-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Zdravlje

Nema ptice do ribe

Metković, 31.10.2005. - Nakon što su krave poludjele, a ptičja gripa izazvala medijsko ludilo, ne preostaje nam ništa dugo nego da se okrenemo ribama. Izgleda da su ribe u Neretvi još uvijek žive i zdrave. No, nikad ne reci nikad.

 

 Šport

Mlađi kadeti NK Neretve pobjednici turnira

Metković, 30.10.2005. - Da uspjesi mladih selekcija NK Neretve nisu slučajnost pokazali su danas mlađi kadeti koji su pobjednici ovogodišnjeg Turnira "Ante Rebac". U uzbudljivoj završnici oni su savladali vršnjake iz NK Zrinjski iz Mostara rezultatom 5:3.

 Gradske vijesti

Još jedna radionica u Gradskoj knjižnici

Metković, 29.10.2005. - I ove subote je u Gradskoj knjižnici organizirana radionica za male članove knjižnice. Pod vodstvom gđe Ljiljane Kraljević djeca su izrađivala ukrasne svijeća od prirodnih materijala. Koristili su pčelinji vosak, pluto, špag, kukuruzovinu te različite plodove šumskih biljaka.

 Akcija

Aktivisti UTIM-a za štandovima po gradu

Metković, 29.10.2005. - Kao i svake godine pred blagdan Svih svetih Udruga tjelesnih invalida Metković na štandovima po gradu organizira prodaju cvijeća i svijeća od čega prihod ide za pomoć članovima udruge u nabavi ortopedskih pomagala ili rješavanje nekih dugih problema. Udruga je nedavno preselila u prostor bivšeg Centra "Nada" pa se nadaju da će se još bolje organizirati i uvesti nove programe i tehnike za izradu suvenira.

 

 Kultura

Zlatar i Balžalorsky nastupiliu GKS-u

Metković, 28.10.2005. - U kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-u sinoć su nastupili Volodja Balžalorsky na violini i Jakša Zlatar za klavirom izvodeći djela Schumanna, Brahmsa, Klobučara, Blocha i Iberta.

 Kultura

Priče iz žabljeg svijeta

Metković, 26.10.2005. - Danas se oko četristo djece iz Dječjeg centra Metković i petstotinjak učenika nižih razreda OŠ Stjepana Radića ponovno susrelo sa Kazališnom družinom "Putujuće kazalište" iz Osijeka. Ove godine Osječani su u Metković stigli sa lutkarskom igrom za djecu "Priče iz žabljeg svijeta" Vere Heindl i Davora Špišića.

 Promet

Obnova kolodvorske zgrade

Metković, 26.10.2005. - U lipnju ove godine navršilo se 120 godina od puštanja u promet željezničke pruge Metković-Mostar što je zasigurno bio ključan događaj nakon kojega se Metković počeo intenzivno razvijati. Tada (1884.-1885.) izgrađena je i zgrada kolodvora u Metkoviću na kojoj su ovih dana započeli sanacijski građevinski radovi. Od šefice Službe za odnose s javnošću HŽ gđe Vlatke Škorić dobili smo sljedeće priopćenje o tim radovima:

 Šport

Uspjeh KK Metković

Metković, 26.10.2005. - Kata tim Karate kluba Metković tijekom listopada nastupio je na dva prvenstva u katama i tom prigodom osvojio 21 medalju.

 Zdravlje

Ptičja gripa u Neretvi

Metković, 25.10.2005. - Piše: Davorka Kitonić
Zasada još nema naznake o ptičjoj gripi u Neretvi. Indicija bi bila mrtve ptice na terenu. Međutim, jedine mrtve ptice koje sam na svojim pohodima registrirala bili su dva mlada galeba prošlog proljeća. Prošla zima, duga i s mnogo snijega natjerala je galebove koji su zimovali u drugim regijama da dolete u Neretvu. Često su doletjeli toliko iznemogli da su se obalom mora na delti kretali pješice pa mi se čini prirodnim da su neki od iznemoglosti i uginuli.

 Gradske vijesti

Mali pointilisti

Metković, 22.10.2005. - Od 15. listopada do 15. studenoga traje Mjesec hrvatske knjige tijekom kojega Gradska knjižnica u Metkoviću tradicionalno organizira radionice za djecu. Danas su se mali članovi knjižnice pod vodstvom akademske slikarice Dragane Nuić-Vučković upoznali sa slikarskom tehnikom pointilizam učeći se kako optičkim miješanjem boja stvoriti željenu sliku.

 

 Akcija

www.metkovic.hr povezuje

Metković, 21.10.2005. - Udruga tjelesnih invalida Metković djeluje nešto više od dvije godine i okuplja oko sedamdeset osoba sa tjelesnim oštećenjem iz Metkovića i okolice. Tome broju treba dodati i oko 170 članova Udruge koji nisu invalidi nego pomažu u njenom radu. Kako smo u nekoliko navrata na ovim stranicama pisali o njihovu djelovanju to je zamijetio gosp. Ilija Tošić koji živi u Luconu u Francuskoj.

 Predstavljanje knjige

Gospodari kaosa

Metković, 20.10.2005. - Nakon što je u travnju ove godine predstavljena u Rijeci, knjiga "Gospodari kaosa" umirovljenog admirala Davora Domazeta – Loše do danas je kod čitalačke publike privukla veliku pozornost. Nakon knjiga "Stoljeće rata", "Hijerarhija zavjerenika – Komitet 300", "Zatrovani izvori", i "Propast zapada" na sličnu temu dobili smo i knjigu hrvatskoga autora. Sinoć je u organizaciji metkovskog ogranka UHDDR u kazališnoj dvorani GKS-a domaćoj publici knjigu predstavio sam autor admiral Domazet.

 Priroda

Odete li ponekad na Predolac?

Metković, 19.10.2005. - Park šuma Predolac-Šibanica nekada je Metkovcima bio omiljeno izletište, a 1976. proglašena je zaštićenim krajolikom. Danas, nažalost, samo rijetki znaju cijeniti taj svijet mira i zelenila koji nam je tek na par koraka od gradske vreve u kojoj živimo. Od Meri Rogošić iz metkovskog REC-a dobili smo nekoliko fotografija snimljenih na Predolcu i Šibanici pa ih objavljujemo kao podsjetnik na svijet koji nam je tako blizu, a na koji smo zaboravili. Pogledajte

 

 Zdravlje

Imate li problema s disanjem?

Metković, 18.10.2005. - Ponekad osjećate sviranje i zviždanje u prsima ili prilikom fizičke aktivnosti imate napade suhog kašlja, imate osjećaj nedostatka zraka, budite se noću zbog nedostatka zraka ili kašlja, osjećate nedostatak zraka već kod manjeg napora ili promjene vremena, dugo i često kašljete i iskašljavate, dugogodišnji ste pušač i već dugo kašljete? Ako je Vaš odgovor pozitivan na bilo koje pitanje, odmah se javite svome liječniku!

 Ekologija

Razvoj održivog turizma u delti Neretve

Metković, 17.10.2005. - U sklopu aktivnosti koje REC provodi u okviru projekta «Poticanje povezivanja i razmjene iskustva u zemljama Jugoistočne Europe», a koji je dio Regionalnog programa obnove okoliša u okviru Pakta stabilnosti, u Metkoviću je održana radionica o razvoju održivog turizma u delti Neretve koju su organizirali REC (Regionalni centar zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu) i projektni uredi REC-a iz Metkovića i Mostara.

 Kultura

Pervan napunio kazalište

Metković, 14.10.2005. - Svojom Stand-up komedijom Željko Pervan sinoć je u potpunosti publikom ispunio svih 450 stolaca u kazališnoj dvorani metkovskog GKS-a. Nekoliko dana prije predstave bilo je očito je da Pervanova karizma iz Večernje škole učinila svoje jer su sve karte bile rasprodane.

 Gradske vijesti

Jeste li očistili dimnjak?

Metković, 11.10.2005. - Kako u Metkoviću neko vrijeme nije bilo dimnjačara gradska Uprava raspisala je natječaj za koncesiju u obavljanju dimnjačarskih poslova na koju se javio Dimnjačarski obrt "Florijan" iz Đeletovaca.

 Gradske vijesti

Uređivanje zelenih površina

Metković, 11.10.2005. - Metkovski komunalci koriste svaki lijepi jesenski dan kako bi uredili zelene površine u gradu. Ovih dana u tijeku je, rezanje suhih grana na palmama u ulicama Ante Starčevića i Ivana Gundulića.

 Šport

Neretva - Neretvanac 3:1
Metković, 9.10.2005. - Nakon jedanaest godina igrači Neretve i Neretvanca ponovno su zajedno istrčali na teren u jednoj prvenstvenoj utakmici. Ugođaj je bio kao nekada na pravim neretvanskim derbijima koja su ova dva najstarija neretvanska nogometna kluba do sada puno put igrali. Naime, Neretva je osnovana 1919., a Neretvanac trinaest godina kasnije, iako ove godine, do sada, kolo vodi puno mlađi NK Jadran iz Ploča. Opet dobro, umjesto jednoga neretvanskog derbija sada imamo tri. Evo što smo zabilježili (kliknite na slike za uvećanje).

 Obrazovanje

3800 djece u obrazovnim ustanovama

Metković, 4.10.2005. - Prošlo je već mjesec dana od početka nastave u školama. Četiri metkovske škole ove školske godine pohađa 3360 učenika, a u četiri dječja vrtića trenutno boravi 415 djece.

 Znamenitosti

Novi uspjeh Domagojevih gusara

Metković, 4.10.2005. - Na 16. svjetskim korporacijskim igrama, koje su se održale od 30. rujna do 2. listopada u Zagrebu, ekipa Metkovića osvojila je dvije srebrne medalje u utrkama čamaca zvanih "dragon boat".

 Zanimljivosti

Djelomična pomrčina sunca

Metković, 4.10.2005. - Nakon što smo 11. kolovoza 1999. u Metkoviću mogli promatrati gotovo potpunu pomrčinu sunca, jučer nas je oblačno vrijeme sprječavalo vidjeti djelomičnu pomrčinu, tako da mnogi nisu niti znali što se događa.

 Promet

Radovi na Rogotinskom mostu

Metković, 3.10.2005. - Na dijelu Jadranske magistrale, na državnoj cesti D8, započela je prva faza radova na obnovi mosta preko rijeke Neretve u Rogotinu, što podrazumijeva sanaciju pristupnih rampi. Uz nadzor Geoing-a iz Dubrovnika, a prema projektu tvrtke Tigon iz Zagreba, radove izvode djelatnici GP Dubrovnik.

 Poljoprivreda

Pjaca uz Neretvu

Metković, 3.10.2005. -
Na putu od Metkovića do Ploča na više mjesta uz magistralu postavljeni su štandovi na kojima se prodaju proizvodi sa neretvanskih polja. Uz mandarine, koje sazrijevaju ovih dana, brojni prolaznici i turisti imaju širok izbor voća, povrća i raznih domaćih pripravaka.

 Rukomet

RK Metković igra sve bolje

Metković, 1.10.2005. - RK Metković, nakon početna dva kiksa, nanizao je i četvrtu pobjedu za redom. Ovaj put "žrtva" je bio RK Gorica iz Velike Gorice. Pred 300 najvjernijih navijača Metkovci su uvjerljivo savladali protivnike rezultatom 41:34 (18:17). Junaci utakmice kod domaćih bili su Medić (8), K. Karabatić (8) i Čutura (8), a kod gostiju istakao se Uremović sa 15 zgoditaka.

 

 Iz tiska

Maraton u Meridijanima

Metković, 1.10.2005. - Meridijani, mjesečnik koji izlazi tijekom nastavne godine, u svome najnovijem broju donosi veliku reportažu o Osmom maratonu lađa na Neretvi. Na dvanaest stranica možete pročitati i vidjeti što je proizašlo iz pera Ivane Ilić i uhvaćeno objektivom Romea Ibriševića. Uz opis događanja na posljednjem Maratonu naći ćete i osnovne podatke o prošlima, kartu rute itd.

 

 

Vijesti iz 10. 2005.
ukupno 26

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01