-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izložba

Neli Bajalo u Galeriju GKS-a

Metković, 31.3.2007. - Vrgorska akademska slikarica Kornelija Neli Bajalo sinoć se metkovskoj likovnoj publici predstavila samostalnom izložbom „Organizacija prostora“. Radi se o četrdesetak platna u, kako je slikarica sama rekla, kompletno novom izrazu, forma je smirena, svedena na minimum apstraktne geometrije uz zadržavanje jednog dijela lirskog rukopisa.

 

 Koncert

Večer klavira

Metković, 31.3.2007. - U okviru 5. ciklusa koncerata Hrvatske glazbene scene mladih, kao gošća ciklusa koncert je održala mlada Japanka – pijanistica Yoko Nishii. Riječ je o šestom koncertu iz serije koncerata koje već petu godinu za redom organizira Hrvatska glazbena scena mladih, a koncert je održan u atriju OŠ Stjepana Radića Metković. Na programu su bila djela Liszta, Čajkovskog i Takemitsua.

 Rad udruga

Invalidima osobni asistenti

Metković, 31.3.2007. - U prostorijama UTIM-a jučer su potpisani ugovori o suradnji između UTIM-a i pet tjelesnih invalida koji su dobili osobnog asistenta. Tako je napravljen i zadnji korak ka realizaciji Ugovora o suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kojim je UTIM-u osigurana financijska potpora u iznosu od 200.000,00 kuna za taj pilot projekt.

 Akcija

45 doza krvi za OB Dubrovnik

Metković, 29.3.2007. - Danas je Gradsko društvo Crvenog križa Metković organizirao svoju prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U prostorijama Crvenog križa provodila ju je ekipa službe za transfuziju OB Dubrovnik pod vodstvom dr. Vesne Polanda-Lasica. Odazvalo se 58 darovatelja od kojih je 45 moglo darovati krv za OB Dubrovnik.

 

 Gradske vijesti

Usvojena izvješća

Metković, 29.3.2007. - Gradsko poglavarstvo Grada Metkovića usvojilo je izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2006. prema kojem je komunalnim doprinosom ostvareno 1.844.102,94 kuna dok su rashodi umjesto planiranih 1.013,894.90 iznosili 1.243.244,70 kuna.

 Narona

Svjetlovodom po eksponatima

Metković, 28.3.2007. - Užurbani radovi u Muzeju Narone u Vidu i dalje se nastavljaju. Na usku pločniku pred Augusteom za prostor se bore meštri najrazličitijih profila. Od arheologa i restauratora do instalatera svjetlovoda.

 Izdavaštvo

Donjoneretvanski kraj u Domovinskom ratu

Metković, 28.3.2007. - U prostorijama Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću, potpisan je ugovor o otkupu autorskog teksta za knjigu pod nazivom „Donjoneretvanski kraj u Domovinskom ratu“.

 Rad udruga

UTIM-u 200.000,00 kuna.

Metković, 27.3.2007. - Prijavivši projekt „Osobni asistent“ na natječaj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za financijsku potporu iz dijela prihoda od igara na sreću za 2007., Udruzi tjelesnih invalida Metković (UTIM-u) osigurana je financijska potpora u iznosu od 200.000,00 kuna.

 Šport

Crni sportski vikend

Metković, 26.3.2007. - Protekli vikend kao da sportska sreća nije bila naklonjena metkovskim klubovima. Izgubili su svi osim kadeta KK Metković. No ima i jedna lijepa vijest. Metkovski ženski rukomet postigao je još jedan veliki uspjeh. Kadetkinje ŽRK Metković, godište 90/91., postale su državne prvakinje na turniru koji se od 22. do 25. ožujka igrao u Sinju. Evo ostalih rezultata:

 Izložba

Odabrani učenički radovi u GKS-u

Metković, 26.3.2007. - Danas je u metkovskom GKS-u otvorena izložba Kulturna baština moga kraja. Izloženi su radovi učenika osnovnih škola naše županije rađeni, uglavnom, raznim grafičkim tehnikama.

 Akcija

Solidan odziv građana

Metković, 25.3.2007. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava Zaklada Ana Rukavina organizirala uzimanje uzoraka krvi potencijalnih donora koštane srži. Akciji se odazvalo sto dvadeset četvero naših sugrađana, što predstavlja sasvim solidan broj i razmjeran je odzivu po drugim gradovima.

 Obrazovanje

Kamo nakon srednje škole?

Metković, 24.3.2007. - U organizaciji Udruge mladih grada Metkovića „Kolektiv“ danas je u metkovskoj Gimnaziji održano drugo predavanje na temu „Uvod u profesionalnu orijentaciju.

 Izdavaštvo

Ulice, trgovi i mostovi grada Metkovića

Metković, 24.3.2007. - U nakladi Gradskog kulturnog središta iz tiska je nedavno izašla knjiga „Ulice, trgovi i mostovi grada Metkovića“ autora dr. Ivana Jurića. Na dvjestotinjak stranica autor navodi 89 metkovskih ulica i trgova s posebnim osvrtom na osobe, događaje i druge situacije po kojima su dobile ime. To isto čini sa imenima sadašnjeg Lučkog mosta te ostalim mostovima koji su kroz prošlost postojali u Metkoviću. Knjiga je opremljena i planom grada, a može se nabaviti kod autora.

 

 Trgovina

Lidl otvorio prodavaonicu

Metković, 22.3.2007. - Jutros je u Metkoviću svoju prodavaonicu otvorio trgovački lanac prehrambenim proizvodima Lidl. Radi se o 26. Lidlovoj prodavaonici u Hrvatskoj u kojoj se na površini od 1300 m2 nudi oko 2.500 artikala. Prodavaonica se nalazi na izlazu iz Metkovića prema Opuzenu i trenutno ima dvadeset jednog zaposlenika.

 

 Narona

Puni se tribina naronitanskog Augusteja

Metković, 21.3.2007. - Poslije više od šesnaest stoljeća skulpture iz Augusteja u Naroni naći će se na mjestu s kojeg su oborene nakon što je kršćanstvo postalo službena religija u Rimu. Skulpture su prošle subote dopremljene iz zagrebačke Gliptoteke, a jučer je započela operacija njihova postavljanja na tribinu hrama.

 Iz susjedstva

Otvoren obnovljeni Dom u Doljanima

Metković, 20.3.2007. - Jučer je u Doljanima kraj Metkovića, povodom blagdana sv. Josipa svečano otvoren obnovljeni Hrvatskio seljački kulturno-prosvjetni dom. Uz Doljance, od kojih velik broj živi i radi u Metkoviću, svečanosti su prisustvovali i gradonačelnici Čapljine i Metkovića Stjepan Šutalo i Stipo Gabrić Jambo.

 Zanimljivosti

Studentski stadion na vodi za Olimpijske igre

Metković, 20.3.2007. - Plutajući olimpijski stadion koji se premješta prema potrebi i mjestu održavanja Olimpijskih igara projektiralo je petero studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Za nas je naročito zanimljivo da je autor ideje Metkovac Nikola Vladimir, apsolvent Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Pročitajte

 

 Folklor

Folklorni seminar u Metkoviću

Metković, 20.3.2007. - KUD „Metković“ organizira seminar Plesna tradicija jadranskog područja Hrvatske na temu Kontradanse (contredance) i srodni plesovi. Seminar će se održati od 20. do 22. travnja ove godine. Više informacija i prijavnicu za seminar možete skinuti ovdje.

 

 Šport

Pregled rezultata

Metković, 20.3.2007. - I dalje pokušavamo prikupiti i na jednom mjestu objaviti rezultate koje su postigli metkovski sportaši.

 Komentar

Narona bez Livije?

Metković, 20.3.2007. - Može li Muzej Narona ostati bez slavne Livije? Odnosno treba li u njemu stajati njezina kopija ili original? Može li to bolno pitanje riješiti Ministarstvo kulture? Pročitajte cijeli tekst.

 

 Šport

Pregled rezultata

Metković, 12.3.2007. - Prošli vikend metkovski klubovi odigrali su 10 susreta iz kojih su kao pobjednici izašli samo u četiri. Evo rezultata:

 Politika

Pokret „Jedino Hrvatska“

Metković, 11.3.2007. - U Gradskom kulturnom središtu jučer je predstavljen Pokret „Jedino Hrvatska“, u sklopu kojega djeluje 25 političkih stranaka i udruga što će se po prvi put pojaviti na ovogodišnjim parlamentarnim izborima.

 Predavanje

Dijagnostika treniranosti mladih sportaša

Metković, 9.3.2007. - U organizaciji veslačkog kluba „Neretvanski gusar“ iz Metkovića sinoć je u hotelu „Narona“ održano predavanje na temu „Dijagnostika treniranosti mladih sportaša“. Predavač je bio mr. sc. Mladen Marinović, viši predavač na katedri Sportovi na vodi s Fakulteta prirodoslovno – matematičkih znanosti i Kineziologije, Sveučilišta u Splitu te direktora Hrvatske kajak i kanu reprezentacije s kojom je trenutno na bazičnim pripremama u Metkoviću.

 Iz susjedstva

I mi sa sela hoćemo do ADSL-a!

Metković, 8.3.2007. - Na osnivačkoj Skupštini u Kuli Norinskoj osnovana je Udruga kulturno ekoloških aktivista „Naro Aeternus“ ili „Vječna Neretva“ koja je prije desetak dana i službeno upisana u registar udruga RH. Udruga će sjedište imati u Kuli Norinskoj, odakle dolazi i njen prvi predsjednik Mario Jerković, dok je potpredsjednica Anita Bjeliš iz Opuzena, a tajnica Silvija Krmić iz Komina.

 Šport

Bebić i Nižić pobjednici turnira

Metković, 6.3.2007. - Jučer je na terenima TK Metković odigrana završnica turnira „Obšivač open“ koji se održava drugu godinu. Žensko finale bilo je metkovsko u kojem je nakon tri i pol sata igre slavila jedanaestogodišnja Anja Bebić. Ona je rezultatom 6:3, 6:7 i 7:5 pobijedila tri godine stariju suigračicu iz TK Metković Anu Dominiković.

 Gradske vijesti

Nova imena ulicama

Metković, 5.3.2007. - Povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova grada Metkovića na svojoj I. sjednici donijelo je prijedlog da se Industrijska ulica nazove imenom Domovinskog rata.

 Šport

Oživio ponton na Unki

Metković, 5.3.2007. - Veslački klub „Neretvanski Gusar“ iz Metkovića dogodine će slaviti 40 godina od osnutka. Kroz to vrijeme imao je svoje svijetle, ali i tamne trenutke. Ovih dana oživljena je djelatnost kluba u koji pristižu novi članovi. Danas je četvero najmlađih imalo svoj prvi trening.

 Šport

Metkovci uglavnom uspješni

Metković, 5.3.2007. - Protekli vikend bio je bogat sportskim događanjima u kojima su metkovski klubovi postigli uglavnom dobre rezultate.

 Fenomeni

Potpuna pomrčina Mjeseca

Metković, 4.3.2007. - Ove dvije fotografije snimljene su sinoć u 23,06 i 23,20 nakon čega su oblaci potpuno zastrli metkovsko nebo pa nismo mogli vidjeti trenutak kada je Zemljina sjena potpuno prekrila Mjesec.

 

 Predavanje

Predstavljena flora delte Neretve

Metković, 2.3.2007. - U organizaciji Regionalnog centra zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu (REC) te projektnih ureda REC-a u Metkoviću i Mostaru u galerijskom prostoru GKS-a Metković održano je edukativno predavanje pod nazivom «Flora delte Neretve».

 Poljoprivreda

Podijeljeno 4300 sadnica maslina

Metković, 1.3.2007. - Jučer je u sklopu projekta obnove i sadnje novih maslinika što ga provodi Grad Metković i Dubrovačko-neretvanska županija, u krugu firme „Jambo“ podijeljeno oko 4300 besplatnih sadnica maslina.

 Gradske vijesti

Javni uvid Studije

Metković, 1.3.2007. - Upravni odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije obavještava građane, trgovačka društva, ustanove i druge zainteresirane na području okoliša Dubrovačko-neretvanske županije o upućivanju na JAVNI UVID STUDIJE O UTJECAJU NA OKOLIŠ - SUSTAV JAVNE ODVODNJE GRADA METKOVIĆA.

 

Vijesti iz 3. 2007.
ukupno 32

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01