-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Komentar

Dvije strane prizme

Metković, 31.5.2012. - Slika prva: Predsjednik Ivo Josipović je na unutarstranačkim izborima pobijedio Ljubu Jurčića s rezultatom 65% na prema 35%. U prvome krugu predsjedničkih izbora dobio je 32,42% glasova, a Milan Bandić 14,83%. U drugome je krugu Josipović izabran za hrvatskoga predsjednika mišljenjem 60,26% hrvatskih građana koji su izašli na izbore. Pobjedničkih 60,26% treba staviti u kontekst 50,13%, koliko je građana izašlo na izbore.

 Humanost

Izložba u 'Ćakuli'

Metković, 31.5.2012. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj u suradnji s roditeljima djece s neurorizičnim ponašanjem organizirala je humanitarno-prodajnu izložbu radova koje su donirali umjetnici u okviru nedavno održane likovne kolonije Tomislav Zubčić Zupa.

 Koncert

Prvi samostalan koncert mladih glazbenika

Metković, 31.5.2012. - U prepunoj Galeriji GKS-a Metković sinoć je u organizaciji Osnovne glazbene škole Metković održan cjelovečernji koncert pod nazivom Večer klavira i saksofona na kojem je nastupilo dvoje mladih glazbenika; Jurija Jerković, učenica III. razreda koja glasovir uči u klasi profesorice Iride Oršulić-Antić i Ante Šiljeg, učenik VI. razreda koji saksofon uči u klasi Erne Čizmić-Rebić.

 Gradske vijesti

Još jedan seminar za korisnike proračuna

Metković, 31.5.2012. - U organizaciji tvrtke Eko-vet proizvodnja d.o.o. iz Vukovara održan je još jedan seminar za korisnike gradskog proračuna.

 Požar

Dva mjeseca zatvora ili 150.000 kuna

Metković, 31.5.2012. - Ministarstvo unutarnjih poslova podsjeća građane da je od 1. lipnja do 31. listopada, u vrijeme kada se proglašava opasnost od požara, zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru. Zbog nepridržavanje te odredbe možete završiti dva mjeseca u zatvoru ili platiti čak 150 tisuća kuna – piše www.vjesnik.hr.

 

 Komentar

Nije u tehnologiji sve

Metković, 30.5.2012. - Jasno je da se ovako čitamo jer nam je to omogućila suvremena tehnologija koju je netko razvijao i sada nam ju (skupo) naplaćuje. Ali, neka. Alternativa je povratak u predinternetsko doba, za koje se neki zalažu ne shvaćajući da nije kriva tehnologija nego način na koji ju čovjek koristi.

 Gradske vijesti

Novih 14 kuhara

Metković, 30.5.2012. - Jučer je polaganjem završnog ispita četrnaestero polaznika uspješno završilo program prekvalifikacije za zanimanje kuhar na koje ih je uputio Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 Šport

I ja ću biti olimpijac

Metković, 30.5.2012. - U Pločama je održan XI. olimpijski festival dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije na kojem je nastupila i selekcija Dječjega vrtića Metković.

 Vrijeme

Kišobrani i dugi rukavi još u modi

Metković, 30.5.2012. - Jučer se vrijeme nekoliko puta mijenjalo pa se oko 14 sati činilo nemogućim da bi se u Gradskome parku predvečer mogao snimiti prizor kao na ovoj fotografiji. Danas nam, prema satelitu, sa sjeveroistoka stiže još nešto naoblake, a oko podne bi trebalo zasjati sunce.

 

 Komentar

Paraf, jesu li to oni riječki rokeri?

Metković, 30.5.2012. - Svaki put kažem sebi neću više (pisati), ali me svaki put navečer dočeka nova hrpa gluposti izrečena o provedbi Državne mature. Kao da netko namjerno smišlja provokacije ne bi li se narodu zamaglila činjenica kako nam pada BDP.

 Gradske vijesti

Obuka za dobrovoljne vatrogasce

Metković, 29.5.2012. - U krugu JVP Metković zatekli smo članove DVD-a Pojezerje, DVD-a Kula Norinska te desetak članova odnedavna ponovo aktivnoga DVD-a Metković kako uvježbavaju neke od vještina koje su vatrogascima neophodne tijekom različitih intervencija, kako u gašenju požara tako i na ostalim tehničkim intervencijama te različitim akcidentnim situacijama.

 Rad udruga

Osvrt na provedeni projekt

Metković, 29.5.2012. - Udruga Otac Ante Gabrić upriličila je druženje za sudionike nedavno završenog projekta Radost zajedništva – učimo iz života kako bi se zajednički osvrnuli na aktivnosti koje su u okviru projekta provedene.

 Obavijest

Večer klavira i saksofona

Metković, 29.5.2012. - Sutra, 30. svibnja u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković svoj će prvi samostalan koncert održati učenici Osnovne glazbene škole Metković Jurija Jerković i Ante Šiljeg. Koncert će početi u 20 sati.

 

 Komentar

A, da nije bijel?

Metković, 28.5.2012. - Stručna skupina koju je uspostavio ministar Željko Jovanović, piše Večernji list, odgonetnula je misterij Juditinog (valjda Juditina) prstena. Prema njima mogao je biti i crven i plav! A, da nije bijel, jer i ta se boja spominje u stihovima?

 Šport

Prijateljska utakmica veterana i seniora

Metković, 28.5.2012. - Na igralištu ONK Metković jučer je odigrana prijateljska utakmica između veterana ONK Metković i prvoga sastava, odnosno seniora ONK Metković koja je završila neriješenim rezultatom 5:5. Utakmicom je tradicionalno obilježen završetak prvenstvene sezone za seniore koji su se u proteklom razdoblju natjecali u 4. HNL – jug, skupina 'C'.

 Rad udruga

LD 'Liska' održalo Skupštinu

Metković, 28.5.2012. - Lovačko društvo Liska iz Metkovića jučer je održalo Redovnu godišnju skupštinu koja je ujedno bila i izvještajno-izborna.

 Predavanje

Predavanje za Framu

Metković, 28.5.2012. - Metkovska Frama u Galeriji GKS-a Metković upriličila je predavanje pod nazivom Otvoreno o predbračnim odnosima koje je održao fra Lazar Perica.

 Šport

MNK Vid pobjednik malonogometne lige

Metković, 28.5.2012. - Danas se igra posljednje 22. kolo Malonogometne lige UMA grada Metkovića, no pobjednik natjecanja već je poznat. To je MNK Vid koji je pobjedom u prošlome kolu drugoplasiranom MNK Škrapa Momići pobjegao na četiri boda razlike.

 

 Komentar

Ča, kaj, što maturanti nisu razumjeli?

Metković, 27.5.2012. - Stišala se bura, molala, a iz Ministarstva zapuhaše neki novi (stari) vjetrovi. Ništa čudno. I do sada je (Primorčevo) Ministarstvo znalo, pod navodnim pritiskom javnosti, za godinu dana čak i odgoditi Državnu maturu. Jovanovićeva ekspertna skupina ustvrdila je da neka pitanja nisu bila kako treba i da odgovore na njih ne treba računati. Loše je to za budućnost jer se otvara Pandorina kutija. Ako nisu bila kako valja, onda su svima bila jednako nevaljala.

 Inicijative

Zid je „pao“

Metković, 26.5.2012. - Južni zid Neretvina igrališta bio je danas poprište urbanoga događanja koje se može svesti pod Street art, tj. oslikavanje javnih površina. Zid je konstrukcijski podijeljen na dvadesetak segmenata pa je svaki od njih iskorišten za stvaranje jednoga murala.

 Inicijative

Intenzivirane veze Ortona-Neretva

Metković, 26.5.2012. - Da kultura povezuje pokazuje i nedavni boravak pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića Mojimira Vladimira u talijanskome gradu Ortoni u koji je, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Ploča Goranom Kovačom, otputovao na poziv domaćina.

 Obrazovanje

Maturanti, uglavnom, zadovoljni učinjenim

Metković, 25.5.2012. - Koliko poznaju materinski jezik i što njime umiju učiniti pokazali su tijekom protekla tri dana i metkovski maturanti, njih preko 250. Pred kraj današnjega pisanja eseja prošetali smo do Srednje škole i Gimnazije te u razgovoru s nekima od njih pokušali doznati njihove dojmove.

 Akcija

Street Art

Metković, 25.5.2012. - Danas smo zatekli aktiviste Udruge Dobra kako po gradu pripremaju zidove za sutrašnju akciju kojom se ružno išarani zidovi žele pretvoriti u umjetnički oslikane murale. Nadamo se da ih u tome neće omesti kiša. Slična akcija bila je provedena prije više od četvrt stoljeća, kada je oslikan zapadni zid Neretvina igrališta.

 

 Obrazovanje

Priprema budućih prvašića za školu

Metković, 25.5.2012. - Još malo pa završava nastavna godine, čemu se sigurno vesele svi učenici. Nakon ljetnoga odmora okupit će se ponovno, samo u višem razredu. Za neke će to biti i kraj četverogodišnjega druženja, a najmlađima tek početak, prvi korak u svijet obveza u kojemu se i oni i njihovi roditelji mogu suočiti s nekim teškoćama. Tim metkovskih profesora logopeda, u sastavu Aninka Mateljak, Nikolina Kaleb, i Ante Ujdur, pripremili su zanimljiv članak Logopedska priprema za školu u kojemu mladi roditelji, čija će djeca na jesen krenuti u prvi razred, mogu naći niz korisnih savjeta.

 

 Projekti

„Štitimo ptice delte Neretve“ među najboljima

Metković, 25.5.2012. - Iz Zagreba se vratila skupina učenika OŠ Stjepana Radića koja je, zajedno sa svojim mentoricama, bila pozvana na Smotru projekata ostvarenih u sklopu Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.

 Obrazovanje

O prstenu mi, rode, poj

Metković, 24.5.2012. - Kao i svake godine u vrijeme provedbe Državne mature podigne se nemala medijska prašina. Kao i svaki proces (nisu li to i naši životi) Državna matura ima i imat će svoje uspone i padove, gubljenja, traženja i pronalaženja. I ni jedna neće biti „svetica“ na koju se kamenom ne bi moglo baciti.

 Obavijest

Novosti iz 'Leuta'

Metković, 24.5.2012. - Iz Dječjeg vrtića Leut dobili smo obavijest kako su uz redovni program u vrtiću s radom započele i dvije igraonice, sportska i plesna. Sportsku vodi Hrvoje Pažin, student kineziologije i rukometni trener Škole rukometa RK Metkovića, a plesnu Nikola Družijanić, odgajatelj i glazbenik.

 Koncert

Održana još tri koncerta

Metković, 24.5.2012. - Osnovna glazbena škola Metković u Galeriji GKS-a Metković tijekom protekla dva dana održala je još tri koncerta iz Ciklusa malih koncerata.

 Šport

21 medalja za 'Domagoje'

Metković, 23.5.2012. - Na međunarodnom karate turniru Kup grada Ploča, koji je održan prošle nedjelje, nastupio je i KK Knez Domagoj sa 24 natjecatelja. Njih 20 okitilo se medaljama, a ukupno su ih osvojili 21 od čega tri zlatne, sedam srebrenih i 11 brončanih.

 Zanimljivosti

Metkovci remiksali „Nebo“

Metković, 23.5.2012. - Na natječaj Aquarius recordsa za najbolji remiks singla „Nebo“, koji izvodi Nina Badrić, pod pseudonimom „DAFAQ“ javili su se Metkovci Lovre Crnčević (19) i Duje Senta (20). Njihov uradak je proglašen jednim od osam najboljih, a možete ga poslušati na Soundcloudovoj stranici.

 

 Komentar

Maturanti, sretno!

Metković, 23.5.2012. - Danas započinje državna matura, treća po redu. Tisuće hrvatskih srednjoškolaca sutra će otvoriti zapečaćene omotnice i iz njih izvaditi papire koji će im odlučiti sudbinu. Istina, ne baš ti papiri, nego ono što oni po njima napišu.

 Koncert

Svirali puhači i gitaristi

Metković, 22.5.2012. - Osnovna glazbena škola Metković sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održala dva koncerta iz Ciklusa malih koncerata. Riječ je o internim koncertima kroz koje se učenici pripremaju za završne ispite koji ih uskoro očekuju.

 Šport

11 medalja za KK Metković

Metković, 22.5.2012. - U prošlu nedjelju u Pločama je održan međunarodni karate turnir Kup grada Ploča na kojem je nastupilo oko 300 natjecatelja iz Hrvatske i BIH.

 Obavijest

Audicija za Glas Neretve

Metković, 22.5.2012. - U četvrtak, 24. svibnja u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se audicija za Festival pjevača amatera Glas Neretve. Audicija počinje u 20 sati.

 

 Komentar

Hrvatski 'Facebook'

Metković, 21.5.2012. - Nemam profil na Facebooku, iz principa! Isto tako vjerujem da 90% hrvatskih uživatelja (ili ovisnika, kako hoćete) Zuckerbrigove izmišljotine (koja je u startu mogla biti skroz pozitivna) pojma nema što znači profil. Možemo otići u našega Ive i slikati se en face (za osobnu) ili iz profila (u neke druge svrhe), ali profil na Facebooku skida nas do kraja. Možda je u tome tajna Zuckerbrigova milijarderskoga uspona kojim je i sam zatečen.

 Obavijest

Obavijest roditeljima budućih vrtićana

Metković, 21.5.2012. - Dječji vrtić Metković i ove je godine započeo predupis djece u vrtiće, tj. jaslice.
Prijavnice za upis mogu se radnim danom do 1. lipnja preuzeti i predati u uredu Središnjeg dječjeg vrtića ili u Vrtiću Radost. Na stranicama Vrtića www.djecjivrtic-metkovic.com bit će od 28. svibnja moguća i online prijava putem interneta.

 

 Folklor

Zdravo Djevo

Metković, 21.5.2012. - Sinoćnjim Koncertom Marijanskih pučkih napjeva u crkvi sv. Ilije u Metkoviću završena je 28. smotra folklora Na Neretvu misečina pala. U potpuno ispunjenoj crkvi svoje tradicijsko pjevanje predstavilo je deset skupina iz doline Neretve i gostiju.

 Šport

Dva srebra iz Makarske

Metković, 21.5.2012. - Na IV. kup regati Veslačkoga saveza Dalmacije, održanoj 19. svibnja u Makarskoj, nastupili su i veslači VK Neretvanski gusar iz Metkovića.

 Rad udruga

Skupština Reda sv. Fortunata

Metković, 21.5.2012. - U hotel - restaurantu Villa Neretva održana je Redovna godišnja skupština Reda svetog Fortunata. Tijekom skupštine održano je svečano primanje novih članova te dodjela priznanja za 2012.

 Folklor

Druga noć pod misečinom

Metković, 20.5.2012. - Svake je godine Smotra folklora Na Neretvu misečina pala fotografski izazov. Bogatstvo kostima i različitost melodija slučajnoga bi namjernika mogla dovesti do zaključka da se radio kakvoj međunarodnoj smotri folklora na kojoj sudjeluje barem dvadesetak država.

 Šport

NK Neretva – NK Dinara 3:0

Metković, 19.5.2012. - U pretposljednjem, 33. kolu 3. HNL-jug Neretva je na domaćem terenu glatko pobijedila NK Dinaru rezultatom 3:0. Mrežu gostiju zatresli su Ivan Bubalo te dva puta Andrija Milinković.

 Zanimljivosti

Tjerali zeca, a istjerali lisicu

Metković, 19.5.2012. - Da živimo stotinu života ne bismo mogli proći svim putovima i stranputicama na koje nas pri traženju čega može navesti jedan notorni Google. Da ponekad stranputica može biti i put (slično izreci o ćoravoj koki) svjedoči članak na portalu rodoslovlje.hr na koji smo naletjeli tražeći nešto o knezu Domagoju. Tjerali smo zeca, a istjerali lisicu.

 

 Rad udruga

Likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa

Metković, 19.5.2012. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je održana Druga humanitarna likovna kolonija posvećena pok. prof. Tomislavu Zubčiću Zupi kojoj se odazvalo četrdesetak umjetnika.

 Rad udruga

Obilježili Dan izviđača Hrvatske

Metković, 19.5.2012. - Dan izviđača Hrvatske izviđači metkovske Udruge izviđača Neretvanski gusari obilježili su izletom u Vid.

 Gradske vijesti

Susjedska sloga

Metković, 19.5.2012. - Danas smo u Ulici Nikole Tesle zatekli složne susjede kako saniraju veliko oštećenje na mjestu gdje se od nje odvaja pristup Ulici kneza Branimira. Kako je na bivši poljski put nanesen asfaltni sloj, vjerojatno bez kvalitetne podloge, asfalt je potpuno propao pa se stvorila velika rupa. Sigurno su tome preklani pridonijele i dvije velike poplave.

 

 Posljednje zbogom

Metković se oprostio od Mateje

Metković, 18.5.2012. - Takav je život. Dolje su se danas radovali maturanti, a folkloraši s raznih strana stizali na metkovsku Smotru. Gore, na Predolcu, neizreciva tuga. Stigli su i ljudi sa svih strana, Matejini profesori i kolege s Fakulteta. Iznad njih pilot Matko Raos malim je zrakoplovom, znakovite oznake BDM, ispisivao krugove, kao da želi trajno obilježiti mjesto na kojemu počiva njegova kolegica. Visoko gore, više od Neretve, više od Predolca i puno, puno više od Raosova zrakoplova, zdesna Ocu, čeka nas Matea.

 

 Folklor

Dožupanica Vučković otvorila 28. smotru

Metković, 18.5.2012. - Prvom večeri folklornih skupina Dalmacije i gostiju započeo je plesni dio 28. smotre Na Neretvu misečina pala koju je večeras u metkovskome GKS-u otvorila dožupanica Marija Vučković, nakon čijega je pozdravnoga govora Ženska pjevačka skupina KUD-a Metković otpjevala naslovnu pjesmu Smotre.

 Kultura

Sve besplatno, samo gdje prije?

Metković, 18.5.2012. - Danas je prigoda da besplatno obiđete Arheološki muzej Narona u Vidu jer je 18. svibnja Međunarodni dana muzeja, a naš muzej slavi i svoju petu obljetnicu. Kad obiđete Muzej svratite i u Ornitološku zbirku Metković (što su danas učinili korisnici Dnevnoga boravka Metković i učenici osnovne škole iz Gradca), a nakon nje prošećite do obližnjega GKS-a Metković gdje počinje folklorni dio Smotre Na Neretvu misečina pala. I sve besplatno!

 

 Zanimljivosti

Maturantska parada u Sportskoj

Metković, 18.5.2012. - Točno 668 učenika srednjih škola iz Metkovića, Opuzena, Vrgorca i Dubrovnika, među kojima su bili i osmaši, danas je u Sportskoj ulici u Metkoviću otplesalo tradicionalnu četvorku i tako se pridružilo desetcima tisuća mladih iz još devet država.

 Folklor

Započela 28. smotra folklora

Metković, 18.5.2012. - Otvaranjem izložbe slikaKomadić Šolte na Neretvi šoltanskoga slikara naivca Vicka Buktenice sinoć je u GKS-u Metković započeo službeni program 28. smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Obrazovanje

Nastava gotova, još samo matura

Metković, 18.5.2012. - Danas su maturanti Gimnazije Metković proslavili zadnji dan nastave. Odjeveni u prepoznatljive majice s porukama prošetali su gradom, a mi smo ih za uspomenu fotografirali na fontani na Trgu kralja Tomislava.

 

 Obavijest

Molba građanima da na groblje krenu pješice

Metković, 18.5.2012. - Iz Čistoće d.o.o. koja upravlja Gradskim grobljem mole građanine koji će danas poći na posljednji ispraćaj pok. Mateje Bebić da se na groblje upute pješice kako bi se izbjegla blokada prometa preko Predolca.

 

 Rad udruga

Učenici u Dnevnom boravku Metković

Metković, 17.5.2012. - Učenici 3. b razreda iz OŠ don Mihovila Pavlinovića s učiteljicom Suzanom Bubalo posjetili su Dnevni boravak Metković.

 Komentar

Pelješki most kao paradigma hrvatske zbiljnosti

Metković, 17.5.2012. - Prije nekoliko dana uputio sam se put Komarne. Na mjestu gdje se s Jadranske turističke ceste odvaja put za Komarnu oveći je asfaltiran plato na koji je pristup zapriječen betonskom blokovima. Zašto, to nitko ne zna. Možda zato jer je svojedobno poravnan i asfaltiran samo zato da bi dr. Ivo s njega prvi put (a bila su barem još dva) otvorio radove na izgradnji Pelješkoga mosta pa ga se lokalni političari sada (i dr. Ive i toga platoa) odriču. Oni, kao, ni luk je li ni luk mirisali.

 In memoriam

Zbogom, Matea

Metković, 16.5.2012. - Rađamo se i umiremo svakodnevno. Između toga živimo svoje živote protkane lijepim i manje lijepim trenutcima. Mi iz Metkovića i doline Neretve izabrali smo život u maloj sredini u kojoj gotovo svatko svakoga zna. Lijepo je svakoga dana proći svojim gradom i odzdraviti stotinama prijatelja i poznanika. Sve dok se ne dogodi tragedija kao što je današnja. Tada nam se čini da bi bilo bolje da smo mrvica izgubljena u vrevi kakva velegrada koja nikoga ne zna.

 Tragedija

Mali zrakoplov se srušio u Neretvu

Metković, 16.5.2012. - Jutros se kraj rogotinskoga mosta dogodila zrakoplovna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Neslužbeno doznajemo da se radi o vlasniku maloga zrakoplova i mladoj Metkovki koja je završila studij aeronautike, tj. postala civilni pilot. Za sada se zna i to da se zrakoplov srušio u Neretvu te da se za njim još traga.

 Internet

Čuvajte se privitaka s .exe završetkom

Metković, 15.5.2012. - DHL je poznata tvrtka koja se bavi dostavom pošiljaka po cijelome svijetu, a kako posluje i u Hrvatskoj vjerujemo da se čuli za nju. Mrežno joj je sjedište na www.dhl.com pa nemojte da vas zavara e-mail sa skroz logične adrese status@dhl.com.

 Televizija

Škoro i Bratoš ocjenjivali kandidate

Metković, 15.5.2012. - U Galeriji GKS-a Metković jučer je održana audicija za drugi ciklus glazbene emisije Pjevaj moju pjesmu koja će se od jeseni ponovo prikazivati u programu HRT-a.

 Tradicija

U susret 28. smotri folklora

Metković, 15.5.2012. - Jučer je povodom održavanja 28. smotre folklora Na Neretvu misečina pala u prostorijama KUD-a Metković održana konferencija za medije na kojoj su o programu i svemu što će se događati za vrijeme trajanja Smotre govorili umjetnički voditelj i selektor Smotre prof. Vidoslav Bagur i tajnik KUD-a Metković Zdravko Obradović.

 Zanimljivosti

Zabavite se i naučite

Metković, 14.5.2012. - Tabula Peutingeriana poznata je karta rimskih vojnih putova nastala u 4. st., a sačuvana u kopiji iz 13. st. Ime je dobila prema njemačkome humanistu i antikvaru Konradu Peutingeru koji je financirao njeno tiskanje. Pokušajte na njoj pronaći Naronu. Do nje vodi cesta iz rimskoga logora Bigeste kraj Ljubuškoga. Možete probati naći Split, London, Sardiniju ili Kretu. Budite strpljivi pri učitavanju karte s Wikipedije, nakon čega kliknite na povećanje.

 

 Vjerski život

Sveti Leopold Mandić u Prudu

Metković, 14.5.2012. - Prud je 12. svibnja proslavio Sv. Leopolda Bogdana Mandića, blagdan koji tradicionalno započinje jutarnjom misom, a završava večernjom misom kojoj prethodi procesija kroz mjesto.

 Šport

Održana Dječja olimpijada

Metković, 14.5.2012. - Prošli petak na igralištu ONK Metković održala se Dječja olimpijada na kojoj su nastupili predškolci iz svih metkovskih vrtića. Već uobičajeno, mali sportaši natjecali su se u četiri sportske discipline: skok u dalj, bacanje loptice u dalj, trčanje na 50 metara i mali nogomet.

 Tribina

I ja sam bio embrij

Metković, 13.5.2012. - Sinoć je u Galeriji Gradskog kulturnog središta u organizaciji Udruge Narenta i Frame župe sv. Ilije održana tribina miniSTAR VS. Embrij o izmjenama Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i, kako stoji na plakatu, besmislenim izjavama ministra zdravlja Rajka Ostojića o početku ljudskog života.

 Okrugli stol

Mogućnosti i izazovi europskih integracija

Metković, 11.5.2012. - Sinoć je u organizaciji Udruge za demokratsko društvo u metkovskome Hotelu Narona održan okrugli stol pod nazivom Mogućnosti i izazovi europskih integracija na kojem je uvodničar bio prof. dr. Neven Šimac, možda najveći hrvatski autoritet kada je u pitanju problematika hrvatskoga pristupanja Europskoj uniji.

 Šport

11 medalja s Kupa sv. Duje

Metković, 11.5.2012. - Na Kupu sv. Duje, međunarodnom natjecanju u karateu koje je prošle subote održano u Splitu, nastupio je i Karate klub Knez Domagoj. Za Domagoje je nastupilo 18 natjecatelja koji su osvojili ukupno 11 medalja.

 Tisak

55. broj Metkovskoga vjesnika

Metković, 11.5.2012. - Metkovski vjesnik ide dalje. Stigli smo i do 55. broja u kojem donosimo za svakoga po nešto. Tijekom dana list bi se trebao naći na standardnim mjestima po gradu. Njegovo virtualno idanje možete pogledati ovdje.

 

 Akcija

Prikupljeno 29 doza krvi

Metković, 10.5.2012. - Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Metković održana treće ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji su se odazvala ukupno 44 darivatelja od čega jedan novi, a prikupljeno je 29 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Okrugli stol

Mogućnosti i izazovi europskih integracija

Metković, 10.5.2012. - Udruga za demokratsko društvo (UDD) u suradnji s Centrom za održivi razvoj (COR) i Centrom za europsku dokumentaciju i istraživanje - R. Schuman (CEDI), a uz potporu Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske danas u Hotelu Narona u Metkoviću s početkom u 20 sati organizira okrugli stol Mogućnosti i izazovi europskih integracija.

 Kazalište

Zečja škola

Metković, 8.5.2012. - Danas je Hrvatsko kazalište Pečuh u prepunoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković za metkovske vrtićane i učenike nižih razreda OŠ Opuzen izvelo lutkarsku predstavu Zečja škola. Predstavu je prema tekstu Panča Mančeva napisala književnica Ljubica Ostojić, a na kazališne daske postavio ju je Petar Šurkalović.

 Gradske vijesti

Fontana oduševila djecu

Metković, 7.5.2012. - Čim je proradila, fontana u Gradskome parku postala je omiljeno dječje okupljalište, a bit će sve omiljenija kako temperature budu rasle. Još jednom upozoravamo roditelje neka kažu djeci da voda iz fontane nije za piće.

 Vjerski život

Prva pričest u sv. Ilije

Metković, 7.5.2012. - Jučer je u župnoj crkvi sv. Ilije, tijekom svečane svete mise, Prvu pričest primilo 89 prvopričesnika, od čega 42 djevojčice i 47 dječaka.

 Vjerski život

Pravoslavci proslavili Hramsku slavu

Metković, 7.5.2012. - Pravoslavni vjernici iz Metkovića jučer su proslavili Sv. Georgija (Đorđa) kojemu je i posvećena pravoslavna crkva u Metkoviću.

 Šport

Četiri medalje s Kupa sv. Duje

Metković, 7.5.2012. - Prošle je subote u Splitu održano međunarodno natjecanje u karateu Kup sv. Duje na kojem je nastupilo preko 300 natjecatelja iz Hrvatske i BiH. Karate klub Metković nastupio je sa osam natjecatelja koji su u borbama i katama osvojili četiri medalje.

 Fotografija

Supermjesec

Metković, 5.5.2012. - Večeras smo fotoaparatom zabilježili prirodni fenomen, tzv. supermjesec, nad Metkovićem. Za komparaciju veličine iskoristilo smo neke poznate objekte kao što je antenski stup na Predolcu i križ na crkvi sv. Ilije, a uhvatili smo u kadar i crkvu sv. Ilije s pozadinskom mjesečevom rasvjetom.

 Obrazovanje

Gimnazijalci treći na 'Ponosu domovine 2012.'

Metković, 5.5.2012. - Nedavno se iz Zagreba vratila skupina gimnazijalaca koja je vrlo uspješno sudjelovala u završnici natjecanja Ponos domovine. Tročlana ekipa Jagoda u sastavu Mato Obradović, Mirko Jurković i Ana Bajo pod vodstvom mentorice prof. Jagode Krešić svojim znanjem, vještinama i tjelesnom spremom domogla se brončane medalje.

 Gradske vijesti

Uskoro fontana u parku

Metković, 4.5.2012. - Jutros smo fotografirali probno puštanje u rad fontane u Gradskom parku koja bi nakon otklanjanja manjih tehničkih problema uskoro trebala proraditi. Fontana uz dopunjavanje koristi vodu iz podzemne cisterne pa ona neće biti za piće.

 

 Promet

Do Dubrovnika, ipak, kroz BiH

Metković, 3.5.2012. - Kako je danas objavljeno, u Zagrebu su se susreli ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i njegov kolega iz BiH Damir Hadžić i dogovorili da će krajnji jug Hrvatske s ostatkom zemlje biti povezan brom cestom. U sklopu toga projekta redefinirat će se sporazum o korištenju Luke Ploče i željezničke pruge Metković-Ploče.

 Obljetnice

100 godina časnih sestara u Metkoviću

Metković, 2.5.2012. - Jučerašnjom Svečanom akademijom u Gradskom kulturnom središtu Metković završen je četverodnevni program proslave kojim su sestre Družbe Služavki Malog Isusa proslavile 100. obljetnicu djelovanja u Metkoviću.

 Promet

Gužve i čekanja na GP Doljani

Metković, 2.5.2012. - Zadnja tri dana prometovanje preko graničnih prijelaza prema BiH je otežano. Razlog je tzv. bijeli štrajk u koji su u ponedjeljak stupili djelatnici Granične policije BiH.

 Komentar

Odjava od Prvoga svibnja

Metković, 1.5.2012. - Navodno je jedan hrvatski ministar (pogodite koji) na jednome seminaru organiziranome za šefove jedne vrlo važne državne službe, koja bi trebala voditi računa o tome vara li tko državu ili ne, izjavio: „I zlatni zub iz glave, ako treba.“ Naravno, sve će se to usmjeriti na stoku sitnoga zuba, jer oni krupniji barataju zlatnim polugama. Po švicarskim bankama.

 Akcija

Mopedi i motocikli u prometu

Metković, 1.5.2012. - Zbog lošeg vremena odgađana preventivna akcija Mopedi i motocikli u prometu provedena je prošle subote na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću.

 Tradicija

Iako nepotpuni ipak zasvirali

Metković, 1.5.2012. - Zbog spriječenosti obojice basista Gradska glazba jutros nije izvela tradicionalan prvosvibanjski defile gradskim ulicama. Umjesto toga na nekoliko su mjesta po gradu odsvirali prigodne koračnice i tako obilježili Međunarodni praznik rada.

 

 Fotografija

Nulla dies sine linea

Metković, 1.5.2012. - Nakon travanjskih kiša Neretva se izbistrila i s neba dobila svoju poznatu boju. Smirila joj se i voda. Sve skupa idealno za rani prvosvibanjski trening neretvanskih gusara.

 

 

Vijesti iz 5. 2012.
ukupno 83

Dvije strane prizme

Izložba u 'Ćakuli'

Prvi samostalan koncert mladih glazbenika

Još jedan seminar za korisnike proračuna

Dva mjeseca zatvora ili 150.000 kuna

Nije u tehnologiji sve

Novih 14 kuhara

I ja ću biti olimpijac

Kišobrani i dugi rukavi još u modi

Paraf, jesu li to oni riječki rokeri?

Obuka za dobrovoljne vatrogasce

Osvrt na provedeni projekt

Večer klavira i saksofona

A, da nije bijel?

Prijateljska utakmica veterana i seniora

LD 'Liska' održalo Skupštinu

Predavanje za Framu

MNK Vid pobjednik malonogometne lige

Ča, kaj, što maturanti nisu razumjeli?

Zid je „pao“

Intenzivirane veze Ortona-Neretva

Maturanti, uglavnom, zadovoljni učinjenim

Street Art

Priprema budućih prvašića za školu

„Štitimo ptice delte Neretve“ među najboljima

O prstenu mi, rode, poj

Novosti iz 'Leuta'

Održana još tri koncerta

21 medalja za 'Domagoje'

Metkovci remiksali „Nebo“

Maturanti, sretno!

Svirali puhači i gitaristi

11 medalja za KK Metković

Audicija za Glas Neretve

Hrvatski 'Facebook'

Obavijest roditeljima budućih vrtićana

Zdravo Djevo

Dva srebra iz Makarske

Skupština Reda sv. Fortunata

Druga noć pod misečinom

NK Neretva – NK Dinara 3:0

Tjerali zeca, a istjerali lisicu

Likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa

Obilježili Dan izviđača Hrvatske

Susjedska sloga

Metković se oprostio od Mateje

Dožupanica Vučković otvorila 28. smotru

Sve besplatno, samo gdje prije?

Maturantska parada u Sportskoj

Započela 28. smotra folklora

Nastava gotova, još samo matura

Molba građanima da na groblje krenu pješice

Učenici u Dnevnom boravku Metković

Pelješki most kao paradigma hrvatske zbiljnosti

Zbogom, Matea

Mali zrakoplov se srušio u Neretvu

Čuvajte se privitaka s .exe završetkom

Škoro i Bratoš ocjenjivali kandidate

U susret 28. smotri folklora

Zabavite se i naučite

Sveti Leopold Mandić u Prudu

Održana Dječja olimpijada

I ja sam bio embrij

Mogućnosti i izazovi europskih integracija

11 medalja s Kupa sv. Duje

55. broj Metkovskoga vjesnika

Prikupljeno 29 doza krvi

Mogućnosti i izazovi europskih integracija

Zečja škola

Fontana oduševila djecu

Prva pričest u sv. Ilije

Pravoslavci proslavili Hramsku slavu

Četiri medalje s Kupa sv. Duje

Supermjesec

Gimnazijalci treći na 'Ponosu domovine 2012.'

Uskoro fontana u parku

Do Dubrovnika, ipak, kroz BiH

100 godina časnih sestara u Metkoviću

Gužve i čekanja na GP Doljani

Odjava od Prvoga svibnja

Mopedi i motocikli u prometu

Iako nepotpuni ipak zasvirali

Nulla dies sine linea

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01