-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Gradi se topli prolaz i nove učionice

Metković, 29.4.2008. - U Gimnaziji Metković danas je potpisan Ugovor o dogradnji četiri gimnazijske učionice i toplog prolaza između Srednje škole Metković i Gimnazije kojim će oko tisuću učenika Srednje škole biti spojeno sa sportskom dvoranom.

 Gradske vijesti

Donacija iz Zagreba

Metković, 29.4.2008. - U JVP Metković jučer su iz Zagreba stigle vatrogasne autoljestve, donacija JVP Zagreb gradu Metkoviću.

 Gradske vijesti

Darovano 30 beba

Metković, 29.4.2008. - U prva četiri mjeseca ove godine zahtjev za dar novorođenom djetetu podnijelo je 76 roditelja s prebivalištem na području Metkovića. Jučer je njih 30 od metkovkog gradonačelnika Stipe Gabrića dobilo 1000 kn, iznos utvrđen socijalnim programom te prigodan paket.

 Priroda

Borba zaopstanak ptica u dolini Neretve

Metković, 28.4.2008. - Borba za opstanak kudravog nesita i orla štekavca u dolini Neretve. Unatoč svim poznatim vrijednostima koje su stoljećima osiguravale opstanak lokalnog stanovništva delta Neretve danas se bori za opstanak - piše Gordana Petrovčić u današnjem Vjesniku. Pogledajte članak u PDF formatu

 

 župske vijesti

Dubrovčani pjevali na Misi

Metković, 28.4.2008. - Jučer je na večernjoj Misi u crkvi sv. Nikole pjevao Mješoviti katedralni zbor iz Dubrovnika. Gosti iz Dubrovnika u Metković su došli u znak sjećanja na Metkovca pok. don Mirka Talajića koji je u Dubrovniku bio katedralni župnik.

 Fotografija

Oprezno u brda

Metković, 27.4.2008. - Od autora web stranice www.borovci.com dobili smo fotografiju koju objavljujemo. Pođete li u brdo obavezno ponesite kakav štap kojim ćete lupkati pred sobom. Zmije bježe od buke. Ili pjevajte. Čuli smo da u drniškom kraju ljudi u kućama drže radio stalno uključen jer zmije bježe od glazbe.

 

 Predstavljanje knjige

„Hrvatica“ Ante Nadomira Tadića Šutre

Metković, 25.4.2008. - Pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Metkovića u Galeriji GKS-a predstavljena je knjiga poezije „Hrvatica“ Ante Nadomira Tadića Šutre. Najnovija knjiga nastavlja se tematski, stilski i asocijativno na šest do sada objavljenih samostalnih knjiga i kao sve ostale veliča ženu, majku, Boga i Domovinu.

 Park prirode

Suživot čovjeka i prirode je moguć

Metković, 25.4.2008. - Nakon što je priča o proglašenju delte Neretve parkom prirode pred prošle parlamentarne izbore naprasno utihnula, izgleda da je taj projekt skinut s (političkog) leda. Tako je današnji Vjesnik, kao temu dana, na dvije stranice objavio članak „Novim ekološkim standardima do suživota s prirodom u dolini Neretve“. Možete ga pročitati na njihovoj internet stranici ili otvoriti u PDF formatu.

 

 Poljoprivreda

U Desnama novi maslinik

Metković, 24.4.2008. - Zadruga branitelja „Modro zelena“ iz Metkovića je za projekt „Ekološki uzgoj autohtonih vrsta maslina u dolini Neretve“ prije godinu dana od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobila zajam od 1.700.000,00 kuna. Tim novcem u Desnama pripremili su teren na površini od 11,5 ha, a jučer su posađene prve masline.

 Šport

Nove medalje u borilačkim sportovima

Metković, 24.4.2008. - Iz Rijeke su prije nekoliko dana u Metković stigla dvije medalje u borilačkim sportovima, ovaj put u tajlandskom boksu.

 Kazalište

Papučari

Metković, 23.4.2008. - U metkovskom Kazalištu sinoć je odigrana predstava Mire Gavrana „Papučari“ u režiji Nine Kleflin. Situacija u kojoj se nađe čovjek kad se vrati iz zatvora, nakon što je otkriveno da je nevin i kad u svome stanu nađe ženu koja se u međuvremenu preudala može rezultirati tragedijom, ali i izvrsnom komedijom.

 Obrazovanje

Dan planeta Zemlje

Metković, 23.4.2008. - Obilježavajući Dan planeta Zemlje, u OŠ Stjepana Radića održan je Projektni dan na tu temu. Iako su projekte trebali napraviti samo peti i šesti razredi, zadana tema bila je zanimljiva i drugima pa je na kraju svoje radove predstavilo 20 skupina učenika.

 Rad udruga

Odnosi s javnošću i medijima

Metković, 22.4.2008. - U prostorijama Udruge tjelesnih invalida „Prijatelj“ iz Metkovića, u subotu je održana radionica na temu „Odnosi s javnošću i medijima“.

 Šport

Momčad SŠ Metković najbolja u Dalmaciji

Metković, 21.4.2008. - Već nam je postalo gotovo normalno da jedna od metkovskih srednjih škola osvoji državno prvenstvo u rukometu. Ali kad se iz najrukometnijega grada u Hrvata srednjoškolska ekipa u malom nogometu plasira na državno prvenstvo (među šest najboljih), stvarno im treba čestitati.

 Folklor

Lijeričari na okupu

Metković, 20.4.2008. - Jučer i danas u prostorijama KUD-a „Metković“ odzvanjali su zvuci lijerice. Time je na svojevrstan način najavljena Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“ koja se ove godine održava 24. put. Dvodnevnu radionicu – školu lijerice pohađalo je 16 polaznika iz cijele Hrvatske, a uz stručni nadzor prof. Vidoslava Bagura vodio ju je Zlatko Glavinić.

 

 Kriminalitet

Opljačkana banka

Metković, 18.4.2008. - Jutros oko 9,30 dvojica maskiranih razbojnika opljačkali su poslovnicu Kreditne banke Zagreb što se nalazi u krugu otkupne stanice Konzuma kod Opuzena. Pljačkaši su pobjegli automobilom s ukradenim registracijskim oznakama, kojeg je policija kasnije pronašla. Očevid je u tijeku i još se ne zna o kolikom ukradenom iznosu se radi.

 

 Gradske vijesti

Vodovod Glušcima

Metković, 15.4.2008. - U sklopu izgradnje vodovodne mreže na području Grada Metkovića, do početka ljeta vodu će u svoja domaćinstva dobiti i mještani naselja Glušci. Trenutno se na trasi dugoj dva kilometra postavljaju cijevi profila 110 mm. Investitor je Komunalno poduzeće Metković, a radove vrijedne 900 tisuća kuna sufinancirat će i Hrvatske vode.

 

 Gradske vijesti

Započelo postavljanje folija

Metković, 14.4.2008. - Na Gradskom odlagalištu komunalnoga otpada radnici firme „Eurco“ započeli su danas s postavljanjem prve od ukupno četiri vrste folija što će se naći ispod budućih naslaga otpada.

 Komentar

Bestjelesna Livija

Metković, 14.4.2008. - Ako je odlučeno da se Apoksiomen vraća na Lošinj, iako nije nađen na otoku nego u podmorju, kako to da se Livija ne vraća u Naronu odnosno Vid? Zar će senzacionalno otkriće ipak završiti skandalozno? - piše Vesna Kusin u današnjem Vjesniku.

 

 Kazalište

U Kastav nitko iz naše županije

Metković, 14.4.2008. - U organizaciji Zajednice KUD-ova Dubrovačko-neretvanske županije i Metkovskog amaterskog kazališta, u metkovskome GKS-u održana je Smotra kazališnih amatera DNŽ na kojoj su nastupila samo tri ansambla i to iz Vele Luke, Krvavca i Metkovića.

 Komentar

Vanzemaljci oko nas

Metković, 11.4.2008. - Slučajno se potrefilo da na našim stranicama izvješćujemo o dva događaja kojima je zajednički nazivnik Neretva, ali koji kao da su stigli iz dva različita svemira. Jedna za drugom našle su se vijesti o tome kako su vode Neretve žrtvovane za pokretanje turbina HE Dubrovnik 2 i o pilot projektu za navodnjavanje doline Neretve.

 Predavanje

Navodnjavanje i zaštita bilja

Metković, 11.4.2008. - U organizaciji Hrvatskog zavoda za zaštitu bilja – Ispostava Metković, održano je predavanje o navodnjavanju povrtlarskih kultura u zatvorenom i otvorenom sustavu te o registraciji sredstava za zaštitu, o čemu su govorile dipl. ing. Višnja Šimunović i mr. sc. Lada Bičak iz Zagreba.

 Ekologija

Neretva žrtvovana zbog vode za HE Dubrovnik

Metković, 11.4.2008. - U metkovskom hotelu „Narona“ održana je danas radionica o održivom upravljanju i zaštiti sliva rijeke Neretve koja je organizirana u sklopu projekta „Promocija zaštite pograničnih rijeka i održiva uporaba resursa u graničnom području Hrvatske i Bosne i Hercegovine“.

 Akcija

Krv za OB Dubrovnik

Metković, 11.4.2008. - Danas je u svojim prostorijama Gradsko društvo Crvenog križa Metković organiziralo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji, koju je provodila ekipa Službe za transfuziju OB Dubrovnik, odazvalo se 56 dobrovoljnih darovatelja od kojih je četrdeset dvoje moglo darovati krv. Prvi put to je učinila i Antonela Majić.

 

 Šport

Maja Žderić zlatna u Ljubuškom

Metković, 10.4.2008. - Sa nedavno održanog Drugog ljubuškog kupa, na kojem je nastupilo 500 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Karate klub Metković vratio s jednim zlatom, 2 srebra i pet bronci kao i jednim ekipnim srebrom. Najsjajnije odličje osvojila je Maja Žderić u kategoriji -28 kg.

 

 Rad udruga

Čišćenje zaraslih staza na Dragoviji

Metković, 10.4.2008. - Sezona lova je završena, no za lovce uvijek se nađe posla. Tako članovi Lovačkoga društva „Muflon“ iz Metkovića već dva mjeseca svake nedjelje organiziraju razne akcije.

 Gradske vijesti

Ne revitalizacija, nego sanacija luke

Metković, 9.4.2008. - Kao reakciju na napis u jednoj dnevnoj tiskovini da gradska vlast krade HDZ-ove projekte, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo jučer je sazvao tiskovnu konferenciju na koju je došao sa podosta dokumentacije.

 Gaf

Gospođa Sanader navedena kao prevoditeljica

Metković, 7.4.2008. - Na službenim stranicama Bijele kuće stoji dvadesetak fotografija o posjetu američkog predsjednika Busha Zagrebu i Hrvatskoj. Da i tamo ima traljavosti dokazuje potpis ispod fotografije gospođa Bush i Sanader tijekom koncerta folklorne skupine „Lado“ u kojem piše kako joj prevoditeljica prevodi stihove izvođenih pjesama. Jesu li, u međuvremenu, i hoće li to biti popravljeno vidjet ćemo. Link na sliku je ovdje.

 

 Promet

Napokon se smanjile gužve

Metković, 7.4.2008. - Otkako je jučer promet državnom cestom D8 (E65) preko Rogotinskoga mosta za osobna i teretna vozila ispod 3,5 t uspostavljen jednim trakom, znatno su se smanjile gužve kroz Metković.

 Zanimljivosti

Metković na Google Earthu

Metković, 7.4.2008. - Popularni program Google Earth sa satelitskim snimkama Zemlje u najnoviju inačicu uvrstio je i područje Metkovića. Na žalost, ne cijelo, jer granica visoke razlučivosti završava između Velike Bočine i Nokta. Ni fotografija nije baš novija, stara je oko pet godina.

 

 Nasilje

Metkovski studenti teško stradali u Zagrebu

Metković, 6.4.2008. - Pod naslovom „Zagrebačka policija zataškala novi napad BBB-a na Dalmatince“ internetski portal sutra.hr donosi opširan članak o teškom stradavanju metkovskih studenata u Zagrebu. Njihova krivica bila je u tome što im se govor nije baš milio profinjenom huliganskom uhu.

 Poljoprivreda

Ekološko maslinarstvo

Metković, 6.4.2008. - U Zgradi političkih stranaka mr. sc. Marija Ševar, načelnica odjela za održivu i ekološku poljoprivredu Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, održala je prije nekoliko dana predavanje na temu „Ekološko maslinarstvo“.

 Rukomet

RK Metkoviću samo bod kod kuće

Metković, 6.4.2008. - U utakmici u kojoj ni jedna momčad nije imala prednost veću od dva gola, RK Metković i RK Perutnina PIPO IPC sinoć su podijelili bodove završivši utakmicu rezultatom 32:32.

 Gradske vijesti

Oko smeća posredovao i Mladineo

Metković, 6.4.2008. - Hitan sastanak između direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea, gradonačelnikā Metkovića i Opuzena Stipe Gabrića Jambe i Ive Mihaljevića te načelnika općine Pojezerje Nedjeljka Dominikovića održan je u petak poslijepodne. Tema je bila sanacija Gradskog odlagališta otpada na Dubravici.

 Narona

Dva nova kipa na tribini Augusteja

Metković, 5.4.2008. - Tribina Augustova hrama u Muzeju Narona u Vidu dobila je još dva kipa. Radi se o muškim torzima koja su u petak stigla iz Hrvatskoga restauratorskog zavoda u Zagrebu.

 Gradske vijesti

Što će sve biti u „Vagi“

Metković, 5.4.2008. - Povodom otvaranja postupka javne nabave za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade „Vage“, posjetili smo gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Mojmira Vladimira kako bismo se upoznali s planovima i budućom namjenom zgrade koja je jedan od zaštitnih znakova grada.

 Promet

Podrunjičani ponovno u prosvjedu

Metković, 4.4.2008. - Kako od prosvjeda stanovnika Podrujnice i okolnih mjesta od prije mjesec i pol nije bilo koristi oni su jučer ponovno na pola sata prekinuli promet zaobilaznicom što vodi kroz Podrujnicu.

 Iz Poglavarstva

Uskoro obnova „Vage“

Metković, 2.4.2008. - Na Sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića, što se održala u ponedjeljak, usvojeno je više odluka od koji donosimo najvažnije:

 Prvotravanjska šala

Novi most u Metkoviću

Metković, 1.4.2008. - Kako trenutno stvari stoje Metković će, najvjerojatnije, dobiti još jedan most. Novi most gradit će se oko 300 m nizvodno od staroga Lučkog mosta i bit će položen na dva pilona sa kojih će na obale ići lučna konstrukcija, dok će se sredina izvesti iz dva dijela koji će se moći podizati kako bi prolazili brodovi.

 župske vijesti

Izlet u Borovce

Metković, 1.4.2008. - Prošle subote Borovcima je odjekivao dječji smijeh i pjesma. Trideset osam pjevača Dječjeg zbora Sv. Ilije, u organizaciji voditeljice Zbora časne sestre Vedrane Krstičević, otišlo je tamo na cjelodnevni izlet.

 

Vijesti iz 4. 2008.
ukupno 40

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01