-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 In memoriam

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 31.10.2012. - Povodom Spomen-dana na poginule metkovske branitelje iz Domovinskoga rata, koji se obilježava 1. studenoga, na Gradskom groblju Sv. Ivana i pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

 Radionica

Recikliranje i stvaralaštvo

Metković, 31.10.2012. - U subotu, 3. studenoga u Gradskoj knjižnici Metković održat će se likovna radionica za djecu i malo veće na kojoj će voditeljice Vesna Sušac i Dragana Nuić Vučković pokazati kako odbačenim i naoko nekorisnim stvarčicama udahnuti novi život.

 Prijedlog

Cantus Buranus

Metković, 31.10.2012. - Sutra su Svi sveti, blagdan i neradni dan pa možete i kasnije u krevet. Ne da li vam se gledati (i slušati) ono što vam nude razni TV kanali evo prijedloga.

 Kultura

Kiparska radionica 'Narona 2012.'

Metković, 31.10.2012. - U Arheološkom muzeju Narona počela je Kiparska radionica Narona 2012. na kojoj sudjeluju Ana Gizdić, Nikola Faller, Ana Filipović, Nediljka Penović, Marija Sršen i drugi umjetnici koji će voditi skupinu od trideset djece što će izrađivati skulpture u glini i kamenu na temu voda.

 Šport

Novosti iz Karate kluba 'Knez Domagoj'

Metković, 31.10.2012. - Metkovski karate klub Knez Domagoj objavljuje upis novih članova. Upisati se mogu u OŠ don Mihovila Pavlinovića (utorak u 21, srijeda u 20, petak 21 i subota u 15,30 sati) te u Sportskoj dvorani Gimnazije Metković četvrtkom u 18 sati. Za sve informacije nazovite na 098 940 97 58.

 Šport

Mladi 'Graničari' ostali na vrhu

Metković, 31.10.2012. - U 5. kolu lige UMA Metković ekipa Graničara (mladi) pobjedom protiv MNK Milinište učvrstila se s 15 bodova na prvome mjestu, a lanjski pobjednik MNK Vid potopio je Crni put i predvodi skupinu od četiri kluba koja imaju 9 bodova.

 Internet

Ugasio se portal ploce.com.hr

Metković, 30.10.2012. - Tužna vijest stiže nam iz Ploča. Ugasio se jedan od prvih neretvanskih gradskih portala ploce.com.hr (nekada ploce.com). Ljudi koji su ga održavali više od jednoga desetljeća, očito, nisu mogli dalje. Šteta, jer kada se izgubi nešto što si imao tek tada shvatiš koliko je to bilo vrijedno. No, to je samo jedna u nizu hrvatskih priča.

 

 Prirodne nepogode

New York vs Metković

Metković, 30.10.2012. - Naravno da se razmjeri katastrofa ne mogu usporediti, ipak je, prema načelu jedan čovjek – jedna sudbina, potopljeni New York 2012. uspordiv s Metkovićem 2010. Stoga, s nekoliko fotografija (prva je njujorška) donosimo prisjećanje na poplavu u Metkoviću otprije dvije godine.

 Dolina Neretve

Plamenac viđen na Ušću

Metković, 29.10.2012. - Tijekom redovitog tjednog obilaska Ušća ornitolog Bariša Ilić je na laguni Galičak u prijepodnevnim satima zamijetio mladoga plamenca, što ga je iznenadilo jer do sada ta ptica nije uočena na našemu dijelu Jadrana južnije od Rijeke.

 Šport

Rezultatski mršav sportski vikend

Metković, 29.10.2012. - Evo rezultata sportskih natjecanja na kojima su prošloga vikenda sudjelovali metkovski klubovi.

 Obrazovanje

106. plenum HDGPP-a u Metkoviću

Metković, 28.10.2012. - U organizaciji Hrvatskoga društva glazbenih i plesnih pedagoga u Metkoviću je u četvrtak održan 106. plenum na kojem su se u Hotelu Narona okupili većinom ravnatelji hrvatskih osnovnih i srednjih glazbenih škola. Domaćin je bila Osnovna glazbena škola Metković.

 Šport

Sport u Metkoviću ovoga vikenda

Metković, 27.10.2012. - Pregled sportskih natjecanja u Metkoviću pripremio je Nikica Medak.

 Ekologija

Tribina o Gornjim horizontima

Metković, 27.10.2012. - Prošloga je utorka u Zagrebu u organizaciji Hrvatske kulturne zaklade Hrvatsko Slovo i Hrvatskog kulturnog vijeća održana tribina na temu Gornjih horizonata. U prostoru Hrvatskoga slova svoja viđenja i stavove iznijeli su hidrolog i speleolog dr. sc. Srećko Božićević, prof. dr. sc. Dalibor Ballian sa sarajevskoga Šumarskog fakulteta i Ivica Puljan, urednik Metkovskog vjesnika i portala metkovic.hr.

 Promet

Pripremite se za zimske uvjete

Metković, 26.10.2012. - Iz Policijske postaje Metković dobili smo upozorenje vozačima o nastupanju zimskih uvjeta na cestama koje su u nadležnosti te postaje.

 

 Obavijest

Odgođena regata

Metković, 26.10.2012. - Zbog najavljenoga lošeg vremena, XXIV. neretvanska regata, što se sutra trebala održati na Neretvi, odgađa se za 10. studenoga – obavijestili su nas iz VK Neretvanski gusar.

 

 Iz tiska

Hrvati prohrvati?!

Metković, 26.10.2012. - Zvuči nevjerojatno da se u Hrvatskoj prohrvatski piše! Nije li prirodno da prohrvatski nastupa Englez, Francuz ili Nijemac, ali ne bi li za Hrvata to trebao biti pleonazam? Jeste li ikad u Njemačkoj čuli za pronjemačke novine, u Francuskoj za profrancuskoga pisca ili, da se vratimo u region, u Srbiji za prosrpskoga povjesničara. Samo Hrvati imaju prohrvatske jezikoslovce i štiva! – piše Domagoj Vidović za Hrvatsko slovo.

 

 Šport

Prekosutra regata na Neretvi

Metković, 25.10.2012. - XXIV. neretvanska regata održat će se 27. listopada s početkom u 8 sati na stazi na Neretvi. Regata se održava kao mini-kup regata Veslačkog saveza Dalmacije.

 Gospodarstvo

Gospodarska suradnja sa Zagrebom

Metković, 25.10.2012. - Udruženju obrtnika Metković u posjetu su bili predstavnici Udruženja trgovaca Zagreb koji su u naš grad došli zajedno s predsjednikom Saveza udruga malih trgovaca Hrvatske Ivanom Ćibarićem. Susret je dogovoren kako bi se otvorile mogućnosti suradnje s našim poljoprivrednicima, vinarima i prijevoznicima.

 Dolina Neretve

Zahvala svima što su pomogli Dane Neretve

Metković, 24.10.2012. - Organizatori nedavno održanih Dana Neretve u Zagrebu zamoli su nas da objavimo pokrovitelje, sponzore i donatore bez kojih ta manifestacija ne bi bila moguća. Nadamo se da će se svi oni, i još mnogi drugi, odazvati i na Druge dane Neretve u Zagrebu 2013. koji će, sigurni smo, još bolje prikazati dolinu Neretve u našemu glavnom gradu, prema kojemu svakodnevno stižu kamioni robe što je proizvedu vrijedni Neretvani. Dokaz tome je i danas snimljen banak na Trešnjevačkome placu.

 Obavijest

Zbog radova obilaznica na Jerkovcu

Metković, 23.10.2012. - Zbog izgradnje kanalizacijskoga kolektora na dijelu Ulice Zrinskih i Frankopana promet će se preusmjerivati ulicama Alojzija Stepinca, Zagrebačkom i Put Narone. Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Metkovića građane mole za strpljenje te ih pozivaju da na obilaznici svoje automobile ne parkiraju na mjestima na kojima će otežavati promet.

 

 Radionica

Putovanje u Naronu

Metković, 23.10.2012. - U organizaciji Udruge mladih Vida održana je likovna radionica pod nazivom Putovanje u Naronu. Radionica je održana na prostoru ispred crkve Sv. Vida, a vodio ju je arheolog Ivan Volarević.

 Šport

Neretva – Velebit 3:0

Metković, 22.10.2012. - U 10. kolu HNL jug Neretva je na domaćem terenu savladala Velebit iz Benkovca rezultatom 3:0. Neretva je povela već u 11. minuti pogotkom Matea Vrnoge, a samo tri minute kasnije na 2:0 povisio je Stjepan Filipović koji je u 58. minuti bio strijelac i trećeg pogotka za Neretvu.

 Gradske vijesti

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Metković, 22.10.2012. - Metkovski logopedi u sklopu aktivnosti podružnice HLD-a Dubrovačko neretvanske županije danas, 22. listopada obilježavaju Međunarodni dan svjesnosti o mucanju. Od 13 do 14 sati imaju Dan otvorenih vrata i odgovaraju na pozive i upite roditelja. U OŠ Stjepana Radića u Metkoviću pri telefonu 681-621 dežuraju profesori logopedi Aninka Mateljak i Ante Ujdur. U dječjem vrtiću Radost u Metkoviću pri telefonu 681-515 dežura prof. logoped Nikolina Kaleb. Pripremili su i edukativni materijal o mucanju koji možete preuzeti ovdje.

 

 

Što o Pelješkome mostu misle u BiH

Metković, 22.10.2012. - Predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić prije nekoliko dana bio je gost na Federalnoj televiziji u emisiji Odgovorite ljudima u kojoj se raspravljalo o Pelješkome mostu, granici na Kelku, Neumskom koridoru i luci Ploče. Pogledajte.

 

 Dolina Neretve

Dani Neretve (drugi dio)

Metković, 21.10.2012. - Konačno smo uspjeli postaviti cijelu fotoreportažu s Dana Neretve u Zagrebu. Donosimo novih stotinjak fotografija iz Hrvatske gospodarske komore, s Neretvanske večere i lađara na Jarunu.

 

 Prijedlog

Provedite dan u prirodi

Metković, 21.10.2012. - Jutarnja magla se raspršila pa nam je osvanuo prekrasan dan, idealan za boravak u prirodi. Onima koji se ne misle micati iz grada predlažemo obližnji Predolac na kojem su nedavno metkovski ljubitelji ptica postavili informativnu ploču. Pokušajte je pronaći.

 Predstavljanje knjige

Sestre služavke Malog Isusa

Metković, 21.10.2012. - Ove su godine sestre služavke Malog Isusa proslavile 100. obljetnicu dolaska u Metković, što je bio povod za izdavanje knjige o njihovu stogodišnjem radu u našem gradu tijekom kojega su ostavile značajan trag.

 Predavanje

Michael O ´Brien drugi put u Metkoviću

Metković, 21.10.2012. - U prošloga utorka je u Gradskom kulturnom središtu Metković u organizaciji Udruge Narenta i župa sv. Ilije i sv. Nikole održano predavanje Obitelj i društvo pred novim totalitarizmom?! svjetski poznatog kršćanskog pisca Michaela O ´Briena. Emetkovic.com je na svoje stranice postavio videozapis predavanja.

 

 Održivi razvoj

Kritike EK zbog Neretve i Omble

Metković, 20.10.2012. - Europska komisija kritizirala je u svom nedavnom izvješću, koje je upućeno Europskom parlamentu i Vijeću u Bruxellesu, hrvatsku politiku zaštite okoliša. Posebno je istaknuta nedostatna kvaliteta studija procjena utjecaja na okoliš na temelju kojih je nadležno ministarstvo zaštite okoliša odobrilo niz velikih i ekološki štetnih projekata regulacija rijeka, poput gradnje HE Ombla te projekt izgradnje hidrocentrala u Hercegovini poznatiji kao Gornji horizonti, ističe se u objavi za medije WWF-a za Hrvatsku – piše H-Alter

 

 Poljoprivreda

Stižu li nam muhobadi i muhomarci?

Metković, 20.10.2012. - Evo, pročitasmo nešto i o najnovijim „znanstvenim“ spoznajama. Kako svaki dan treba izbaciti kakav bombastičan naslov jedna visokotiražna novina donijela je članak Panika na Neretvi: “sterilni” kukci s domaćom muhom stvaraju mutante pod čijim naslovom saznajemo da se promiskuitetni mužjaci sredozemne voćne muhe pare ne samo sa svojom vrstom nego im ne mogu odoljeti ni ženke obada i komaraca. Kako je počelo prijeći će na leptire i šišmiše. Ha ha.

 

 Rad udruga

Humanitarna prodaja kolača

Metković, 20.10.2012. - Udruga cerebralne i dječje paralize Leptirići iz Ploča danas je u središtu Metkovića povodom obilježavanja Dana kruha organizirala humanitarnu prodaju kolača što su ih u organizaciji prof. Maje Batinović skupa sa svojim roditeljima ispekli učenici Srednje škole Metković. Udruga se nedavno predstavila i na Danima Neretve u Zagrebu.

 

 Manifestacije

Štićenici Doma obilježili Dane kruha

Metković, 20.10.2012. - U Domu za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković jučer je upriličena priredba kojom su obilježeni ovogodišnji Dani kruha.

 Televizija

Metkovci prošli dalje

Metković, 20.10.2012. - U petom izdanju popularne emisije Pjevaj moju pjesmu četveročlana ekipa iz Metkovića u sastavu Martina Živkušić, Paula Volarević, Ivan Ramić i Vice Šiljeg ukrstila je mikrofone s Daruvarom i – prošla dalje. Čestitamo!

 Manifestacije

Dani kruha u Dječjem vrtiću Metković

Metković, 19.10.2012. - Dane kruha obilježio je i Dječji vrtić Metković. Već tradicionalno, za tu prigodu mališani su zajedno sa svojim tetama pripremili prigodni program kojim su se zahvalili za darove prirode.

 Manifestacije

Dječji vrtić 'Leut' obilježio Dane kruha

Metković, 19.10.2012. - Mališani iz Dječjeg vrtića Leut jučer su obilježili Dane kruha. Za tu prigodu mali vrtićani su sa svojim odgojiteljima pripremili prigodne pjesme i molitve kojima su se zahvalili Bogu na plodovima zemlje.

 Humanost

Bravo Metkovci, bravo Neretvani!

Metković, 19.10.2012. - Od Zaklade „Ana Rukavina“ dobili smo i službene podatke o akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. U Dubrovniku i Metkoviću upisalo se 176 ljudi, s tim da je u Metkoviću upisano 112 novih potencijalnih darivatelja.

 Manifestacije

Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 19.10.2012. - Gotov je prvi dio fotoreportaže s Dana Neretve u Zagrebu. Mi ćemo ih nazvati Prvi dani Neretve u Zagrebu jer smo sigurni da ćemo dogodine imati i Druge. Načinili smo preko sedamsto fotografija od kojih je trebalo napraviti izbor i složiti priču. Donosimo prvih 150, a nastavak slijedi.

 

 Humanost

112 Metkovaca upisalo se u Registar

Metković, 18.10.2012. - Na inicijativu mlade Osječanke Doroteje Đurković jučer je u Metkoviću održana akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica za Zakladu Ana Rukavina. Akciju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Metković u čijim se prostorijama i održala, a odazvalo joj se 112 darivatelja.

 Komentar

Otkup zla(ta)

Metković, 18.10.2012. - Nemojte misliti da nije tako – poznata je rečenica kojom bi pok. Feđa podcrtao svoje izlaganje. Živimo u turbulentnim vremenima, potpuno sluđeni pokušavamo razumjeti ono što nam se događa, a događa nam se svašta jer nismo imali Odisejeve mudrosti da se sirenskome zovu odupremo vezanjem uz jarbol. Po Hrvatskoj se sve zatvara i propada, samo se otvaraju otkupi zlatom.

 

 Komentar

Samo su Hrvati (i) štokavci

Metković, 17.10.2012. - Zapadna i istočna posezanja za našim kaj i što (što će reći da su kajkavci odbjegli Slovenci, a štokavci odmetnuti Srbi) za novi broj Hrvatskoga slova uspješno razobličuje Domagoj Vidović tvrdnjom da su samo Hrvati štokavci, jer Slovenci nemaju ča i što, a Srbi ča i kaj pa u tim jezicima kajkavski, tj. štokavski ne (po)stoji kao razlikovno obilježje.

 

 Šport

Evo kako igraju naši dječaci

Metković, 16.10.2012. - Za lokalne ljubitelje nogometa evo prave poslastice. U osmome kolu 1. HNL jug sastali su se mlađi pioniri (U12) HNK Šibenik i NK Neretva (bijeli dresovi). Naši su dobili sa 0:2, a od isječaka iz utakmice napravljen je četiri minutni materijal i postavljen na YouTube.

 

 Akcija

Poziv za upis u Registar

Metković, 16.10.2012. - U srijedu, 17. listopada u vremenu od 9 do 13 sati u prostorijama Gradskoga društva Crvenog križa u Metkoviću obavljat će se upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju provodi Zaklada Ana Rukavina.

 

 Predstavljanje knjige

U Zagrebu predstavljena Jurićeva knjiga

Metković, 16.10.2012. - Knjiga dr. Ivana Jurića „Partizanska i komunistička represija i zločini prema Hrvatima u Donjem Poneretavlju (Nekadašnji kotar Metković) 1941.-1990.“ Nedavno je predstavljena u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu – piše politikaplus.com.

 

 Komentar

Stolac na jednoj nozi

Metković, 15.10.2012. - Za nedavnoga boravka u Zagrebu, povodom Dana Neretve, još jednom sam se uvjerio kako je Lijepa naša nalik stolcu, stolici, katrigi, štokrli, ćemliji s jednom nogom, a i ta je puna crvotočine.

 Predstavljanje knjige

Obitelj i društvo pred novim totalitarizmom?

Metković, 15.10.2012. - Udruga Narenta i župe sv. Ilije i sv. Nikole pozivaju Vas na predavanje „Obitelj i društvo pred novim totalitarizmom?“ poznatog kanadskog pisca, esejista i slikara Michaela O'Briena koje će se održati u utorak 16. listopada u Gradskom kulturnom središtu s početkom u 19,30.

 Obavijest

Umrla učiteljica Draga Damić

Metković, 15.10.2012. - Nakon roditelja, jedan od najupečatljivijih likova od najranijih sjećanja ostaje nam lik učiteljice, tj. učitelja. Njihova smrt malo koga može ostaviti ravnodušnim, bez obzira na to sjećali ih se po strogoći ili blagosti, jer oni su nas, kako su znali i umjeli, nastojali učiniti ljudima.

 Dolina Neretve

Uskoro reportaža s Dana Neretve

Metković, 15.10.2012. - Sinoć smo se vratili s puta na koji smo išli popratiti manifestaciju Dani Neretve u Zagrebu i sa sobom donijeli preko sedamsto fotografija pa ćemo uskoro objaviti opširnu fotoreportažu s toga dvodnevnoga događanja koje je dobro praćeno u svim medijima. Trebat će nam vremena da napravimo izbor i obradimo sve fotografije.

 

 Rad udruga

Spomen – ploča za pok. Eugena Erjauca

Metković, 14.10.2012. - Predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade – Podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju na groblju u Doljanima posjetili su grob svoga preminuloga suborca Eugena Erjauca prigodom čega su na grob postavili spomen – ploču.

 Manifestacije

Dani kruha u OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 12.10.2012. - Danas je OŠ Don Mihovila Pavlinovića obilježila Dane kruha. Već uobičajeno, u projektu pod nazivom Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje sudjelovali su svi učenici i djelatnici Škole.

 Manifestacije

Zagrebom sutra i prekosutra teče Neretva

Metković, 12.10.2012. - Sutra će Zagrebom poteći rijeka Neretvana, onih koji su za život trajno ili privremeno izabrali Zagreb te onih što će u Zagreb doći na „Dane Neretve“ na kojima će se tijekom subote i nedjelje hrvatskoj metropoli predstaviti naša dolina. Evo što o tome piše net.hr, a evo i programa manifestacije.

 

 Obrazovanje

Referada moje mladosti

Metković, 11.10.2012. - Uletjeli smo u „Bolognu“ k'o grlom u jagode. Ništa nova. Veterani smo mi eksperimentiranja u obrazovanju. Imali smo već „Šuvarijadu“, kada smo srednjoškolce učinili zamorcima.

 Predavanje

Što i kako ljubiti i biti ljubljen

Metković, 11.10.2012. - U organizaciji Franjevačke mladeži u petak, 12. listopada 2012. u crkvi svetog Ilije u 20 sati održat će se predavanje za mlade pod nazivom „Što i kako ljubiti i biti ljubljen“. Gost-predavač je dr. don Ivan Bodrožić.

 

 Komentar

Modrić ili Özil?

Metković, 11.10.2012. - Već godinama Hrvati luduju za raznoraznim turskim sapunicama. Prije nekoliko godina zabavljao nas je Ezel Barjaktar (da ga malo pohrvatimo), a danas se Luka Modrić za mjesto Realova prvotimca natječe s Mesutom Özilom. Sa „Sulejmanom Veličanstvenim“ oduševljenje je turskom kinematografijom doživjelo vrhunac – piše Domagoj Vidović.

 

 Folklor

KUD Metković na Državnoj smotri

Metković, 10.10.2012. - Prošli vikend članovi KUD-a Metković sudjelovali su na 19. susretu hrvatskih folklornih ansambala koji je održan u Čakovcu. Na Susretu je nastupilo 580 sudionika iz 14 folklornih skupina iz Hrvatske te gosti iz Slovenije.

 Šport

Neretvi bod kod kuće

Metković, 7.10.2012. - Na igralištu Iza Vage jučer je odigran županijski ogled 8. kola južne skupine 3. HNL. Sastali su se domaća Neretva i Jadran LP, a susret je završio neriješenim rezultatom 1:1.

 Akcija

Obilježen Dan ružičaste vrpce

Metković, 7.10.2012. - Članice pločanske Udruge Vita i ove godine su u Metkoviću humanitarnom akcijom obilježile Dan ružičaste vrpce.

 Šport

Sportski vikend

Metković, 6.10.2012. - Pred nama je produženi vikend tijekom kojega će ljubitelji lokalnoga sporta moći pratiti boćanje, nogomet i rukomet. Evo pregleda što ga je pripremio Nikica Medak:

 Izdavaštvo

Na putu prema novom životu

Metković, 5.10.2012. - Metkovcu fra Josipu Bebiću, ravnatelju dušobrižništva HBK i BK BiH za Hrvate u inozemstvu, ovih je dana u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni na njemačkom jeziku objavljena knjiga Auf dem Weg zu neuem Leben (Na putu prema novom životu). Nas je privukla naslovnica na kojoj je tipičan neretvanski motiv. Vijest donosi Informativna katolička agencija.

 

 Gradske vijesti

Položeni vijenaca za Dan neovisnosti

Metković, 5.10.2012. - U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske danas su kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Sv. Ivana i kod Spomenika poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu kralja Tomislava položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Poljoprivreda

GMO znači još više pesticida

Metković, 4.10.2012. - Genetski modificirani usjevi prikazuju se kao spas za čovječanstvo koje je već dosegnulo sedam milijardi. Sjetimo se samo da je 1987., tijekom Univerzijade u Zagrebu, rođen Matej Gašpar koji je proglašen petomilijarditim stanovnikom našega planeta.

 Vjerski život

Metkovci proslavili Svetoga Franju

Metković, 4.10.2012. - U metkovskoj župi sv. Ilije danas je svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški kojemu je posvećena crkva na Kladi i koja je večeras bila pretijesna za sve vjernike što su došli iskazati štovanje tome velikome katoličkom svetcu.

 Poljoprivreda

Mandarine na nuklearni pogon

Metković, 3.10.2012. - U reportaži iz neretvanskog gradića Opuzena njemački Reuters piše o novoj tehnologiji za ove krajeve – nuklearnoj – koju lokalni uzgajivači mandarina koriste u borbi protiv voćnih mušica – čitajte na tportalu.

 

 Dolina Neretve

Eto ti ga na!

Metković, 3.10.2012. - Nakon banjalučkoga dogovora prvog potpredsjednika Hrvatske vlade Radimira Čačića i premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića o zajedničkoj izgradnji hidroelektrane Dubrovnik 2, danas se, na žalost, otišlo i korak dalje – piše Jutarnji list.

 

 Znanost

Jači smo za dvoje magistara znanosti

Metković, 3.10.2012. - Na Sveučilištu u Zadru u ponedjeljak je održana svečana promocija magistara znanosti. Vijest donosimo stoga što se među devetero novih magistara našlo i dvoje naših. To su profesorica njemačkoga jezika Dajana Antunović i Toni Glučina, v.d. ravnatelja Muzeja Narona. Čestitamo im od srca!
Foto: www.zadarskilist.hr

 

 Obrazovanje

Njemački jezik kroz glazbu

Metković, 3.10.2012. - Zahvaljujući suradnji Goethe Instituta iz Zagreba i projekta Musicisthelanguage, Nico Rebscher i Michael Vinne iz rock skupine Lauter Leben iz Berlina danas su u OŠ Stjepana Radića održali kreativnu glazbenu radionicu Ritam i poezija.

 Rad udruga

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 3.10.2012. - Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, u Dnevnom boravku Metković obilježen je druženjem korisnika i djelatnika s djecom i tetama iz Dječjeg vrtića Mali Isus.

 Tribina

Liberalizam i položaj HNS-a u Hrvatskoj

Metković, 3.10.2012. - Sinoć je u metkovskome Hotelu Narona Boris Blažeković, voditelj političke Akademije i saborski zastupnik HNS-a, članovima te stranke i zainteresiranim građanima održao javnu tribinu Liberalizam i položaj HNS-a u Hrvatskoj – donosi emetkovic.com.

 

 Maraton lađa

Naši izvrsni u Sisku

Metković, 2.10.2012. - Na 7. maratonu posavskih čamaca, što se u subotu veslao u Sisku, nastupile su čak tri naše posade, od kojih su mladi Domagojevi gusari iz Vida zauzeli drugo mjesto. Seniori su bili peti, a mješovita (žensko-muška) posada Metkovki bila je deveta – donosi vid.hr.

 

 Zdravstvo

Postupanje u masovnim nesrećama

Metković, 2.10.2012. - Na Hitnoj medicinskoj pomoći u Metkoviću nedavno je održano predavanje i vježba na temu Postupanje u masovnim nesrećama čemu su prisustvovali djelatnici HMP Metković, HMP Ploče te njihove zainteresirane kolege iz medicinske struke.

 Gospodarstvo

Nove gospodarske veze s Talijanima

Metković, 2.10.2012. - Jučer je u Metkoviću boravilo izaslanstvo iz talijanske provincije Chieti (regija Abruzzo) i općine Ortona koje je došlo uspostaviti gospodarske veze s našim gradom i dolinom Neretve. Tom prigodom je potpisan Memorandum o suradnji.

 Predstavljanje knjige

Škoji i vrh Kleka su hrvatski

Metković, 2.10.2012. - Da su Veliki i Mali škoj, hrid Lopata i vrh poluotoka Kleka nedvojbeno hrvatski još jednom su dokazali Niko Kapetanić i Nenad Vekarić na predstavljanju svoje knjige Prijevara ili zabluda? Problem granice na području poluotoka Kleka (koautor je i Stjepan Ćosić) što ga je u subotu u GKS-u organizirao Ogranak Matice hrvatske Metković.

 Šport

Veslači zadovoljni učinkom na 22. HVP

Metković, 2.10.2012. - Iako nisu stigli do medalja, veslači VK Neretvanski gusar zadovoljni su se vratili s 22. hrvatskog veslačkog prvenstva što se na zagrebačkom Jarunu održavalo od 20. do 23. rujna.

 Poljoprivreda

Plantažeri, evo vam berača

Metković, 1.10.2012. - Započela je berba mandarina u dolini Neretve. Kako se ove godine očekuje rekordan urod mnogi će plantažeri biti u problemima s nedostatkom berača. S druge strane mnogi traže sezonski posao. Na naš mali oglas do sada je stiglo pedesetak ponuda berača sa svih strana. Mi ih ovdje objavljujemo onako kako su stigli i ni na koji način ne odgovaramo za eventualna lažna predstavljanja, bilo ponuđača, bilo tražitelja posla.

 

Vijesti iz 10. 2012.
ukupno 73

Sjećanje na poginule branitelje

Recikliranje i stvaralaštvo

Cantus Buranus

Kiparska radionica 'Narona 2012.'

Novosti iz Karate kluba 'Knez Domagoj'

Mladi 'Graničari' ostali na vrhu

Ugasio se portal ploce.com.hr

New York vs Metković

Plamenac viđen na Ušću

Rezultatski mršav sportski vikend

106. plenum HDGPP-a u Metkoviću

Sport u Metkoviću ovoga vikenda

Tribina o Gornjim horizontima

Pripremite se za zimske uvjete

Odgođena regata

Hrvati prohrvati?!

Prekosutra regata na Neretvi

Gospodarska suradnja sa Zagrebom

Zahvala svima što su pomogli Dane Neretve

Zbog radova obilaznica na Jerkovcu

Putovanje u Naronu

Neretva – Velebit 3:0

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Što o Pelješkome mostu misle u BiH

Dani Neretve (drugi dio)

Provedite dan u prirodi

Sestre služavke Malog Isusa

Michael O ´Brien drugi put u Metkoviću

Kritike EK zbog Neretve i Omble

Stižu li nam muhobadi i muhomarci?

Humanitarna prodaja kolača

Štićenici Doma obilježili Dane kruha

Metkovci prošli dalje

Dani kruha u Dječjem vrtiću Metković

Dječji vrtić 'Leut' obilježio Dane kruha

Bravo Metkovci, bravo Neretvani!

Dani Neretve u Zagrebu

112 Metkovaca upisalo se u Registar

Otkup zla(ta)

Samo su Hrvati (i) štokavci

Evo kako igraju naši dječaci

Poziv za upis u Registar

U Zagrebu predstavljena Jurićeva knjiga

Stolac na jednoj nozi

Obitelj i društvo pred novim totalitarizmom?

Umrla učiteljica Draga Damić

Uskoro reportaža s Dana Neretve

Spomen – ploča za pok. Eugena Erjauca

Dani kruha u OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Zagrebom sutra i prekosutra teče Neretva

Referada moje mladosti

Što i kako ljubiti i biti ljubljen

Modrić ili Özil?

KUD Metković na Državnoj smotri

Neretvi bod kod kuće

Obilježen Dan ružičaste vrpce

Sportski vikend

Na putu prema novom životu

Položeni vijenaca za Dan neovisnosti

GMO znači još više pesticida

Metkovci proslavili Svetoga Franju

Mandarine na nuklearni pogon

Eto ti ga na!

Jači smo za dvoje magistara znanosti

Njemački jezik kroz glazbu

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Liberalizam i položaj HNS-a u Hrvatskoj

Naši izvrsni u Sisku

Postupanje u masovnim nesrećama

Nove gospodarske veze s Talijanima

Škoji i vrh Kleka su hrvatski

Veslači zadovoljni učinkom na 22. HVP

Plantažeri, evo vam berača

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01