-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Vrijeme

Problemi sa snijegom i poledicom

Metković, 31.1.2005. - Iako se strojevima metkovskih građevinskih tvrtki pokušava ukloniti snijeg sa javnih površina promet u Metkoviću još uvijek otežano funkcionira. To se naročito odnosi na jutarnje sate jer se otopljeni snijeg po noći zaledi stvarajući ledenu koru na kolnicima i nogostupima. I dalje je problem naći parkirno mjesto kojega u gradu nema dovoljno niti u normalnim uvjetima. U policijskoj stanici Metković saznali smo da su se ovih dana dogodile samo četiri prometne nezgode sa lakšim povredama i malom materijalnom štetom. Na Odjelu hitne pomoći metkovskoga Doma zdravlja u istom vremenu primili su petero građana sa prijelomima uslijed poledice. Među najzaposlenijima bili su metkovski vatrogasci koji su u četiri dana imali petnaestak intervencija. Samo na cesti od Metkovića prema općini Zažabje prepiljeno je 25 stabala koja su pala preko ceste. Slična situacija je bila na Predolcu i gradskim zelenim površinama. Osnovne i srednje škole prvi dan nastave rade normalno, s tim da manji broj učenika nije došao na nastavu.

 

 Internet

Pozdrav s Antarktika

Metković, 30.1.2005. - Sa broda "Crystal Symphony" javio nam se g. Dalibor Jelčić, koji se redovito upisuje u našu knjigu gostiju. Dalibor je trenutno negdje na Antarktiku što zorno dokazuje ledenjak iza njegovih leđa. Kako li je tek njemu tamo zima kad je nama ovdje ovako.

 

 Tradicija

Ključ od Grada u sigurnim rukama

Metković, 30.1.2005. - Ovogodišnje Male poklade započele su maškarskom povorkom u kojoj je od Središnjeg dječjeg vrtića u Gradsku športsku dvoranu stiglo nekoliko stotina maškaranih vrtičana u pratnji njihovih teta. U dvorani su im se priključila i starija djeca pa je oko petsto malih maškara sudjelovalo na dječjem maskenbalu u organiziraniji Gradskoga pokladnog društvo. Uz svirku grupe "Narona" kroz program ih je vodio Dalibor Dominiković iz plesne škole "Calypso" čiji su dance breakeri bili naročita atrakcija mališanima. Na kraju je, prema protokolu, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić predao ključ Grada Mariju Ketiniju zamolivši ga da za svoje desetodnevne vladavine očisti grad od snijega. Program će se za one starije nastaviti u Hotelu "Narona" gdje će se svaku večer do utorka 8. veljače organizirati maskenbal. A sad pogledajte što smo danas zabilježili...

 

 Tradicija

Maškare, maškare...

Metković, 29.1.2005. - Sve je spremno za desetodnevnu vladavinu Maškara. Sutra, na Male poklade, gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić predat će ključeve Grada maškarskome Meštru Mariju Ketiniju na ceremoniji koja će u Gradskoj dvorani započeti u 15 sati. Tada će se održati i dječji maskenbal uz svirku grupe "Narona". Inače, na Male poklade, prvi put se pučanstvu prikazuje Marko Krnjeval što, vjerujemo, mnogi sa znatiželjom očekuju, jer kandidata za Marka nije bilo nikada toliko kao ove godine. Večeras je Pokladno društvo održalo domijenak u svojim prostorijama na kojem je okupljenim novinarima pokazano Markovo postolje, napravljeno u rekordnom roku. Tko će na njega, vidjet ćemo sutra.

 

 Vrijeme

Snijeg donio radost i probleme

Metković, 29.1.2005. - Oko pola metra snijega koji je napadao tijekom petka i ranih subotnjih sati blokiralo je život u Metkoviću. Prvo iznenađenje, osim visoka snijega, Metkovcima su bile suhe "pipe" u subotu ujutro. Do prekida u opskrbi vodom došlo je uslijed pada stabla na dalekovod prema Doljanima pa je i crpilište ostalo bez struje. Kvar je otklonjen za koji sat te su građani dobili vodu. Sve važnije prometnice su se čistile i posipale, no time su u gradu ostala blokirana vozila na parkiralištima, kao i pristup praznim parkirnim mjestima.

 Vrijeme

Ponovno pada snijeg

Metković, 28.1.2005. - Kako je danas dopodne bilo lijepo vrijeme radnici Komunalnoga poduzeća čistili su nogostupe od ugažena snijega i leda te ih posipali drobljenim kamenom, međutim nešto prije 15 sati počeo je padati gust snijeg koji se zbog niske temperature hvata za tlo. Čuvajte se pri prolasku ispod stabala na kojima se stari snijeg noćas smrznuo pa služi kao dobra podloga za novi.

 

 Vrijeme

Počeli problemi sa snijegom

Metković, 27.1.2005. - Snijeg koji je noćas nastavio padati prouzročio je prve probleme jer je visina sniježnog pokrivača dosegla oko 40 cm. U Metkoviću ima dosta vazdazelenih stabala čije grane zadržavaju snijeg pa nerijetko dolazi do pucanja. Vlasnik ovog automobila prošao je sa manjim oštećenjem jer je puknuta grana  zakačila automobil samo vrhom. Sva sreća je da u tom trenutku nitko nije prolazio inače prometnom stazom uz gradski park. Stoga ne hodajte ispod stabala, naročito cedrova koji su skloni pucanju pod teretom snijega. Što se tiče gradskih prometnica, čiste se one koje su županijskog ili državnog ranga pa nema većih problema.

 

 Vrijeme

Snijeg i u Metkoviću

Metković, 26.1.2005. - Noćas je oko jedan sat poslije ponoći i u Metkoviću počeo padati snijeg kojega je do jutra napadalo desetak centimetara. Snijeg zasad nije prouzročio veće probleme u prometu, ali je oko podne ponovno počeo padati. Sve to ne brine metkovsku djecu, koja su sada na praznicima, pa su mnogi požurili da u dvorištu ispred kuće prikažu svoja kiparska umijeća. Mi smo od svega toga napravili malu fotoreportažu sa dvije panoramske snimke Metkovića pod snijegom i izborom najsjnegovića. Pogledajte>!

 

 Šport

Reprezentacija kajaka i kanua na pripremama

Metković, 23.1.2005. - U Metkoviću od subote na sedmodnevnim pripremama borave veslači kandidati za Reprezentaciju kanua i kajaka na mirnim vodama među kojima je najviše veslača iz slavonskobrodske Marsonije. V.d. direktora Reprezentacije mr. Mladen Marinović izjavio je da je stručnom vodstvu cilj pronaći lokalitet koji bi bio središte za pripreme veslača tijekom zimskog perioda. Prvi dojmovi su da Neretva potpuno zadovoljava potrebne uvjete, a isto tako su izuzetno zadovoljni smještajem i prehranom u Hotelu "Narona". Krenulo se sa programom priprema na koje su se trebali odazvati svi zainteresirani klubovi, no problem je što je tek početak kalendarske godine pa mnogi klubovi još nisu dobili sredstva iz gradskih proračuna.

 Tradicija

Elektronsko izdanje 'Pokladnika'

Metković, 23.1.2005. - Još je samo tjedan dana do početka ovogodišnjih marškarskih ludovanja. Gradsko pokladno društvo već je izdalo tradicionalni "Pokladnik", list koji unatoč novčanim neprilikama uporno izlazi. Nedugo kako je izašao iz Tiskare "Plečaš" mi smo napravili njegovo elektronsko izdanje prilagođeno HTML kodu i pri tom ga malo maškarali. Na trećoj stranici ovogodišnjeg "Pokladnika" nalazi se program Maškara koje će trajati od 30. siječnja do 8. veljače.

 

 Inicijative

Divlje patke uskoro u prirodi

Metković, 17.1.2005. - Tristo divljih pataka, koje je u svibnju prošle godine u suradnji sa Lovačkim društvom "Muflon" iz Metkovića nabavio Goran Talajić u veljači će biti pušteno u "blato" na području Glibuše kod Metkovića. Talajić je male patke nabavio u okolici Varaždina te im kod svoje kuće na Glibuši izgradio veliki kavez koji je većim dijelom iznad odvojka rijeke Norin. Tako su patke odrastale u prirodnu okolišu pa im neće biti problem snaći se na slobodi. U radu oko pataka najviše su mu pomagali otac Mato i Ivan Senta Brico.

 

 Politika

U Metkoviću Kosor bolja za 69 glasova
Metković, 17.1.2005. - Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor u Metkoviću je u drugom krugu bila bolja od predsjednika Mesića za 69 glasova ili 1,06%. Na izbore je izašlo 6.659 birača od 13.182 ukupno upisanih (50,52% ). Njih 49,47% dalo je glas Stjepanu Mesiću, a 50,53% Jadranki Kosor. U ostalim neretvanskim općinama i gradovima Kosor je pobjedila u Opuzenu (54,74%), Zažablju (58,18%) i Pojezerju (70,85%), a Stjepan Mesić u Pločama (57,65%) Slivnom (50,86%), Kuli Norinskoj (56,48%).
Inače, u našoj županiji je Mesić dobio 58,27% glasova od 53,64% birača koji su izašli na izbore.

 

 Kultura

Liturgijsko pučko pjevanje

Metković, 12.1.2005. - Metkovac fra Domagoj Volarević je u prosincu 2004. diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu sa radnjom "Liturgijsko pučko pjevanje u Župi sv. Ilije u Metkoviću". Pod vodstvom svoga mentora, docenta maestra Šime Marovića, fra Domagoj je tijekom 2003. i 2004. istražio i obradio pučke napjeve koji se u Metkoviću pjevaju tijekom mise, Velikoga tjedna i u sprovodima. Svi napjevi su zvučno snimljeni i digitalizirani te popraćeni notnim materijalom, što ih na još jedan način čuva od zaborava. Ovo je prvi put da su liturgijski pučki napjevi u Metkoviću sustavno istraženi i obrađeni pa ovaj vrijedan rad sa nekoliko napjeva u formatu MP3 datoteke trajno postavljamo na naše web stranice.

 Gradske vijesti

Komunalci u akciji

Metković, 5.1.2005. - Ove lijepe dane djelatnici Komunalnog poduzeća koriste za čišćenje oborinskih kanalizacijskih šahtova kako bi ih pripremili za eventualne jake kiše. Pri tome se koriste specijalnim višenamjenskim vozilom vrijednosti 1.100.000 kuna nabavljenim prije godinu dana. Ovo vozilo ima i pumpu od 150 bara pa može poslužiti za odčepljivanje začepljenih odvoda, ispumpavanje poplavljenih podrumskih prostora, pražnjenje septičkih jama i sl.

 

 Politika

Tako je glasovao Metković
Metković, 2.1.2005. - Dok mnogi pred televizorima očekuju prve neslužbene rezultate izbora za predsjednika RH, mi Vam donosimo neslužbene rezultate koje smo dobili od Izbornog povjerenstva u Metkoviću. Od 13215 glasača na području grada Metkovića na izbore je izašlo 6896 ili 52%. Najbolji rezultat ostvario je Stjepan Mesić sa 2410 glasova (34,94 %), slijedi Jadranka Kosor sa 1967 glasova (28,52 %) i Boris Mikšić sa 1582 glasa (22,95 %). Od ostalih kandidata najbolje je prošao Slaven Letica sa 285 glasova (3,74 %) dok su ostali dobili zanemarivo malen broj glasova.

 

 Gradske vijesti

Požar na gradskoj tržnici

Metković, 1.1.2005. - Inače mirnu noć na prijelazu iz 2004. u 2005. narušio je požar u kojemu je na gradskoj tržnici u potpunosti izgorjela prodavaonica ribe u vlasništvu tvrtke "Jambo". Požar je počeo oko 23:25 i bez obzira na vrlo brzu intervenciju vatrogasaca nije se mogao ugasiti. Razlog tome je što se s gašenjem čekalo dok se ne isključi električna struja, a kasnije je vatra bila prejaka jer je počeo gorjeti izolacijski materijal u rashladnim komorama za ribu. Kako je očevid krim policije u tijeku nisu se mogle dobiti službene informacije, no od stanara susjednih zgrada čuli smo da je požaru prethodila jaka eksplozija, a navodno nakon nje još jedna. Da je eksplozije bilo dokaz su metalna vrata na stražnjem dijelu objekt koja su odletjela gotovo do Neretve, a krhotine stakla s prednje strane zasule su skoro cijelu tržnicu.

 

Vijesti iz 1. 2005.
ukupno 16

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01