-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Požar

Metković u dimu

Metković, 31.8.2012. - Da se ne zna uzrok sfumatu na gornjoj fotografiji Neretve uzvodno od mosta u Metkoviću, slika bi bila gotovo idilična. Metković i dolina Neretve već su nekoliko dana pod dimnim pokrivačem što su ga stvorili požari. Prema današnjoj satelitskoj snimci sa sat24.com zračne struje dim nose preko Otrantskih vrata sve do Jonskoga mora.

 Poljoprivreda

Sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi

Metković, 31.8.2012. - Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Dubrovnik poziva tvrtke i obrtnike u djelatnosti poljoprivrede te OGP da 6. rujna u 11 sati dođu na javnu tribinu u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću. Tema tribine je privremeno i povremeno zapošljavanje na sezonskim poslovima u poljoprivredi u skladu s novim zakonskim odredbama.

 

 Maraton lađa

Noć prvaka u Kominu

Metković, 31.8.2012. - Udruga lađara Gusari Komin poziva vas večeras na Noć prvaka koja će i ove godine imati humanitaran karakter. Sav prihod te zabavno-humanitarne manifestacije namijenjen je radu Udruge Radost koja okuplja osobe s teškoćama u razvoju te skrbi o kvaliteti njihovog života. Za zabavni dio zadužen je Marko Pecotić Peco.

 

 Zanimljivosti

Crven mjesec

Metković, 30.8.2012. - Sutra oko 16 sati bit će pun mjesec. Večeras je nad Metkovićem izašao crvenkast, što je posljedica oblaka dima od požara u unutrašnjosti, zbog čega nam je danas i sunce slabije svjetlilo. Koliki su razmjeri požara bili ovih dana najbolje se vidi na donjoj satelitskoj slici koju je objavila NASA.

 Gradske vijesti

Metković se oprostio od Feđe

Metković, 29.8.2012. - Današnjom komemoracijom u Gradskom kulturnom središtu Metkovci su se oprostili od prof. Ante Brečića Feđe koji je gotovo cijeli svoj život ugradio u život našega grada.

 Gradske vijesti

Otpad na Dubravicu još najdulje četiri godine

Metković, 29.8.2012. - Potaknuti nedavnim događanjima na zagrebačkom Odlagalištu komunalnoga otpada na Jakuševcu posjetili smo naše na Dubravici da bismo vidjeli kojom se dinamikom puni, nakon što je u veljači 2009. sanirano.

 In memoriam

Otišao nam je naš Feđa

Metković, 28.8.2012. - Metković, 28. svibnja 1940., Metković 27. kolovoza 2012. Prvi je nadnevak donio dječji plač i radost obitelji Brečić, a drugi plač i tugu, ne samo njegovoj obitelji nego i cjelom Metkoviću te svima koji su danas čuli da među nama više nema dragoga Feđe. Iako smo znali da je teško bolestan, vijest o njegovu ovozemaljskome kraju stisnula je grudi i orosila oko.

 Intervju

Nemojte postati robovi Europe

Metković, 28.8.2012. - Gradonačelnik Londona Boris Johnson u najstrožoj se tajnosti ovoga ljeta, sa ženom i djecom, odmarao u dolini Neretve. U ekskluzivnom intervjuu koji vam donosimo kazao je što misli o Lijepoj našoj, a Europsku je uniju nazvao brodom koji tone. Cijeli članak na net.hr.

 

 Fotografija

Straža

Metković, 28.8.2012. - Evo još jedne ratne fotografije iz Metkovića. Snimljena je u ljeto 1942. ili 1943. i na njoj se vide talijanski vojnici kako stražare na jednome metkovskom raskrižju. Možete li pogoditi o kojem je raskrižju riječ? Najstariji bi se toga mogli sjetiti.

 

 Vrijeme

Stiže kratko osvježenje

Metković, 26.8.2012. - Sa zapada nam stiže naoblaka koja nam najvjerojatnije neće donijeti kišu, barem obilniju. Prema internetskoj stranici sat24.com radi se o prolaznome poremećaju od kojega ćemo dobiti malo osvježenja, a nakon toga ponovno stižu vrućine mada vjerujemo da smo najgore prošli i da se neće ponoviti prošli četvrtak i petak kada je u Metkoviću ujutro mjereno oko 18 stupnjeva, a poslije podne okruglo 38.

 

 In memoriam

U ovo vrijeme svemira

Metković, 26.8.2012. - Neki će se možda sjetiti toga Svetoga Ilije 1969. Dernek su vlasti već odavna bile prebacile na dvajesedmi sedmoga pa je Ilija ostavljen onomu zbog čega ga se i slavi. Ipak, taj je dan 1969. nosio još nešto.

 Glazba

Cura iz mista

Metković, 25.8.2012. - Svakoga bi se ljeta pojavila u mistu na oduševljenje lokalnih muškića koji nikako nisu mogli shvatiti što im nedostaje. Ovoga su ljeta konačno shvatili. Od izvođača, preko autora glazbe, teksta i aranžmana pa do realizacije spota uradak je metkovski – donosi emetkovic.com. Spot možete ovdje pogledati u HD razlučivosti.

 

 Koncert

Večer mandoline i gitare

Metković, 24.8.2012. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan koncert klasične glazbe pod nazivom Večer mandoline i gitare. Nastupili su Ivana Knek Kalebić (mandolina) i Stipan Popović (gitara).

 Gradske vijesti

Diplome za uspješne dobrovoljne vatrogasce

Metković, 24.8.2012. - Metkovskim dobrovoljnim vatrogascima jučer su podijeljene diplome o završenom vatrogasnom tečaju. Ispit je uspješno položilo 11 članova od kojih dvojica maloljetnika koji će svoja uvjerenja dobiti nakon što napune 18 godina.

 Komentar

Kvaka 22

Metković, 22.8.2012. - Ujedinjeni narodi pozvali su države na izradu nacionalnih programa za borbu protiv suše koji će se temeljiti na procjeni opasnosti jer suše će, kako predviđaju stručnjaci, biti češće, jače i dugotrajnije i negativno utjecati na proizvodnju hrane, vode i energije – donosi Radio 101.

 Šport

Cure istrčavaju Ispod Vage

Metković, 22.8.2012. - Evo i jedne sportske najave. U petak, 24. kolovoza na zeleni će teren NK Neretve istrčati mlade nogometne ženske reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Susret počinje u 17 sati, a ulaznica je samo 20 kn.

 

 Koncert

Mandoline i gitare pod prozorom sviraju

Metković, 22.8.2012. - Sutra, 23. kolovoza u Galeriji GKS-a Metković nastupit će mladi glazbenici Ivana Knek Kalebić (mandolina) i Stipan Popović (gitara). Dođite u 20,30 u klimatizirani prostor Galerije i uživajte u djelima Bertolazzija, Gragnanija i drugih. Ulaz slobodan.

 

 Fotografija

Čaplje pod Kazalištem

Metković, 22.8.2012. - Nizak vodostaj Neretve i obraslost njenih obala u zadnje vrijeme privlači čaplje koje među riječnom travom pronalaze obilje hrane. Mi smo jutros podno Kazališta snimili bijelu čaplju i, pretpostavljamo, bukavca koji je, također, iz porodice čaplji. Nažalost, u travi se osim hrane za čaplje nađe i još štošta.

 Zanimljivosti

Najmlađa Rucner u Ornitološkoj zbirci

Metković, 21.8.2012. - Jučer je Ornitološku zbirku (budući Prirodoslovni muzej) posjetila, koliko znamo, najmlađa članica obitelji Rucner. Mala Vanna Rucner, praunuka Dragutina Rucnera koji je utemeljio spomenutu zbirku, došla je u pratnji oca Marija i majke Verice vidjeti što je to njezin pradjed svojedobno radio u Metkoviću. Naravno, petomjesečna Vanna se svoga prvog posjeta Zbirci neće sjećati, ali će za uspomenu ostati fotografije.

 Gradske vijesti

Dunavom po Neretvi

Metković, 20.8.2012. - Danas je na Neretvi u Metkoviću tvrtka Vojtek d.o.o. iz Beloga Manastira demonstrirala prototip njihova čamca za spašavanje na rijekama i jezerima te poplavljenim područjima.

 Tradicija

Peta noć Borovčana

Metković, 20.8.2012. - U subotu navečer u Borovcima je održana Peta noć Borovčana na kojoj su se, kao i prijašnjih godina, okupili Borovčani i njihovi gosti. Druženje je upriličeno u organizaciji Udruge za zaštitu i revitalizaciju baštine sela Borovci čiji su članovi i volonteri tijekom čitave večeri bili gostima na usluzi.

 Šport

Petru Maleti 'Unka 2012.'

Metković, 20.8.2012. - U subotu je završio teniski turnir koji se u organizaciji SU Fortitudo dva tjedna igrao na teniskom igralištu na Unki. Najbolji je bio Petar Maleta koji je u finalnoj utakmici sa 6:0, 6:3 svladao Josipa Ilića.

 Tradicija

Gusarska noć u Vidu

Metković, 19.8.2012. - Sinoć je na prostoru parkirališta na Plivoru održana 1. gusarska noć za koju se Vidonjci nadaju da će biti tradicionalna, bez obzira na to kako Domagojevi gusari prošli na Maratonu. Iako bi se ta manifestacija trebala održavati prvoga petka nakon Maratona lađa ove je godine pala u subotu, jer se u petak vozila 1. regata Klek-Neum, pa se preklopila s tradicionalnom feštom u Borovcima (o čemu uskoro).

 Šport

Ljeto na nogometu

Metković, 19.8.2012. - Ljetni školski praznici još traju i idealna su prilika za brušenje nogometne vještine i stjecanje nove snage, brzine i kondicije. Dječake raznih uzrasta iz Škole nogometa NK Neretva zatekli smo na pomoćnome igralištu kako marljivo vježbaju pod paskom svojih trenera, unatoč vrućinama koje vladaju ovih dana.

 

 Maraton lađa

Kominskim 'Gusarima' i 1. lađarska regata

Metković, 19.8.2012. - Na nedavnome 15. maratonu lađa pojavio se rekordan broj posada koje nisu iz doline Neretve, a prošloga petka je održana 1. međunarodna lađarska regata Klek-Neum na kojoj je sudjelovalo 12 lađarskih posada iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

 Zanimljivosti

Što da radimo?

Metković, 17.8.2012. - Sudac Philip B. Gilliam iz Denvera 1959. objavio je pismo u lokalnim novinama sa savjetima tinejdžerima koji su i danas aktualni te se sve više dijele internetom – donosi dnevnik.hr

 

 Zanimljivosti

Predstavljeni 'Domagojevi strijelci'

Metković, 16.8.2012. - Jubilarni 15. maraton lađa na Neretvi bio je prigoda da se prvi put javnosti predstavi Povijesna postrojba Domagojevi strijelci iz Vida koja je nakon silnih napora konačno dobila odore. Zajedno s njima predstavljena je i nova odora kneza Domagoja koju je odjenuo lađarski knez Mario Jurković.

 Turizam

Na kavi s Ashley Colburn

Metković, 16.8.2012. - Novinarka i producentica Ashley Colburn, koja je prije dvije godine za soju reportažu Wow Croatia dobila nagradu Emmy, nedavno je ponovno boravila u Metkoviću, ovaj put kao gošća na 15. maratonu lađa.

 Kazalište

Smjehotići nasmijali malobrojnu publiku

Metković, 16.8.2012. - Na ljetnoj sceni metkovskoga GKS-a održana je predstava Čemu smo se smijali kazališta Smjehotići iz Zagreba. I ako se radi o komediji u kojoj se zaista imalo čemu nasmijati predstava je privukla neobično malen broj posjetitelja – tek njih šezdesetak.

 Obrazovanje

'Bologna' nije ispunila očekivanja

Metković, 15.8.2012. - Javna je tajna da tzv. Bologna na hrvatskim sveučilištima nije donijela ono zbog čega smo pristupili toj reformi visokoškolskih ustanova. Ideja da će naša djeca moći studirati bilo gdje u Europi trenutno je nikad nedostižnija, a velik broj fakulteta suočio se s organizacijskim i kadrovskim problemima, zbog čega već godinama ispaštaju naša djeca.

 Požar

Nije pet, ali jesu tri

Metković, 14.8.2012. - Kako donosi index.hr fotograf Matko Suton poigrao se malo s kanaderima na Neretvi i tako zbunio brojne medije. Matko se nije previše ni potrudio oko ona dva zrakoplova na nebu pa se već po tome vidi da se radi o fotomontaži. No, Vicko Marušić je na vidonjac.com objavio gornju fotografiju na kojoj su tri prava kanadera. Zar je i to malo?

 

 Požar

Drama pod Rujnicom

Metković, 14.8.2012. - Denis Žderić poslao nam je nekoliko dramatičnih fotografija snimljenih jučer iza 15 sati u Momićima u kojima su nadljudskim naporima spašavane kuće.

 Glazba

'Žveljarin' najbolji debitant u Opuzenu

Metković, 14.8.2012. - Na festivalu Melodije hrvatskoga juga Opuzen 2012. kao debitant je nastupila ženska klapa Žveljarin iz Metkovića i odmah osvojila nagradu za najboljeg debitanta festivala.

 Komentar

I škare i sukno

Metković, 13.8.2012. - Kaže se da čovjek u svojemu sjećanju potiskuje ružne događaje kako bi mogao funkcionirati. To je, vjerojatno, istina, ali postoje neki događaji koji se ne smiju zaboraviti, dapače, iz njih treba izvući pouku.

 Požar

Bravo meštre, i hvala!

Metković, 13.8.2012. - Nalet nad desnom stranom Metkovića, spuštanje na Neretvu, zahvaćanje vode, uzlet i zaokret prema Momićima, zaokret ulijevo i uspon uz padine Rujnice pa ponovno ulijevo i spuštanje na frontu požara nad kojom treba raspršiti šest tisuća litara vode pomiješane sa specijalnom kemikalijom.

 Požar

Od Kule do Podrujnice i dalje kritično

Metković, 12.8.2012. - Požar je u popodnevnim i večernjim satima skroz zahvatio jugozapadne padine Rujnice i na nekim mjestima prešao na drugu stranu.

 Požar

Požar se širi Rujnicom

Metković, 12.8.2012. - Veliki požar koji je jučer planuo kraj Komina i dalje se širi unatoč svim napornima gasitelja. Danas su ga gasila dva kanadera no vatra nošena vjetrom i dalje napreduje padinama Rujnice. Na terenu je 20 vatrogasnih vozila, ali zbog nepristupačnosti pomažu jedino zračne snage.

 Požar

Komin slavi i strahuje

Metković, 11.8.2012. - Pobjedu kominskih lađara na Maratonu zasjenila je vatrena prijetnja s brda nad selom. Požar koji se danas razbuktao nad Kominom nije ugašen pa vatra i dalje gori na nepristupačnome terenu, a fronta se već razvukla na nekoliko kilometara. Ostaje samo nada da vjetar do jutra neće promijeniti smjer i ugroziti kuće.

 

 Maraton lađa

Policija spriječila postavljanje transparenta

Metković, 11.8.2012. - Pred današnji start Maratona lađa na Neretvi na metkovskom je Lučkom mostu osvanuo dvadesetmetarski transparent „Ne damo našu Neretvu – dolje Gornji horizonti“. Time je Građanska inicijativa još jednom željela ukazati na problem koji se u službenoj Hrvatskoj gura pod tepih.

 Maraton lađa

'Gusarima' četvrti Maraton za redom

Metković, 11.8.2012. - 15. maraton lađa na Neretvi ponovno je donio uzbudljivu utrku za prvo mjesto, ali ništa manje uzbudljivo nije bilo ni za ostale pozicije. Iako su u Baćincima imali dostojna protivnika na kraju je veliki Domagojev štit ponovno pripao Kominjanima.

 Fotografija

Škola ronjenja

Metković, 11.8.2012. - Dok veliku Neretvu danas očekuju uzbuđenja, na malome Norinu vlada mir i tišina. Mama gnjurac iskoristila je to dodatne sate škole ronjenja koju tu i tamo nakratko omete kakav „Titanic“ u vidu neretvanske trupe.

 Maraton lađa

Uklanjaju se parkirana vozila

Metković, 11.8.2012. - Jutros smo uz Neretvu zatekli vatrogasce i komunalnoga redara kako s Velike rive i Trga kralja Tomislava uklanjaju automobile koji su tamo ostali parkirani. Radi se o posljednjim pripremama za današnji Maraton koji će, za razliku od nekoliko zadnjih, najvjerojatnije proći bez prijetnje kišom.

 

 Šport

Svaka čast Francuzima, ali..

Metković, 11.8.2012. - Ivan je u startu zapucao jedan penal i jedan udarac s krila. Bilo je to dovoljno da ga više ne vidimo u igri. Odreći se našega najboljega strijelca značilo je Francuzima dati vjetra u jedra, bez obzira na to što je časna starina misje Omeyer skidao sve živo i mrtvo.

 Maraton lađa

Zapjenit će se Neretva

Metković, 10.8.2012. - Sve je spremno za sutrašnji start 15. maratona lađa na Neretvi koji će veslati 38 posada, među kojima je čak osam debitantskih, dvije ženske i jedna mješovita posada.

 Kazalište

Audicija nasmijala publiku

Metković, 10.8.2012. - U Ljetnom kazalištu GKS-a Metković izvedena je sarajevska Audicija 4 pod nazivom 'Što me nisi primio' autora Željka Ninčića. Da Audicija, koja je po prvi put izvedena daleke 1985., ne gubi na popularnosti pokazalo se i sinoć jer se za legendarnu sarajevsku komediju tražila karta više.

 Inicijative

Stručnjaci se izjasnili o prijetnji

Metković, 9.8.2012. - Sinoć je u Opuzenu na Trgu kralja Tomislava u ponešto neobičnu ozračju održana znanstvena tribina “Gornji horizonti i HE Dubrovnik 2, prijetnja dolini Neretve – istina ili zabluda?”.

 Zanimljivosti

U vrši ni jedne riječne

Metković, 8.8.2012. - Zanimljiv prizor zabilježili smo danas kraj Lučkoga mosta u Metkoviću. U vrši koju je ribar upravo izvadio bilo je petnaestak riba: od morskih cipola, šparića i maloga lubina pa do glavoča. Ni jedne riječne.

 Gradske vijesti

Čišćenje obale uz Veletržnicu

Metković, 8.8.2012. - Na metkovskoj Veletržnici zatekli smo djelatnike Gradskoga gospodarstva Metković kako u suradnji s JVP metković i Hrvatskim vodama čiste nakupine otpada koje su se uhvatile uz obalu Neretve. Bliži se Maraton lađa pa je red da mnogobrojni gosti sa svojih brodova Modru rijeku dožive u što ljepšem izdanju.

 Obavijest

Znanstvena tribina o Gornjim horizontima

Metković, 7.8.2012. - U srijedu, 8. kolovoza u Opuzenu na Trgu kralja Tomislava održat će se znanstvena tribina Gornji horizonti i HE Dubrovnik 2, prijetnja dolini Neretve – istina ili zabluda?. Na tribini koja počinje u 20,30 sudjelovat će tehnolog za vode i hidrotehniku i znanstveni suradnik u području inženjerstva okoliša dr. sc. Mario Šiljeg, stručnjak za krš dr. sc. Ivo Lučić, dipl. inž. geologije Tomislav Bilopavlović i voditelj projekta Rijeke Hrvatske dipl. inž. biologije Goran Šafarek.

 

 Komentar

Malo nas je, al' smo govna

Metković, 7.8.2012. - Malo nas je, al' smo govna – legendaran je splitski grafiti kojemu (ne po poruci) može konkurirati samo još jedan splitski grafiti – Hajduk prvi, Ivan Pavao drugi.

 Vrijeme

Danas pakleno, sutra možda i gore

Metković, 6.8.2012. - Možda vam se učinilo da je današnjih 37,2 °C  bilo najpaklenije ovoga ljeta. Možda i jest, ako se u obzir uzmu svi parametri, ali protekli srpanj još uvijek drži rekord od službeno izmjerenih 37,5 °C.

 Šport

Momčadi MNK Metković Kup sv. Ilije

Metković, 6.8.2012. - Sinoć je na igralištu OŠ Stjepana Radića u Metkoviću odigrana završnica Malonogometnoga turnira Kup sv. Ilije koji je pripao momčadi MNK Metković.

 Tradicija

Vid proslavio Gospu Snježnu

Metković, 6.8.2012. - U župi Vid jučer je proslavljen blagdan Gospe Snježne. Proslava je započela svetim misama u istoimenoj župnoj crkvi te je kasnije nastavljena na vidonjskim ulicama. Više na pogledajte na stranicama Vida.

 

 Vjerski život

Misa za poginule branitelje

Metković, 6.8.2012. - Jučer je u crkvi sv. Ilije održana sveta Misa za hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu. Misu je služio fra Josip Repeša.

 

 Komentar

Kako je odrastao Zvonko Telefonko

Metković, 6.8.2012. - Sjetimo se samo akcije Zvonko Telefonko kojom su se od hrvatskih građana željnih veze sa svijetom (hej, pa radilo se o koncu 20. stoljeća) izmuzlo stotine milijuna orlića koji su, za razliku od eurića, letjeli jako visoko. Svi ti silni novci kojima je hrvatski narod gradio svoju telekomunikacijsku infrastrukturu, i zbog kojega je trebao postati dioničarom u Hrvatskome telekomu, tek tako su prepušteni (Ha, ha, prepušteni? Zna se tko je s hrvatske strane pobrao vrhnje) Deutsche Telekomu i zbog čega danas bogati Hrvati za svaki svoj halo debelo pomažu siromašnim Nijemcima.

 Tradicija

Veterani IV. gbr. najbrži u Vidu

Metković, 5.8.2012. - Kup kneza Domagoja, što se na Norinu vesla svake godine uoči Gospe od Snijega, ove je godine imao svoju osmu izvedbu. Uz domaće lađare Domagojevih gusara na njemu su nastupili lađari Bjelovar ekspresa, UL Neum i Veterani IV. gardijske. Posljednji su s maksimalnim brojem bodova osvojili prvo mjesto. Više o natjecanju pogledajte ovdje.

 

 Komentar

Sjećanje jednoga figuranta

Metković, 5.8.2012. - Kao gimnazijalac nisam se libio zaraditi koji dinar preko ljeta. Brali smo breskve na HEPOK-ovim plantažama podno Gabele i jagode na PIK-ovim poljima podno Opuzena. Bio sam i figurant.

 Domovinski rat

Josipu na obavijestni

Metković, 4.8.2012. - Je li hrvatski Sabor na nekoj od sjednica prije ljetne stanke možda donio odluku po kojoj je se izvan snage stavlja Deklaracija o Domovinskom ratu te zabranjuje svako spominjanje vojno redarstvene akcije Oluja, kao i bilo koje druge pobjedničke akcije hrvatske vojske? – piše Čedomir Bužančić za dnevno.hr.
   Mi bismo dodali: „Treba li preispitati i to što se događalo na Festivalu Opatija 1970. kada je Josipa pjevala pjesmu Oluja? Jesu li već tada lukavi Hrvati na valu Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika iz 1967. pokvareno podmetnuli tu, tobože, ljubavnu pjesmu kako bi prikrili svoj naum koji su ostvarili 25 godina poslije toga? To bi danas mogla znati još samo Josipa. Na obavijestni s njom!“

 

 Šport

Sandrina kolajna od zlata

Metković, 4.8.2012. - Tko li je imao vremena namjestiti sve parametre fotoaparata dok je Sandra Perković trčala počasni krug? Htjeli smo to zabilježiti sad i odmah, onako, s TV ekrana. Prvo hrvatsko zlato u Londonu najbolja je čestitka za Dan domovinske zahvalnosti i počast poginulim hrvatskim braniteljima bez kojih bi se danas nad Sandrinim plećima vila tko zna koja zastava. Slavljeničkom raspoloženju pridonijeli su i naši rukometaši koji su razmontirali jednu Dansku te vaterpolisti koji su potopili cijeli jedan kontinent.

 

 Gradske vijesti

Novi hrvatski stijeg na Predolcu

Metković, 4.8.2012. - Jutros su na Predolcu članovi Udruge Narenta umjesto dotrajale zastave na dvanaest metarski jarbol podigli novu hrvatsku zastavu dimenzija 9 m x 1,5 m. Zastavu su kupili vlastitim novcem uz pomoć metkovskih župnika fra Petra i don Senke ta fra Lukice.

 

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 4.8.2012. - Povodom sutrašnjega Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja jutros su pred Spomenikom metkovskim braniteljima poginulima u Domovinskome ratu položeni vijenci i upaljene svijeće.

 Izložba

Otvorena izložba Lidije Matulin

Metković, 3.8.2012. - U Galeriji GKS-a Metković otvorena je izložba slika Lidije Matulin. Izložba je otvorena u organizaciji Gradskog kulturnog središta Metković i Galerije Brešan iz Splita koja već sedamnaestu godinu za redom provodi projekt Art ljeto.

 Vaš foto zima 2012.

Ljetno zimovanje

Metković, 3.8.2012. - U ove paklene dane nema onoga koji se barem koji put nije sjetio bijele metkovske veljače. Posjetiteljima naših stranica, čije smo fotografije objavljivali, pridružio se i Tomo (Tom Photographe) koji nam je nedavno poslao nekoliko fotografija snježnoga Metkovića.

 Komentar

Hrvatski paradoks

Metković, 3.8.2012. - Bivši, sadašnji, budući. Crveni, crni, plavi, žuti… Nevjerojatni su ti naoružani odredi koji pod raznim zastavama svako četiri godine jurišaju na vlast. Glavna oružja su im samoljublje, bahatost, blagoglagoljivost, nezabludivost… Moglo bi se toga još redati, ali da ne preskočimo nezasitnost.

 Maraton lađa

Titovom jahtom preko Neretve

Metković, 2.8.2012. - Danas smo imali neobičnu prigodu prevesti se s lijeve na desnu obalu Neretve, ni manje ni više nego, bivšom Titovom jahtom Podgorka koja danas pod imenom Učka plovi u sastavu HRM-a.

 Šport

Olimp je vrh svih vrhova

Metković, 2.8.2012. - Mada sam veći pobornik guranja lopte kroz obruč ni najmanje mi mrsko nije gledati majstorije momaka i cura koji srčano ulijeću u protivničke redove i šutovima iz nemogućih pozicija paraju protivničke mreže.

 Prenosimo

Optužujemo i prozivamo

Metković, 1.8.2012. - Poput „spina“ iznenada se pojavio problem razgraničenja sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, sada kada se definira način gradnje Europskog mosta. Metodom specijalnog rata servirana je još jedna nepoznanica u naoko nerješivoj jednadžbi. Izgleda da smo svi zaboravili da je iz susjedne države napadnut i razoren hrvatski jug 1991. – kaže se u priopćenju Udruge Pelješki most što ga prenosi eMetkovic.

 

 Zanimljivosti

Ptičji hotel

Metković, 1.8.2012. - Četiri platana u vrtu OŠ Stjepana Radića vjerojatno su najpopularnije prenoćište u gradu. Noć u njima provede možda i više od deset tisuća vrabaca.

 Folklor

Mali Metkovci na Smotri u Zagrebu

Metković, 1.8.2012. - Dječja skupina KUD-a Metković, uzrast od 8 do12 godina, sudjelovala je na 46. međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu. Ovogodišnja smotra bila je posvećena djeci, odnosno folklornoj baštini koju uče i prikazuju djeca: dječjim igrama, plesovima, pjesmama i običajima.

 Obrana od poplave

Oslobađanje od komunalne naknade

Metković, 1.8.2012. - Gradsko vijeće grada Metkovića održalo je 24. sjednicu na kojoj je jedina točka dnevnog reda bio Prijedlog Zaključaka o djelomičnom oslobađanju od obaveze plaćanja komunalnog doprinosa.

 Šport

Priznanje Neretvinoj Školi nogometa

Metković, 1.8.2012. - Prvi put nakon 20 godina, kada je dječak Darijo Srna bio pozvanu u Kamp reprezentacije Hrvatske, dogodilo se to Ivanu Markoti i Boži Mediću iz Nogometne škole NK Neretve.

 

Vijesti iz 8. 2012.
ukupno 71

Metković u dimu

Sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi

Noć prvaka u Kominu

Crven mjesec

Metković se oprostio od Feđe

Otpad na Dubravicu još najdulje četiri godine

Otišao nam je naš Feđa

Nemojte postati robovi Europe

Straža

Stiže kratko osvježenje

U ovo vrijeme svemira

Cura iz mista

Večer mandoline i gitare

Diplome za uspješne dobrovoljne vatrogasce

Kvaka 22

Cure istrčavaju Ispod Vage

Mandoline i gitare pod prozorom sviraju

Čaplje pod Kazalištem

Najmlađa Rucner u Ornitološkoj zbirci

Dunavom po Neretvi

Peta noć Borovčana

Petru Maleti 'Unka 2012.'

Gusarska noć u Vidu

Ljeto na nogometu

Kominskim 'Gusarima' i 1. lađarska regata

Što da radimo?

Predstavljeni 'Domagojevi strijelci'

Na kavi s Ashley Colburn

Smjehotići nasmijali malobrojnu publiku

'Bologna' nije ispunila očekivanja

Nije pet, ali jesu tri

Drama pod Rujnicom

'Žveljarin' najbolji debitant u Opuzenu

I škare i sukno

Bravo meštre, i hvala!

Od Kule do Podrujnice i dalje kritično

Požar se širi Rujnicom

Komin slavi i strahuje

Policija spriječila postavljanje transparenta

'Gusarima' četvrti Maraton za redom

Škola ronjenja

Uklanjaju se parkirana vozila

Svaka čast Francuzima, ali..

Zapjenit će se Neretva

Audicija nasmijala publiku

Stručnjaci se izjasnili o prijetnji

U vrši ni jedne riječne

Čišćenje obale uz Veletržnicu

Znanstvena tribina o Gornjim horizontima

Malo nas je, al' smo govna

Danas pakleno, sutra možda i gore

Momčadi MNK Metković Kup sv. Ilije

Vid proslavio Gospu Snježnu

Misa za poginule branitelje

Kako je odrastao Zvonko Telefonko

Veterani IV. gbr. najbrži u Vidu

Sjećanje jednoga figuranta

Josipu na obavijestni

Sandrina kolajna od zlata

Novi hrvatski stijeg na Predolcu

Sjećanje na poginule branitelje

Otvorena izložba Lidije Matulin

Ljetno zimovanje

Hrvatski paradoks

Titovom jahtom preko Neretve

Olimp je vrh svih vrhova

Optužujemo i prozivamo

Ptičji hotel

Mali Metkovci na Smotri u Zagrebu

Oslobađanje od komunalne naknade

Priznanje Neretvinoj Školi nogometa

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01