-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Predavanje

Mladim Metkovcima besplatan prijevoz na predavanje u Split

Metković, 31.8.2016. - Poznato je da je mladima u Hrvatskoj teško pronaći posao nakon završetka studija, a ta problematika muči i mlade našega grada, no stvorila se jedna pozitivna inicijativa za studente i mlade s područja Dalmacije. Naime, Klub mladih Split prvog dana rujna, tj. sutra, započinje novu sezonu edukativnog, kulturnog i zabavnog programa za mlade.

 Humanost

Trčimo za Marija

Metković, 31.8.2016. - SU Neretva run organizira humanitarnu utrku Trčimo za Marija, koja će se održati 25. rujna u 19 sati. Naš sugrađanin Marijo Skočibušić već duže vremena vodi bitku s tumorom i neophodna mu je pomoć za liječenje.

 Elektroopskrba

Sutra i prekosutra bez struje u A. Starčevića i na Trgu bana Jelačića

Metković, 31.8.2016. - Zbog radova na zamjeni dotrajalih priključno-mjernih ormara u prizemlju zgrade (ulaza) na adresi Ante Starčevića br. 13, 15 i 17 u Metkoviću bit će obustava isporuke električne energije u četvrtak, 1. rujna od 8 do 15 sati.

 Javna rasprava

Javna rasprava o Županijskoj razvojnoj strategiji DNŽ

Metković, 31.8.2016. - Jučer je u Galeriji GKS-a Metković održana javna rasprava o Županijskoj razvojnoj strategiji Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2016. – 2020. Predstavljena je srž razvojne strategije, a ujedno i zakonski obavezna Strateška studija o utjecaju na okoliš.

 Radionica

Subota u Prirodoslovnom muzeju

Metković, 31.8.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva male kreativce od I. do V. razreda na radionicu Subota u Prirodoslovnom muzeju, koja će se održavati 3. rujna od 10:30. Ponesite boje, škarice, ljepilo i grančice.

 

 Šport

Veslači se vratili s uspješnih priprema na Ramskome jezeru

Metković, 30.8.2016. - Prošloga su vikenda veslači VK Neretvanski gusar sudjelovali na pripremama na Ramskome jezeru u BiH, na kojemu je u organizaciji Veslačkoga saveza Dalmacije, VK Rama i Općine Prozor-Rama održana regata pod nazivom Lake to Lake – Green Tourism 2016.

 Dopuna vijesti

Nije riječ o rampi na početku Marka Marulića

Metković, 30.8.2016. - Provjerili smo nedavnu vijest kojom se građani iz Ulice Marka Marulića pozivaju da preuzmu kartice za otvaranje rampe. Riječ je o rampi koja zatvara odvojak iz te ulice prema crkvi u Gabela Polju.

 

 Pravosuđe

Stigla uporabna dozvola za Palaču pravde – otvaranje sredinom rujna

Metković, 30.8.2016. - Nakon otklanjanja nekih nedostataka, buduća metkovska Palača pravde dobila je uporabnu dozvolu. Otvaranje je najvjerojatnije 16. rujna.

 Poziv

Preuzmite kartice za otvaranje rampe

Metković, 30.8.2016. - PU dubrovačko-neretvanska još jednom poziva građane koji su nositelji pograničnih propusnica s upisanim prijelaznim mjestom u Ulici Marka Marulića u Matkoviću da dođu u prostorije Postaje granične policije Metković radi dobivanja kartice za otvaranje rampe u spomenutoj ulici.

 

 Rad udruga

'Leptirići' osigurali 10 pomoćnika u nastavi

Metković, 30.8.2016. - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2016./2017. školsku godinu, i to za udruge koje su se prijavile na Javni poziv raspisan od 1. lipnja do 1. srpnja ove godine.

 Zanimljivosti

U jednome danu odvozio 316 km za oboljele od Alzheimera

Metković, 30.8.2016. - Prošle je nedjelje naš sugrađanin Josip Kiridžija svojim biciklom odvozio rutu od 316 km u znak potpore svome ocu koji boluje od Alzheimerove bolesti te svima oboljelima od te teške bolesti.

 Domovinski rat

Četvrt stoljeća od govora koji može stajati uz bok onome Martina Luthera Kinga

Metković, 30.8.2016. - Ja vas volim i ja se vama ponosim. I kada bih trebao birati dali ću s vama umrijeti ili s ovim strašilima živjeti, izabrao bih smrt – time je pok. Vlado Gotvac na današnji dan prije 25 godina započeo svoj znameniti govor pred Komandom V. vojne oblasti u srcu Zagreba. Bilo je to vrijeme koje danas olako zaboravljamo, vrijeme koje je prethodilo desetcima tisuća poginulih, ranjenih i nestalih te stotinama tisuća prognanih, i to samo u Hrvatskoj. Tko su ti koji sve čine da to zaboravimo?

 Gradske vijesti

Nakon 47 sati potrage pronađena nestala osoba

Metković, 29.8.2016. - Starija se muška osoba 26. kolovoza oko 19 sati udaljila iz svoga doma pa je u 22:30 HGSS-ova ispostava Neretva dobila poziv za intervencijom. Nakon prikupljanja informacija, potražni su timovi uz pomoć djelatnika MUP-a počeli traganje termovizijskom kamerom.

 Projekti

Asfaltira se Put Vida

Metković, 29.8.2016. - Nakon što su obavljeni svi pripremni radovi, započelo je asfaltiranje Puta Vida na Glibuši, kojim se s vanjske strane cijelom dužinom proteže nasip za obranu od poplava.

 Šport

Sutra u 17:30 Neretva u Opuzenu protiv Neretvanca otvara sezonu

Metković, 27.8.2016. - NK Neretva u novu sezonu ulazi u sličnom sastavu kao i lani, a Goran Galov svoje igrače u prvome kolu sutra vodi u Opuzen kod odličnoga Neretvanca.

 Projekti

Uskoro gotova i šetnica

Metković, 27.8.2016. - Nakon što je asfaltirana biciklistička staza na Šetalištu 116. brigade HV-a, započeli su i radovi na popločavanju šetnice. Potom ostaje još samo postavljanje klupa. Kada sve bude gotovo, Metković će uz Neretvu dobiti lijepu šetnicu, a bilo bi dobro i da se Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima s Velike rive premjesti na početak Šetališta, gdje će biti na primjerenu mjestu i puno uočljiviji.

 Šport

Visoka pobjeda ŽNK Neretva na pripremama

Metković, 27.8.2016. - U prijateljskoj međunarodnoj utakmici odigranoj u Tomislavgradu nogometašice ŽNK Neretva pobijedile su federalnoga drugoligaša ŽNK Tomislav rezultatom 8:0. Po dva pogotka postigle su Bošković, Ćubić i Perić, a po jedan Čajić i Krtalić.

 Glazba

Metkovski zgrađani

Metković, 26.8.2016. - Jedan od većih metkostalgičara Ivo Nuić objavio je službeni video za svoju pjesmu Metkovski zgrađani, koja je dio Metkovske trilogije. Ostala dva nastavka planirana su u razmacima od po mjesec dana.

 Gradska uprava

XXVII. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića

Metković, 26.8.2016. - Pod predsjedavanjem Marina Veraje danas je održana je XXVII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Nakon početnog utvrđivanja nazočnosti članova i utvrđivanja kvoruma jednoglasno su usvojeni dnevni red i zapisnik s prošle sjednice.

 Izbori

HDZ u Metkoviću održao predizborni skup

Metković, 26.8.2016. - Jučer je u Gradskom kulturnom središtu Metković održan predizborni skup HDZ-a, kojemu su uz mnoge članove i simpatizere nazočili predsjednik stranke Andrej Plenković, umirovljeni general-bojnik HV-a Damir Krstičević, tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović, povratnik u stranku Milan Kujundžić, bivši predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić i tehnički ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

 Radionica

Još više šetača mikrosvijetom

Metković, 25.8.2016. - Na ponovljenoj radionici Šetnja mikrosvijetom jučer je u Prirodoslovnome muzeju Metković bilo tridesetak petaša i šestaša, koji su se pod vodstvom Petre i Matee Popović upoznavali s radom na mikroskopu.

 Fotovijest

Tko je zadužen za čišćenje obale Neretve?

Metković, 25.8.2016. - Jučer smo na Maloj rivi zatekli idiličan prizor s metkovskim ribičima kako strpljivo čekaju da im se u čistoj plavoj vodi na udicu uhvati kakva riba. No, tridesetak metara dalje slika je potpuno drukčija.

 Policija

Zaustavljen na granici s krivotvorenom vozačkom

Metković, 25.8.2016. - Tijekom popodnevnih sati jučer, 24. kolovoza 2016. g. ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Metković pristupio je 49-godišnji nigerijski državljanin koji je policijskim službenicima na uvid dao međunarodnu vozačku dozvolu Republike Nigerije za koju je utvrđeno da je krivotvorena.

 Maraton lađa

ULN: Nismo 'Gusarima Komin' ukrali zlato

Metković, 25.8.2016. - Na jučer održanoj konferenciji za medije pročitano je očitovanje Upravnoga odbora Udruge lađara Neretve na nedavno priopćenje UL Gusari Komin, kojim se krovnu udrugu optužuje za propuste u organizaciji XIX. Maratona lađa.
Foto: likemetkovic.hr

 

 In memoriam

U Zaostrogu preminuo fra Srećko Vekić

Metković, 24.8.2016. - Danas je u zaostroškom franjevačkom samostanu u 79. godini života, 62. redovništva i 53. svećeništva preminuo fra Srećko Vekić, rođen u Metkoviću 1937. godine.

 

 Komentar

Čemu bodljikava žica?

Metković, 24.8.2016. - Nedavno smo pisali da je Luka Ploče u Hebrangovoj ulici prostor koji ima u koncesiji ogradila novom ogradom, što je pridonijelo ljepšem izgledu te uređene ulice. Nije nam jedino jasno čemu služi ružna bodljikava žica na vrhu ograde.

 Radionica

Kreativna subotu u muzeju

Metković, 24.8.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva sve male kreativce od 1. do 5. razreda na radionicu Subota u muzeju, koja će se održati u subotu, 27. kolovoza s početkom u 10:30. Ponesite boje, škarice i ljepilo.

 

 Kultura

Radovi na sanaciji ljetne pozornice

Metković, 24.8.2016. - Nakon raskrivanja krova i skidanja akustične školjke iznad ljetne pozornice, ustvrdilo se da je noseća armirano-betonska greda u lošem stanju pa ju je trebalo srušiti i izraditi novu. Od izvođača radova doznali smo da to neće utjecati na rok predviđen za završetak radova.

 

 Komentar

Sama riječ žrtva jasna je po sebi

Metković, 23.8.2016. - Danas je u Metkoviću obilježen Europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima i to na trima mjestima. Započelo se na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka, gdje je odana počast našim sugrađanima i Neretvanima strijeljanima na tome mjestu (obratite pozornost na posljednji odlomak) u studenome 1944., ni mjesec dana nakon što su Metković napustili Nijemci i u njega ušli partizani.

 Predstavljanje knjige

Knjiga Mate Košćine predstavljena u Metkoviću

Metković, 23.8.2016. - Sinoć je u galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković predstavljena knjiga Mate Košćine u kojoj se nalazi nekoliko pripovijedaka okupljenih pod naslovom Sour' Maria Immacolata te rasprava na temu Narodni preporod u Dalmaciji. Knjigu su predstavili Nataša Tolj, voditeljica Narodne knjižnice Orebić, u čijem je nakladništvu knjiga tiskana, akademik Igor Fisković, prim. dr. Bartul Matijaca i prof. Leona Baumann.

 In memoriam

Sjećanje na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Metković, 23.8.2016. - U Hrvatskoj se danas obilježava Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima pa su tim povodom pred trima spomen-obilježjima u Metkoviću položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Radionica

Ponovno ' Šetnja mikrosvijetom'

Metković, 23.8.2016. - Zbog zanimanja svojih malih posjetitelja, Prirodoslovni muzej Metković u srijedu, 24. kolovoza od 10:30 ponavlja radionicu Šetnja mikrosvijetom, na kojoj se učenici petih i šestih razreda osnovne škole mogu upoznati s radom na mikroskopu.

 

 Rukomet

Luka Panza poveo kadete do europskoga srebra

Metković, 22.8.2016. - Na Europskom kadetskom prvenstvu u rukometu (EHF M18 EURO), koje je prošlih dana igrano u Koprivnici, hrvatska je kadetska reprezentacija u finalu izgubila od Francuske 38:40.

 Zanimljivosti

I. VW susret u Metkoviću

Metković, 22.8.2016. - U organizaciji domaćih ljubitelja njemačkoga narodnoga automobila, protekloga je vikenda u Metkoviću održan I. VW susret Metković, na kojemu se okupilo preko 150 ljubitelja Volkswagena iz više hrvatskih i bh. gradova.

 Koncert

Neven Hrustić za kraj 'Metkovskoga ljeta'

Metković, 22.8.2016. - Mladi hrvatski gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i skladatelj Neven Hrustić u subotu je u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu održao svoj gitaristički koncert.

 Rad udruga

Veterani nahranili posjetitelje 'Ribarske noći'

Metković, 21.8.2016. - Veterani IV. gardijske brigade DNŽ sudjelovali su na pučkoj fešti VII. Ribarska noć sinoć održanoj sinoć u Pločama. Značajka te fešte je ta što u natjecanju bez službenoga ocjenjivanja sudionici u cijelosti snose troškove jela koje se besplatno dijeli.

 Vjerski život

Hodočasnici na svome 1700 km dugom putu prošli kroz Metković

Metković, 21.8.2016. - Sinoć je u Metković iz Međugorja stigla skupina od pedesetak hodočasnika koji su 12. lipnja krenuli iz Osijeka na 1700 km dugačko II. Zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za domovinu.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 21.8.2016. - Zadnjim pregledom lovnih trapova na opažačkim mjestima diljem županije utvrđena je pojava druge generacije maslinove muhe (Bactrocera oleae).

 Rukomet

Kadeti u finalu Eura !!!

Metković, 21.8.2016. - Naši kadeti predvođeni metkovskim trenerom Lukom Panzom i našim sad već bivšim igračem, kapetanom reprezentacije Ivanom Konculom pobjeđuju sve pred sobom i ostala im je još jedna stepenica do vrha. Inače, Euro se održava u Koprivnici, a naši dečki finale igraju danas u 17:30 – javlja RK Metković 1963 putem svoga FB profila.

 

 Zanimljivosti

Metkovka Petra Volarević je 'Kraljica osobnosti' i II. 'Princeza Jadrana'

Metković, 20.8.2016. - U Loparu na otoku Rabu jučer je održano finale izbora Kraljice Jadrana od Pule do Dubrovnika, u kojemu je naša sugrađanka Petra Volarević ponijela dvije titule; Kraljica osobnosti i II. Princeza Jadrana. Sve su lijepe, ali nama je naša najljepša.

 

 Izbori

Na kandidacijskim listama šestero Metkovaca i još četvero Neretvana

Metković, 20.8.2016. - Pročešljali smo malo kandidacijske liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, tražeći koliko na njima ima kandidata iz Metkovića i doline Neretve. Posebno nas je zanimala naša X. izborna jedinica. Zanimljivo je da dvije najveće stranke na svojim listama imaju ukupno samo jednoga kandidata iz doline Neretve.

 Izbori

Most u GKS-u predstavio svoje kandidate u X. izbornoj jedinici

Metković, 20.8.2016. - Sinoć je u kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnog središta Metković održan predizborni skup Mosta nezavisnih lista, kako se moglo čuti, jedan od rijetkih klasičnih predizbornih skupova jer će Most u predizbornoj kampanji preferirati druženje s biračima.

 Koncert

Koncert Nevena Hrustića

Metković, 19.8.2016. - Ljubitelji gitare, bilo slušatelji bilo gitaristi, sutra će na Verajinu guvnu doći na svoje. U dvorištu obitelji Barbir od 20:30 nastupit će mladi gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i utemeljitelj vlastitih sastava Neven Hrustić, koji je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu, a usavršavao se još na seminarima mnogih renomiranih glazbenika u zemlji i u inozemstvu.

 Projekti

Za 120 domaćinstava kvalitetnija vodoopskrba

Metković, 19.8.2016. - Upravo je u tijeku priključenje novoga cjevovoda u Ulici A. K. Miošića na gradsku vodovodnu mrežu. Cjevovod je dugačak 1080 metara i profila je 160 mm. Tako će 120 domaćinstava u Ulici A. K. Miošića i okolnim naseljima dobiti kvalitetnu vodoopskrbu.

 Radionica

Šetnja mirkosvijetom

Metković, 19.8.2016. - U prirodoslovnom muzeju Metković održana je radionica Šetnja mikrosvijetom na kojoj su učenici petih i šestih razreda osnovne škole imali priliku upoznati se s radom na mikroskopu.

 Obavijest

Dio Splitske i Kneza Domagoja sutra bez vode

Metković, 18.8.2016. - Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u Splitskoj ulici, od Autobusnog kolodvora do Veletržnice te u dijelu Ulice kneza Domagoja, da će 19. kolovoza (petak) od 10 do 13 sati zbog spajanja novoga cjevovoda ulice A. K. Miošića na postojeći cjevovod u Splitskoj ulici doći do prekida u vodoopskrbi.

 

 Kazalište

Edukativna predstava na temu ekologije

Metković, 18.8.2016. - Na platou crkve sv. Nikole Biskupa u Metkoviću sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta splitsko lutkarsko kazalište Produkcija Z mališanima izvelo edukativnu predstavu Keko Eko.

 Projekti

Završni radovi pred asfaltiranje Puta Vida

Metković, 18.8.2016. - Na potezu od spoja Puta Vida s ulicom Marka Marulića na Glibuši pa do izlaza na Put Narone pred Vidom, gotovo su završeni radovi na postavljanju betonskih rubnjaka u toj ulici. Nakon što se završe još neki manji radovi, asfaltiranje ulice očekuje se sljedećega tjedna.

 Izložba

Larpurlartizam @ Prirodoslovni muzej Metković

Metković, 17.8.2016. - Udruga Power Progressive Art poziva umjetnike da se do 25. kolovoza prijave za izlaganje svojih radova u Prirodoslovnome muzeju Metković.

 Projekti

Preuređenje Trga bana Jelačića

Metković, 17.8.2016. - Nakon nekoliko dana pripremnih radova, počeli su i građevinski radovi na rekonstrukciji i uređenju istočnoga dijela Trga bana Jelačića, na kojem će se uz nova parkirna mjesta i zelene površine izgraditi dječje igralište.

 Vjerski život

Misa na Sv. Roka

Metković, 17.8.2016. - Na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka jučer je služena tradicionalna misa na Sv. Roka, kojoj je prethodila procesija sa svečevom slikom. Misu je u koncelebraciji fra Kristijana Šilića služio fra Dujo Jukić.

 Projekti

Uskoro počinju radovi i u Neretvanskih gusara

Metković, 17.8.2016. - Danas smo na dvama mjestima snimili radove na izgradnji kolektora oborinske i fekalne odvodnje u Ulici Nikole Tesle. Slijedeći tjedan, nakon asfaltiranja Puta Vida na Glibuši, započet će radovi i na kolektoru u Ulici Neretvanskih gusara.

 Projekti

Asfaltiranje biciklističke staze

Metković, 17.8.2016. - Jutros je započelo asfaltiranje biciklističke staze u sklopu rekonstrukcije Šetališta 116. brigade HV-a. Prvo se nanosi temeljni sloja asfalta, a od izvođača radova tvrtke Ipsum d.o.o. doznajemo da je za slijedeći tjedan planirano popločavanje šetnice betonskim kockama.

 Šport

Jerkovčanima Malonogometni turnir 'Crni put – sv. Nikola'

Metković, 16.8.2016. - Sinoć je na igralištu OŠ don Mihovila Pavlinovića odigrana završnica Malonogometnoga turnira Crni put – sv. Nikola, koji se ove godine igrao prvi put. U utakmici za prvo mjesto momčad UL Jerkovac uvjerljivo je 7:2 svladala momčad Dalmata i tako zasluženo osvojila turnir.

 Izložba

Od prirode ka uresu

Metković, 15.8.2016. - Prirodoslovni muzej Metković domaćin je izložbi unikatnoga nakita inspirirana prirodoslovnim ljepotama Neretve. Izložba naziva Od prirode ka uresu autorice Julijane Rodić Ozimec otvorena je u subotu, 13. kolovoza uoči početka XIX. Maratona lađa, a uz nju su izloženi i novi suveniri Muzeja.

 Kultura

Maslini u lice

Metković, 15.8.2016. - U okviru VIII. Neretvanskih pjesničkih susreta Maslini u lice, koji su se u Opuzenu, Metkoviću, Pločama i Podgradini održavali od 11. do 14. kolovoza, u petak su u Gradskoj knjižnici Metković predstavljene dvije knjige Matije Maše Vekić.

 Obljetnice

Upravni proslavili 35. obljetnicu mature

Metković, 15.8.2016. - Pri kraju smo ljetne sezone tijekom koje se metkovski maturanti tradicionalno okupljaju na okruglim i poluokruglim obljetnicama mature. Upravo su to učinili upravni referenti iz 1981. proslavivši 35. obljetnicu.

 

 Čestitka

Čestitamo vam Veliku Gospu
Metković, 15.8.2016. - Čestitamo vam blagdan Velike Gospe najljepšom marijanskom pjesmom koju je napisao isusovac pater Petar Perica, autor isto tako poznate pjesme Do nebesa nek' se ori.

 

 Rad udruga

Metković dobio ispostavu HGSS-a

Metković, 14.8.2016. - Jučer je u Pavlovači svečano otvorena ispostava Hrvatske gorske službe spašavanja u Metkoviću. Riječ je o novoobnovljenome objektu koji će služiti potrebama lokalnoga HGSS-a. Čast otvorenja pripala je gradonačelnici Katarini Ujdur, a u uz nju su otvorenju nazočili ministar pravosuđa Ante Šprlje i bivši saborski zastupnik Mosta Mario Klobučić.

 Rad udruga

Za Maraton 40 vespaša stiglo na druženje u Metković

Metković, 14.8.2016. - Vespa-klub Metković je u sklopu XIX. Maratona lađa organizirao svoj II. Vespa-susret koji je protekao u sjajnoj atmosferi. Na okupljanje u Metkoviću odazvalo se ukupno 40 vespaša koji iz VK Dubrovnik, VK Split, VK Zadar, VK Zagreb, VK Tuzla i VK Histria.

 Maraton lađa

Bjelovarci prvi, Kominjani i Stablinari nisu preuzeli odličja

Metković, 14.8.2016. - Na startu XIX. Maratona lađa na Neretvi pojavile su se 34 posade, od kojih je jedna veslala izvan konkurencije. Njih je došlo ispratiti mnoštvo gledatelja s obale i turističkih brodova te mnogi dužnosnici u Vladi RH, istaknuti članovi političkih stranaka i mnogi poznati iz javnoga života.

 Maraton lađa

U dramatičnom finišu Veliki štit pripao Bjelovarcima

Metković, 13.8.2016. - Da Maraton lađa na Neretvi ne može bez drame pokazala je i današnja utrka lađa od Metkovića do Ploča. Kominski Gusari vodili su cijelu utrku, no iz Crne rijeke u Pločanski zaljev ulovili su skupa sa Stablinarima, koji su ih cijelo vrijeme pratili u parić.

 Glazba

Ljubav je ko igra

Metković, 13.8.2016. - Nedavno smo pisali da će na CMC televiziji premijerno biti objavljen videospot pjesme Ljubav je ko igra koju izvode Kraljevi Neretve. Pogledajte kako on izgleda.

 Festival

Branku i Neveni Grand Prix, a Bebi prva nagrada publike

Metković, 13.8.2016. - Evo još lijepih vijesti iz Opuzena. Grand Prix festivala ponio je duet Branko Medak i Nevena Gnječ, dok je prva nagrada publike pripala Zoranu Bebiću Bebi. Čestitamo i njima i našim učiteljicama. Više na portalu slobodnadalmacija.hr.

 

 Festival

'Žveljarinu' u Opuzenu druga nagrada publike

Metković, 13.8.2016. - Klapa učiteljica Žveljarin ponovno se iz Opuzena vraća s nagradom. Na sinoć održanome Festivalu Melodije hrvatskog juga Opuzen 2016. publika joj je dodijelila drugu nagradu. Klapa je pjevala pjesmu Dolina za koju je nedavno predstavila videospot.

 

 Zabava

'Otpisani' u burnoj završnici pobijedili 'Upisane'

Metković, 13.8.2016. - Drugoga Dana neretvanske kneževine sinoć je u Gradskome parku održan turnir u kojemu su se dvije ekipe, što su se nazvale Otpisani i Upisani, nadmetale u vađenju jabuka ustima iz vode, obaranju ruke, bacanju potkove, skakanju u vrećama i potezanju užeta.

 Zabava

Maratonski turnir u kartama i pikadu

Metković, 13.8.2016. - Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću jučer s početkom u 19 sati otpočela su dva paralelna turnira, onaj u kartama i turnir u pikadu. Bilo je dosta prijavljenih natjecatelja te su turniri potrajali do ranih jutarnjih sati, tako da se pobjednik pikado turnira u 501-ici znao tek u 3 sata u noći.

 Radionica

Šetnja mikrosvijetom

Metković, 12.8.2016. - Polako nam se približava i nova školska godina, obnovite znanje ili stecite nova i zadivite svoje nastavnike. Prirodoslovni muzej Metković 17. kolovoza (srijeda) u 10,30 poziva učenike 5-ih i 6-ih razreda na radionicu Šetnja mikrosvijetom.

 Zaštita prirode

Započela izgradnja promatračnica za ptice u delti Neretve

Metković, 12.8.2016. - Uspostava promatračnica za ptice na području delte rijeke Neretve, projekt Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije trenutno je u svojoj završnoj fazi. Započela je izgradnja dviju promatračnica, nakon čega slijedi njihovo opremanje panoramskim teleskopom, video nadzorom i interpretativnim pločama.

 Promet

Policija promet preusmjerava na Prud i Nova Sela

Metković, 12.8.2016. - Još jednom obavještavamo građane da zbog povećanih gužvi koje se i ovaj vikend očekuju na graničnim prijelazima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske želimo obavijestiti o alternativnim pravcima i vremenima kada su najveće gužve kako bi građani mogli na vrijeme planirati svoja putovanja.

 Obavijest

Budite redar na Maratonu i zaradite

Metković, 12.8.2016. - Udruga lađara Neretve hitno traži 30 redara koji bi na raspolaganju bili sutra od 14:30 do 17 sati, tj. starta Maratona. Za taj posao dobit će novčanu naknadu, a primit će se prvih 30 koji se jave na broj 098 909 20 58.

 

 Manifestacije

Prepad gusarića na tržnicu

Metković, 12.8.2016. - Nakon što su noć proveli u svome taboru u Gradskome parku, jutros su se mali neretvanski gusari uputili ka Gradskoj tržnici na kojoj su izveli prepad uz otimačinu voća. Popodne su u parku na rasporedu viteške igre.

 Maraton lađa

'Gusaricama' III. Maraton lađarica na Neretvi

Metković, 12.8.2016. - Na III. Maratonu lađarica na Neretvi jučer su iz Opuzena put Metkovića startale četiri ženske posade, od kojih je ciljnu crtu ispod Lučkoga mosta u Metkoviću prva prešla posada Gusarice Metković. Za deset kilometara uzvodno do Metkovića trebalo im je sat i 21 minuta.

 Manifestacije

Otvoreni 'Dani neretvanske kneževine'

Metković, 12.8.2016. - Jučer u predvečerje Neretvom su u Metković doplovili neretvanski gusari dovodeći sa sobom zarobljenoga dužda i bogat plijen. Na obali su ih dočekali mali neretvanski gusari i sproveli do Trga kralja Tomislava. Dužd je stavljen u okove i za njega će se tražiti otkupnina.

 Maraton lađa

Sve spremno za Maraton, popodne utrka lađarica

Metković, 11.8.2016. - Dalibor Obradović, predsjednik Udruge lađara Neretve, na današnjoj je konferenciji za medije povodom 19. Maratona lađa, rekao je da su ove godine u konkurenciji 33 lađe, a prijavljeno je 34 ekipe, od kojih jedna neće biti u konkurenciji.

 Manifestacije

Osiguranje spriječilo otmicu gradonačelnice

Metković, 11.8.2016. - Drskim prepadom jutros je skupina od pedesetak neretvanskih gusarića, predvođenih knezom Berigojem, upala u Ured gradonačelnice Ujdur tražeći novac i druge vrijednosti.

 Rekreacija

U Metkoviću otvoren 'CrossFit 20350'

Metković, 11.8.2016. - Jučer je u prizemlju Boćarskoga doma otvoren Fitness -centar CrossFit 20350, prvi licencirani CrosFit box u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 Kazalište

Predstava kazališta 'Teatroman' opravdala očekivanja publike

Metković, 11.8.2016. - Sinoć je u GKS-u održana predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, za koju je prema knjizi američkog bračnog terapeuta Johna Graya tekst napisao Paul Dewandre.

 Elektroopskrba

Veći dio doline Neretve sutra bez struje

Metković, 10.8.2016. - Zbog žurne intervencije na postrojenju TS 110/35 kV Opuzen u četvrtak, 11. kolovoza od 13 do 16 sati bez električne energije bit će potrošači na području Grada Metkovića, Grada Opuzena, općina Kula Norinska, Slivno i Zažablje te naselja u BiH Gabela Polje, Doljani i Crnići. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

Dvi ure gypsy-swinga u Gradskome parku

Metković, 10.8.2016. - Sastav Gadjo Manouche sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta u Gradskome parku dvosatnim koncertom ostavio upečatljiv dojam na metkovsku publiku, koja je mogla uživati u gypsy-swingu.

 Plesna večer

Rasplesani trg

Metković, 9.8.2016. - Plesna škola Calypso ovoga ljeta na Trgu kralja Tomislava povremeno organizira plesne večeri za najmlađe.

 Socijalna skrb

Natječaj za kupnju udžbenika

Metković, 9.8.2016. - Upravni odbor Zaklade Neretvansko srce danas je raspisao Natječaj za kupnju udžbenika za osnovnu školu za školsku godinu 2016./17. Pravo sudjelovanja temeljem imaju socijalno ugrožene obitelji čija djeca pohađaju osnovnu školu, a imaju prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 Šport

ŽNK Neretva s pojačanjima u I. ligu

Metković, 9.8.2016. - Jučer je u službenim prostorijama NK Neretva održan sastanak Ženskoga nogometnog kluba Neretva pred početak prvoligaške sezone za 2016./2017. Nogometašicama Neretve tom se prigodom obratio trener Neven Majić i predstavio pojačanja za nadolazeću sezonu u prvoj ligi.

 Šport

Srna otišao iz reprezentacije

Metković, 8.8.2016. - Darijo Srna, kao što je ranije najavio, pismom se oprostio od hrvatske reprezentacije za koju je debitirao još 2002. godine. Pročitajte emotivno pismo kapetana objavljeno na portalu index.hr.

 

 Rad udruga

Metkovski biciklisti na proslavi u Kninu

Metković, 8.8.2016. - U petak je u Kninu svečano obilježena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja te je proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Kako bi nazočili tom događaju i odali počast svim poginulim braniteljima, na put u Knin na svojim su se biciklima uputili članovi BK Metković Luka Volarević, Dalibor Talajić, Pero Primorac i Alen Liković. Opširnije pročitajte na mrežnoj stranici BK Metković.

 

 Rad udruga

Metkovski planinari osvojili Komove

Metković, 8.8.2016. - Osamnaest članova HPD Gledavac iz Metkovića prošloga je vikenda krenulo u Crnu Goru put Komova, gotovo dva i pol kilometra visoke planine u neposrednoj blizini Albanske granice.Šestorica se planinara u petak uspjela popeti na najviši vrh, 2487 metara visok Kučki kom, a sutradan su se svi popeli Vasojevićki Kom, koji je dvadesetak metara niži, ali i penjački manje zahtjevan.

 Šport

Završnica MNT 'Crni put – Sv. Nikola'

Metković, 8.8.2016. - Danas malonogometni turnir Crni put – Sv. Nikola ulazi u svoju završnicu. Večeras su na programu četvrtfinalne utakmice. U prvoj u 21:30 sati sastaju se ekipe Dalmate i Vina Pilan Idea namještaj, dok će se u drugoj sastati MNK Killersi Iskopi Boras i CB Label Šuškovo.

 Projekti

Počinju radovi na uređenju dijela Trga bana Jelačića

Metković, 8.8.2016. - U srijedu, 10. kolovoza započinju radovi na uređenju dijela Trga bana Jelačića u Metkoviću pa se mole stanari da svoje automobile ne parkiraju na površini namijenjenoj za izvođenje radova.

 Elektroopskrba

Sjeveroistok Metkovića sutra bez struje

Metković, 8.8.2016. - Zbog planiranih završnih radova na interpolaciji novoizgrađene GTS 10(20)/0,4 kV Metković 35, u utorak, 9. kolovoza od 8 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači u ulicama: Neretvanskih gusara, Marka Marulića, Norinska, Sv. Ćirila i Metodija, S. S. Kranjčevića, Put Vida (Glibuša) te u naselju Gabela Polje. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

Tereza Gabrić 'Arijama pod zvijezdama' oduševila publiku

Metković, 8.8.2016. - Već smo navikli da nam Tereza Gabrić za kraj Metkovskoga ljeta priredi koncert na kojemu bi se predstavila obradama šansona, domaćih i stranih uspješnica ili džez-skladba, no sinoć se u Galeriji GKS-a predstavila kao mezosopranistica i u klavirskoj pratnji Vesne Šepat Kutnar izvela niz popularnih arija iz opera, opereta i mjuzikla.

 Glazba

'Versi' i 'Narona' snimili nove spotove

Metković, 8.8.2016. - Nedavno su svjetla zaslona ugledala dva spota metkovskih glazbenih skupina. Prvo su Versi objavili spot za pjesmu Luduju svi, a potom je Narona to učinila za pjesmu Vid

 

 Elektroopskrba

Struja ipak stigla prije predviđenoga roka

Metković, 7.8.2016. - Na svu sreću, predviđanja koja smo dobili o vremenu otklanjanja kvara na trafostanici u Opuzenu pokazala su se netočnima. Struja nam je došla iza 13 sati jer je kvar, za sada, otklonjen interventnim mjerama djelatnika metkovskoga HEP-a.

 

 Elektroopskrba

Bez struje najmanje do 17 sati

Metković, 7.8.2016. - Zbog ozbiljnoga kvara na trafostanici u Opuzenu, bez struje ćemo biti najmanje do 17 sati, jer se čeka na dolazak HEP-ove tehničke ekipe iz Splita.

 

 Rad udruga

Prstenovanje u kampu 'Brkate sjenice'

Metković, 7.8.2016. - Članovi metkovske Ornitološke udruge Brkata sjenica desetak su dana u svome kampu između Metkovića i Vida prstenovali ptice pred jesenju selidbu. Uspjeli su prstenovati više od dvadeset vrsta, a u jednome danu i više od sto jedinki.

 Koncert

Barokna večer u GKS-u

Metković, 7.8.2016. - Metkovska je publika sinoć u Galeriji GKS-a imala rijetku priliku osjetiti duh baroka od prije više od tri stotine godina. Za to su se svojim iznimnim interpretacijama skladba talijanskih majstora pobrinuli članovi renomiranoga ansambla Ars longa.

 Obavijest

'Arije pod zvijezdama' sele u GKS

Metković, 6.8.2016. - Iz tehničkih razloga koncert Tereze Gabrić i Vesne Šepat Kutnar Arije pod zvijezdama održat će se sutra u Galeriji GKS-a, umjesto u Gradskome parku. Početak je u 21 sat.

 

 Koncert

'Zabranjeno pušenje' u Vidu sviralo u spomen na svoga obožavatelja

Metković, 6.8.2016. - Jučer je u Vidu proslavljena Ledena Gospa, zaštitnice toga mjesta na obalama Norina. U sklopu proslave, nakon tradicionalnoga sajma i uživanja u kulinarskim delicijama, uvečer je uslijedila glazbena poslastica. Održan je koncert u čast i sjećanje na prerano preminuloga Vidonjca Stipu Čambera na kojemu su nastupile grupe Zabranjeno pušenje iz Sarajeva i M.O.R.T. iz Sinja.

 Koncert

Od baroka do arija iz opera i mjuzikla

Metković, 6.8.2016. - Danas i sutra u sklopu su Metkovskoga ljeta dva koncerta. Večeras u Galeriji GKS-a Ansambl Ars longa izvodi koncert barokne glazbe Od Venecije do Napulja, od početaka do zrelosti, a sutra će u Gradskome parku Arije pod zvijezdama izvoditi mezosopranistica Tereza Gabrić uz klavirsku pratnju Vesne Šepat Kutnar. Oba koncerta uz slobodan ulaz počinju u 21 sat.

 

 Poljoprivreda

Zaštitite lozu od pepelnice

Metković, 6.8.2016. - Vruće i sparno vrijeme pogoduje razvoju i širenju pepelnice (Erysiphe necator) na vinovoj lozi osobito na bobicama, stoga je uputno napraviti zaštitu jednim od pripravaka na osnovi sumpora. Zaštitu provoditi u večernjim satima jer pri temperaturama iznad 28⁰C sumporni pripravci mogu biti fitotoksični te izazvati palež na lišću i bobicama.

 Domovinski rat

Svečani mimohod Gradske glazbe

Metković, 5.8.2016. - Pod vodstvom kapelnika Stipana Krmića jutros je Gradska glazba Metković svečanim mimohodom gradskim ulicama obilježila Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Mimohod je završio na Trgu kralja Tomislava, na kojemu su glazbari odsvirali još nekoliko koračnica.

 Domovinski rat

Ante Marević podigao zastavu na kninskoj tvrđavi

Metković, 5.8.2016. - Sinoć je u Vidu na Kupu kneza Domagoja kao član posade Veterana IV. gbr. HV-a sudjelovao hrvatski branitelj Ante Marević, kojemu je pripala čast danas podignuti zastavu na proslavi VRO Oluja u Kninu. U kraćem razgovoru istaknuo nam je kako je iznimno počašćen što će podići zastavu na kninsku tvrđavu te time obilježiti 21. godišnjicu VRO Oluja.

 Maraton lađa

'Gospi Karmelskoj' XII. Kup kneza Domagoja

Metković, 5.8.2016. - Na Norinu u Vidu jučer je održan XII. Kup kneza Domagoja koji su po tradiciji organizirali članovi vidonjske UL Domagojevi gusari. Na natjecanju su sudjelovale posade KUU Škrapa Momići, UL Gospa Karmelska Krvavac, UL Jerkovac, Veterani IV. gbr. HV-a, UL Domagojevi gusari i juniori UL Jerkovac.

 Čestitka

Čestitka gradonačelnice

Metković, 4.8.2016. - Katarina Ujdur, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika uputila je čestitku prigodom sutrašnjega državnog praznika.

Dragi Metkovci i Metkovke,

čestitam vam Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, dan kada je naša sloboda ponosno zavijorila na Kninskoj tvrđavi. Ne dajmo zaboravu sjećanja i zahvalnost onima koji su svoje živote položili za nju. Vječna im slava i hvala što sunce izlazi u slobodnoj i najdražoj našoj domovini Hrvatskoj!

 

 Požar

Požar gotovo potpuno ugašen

Metković, 4.8.2016. - Vatrogasci JVP-a i DVD-a Metković noćas su uspjeli zaustaviti širenje požara na Šibovnici. Zapovjednik JVP-a Metković Nikica Zovko jutros nam je rekao da još malo gori na hercegovačkoj strani, gdje gase čapljinski vatrogasci. Na terenu su i dalje kompletne smjene metkovskih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca.

 

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule hrvatske branitelje

Metković, 4.8.2016. - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, jutros je novi župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka u nazočnosti predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te predstavnika Grada Metkovića i političkih stranaka molio obred zahvale poginulim hrvatskim braniteljima i za odrješenje njihovih duša. Nakon toga su pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće, a to isto je učinjeno pred Spomenikom Metkovcima poginulima u Domovinskome ratu.

 Požar

Vatrogasci za sada obuzdavaju požar

Metković, 4.8.2016. - Predvečer smo otišli u Glušce i tamo zatekli zapovjednika JVP-a Metkovć Nikicu Zovka koji nam je rekao da su metkovski i čapljinski vatrogasci na terenu i da je dobro što nema vjetra, no radi se o nepristupačnu terenu pa je gašenje otežano. Nadamo se da se neće ponoviti ljeto 2007.

 Glazba

'Kraljevi Neretve' snimili spot za 'Ljubav je ko igra šaha'

Metković, 3.8.2016. - Večeras u 19 sati na CMC televiziji bit će premijerno prikazan spot koji su Kraljevi Neretve snimili za svoju pjesmu Ljubav je ko igra šaha .

 

 Požar

Gori pokraj Glušaca

Metković, 3.8.2016. - Danas u prijepodnevnim satima iznad Glušaca je izbio požar koji trenutno gase vatrogasci JVP-a Metković i DVD-a Metković te njihove kolege iz Čapljine.

 Tribina

Kako na američko tržište?

Metković, 3.8.2016. - Za poduzetnike i one koji bi to htjeli postati, Udruga Narenta organizira tribinu Entering US Market - Tips and tricks for doing busineses in the United States, koja će se održati u Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak, 4. kolovoza s početkom u 17 sati. Predavači na tribini su Esther Joy King i Faryl Ury, a prevoditelj s engleskoga je Filip Šprlje.

 

 Projekti

Napreduju radovi na rekonstrukciji Šetališta 116. brigade HV-a

Metković, 3.8.2016. - Šetalište 116. brigade HV-a uskoro će funkcionalno biti podijeljeno na dva dijela; na dvosmjernu biciklističku stazu i šetnicu s klupama.

 Upozorenje

U petak i subotu ponovno toplinski udar

Metković, 3.8.2016. - Danas će još biti relativno podnošljivo, ali od sutra ponovno kreću toplinski valovi. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje o velikoj opasnosti od toplinskih valova koji će nas pogoditi u petak i subotu i koji mogu utjecati na zdravlje.

 

 Maraton lađa

Na ovogodišnjem Maratonu sedam ekipa s područja Grada Metkovića

Metković, 2.8.2016. - Na XVIII. Maratonu lađa na rijeci Neretvi boje Grada Metkovića branit će sedam posada iz lađarskih udruga Crni put, Jerkovac, Sveti Ilija, Jerkovac juniori, Sveti Nikola i Domagojevi gusari iz Vida te SU Crni put. Pogledajmo kratku povijest njihovih sudjelovanja na dosadašnjim natjecanjima.

 Natječaj

Traži se zakupnik za usluživanje pića

Metković, 2.8.2016. - Turistička zajednica Grada Metkovića, kao suorganizator Dana neretvanske kneževine, objavila je Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja te manifestacije od 11. do 13. kolovoza. Predmet natječaja je posluživanje isključivo piva i bezalkoholnoga pića.

 

 Izbori

Objava biračima

Metković, 2.8.2016. - Ministarstvo uprave RH uputilo je službenu Objavu biračima da je Predsjednica Republike Hrvatske dana 16. srpnja 2016. godine donijela Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

 

 Manifestacije

Pridružite se Malim neretvanskim gusarima

Metković, 2.8.2016. - Mali neretvanski gusari obavještavaju svu djecu od šest do 14 godina, koja imaju želju stupiti u njihovo društvo da se prijave do srijede, 3. kolovoza. Prijaviti se mogu putem SMS-a na 098 956 33 02 ili u inbox FB profila Mali neretvanski gusari.

 Kino

Alvina i vjeverice gledao knez Domagoj sa strijelcima

Metković, 2.8.2016. - Na platou između spomenika Domagojevim strijelcima i župne crkve Gospe Snježne u Vidu sinoć je prikazan igrano-animirani film Alvin i vjeverice: Velika alvintura. Premda je film već bio prikazan u metkovskome Kinu Pobjeda, sinoćnja je besplatna projekcija ponovno privukla brojnu publiku.

 Glazba

Klapi 'Sv. Nikola' u Perastu dvije prve i jedna druga nagrada

Metković, 2.8.2016. - U crnogorskome Perastu prošloga je petka održan Međunarodni festival klapa, na kojemu je s pjesmom Borsa moje mati nastupila i metkovska Klapa Sveti Nikola te osvojila dvije prve i jednu drugu nagradu.

 Šport

Nogometna fešta na Jerkovcu

Metković, 1.8.2016. - Udruga Djeca Jerkovca drugi je put organizirala nogometni turnir za naraštaje rođene 1999. i mlađe, čija je završnica sinoć odigrana na travnatom terenu pokraj rijeke Neretve na Jerkovcu.

 Obavijest

Blokirani GP Doljani i Nova Sela

Metković, 1.8.2016. - Bivši pripadnici postrojba Hrvatskoga vijeća obrane blokirali su nekoliko graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH, među njima Metković – Doljani i Nova Sela – Bijača. Razlog je neriješen status 750 branitelja. Policija promet u Metkoviću usmjerava na granične prijelaze Gabela Polje i Prud.

 

 Film

Danas u Vidu 'Alvin i vjeverice'

Metković, 1.8.2016. - Danas je u Vidu na platou pred spomenikom Domagojevim strijelcima na rasporedu projekcija crtanoga filma Alvin i vjeverice: Velika alvintura. U slučaju kiše projekcija se odgađa za novi termin, o čemu ćete pravodobno biti obaviješteni.

 

 Koncert

Duo 'Viva la musica' opravdao ime

Metković, 1.8.2016. - Sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta na Verajinu guvnu održan koncert dua Viva la musica kojega čine Anda Vican, (violina), kći poznatoga pokojnoga hrvatskog glumca Ante Vicana, i Sarah Pope (klavir) iz Londona.

 Elektroopskrba

U utorak prekid elektroopskrbe u Zažablju

Metković, 1.8.2016. - Zbog neodgodivih radova modernizacije postrojenja TS 10(20)/0,4 kV Bijeli Vir, u utorak, 2. kolovoza bez električne energije od 8 do 14 sati bit će potrošači u naseljima: Glušci, Bijeli Vir, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 

Vijesti iz 8. 2016.
ukupno 122

Mladim Metkovcima besplatan prijevoz na predavanje u Split

Trčimo za Marija

Sutra i prekosutra bez struje u A. Starčevića i na Trgu bana Jelačića

Javna rasprava o Županijskoj razvojnoj strategiji DNŽ

Subota u Prirodoslovnom muzeju

Veslači se vratili s uspješnih priprema na Ramskome jezeru

Nije riječ o rampi na početku Marka Marulića

Stigla uporabna dozvola za Palaču pravde – otvaranje sredinom rujna

Preuzmite kartice za otvaranje rampe

'Leptirići' osigurali 10 pomoćnika u nastavi

U jednome danu odvozio 316 km za oboljele od Alzheimera

Četvrt stoljeća od govora koji može stajati uz bok onome Martina Luthera Kinga

Nakon 47 sati potrage pronađena nestala osoba

Asfaltira se Put Vida

Sutra u 17:30 Neretva u Opuzenu protiv Neretvanca otvara sezonu

Uskoro gotova i šetnica

Visoka pobjeda ŽNK Neretva na pripremama

Metkovski zgrađani

XXVII. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića

HDZ u Metkoviću održao predizborni skup

Još više šetača mikrosvijetom

Tko je zadužen za čišćenje obale Neretve?

Zaustavljen na granici s krivotvorenom vozačkom

ULN: Nismo 'Gusarima Komin' ukrali zlato

U Zaostrogu preminuo fra Srećko Vekić

Čemu bodljikava žica?

Kreativna subotu u muzeju

Radovi na sanaciji ljetne pozornice

Sama riječ žrtva jasna je po sebi

Knjiga Mate Košćine predstavljena u Metkoviću

Sjećanje na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Ponovno ' Šetnja mikrosvijetom'

Luka Panza poveo kadete do europskoga srebra

I. VW susret u Metkoviću

Neven Hrustić za kraj 'Metkovskoga ljeta'

Veterani nahranili posjetitelje 'Ribarske noći'

Hodočasnici na svome 1700 km dugom putu prošli kroz Metković

Obavijest maslinarima

Kadeti u finalu Eura !!!

Metkovka Petra Volarević je 'Kraljica osobnosti' i II. 'Princeza Jadrana'

Na kandidacijskim listama šestero Metkovaca i još četvero Neretvana

Most u GKS-u predstavio svoje kandidate u X. izbornoj jedinici

Koncert Nevena Hrustića

Za 120 domaćinstava kvalitetnija vodoopskrba

Šetnja mirkosvijetom

Dio Splitske i Kneza Domagoja sutra bez vode

Edukativna predstava na temu ekologije

Završni radovi pred asfaltiranje Puta Vida

Larpurlartizam @ Prirodoslovni muzej Metković

Preuređenje Trga bana Jelačića

Misa na Sv. Roka

Uskoro počinju radovi i u Neretvanskih gusara

Asfaltiranje biciklističke staze

Jerkovčanima Malonogometni turnir 'Crni put – sv. Nikola'

Od prirode ka uresu

Maslini u lice

Upravni proslavili 35. obljetnicu mature

Čestitamo vam Veliku Gospu

Metković dobio ispostavu HGSS-a

Za Maraton 40 vespaša stiglo na druženje u Metković

Bjelovarci prvi, Kominjani i Stablinari nisu preuzeli odličja

U dramatičnom finišu Veliki štit pripao Bjelovarcima

Ljubav je ko igra

Branku i Neveni Grand Prix, a Bebi prva nagrada publike

'Žveljarinu' u Opuzenu druga nagrada publike

'Otpisani' u burnoj završnici pobijedili 'Upisane'

Maratonski turnir u kartama i pikadu

Šetnja mikrosvijetom

Započela izgradnja promatračnica za ptice u delti Neretve

Policija promet preusmjerava na Prud i Nova Sela

Budite redar na Maratonu i zaradite

Prepad gusarića na tržnicu

'Gusaricama' III. Maraton lađarica na Neretvi

Otvoreni 'Dani neretvanske kneževine'

Sve spremno za Maraton, popodne utrka lađarica

Osiguranje spriječilo otmicu gradonačelnice

U Metkoviću otvoren 'CrossFit 20350'

Predstava kazališta 'Teatroman' opravdala očekivanja publike

Veći dio doline Neretve sutra bez struje

Dvi ure gypsy-swinga u Gradskome parku

Rasplesani trg

Natječaj za kupnju udžbenika

ŽNK Neretva s pojačanjima u I. ligu

Srna otišao iz reprezentacije

Metkovski biciklisti na proslavi u Kninu

Metkovski planinari osvojili Komove

Završnica MNT 'Crni put – Sv. Nikola'

Počinju radovi na uređenju dijela Trga bana Jelačića

Sjeveroistok Metkovića sutra bez struje

Tereza Gabrić 'Arijama pod zvijezdama' oduševila publiku

'Versi' i 'Narona' snimili nove spotove

Struja ipak stigla prije predviđenoga roka

Bez struje najmanje do 17 sati

Prstenovanje u kampu 'Brkate sjenice'

Barokna večer u GKS-u

'Arije pod zvijezdama' sele u GKS

'Zabranjeno pušenje' u Vidu sviralo u spomen na svoga obožavatelja

Od baroka do arija iz opera i mjuzikla

Zaštitite lozu od pepelnice

Svečani mimohod Gradske glazbe

Ante Marević podigao zastavu na kninskoj tvrđavi

'Gospi Karmelskoj' XII. Kup kneza Domagoja

Čestitka gradonačelnice

Požar gotovo potpuno ugašen

Sjećanje na poginule hrvatske branitelje

Vatrogasci za sada obuzdavaju požar

'Kraljevi Neretve' snimili spot za 'Ljubav je ko igra šaha'

Gori pokraj Glušaca

Kako na američko tržište?

Napreduju radovi na rekonstrukciji Šetališta 116. brigade HV-a

U petak i subotu ponovno toplinski udar

Na ovogodišnjem Maratonu sedam ekipa s područja Grada Metkovića

Traži se zakupnik za usluživanje pića

Objava biračima

Pridružite se Malim neretvanskim gusarima

Alvina i vjeverice gledao knez Domagoj sa strijelcima

Klapi 'Sv. Nikola' u Perastu dvije prve i jedna druga nagrada

Nogometna fešta na Jerkovcu

Blokirani GP Doljani i Nova Sela

Danas u Vidu 'Alvin i vjeverice'

Duo 'Viva la musica' opravdao ime

U utorak prekid elektroopskrbe u Zažablju

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01