-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Danas bez vode veći dio desne strane grada Metkovića

Metković, 30.9.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga na desnoj strani grada Metkovića (izuzev Ulice A. Hebranga, Industrijske, Mlinske i Mostarske) da će danas od 12 sati do 14 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Županija

Mjere ograničavanja okupljanja većeg broja ljudi u DNŽ produljuju se do 1. studenoga

Metković, 30.9.2020. - Zbog trenutne epidemiološke situacije u DNŽ, na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite Nacionalni stožer donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

 Županija

Obilježen Dan policije

Metković, 29.9.2020. - Povodom obilježavanja Dana policije, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i predsjednicom Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Vilmom Kosović položio je vijenac i zapalio svijeću ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 Koncert

Zagrebački gitarski trio u četvrtak u Galeriji GKS-a

Metković, 29.9.2020. - U Galeriji GKS-a u četvrtak, 1. listopada s početkom u 19:30 koncert će održati Zagrebački gitarski trio, u sastavu Goran Listeš, István Römer i Darko Petrinjak.

 Obavijest

U utorak obustava električne energije u nekim dijelovima grada

Metković, 28.9.2020. - Zbog nadogradnje postrojenja u utorak, 29. rujna u vremenu od 8 do 15 sati doći će do obustave električne energije u dijelu desne strane Metkovića.

 Obrazovanje

Edukacija 'Podrška poželjnom dječjem ponašanju' u Dječjem vrtiću Metković

Metković, 28.9.2020. - Kako pomoći djetetu koji ima poteškoće u ponašanju? Kako bolje razumjeti mehanizam djetetova ponašanja i modelirati svoje ponašanje i ponašanje okoline? Na ta i još mnoga druga pitanja odgovore su dobili odgojitelji i stručni suradnici Dječjega vrtića Metković na edukaciji 'Podrška poželjnom dječjem ponašanju', održanoj u subotu 26. rujna 2020. godine u Dječjem vrtiću Metković.

 Županija

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević primio predsjednika Udruge lađara Neretve Luku Oršulića

Metković, 28.9.2020. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić sastao se s predsjednikom Udruge lađara Neretve Lukom Oršulićem, koji je ovom prilikom izvijestio župana o uspješno održanom Maratonu lađa, kao i svim aktivnostima provedenim nakon natjecanja.

 Rukomet

Rukometašima Metković Mehanike bod na otvorenju nove sezone 1. HRL Jug

Metković, 26.9.2020. - U prvome kolu nove sezone 1. HRL Jug rukometaši Metković Mehanike, na svome su terenu, podijelili bodove sa RK Buzet u utakmici koja je završila rezultatom 25:25.

 Koncert

Sophie i Adam oduševili publiku u GKS-u

Metković, 26.9.2020. - U predivnome ambijentu Galerije Gradskoga kulturnog središta koncert su održali duo Sophie Michaux i Adam Jacob Simon.

 Zdravlje

'Aktivna i zdrava starost' u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 25.9.2020. - U prostorijama Udruge 'Otac Ante Gabrić' održano je druženje korisnika i mag. pharm. Ane Kraljević iz Ljekarne Draženović koja im je govorila o očuvanju zdravlja i aktivnosti u ovom izazovnom vremenu pandemije COVID-19.

 Okrugli stol

U Metkoviću otvoreni XVI. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti posvećeni Nikoli Zvonimiru Bjelovučiću

Metković, 25.9.2020. - Okruglim stolom u Hotelu 'Narona' sinoć su otvoreni trodnevni XVI. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti koji su ove godine posvećeni hrvatskom književniku, povjesničaru i etnologu Nikoli Zvonimiru Bjelovučiću. Skup je otvorio ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Željko Jozić, nakon čega je začetnik ove manifestacije, književnik Stjepan Šešelj kratko rezimirao dosadašnje susrete.

 Izložba

Lena Kramarić: „Izložba 'kontakt i' tematizira aktualnu situaciju, ali i moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima“

Metković, 25.9.2020. - U Galeriji GKS-a sinoć je otvorena izložba slika akademske slikarice Lene Kramarić pod nazivom 'kontakt i'. Uz autoricu, izložbu je otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, a putem zvučnoga zapisa, svoj osvrt je dala i autorica predgovora u katalogu i povjesničarka umjetnosti Jelena Tamindžija.

 Koncert

Bostonski duo Sophie Michaux i Adam Jacob Simon u subotu u Galeriji GKS-a

Metković, 24.9.2020. - U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u subotu, 26. rujna u 20 sati koncert će održati duo Sophie Michaux i Adam Jacob Simon.

 Aktualno

Završena prva faza obnove kvartovskih igrališta u Metkoviću

Metković, 24.9.2020. - Završena je prva faza obnove kvartovskih igrališta u Metkoviću, u sklopu koje su obnovljena dječja igrališta u Ulici Ante Starčevića i kod crkve sv. Franje na Kladi te vježbalište u Sportskoj ulici.

 Izložba

'kontakt i' u Galeriji GKS-a

Metković, 23.9.2020. - 'kontakt i' naziv je izložbe slika autorice Lene Kramarić koja će biti otvorena u Galeriji GKS-a u četvrtak, 24. rujna u 20 sati.

 Koncert

U Galeriji GKS-a održan koncert Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević

Metković, 23.9.2020. - U Galeriji GKS-a sinoć je održan koncert za flautu i klavir Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević. U predivnome ambijentu, poznate hrvatske glazbenice, publici su se predstavile djelima Carla Reineckea, Dubravka Palanovića, Paula Taffanela i Sergeja Prokofjeva.

 Kultura

Nikola Zvonimir Bjelovučić – hrvatski književnik, povjesničar i etnograf

Metković, 22.9.2020. - Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti iz Opuzena, Podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Metkoviću, Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika sa sjedištem u Stonu te Hrvatska kulturna zaklada iz Zagreba od 24. do 26. rujna 2020. organiziraju XVI. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret pod nazivom Nikola Zvonimir Bjelovučić – hrvatski književnik, povjesničar i etnograf.

 

Udruzi 'Dobra' dodijeljena sredstva za nastavak provođenja projekta 'Ja iz ove zemlje ne idem! br. 2'

Metković, 22.9.2020. - Predstavnici Udruge 'Dobra' sudjelovali su na potpisivanju ugovora u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koje je održano u Zadru. Tom prilikom Udruzi 'Dobra' uručen je ugovor u iznosu od milijun i 390 tisuća kuna za realizaciju projekta 'Ja iz ove zemlje ne idem! br. 2'.

 Radionica

U subotu na Predolcu radionica za djecu o invazivnim vrstama

Metković, 22.9.2020. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve' organizira radionicu za djecu osnovnoškolske dobi u Značajnom krajobrazu Predolac - Šibenica, u subotu, 26. rujna 2020. godine s početkom u 09:00 sati. Mjesto nalaženja je ispred glavnog ulaza u Gradsko groblje sv. Ivana na Predolcu.

 Županija

I ove godine manifestacija ”Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu”

Metković, 21.9.2020. - Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Gradom Zagrebom treću godinu zaredom, organizira samostalni plasman mandarina u sklopu manifestacije „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“.

 Kino

Rendez-vous au cinéma u Kinu 'Pobjeda – u srijedu film 'Ljetni sati'

Metković, 21.9.2020. - U Kinu 'Pobjeda' Metković u srijedu, 23. rujna u 20:15 na rasporedu je film 'Ljetni sati' – druga projekcija u sklopu ciklusa Rendez-vous au cinéma.

 Koncert

Koncert za flautu i klavir – Duo Renata Penezić i Zrinka Ivančić Cikojević u utorak u GKS-u

Metković, 21.9.2020. - U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u utorak, 22. rujna s početkom u 20 sati održat će se koncert Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević, na kojemu će posjetitelji moći čuti kako zvuče klavir i flauta u dijelima klasične glazbe.

 Šport

Pobjeda nogometašica Neretve u osmini finala kupa

Metković, 20.9.2020. - U osmini finala nogometnoga kupa za žene nogometašice Neretve su na igralištu 'Iza Vage' pobijedile Marjan s 5:1.

 Šport

Pobjeda ONK Metkovića na početku sezone

Metković, 20.9.2020. - U prvome kolu nove sezone 1. ŽNL nogometaši ONK Metkovića pobijedili su na svom terenu NK Jadran iz Smokvice s visokih 6:2.

 Šport

U prvoj domaćoj utakmici ove sezone nogometaši Neretve izgubili od Zagore

Metković, 19.9.2020. - U četvrtom kolu 3. HNL Jug i prvome domaćem susretu ove sezone nogometaši Neretve izgubili su od Zagore iz Unešića s 1:4.

 Zaštita okoliša

'Zelena čistka' – predstavnici Grada Metkovića, gradskih tvrtki, ustanova, klubova i udruga sudjeluju u najvećoj volonterskoj akciji

Metković, 19.9.2020. - Predstavnici Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, gradskih tvrtki, ustanova, udruga i klubova sudjeluju danas u akciji 'Zelena čistka' u kojoj su im se pridružili i brojni sugrađani.

 Poljoprivreda

Povjerenstvo za mandarine i ove godine pomaže proizvođačima u izravnom plasmanu mandarina na javnim površinama gradova i općina diljem Hrvatske

Metković, 18.9.2020. - U organizaciji Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u tijeku su prijave proizvođača za Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, koja se već treću godinu za redom provodi u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

 Obrazovanje

Grad Metković kreće s rekonstrukcijom i dogradnjom Dječjega vrtića Radost

Metković, 18.9.2020. - Projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjega vrtića 'Radost' predstavljen je danas na konferenciji za medije u Galeriji GKS-a Metković, a osim gradonačelnika Dalibora Milana prezentirali su ga ravnateljica Dječjega vrtića Metković Julijana Bebić te predstavnici projektantske tvrtke Delta plan, Vicko Krešić i Martina Kuran.

 Aktualno

U samoizolaciji 17 srednjoškolaca iz Metkovića

Metković, 17.9.2020. - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 osoba zaraženih COVID-19 infekcijom.

 vodoopskrba

Bez vode Ulica Stjepana Radića i Doljani

Metković, 17.9.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici Stjepana Radića i naselju Doljani da će danas od 11 sati do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 Kino

Filmom 'Prorok' započeo ovogodišnji ciklus Rendez-vous au cinéma u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 17.9.2020. - Projekcijom filma 'Prorok' sinoć je u Kinu 'Pobjeda' Metković započeo ovogodišnji ciklus Rendez-vous au cinéma – Mjesec francuskoga filma u Kino Mreži.

 Šport

Stanko Vidović novi predsjednik ŽNK Neretva

Metković, 17.9.2020. - Na izvanrednoj Skupštini Ženskoga nogometnog kluba Neretva za novoga predsjednika izabran je Stanko Vidović.

 vodoopskrba

Bez vode Put Vida, Hercegovačka ulica i Ulica M. Marulića

Metković, 17.9.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Hercegovačkoj ulici (od nadvožnjaka do graničnoga prijelaza), ulici M. Marulića i Put Vida da će danas od 9 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 Kino

Vikend u Kinu 'Pobjeda' – ne propustite 'Rat u Kući', 'Scooby – Doo!' i 'Mater'

Metković, 16.9.2020. - Ovoga vikenda u Kinu 'Pobjeda' na rasporedu su tri filmske projekcije. Prvi na redu je 'Rat u kući' – fantastična obiteljska komedija za sve generacije, s neponovljivim Robert De Nirom u glavnoj ulozi, a na programu metkovskoga kina je u subotu, 19. rujna u 20 sati.

 Obrazovanje

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata raspisala natječaj za dodjelu potpore u obrazovanju učenicima srednjih škola

Metković, 16.9.2020. - Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji raspisao je Natječaj za dodjelu potpore u obrazovanju učenicima srednjih škola. Potpora u iznosu od 200 kuna mjesečno po učeniku isplaćivat će se za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj 2020./2021. godini.

 Poljoprivreda

Povjerenstvo za mandarine preporuča da se 20. rujna označi kao početak berbe mandarina

Metković, 15.9.2020. - Obzirom na povoljne klimatske uvjete mandarine u dolini Neretve ove godine dozrijevaju ranije, pa Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije preporuča da se datum 20. rujna označi kao početak berbe i stavljanje na tržište mandarina za sezonu 2020.

 Šport

Braća Gabriel i Matej Šiljeg prvaci Hrvatske u dvojcu na pariće

Metković, 15.9.2020. - Na zagrebačkom Jarunu od 10. do 13. rujna održano je Prvenstvo Hrvatske u veslanju na kojem su nastupili veslači Neretvanskoga gusara, a braća Gabriel i Matej Šiljeg postali su državni prvaci u dvojcu na pariće, u kategoriji kadeta B.

 Zaštita okoliša

Pridružite se najvećoj volonterskoj akciji 'Zelena čistka'

Metković, 15.9.2020. - Grad Metković, kao koordinator projekta, i ove godine poziva na sudjelovanje u akciji 'Zelena čistka'. Riječ je o zajedničkoj ekološkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja je ujedno i najveća volonterska akcija u Hrvatskoj. Akcija je dio globalnoga pokreta Let's do it! i World Cleanup, a svrha joj je podići svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te istaknuti važnost odgovornog gospodarenja otpadom.

 Obavijest

Privremeno bez parkiranja na parkiralištu kod Ljetnoga kina

Metković, 14.9.2020. - Zbog građevinskih radova na uređenju gledališta Ljetnoga kina u utorak, 15. rujna od 6 sati pa do završetka radova bit će onemogućeno parkiranje na parkiralištu u Ulici Stjepana Radića (kod Ljetnoga kina).

 Priopćenje za javnost

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića još jednom poziva na pridržavanje epidemioloških preporuka i mjera

Metković, 14.9.2020. - Iz Stožera civilne zaštite Grada Metkovića, na čelu s načelnikom stožera i zamjenikom gradonačelnika Damirom Raićem uputili su priopćenje u kojemu su građane još jednom pozvali na pojačani oprez i poštivanje epidemioloških preporuka i mjera u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa.

 Aktualno

Održava se ovogodišnja Primavera – biciklijada za žene

Metković, 13.9.2020. - U organizaciji Biciklističkoga kluba Relaks te uz potporu Grada Metkovića i Turističke zajednice Grada Metkovića danas se održava peta po redu biciklijada za žene – Primavera.

 Kino

Ciklus Rendez-vous au cinéma i ove godine u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 13.9.2020. - Kino 'Pobjeda' Metković i ove je godine uključeno u ciklus Rendez-vous au cinéma, Mjesec Francuskoga filma. Riječ je o Festivalu u sklopu kojega će publika, od 12. rujna do 11. listopada, u dvadesetak nezavisnih kina diljem Hrvatske, moći pogledati probrane filmske naslove.

 Obavijest

Mjere ograničavanja okupljanja većeg broja ljudi u DNŽ produljuju se do 1. listopada

Metković, 12.9.2020. - Zbog trenutne epidemiološke situacije u DNŽ, na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite Nacionalni stožer donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

 Rukomet

Nikola Veraja novi predsjednik RK Metković – Mehanika

Metković, 12.9.2020. - Održana je izvanredna Skupština Rukometnoga kluba Metković – Mehanika na kojoj je za novoga predsjednika izabran Nikola Veraja.

 Gospodarstvo

Održan sastanak o posljedicama pandemije koronavirusa na gospodarstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Metković, 11.9.2020. - Posljedice pandemije koronavirusa na gospodarstvo u Dubrovačko- neretvanskoj županiji bila je tema današnjega sastanka u Gradskoj knjižnici kojemu su, između ostalih, nazočili ministar gospodarstva i održivoga razvoja Tomislav Ćorić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žanom Marević i Joškom Cebalom i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

 Aktualno

Grad Metković među prvima osigurao sredstva za izgradnju sortirnice za odvojeno prikupljanje otpada

Metković, 11.9.2020. - Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Metkoviću potpisali su danas ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića.

 Obavijest

Ne parkirajte ispred Doma zdravlja

Metković, 11.9.2020. - Iz metkovskoga Doma zdravlja apelirali su na vozače da u petak, 11. rujna od 10 sati do 14 sati zbog ucrtavanja parkinga ne parkiraju svoja vozila oko prostora Doma zdravlja.

 

 Socijalna skrb

Crveni križ Metković započinje s podjelom paketa pomoći

Metković, 8.9.2020. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković od sutra započinje s podjelom paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja gradova Metkovića i Opuzena te općina Zažablje, Kula Norinska, Slivno i Pojezerje.

 Obavijest

Ul. o. Ante Gabrića od podne zatvorena za promet

Metković, 7.9.2020. - Metković d.o.o. obavještava građane da će u utorak, 8. rujna od 12 do 15 sati zbog radova na sustavu odvodnje za promet biti zatvorena Ulica oca Ante Gabrića.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje u starome dijelu grada

Metković, 7.9.2020. - Zbog rekonstrukcije u kabelskom mjernom ormaru (KRO) iz GTS 10(20)/0,4 kV Metković 2 bez električne energije će u utorak, 8. rujna od 9 do 12 sati biti potrošači u sljedećim ulicama:

 Obrazovanje

Zaštitni viziri podijeljeni osoblju škola i vrtića

Metković, 7.9.2020. - Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera za civilnu zaštitu Grada Metkovića Damir Raić i pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović danas su podijelili zaštitne vizire osoblju osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića te Dječjega vrtića Metković.

 Kino

Projekcijom filma 'Tenet' započela nova sezona u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 7.9.2020. - Nakon ljetne stanke u subotu je projekcijom filma 'Tenet' započela nova sezona u Kinu 'Pobjeda' Metković.

 Šport

Poziv na Skupštinu RK Metković-Mehanika

Metković, 4.9.2020. - Predsjednik UO RK Metković-Mehanika objavio je poziv na Izvanrednu skupštinu Kluba , koja će se održati u petak, 11. rujna u GKS-u Metković.

 

 Šport

Upišite se u Karate-klub Metković

Metković, 4.9.2020. - Karate-klub Metković upisuje nove članove u karate-školu od šest godina naviše. Termini upisa su ponedjeljak, srijeda i petak od 18 do 19 sati u prostorijama Kluba (Firma Južni Jadran ispod nadvožnjaka) na adresi Kneza Branimira 3, pokraj Trgovačkog centra Tommy.

 Glazba

Ivan Repušić se za nove projekte priprema u GKS-u Metković

Metković, 4.9.2020. - Posljednja dva tjedna u Gradskome kulturnom središtu može se čuti predivan zvuk klavira. Stvara ga hrvatski dirigent Ivan Repušić – poznato i ugledno ime na međunarodnoj glazbenoj sceni. Iako su mu tek 42 godine ravnao je brojnim poznatim orkestrima u Europi te osvojio više nagrada i priznanja.

 Zdravlje

Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Metković, 3.9.2020. - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je pet muških i četiri ženske osobe iz Dubrovnika (od toga dvije muške i dvije ženske osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), četiri muške osobe iz Metkovića (za jednu poznata epidemiološka veza), jedna muška i jedna ženska osoba iz Konavala, jedna muška osoba iz Stona te jedna muška osoba iz Ploča (utvrđena epidemiološka veza). Zaražena je i jedna ženska osoba iz Dubrovačkog primorja te jedna ženska osoba iz Vela Luke (utvrđena epidemiološka veza).

 Javni poziv

Što su to prihvatljivi troškovi za školski pribor koje sufinancira Grad Metković

Metković, 3.9.2020. - Kao što su mnogi već upoznati, u tijeku je Javni poziv za ostvarivanje prava na pomoć pri nabavi školskoga pribora i radnih materijala učenicima osnovnih škola. Podsjećamo da javni poziv traje do 18. rujna i ovim putem pozivamo sve roditelje/skrbnike, koji to već nisu, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje ovog prava na sufinanciranje.

 Obrazovanje

U osnovne škole kojima je osnivač DNŽ upisan jednak broj prvašića kao i prošle godine

Metković, 2.9.2020. - Na području Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je upisano 1199 prvašića za školsku godinu 2020./2021. – objavljeno je na mrežnome mjestu DNŽ.

 Kultura

Ustanova za kulturu i sport Metković realizirala sva planirana događanja Metkovskoga ljeta

Metković, 2.9.2020. - Premda su zbog pogoršane epidemiološke situacije diljem Hrvatske otkazani brojni događaji i festivali, Ustanova za kulturu i sport Metković uspjela je, uz pridržavanje epidemioloških preporuka, u sklopu Metkovskoga ljeta realizirati 23 planirana događaja. Predstave, koncerti, izložbe i filmovi samo su dio događanja kojima je metkovska publika imala priliku svakodnevno nazočiti.

 Promet

U Zvonimirovu vraćeni uspornici

Metković, 2.9.2020. - Otkako je Ulica kralja Zvonimira prije mjesec i pol nanovo asfaltirana, ostala je bez uspornika pa su danas vraćeni zbog sigurnosti učenika, koji će za koji dan sjesti u školske klupe. Da su uspornici potrebni, pokazalo se nakon asfaltiranja jer su neki vozači ulicom prilično brzo vozili.

 

 Županija

Vodstvo Stožera za civilnu zaštitu DNŽ u samoizolaciji

Metković, 1.9.2020. - Zbog kontakta s COVID-19 pozitivnim osobama, županu Nikoli Dobroslaviću, zamjeniku župana i načelniku Stožera civilne zaštite DNŽ Jošku Cebalu, ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Matu Lakiću i glasnogovorniku Stožera Nikši Miletiću propisana je mjera samoizolacije.

 

Vijesti iz 9. 2020.
ukupno 61

Danas bez vode veći dio desne strane grada Metkovića

Mjere ograničavanja okupljanja većeg broja ljudi u DNŽ produljuju se do 1. studenoga

Obilježen Dan policije

Zagrebački gitarski trio u četvrtak u Galeriji GKS-a

U utorak obustava električne energije u nekim dijelovima grada

Edukacija 'Podrška poželjnom dječjem ponašanju' u Dječjem vrtiću Metković

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević primio predsjednika Udruge lađara Neretve Luku Oršulića

Rukometašima Metković Mehanike bod na otvorenju nove sezone 1. HRL Jug

Sophie i Adam oduševili publiku u GKS-u

'Aktivna i zdrava starost' u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

U Metkoviću otvoreni XVI. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti posvećeni Nikoli Zvonimiru Bjelovučiću

Lena Kramarić: „Izložba 'kontakt i' tematizira aktualnu situaciju, ali i moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima“

Bostonski duo Sophie Michaux i Adam Jacob Simon u subotu u Galeriji GKS-a

Završena prva faza obnove kvartovskih igrališta u Metkoviću

'kontakt i' u Galeriji GKS-a

U Galeriji GKS-a održan koncert Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević

Nikola Zvonimir Bjelovučić – hrvatski književnik, povjesničar i etnograf

Udruzi 'Dobra' dodijeljena sredstva za nastavak provođenja projekta 'Ja iz ove zemlje ne idem! br. 2'

U subotu na Predolcu radionica za djecu o invazivnim vrstama

I ove godine manifestacija ”Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu”

Rendez-vous au cinéma u Kinu 'Pobjeda – u srijedu film 'Ljetni sati'

Koncert za flautu i klavir – Duo Renata Penezić i Zrinka Ivančić Cikojević u utorak u GKS-u

Pobjeda nogometašica Neretve u osmini finala kupa

Pobjeda ONK Metkovića na početku sezone

U prvoj domaćoj utakmici ove sezone nogometaši Neretve izgubili od Zagore

'Zelena čistka' – predstavnici Grada Metkovića, gradskih tvrtki, ustanova, klubova i udruga sudjeluju u najvećoj volonterskoj akciji

Povjerenstvo za mandarine i ove godine pomaže proizvođačima u izravnom plasmanu mandarina na javnim površinama gradova i općina diljem Hrvatske

Grad Metković kreće s rekonstrukcijom i dogradnjom Dječjega vrtića Radost

U samoizolaciji 17 srednjoškolaca iz Metkovića

Bez vode Ulica Stjepana Radića i Doljani

Filmom 'Prorok' započeo ovogodišnji ciklus Rendez-vous au cinéma u Kinu 'Pobjeda'

Stanko Vidović novi predsjednik ŽNK Neretva

Bez vode Put Vida, Hercegovačka ulica i Ulica M. Marulića

Vikend u Kinu 'Pobjeda' – ne propustite 'Rat u Kući', 'Scooby – Doo!' i 'Mater'

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata raspisala natječaj za dodjelu potpore u obrazovanju učenicima srednjih škola

Povjerenstvo za mandarine preporuča da se 20. rujna označi kao početak berbe mandarina

Braća Gabriel i Matej Šiljeg prvaci Hrvatske u dvojcu na pariće

Pridružite se najvećoj volonterskoj akciji 'Zelena čistka'

Privremeno bez parkiranja na parkiralištu kod Ljetnoga kina

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića još jednom poziva na pridržavanje epidemioloških preporuka i mjera

Održava se ovogodišnja Primavera – biciklijada za žene

Ciklus Rendez-vous au cinéma i ove godine u Kinu 'Pobjeda'

Mjere ograničavanja okupljanja većeg broja ljudi u DNŽ produljuju se do 1. listopada

Nikola Veraja novi predsjednik RK Metković – Mehanika

Održan sastanak o posljedicama pandemije koronavirusa na gospodarstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Grad Metković među prvima osigurao sredstva za izgradnju sortirnice za odvojeno prikupljanje otpada

Ne parkirajte ispred Doma zdravlja

Crveni križ Metković započinje s podjelom paketa pomoći

Ul. o. Ante Gabrića od podne zatvorena za promet

Sutra bez struje u starome dijelu grada

Zaštitni viziri podijeljeni osoblju škola i vrtića

Projekcijom filma 'Tenet' započela nova sezona u Kinu 'Pobjeda'

Poziv na Skupštinu RK Metković-Mehanika

Upišite se u Karate-klub Metković

Ivan Repušić se za nove projekte priprema u GKS-u Metković

Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Što su to prihvatljivi troškovi za školski pribor koje sufinancira Grad Metković

U osnovne škole kojima je osnivač DNŽ upisan jednak broj prvašića kao i prošle godine

Ustanova za kulturu i sport Metković realizirala sva planirana događanja Metkovskoga ljeta

U Zvonimirovu vraćeni uspornici

Vodstvo Stožera za civilnu zaštitu DNŽ u samoizolaciji

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01