi starim dijelom grada na padinama Predolca. Oko 250 natjecatelja natjecalo se u više kategorija, a u dvije najvažnije pobjede su odnijeli Osman Junuzović iz AK Doboj istok i Matea Parlov iz AK Dinamo Zrinjevac.

 Vjerski život

Vjernici na Cvjetnicu ispunili crkve

Metković, 20.3.2016. - Danas su vjernici ispunili crkve u svojim župama kako bi se na Cvjetnicu sjetili Isusova trijumfalna ulaska u Jeruzalem. Sa sobom su ponijeli maslinove i palmine grančice koje su blagoslovljene ponijeli svojim domovima.

 Rukomet

35 ekipa na turniru 'Mali žabac'

Metković, 20.3.2016. - Gradska sportska dvorani u Metkoviću jučer je vrvjela malim rukometašima i rukometašicama iz 35 ekipa iz Hrvatske i BiH, koje su se sastale na Međunarodnom turniru u mini-rukometu Mali žabac 2016.

 Šport

Neretva u zadnjoj minuti ostala bez pobjede

Metković, 20.3.2016. - U utakmici 20. kola III. HNL-a jug jučer su bodove podijelili NK Neretva iz Metkovića i NK Neretvanac iz Opuzena, odigravši Iza Vage pred petstotinjak gledatelja 1 : 1.

 Glazba

S Anom Rucner između Metkovića i Eurosonga

Metković, 20.3.2016. - Nedavno smo svjedočili hvaljenom nastupu glazbenice koju mnogo toga veže uz naš grad, naravno, riječ je o Ani Rucner koja je tada nastupila na humanitarnoj Donatorskoj večeri kojom se želio prikupiti novac za metkovske studente slabijeg imovinskog stanja.

 Akcija

Sat za planet Zemlju

Metković, 19.3.2016. - Metković se i ove godine priključio svjetskoj akciji Sat za planet Zemlju tj. gašenju javne rasvjete na jedan sat, čime se želi podignuti svijesti o potrebi zaštite našega planeta od klimatskih promjena. Rasvjeta je bila ugažena na Predolcu i u glavnoj ulici.

 Šport

Uoči sutrašnje II. Metkovske skalinade podijeljene medalje najboljima u Neretvanskoj ligi trčanja

Metković, 19.3.2016. - Večeras je na Trgu kralja Tomislava vladao pravi sportski šušur. U šatoru postavljenom za potrebe sutrašnje utrke metkovskim skalama okupili su se ljubitelji trčanja, kojih je u gradu sve više, kako bi nazočili podjeli medalja i priznanja najboljim trkačima T- Reklam Neretvanske lige trčanja.

 Akcija

Metković i sutra za planet Zemlju

Metković, 18.3.2016. - Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode WWF desetu godinu zaredom organizira Sat za planet Zemlju ( Earth Hour ) u koju se do sada uključivao i Grad Metković. Tako će sutra (19. ožujka) od 20:30 do 21:30 na padinama Predolca i na Trgu biti ugašena javna rasvjeta. U tom će vremenu policija obavljati pojačan nadzor.

 

 Obrazovanje

Plan za lutaka dan u OŠ don M. Pavlinovića

Metković, 18.3.2016. - Upravo uoči proljetnog odmora učenika u OŠ don Mihovila Pavlinovića završen je Projekt Imamo plan za lutaka dan. Taj zanimljiv projekt osmislila je i koordinirala knjižničarka Katica Salacan.

 Promet

Sljedeća dva mjeseca kroz Puljane jednom trakom

Metković, 18.3.2016. - Namjeravate li sljedeći tjedan županijskom cestom Ž6276, koja spaja Mali Prolog i Peračko Blato, trebate znati da će se od 21. ožujka do 25. svibnja u mjestu Puljani obavljati radovi na priključku šumskog puta na tu cestu. Promet će se uz privremenu regulaciju semaforima odvijati naizmjenice jednom trakom.

 

 Javna rasprava

Gospodarenje šumama na području Novih Sela

Metković, 18.3.2016. - Jučer je u Šumariji Metković održana Javna rasprava o Prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu Nova Sela za razdoblje 2016. – 2025. Tim su programom obuhvaćene šume i šumska zemljišta u državnom vlasništvu u općinama: Borovci, Dusina, Kobiljača, Otrić-Seoci, Struge i Vid.

 Požar

Gorjela kotlovnica PP Metković

Metković, 18.3.2016. - Sinoć u 22:55 JVP Metković primila je dojavu o požaru u kotlovnici zgrade PP Metković koja je u postupku renoviranja. Budući da je kotlovnica izvan funkcije, služila je kao skladište materijala i opreme firmi koja izvodi radove.

 Obavijest

GKS ne prodaje karte za predstavu 'Maša i Medvjed'

Metković, 17.3.2016. - Budući da u Gradskom kulturnom središtu stalno zvone telefoni putem kojih se mnogi žele informirati o kartama za predstavu Maša i Medvjed, Ustanova za kulturu i sport obavještava građane da je ona izvođačima samo iznajmila Gradsku športsku dvoranu te da GKS niti je organizator predstave niti prodaje karte. Karte se mogu nabaviti u Papirnici Ancona u Metkoviću i u Opuzenu ili putem servisa www.croatia-tickets.com. Broj karata je ograničen pa požurite.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje oko Novih Sela

Metković, 17.3.2016. - Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 10 kV Nova Sela – Pozla Gora i odcjep Borovci u petak, 18. ožujka bez električne energije u vremenu od 9 do 15 sati bit će naselja: Borovci, Rastočići, Čarapine, Šiljegova Lokva, Dominikovići, Jakići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Rukomet

RK Metković 1963 zastao u osmini Kupa

Metković, 17.3.2016. - RK Metković 1963 sinoć je u svojoj dvorani pokušao proći u osminu finala Kupa Hrvatske u rukometu, no s 18 : 21 zaustavio ga je zagrebački RK Dubrava.

 Zanimljivosti

Jozo Bozo zabavljao metkovske vrtićane

Metković, 16.3.2016. - Metkovski vrtićani danas su imala prigodu pogledati zanimljivu i poučnu predstavu u izvođenju poznatoga zabavljača i mađioničara za djecu Joze Boze.

 Humanost

Za OB Dubrovnik 41 doza krvi

Metković, 16.3.2016. - Danas je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković u predvorju Gradskoga kulturnog središta Metković održalo drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 59 dobrovoljnih darivatelja, od čega tri nova. Prikupljena je 41 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Šport

U subotu podjela nagrada i priznanja za Neretvansku ligu trčanja

Metković, 16.3.2016. - SU Neretva run poziva na svečanu ceremoniju podjele nagrada i priznanja za Neretvansku ligu trčanja u subotu, 19. ožujka s početkom u 19 sati na trgu Kralja Tomislava. Nagrade i priznanja će primiti:

 Kazalište

Danas dogovoreno – Maša i Medvjed 30-oga u Gradskoj dvorani

Metković, 16.3.2016. - Danas je u GKS-u održan sastanak na kojemu su zastupnica producentske kuće Trida Maja Buzdovačić i pomoćnik ravnatelja Ustanove za kulturu i sport Metković Ante Zovko dogovorili detalje oko gostovanja predstave Maša i Medvjed i utvrdili termin za 30. ožujka u Gradskoj športskoj dvorani.

 Zabava

'No pasaran' postavio rekord MTKviza

Metković, 16.3.2016. - U petom kolu MTKviz lige najuspješnija je bila ekipa No pasaran koja je zavidnim znanjem postavila rekord od 810 osvojenih bodova te pobjedu osigurala bez potrebe za nadmetanjem u Završnom udarcu.

 Obrazovanje

Velik uspjeh učenika OGŠ Metković

Metković, 15.3.2016. - S 54. Državnog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, koje traje od 11. do 19. ožujka, učenici Osnovne glazbene škole Metković vratili su se osvojivši jednu prvu i tri druge nagrade.

 Iz susjedstva

Novosti iz Pruda

Metković, 15.3.2016. - Prošli smo tjedan u Prudu zapazili novopostavljenu autobusnu čekaonicu koja će mještane štititi od vremenskih neprilika dok čekaju prijevoz. Na samom ulazu u naselje zatekli smo građevinske radove na Projektu izgradnje biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a djelatnici firme koja izvodi radove rekli su nam da trenutno postavljaju premosnicu prema donjemu dijelu ceste. Kako saznajemo, radovi će biti završeni za pet mjeseci.

 Socijalna skrb

U posjetu Centru za socijalnu skrb

Metković, 15.3.2016. - Povodom Svjetskog dana socijalnoga rada posjetili smo Centar za socijalnu skrb u Metkoviću i njegovim djelatnicima čestitali taj dan te porazgovarali s ravnateljem Vatroslavom Vugdelijom.

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima agruma

Metković, 15.3.2016. - Nakon obavljene rezidbe, a prije kretanja vegetacije, uputno je provesti preventivnu mjeru zaštite nasada mandarina od bakterijskih i gljivičnih oboljenja.

 Kino

Filmovi za OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 15.3.2016. - Jučer su u Kinu Pobjeda započele projekcije filmova za učenike OŠ don Mihovila Pavlinovića koje će trajati do petka. Prvaši i drugaši gledaju Štrumpfove, trećaši i četvrtaši Maloga princa, a petaši i šestaši Annie. Za sedmaše i osmaše bit će prikazan Put do slave.

 

 Humanost

'Leptirići' i 'Pčelice' za kninski Caritas

Metković, 14.3.2016. - Vrijedne ruke miješane skupine Pčelica iz Dječjega vrtića Metković, predvođenih tetom mentoricom Davorkom Šutalom i tetom Ružicom Jović, ovih dana užurbano rade na izradi uskrsnih aplikacija za Udrugu Leptirići.

 Šport

Drnišani nisu dopustili iznenađenje

Metković, 14.3.2016. - Buran sportski vikend Košarkaškoga kluba Metković s dva poraza i jednom pobjedom mlađih kadeta nakon produžetka protiv vršnjaka iz Škole košarke Split. Vikend su otvorili seniori subotnjim porazom kod kuće u utakmici 8. kola B-1 lige jug protiv KK DOŠK iz Drniša.

 Socijalna skrb

Svjetski dan socijalnog rada

Metković, 14.3.2016. - Povodom Svjetskog dana socijalnog rada koji se obilježava 15. ožujka 2016. godine pod nazivom Promicanje dostojanstva i vrijednosti ljudi Centar za socijalnu skrb Metković otvorit će svoja vrata svima koji žele bolje upoznati i informirati se o našoj djelatnosti.

 Jezik

Ima li Zrinskih u Metkoviću?

Metković, 14.3.2016. - Sve više ljudi svakodnevno prometujući gradom ponovno uzjahuje svoj kotur, kako su Hrvati nekada nazivali bicikl ili po metkovski biciklo. Sve više je i biciklista amatera koji se natječu, a i biciklijade su sve omiljeniji društveni događaji. Vozeći se gradom prolazimo njegovim dijelovima koji nose određena imena. Kako su ona nastala?

 Koncert

Faroski kantaduri pobrali veliki pljesak

Metković, 14.3.2016. - Nakon večernje mise sinoć su u crkvi sv. Ilije svoj koncert Za križem održali poznati Faroski kantaduri iz Staroga Grada na Hvaru. Riječ je o tradicionalnim napjevima Staroga Grada i Vrbanja koji se pjevaju u liturgijskim obredima i pučkim pobožnostima tijekom korizme i Velikoga tjedna.

 Zabava

MTKviz se nastavlja u utorak

Metković, 14.3.2016. - Peto kolo MTKviz lige održati u utorak, 15. ožujka u Galeriji GKS-a s novim terminom početka u 19:30.

 

 Šport

Metkovsko trčanje postaje brend

Metković, 13.3.2016. - 'Metkovićani (Metkovci) su zauzeli sve. Od Vlade do Promine. Nema šta, najjači su, ovo je njihovo vrime!' – eto tako je duhovito prokomentiran podatak da je prvi kroz cilj na 26 kilometara dugom Promina Treku prošao Ante Živković iz Metkovića, student Kineziološkog fakulteta u Mostaru, a vremenom 2:58:42. Izvrsna vijest pred II. Metkovsku skalinadu sljedeće nedjelje.

 

 Šport

U Metković stiže državno zlato i bronca

Metković, 12.3.2016. - Potvrda dobroga rada u metkovskim karate-klubovima stigla je iz Čavla pokraj Rijeke s Državnoga prvenstva Hrvatske u borbama za mlađe učenike i učenice. Zlato u Metković donosi članica KK Metković Laura Ćulum (mlađe učenice -36 kg), dok se njezina kolegica iz KK Knez Domagoj Ana Bebić okitila broncom u kategoriji mlađe učenice +36 kg. Čestitamo curama i trenerima Ždreriću i Volareviću.

 Humanitarna priredba

Donatorska večer za studente

Metković, 12.3.2016. - U metkovskome Restoranu Dalmacija sinoć je u organizaciji Humanitarne zaklade Neretvansko srce i Humanitarne zaklade Iva Petrušić održana Donatorska večer na kojoj je bilo oko 230 uzvanika-donatora. Oni su kupnjom ulaznice od 160 kuna podmirili troškove večere te veći dio ostatka iznosa darovali u humanitarnu nakanu – školovanja djece lošijega imovinskog stanja.

 Koncert

Koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 12.3.2016. - Tridesetak učenika Osnovne glazbene škole sinoć je imalo solističke nastupe u sklopu ciklusa redovnih školskih koncerata na kojima se predstavljaju javnosti, ponajprije roditeljima, rodbini i prijateljima što su sinoć ispunili u Galeriju GKS-a.

 Turizam

Koncepcija razvoja turizma u dolini Neretve

Metković, 11.3.2016. - Danas je u galeriji GKS-a održana radionica u okviru procesa izrade Glavnoga plana razvoja turizma Klastera Neretva na kojoj je predstavljena koncepcija razvoja turizma u dolini Neretve.

 Promet

Smjer nove održive mobilnosti

Metković, 11.3.2016. - Jučer su u Srednjoj školi Metković predstavnici tvrtke Ducati komponenti iz Ludbrega električnim vozilima FREEDUck4 (električni četverocikl za dvije osobe) i FREEDUck2 (bicikl s integriranim mehaničkim i elektroničkim značajkama) predstavili svoj Smjer nove održive mobilnosti.

 Gradska uprava

Javna nabava električne energije

Metković, 11.3.2016. - Grad Metković objavio Poziv na nadmetanje u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN) za postupak: Nabava električne energije za potrebe Grada Metkovića, broj nabave EVV-01/2016, broj objave: 2016/S 002-0005124.

 

 Jezik

Zašto pitanje je li hrvatski zaseban jezik nije ni danas retoričko?

Metković, 11.3.2016. - U Mjesecu smo hrvatskoga jezika koji je danas ušao u svoj posljednji tjedan, posebno istaknut kao Dani hrvatskoga jezika od 11. do 17. ožujka, u spomen na 17. ožujka 1967. kada je objavljena Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika. Tomu u prilog objavljujemo članak dr. sc. Domagoja Vidovića s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje temeljen na njegovu predavanju što ga je prošle godine održao u Metkoviću.

 Poljoprivreda

Kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere?

Metković, 11.3.2016. - Zanimljiva i korisna radionica namijenjena poljoprivrednicima s našega područja jučer je pod nazivom Kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere? održana u prostoru Restorana Dalmacija u Metkoviću.

 Kazalište

Repriza kao i premijera

Metković, 10.3.2016. - Reprizna izvedba predstave Preko reda večeras je ispunila gledalište kazališne dvorane GKS-a isto kao i premijerna prije deset dana.

 Šport

Metković dva Adriatic jedan

Metković, 10.3.2016. - Za mlade metkovske košarkaše još je jedna nedjelja bila uspješna. U trostrukom ogledu sa splitskim Adriaticom izborene su dvije pobjede, a bila je blizu i treća.

 Kazalište

Repriza predstave 'Preko reda'

Metković, 10.3.2016. - Večeras u 19:30 sati u metkovskome će kazalištu glumci amateri MAK-a ponovno izvesti predstavu Preko reda, autora Gorana Matića, koja je nedavno potpuno napunila gledalište i koju je publika izvrsno primila.

 

 Vjerski život

Pastirski posjet nadbiskupa Barišića Metkoviću

Metković, 10.3.2016. - Naš grad jučer je u sklopu svoga pastirskog pohoda posjetio nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić. U poslijepodnevnim satima posjetio je Gradsku upravu gdje ga je sa svojim suradnicima Marinom Verajom, Mirkom Volarevićem i Milanom Kapovićem primila gradonačelnica Katarina Ujdur.

 Predavanje

Veliko zanimanje za Jurčevićevu knjigu

Metković, 10.3.2016. - U organizaciji ogranaka Matice hrvatske Metković i Pomorskoga servisa Luka Ploče d.o.o.sinoć je u prepunoj galeriji GKS-a svoju knjigu Stogodišnji teror jugoslavenstva i komunizma u Hrvatskoj predstavio njezin autor Josip Jurčević.

 Turizam

Razvoj turizma Klastera 'Neretva'

Metković, 9.3.2016. - U petak će se u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 9 sati održati Radionica u okviru procesa izrade Glavnoga plana razvoja turizma Klastera Neretva na kojoj će sudjelovati gradonačelnici i načelnici doline Neretve, predstavnici Županije i nadležnih služba te neretvanskih turističkih zajednica. Pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju na njoj.

 

 Kino

Ženijalno u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 9.3.2016. - Sinoć je u metkovskome Kinu Pobjeda zaista bilo ženijalno. Mahom ženska publika, tu i tamo u pratnji svoga kavalira (konjanika, viteza u izvornome značenju), došla je na projekciju filma Brooklyn koji je nedavno bio u borbi za Oscara.

 Tradicija

SDP Metkovke darivao crvenim garofulima

Metković, 8.3.2016. - Darivanjem svojih sugrađanka crvenim karanfilima ili, po metkovski, garofulima danas su članovi GO SDP-a Metković na Trgu kralja Tomislava obilježili Međunarodni dan žena

 Obrazovanje

Najljepše proljeće na vratima

Metković, 8.3.2016. - Posebni razredni odjel OŠ Stjepana Radića pobjednik je natječaja Proljeće na našim vratima objavljenoga na Facebook-stranici Razredna nastava Školske knjige. Među nešto manje od sto kreativno ukrašenih vrata, najviše glasova ili, popularno rečeno, lajkova prikupila su vrata koja su s učenicima i njihovim asistenticama ukrasile učiteljice Anđelka Medak i Antonela Markotić.

 Rad udruga

Kako se osjećaš

Metković, 8.3.2016. - U župnoj dvorani Župe Gospe Snježne u Vidu u nedjelju je održana zabavna likovna radionica za djecu pod nazivom Kako se osjećaš. Voditelji radionice različitim su likovnim aktivnostima djeci nastojali približiti tu temu kako bi na što zabavniji način naučili razumjeti i prepoznati emocije i njihove značajke.

 Obavijest

Voda u Prud stiže u 16 sati

Metković, 8.3.2016. - Iz metkovskoga Vodovoda uz ispriku javljaju da je zbog radova na izgradnji biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Prud došlo je do oštećenja i puknuća glavne vodoopskrbne cijevi pa će tamošnji potrošači do 16 sati biti bez opskrbe vodom.

 

 Čestitka

Čestitka gradonačelnice Katarine Ujdur

Metković, 8.3.2016. - Neka Vam radost postane stvarnost, ne samo danas drage Metkovke! U svoje ime i uime Gradske uprave Grada Metkovića, svih naših zaposlenica i pripravnica, želim Vam sretan Međunarodni dan žena!

 

 Tradicija

Metkovski SDP organizira na Trgu druženje povodom Dana žena

Metković, 7.3.2016. - GO SDP-a Metković već dugi niz godina tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena pa pozivaju sve građane da im se sutra u 14.30 pridruže na Trgu kralja Tomislava. Tom će prigodom članovi metkovskoga SDP-a svojim sugrađankama gradom dijeliti karanfile.

 

 Obrana od poplave

Nasip bi mogao biti gotov za dva mjeseca

Metković, 7.3.2016. - Kiša nam je već dosadila, ali tek smo na nekih devedesetak litara kumulativno u ožujku. Vodostaj Neretve normalan je za ovo doba godine, ipak je dugo sušno razdoblje koncem prošle godine dobro ispraznilo uzvodne akumulacije pa smo imali i neke kritične minimume, no sada nema nekih velikih oscilacija vodostaja. Dobro je da je tako jer su nam još u živom sjećanju one dvije poplave iz 2010.

 Šport

RK Metković 1963 u rukometnom trileru obranio domaće bodove

Metković, 7.3.2016. - RK Metković 1963 sinoć je metkovskim zaljubljenicima u rukomet priredio pregršt uzbuđenja u utakmici 17. kola I. HRL u kojoj je igrao s RK Osijek te ga u do kraja neizvjesnoj utakmici pobijedio 25 : 24.

 Zabava

U Metkoviću najveći lunapark u Hrvatskoj

Metković, 6.3.2016. - Čim učini vrijeme provozajte prema Veletržnici, ispod koje je uz Neretvu postavljen najveći lunapark u Hrvatskoj – Lunapark Čarli. Za one najhrabrije tu je Ranger – koji će vas podignuti na čak 19 metara visine.

 Obrazovanje

Metkovci pomeli „konkurenciju“ u poznavanju hrvatskoga jezika

Metković, 6.3.2016. - Hrvatski govorili! – nazvao je svojedobno tako svoju izvrsnu knjigu pok. Ivo Škarić, poznati hrvatski jezikoslovac i fonetičar. Taj se njegov optativ, očito, dobro primio u Metkoviću čiji su učenici prošloga petka na županijskom Natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika u šest uzrasnih kategorija osvojili četiri prva, četiri druga i tri treća mjesta, a podosta je bilo i četvrtih i petih.

 Šport

Metkovke se lijepo predstavile u Tuzli

Metković, 5.3.2016. - Nogometašice ŽNK Neretva gostovale su jučer u Tuzli iz koje su se u Metković vratile s dvije pobjede protiv domaćega ŽNK Sloboda Salt City.

 Šport

Bodovi s Neretve završili na Jadru

Metković, 5.3.2016. - Proljetni nastavak natjecanja u III. HNL jug nogometaši NK Neretva započeli su porazom na domaćem terenu. Bolji od njih bili su igrači NK Solin i zasluženo na Jadro odnijeli tri boda.

 Humanost

Splićani darivali Zakladu 'Neretvansko srce'

Metković, 5.3.2016. - Četrdesetak članova Hrvatske udruge Benedikt iz Splita i Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu danas je u sklopu dvodnevne turneje po dolini Neretve i Hercegovini doputovalo u Metković u kojemu su ih primili članovi metkovske Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj.

 Kino

Ženama na dar

Metković, 5.3.2016. - Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar povodom 8. ožujka, Međunarodnoga dana žena, organiziraju Ženijalni vikend s filmskim projekcijama u 23 nezavisne kinodvorane diljem Hrvatske. Kao član Mreže u akciju se uključilo i metkovsko Kino Pobjeda, unoseći još nešto.

 Obrazovanje

U Gimnaziji Metković održano županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika

Metković, 4.3.2016. - Gimnazija Metković već šestu godinu je škola – domaćin županijskog Natjecanja iz njemačkoga jezika osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije. Ukupno 40 učenika iz 15 škola natjecalo se u šest kategorija.

 Obrazovanje

Četiri uratka metkovskih učenika upućena na državnu Smotru

Metković, 4.3.2016. - Na županijskoj Smotri LiDraNo 2016. održanoj 1. ožujka u Dubrovniku učenici osnovnih i srednjih škola sudjelovali su s 51 literarnim i 22 novinarska rada, tri radijske emisije, tri školska lista te s 24 pojedinačna i 17 skupnih scenskih nastupa. Iz metkovskih škola na državnu Smotru upućena su četiri uratka.

 Poljoprivreda

Predavanja za poljoprivrednike

Metković, 4.3.2016. - Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju organizira informativnu kampanju o IAKS mjerama ruralnog razvoja iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020.

 Obrazovanje

Pomozimo našim učenicima da osvoje nagrade

Metković, 4.3.2016. - Školska knjiga na svojoj FB stranici Razredna nastava školske knjige pokrenula je natječaj pod nazivom Proljeće na našim vratima kojim želi nagraditi entuzijazam i kreativnost učenika.

 Turizam

Razvoj turizma unutar Klastera 'Neretva'

Metković, 4.3.2016. - Župan Nikola Dobroslavić poziva zainteresiranu javnost na Radionicu u okviru procesa izrade Glavnoga plana razvoja turizma Klastera Neretva koja će se održati 11. ožujka 2016. s početkom u 9 sati u Gradskom kulturnom središtu Metkoviću. Prva je radionica već održana u Pločama, a sljedeća će biti u Opuzenu.

 

 Rad udruga

Ivan Bilić novi predsjednik HPD 'Gledavac'

Metković, 4.3.2016. - Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac iz Metkovića u srijedu je u Gradskoj knjižnici održalo Redovitu godišnju skupštinu na kojoj je Ivan Bilić izabran za novoga predsjednika Društva.

 Javni poziv

Prijedlog Programa gospodarenja šumama za gospodarsku jedinicu 'Nova Sela'

Metković, 4.3.2016. - Hrvatske šume – Uprava šuma podružnica Split poziva sve zainteresirane na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu Nova Sela s važnošću od 2016. do 2025. godine, za koju se javni uvid održava u razdoblju od 7. do 21. ožujka 2016. u Šumariji Metković.

 Obrana od poplave

Studijska dokumentacija za pripremu projekata zaštite od poplava na slivu donje Neretve iz EU fondova

Metković, 3.3.2016. - Prošli je tjedan u Galeriji GKS-a održan sastanak na temu vodnogospodarske problematike na području Grada Metkovića na kojemu su sudjelovali predstavnici Grada Metkovića, Hrvatskih voda i gradske tvrtke Metković d.o.o. te tvrtkā Proning-DHI d.o.o., Hidroing d.o.o. i Dvokut-Ecro d.o.o. koje su izradile Studijsku dokumentaciju za pripremu projekata zaštite od poplava na slivu donje Neretve iz EU fondova, s posebnim naglaskom na Metković.

 Domovinski rat

Na Veliku rivu postavljena 105-milimetarska haubica

Metković, 3.3.2016. - Na inicijativu članova Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice DNŽ, i skupine građana danas je na Velikoj rivi na prije pripremljeno AB postolje postavljena haubica od 105 mm.

 Policija

17 Neretvana kažnjeno zbog prebrze vožne

Metković, 3.3.2016. - U jučerašnjoj akciji prometne policije usmjerenoj na pojačani nadzor brzine kretanja vozila, koja se provodila na prometnicama Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče, sankcionirano je 46 vozača, od kojih njih 17 zbog prekoračenja brzine.

 

 Šport

Sportskom solidarnošću do nove prikolice

Metković, 2.3.2016. - Iz VK Neretvanski gusar javljaju da su nakon više od tri desetljeća dobili novu veslačku prikolicu koja udovoljava svim zahtjevima Kluba i standardima tehničke ispravnosti priključnih vozila.

 Obrazovanje

Srednja škola Metković uspješna na županijskim i međužupanijskim natjecanjima

Metković, 2.3.2016. - Vrijeme je županijskih i međužupanjiskih školskih natjecanja. Neka su završila, a neka nas očekuju. Evo kako su na njima do sada prošli učenici Srednje škole Metković.

 Poljoprivreda

Zaštitite masline od paunova oka

Metković, 2.3.2016. - Obilaskom maslinika na širem dubrovačkom području, na manjem broju lokaliteta utvrđen je osrednji intenzitet zaraze paunovog oka (Spilocaea oleagina) dok je na većem, intenzitet zaraze bio nešto niži ili je u potpunosti izostao.

 Projekti

Predstavljen Projekt 'Osnivanje prve hrvatske etične banke'

Metković, 2.3.2016. - Grad Metković i Zaklada za etično financiranje sinoć su u Galeriji GKS-a organizirali predstavljanje Projekta Osnivanje prve hrvatske etične banke, s kojim su zainteresirane pobliže upoznali upravitelj ZEF-a Goran Jeras i direktor ZEF-ove poslovne mreže Krešimir Prevendar.

 Kino

Sutra kreće filmski maraton povodom 1. rođendana digitaliziranoga Kina 'Pobjeda'

Metković, 1.3.2016. - Od srijede do nedjelje u Kinu Pobjeda pripremaju poseban filmski program povodom prve obljetnice otvaranja digitaliziranoga Kina 'Pobjeda' koje je privremeno smješteno u kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-a.

 Obrazovanje

Svemirci sletjeli u OŠ don M. Pavlinovića

Metković, 1.3.2016. - Učenici I. c razreda OŠ don Mihovila Pavlinoivića sa svojom su učiteljicom Tončikom Popović snimili videouradak Mali svemirci i s njime se prijavili na HEP-ov Natječaj Za naše male genijalce 2016. Pogledajte ga i lajkajte, ako vam se sviđa!

 

 Gradske vijesti

Osnivanje prve hrvatske etične banke

Metković, 1.3.2016. - Večeras u 19 sati u Galeriji GKS-a Metković započet će predstavljanje Projekta Osnivanje prve hrvatske etične banke. Organizatori su Grad Metković i Zaklada za etično financiranje, a Projekt će predstaviti upravitelj ZEF-a Goran Jeras i direktor ZEF-ove poslovne mreže Krešimir Prevendar.

 

 Šport

Stariji kadeti nanizali šestu uzastopnu pobjedu

Metković, 1.3.2016. - Uoči gostovanja u Kaštel Sućurcu kod obiju kadetskih momčadi bio je upitan sastav. Bolesti, ozljede i razni izostanci skratili su popis mlađih, a pogotovo starijih kadeta. Mlađi kadeti izgubili su od boljih i kvalitetnijih domaćih košarkaša jer bez dvojice visokih igrača pod obručem nisu mogli računati na neki bolji rezultat, ali su stariji nanizali šestu uzastopnu pobjedu.

 Glazba

Dilajla na Belanovoj proslavi 30-ogodišnjice karijere

Metković, 1.3.2016. - Bivši član splitskih Đavola Zlatko Volarević Dilajla javio nam se iz Zagreba u kojemu je bio na proslavi 30 godina od prvoga albuma Đavola Ljubav i moda i 30-ogodišnje glazbene karijere Nene Belana.

 

Vijesti iz 3. 2016.
ukupno 122

Karmeli Jelčić Rektoričina nagrada

Proljetno ušminkavanje

'No pasaran' i dalje bez konkurencije

Predali eksplozivne naprave

Govori mojim jezikom

Pješaci u prometu

Novi režim nadzora ulici Marka Marulića

Ženski nogometni vikend s dvama derbijima

Na nogostupe se postavljaju zaštitni graničnici

Legendarni profesor za Telegram:
Most je jedna od najboljih pojava u povijesti zemlje

Sutra se nastavlja MTKviz

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016.

Neretva propustila važne bodove

Veslačke pripreme na Neretvi

Dalmatinske žudije okupile se u Imotskome

Reski zvuci čevrtalja odjekivali starim ulicama

Gradonačelničina čestitka

Tisuće vjernika sinoć u procesijama

Večeras dokumetarac o ocu Anti Gabriću

Lavovi u Metkoviću ostali bez plijena

Metkovski SDP i HSU za Uskrs socijalno ugroženima

Utihnula su zvona

Camino s Marom

Nova pjesma i spot Zvonimira Previšića

Nadilu prva nagrada za 'Topot drugog konjanika'

Važnost probiotika za imunitet i probavu

'Ivan' obojio dan

Otkazana predstava 'Maša i Medvjed'

Uskrsni motivi u dvorištu Prirodoslovnoga muzeja

Međugeneracijsko druženje uoči Uskrsa

Na početku nove sezone veslačima tri bronce

ŽNK Neretva i dalje melje sve pred sobom

Humanitarno-prodajna izložba u Knjižnici

Vozači se mole da ne parkiraju u ulicama kojima prolazi procesija na Veliki petak

Vrtićani učili o sigurnosti u prometu

'Camino s Marom'

Kavu platite – poezijom

Počinje preuzimanje odvojeno skupljena otpada

Makovci s oduševljenjem primljeni u Drvaru

Velika fotoreportaža sa Skalinade

ONK Metković pobijedio Grka iz Potomja 2:1

'Maša i medvjed' za 20 kn. Da, ali koja Maša?! O medvjedu da se ni ne govori.

Osman Junuzović i Matea Parlov pobjednici II. Metkovske skalinade

Vjernici na Cvjetnicu ispunili crkve

35 ekipa na turniru 'Mali žabac'

Neretva u zadnjoj minuti ostala bez pobjede

S Anom Rucner između Metkovića i Eurosonga

Sat za planet Zemlju

Uoči sutrašnje II. Metkovske skalinade podijeljene medalje najboljima u Neretvanskoj ligi trčanja

Metković i sutra za planet Zemlju

Plan za lutaka dan u OŠ don M. Pavlinovića

Sljedeća dva mjeseca kroz Puljane jednom trakom

Gospodarenje šumama na području Novih Sela

Gorjela kotlovnica PP Metković

GKS ne prodaje karte za predstavu 'Maša i Medvjed'

Sutra bez struje oko Novih Sela

RK Metković 1963 zastao u osmini Kupa

Jozo Bozo zabavljao metkovske vrtićane

Za OB Dubrovnik 41 doza krvi

U subotu podjela nagrada i priznanja za Neretvansku ligu trčanja

Danas dogovoreno – Maša i Medvjed 30-oga u Gradskoj dvorani

'No pasaran' postavio rekord MTKviza

Velik uspjeh učenika OGŠ Metković

Novosti iz Pruda

U posjetu Centru za socijalnu skrb

Obavijest proizvođačima agruma

Filmovi za OŠ don Mihovila Pavlinovića

'Leptirići' i 'Pčelice' za kninski Caritas

Drnišani nisu dopustili iznenađenje

Svjetski dan socijalnog rada

Ima li Zrinskih u Metkoviću?

Faroski kantaduri pobrali veliki pljesak

MTKviz se nastavlja u utorak

Metkovsko trčanje postaje brend

U Metković stiže državno zlato i bronca

Donatorska večer za studente

Koncert učenika OGŠ Metković

Koncepcija razvoja turizma u dolini Neretve

Smjer nove održive mobilnosti

Javna nabava električne energije

Zašto pitanje je li hrvatski zaseban jezik nije ni danas retoričko?

Kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere?

Repriza kao i premijera

Metković dva Adriatic jedan

Repriza predstave 'Preko reda'

Pastirski posjet nadbiskupa Barišića Metkoviću

Veliko zanimanje za Jurčevićevu knjigu

Razvoj turizma Klastera 'Neretva'

Ženijalno u Kinu 'Pobjeda'

SDP Metkovke darivao crvenim garofulima

Najljepše proljeće na vratima

Kako se osjećaš

Voda u Prud stiže u 16 sati

Čestitka gradonačelnice Katarine Ujdur

Metkovski SDP organizira na Trgu druženje povodom Dana žena

Nasip bi mogao biti gotov za dva mjeseca

RK Metković 1963 u rukometnom trileru obranio domaće bodove

U Metkoviću najveći lunapark u Hrvatskoj

Metkovci pomeli „konkurenciju“ u poznavanju hrvatskoga jezika

Metkovke se lijepo predstavile u Tuzli

Bodovi s Neretve završili na Jadru

Splićani darivali Zakladu 'Neretvansko srce'

Ženama na dar

U Gimnaziji Metković održano županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika

Četiri uratka metkovskih učenika upućena na državnu Smotru

Predavanja za poljoprivrednike

Pomozimo našim učenicima da osvoje nagrade

Razvoj turizma unutar Klastera 'Neretva'

Ivan Bilić novi predsjednik HPD 'Gledavac'

Prijedlog Programa gospodarenja šumama za gospodarsku jedinicu 'Nova Sela'

Studijska dokumentacija za pripremu projekata zaštite od poplava na slivu donje Neretve iz EU fondova

Na Veliku rivu postavljena 105-milimetarska haubica

17 Neretvana kažnjeno zbog prebrze vožne

Sportskom solidarnošću do nove prikolice

Srednja škola Metković uspješna na županijskim i međužupanijskim natjecanjima

Zaštitite masline od paunova oka

Predstavljen Projekt 'Osnivanje prve hrvatske etične banke'

Sutra kreće filmski maraton povodom 1. rođendana digitaliziranoga Kina 'Pobjeda'

Svemirci sletjeli u OŠ don M. Pavlinovića

Osnivanje prve hrvatske etične banke

Stariji kadeti nanizali šestu uzastopnu pobjedu

Dilajla na Belanovoj proslavi 30-ogodišnjice karijere

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01