-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradska uprava

Milan posjetio PP Metković i Hitnu medicinsku pomoć

Metković, 31.12.2017. - Silvestrovska noć sa sobom nosi i određene rizike, stoga su neke službe u pripravnosti dok svi drugi slave. Gradonačelnik Dalibor Milan večeras je posjetio službenike Policijske postaje Metković i osoblje Hitne medicinske službe u Metkoviću.

 

 Šport

Veliki pehar 25. Božićnoga malonogometnog turnira otišao na Jerkovac

Metković, 31.12.2017. - Momčad UL Jerkovac pobjednik je 25. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2017.. U finalnoj utakmici uvjerljivo su sa 6:2 svladali Mabo Široki Brijeg.

 Šport

Hoće li veliki pehar na Jerkovac ili u Široki Brijeg?

Metković, 30.12.2017. - Večeras se u Gradskoj sportskoj dvorani igraju utakmice završnice 25. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2017. Seniorska utakmica između UL Jerkovac i ekipe Mambo Široki Brijeg počinje u 20 sati. Vjerujemo da će dvorana biti puna pa dođite navrijeme.

 

 Policija

Razbojstvo u Metkoviću

Metković, 30.12.2017. - U četvrtak, 28. prosinca oko 23 sata iz automat-kluba u Metkoviću, uz prijetnju oružjem, dvije nepoznate muške osobe su otuđile novac – priopćila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

 

 Šport

Veslači ispratili uspješnu staru i najavili još uspješniju novu godinu

Metković, 30.12.2017. - Mnogim je Neretvanima, pa i Metkovcima, veslo stajalo uz bok motici i badlju jer se na baštinu moglo samo vodom. No, od tradicije do veslačkoga kluba dug je i naporan put. To svjedoči jedini veslački klub u dolini Neretve, koja je, između ostaloga, poznata upravo po veslanju, tj. Maratonu lađa.

 Koncert

Glazbari tradicionalno ispratili staru godinu

Metković, 29.12.2017. - Premda oslabljena za mnoge članove koji zbog bolesti nisu mogli nastupiti, Gradska glazba Metković sinoć je pod ravnanjem Mihaele Pavlović u GKS-u održala svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert.

 Gradska uprava

Poticaji u poljoprivredi preduvjet napretka grada

Metković, 29.12.2017. - Uz novčane poticaje za poljoprivredu i gospodarstvo na različite projekte građenja grad Metković u 2018. godini planira utrošiti 14 milijuna kuna – rekao je, između ostaloga, metkovski gradonačelnik Dalibor Milan u intervjuu za današnju Slobodnu Dalmaciju.

 

 Tradicija

Veslački domjenak na Unki

Metković, 28.12.2017. - VK Neretvanski gusar poziva sve članove (aktualne i bivše), prijatelje i sponzore na tradicionalni blagdanski domjenak koji će se u petak, 29. prosinca s početkom u 18 sati održati u klupskim prostorijama na Unki. Za koji dan Klub ulazi u godinu u kojoj će slaviti 50-tu obljetnicu osnutka pa im to čestitamo.

 

 Vjerski život

Sv. Ivan slavljen na Dragoviji i u M. Prologu

Metković, 28.12.2017. - Blagdan „zimskoga“ Svetog Ivana, apostola i evanđelista, posebno se štuje na Dragoviji i u Malom Prologu. Prilika je to da se na djedovini okupe brojni iseljeni iz tih dvaju mjesta kako bi nastavili tradiciju svojih predaka.

 Šport

Jerkovčanke u Mostaru treće, a u Makarskoj četvrte

Metković, 27.12.2017. - Djevojčice RK Jerkovac rođene 2004. i mlađe sudjelovale su na poziv HŽRK Zrinjski iz Mostara na 10. Međunarodnom božićnom turniru Mostar 2017., na kojemu je nastupilo devet ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

 Humanost

Bravo, Metkovci i Neretvani!

Metković, 27.12.2017. - Poznato je da su Hrvati na prvome mjestu u svijetu po darivanju organa pa tako i koštane srži kojom se mogu spasiti mnogi životi. Među Hrvatima istaknuto mjesto svakako čine Metkovci i Neretvani.

 Koncert

U posljednji tren otkazan koncert 'Vokalista Salone'

Metković, 27.12.2017. - Jutros smo najavili, a sada već otkazujemo koncert Vokalista Salone, koji se večeras trebao održati u crkvi sv. Nikole.

 Koncert

Mnoštvo Bebekovih poklonika na sinoćnjem koncertu

Metković, 27.12.2017. - U sklopu manifestacije Božić u Neretvi sinoć je pred brojnom publikom koncert održao Željko Bebek, legendarni vokal nekadašnjega megapopularnoga sarajevskog rock-sastava Bijelo dugme.

 Koncert

Koncert župnih zborova sv. Ilije

Metković, 27.12.2017. - Nizu prigodnih božićnih koncerata pridružio se i Božićni koncert zborova Župe sv. Ilije, što je sinoć nakon mise održan u župnoj crkvi.

 Koncert

Večeras u crkvi sv. Nikole 'Vokalisti Salone'

Metković, 27.12.2017. - Večeras će u sklopu Prosinačkih svečanosti crkvi sv. Nikole biskupa u 19 sati početi Božićni koncert Vokalista Salone.

 Vjerski život

Raspored blagoslova obitelji

Metković, 27.12.2017. - Počeo je blagoslov obitelji. U Župi sv. Nikole biskupa još jučer, a jutros i u Župi sv. Ilije proroka. Donosimo vam raspored u trima župama.

 Koncert

Večeras dva koncerta

Metković, 26.12.2017. - Večeras u gradu imamo dva glazbena događaja. U 19 sati u crkvi sv. Ilije počinje Božićni koncert Župe sv. Ilije, a na Trgu Franje Tuđmana u 20:30 počinje koncert Željka Bebeka.

 

 Akcija

Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Metković, 26.12.2017. - Zaklada Ana Rukavina u suradnji sa udrugom DOBRA iz Metkovića organizira akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati 27. prosinca u prostorijama Gradskoga kulturnog središta Metković, Stjepana Radića 1.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 24.12.2017. - Povodom Božića i nove godine, gradonačelnik Dalibor Milan svojim je sugrađanima uputio čestitku.

 Tradicija

Sviralo se i pjevao Božiću u susret

Metković, 24.12.2017. - Tradicionalna glazbeno-recitatorska priredba Božiću u susret sinoć je u sklopu Prosinačkih svečanosti održana na Trgu kralja Tomislava.

 Akcija

Uspješno provedena akcija 'Uljepšaj baki Božić'

Metković, 24.12.2017. - U organizaciji udruge DOBRA i GD Crvenoga križa Metković u Metkoviću je održana tradicionalna akcija Uljepšaj baki Božić, tijekom koje je prikupljeno je 70-ak paketa s minimalnim higijenskim potrepštinama i hranom.

 Tradicija

'Versi' dodatno zagrijavali atmosferu

Metković, 23.12.2017. - „Domače je domače“ – rekli bi Zagorci, s čime se slažemo jer je večeras domaći bend Versi napravio štimung pred adventsko-božićnim kućicama na Trgu dr. Franje Tuđmana.

 Humanitarna priredba

Ivanu Buliću III. Humanitarna božićna utrka

Metković, 23.12.2017. - Danas se u popodnevnim satima trčala Humanitarna božićna utrka, koju SU Neretva run organizira treći put. Prihod od kotizacije namijenjen metkovskoj djeci slabijega imovinskog stanja.

 Folklor

Folkloraši se pred Božić predstavili u revijalnom tonu

Metković, 23.12.2017. - Za razliku od ostalih nastupa tijekom godine, Božićni koncert KUD-a Metković u sklopu Prosinačkih svečanosti bude u lakšem, revijalnom tonu. Tako je bilo i sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a, u kojoj su brojnim posjetiteljima plesom, pjevanjem i glazbom naši folkloraši zaželjeli Sretan Božić i Novu godinu.

 Obavijest

Sutra se u Mobinama zavara promet

Metković, 22.12.2017. - Sutra će se treći put održati Božićna humanitarna utrka pa organizator SU Neretva Run u suradnji s PP Metković i volonterima na sat vremena u potpunosti se zatvara promet za sva vozila u sljedećim ulicama:

 Policija

Sutra od 10 d0 14 sati pojačana kontrola prometa

Metković, 22.12.2017. - Sutra, 23. prosinca na cijelom području Republike Hrvatske provest će se akcija nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenja mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

 Zanimljivosti

Dani će duljiti, ali jako sporo

Metković, 22.12.2017. - Već nekoliko dana sunce nam izlazi i zalazi u isto vrijeme, a dan traje točno 9 sati. Dani će duljiti ali sporo. Velji će biti u veljači, otkuda je ime tomu jedinom „ženskom“ mjesecu.

 

 Nakladništvo

Kalendar s ilustracijama ptica delte Neretve

Metković, 22.12.2017. - Prirodoslovni muzej Metković otisnuo je stolni kalendar za 2018. s motivima ptica iz knjiga Ptice delete Neretve. Kalendar je nastao u suradnji toga muzeja s Hrvatskom prirodoslovnim Muzejom u Zagrebu.

 Rad udruga

Božićnim domjenkom veterani Četvrte zaključili 2017. godinu

Metković, 22.12.2017. - Tradicionalni božićni domjenak Udruge veterana IV. gardijske brigade HV-a, podružnice za DNŽ, sinoć je održan u Župnoj dvorani u Vidu.

 Manifestacije

Unatoč hladnoći 'Slatki Božić u Neretvi' okupio brojne posjetitelje

Metković, 22.12.2017. - Manifestacija Slatki Božić u Neretvi s humanitarnim sajmom sinoć je organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Srednje škole Metković održana u Gradskome parku.

 Humanost

Solidarnost na djelu

Metković, 21.12.2017. - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudske solidarnosti policijski službenici Policijske postaje Metković jučer, 20. prosinca uručili su prigodne pakete Crvenom križu Metković.

 Koncert

Božićni koncert OGŠ Metković

Metković, 21.12.2017. - Galerija GKS-a tradicionalno je mjesto održavanja Božićnoga koncerta, što ga u predblagdanske dane svake godine organizira Osnovna glazbena škola Metković. Sinoć je na njemu nastupilo 25 učenika od trećega do šestoga razreda.

 Čestitka

Čestitka Neretvinih limačica

Metković, 21.12.2017. - Sretan Božić te puno zdravlja i sreće u novoj, 2018. godini žele vam limačice NK Neretva.

 

 Policija

Detaljna kontrola na granici

Metković, 21.12.2017. - Zbog povećanih gužvi koje se uoči početka božićnih i novogodišnjih blagdana očekuju na graničnim prijelazima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske želimo obavijestiti građane da se najveće gužve očekuju od poslijepodnevnih sati u petak, 22. prosinca do popodnevnih sati u nedjelju, 24. prosinca.

 Gradska uprava

Usvojen Prijedlog Proračuna od 49.172.058,50 kuna

Metković, 21.12.2017. - Pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića, sinoć je u Zgradi političkih stranaka održana VI. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića. Na Dnevnome redu našlo se čak 27. točaka, a najvažnija se odnosila na Prijedlog Proračuna Grada Metkovića za 2018. i projekcije za 2019. i 2020. godinu. Svi prijedlozi usvojeni su, što jednoglasno, a što većinom glasova.

 Akcija

Fotkaj se i pomozi

Metković, 21.12.2017. - Gradska organizacija SDP-a Metković poziva sugrađane na tradicionalnu humanitarnu akciju Fotkaj se i pomozi u subotu, 23. 12. 2017. na Trgu kralja Tomislava od 9:30 do 11:30.

 Gradske vijesti

Predblagdansko ozračje ide dalje

Metković, 20.12.2017. - Unatoč temperaturi koja se bliži ništici, na Trgu dr. Franje Tuđmana večeras je bilo prilično živo. Goste su zabavljali metkovski bendovi Soulflake i Eho, a metkovsko Društvo prijatelja Hajduka iskoristilo je prigodu za upis članova. Kažu da su brojniji za pedesetak novih.

 Poziv

Učlanite se u Društvo prijatelja Hajduka Metković

Metković, 20.12.2017. - Društvo prijatelja Hajduka Metković idućih će 20-ak dana provoditi akciju učlanjivanja na raznim mjestima u gradu. Učlanjivanje počinje danas ispred Gradske sportske dvorane od 19 sati, a inače će se kada je neki događaj organizirati i ispred GKS-a, na Trgu kralja Tomislava, preko puta pošte i u prigradskim naseljima. O točnim lokacijama i vremenu učlanjivanja Društvo će detaljnije obavještavati putem FB stranice DPH Metković.

 

 Upozorenje

Osjetljivi na hladnoću, stojte doma

Metković, 20.12.2017. - Danas je Državni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na hladnoću koja sljedećih dana može djelovati na zdravlje. Nadamo se da ih ove zime neće biti onoliko (naročito modrih) koliko ih je ljetos bilo za paklene vrućine. Inače, zima nam „stiže“ 22. prosinca u 6 sati i 30 minuta.

 

 Koncert

Svemetkovski božićni koncert 'Sretan ti Božić, narode moj!'

Metković, 20.12.2017. - Nakon prošlogodišnjega uspjeha, svemetkovski božićni koncert Sretan ti Božić, narode moj! i ove je godine okupio velik broj izvođača, koji su sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a brojnoj publici otpjevali i odsvirali 18 pjesama.

 Humanost

Za OB Dubrovnik 40 doza krvi

Metković, 19.12.2017. - U organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković jučer je u predvorju Gradskoga kulturnog središta održana deseta ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi. Akciji se odazvalo 54 dobrovoljnih darivatelja, među njime četvero prvi put, a prikupljeno je 40 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Koncert

Sretan ti Božić, narode moj!

Metković, 18.12.2017. - Svakako sutra ne propustite veliki božićni koncert Sretan ti Božić, narode moj! , koji će u 19 sati početi u obnovljenoj kazališnoj dvorani GKS-a.

 Manifestacije

Humanitarni advent na Jerkovcu

Metković, 18.12.2017. - Neka Božić bude svima – rekli su mladi iz Udruge lađara Jerkovac te uz pomoć svojih roditelja, susjeda i prijatelja, treći put organizirali Humanitarni advent na Jerkovcu, koji se sinoć održao na početku Ulice Eugena Kvaternika.

 Tradicija

Božić u Neretvi

Metković, 17.12.2017. - Svaku večer manifestacija Božić u Neretvi okupi pred montažnim ugostiteljskim kućicama na Trgu Franje Tuđmana mnoge naše sugrađane i goste, koji dođu na predblagdansko druženje uz dobru spizu. Izbor je velik, a sinoć se za glazbeni ugođaj pobrinula popularna metkovska Grupa Narona.

 Humanitarna priredba

U nedjelju popodne svakako svratite na Jerkovac

Metković, 16.12.2017. - Vrijeme je došašća pa UL Jerkovac na svome „trgu“, na početku Ulice Eugena Kvaternika (računa se od Zagrebačke), već treći put zaredom pod geslom Neka Božić bude svima organizira Humanitarni advent na Jerkovcu.

 Čestitka

Metkovski studenti najbolji inovatori Dalmacije

Metković, 15.12.2017. - Još kao gimnazijalci, Metkovci Božo Jovanović Bartulović, Ivan Pavlović i Frano Rajič razvili su inovaciju Smart speed bumps, koji je portal srednja.hr u svibnju ove godine nagradio drugim mjestom na projektu Ideja godine. Potom su se o njihovim pametnim ležećim policajcima raspisali svi relevantni hrvatski mediji, da bi kao kruna svega, došla Zlatna diploma koju su na 29. natječaju za Najbolju inovaciju Dalmacije osvojili u ponedjeljak.

 Koncert

Erna s kolegama pobrala velik pljesak

Metković, 15.12.2017. - Kvartet saksofona UMAS, koji čine studenti Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Gordana Tudora, sinoć je u Galeriji GKS-a održao koncert u sklopu Prosinačkih svečanosti.

 Poziv

Dođite na I. Veslačku noć

Metković, 14.12.2017. - VK Neretvanski gusar i Restoran Tabakera pozivaju vas na I. Veslačku noć, koja se u petak, 15. prosinca od 21 sat održava u Tabakeri. Pub&resto Tabakera zadužena je za dobru spizu, a za štimung jamči The Beatless tribute band.

 

 Kazalište

AKO izveo predstavu za 'Leptiriće'

Metković, 14.12.2017. - Amatersko kazalište Opuzen sinoć je na pozornici GKS-a izvelo predstavu Hrvoja Barbira Barbe Crnostrig u eteru, od koje je prihod namijenjen Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

 Poziv

Neretvani, okupite se u Zagrebu 16. prosinca!

Metković, 13.12.2017. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve poziva vas u subotu, 16. prosinca 2017. na Godišnju skupštinu Društva, predstavljanje 9. broja Hrvatskoga neretvanskog zbornika i božićni domjenak u svojim prostorijama, u Prosenikovoj 11, na Jarunu. Jamče vam kratak službeni dio, zabavno predstavljanje i ugodno druženje. Dođite!

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje donji dio P. Krešimira IV.

Metković, 13.12.2017. - Zbog planiranih radova udešavanja zaštite u novoizgrađenoj GTS 10/0,4 kV Krvavac 3 (Komazini) u četvrtak, 14. prosinca od 9 do 10sati bez električne energije bit će potrošači u ulici Petra Krešimira IV. od kućnoga broja 190 do 398. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

Veselo, veselo u susret Božiću

Metković, 13.12.2017. - Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića sinoć je bila domaćinom tradicionalnoga Božićnog koncerta dječjih zborova, koji redovito privuče brojnu publiku. Tako je bilo i sinoć u Galeriji GKS-a Metković.

 Rad udruga

Nešto staro za nešto novo

Metković, 12.12.2017. - Danas je u prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić održana radionica Nešto staro za nešto novo na kojoj su odbačene staklenke dobile blagdansko ruho i postale novi uporabni predmeti.

 Akcija

Neretvanski studenti – medicinari velikoga srca

Metković, 12.12.2017. - Prošle je subote u Sv. Nedjelji održano Vijeće KoHOM-a (Koordinacija hrvatske obiteljske medicine) – udruga liječnika opće/obiteljske medicine). Potaknuti akcijom studenata medicine iz Udruge Medicinari velikoga srca, koji u blagdanske dane darivaju djecu u svim hrvatskim bolnicama, vijećnici su donijeli razne igračke igračke.

 Koncert

VIS 'Emanuel' nastupio u crkvi sv. Ilije

Metković, 11.12.2017. - VIS Emanuel, jedan od najpoznatijih hrvatskih vokalno-instrumentalnih sastava koji njeguje kršćansku glazbu, jučer je nakon večernje mise održao koncert u crkvi sv. Ilije.

 Zaštita prirode

Borba protiv krivolova na ptice u delti rijeke Neretve

Metković, 11.12.2017. - Tijekom 7. i 8. prosinca 2017. djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije proveli su akciju uklanjanja ilegalno postavljenih objekata u posebnim ornitološkim rezervatima Prud i Pod Gredom, a sukladno Rješenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

 Akcija

Uljepšaj baki Božić

Metković, 11.12.2017. - Udruga DOBRA u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Metković i ove godine tradicionalno provodi akciju Uljepšaj baki Božić. Svrha akcije je prikupljanje higijenskih potrepština i/ili prehrambenih proizvoda za korisnike Programa Pomoć u kući i za socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe s ruralnoga područja doline Neretve.

 Obavijest

U četvrtak sastanak Čistoće s predstavnicima stanara i upraviteljima zagrada

Metković, 11.12.2017. - Dana 1. studenoga 2017. na snagu je stupila Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 50/2017), a temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Grad Metković će donijeti Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, a temeljem iste će se izvršiti i promijene u sustavu prikupljanja i odvoza otpada. Najveće promijene se očekuju upravo kod višestambenih jedinica.

 Elektroopskrba

Prevlaka sutra bez struje

Metković, 10.12.2017. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10(20)/0,4 kV Metković 25 (Prevlaka) 11. prosinca (ponedjeljak) od 9 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači na Prevlaci. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Šport

Na današnji dan prije 48 godina 'Iza Vage' igrali Neretva i Dinamo

Metković, 10.12.2017. - Na današnji dan prije 48 godina (10. prosinca 1969.) na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica Jugoslavenskoga kup-natjecanja između Neretve i Dinama. Dinamo je pobijedio rezultatom 6:1. Kako god to izgleda uvjerljivo, Neretva je u prvome poluvremenu bila ravnopravan takmac.

 Tradicija

Metkovski mališani s vatrogascima okitili jelu

Metković, 10.12.2017. - Danas je na Trgu kralja Tomislava u organizaciji Grada Metkovića, TZ grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport nakon prigodnoga programa okićena velika božićna jela.

 Obrazovanje

V. Večer matematike u Gimnaziji Metković

Metković, 10.12.2017. - U Gimnaziji Metković u petak je održana V. Večer matematike, kojoj je ove godine glavni sponzor na državnoj razini Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a od ove se godine dobila i potpora Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 Festival

Antoniji Šabić iz Zmijavaca I. 'Framasong'

Metković, 10.12.2017. - To je trebalo vidjeti i čuti! Sinoć je u metkovskome GKS-u održan I. Framasong, festival po kojemu bi Metković, između ostaloga, mogao za koju godinu biti još poznatiji.

 Tradicija

Jutros ukrašavanje jele na Trgu

Metković, 10.12.2017. - Grad Metković, Turistička zajednica grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport danas u 10 sati na Trgu kralja Tomislava organiziraju tradicionalno ukrašavanje božićne jele.

 Obrazovanje

Profesori SŠ Metković na Erasmusu u Latviji

Metković, 9.12.2017. - Petar Nikolić i Nina Bjeliš, profesori Srednje škole Metković, boravili su u Latviji u sklopu Erasmus+ projekta Water unites us. Cilj prvog radnog transnacionalnog sastanka bio je dogovoriti daljnji tijek projektnih aktivnosti, ali i upoznati se s latvijskim školskim sustavom te prirodnim i kulturnim znamenitostima Rige, Olainea, Jurmale i Jelgave.

 Rad udruga

Tribina Udruge 'Naš Hajduk'

Metković, 9.12.2017. - Oko 130 navijača i prijatelja Hajduka sinoć je došlo u Galeriju GKS-a na tribinu Udruge Naš Hajduk, koju je organiziralo novopokrenuto Društvo prijatelja Hajduka Metković.

 Manifestacije

Započeo 'Božić u Neretvi'

Metković, 8.12.2017. - Nastupom Gradske glazbe Metković i Mješovite klape Sveti Nikola, večeras je na Trgu dr. Franje Tuđmana započela ovogodišnja manifestacija Božić u Neretvi.

 Projekti

Napreduju radovi u Sportskoj

Metković, 8.12.2017. - Radovi na uređenju dijela Sportske ulice teku prama planu. Danas je počelo postavljanje rubnika budućega nogostupa, koji će biti širi nego prije.

 Policija

Uhvaćeni u krivolovu

Metković, 8.12.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče i Policijske postaje Metković dvojica muškaraca osumnjičena su za kazneno djelo nezakonitoga lova.

 Kazalište

Kako je dječak Srećko spasio Božić

Metković, 8.12.2017. - Danas su nove kazališne stolice prvi put bile u funkciji – kazališta. Čast da u njih prvi sjednu pripala je učenicima nižih razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 Obavijest

Večeras uz Trg privremena regulacija prometa

Metković, 8.12.2017. - Obavještavaju se sudionici u prometu da će večeras zbog postavljanja božićnoga drvca na Trgu kralja Tomislava biti uspostavljena privremena regulacija prometa na državnoj cesti D-9, na dijelu Ulice Stjepana Radića. Promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom. Privremena regulacija prometa započet će u 20 sati i trajat će do završetka radova.

 

 In memoriam

Umro je Sinkola

Metković, 8.12.2017. - Jučer je u Metkoviću u 78. godini umro Nikola Bebić Sinkola, dijete našega grada, rođen pod samom njegovom kapom.

 Projekti

Dolina Neretve na 'Topoteci'

Metković, 8.12.2017. - U prostorijama Volonterskoga centra Dobra sinoć su Ladislav Dobrica, Renata Horvat i Tihomir Pleše iz Hrvatskog državnog arhiva predstavili virtualnu platformu Topoteka, čija je svrha uključiti lokalnu zajednicu u digitalno arhiviranje i javno izlaganje građe (fotografije, dokumenti, audio/video zapisi…), koja je nedostupna, budući da se uglavnom nalazi u privatnim zbirkama.

 Naši u svijetu

Hrvati u Bostonu s predsjednicom slavili početak adventa

Metković, 8.12.2017. - Evo jedne vijesti zanimljive nama Metkovcima. Predsjednica se Kolinda Grabar Kitarović u sklopu svoga posjeta SAD-u sastala s hrvatskom zajednicom u Bostonu. Mirena Bagur, predsjednica NEFC-a (New England Frineds of Craoatia) zahvalila je predsjednici na posjetu – osobito u vrijeme kada slavimo 25. obljetnicu našega zagovaranja za Hrvatsku, što je pridonijelo uspostavi diplomatskih odnosa s SAD-om – rekla je Bagur.

 Radionica

Veliki odmor za ptice

Metković, 7.12.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva male kreativce i zaljubljenike u prirodu na posljednju radionicu u 2017., koja će se u subotu, 9. prosinca održati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta od 10 do 12 sati.

 Obavijest

Noćas iza ponoći ponovno možemo preko GP Gabela Polje

Metković, 7.12.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan poslao nam je priopćenje za medije u svezi ponovnoga privremenog otvaranja GP Gabela Polje I za međunarodni promet putnika.

 Obrazovanje

Nove stipendije za konobare i kuhare Srednje škole Metković

Metković, 7.12.2017. - U suradnji s hotelskom kućom Hoteli Živogošće našoj školi opet su odobrene nove stipendije s još boljim uvjetima u odnosu na one prije dvije godine. Radi se o 17 novih stipendija; 11 za kuhare i šest za konobare.

 Tradicija

Mnoštvo djece na Trgu dočekalo sv. Nikolu

Metković, 6.12.2017. - Tradicionalan doček sv. Nikole danas su na Trgu kralja Tomislava upriličili TZ grada Metkovića u Udruga lađarica Metkovke.

 Posao

Više od 220 Metkovaca zaposleno na šest mjeseci

Metković, 6.12.2017. - Više od 220 nezaposlenih s područja Grada Metkovića danas je iz ruka gradonačelnika Dalibora Milana primilo ugovore o radu na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci.

 Poduzetništvo

Obrt kao oblik samozapošljavanja

Metković, 6.12.2017. - Centar za poduzetništvo poziva na besplatan seminar Obrt kao oblik samozapošljavanja, koji će se održati 15. prosinca (petak) s početkom u 10 sati u prostorijama Autoškole Žabac u Metkoviću.

 Elektroopskrba

Prevlaka i sutra bez struje

Metković, 6.12.2017. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10(20)/0,4 kV Metković 25 (Prevlaka) 7. prosinca (četvrtak) od 10 do 15 sati bez električne energije bit će potrošači na Prevlaci. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

Glazbeni osnovnoškolci muzicirali za Sv. Nikolu

Metković, 6.12.2017. - Tradicionalnim koncertom u Galeriji GKS-a Metković, Osnovna glazbena škola Metković obilježila je Svetoga Nikolu.

 Izložba

Biži, biži, kuga mori!

Metković, 6.12.2017. - Dvojac Ivan Vekić i Ivan Volarević priredio nam je još jednu zanimljivu izložbu lokalne tematike, ali širega značaja. Riječ je o izložbi Materijalna svjedočanstva o zaraznim bolestima i epidemijama u dolini Neretve, koja je sinoć u otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 Tradicija

Doček sv. Nikole na Trgu

Metković, 6.12.2017. - Kao i dosadašnjih godina, danas Udruga lađarica Metkovke u suradnji s Turističkom zajednicom grada Metkovića na Trgu kralja Tomislava organizira prigodan program povodom sv. Nikole.

 Radionica

Motivacijska radionica o volontiranju

Metković, 6.12.2017. - Metkovskim gimnazijalcima jučer je u njihovoj školskoj knjižnici održana radionica Uvod u volontiranje, koju je povodom Međunarodnoga dana volontera uime Volonterskoga centra Dobra provela voditeljica projekata Simona Pavlović.

 Elektroopskrba

Prevlaka sutra bez struje

Metković, 5.12.2017. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10(20)/0,4 kV Metković 25 (Prevlaka) 6. prosinca (srijeda ) od 10 do 11 sati bez električne energije bit će potrošači na Prevlaci. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Manifestacije

Okrugli stol na temu 'Dani o. Ante Gabrića'

Metković, 5.12.2017. - I sljedeće će se godine koncem veljače održati manifestacija Dani o. Ante Gabrića, posvećena tom najpoznatijem Metkovcu, isusovcu i misionaru u Indiji te suradniku sv. Majke Terezije.

 Obrazovanje

Tridesetak nezaposlenih dobilo diplome novih zanimanja

Metković, 5.12.2017. - Tridesetak polaznika programa osposobljavanja za pomoćnoga kuhara, slastičara, konobara i sobara, s područja koje pokrivaju ispostave HZZ-a Metković i Ploče, jučer je dobilo diplome koje im se upisuju u e-radnu knjižicu i koje se priznaju u EU.

 Zaštita okoliša

Mjesec u perigeju, snijeg na Veležu i pokoja bočica

Metković, 5.12.2017. - Jučer ujutro smo na dnu Šetališta 116. brigade HV-a pokušali uhvatiti tzv. super-mjesec, no okasnili smo. Stoga nam do daljnjega ostaje lanjska fotografija, kada smo ga uhvatili za Babinom gomilom. Ipak, iz toga je „neuspjeha“ nastao nusproizvod. Serija fotografija, koje smo na povratku uz Neretvu načinili na 900 metara dugu šetalištu.

 Rad udruga

DPH Metković poziva na tribinu Udruge 'Naš Hajduk'

Metković, 4.12.2017. - Iz Društva prijatelja Hajduka Metković obavijestili su nas o svome osnivanju i početku rada 29. studenoga ove godine. Udruga istoga imena postojala je i prije, ali je prestala djelovati. Kažu da je riječ o potpuno novom DPH-u, s novim ljudima i idejama.

 Humanitarna priredba

Sudjelujte u III. Božićnoj humanitarnoj utrci

Metković, 4.12.2017. - Sportska udruga Neretva run iz Metkovića organizira III. Božićnu humanitarnu utrku, koja će se održati 23. prosinca. Sav prihod od utrke, kao i prošle dvije godine, ide za djecu slabijeg imovinskog stanja s područja Metkovića. Svi natjecatelji trče s božićnom kapicom, koja je uz startni broj obavezna, a prvih 150 prijavljenih dobiva je na dar.

 Dolina Neretve

Ne zaboravite na Noć Neretvana u Splitu

Metković, 3.12.2017. - Posljednji poziv onima koji su uspjeli ostati neinformirani. III. Noć Neretvana u Splitu održat će se u Hotelu Le Méridien Lav u Podstrani u petak, 15. prosinca s početkom u 19:30. Svirat će vam i pjevat grupa Vertigo i Branko Medak, a nastupit će i članovi KUD-a Metković. Više informacija putem drustvoneretvanast@gmail.com ili 095/197 5043.

 

 Koncert

AZBSI 'Palma' pjevao u crkvi sv. Ilije

Metković, 3.12.2017. - Nakon večernje mise sinoć je u crkvi sv. Ilije pod ravnanjem maestra Franje Klinara nastupio Akademski zbor bazilike Srca Isusova Palma, koji je ime dobio prema zagrebačkoj Palmotićevoj ulici u kojoj se bazilika nalazi.

 Rad udruga

Osnovnoškolci osjetili kako je to biti osoba s invaliditetom

Metković, 3.12.2017. - Danas je Međunarodni dan osoba invaliditetom. Budući da je pao u nedjelju, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj prošloga je petka u suradnji s OŠ Stjepana Radića u svome prostoru za radnu terapiju organizirala posjet učenika nižih razreda te škole.

 Vjerski život

AZBSI sutra pjeva na misi u 11 sati

Metković, 3.12.2017. - Sinoć je u crkvi sv. Ilije koncert održao Akademski zbor bazilike Srca Isusova „Palma“. O tome više uskoro, a danas će u istoj crkvi taj zbor pjevati na misi u 11 sati. Pjevat će se kratka misa Cherlesa Gounoda br. 7 u C duru. Ako niste bili na sinoćnjemu koncertu, eto vam prilike čuti taj izniman zbor.

 Naši u svijetu

Velik uspjeh Josipa Kapovića s Gradskom limenom glazbom Petrinja

Metković, 2.12.2017. - Petrinjski portal53.hr piše da je „Hrvatskom premijerom djela Menu španjolskoga skladatelja Carlosa Pellicera, Gradska limena glazba Petrinja pod vodstvom maestra Josipa Kapovića upisala je svoj grad na svjetsku glazbenu kartu … Kapović je i glavni krivac za sudjelovanje petrinjskog GLG-a u ovom projektu…“

 

 Šport

Nakon bronce u Visokom, u Grudama zlato i srebro

Metković, 2.12.2017. - Djevojčice Rukometnoga kluba Jerkovac s dvaju su se turnira, odigranih u Visokom i Grudama u BiH, vratile s po jednom bronačanom, srebrnom i zlatnom medaljom. Evo što javljaju iz Kluba.

 In memoriam

Metković zapalio svijeće za generala Praljka

Metković, 1.12.2017. - Na poziv Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice za DNŽ, večeras se pred Spomenikom hrvatskim braniteljima iz Metkovića poginulima u Domovinskome ratu okupilo puno bivših branitelja i ostalih građana kako bi paljenjem svijeća odalo počast pok. generalu Praljku.

 Koncert

Koncert zbora u kojemu su pjevali o. Ante Gabrić i Matiša Rajčić

Metković, 1.12.2017. - U subotu, 2. prosinca u 19 sati u crkvi sv. Ilije proroka koncert će održati Akademski zbor bazilike Srca Isusova „Palma“. Koncert je organiziran suradnjom Zbora i Ustanove za kulturu i sport Metković, a financijski ga potpomogao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Prvo je to gostovanje zbora „Palma“ u ovom dijelu naše zemlje.

 Obrazovanje

Stipendije za 30 studenata

Metković, 1.12.2017. - Grad Metković raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Metkovića za akademsku godinu 2017./2018. Dodijelit će se ukupno 30 stipendija koje će se isplaćivati u deset mjesečnih obroka za razdoblje listopad 2017. – srpanj 2018.

 Šport

Metković dobiva EP u kajak-kanu maratonu

Metković, 1.12.2017. - Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković danas su potpisali Ugovor o zajedničkoj organizaciji/provedbi Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu Metković 2018.

 Kultura

Sve je spremno za nova događanja

Metković, 1.12.2017. - Nove kazališne stolice, što ih je Ustanova za kulturu i sport Metković kupila zahvaljujući odobrenom programu na Natječaju Ministarstva kulture RH, spremne su za prve posjetitelje.

 Poziv

Veterani Četvrte pozivaju vas da im se pridružite

Metković, 1.12.2017. - Povodom presude Haškog suda i tragične smrti generala Praljka, članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade podružnica Dubrovačko neretvanske županije sa svojim obiteljima i suborcima zapalit će svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima na rivi u Metkoviću danas u 19 sati.

 

Vijesti iz 12. 2017.
ukupno 103

Milan posjetio PP Metković i Hitnu medicinsku pomoć

Veliki pehar 25. Božićnoga malonogometnog turnira otišao na Jerkovac

Hoće li veliki pehar na Jerkovac ili u Široki Brijeg?

Razbojstvo u Metkoviću

Veslači ispratili uspješnu staru i najavili još uspješniju novu godinu

Glazbari tradicionalno ispratili staru godinu

Poticaji u poljoprivredi preduvjet napretka grada

Veslački domjenak na Unki

Sv. Ivan slavljen na Dragoviji i u M. Prologu

Jerkovčanke u Mostaru treće, a u Makarskoj četvrte

Bravo, Metkovci i Neretvani!

U posljednji tren otkazan koncert 'Vokalista Salone'

Mnoštvo Bebekovih poklonika na sinoćnjem koncertu

Koncert župnih zborova sv. Ilije

Večeras u crkvi sv. Nikole 'Vokalisti Salone'

Raspored blagoslova obitelji

Večeras dva koncerta

Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Gradonačelnikova čestitka

Sviralo se i pjevao Božiću u susret

Uspješno provedena akcija 'Uljepšaj baki Božić'

'Versi' dodatno zagrijavali atmosferu

Ivanu Buliću III. Humanitarna božićna utrka

Folkloraši se pred Božić predstavili u revijalnom tonu

Sutra se u Mobinama zavara promet

Sutra od 10 d0 14 sati pojačana kontrola prometa

Dani će duljiti, ali jako sporo

Kalendar s ilustracijama ptica delte Neretve

Božićnim domjenkom veterani Četvrte zaključili 2017. godinu

Unatoč hladnoći 'Slatki Božić u Neretvi' okupio brojne posjetitelje

Solidarnost na djelu

Božićni koncert OGŠ Metković

Čestitka Neretvinih limačica

Detaljna kontrola na granici

Usvojen Prijedlog Proračuna od 49.172.058,50 kuna

Fotkaj se i pomozi

Predblagdansko ozračje ide dalje

Učlanite se u Društvo prijatelja Hajduka Metković

Osjetljivi na hladnoću, stojte doma

Svemetkovski božićni koncert 'Sretan ti Božić, narode moj!'

Za OB Dubrovnik 40 doza krvi

Sretan ti Božić, narode moj!

Humanitarni advent na Jerkovcu

Božić u Neretvi

U nedjelju popodne svakako svratite na Jerkovac

Metkovski studenti najbolji inovatori Dalmacije

Erna s kolegama pobrala velik pljesak

Dođite na I. Veslačku noć

AKO izveo predstavu za 'Leptiriće'

Neretvani, okupite se u Zagrebu 16. prosinca!

Sutra bez struje donji dio P. Krešimira IV.

Veselo, veselo u susret Božiću

Nešto staro za nešto novo

Neretvanski studenti – medicinari velikoga srca

VIS 'Emanuel' nastupio u crkvi sv. Ilije

Borba protiv krivolova na ptice u delti rijeke Neretve

Uljepšaj baki Božić

U četvrtak sastanak Čistoće s predstavnicima stanara i upraviteljima zagrada

Prevlaka sutra bez struje

Na današnji dan prije 48 godina 'Iza Vage' igrali Neretva i Dinamo

Metkovski mališani s vatrogascima okitili jelu

V. Večer matematike u Gimnaziji Metković

Antoniji Šabić iz Zmijavaca I. 'Framasong'

Jutros ukrašavanje jele na Trgu

Profesori SŠ Metković na Erasmusu u Latviji

Tribina Udruge 'Naš Hajduk'

Započeo 'Božić u Neretvi'

Napreduju radovi u Sportskoj

Uhvaćeni u krivolovu

Kako je dječak Srećko spasio Božić

Večeras uz Trg privremena regulacija prometa

Umro je Sinkola

Dolina Neretve na 'Topoteci'

Hrvati u Bostonu s predsjednicom slavili početak adventa

Veliki odmor za ptice

Noćas iza ponoći ponovno možemo preko GP Gabela Polje

Nove stipendije za konobare i kuhare Srednje škole Metković

Mnoštvo djece na Trgu dočekalo sv. Nikolu

Više od 220 Metkovaca zaposleno na šest mjeseci

Obrt kao oblik samozapošljavanja

Prevlaka i sutra bez struje

Glazbeni osnovnoškolci muzicirali za Sv. Nikolu

Biži, biži, kuga mori!

Doček sv. Nikole na Trgu

Motivacijska radionica o volontiranju

Prevlaka sutra bez struje

Okrugli stol na temu 'Dani o. Ante Gabrića'

Tridesetak nezaposlenih dobilo diplome novih zanimanja

Mjesec u perigeju, snijeg na Veležu i pokoja bočica

DPH Metković poziva na tribinu Udruge 'Naš Hajduk'

Sudjelujte u III. Božićnoj humanitarnoj utrci

Ne zaboravite na Noć Neretvana u Splitu

AZBSI 'Palma' pjevao u crkvi sv. Ilije

Osnovnoškolci osjetili kako je to biti osoba s invaliditetom

AZBSI sutra pjeva na misi u 11 sati

Velik uspjeh Josipa Kapovića s Gradskom limenom glazbom Petrinja

Nakon bronce u Visokom, u Grudama zlato i srebro

Metković zapalio svijeće za generala Praljka

Koncert zbora u kojemu su pjevali o. Ante Gabrić i Matiša Rajčić

Stipendije za 30 studenata

Metković dobiva EP u kajak-kanu maratonu

Sve je spremno za nova događanja

Veterani Četvrte pozivaju vas da im se pridružite

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01