-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Čestitka

Sretna Vam 2008.

Metković, 31.12.2007. - Od Veslačkog kluba „Neretvanski gusar“ iz Metkovića dobili smo fotočestitku koju prosljeđujemo posjetiteljima naših stranica. Sretna Vam nova 2008!

 Povijest

Novo u našoj fotodokumentaciji

Metković, 30.12.2007. - Zahvaljujući g. Mariju Talajiću, pasioniranom skupljaču razglednica i fotografija Metkovića, dobili smo podosta novih fotografija iz prošlosti našega grada. Ovdje ih možete pogledati.

 

 Tradicija

Božićni koncert Gradske glazbe

Metković, 30.12.2007. - U Gradskom kulturnom središtu Metković sinoć je Gradska glazba „Klement Visković“, pod ravnanjem prof. Zvonka Kneževića, održala već devetnaesti tradicionalni Božićni koncert.

 Zanimljivosti

Vol na ražnju

Metković, 30.12.2007. - Jučer je u organizaciji metkovskog hotela „Narona“ održan Dan Neretve. Uz obilje ića i pića te žive glazbe u izvedbi lokalnih bendova ipak je najveća atrakcija dana bio vol (stručnjaci kažu junac) na ražnju koji se pekao ispred Hotela na Trgu kralja Tomislava.

 Fotografija

Može li EXIF biti dokaz?

Metković, 27.12.2007. - Slučaj bilogorskog lova na divlje svinje koji posljednjih dana puni medijski prostor otvorio je neka tehnička pitanja. Jesu li objavljene fotografije stare četiri godine ili su zaista učinjene prije nekoliko dana.

 Šport

Završen Božićni malonogometni turnir

Metković, 24.12.2007. - Jučer je odigrana završnica Božićnog malonogometnog turnira što se već petnaesti put održava u organizaciji Ustanove Športski objekti, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.

 Iz tiska

Sreća se ne može kupiti, jer ima Božji pečat

Metković, 24.12.2007. - Potrebno je nadići razinu Homo oeconomicusa i otkriti svijet ljudskih i kršćanskih vrednota Onaj tko je najbolje znao što je život jer je sam bio Život, poručuje nam: »Ne živi čovjek samo o kruhu...«, kaže u današnjem Vjesniku mons. Marin Barišić.

 

 Gradske vijesti

Sanacija čempresa

Metković, 20.12.2007. - Pod nadzorom Ivana Stanovića, ravnatelja Javne ustanove za upravljanjem zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ iz Dubrovnika, obavljena je sanacija čempresa pored Gradskog kulturnog središta.

 Gradske vijesti

U posjeti starijima i nemoćnima

Metković, 20.12.2007. - Kako bi u blagdansko vrijeme razveselili štićenike staračkog doma koji djeluje pri Samostanu Svete Obitelji Služavki Malog Isusa u Metkoviću, članovi Crvenog križa Metković s volonterima posjetili su Samostan. Tom prigodom Nela Orlović, ravnateljica Crvenog križa, uručila je deke i prigodne darove sedmorici starih koje trenutno borave u domu.

 

 Povijest

Metkovska i vidonjska prezimena

Metković, 19.12.2007. - Evo jedne teme koja će, vjerujemo, mnogima biti zanimljiva. Radi se o dva teksta u kojima naš Metkovac Domagoj Vidović sa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu donosi podrijetlo metkovskih i vidonjskih (Vidonje) prezimena. Prvi tekst je članak objavljen u Zborniku Don Mihovil Pavlinović i Neretva, a drugi je izvorni znanstveni rad objavljen u Foliji Onomastici Croatici, časopisu koji izdaje HAZU. Pogledajte Metkovsko stanovništvo u doba javnoga djelovanja don Mihovila Pavlinovića i Nacrt za vidonjsku antroponimiju.

 

 Koncert

Nastupi Glazbene škole i dječjih zborova

Metković, 19.12.2007. - U nizu predblagdanskih događaja sinoć su na dva mjesta održani Božićna koncerti. Učenici i Osnovne glazbene škole Metković koncertrirali su OŠ Stjepana Radića, a u GKS-u nastupili su dječji zborovi.

 Trgovina

Otvoren Super Konzum

Metković, 18.12.2007. - Na prigodnoj svečanosti, uz brojne poslovne partnere i uzvanike, u Metkoviću je otvoren Super Konzum. Novu Konzumovu prodavaonicu otvorili su predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.

 Šport

Karataši uspješni u Dalmatinskoj ligi

Metković, 18.12.2007. - Prošle subote završeno je posljednje, 4. kolo Dalmatinske karate lige u borbama za 2007. Članovi Karate kluba Metković osvojili su ukupno 9 medalja, jedno zlato, jedno srebro i sedam bronci.

 Koncert

Nastup učenika glazbenih škola

Metković, 18.12.2007. - U kapeli Svete Obitelji Služavki Malog Isusa održan je koncert učenika osnovnih glazbenih škola Pučkog otvorenog učilišta iz Ploča i Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića koji klavir uče u klasi prof. Iride Oršulić-Antić. Nastupilo je 25 mladih glazbenika, od kojih je šesnaestoro učenika prvog razreda imalo prvi javni nastup.

 Predstavljanje knjige

Ptice delte Neretve

Metković, 18.12.2007. - U Ornitološkoj zbirci Metković jučer su predstavljene dvije knjige „Ptice delte Neretve“, autorice Davorke Kitonić. Knjige su napisane tako da daju opise vrsta, a zahvaljujući fotografijama moguće je i raspoznavanje. Također donose i aktualne podatke o tome gdje je u delti Neretve, prema istraživanje autorice, moguće vidjeti pojedinu vrstu.

 Internet

Još jedna obmana

Metković, 18.12.2007. - „Hoax“ je uobičajeni engleski termin za širenje panike o lažnim virusima i sličnim računalnim nametnicima. Ovih dana putem elektronske pošte u optjecaju je još jedan, o kojem smo već pisali prije deset mjeseci.

 Priroda

Komercijalni uzgoj školjaka na ušću

Metković, 15.12.2007. - Osim bure koja danas, a prognostičari kažu i sutra, dere dolinom Neretve, sutra bi moglo biti burno i u kominskom Domu kulture. Za nedjelju u 14 sati tamo je najavljena prezentacija „Komercijalni uzgoj školjaka u jezeru Parila“.

 Predstavljanje knjige

Povijest Crkve u Hrvata

Metković, 15.12.2007. - U GKS-u Metković sinoć je predstavljena knjiga „Povijest Crkve u Hrvata“, autora dr. don Mile Vidovića, a u nakladi Ogranaka Matice hrvatske Metković i Crkve u svijetu iz Splita. Prvo izdanje knjige, tiskano je 1996., a nakon dobrih kritika te u vrlo brzo rasprodanih 1500 primjeraka, dr. Vidović se odlučio tiskati drugo, dopunjeno izdanje.

 Izložba

Tiha noć

Metković, 14.12.2007. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković sinoć je otvorena skupna izložba „Tiha noć“ na kojoj se predstavilo deset umjetnika. Shodno tradiciji kraja iz kojeg dolaze te osobnom viđenju izložili su poznate prikaze Božića u kojima se prepoznaju tri najpoznatije teme Božićnog ciklusa – Navještenje, Rođenje i Poklonstvo kraljeva.

 Gradske vijesti

DM donirao novac i informatičku opremu

Metković, 14.12.2007. - Hana Matić, regionalni menadžer za DM (Drogerie Markt), uručila je ček u iznosu od 20 tisuća kuna Višnji Bukvić, ravnateljici Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković. Donacija je realizirana povodom jučerašnjeg otvaranja nove prodavaonice DM-a u Metkoviću, a osim čeka u Dom će stići i informatička oprema.

 Kazalište

Neumorni Sokolović

Metković, 13.12.2007. - Zihjah Sokolović je sinoć uspio metkovsku publiku dva i pol sata držati prikovanom za stolice otkud su svako malo provaljivale salve smijeha.

 Iz Poglavarstva

Usvojen Proračun za 2008.

Metković, 13.12.2007. - Na danas održanoj Sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojen je niz prijedloga među kojima je i Prijedlog proračuna Grada Metkovića za 2008. i Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna grada Metkovića za 2008. Proračun za 2008. iznosi 29.284.000,00 kuna, od toga 29.184.000,00 kuna planiranih i 100.000,00 kuna neplaniranih prihoda.

 Mediji

ZERP, ERP, RP, P

Metković, 13.12.2007. - Da nije Josip Friščić glavni partner u sastavljanju nove Vlade, o ludostima koje su se dogodile oko ZERP-a nikad se zapravo ne bi govorilo. Sanader bi u miru izvrdao zakon koji stupa na snagu prvog siječnja iduće godine i sve bi prošlo prilično bezbolno - piše politički web magazin Drugi film. A što piše u famoznom Zapisniku (Ugovoru) pogledajte na stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

 

 Fotografija

Dolina Neretve kroz objektiv F. Cogolija

Metković, 12.12.2007. - Poznati talijanski fotograf Franco Cogoli početkom rujna 2007. je obišao dolinu Neretve tražeći motive za fotoreportažu o dolini koja će izaći u turističkim časopisima. Ovdje donosimo neke od fotografija koje nam je g. Cogoli ustupio za objavljivanje na na našim web stranicama. Pogledajte.

 

 Izdavaštvo

Književna kritika o Zvonimiru Remeti

Metković, 12.12.2007. - U izdanju Dore Krupičeve iz Zagreba nedavno je izašla knjiga „Književna kritika o Zvonimiru Remeti“ u kojoj su sabrani tekstovi poznatih hrvatskih književnika i književnih kritičara od vremena II. svj. rata do danas. U knjizi, što ju je priredio Branimir Donat, mogu se pročitati zapisi o Zvonimiru Remeti iz pera Vinka Nikolića, Dubravka Jelčića, Branimira Donata i drugih.

 Fotografija

Nekoliko novih

Metković, 10.12.2007. - Obično pred blagdane, kad mnogi Metkovci dolaze doma, svima onima koji to ne mogu darujemo nekoliko novih fotografija Metkovića. Klikom ih možete povećati, a povećanu panoramsku klikom na zelenu naslovnicu vući lijevo-desno.

 Predstavljanje knjige

OŠ Stjepana Radića 1845.-2007.

Metković, 9.12.2007. - U Gradskom kulturnom dredištu Metković sinoć je svečano predstavljena knjiga „Osnovna škola Stjepana Radića u Metkoviću 1845. – 2007.“, autora dr. sc. Ivana Jurića koja je kao malo koja do sada privukla veliki broj Metkovaca u kazališnu dvoranu.

 Akcija

Donacijski koncert

Metković, 8.12.2007. - U organizaciji Udruge mladih grada Metkovića „Kolektiv“, sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održan donacijski koncert u svrhu prikupljanju sredstava za obnovu orgulja u župnoj crkvi Sv. Ilije.

 Obrazovanje

Dan OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 7.12.2007. - Povodom blagdana Sv. Nikole koji OŠ Don Mihovila Pavlinovića slavi kao Dan škole jučer je u atriju Škole upriličena svečanost za sve bivše i sadašnje djelatnike i goste.

 Vjerski život

Proslava blagdana Sv. Nikole Biskupa

Metković, 6.12.2007. - Danas je svečano na desnoj strani Metkovića na kojoj se prostire župa Sv. Nikole Biskupa. Obilježavanje blagdana svoga sveca zaštitnika župljani su započeli sinoć kada je Sv. Nikola podijelio 430 paketića sa darovima najmlađima.

 Kazalište

Crvenkapica vrtićanima

Metković, 5.12.2007. - Danas je splitsko kazalište „Licem u lice“ za metkovske vrtićane izvelo lutkarsku predstavu Crvenkapica. Uvijek je zanimljivo pogledati kako najmlađi sa zanimanjem prate živu predstavu bez obzira na sva tehnička čuda s kojima su se rodili.

 Šport

Završena prva faza rekonstrukcije dvorane

Metković, 5.12.2007. - Danas je u Gradskoj športskoj dvorani Metković, u nazočnosti članova Gradskog poglavarstva i dijela vijećnika Gradskog vijeća Metković, kao i predstavnika gradskih ustanova, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo službeno u uprabu pustio rekonstruirane prostore i profesionalno ozvučenje.

 Gradske vijesti

Darovi osobama s posebnim potrebama

Metković, 5.12.2007. - Ove godine Sv. Nikola prve u gradu je posjetio štićenike Centra za rehabilitaciju koji djeluje u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe u Metkoviću.

 Izložba

Kuzma Kovačić u Galeriji GKS-a

Metković, 4.12.2007. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković u petak je u Galeriji GKS-a otvorena izložba radova akad. Kipara Kuzme Kovačića.

 Šport

Rezultati malonogometnog turnira

Metković, 3.12.2007. - Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani odigrano I. kolo Božićnog malonogometnog turnira i posti-gnuti sljedeći rezultati:

 Zanimljivosti

Posljednje Ćirino putovanje

Metković, 3.12.2007. - Ključni trenutak za razvoj Metkovića bila odluka Austro-Ugarske da se od Metkovića do Mostra izgradi uskotračna pruga kojom su parnjače prometovale od 1885. do 1966. Popularnog Ćiru nakon toga zamjenjuju dizel lokomotive, a nakon njih one na elektromotorni pogon.

 Zanimljivosti

Potonuo Dalmat

Metković, 2.12.2007. - U četvrtak je prilikom tegljenja u splitskoj Sjevernoj luci potonula Istranka, bivši Dalmat, koji je tijela Franje Ferdinanda i njegove supruge Sofije 1914. iz Metkovića prevezao do ušća Neretve. Članak iz Večernjneg lista.

 

 Akcija

Obnova orgulja u crkvi sv. Ilije

Metković, 2.12.2007. - Kada je ljetos orguljaš Miloš Lalošević u crkvi sv. Ilije održao koncert na crkvenim orguljama izjavo je da je oduševljen orguljama no da ih treba temeljito obnoviti. Potaknuti njegovom inicijativom Udruga mladih grada Metkovića „Kolektiv“ i župni ured sv. Ilije pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za obnovu orgulja.

 

Vijesti iz 12. 2007.
ukupno 38

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01