-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kultura

Maestro Repušić posjetio GKS

Metković, 31.7.2013. - Ivan Repušić, dirigent u Deutsche Oper Berlin, jučer je boravio u Metkoviću i u pratnji gradonačelnika Bože Petrova i Milana Kapovića posjetio Gradsko kulturno središte. Maestro Repušić je ostao iznenađen dvjema našim kazališnim scenama te ponudio suradnju u području kulture.

 

 Elektroopskrba

Dio Mlinske sutra bez struje

Metković, 31.7.2013. - Zbog planiranih radova na 0,4 kV postrojenju u Mlinskoj ulici u četvrtak, 1. kolovoza bez struje će u vremenu od 8 do 14 sati biti potrošači u Mlinskoj ulici od kućnih brojeva 14 do 26.

 

 Gradske vijesti

LED rasvjetom do značajnih ušteda

Metković, 31.7.2013. - Splitska tvrtka Mark 2 održala je gradonačelniku Petrovu i njegovim suradnicima prezentaciju ulične LED rasvjete kojom se može uštedjeti više od pola troškova energije koje Grad godišnje plaća za osvjetljenje ulica.

 EU

340 policajaca u mješovitim ophodnjama

Metković, 31.7.2013. - Jučer je na Graničnom prijelazu Nova Sela održana svečanost povodom završetka Projekta Izgradnja kapaciteta pripadnika policijskih snaga u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj za obavljanje mješovitih ophodnji. Spomenuti projekt je od 25. listopada 2012. provodila Uprava za granicu Ravnateljstva policije RH i Granična policija Bosne i Hercegovine, uz pomoć Međunarodne organizacije za migracije (IOM) te pod pokroviteljstvom Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Vrijednost projekta je oko 112.000 američkih dolara.

 Šport

Gradonačelnik primio Zorana Primorca

Metković, 31.7.2013. - Jučer je metkovski gradonačelnik Božo Petrov u svome uredu primio proslavljenoga hrvatskog stolnotenisača Zorana Primorca s kojim je u društvu Pave Magzana i Nina Šešelja razgovarao o pokretanju stolnoteniskoga kluba u Metkoviću.

 Turizam

Početni pomaci za ljepšu sliku grada

Metković, 30.7.2013. - Nedavno je održana koordinacija između turističkih djelatnika, predstavnika Grada Metkovića i gradskih poduzeća na kojoj se raspravljalo o uređenju nekih dijelova grada kojima se kreću turisti, ponajprije prostora oko Male rive, budući da će ove godine od svibnja do listopada za preko 1500 gostiju ona predstavljati riječna gradska vrata.

 Zanimljivosti

Nakon 128 godina ponovno „izgrađen“ Kolodvor

Metković, 30.7.2013. - Nakon 3D modela zgrade Vage stigla je na red još jedna austrougarska građevina u Metkoviću. Danas je na Google Earthu objavljen 3D model zgrade Željezničkoga kolodvora što ga je izradio Stipan Ujdur. Tako na području grada Metkovića osim spomenutih građevina imao „izgrađenih“ šest crkava, kompleks GKS-Zgrada državne uprave te Lučki most i model broda Krka na Neretvi.

 

 Vrijeme

Prije šest godina pržili smo se još više

Metković, 30.7.2013. - Jučer je u Metkoviću iza 14 sati zabilježena četvrta najviša službeno izmjerena temperatura u srpnju. Termometar je zastao na 37,5°C, što je, ipak, za cijela dva stupnja niže od temperature koju smo imali 24. srpnja 2007. Te godine u kolovozu je zabilježen i apsolutni maksimum – 40,2°C u hladu, a i nekoliko prethodnih godina isto je bilo toplije.

 Zanimljivosti

Troje Metkovaca na vrhu Olimpa

Metković, 29.7.2013. - Ekspediciji na vrh Olimpa u organizizaciji PD Svilaja iz Sinja pridružilo se i troje članova PD Gledavac iz Metkovića: Javorka Medić (1), Mirela Živković(2) i Goran Živković(3). Na osmodnevnom putovanju kroz Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Grčku, glavni cilj bio je uspon na legendarnu planinu bogova tj. na najviši vrh Grčke 2918 m visok Mytikas, poznat i kao Zeusov tron te na obližnji, samo 6 metara niži vrh Skolio.

 Upozorenje

Predvečer ili u noći moguća oluja

Metković, 29.7.2013. - Iz dubrovačkoga Područnog ureda za zaštitu i spašavanje stigla je obavijest da je kasno poslijepodne i osobito navečer mjestimice moguće jako grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujan vjetar.

 

 Policija

Zapljena droge u Metkoviću

Metković, 29.7.2013. - Iz PU dubrovačko-neretvanske javljaju da su u subotu, 27. srpnja, prilikom provođenja zasjeda na području Mileževac u Metkoviću, kod nasada 12 stabljika indijske konoplje, visine do 203 cm, policijski službenici Postaje granične policije Metković zatekli 59-godišnjaka s plastičnim kanisterom.

 Koncert

Darko Matićević pjevao pjesnike

Metković, 29.7.2013. - U programu Metkovskoga ljeta sinoć je u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu svoju Večer šansone pod nazivom Pjevam pjesnike održao Darko Matičević, metkovski kantautor sa splitskim prebivalištem.

 Zanimljivosti

Cikla, cikletina

Metković, 29.7.2013. - Sudeći prema fotografiji koju nam je poslala gđa Željana Majić ove će sezone profitirati oni koji su sadili cikle, a naročito ako su to činili u Koševu gdje su i uspjele gigantske cikle s ove fotografije.

 

 Sajam

Sajam školske opreme i pribora

Metković, 29.7.2013. - Građanska inicijativa Roditelji doline Neretve na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću organizira Sajam rabljene školske opreme koji će se održavati 2. kolovoza (petak) od 17 do 20 i 3. kolovoza (subota) od 9 do 12 sati.

 Prosvjed

Ponovna blokada graničnih prijelaza

Metković, 29.7.2013. - Stanovnici bosanskohercegovačkih pograničnih mjesta u blizini Metkovića sinoć su ponovno održali miran prosvjed tijekom kojega su na sat vremena (od 19,30 do 20,30) blokirali magistralnu cestu M-17 u blizini Graničnoga prijelaza Doljani te granične prijelaze Gabela Polje i Unka. Prosvjed je, kao i prošle nedjelje, organiziran kako bi stanovnici s hercegovačke strane granice ukazali na probleme koje im stvara novi granični režim što se primjenjuje od ulaska Hrvatske u EU.

 Koncert

Gudački kvartet 'Rucner' u GKS-u

Metković, 29.7.2013. - U nepuna dva tjedna Metkovci su imali prigodu čuiti dva vrhunska gudačka kvarteta. Prošle subote u Galeriji GKS-a svoj je nastup imao Gudački kvartet Rucner koji su Metkovci 2009. slušali u nešto drukčijem sastavu.

 Humanost

Patrik Ćavar darivao 'Leptiriće'

Metković, 28.7.2013. - Kao što je na ovogodišnjoj Svečanoj sjednici gradskoga vijeća bio najavio, Patrik Ćavar je novčani dio svoje Nagrade grada Metkovića darovao Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

 Narona

Rimljani ponovno u Naroni

Metković, 27.7.2013. - Već je prva Rimska noć u Naroni prije dvije godine pokazala da se radi o manifestaciji iznimna turističkog potencijala pa organizatorima, Arheološkome muzeju Narona i Vidonjcima nije ostalo ništa drugo nego da svaku sljedeću učine još boljom. Tako je bilo i sinoć u Vidu.

 Povijest

40 godina Lučkoga mosta

Metković, 26.7.2013. - Prošloga svibnja navršilo se 40 godina otkako je u promet pušten rekonstruirani most preko Neretve u Metkoviću. Od metkovskoga povjesničara dr. Ivana Jurića dobili smo fotografiju snimljenu 14. svibnja, na dan otvaranja mosta. Toga ponedjeljka poduzeća i škole su radile skraćeno da bi radni ljudi i đaci uveličali svečanost otvaranja, kako je to tada bio običaj. Osim kompletne fotografije objavljujemo i dva uvećana dijela. Možda se tkogod prepozna.

 Humanost

Potvrdna svečanost metkovskih Lionsa

Metković, 25.7.2013. - U Hotelu Narona nedavno je održana Potvrdna svečanost ili Charter night Lions kluba – Metković Narona. Tom je prigodom guverner Distrikta Hrvatska Branko Dragičević uručio Charter povelje i značke kluba i novoprimljenim članovima. Predsjednik LC Narona dr. Vlado Krmek primio je i zastavu Kluba, za sada najmlađega u Hrvatskoj.

 Narona

Besplatan autobus za 'Rimsku noć'

Metković, 25.7.2013. - Čazmatrans - Nova d.o.o. za sutrašnju Rimsku noć daruje besplatan prijevoz autobusom koji polazi s autobusnog kolodvora Metković u 19, 20 i 22 sata te se u Metković vraća s parkirališta (Plivor) u Vidu u 19.30, 20.30 i 23 sata.

 Gradske vijesti

Zrinskih i Frankopana uskoro pod asfaltom

Metković, 25.7.2013. - Kompletna rekonstrukcija dijela Ulice Zrinskih i Frankopana privodi se kraju. U dužini od oko 400 m od raskrižja s Putom Narone do raskrižja s Ulicom Alojzija Stepinca postavljena je potpuno nova infrastruktura koja uključuje nove vodovodne cijevi, kanalizacijski kolektor i kolektor za oborinske vode.

 Koncert

Krasna glazbena večer uz Neretvu

Metković, 24.7.2013. - Metkovskoj se publici sinoć na Ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta predstavio Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pod ravnanjem bojnika Miroslava Vukovojca Dugana.

 

MNK 'Crni put' pobjednik Kupa sv. Ilije

Metković, 23.7.2013. - Drugo izdanje Malonogometnoga turnira Kup sv. Ilije pripalo je MNK Crni put koji je branio boje župe sv. Nikole Biskupa. Zanimljivo je da je momčad Crnoga puta u završnici sa 2:1 nadigla momčad iz iste župe koja je nastupala pod imenom Jerkovac.

 Film

Započele filmske projekcije u Vidu

Metković, 22.7.2013. - Na krovnoj terasi Arheološkoga muzeja u Vidu održana je u organizaciji Udruge mladih Vid i u suradnji sa Opuzen film festivalom prva od šest planiranih ovogodišnjih Večeri dokumentarnog filma . Prikazan je film Child31 koji govori o međunarodnoj organizaciji Marijini obroci koja trenutno hrani 700.000 djece.

 Rad udruga

Izviđači se vratili s logorovanja na Ušću

Metković, 22.7.2013. - Drugu godinu za redom dio članova Udruge izviđača Neretvanski gusari ljetovalo je na ušću Neretve. Ove godine pridružili su im se članovi Odreda izviđača Ivančica iz Konjščine i OI Zlatar pa je na zajedničkom logorovanju boravilo sveukupno 45 izviđača.

 Natječaj

Natječaj za pročelnika Ured gradonačelnika

Metković, 22.7.2013. - Grad Metković objavio je Natječaj za imenovanje pročelnika/pročelnice Ureda gradonačelnika Grada Metkovića. Pogledajte tekst Natječaja, te podatke vezane uz Natječaj.

 

 EU

Nezadovoljni Hercegovci blokirali GP Doljani

Metković, 22.7.2013. - Nezadovoljni novim graničnim režimom nakon ulaska Hrvatske u EU, stanovnici bosanskohercegovačkih pograničnih mjesta u blizini Metkovića održali su prosvjed upozorenja tijekom kojega su na nešto više od pola sata zaustavili promet na glavnom magistralnom putu M-17 nedaleko od GP Doljani.

 Manifestacije

Prva 'Ilijada trek' domaćim snagama

Metković, 22.7.2013. - Na Trgu kralja Tomislava jučer popodne pojavilo se 23 od 25 prijavljenih parova za natjecanje koje je u Metkoviću održano prvi put. Treking ili trčanje (može i hodanje ako ne ide drukčije) kroz prirodu prigodno je u čast sv. Iliji nazvano Ilijada trek, a organizirali su ga Avanturistički klub Osmica iz Opuzena i Grad Metković. U provedbi utrke od velike pomoći bili su članovi HGSS-ove Stanice Dubrovnik i Udruge mladih Kolektiv te metkovski profesionalni i dobrovoljni vatrogasci.

 Ekologija

Smrdi, smrdi, užasno smrdi

Metković, 21.7.2013. - Kao što smo i pretpostavili, smrdljivi dim koji je sinoć i danas obavijao Metković nije potjecao od šumskoga požara. Potjecao je s odlagališta otpada u Čapljini koje je već dugo ekološka bomba u dolini Neretve, no za to malo tko mari.

 Rad udruga

Metkovke promovirale Udrugu 'Vita'

Metković, 20.7.2013. - Današnji blagdan Sv. Ilije članice Udruge lađarica Metkovke iskoristile su kako bi promovirale Udrugu Vita iz Ploča koja okuplja, ali i skrbi o ženama liječenim od karcinoma dojke. Metkovke već duže vrijeme kao volonterke pomažu i promoviraju različite akcije koje provodi Udruga Vita.

 Zdravlje

Građani kontrolirali šećer i tlak

Metković, 20.7.2013. - Povodom Sv. Ilije Udruga dijabetičara grada Metkovića jučer je u TC Mercator provela akciju mjerenja šećera u krvi i krvnoga tlaka, koju je, kao i do sada, podržala Patronažna služba Doma zdravlja Metković.

 Požar

Ne gori na području grada

Metković, 20.7.2013. - Dim koji je sinoć počeo obavijati Metković ne potječe od požara s područja grada ili doline Neretve. U JVP Metković rekli su nam da se najvjerojatnije radi o požaru u susjednoj Hercegovini. Budući da je dim i poprilično smrdljiv moguće je da je požar zahvatio kakvo divlje odlagalište otpada. Samo da se ne ponovi Sv. Ilija 2007.

 

 Gradske vijesti

Svečana sjednica Gradskoga vijeća

Metković, 20.7.2013. - Sinoć je u kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnog središta održana Svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Metkovića na kojoj su petorici naših sugrađana uručena javna priznanja – Nagrade grada Metkovića.

 Tradicija

Konji na fiskalni pogon

Metković, 19.7.2013. - Trg i okolno područje pomalo poprima svoj prepoznatljiv izgled, sukladan sutrašnjem Blagdanu. Čini se da će štandova biti nešto manje. Je li tome kriva kriza ili mala crna naprava u lijevome kutu fotografije s konjima, koju je vlasnik obrta izvjesio – Liniću ne trebalo. Ujutro ćemo otići vidjeti pošto fiskalizirana janjetina.

 Manifestacije

Prva Cipolijada izvela građane na Trg

Metković, 19.7.2013. - Da se prvi mačići ne moraju uvijek baciti u vodu dokaz je jučerašnja Cipolijada koja je završila Ribarskom noći na Trgu kralja Tomislava. Prema novim informacija metkovski su ribolovci uhvatili, a građani pojeli, gotovo 200 kg cipola.

 Humanost

Vrijedne donacije metkovskom Rodilištu

Metković, 19.7.2013. - Članovi SDP-a i HNS-a darovali su danas metkovskom Rodilištu dva uređaja ukupne vrijednosti 5.400 kuna. Radi se o doppleru kojim se preko majčina trbuha osluškuje srce čeda te o aspiratoru koji služi za čišćenje dišnih putova novorođenčeta. Oba aparata su mobilna i na baterijski pogon pa se u slučaju potrebe mogu koristiti pri transportu u veće središte trudnice, odnosno novorođenčeta.

 Šport

Crnome putu MNT 'Eugen Erjauc'

Metković, 19.7.2013. - Na igralištu SC Orašina sinoć je završen 3. memorijalni malonogometni turnir Eugen Erjauc koji se igrao od 3. srpnja. Ovogodišnje izdanje Turnira pripalo je MNK Crni put koji je time obranio prošlogodišnji naslov.

 Manifestacije

Ulovljeno oko 150 kg cipola

Metković, 18.7.2013. - Četrdesetak metkovskih ribolovaca ulovilo je danas oko 150 kg cipola koji će večeras završiti na gradelama. Rezultat je to Cipolijade koja se ove godine organizira prvi put i za koju se nadamo da će postati tradicionalna. Večeras će u okviru te manifestacije na Trgu kralja Tomislava biti Ribarska noć.

 Maraton lađa

Četiri posade otisnule sa na probni maraton

Metković, 18.7.2013. - Danas su se ispod Lučkoga mosta u Metkoviću put Ploča otisnule četiri lađarske posade kako bi proveslale cijelu trasu Maratona. Tri ekipe su domaće: Domagojevi gusari Vid, Jerkovac i Crni put.

 Turizam

Lijepe scene s Male rive

Metković, 18.7.2013. - Danas je na Maloj rivi bilo dosta živo. Jutros su se uz nju povezale dvije luksuzne jahte slovenskih državljana koji su došli kušati čuvenu neretvansku kuhinju, a poslijepodne je uz nju pristao naš 'stari znanac' Kapetan Miki. Koliko znamo, turisti s toga broda ostat će večeras na Ribarskoj noći.

 Šport

Pero Jerković na čelu UO RK Metković 1963

Metković, 18.7.2013. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održana Izvanredna skupština RK Metković 1963 na kojoj je izabran novi Upravni odbor kluba te novi Nadzorni odbor.

 Izložba

Vežina izložba u Metkoviću

Metković, 18.7.2013. - Ogranak Matice hrvatske Metković i Grad Metković pozivaju vas na izložbu slika poznatoga hrvatskog slikara Mladena Veže koja će se otvoriti u Galeriji Gradskoga kulturnog središta u petak, 19. srpnja u 19 sati.

 

 Obavijest

Provjerite svoj tlak i šećer u krvi

Metković, 18.7.2013. - Sutra, 19. srpnja Udruga dijabetičara grada Metkovića organizira akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka. Akcija će se održati u TC Mercator u vremenu od 8 do 11 sati.

 

 Šport

'Djeci Jerkovca' turnir u Krvavcu

Metković, 18.7.2013. - Prošloga utorka, na blagdan Gospe Karmelske, u Krvacu je završen je 8. memorijalni turnir u malom nogometu Mario Nikolić-Kiš koji se igra u spomen na pripadnika IV. gardijske brigade poginuloga u akciji Maslenica 1993. Susreti su se odigravali na mjesnom igralištu uz Neretvu u nazočnosti više stotina gledatelja.

 Koncert

Zagrebački kvartet oduševio Metkovce

Metković, 18.7.2013. - Vrhunsku glazbenu izvedbu dijela Beethovenovih i Brahmsovih imali su prigodu čuti oni koji su sinoć došli na koncert Zagrebačkoga kvarteta u Galeriji Gradskoga kulturnog središta u Metkoviću.

 Šport

Neki novi Neretvanski gusari

Metković, 18.7.2013. - Teško je nadomjestiti na nekadašnjim razglednicama najprepoznatljiviji motiv Metkovića – stari trolučni most. Ipak, puno je toga istog.

 Tradicija

Marin Dodig najbolji s mosta

Metković, 18.7.2013. - Marin Dodig pobjednik je ovogodišnjih skokova u Neretvu što ih je deseti put za redom organizirala SKU Ispod mosta. Marin je za nijansu bio bolji od drugoplasiranoga Mate Mijića Škive, a taj isto tako od Denisa Garbe. Dodigu je pripala novčana nagrada od 1000 kn, Mijiću od 600, a Garbi od 400 kn. Uz to predsjednik Udruge Ivica Arapović uručio im je i sponzorske nagrade koje su osigurali Pizzeria Milano i Melody.

 Tradicija

Pripreme za skokove

Metković, 17.7.2013. - Pokraj Lučkoga mosta u tijeku su priprememe za popodnevne tradicionalne skokove u Neretvu. U gradskome parku logistika već priprema grah sa suhim mesom, a vidjeli smo i velike kace s ledoma pa neće nedostajati ni hladnoga pića. Program počinje u 17 sati.

 Gradske vijesti

Za Iliju svakome ponešto

Metković, 17.7.2013. - Danas počinje prilično zgusnut dio programa Metkovskoga ljeta i proslave Sv. Ilije – Dana grada Metkovića. U 17 sati kraj Lučkoga mosta održat će se 10. jubilarni skokovi u Neretvu, a u 21 sat u Galeriji GKS-a nastupit će Zagrebački kvartet. Ulaz je slobodan.

 Glazba

'Versi' osvojili Korčulu

Metković, 16.7.2013. - Na 18. međunarodnom Marko Polo festivalu pisme i vina metkovska glazbena skupina Versi osvojila je najviše simpatija Stručnoga ocjenjivačkog suda koji joj je dodijelio prvu nagradu za pjesmu Vragu malo-meni dosta. Tekst pjesme napisao je Ivica Brnas, dok je Dragan Brnas autor glazbe i aranžmana.

 

 Maraton lađa

Gusari prvi, Jerkovac treći

Metković, 16.7.2013. - Nakon što su prvi okrenuli ispod Lučkoga mosta u Metkoviću, lađari kominskoga Gusara i u nizvodnome dijelu utrke 9. lađarskoga kupa Župa Bagalović zadržali su vodstvo sve do ciljne crte u Krvacu te tako najavili još jedan juriš na veliki Domagojev štit na predstojećem 16. maratonu lađa.

 Natječaj

Natječaj za prodaju pića na Sv. Iliju

Metković, 15.7.2013. - Grad Metković objavljuje Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja proslave Dana grada Metkovića, dana 20. srpnja 2013. Pozivaju se fizičke (obrtnici) i pravne osobe na podnošenje ponude za pružanje usluga obavljanja ugostiteljske djelatnosti - posluživanje pića.

 

 Zanimljivosti

1. seoska olimpijada u Vidu

Metković, 15.7.2013. - Na parkiralištu kraj mosta u Vidu jučer je u organizaciji Udruge mladih Vid održana 1. seoska olimpijada na kojoj su se natjecanja odvijala u kategorijama školske djece od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda te u kategorijama srednjoškolaca i odraslih od 18 do 100 godina. Više o događaju pogledajte na vid.hr i vidonjac.com.

 

 Koncert

Mandoline i gitare svirale na Trgu

Metković, 15.7.2013. - U sklopu ovogodišnjega Metkovskoga ljeta sinoć je na Trgu kralja Tomislava pod ravnanjem Tomislava Hercega nastupio Mandolinski orkestar KUD-a Metković kojemu su se pridružili gosti iz Vrgorca i solist Branko Medak.

 Vjerski život

Započela proslava Gospe od Karmela

Metković, 14.7.2013. - U župi Gospe Karmelske u tijeku je Trodnevnica Gospi Karmelskoj čiji se blagdan slavi 16. srpnja. Jučer, prvoga dana, svečanu misu je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a tijekom mise u novi grob pokraj vanjskoga oltara preneseni su zemni ostaci poznatoga neretvanskoga svećenika don Radovana Jerkovića. Više pogledajte na mrežnoj stranici župe.

 

 Šport

250 veslača na XXV. neretvanskoj regati

Metković, 14.7.2013. - Lijepo vrijeme i mirna Neretva jučer su stvorili dobre uvjete za održavanje XXV. neretvanske regate, tj. Mini-kup regate VSD-a na kojoj je među 250 veslača iz jedanaest veslačkih klubova nastupilo i njih 37 iz VK Neretvanski gusar Metković, koji je bio organizator i domaćin regate.

 Metkovci u svijetu

Sjajni kostimi Matije Vuice

Metković, 14.7.2013. - U režiji Sally Burgess, a zahvaljujući i odličnom odabiru izvođača, vrlo spretno i efektno izvedenoj sceni Charlesa Phua te sjajnim kostimima Matije Vuice, opera se u Dubrovnik vratila mlada, razigrana te vrlo seksi u kombinaciji zavodljivosti i nedužne naivnosti – za Večernji list piše Branimir Pofuk.

 

 Koncert

S Predolca spušta se večer

Metković, 13.7.2013. - U nastavku Metkovskoga ljeta 2013. sinoć je u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu održana Večer šansone pod nazivom S Predolca spušta se večer na kojoj se uz glazbenu pratnju Martina Barbira (mandolina) i Milana Kapovića (gitara) i Hrvoja Ilića (klavir) svojim uglazbljenim stihovima predstavio Branko Bebić.

 Šport

Sve je spremno za regatu

Metković, 13.7.2013. - Jutros u devet sati započet će XXV. neretvanska regata, koja je ujedno i Mini-kup regata Veslačkoga saveza Dalmacije. Na regatnome polju od Konzuma do Velike rive veslat će oko 250 veslača iz deset dalmatinskih veslačkih klubova. Prva utrka počinje u devet sati, a kraj regate je planiran za 13 sati. Dođite na Neretvu i bodrite naše.

 

 Obavijest

Gdje je dvorište na Verajinu guvnu?

Metković, 12.7.2013. - U dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu ovoga će se ljeta održati nekoliko kulturnih događanja, a prvo je večerašnji koncert Branke Bebića i prijatelja. Kako smo često pitani gdje je to dvorište donosimo nekoliko fotografija i satelitski snimak s Google Eartha. Ulaz u dvorište je na vrhu Skala I.

 Šport

Izvanredna skupština RK Metković 1963.

Metković, 12.7.2013. - Pozivaju se članovi, prijatelji i simpatizeri Rukometnoga kluba Metković 1963 na Izvanrednu skupštinu koja će se 17. srpnja 2013. s početkom u 20 sati održati u Zgradi političkih stranaka. Pogledajte Dnevni red.

 

 Gradske vijesti

Postavljanje cijevi ispod mosta

Metković, 11.7.2013. - U tijeku je postavljanje vodovodne cijevi ispod Lučkoga mosta, čime će biti završen cjelokupan cjevovod kojim će se Gradska vodosprema priključiti na Regionalni vodovod NPKL. Za konačno spajanje na crpilište u Prudu treba još izgraditi početni i krajnji šaht s pripadajućim ventilima kojima će se moći daljinski upravljati.

 

 Zdravlje

Voda u Neretvi nije onečišćena

Metković, 11.7.2013. - U Zavodu za javno zdravstvo DNŽ obavljena je analiza uzoraka vode iz Neretve koji su u ponedjeljak uzeti u Metkoviću i Opuzenu. Pokazalo se da je voda u Neretvi ispravna za kupanje, tj. da je broj kolonija crijevnih enterokoka i Escherichie coli u granicama propisanima Uredbom o kakvoći voda za kupanje.

 Izložba

Fotografije čudesne Neretve

Metković, 10.7.2013. - Sinoć je u organizaciji Udruge Lijepa naša za Dubrovačko-neretvansku županiju i Grada Metkovića upriličena tematska izložba fotografija s motivima Neretve autora Nenada Medaka. Riječ je o Neretvaninu koji živi i radi u Splitu, koji je srcem i fotoaparatom stalno prisutan u svojoj dolini, a čije se fotografije zbog iznimne ljepote motiva i kvalitete slika nalaze po cijelom svijetu, a desetak ih je i u Briselu.

 Radionica

Tonća za velike i male

Metković, 10.7.2013. - U Gradskoj knjižnici Metković u petak, 12. srpnja održat će se radionica Tonća za velike i male. Radionica započinje u 15 sati, a namijenjena je djeci starijoj od 10 godina, kao i odraslima koji se žele kreativno izraziti.

 Obavijest

Večer šansone u petak umjesto u nedjelju

Metković, 10.7.2013. - Večer šansone Branke Bebića i prijatelja S Predolca spušta se večer zbog tehničkih razloga pomaknut je s nedjelje, 14. srpnja na petak, 12. srpnja. Večer šansone započinje u 21 sat u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu.

 

 Gradske vijesti

Grad Metković otvorio kanal na YouTubeu

Metković, 9.7.2013. - Iz gradske uprave dobili smo obavijest da je na YouTubeu otvoren kanal GradMetkovic na kojemu će se objavljivati tiskovne konferencije, sjednice Gradskoga vijeća i drugi videozapisi sličnoga sadržaja, a vezani uz rad Gradske uprave.

 

 Policija

147 prekršitelja u samo jednome danu

Metković, 9.7.2013. - Policijski službenici prometne policije su jučer, 8. srpnja, proveli preventivno-represivnu akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor brzine kretanja motornih vozila i to na području koje pokriva Postaja prometne policije Dubrovnik i policijske postaje Ston, Metković i Ploče.

 Gradska uprava

Druga sjednica Gradskoga vijeća Metkovića

Metković, 9.7.2013. - Danas je u Zgradi političkih stranaka pod predsjedavanjem Marina Veraje održana II. sjednicu Gradskog vijeća grada Metkovića u novom sazivu. Na Sjednicu je uvršteno 12 točaka, od kojih jedno izviješće i jedan prijedlog nisu usvojeni jer je svih sedamnaest vijećnika bilo suzdržano, dok su ostali prijedlozi i odluke prihvaćani uglavnom jednoglasno.

 Maraton lađa

Metkovske posade uspješne na regati lađa

Metković, 8.7.2013. - U organizaciji Udruge za očuvanje neretvanske baštine Opuzen i Udruge lađara Neum te suorganizaciji općina Slivno i Neum održana je 2. međunarodna lađarska regata Klek-Neum na kojoj je sudjelovalo dvadeset lađarskih posada. Pobijedili su kominski Gusari, no blizu su bile i neke metkovske posade. Vijest donosi vid.hr.

 

 Tiskovna konferencija

Do sada poznati minus gotovo 13 mil. kuna

Metković, 8.7.2013. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana tiskovna konferencija na kojoj je obznanjeno stanje gradske blagajne koja je, prema dosadašnjim spoznajama, u minusu gotovo 13 milijuna kuna.

 Sajam

Prvi međunarodni 'Ekorural'

Metković, 8.7.2013. - Jučer je u Gradskome parku održan Prvi međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda i rukotvorina Ekorural na kojemu su se predstavili mali proizvođači s ruralnih područja te predstavnici metkovskih udruga.

 Tribina

O obrazovanju i turizmu

Metković, 8.7.2013. - Nakon rukometa i poljoprivrede, teme dviju zadnjih tribina, održanih u organizaciji Grada Metkovića, bile su obrazovanje i turizam.

 Gradske vijesti

Uspjela akcija 'Za 100% legalan Metković'

Metković, 8.7.2013. - Iako se još ne znaju točni podatci za sam Metković, izgleda da je akcija Za 100% legalan Metković uspjela. Metkovska Ispostava Upravnoga odjela za prostorno uređenje i gradnju i zaštitu okoliša primila je 5760 zahtjeva za legalizaciju bespravno građenih ili dograđenih objekata, što je najviše u našoj županiji.

 Šport

Naši na Barceloninu kampu u Makarskoj

Metković, 7.7.2013. - Prošloga tjedna je u Makarskoj održan nogometni kamp FC Barcelone koji je bio otvorenoga tipa pa su na njemu mogla sudjelovati sva zainteresirana djeca. Među njima je bilo i troje malih Neretvana, od toga dvoje Metkovaca.

 Šport

Dobar nastup 'Jerkovca' u Makarskoj

Metković, 7.7.2013. - Na 16. Međunarodnom rukometnom turniru Makarska 2013., na kojem je iz osam zemalja sudjelovalo 38 klubova sa 77 ekipa, natjecale su se i tri ekipe RK Jerkovca. Djevojčice rođene 2000., sastavljene od igračica ŽRK Jerkovac i ŽRK Metković, pod vodstvom trenerice Martine Nikolić osvojile su drugo mjesto u svojoj kategoriji, dječaci rođeni 1998. koje je vodio trener Ante Mateljak zauzeli su četvrto mjesto, a dječaci rođeni 2000. pod vodstvom trenera Dalibora Mateljka zauzeli su peto mjesto.

 Sajam

Danas Ekorural u Gradskome parku

Metković, 7.7.2013. - Evo obavijesti onima koji su, unatoč svemu, još uvijek ostali neobaviješteni. Danas će u 10 sati u Gradskome parku biti otvoren Prvi međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralinih proizvoda i rukotvorina Ekorural na kojemu će se predstaviti mali proizvođači s ruralnih područja.

 

 Maraton lađa

Lađarska regata od Kleka do Neuma

Metković, 7.7.2013. - Danas će se na stazi od Kleka do Neuma veslati 2. međunarodna regata lađa Klek – Neum na kojoj će sudjelovati 20 lađarskih posada. Program počinje na plaži u Kleku okupljanjem lađarskih ekipa, a start utrke je predviđen u 18.30. Organizatori regate su Udruga za očuvanje neretvanske baštine Opuzen i Udruga lađara Neum.

 

 Tribina

Javna tribina na temu turizma

Metković, 6.7.2013. - Kako unaprijediti metkovski turizam tema je tribine koju Grad Metković organizira večeras u 21 sat u Zgradi političkih stranaka. Tribina je otvorena svim građanima.

 

 Festival

Ivanu Vidoviću 'Glas Neretve 2013.'

Metković, 6.7.2013. - Ovogodišnji Glas Neretve događao se u posebnu ozračju. Taj najstariji neretvanski festival pjevača amatera prvi put je održan prije ravno 40 godina. Na prvome je slavila djevojčica Suzana Tulek (danas Deak), a na zadnjemu dječak Ivan Vidović, koji je svojom izvedbom pjesme Pelin i med očarao mnoge u publici.

 Obavijest

Tjedan crtanog filma u Gradskoj knjižnici

Metković, 5.7.2013. - U Gradskoj knjižnici Metković od 8. do 12. srpnja održat će se Tjedan crtanog filma. Svoju besplatnu ulaznicu preuzmite na porti knjižnice i provedite ljetno popodne uz omiljene crtane junake.

 Gradske vijesti

Započinje Metkovsko ljeto 2013.

Metković, 5.7.2013. - Večerašnjim festivalom pjevača amatera Glas Neretve započinje ovogodišnje Metkovsko ljeto koje će trajati do 30. kolovoza. U program je uvršteno čak 25 događanja, kulturnih, sportskih i tradicionalnih pa će, vjerujemo, svatko ponešto pronaći za sebe. Osim Glasa Neretve (ulaznica 30 kn) ulaz na sva druga događanja je besplatan.

 

 Obavijest

Razmijenite rabljene školske udžbenike

Metković, 4.7.2013. - Župa sv. Nikole Biskupa za učenike svih metkovskih škola organizira razmjenu rabljenih udžbenika. Knjige će se moći razmjenjivati u prostoru stare crkve u subotu, 6. srpnja od 16 do 19 sati i u nedjelju, 7. srpnja od 8 do 10 sati te poslijepodne od 17 do 19 sati. Bude li potrebe razmjena će se produžiti za još koji dan.

 

 Šport

Započeo Turnir 'Eugen Erjauc'

Metković, 4.7.2013. - Sinoć je na igralištu SC Orašina započeo 3. memorijalni malonogometni turnir Eugen Erjauc. Kao i prethodnih godina Turnir se održava u organizaciji MNK Killersi Metković i pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.

 Poljoprivreda

Što muči metkovske poljoprivrednike?

Metković, 4.7.2013. - Druga po redu javna tribina sinoć je na inicijativu Grada Metkovića održana u Zgradi političkih stranaka, taj put na temu poljoprivreda. Iako je dio zainteresiranih građana možda mislio da će na tribini čuti što nudi nova gradska uprava, tribina je zamišljena da ta uprava od građana čuje koji su najznačajniji problemi poljoprivrednika na području grada Metkovića.

 Šport

Petrov primio Golužu i juniorske reprezentativce

Metković, 3.7.2013. - Danas je na poziv gradonačelnika Bože Petrova nakratko u Metkoviću boravila Juniorska rukometna reprezentacija predvođena dvojicom Metkovaca, izbornikom Slavkom Golužom te pomoćnim trenerom Lukom Panzom. Mladi reprezentativci u Metković su svratili na putu prema Širokom Brijegu gdje će odraditi drugi dio priprema za predstojeće Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se od 14. do 28. srpnja održati u Bosni i Hercegovina. Gradonačelnik Petrov goste je primio u prostoru Ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković.

 Promet

Nakon cijevi položen i asfalt

Metković, 3.7.2013. - Danas će napokon biti dovršeno asfaltiranje dijela Ulice Stjepana Radića i prilaza Lučkome mostu pa će promet lakše odvijati tim, inače, opterećenim raskrižjem.

 

 Poljoprivreda

Javna tribina o poljoprivredi

Metković, 3.7.2013. - Gradska uprava nastavlja s javnim tribinama koje se održavaju u Zgradi političkih stranaka, Ulica kralja Zvonimira 22. Večeras u 21 sat tema tribine, koja je otvorena za sve građane, bit će poljoprivreda.

 

 Šport

O budućnosti metkovskoga rukometa

Metković, 3.7.2013. - Javna tribina pod nazivom Revitalizacija rukometa u Metkoviću, koja je u organizaciji Grada Metkovića sinoć održana u Zgradi političkih stranaka, pokazala je da metkovski rukomet ima budućnost samim time što se na nju odazvao velik broj građana, među kojima su bili mnogi proslavljeni rukometaši, treneri i rukometni entuzijasti, bez kojih taj sport u Metkoviću ne bi bio ono što jest, bez obzira na njegovo trenutno stanje.

 Poziv

Nadzor nad radovima na Prirodoslovnome muzeju

Metković, 2.7.2013. - Upravni odjel za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića poziva gospodarske subjekte da dostave pismenu ponudu za obavljanje poslova stručnog nadzora nad radovima na izvedbi stalnog postava Prirodoslovnog muzeja Metković prema ponudbenom troškovniku.

 

 Natječaj

Natječaj za prodaju pića

Metković, 2.7.2013. - Grad Metković, kao organizator Metkovskoga ljeta 2013., objavljuje Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja Metkovskoga ljeta u razdoblju od 5. srpnja do 31. kolovoza 2013. te poziva zainteresirane ugostitelje da se jave na njega.

 

 Šport

Revitalizacija rukometa u Metkoviću

Metković, 2.7.2013. - Danas će se u Zgradi političkih stranaka, s početkom u 19.30, održati javna tribina pod nazivom Revitalizacija rukometa u Metkoviću. Gradonačelnik Božo Petrov poziva sve prijatelje rukometa da dođu na tribinu te da se zajedničkim snagama pokuša naći izlaz iz krize u koju je zapao taj najtrofejniji metkovski sport po kojem je grad postao poznat.

 

 Šport

Novi uspjeh pionira NK Neretva

Metković, 2.7.2013. - Na vrhunski organiziranom Međunarodnom turniru 5. turnir prijateljstva – Igalo 2013., na kojem je prednost dana druženju, kupanju i zabavu, pioniri NK Neretva (‘98. godište i mlađi) istaknuli su se i u nogometu.

 Maraton lađa

Gotovo četvrtina ekipa s područja Metkovića

Metković, 2.7.2013. - Jučer je istekao krajnji rok za prijavu nastupa na 16. maratonu lađa koji će se održati 10. kolovoza. Do tada su stigle 44 prijave, od kojih je gotovo četvrtina s područja Metkovića. Kako su lađarske udruge prijavu mogle poslati i poštom, moguće je da danas-sutra stigne još koja.

 Zanimljivosti

Plivači povezali Pelješac s kopnom

Metković, 1.7.2013. - U organizaciji Udruge za očuvanje neretvanske baštine iz Opuzena danas je održan Prvi plivački maraton Brijesta – Komarna na kojemu je sudjelovalo dvadeset plivača. Pobjednik je Mario Bačić iz Neuma kojemu, unatoč jakoj struji, nije trebali ni 40 minuta da prepliva 2222 metra s Pelješca na kopno.

 EU

Ponta Kleka i dva škoja ipak u EU

Metković, 1.7.2013. - Danas, prvoga dana boravka Republike Hrvatske u Europskoj uniji dvojica hrvatskih konceptualnih umjetnika izvela su perfomans označavanja vanjskih granica Europske unije.

 EU

Koncert za EU

Metković, 1.7.2013. - Sinoć se Metković pridružio hrvatskim gradovima koji su obilježavali ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Na trgu kralja Tomislava okupilo se petstotinjak građana koji su došli poslušati Koncert Gradske glazbe Metković i Mandolinskoga sastava KUD-a Metković.

 

Vijesti iz 7. 2013.
ukupno 98

Maestro Repušić posjetio GKS

Dio Mlinske sutra bez struje

LED rasvjetom do značajnih ušteda

340 policajaca u mješovitim ophodnjama

Gradonačelnik primio Zorana Primorca

Početni pomaci za ljepšu sliku grada

Nakon 128 godina ponovno „izgrađen“ Kolodvor

Prije šest godina pržili smo se još više

Troje Metkovaca na vrhu Olimpa

Predvečer ili u noći moguća oluja

Zapljena droge u Metkoviću

Darko Matićević pjevao pjesnike

Cikla, cikletina

Sajam školske opreme i pribora

Ponovna blokada graničnih prijelaza

Gudački kvartet 'Rucner' u GKS-u

Patrik Ćavar darivao 'Leptiriće'

Rimljani ponovno u Naroni

40 godina Lučkoga mosta

Potvrdna svečanost metkovskih Lionsa

Besplatan autobus za 'Rimsku noć'

Zrinskih i Frankopana uskoro pod asfaltom

Krasna glazbena večer uz Neretvu

MNK 'Crni put' pobjednik Kupa sv. Ilije

Započele filmske projekcije u Vidu

Izviđači se vratili s logorovanja na Ušću

Natječaj za pročelnika Ured gradonačelnika

Nezadovoljni Hercegovci blokirali GP Doljani

Prva 'Ilijada trek' domaćim snagama

Smrdi, smrdi, užasno smrdi

Metkovke promovirale Udrugu 'Vita'

Građani kontrolirali šećer i tlak

Ne gori na području grada

Svečana sjednica Gradskoga vijeća

Konji na fiskalni pogon

Prva Cipolijada izvela građane na Trg

Vrijedne donacije metkovskom Rodilištu

Crnome putu MNT 'Eugen Erjauc'

Ulovljeno oko 150 kg cipola

Četiri posade otisnule sa na probni maraton

Lijepe scene s Male rive

Pero Jerković na čelu UO RK Metković 1963

Vežina izložba u Metkoviću

Provjerite svoj tlak i šećer u krvi

'Djeci Jerkovca' turnir u Krvavcu

Zagrebački kvartet oduševio Metkovce

Neki novi Neretvanski gusari

Marin Dodig najbolji s mosta

Pripreme za skokove

Za Iliju svakome ponešto

'Versi' osvojili Korčulu

Gusari prvi, Jerkovac treći

Natječaj za prodaju pića na Sv. Iliju

1. seoska olimpijada u Vidu

Mandoline i gitare svirale na Trgu

Započela proslava Gospe od Karmela

250 veslača na XXV. neretvanskoj regati

Sjajni kostimi Matije Vuice

S Predolca spušta se večer

Sve je spremno za regatu

Gdje je dvorište na Verajinu guvnu?

Izvanredna skupština RK Metković 1963.

Postavljanje cijevi ispod mosta

Voda u Neretvi nije onečišćena

Fotografije čudesne Neretve

Tonća za velike i male

Večer šansone u petak umjesto u nedjelju

Grad Metković otvorio kanal na YouTubeu

147 prekršitelja u samo jednome danu

Druga sjednica Gradskoga vijeća Metkovića

Metkovske posade uspješne na regati lađa

Do sada poznati minus gotovo 13 mil. kuna

Prvi međunarodni 'Ekorural'

O obrazovanju i turizmu

Uspjela akcija 'Za 100% legalan Metković'

Naši na Barceloninu kampu u Makarskoj

Dobar nastup 'Jerkovca' u Makarskoj

Danas Ekorural u Gradskome parku

Lađarska regata od Kleka do Neuma

Javna tribina na temu turizma

Ivanu Vidoviću 'Glas Neretve 2013.'

Tjedan crtanog filma u Gradskoj knjižnici

Započinje Metkovsko ljeto 2013.

Razmijenite rabljene školske udžbenike

Započeo Turnir 'Eugen Erjauc'

Što muči metkovske poljoprivrednike?

Petrov primio Golužu i juniorske reprezentativce

Nakon cijevi položen i asfalt

Javna tribina o poljoprivredi

O budućnosti metkovskoga rukometa

Nadzor nad radovima na Prirodoslovnome muzeju

Natječaj za prodaju pića

Revitalizacija rukometa u Metkoviću

Novi uspjeh pionira NK Neretva

Gotovo četvrtina ekipa s područja Metkovića

Plivači povezali Pelješac s kopnom

Ponta Kleka i dva škoja ipak u EU

Koncert za EU

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01