-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Od ponora do Olimpa
NK Neretva – NK Hajduk II 3:2 (1:2)

Metković, 30.11.2014. - Neretva je danas na Igralištu Iza Vage u 17. kolu 3. HNL – jug rezultatom 3:2 nadigrala momčad Hajduka II. Neretvi sve pohvale jer je nakon vodstva Hajduka II od 0:2 uspjela preokrenuti rezultat i osvojiti sva tri boda. Pogotke za domaću momčad postigli su Kaleb u 36., Milinković u 59. i Jerković u 90. minuti, a za Splićane su pogodili Bencun u 9. i Balić u 17. minuti susreta.

 Šport

Zlato Tei Klarić

Metković, 30.11.2014. - U Pločama je 29. studenoga u organizaciji Hrvatskoga karate-saveza i Karate-kluba Porto Tolero održan III. Međunarodni karate-turnir Ploče open 2014. . Natjecalo se preko pet stotina natjecatelja iz 43 kluba iz Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a među njima se našlo i njih 32 iz dvaju metkovskih karate-klubova.

 Predstavljanje knjige

'Zažapska onomastika' Domagoja Vidovića prvi put predstavljena široj javnosti

Metković, 30.11.2014. - U petak je u Galeriji metkovskoga GKS-a široj javnosti prvi put predstavljena knjiga Zažapska onomastika autora dr. sc. Domagoja Vidovića s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

 

 Šport

'Team building' pred utakmicu

Metković, 30.11.2014. - Unatoč tmurnu i kišoviti vremenu jutros su nogometaši i vodstvo NK Neretve bili prilično raspoloženi. Nadamo se da će to raspoloženje prenijeti i na teren Iza Vage gdje dočekuju momčad NK Hajduk 2 koja na papiru slovi za favorita.

 

 Domovinski rat

Svečano obilježena 23. obljetnica 116. brigade HV-a

Metković, 30.11.2014. - Jučer i danas je i Metkoviću obilježena 23. obljetnica osnutka 116. brigade Hrvatske vojske koja je u Domovinskome ratu s ostalim hrvatskim postrojbama obranila dolinu Neretve i šire područje.

 

 Gradska uprava

Održana XIII. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 29.11.2014. - Gradsko vijeće Grada Metkovića jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održalo svoju XIII. sjednicu na čijem se Dnevnom redu našlo šest točaka o kojima je raspravljalo 14 vijećnika.

 Poziv

Kako upravljati višestambenim zgradama

Metković, 29.11.2014. - U utorak, 2. prosinca u Galeriji GKS-a Metković tvrtka Corrigo predstavit će model upravljanja višestambenim zgradama. Tvrtka u tome poslu ima višegodišnje iskustvo pa se pozivaju upravitelji zgrada, voditelji ulaza (predstavnicima stanara) kao i svi drugi da u 17 sati dođu u GKS. Stara latinska kaže: Communio est matere rixarium, tj. suvlasništvo je majka svađa.

 

 Šport

Najava natjecanja sljedećih dana

Metković, 29.11.2014. - Što sve od sportskih zbivanja u Metkoviću možete pratiti sljedećih dana donosimo u izvješću koje je pripremio Nikica Medak.

 Humanost

Zahvalnice i priznanja darivateljima krvi

Metković, 29.11.2014. - Gradsko društvo Crvenog križa Metković sinoć je uz večeru i druženje u restoranu Adria svojim članovima za višestruko darovanu krv uručilo zahvalnice i priznanja. Time je svečano obilježen Dan darivatelja krvi, a podjela zahvalnica Hrvatskoga crvenoga križa započela je dodjelom darivateljima koji su 100, a neki i više od toga broja, darovali krv.

 Obrazovanje

Autori 'Hrvatskoga pravopisa' posjetili Gimnaziju

Metković, 28.11.2014. - Gimnaziju su Metković svojim dolaskom počastili ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. sc. Željko Jozić te znanstvena savjetnica dr. sc. Milica Mihaljević, autori aktualnoga Pravopisa.

 Obavijest

Novac za ogrjev čeka se iz Županije

Metković, 27.11.2014. - Budući da su česti upiti građana vezani uz ogrjev, iz Grada Metkovića obavještavaju kako Grad čeka da mu Županija uplati novac predviđen za ogrjev te da će, čim se to dogodi, novac biti uplaćen građanima koji prema donesenim rješenjima imaju na to pravo.

 

 Zdravlje

Provjerite cjepni status vašega djeteta protiv ospica

Metković, 27.11.2014. - Još uvijek u susjednoj BiH vlada epidemija morbila (ospica, malih boginja), koja je započela u veljači 2014. Uglavnom obolijevaju mala i necijepljena djeca, a postoji mogućnost unosa virusa i pojave bolesti u RH, odnosno našoj županiji. Zbog toga skrećemo pozornost na provjeru cjepnoga statusa vaše djece protiv morbila – priopćuju iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

 

 Zahvala

Hvala vatrogascima na profesionalno obavljenu radu

Metković, 27.11.2014. - Prošle su subotu djelatnici JVP Metković kresali grane platana čija je krošnja ugrožavala stanare obližnjih kuća te prolaznike i promet koji se odvija raskrižjem Puta Narone i Zrinskih i Frankopana. Gospođe Višnja Dall´Era i Zrinka Šušnjar osjetili su potrebu zahvaliti vatrogascima na profesionalno obavljenu radu.

 Rad udruga

Što, zapravo, znači biti tolerantan?

Metković, 27.11.2014. - Provodeći projekt Ministarstva socijalne politike i mladih Organizirane dnevne aktivnosti za starije Udruga Otac Ante Gabrić redovito organizira predavanja na temu Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi.

 Promet

Veća sigurnost na pješačkome prijelazu

Metković, 26.11.2014. - U ulici Kralja Zvonimira (županijska cesta 6220) ispred OŠ Stjepana Radića obavljaju se radovi kako bi se povećala sigurnosti pješaka. Na pitanje o čemu je riječ Županijska uprava za ceste odgovorila nam je sljedeće:

 Rad udruga

Udruga 'Franak' svojim članovima organizira besplatne konzultacije

Metković, 26.11.2014. - Budući da im je Grad Metković osigurao prostor, Udruga Franak će u četvrtak, 27. studenoga svojim članovima, kojih je samo u Metkoviću preko stotinu, organizirati besplatne konzultacije koje će se održati u Gradskom kulturnom središtu u vremenu od 17 do 19 sati.

 

 Šport

Uglavnom neuspješan sportski vikend

Metković, 26.11.2014. - Rezultate sportskih utakmica metkovskih klubova, odigranih između 22. i 24 studenoga, prikupio je Nikica Medak.

 Šport

'Bitka na Neretvi'

Metković, 25.11.2014. - Biciklistički klub Metković je u suradnji sa BK Timun iz Splita organizirao rekreativnu brdsku vožnju pod nazivom Bitka na Neretvi. U toj borbi sa strmim brdskim stazama priključili su im se i članovi BK Ljubuški.

 Šport

Treći regionalni turnir u rukometu

Metković, 25.11.2014. - U nedjelju, 30. studenoga u Metkoviću će se odigrati Treći regionalni turnir u rukometu za mlađe kategorije. Turnir će se odigravati tako da će ekipe biti podijeljene u dvije skupine čije će se utakmice u trajanju od 2 x 25 min. igrati u Gradskoj sportskoj dvorani i Sportskoj dvorani Gimnazije Metković.

 Film

Projekcija crtića 'Žuta minuta'

Metković, 25.11.2014. - U Gradskoj će knjižnici Metković u srijedu, 26. studenoga u 17 sati započeti projekcija crtanoga filma Žuta minuta. Film traje 78 minutna i sinkroniziran je. Besplatne ulaznice preuzmite na porti Knjižnice.

 

 Izbori

Počelo prikupljanje potpisa za kandidaturu

Metković, 25.11.2014. - Noćas u ponoć započelo je dvanaestodnevno prikupljanje potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima 28. prosinca. Na Trgu kralja Tomislava zatekli smo aktiviste metkovskoga SDP-a kako prikupljaju potpise za Ivu Josipovića. Inače, novost je da se potpis može dati samo jednome kandidatu jer će svi ući u bazu podataka pa će se moći provjeriti višestruko potpisivanje.

 

 Rad udruga

Izloženi radovi s umjetničke radionice

Metković, 25.11.2014. - U prošlu subotu je na prostoru Arheološkoga muzeja Narona otvorena izložba radova nastalih od 15. do 22. studenog na Umjetničkoj kiparskoj radionici Narona 2014. koja se četvrtu godinu održala u organizaciji Udruge PowerProgressiveArt.

 Rukomet

Samoborski bregi Metkovcima previsoki

Metković, 25.11.2014. - Vratili smo se z bregov , nažalost bez bodova. Očekivali smo tvrdu utakmicu, bitku za svaku loptu, punu dvoranu i potporu njihovih navijača – izvještava Vinko Kaleb i nastavlja – kratak pregled utakmice dao nam je naš kapetan Jurica Zovko.

 Domovinski rat

Šetalištu uz Neretvu ime 116. brigade HV-a

Metković, 24.11.2014. - Svečano obilježavanje 23. obljetnice osnivanja 116. brigade Hrvatske vojske započet će u subotu, 29. studenoga u 18 sati u crkvi sv. Ilije misom zadušnicom za poginule Metkovce pripadnike te brigade.

 Promet

Uređuje se opasno raskrižje

Metković, 24.11.2014. - Na raskrižju ulica A. K. Miošića i Splitske (državna cesta D 9) obavljaju se radovi na rekonstrukciji spoja tih ulica kao i na izgradnji nogostupa te propusta za odvodnju oborinske kanalizacije ulice A. K. Miošića. Zbog toga je na snagu stupila nova regulacija prometa.

 

 Šport

Zlato i dva srebra za Karate-klub 'Knez Domagoj'

Metković, 23.11.2014. - Metkovski se Karate-klub Knez Domagoj s Prvenstva Dalmacije u Splitu vratio s trima medaljama. Naime, sva su trojica njegovih natjecatelja osvojila po medalju. Vedran Ćupurdija osvojio je zlatnu medalju u borbama u kategoriji juniori +76 kg, a srebrnih su se domogli Petar Jeramaz u kategoriji mlađi seniori -84 kg i Ante Bebić u kategoriji kadeti -70 kg.

 

 Šport

Anamarija Jakić prvakinja Dalmacije

Metković, 23.11.2014. - Danas je u Splitu održano Prvenstvo Dalmacije u karateu za kadetske, juniorske i seniorske uzraste, na kojemu su u borbama nastupila i četiri natjecatelja Karate-kluba Metković. Najbolji uspjeh postigla je Anamarija Jakić okitivši se u kategoriji ml. seniorke -68 kg zlatom i titulom prvakinje Dalmacije.

 Politika

Marino Jerković predsjednik Foruma mladih SDP-a Metković

Metković, 23.11.2014. - U Zgradi političkih stranaka jučer je održana Izborna konvencija Foruma mladih SDP-a Metković na kojoj je za predsjednika izabran Marino Jerković, a za potpredsjednike Dora Parmać i Ante Jakić – stoji na mrežnoj stranici metkovskoga SDP-a.

 

 Kino

Kapović: Uz malo sreće, u kino ćemo s Nove godine

Metković, 23.11.2014. - Već smo pisali da je u završnoj fazi projekt revitalizacije kinoprikazivačke djelatnosti u našemu gradu kojom će se baviti Gradsko kulturno središte Metković, ustanova registrirana i za tu djelatnost. Budući da, osim kina, ima i drugih novosti vezanih uz rad te ustanove, zamolili smo ravnatelja Milana Kapovića da nam kaže o čemu je sve riječ.

 

 Domovinski rat

Veterani se sjetili preminuloga suborca

Metković, 23.11.2014. - Povodom sedme obljetnice smrti svoga suborca pok. Ante Šutala, članovi Udruge vetrana IV. gbr. – podružnice DNŽ jučer su u Boljunima pokraj Stoca posjetili Antin grob na kojemu su zapalili svijeću. Prije toga sudjelovali su na misi u crkvi sv. Ilije proroka u Stocu.

 Gradske vijesti

Nastavljena podjela posuda za otpad, niču i zeleni otoci

Metković, 23.11.2014. - Iz Čistoće Metković d.o.o. javljaju da nastavljaju s podjelom posuda za otpad u novim ulicama pa se projekt zaduženja posuda u svakom domaćinstvu približava svome kraju. Usporedo s time, postavljaju se i kontejneri za odvojeno skupljanje otpada, tzv. zeleni otoci.

 Tribina

Tonči Matulić u GKS privukao mnoštvo

Metković, 22.11.2014. - U četvrtak je u organizaciji Udruge Narenta pred više od tri stotine posjetitelja u Gradskome kulturnom središtu održana tribina Znakovi vremenā: šansa ili bauk, na kojoj je gost predavač bio dr. sc. Tonči Matulić, dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, redoviti profesor te v. d. pročelnika Katedre moralne teologije.

 Gradske vijesti

Vrtićanima prezentiran program 'Vidi i klikni'

Metković, 21.11.2014. - Policijski službenici za prevenciju Policijske postaje Metković u suradnji s HAK-om danas su u Dječjem vrtiću Metković održali prezentaciju edukativnoga programa za sigurnost djece u prometu pod nazivom Vidi i klikni.

 Policija

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Metković, 21.11.2014. - Od 15. studenoga do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti tijekom kojega će policijski djelatnici provoditi niz preventivnih, ali i represivnih aktivnosti u svrhu upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti i suzbijanja takve zlouporabe. Jedna od njih već je provedena u Metkoviću.

 Predavanje

Hiperaktivni sanjari

Metković, 20.11.2014. - Povodom Međunarodnog dana djece jučer je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj predavanje na temu Hiperaktivni sanjari održao Marko Ferek, predsjednik Udruge Buđenje.

 Policija

Zbog iznude uhićen dvojac

Metković, 20.11.2014. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 44-godišnjak i 27-godišnjak se sumnjiče za kazneno djelo iznude u pokušaju.
    Sumnjiči ih se da su početkom studenoga, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, ozbiljnim prijetnjama upućenim anonimnim SMS porukama i telefonskim pozivima pokušali prisiliti 31-godišnjaka na isplatu novčanoga iznosa od 700 tisuća eura.

 Obrazovanje

Priče za uho
Edukativna radionica na njemačkome jeziku

Metković, 20.11.2014. - U prostorijama Goethe-Instituta Zagreb održavala se u studenome jezična radionica pod nazivom Priče za uho. Na radionici su sudjelovali učenici iz svih PASCH-škola Hrvatske, a među njima su bili i učenici Gimnazije Metković Antonija Obrvan i Borna Nikolić.

 Rukomet

Od ponora do pobjede

Metković, 20.11.2014. - Pred šestotinjak gledatelja sinoć se u Gradskoj športskoj dvorani odigrala se jedna od najuzbudljivijih rukometnih utakmica u posljednje vrijeme. Srećom, pobjeda je otišla na našu stranu – piše Vinko Kaleb.

 Šport

I Metkovci okrenuli oko Jabuke

Metković, 19.11.2014. - Regata Jabuka jedna je od najzahtjevnijih jadranskih regata. Start je bio ispred Vodica u petak u 22 sata i jedrilo se do vulkanske hridi Jabuka (pokraj koje kompas poludi jer je puna magnetita) pa natrag do Vodica. Na jedrilici Dehler 38 Blue chip jedrila je mješovita splitsko-metkovska posada, koja je kroz cilj prošla kao četvrta. Za to im je trebalo sedamnaest sati jedrenja.

 Domovinski rat

Svijeće za vukovarske žrtve

Metković, 19.11.2014. - Gradski je park sinoć ponovno bio mjesto na kojemu su se Metkovke i Metkovci, koji pamte Domovinski rat, došli pokloniti vukovarskim žrtvama te na mlađe naraštaje prenijeti sjećanje na njih, ali i na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve, počevši od Škabrnje stradale na dan pada Vukovara.

 Fotografija

Nebeski reflektor

Metković, 19.11.2014. - Pred jutrošnju kišu snimili smo zanimljivu igru nebeskoga svjetla na padinama Površja, brežuljka između Tuzibelja i Crnoga dolca.

 

 Šport

Rezultati utakmica prošloga vikenda

Metković, 19.11.2014. - Kako su metkovski sportski klubovi igrali prošloga vikenda izvješćuje Nikica Medak.

 Domovinski rat

Ponos i pijetet

Metković, 19.11.2014. - Već smo pisali o posjetu Vukovaru veterana IV. gardijske brigade i lađara Crnoga puta koji su jučer sudjelovali u Koloni sjećanja. Među njima je bio i Branko Markota koji nam je poslao svoje fotografije kojima je zabilježio ponosne branitelje i građane koji su došli pokazati pijetet prema vukovarskim žrtvama.

 Predstavljanje knjige

Na Interliberu predstavljena Vidovićeva 'Zažapska onomastika'

Metković, 18.11.2014. - Prekjučer je na Sajmu knjiga Interliber u Zagrebu neslužbeno predstavljena knjiga Domagoja Vidovića Zažapska onomastika u kojoj se tumače antroponimi (osobna imena, prezimena i nadimci) i toponimi (imena naselja, gora, voda i predjela) na području povijesnoga Zažablja koje se nekoć prostiralo u trima državama: Mletačkoj (današnja Općina Zažablje) i Dubrovačkoj Republici (zapadni dio Dubrovačkoga primorja) te Osmanskomu Carstvu (današnja Općina Neum).

 Šport

MNK Podkraj na vrhu UMA lige seniora

Metković, 18.11.2014. - Neriješenim je rezultatom s Rajom Ploče MNK Podkraj preuzeo vrh ljestvice, iskoristivši slobodno kolo koje su imali malonogometaši Pruda.

 Priroda

Spašeni škanjac vraćen u prirodu

Metković, 18.11.2014. - Dolina Neretve nekada je bila ptičji raj. Nažalost, veliku većinu ptica danas možemo vidjeti samo u ornitološkoj zbirci Prirodoslovnoga muzeja u Metkoviću, ali sva je sreća da postoje ljudi koji skrbe o onima koje još uvijek žive tu pokraj nas.

 Domovinski rat

Veterani IV. gardijske brigade u Vukovaru

Metković, 18.11.2014. - Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991., Udruga veterana IV. gardijske brigade, podružnice za DNŽ svojim je članovima, članovima obitelji i prijateljima organizirala odlazak u Vukovar. Njima su u pratnji jednom kombijem išli lađari UL Crni put.

 Domovinski rat

Prije 23 godine ustrojena 116. brigada HV-a

Metković, 17.11.2014. - Prije točno 23. godine Gojko Šušak, ministar obrane Republike Hrvatske, donosi zapovijed o ustrojavanju legendarne 116. brigade HV-a koja je, skupa s drugim postrojbama, obranila dolinu Neretve i šire područje, a čiji su se pripadnici kasnije borili širom Hrvatske.

 Rad udruga

Mađarski ornitolozi ponovno u Metkoviću

Metković, 17.11.2014. - Već je šesti put kako kamp Ornitološkoga društva Brkata sjenica posjećuju prijatelji ornitolozi iz Mađarske, koji su u trima skupinama u Metkoviću boravili po tjedan dana, uz dozvolu Ministarstva okoliša i prirode i Zavoda za ornitologiju HAZ-u.

 Rukomet

Uspješan nastavak sezone

Metković, 17.11.2014. - Rukometaši RK Metković 1963 nastavili su poslije stanke s dobrim partijama na domaćemu terenu i pred 600 gledatelja gostima iz Rijeke vrlo brzo pokazali koliko je tvrd metkovski parket.

 Povijest

Grom i vjetar oborili diva

Metković, 16.11.2014. - Prije točno 80 godina, 16. studenoga 1934., oko 23 sata grom je pogodio poznati metkovski platan koji se nalazio u Gradskome parku točno nasuprot današnjega Hotela Narona. Platan je raspolovljen i uz veliki se tresak srušio na tlo. Naravno takav je događaj ujutro okupio radoznale građane, što je zabilježeno fotoaparatom.

 Šport

Ljepota ženskoga nogometa

Metković, 16.11.2014. - Neko vrijeme nećemo gledati ženski nogomet jer je jesenski dio prvenstva završio – za ŽNK Neretva vrlo uspješno. Kadetkinje su jesenske prvakinje, a seniorke viceprvakinje. Stoga ljubiteljima ženskoga nogometa donosimo nekoliko fotografija s posljednje utakmice kada su seniorke s 3:0 pobijedole ŽNK Dalmacija iz Kaštel Sućurca.

 Šport

Karatašima KK 'Metković' tri medalje u Baru

Metković, 16.11.2014. - S jučer održanoga Međunarodnog turnira Trofej Bara 2014 Karate-klub Metković se vratio s trima medaljama.

 Obljetnice

Četvrt stoljeća metkovskoga HDZ-a

Metković, 16.11.2014. - Proslavi 25. obljetnice osnutka GO HDZ-a Metković sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković nazočilo preko tristo članova i simpatizera te stranke, ali i građana koji su tamo došli čuti što će im reći HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarović.

 Šport

Neretva junački s 5:1 nadigrala Junak

Metković, 16.11.2014. - NK Neretva jučer je na igralištu Iza Vage s visokih 5:1 nadigrala sinjski NK Junak. Golove za domaće postigli su: Ćelić u 26. minuti, Jerković u 49. i 78. te Milinković u 53. i 66. Jedini pogodak za goste iz Sinja postigao je Matijašević u 81. minuti susreta. Nakon 15 odigranih kola Neretva na tablici zauzima šesto mjesto.

 Koncert

Matija Dedić 'razdžezao' brojnu publiku

Metković, 15.11.2014. - „Nemam u Hrvatskoj često prigodu svirati džez pred ovako brojnom publikom“ – rekao je Matija Dedić u kratkom obraćanju brojnoj publici pred početak koncerta kakav rijetko imamo prigodu slušati u našemu gradu.

 Zdravlje

Obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Metković, 15.11.2014. - Udruga dijabetičara grada Metkovića jučer je u Trgovačkom centru Konzum upriličila akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka kojom je obilježila 14. studenoga – Svjetski dan šećerne bolesti.

 Zdravlje

Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Metković, 15.11.2014. - Danas je u Republici Hrvatskoj započelo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti . Tim nam se povodom javio načelnik PP Metković Dragan Sršen.

 

 Šport

Što možemo gledati ovih dana

Metković, 15.11.2014. - Evo pregleda sportskih događanja u gradu tijekom triju sljedećih dana. Pripremio Nikica Medak.

 Natječaj

Grad traži komunalnoga redara

Metković, 14.11.2014. - Grad Metković raspisao je Natječaj za prijam na radno mjesto komunalnoga redara uz probni rad od tri mjeseca. Natječajnu dokumentaciju (Natječaj i podatke vezane uza nj možete preuzeti ovdje.

 

 Šport

Prudu derbi i ostanak na vrhu

Metković, 14.11.2014. - U derbiju sedmoga kola Malonogometne lige seniora UMA Metković Prud je nanio prvi poraz Mliništu i tako osigurao vrh ljestvice ispred Podkraja koji je uvjerljivo pobijedio Škrapu iz Momića. Pogledajte sve rezultate što ih je pripremio Nikica Medak.

 Zdravlje

Bolje spriječiti nego liječiti

Metković, 13.11.2014. - Udruga oboljelih od dijabetesa, uz pomoć patronažne službe metkovskoga Doma zdravlja, sutra će (u petak) u prizemlju TC Konzum (ex Meractor, a izvorno RK Razvitak) povodom Svjetskoga dana šećerne bolesti građanima mjeriti šećer u krvi i krvni tlak te kontrolirati dijabetičku neuropatiju. U svrhu moguće prevencije nije zgorega između 8 i 11 sati prošetati se do spomenutoga mjesta. Malen korak za vas, ali velik za vaše zdravlje.

 

 Rad udruga

Škoska djeca u Vidu izrađivala kućice za ptice

Metković, 13.11.2014. - Radionicu o izradi kućica za ptice u Vidu je nedavno organizirala Udruga mladih Vid čiji su članovi pripremili drvene dijelove od kojih su školska djeca uz pomoć starijih sastavljala kućice. Napravljeno je petnaest kućica i dogovoreno je da se one postave ove nedjelje.

 

Rezultati akcije 'Martinje'

Metković, 13.11.2014. - Povodom Martinja, narodnoga običaja krštenja mošta, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveli su u razdoblju od 7. do 11. studenoga preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola s ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.

 Reagiranje

Božo Petrov: Ako me prisluškuju, to je gubljenje vremena jer sve što mislim kažem javno

Metković, 12.11.2014. - Jučerašnje predavanje metkovskoga gradonačelnika Petrova studentima u Dubrovniku odjeknulo je medijima ponajprije zbog njegove izjave da je prisluškivan. Petrov se danas očitovao o tome.
Ilustracija: Scena iz filma Prisluškivanje Francisa Forda Coppole iz 1974. s Geneom Hackmanom u glavnoj ulozi. Film se čuva u Nacionalnomu filmskom arhivu Sjedinjenih Država kao kulturno, povijesno ili estetski značajan.

 

 Predstavljanje knjige

'Zažapska onomastika' na Interliberu

Metković, 12.11.2014. - U Zagrebu se održava Interliber na kojemu će biti predstavljena knjiga Domagoja Vidovića Zažapska onomastika koja onomastički obrađuje područje neumskoga zaleđa i istočnoga dijela Neretvanske krajine te, između ostaloga, donosi i podatke za više od 200 prezimena. Knjiga je dostupna na štandu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

 

 Obrana od poplave

Nasip već sada može imati važnu ulogu u aktivnoj obrani od poplave

Metković, 12.11.2014. - Nedavno smo, nakon četiri mjeseca, posjetili neke dijelove gradilišta sustava za obranu od poplava desne strane grada na području RH i iznenadili se izvedenim radovima. Nasip je potpuno spojio Duvrat (uključujući izmijenjenu trasu) i Glibušu pa se proteže od županijske ceste što vodi ka Kuli Norinskoj sve do same granice s BiH na Glibuši. Pogledajte što smo zabilježili slikom uz stručni opis voditelja Projekta i nadzornoga inženjera Tihomira Galića.

 

 Poljoprivreda

Veliko zanimanje za zakup poljoprivrednog zemljišta

Metković, 12.11.2014. - Poljoprivredna savjetodavna služba je u suradnji s gradovima Metković i Ploče u Metkovskom GKS-u organizirala radionicu na kojoj je potencijalnim zakupcima državnoga zemljišta objašnjeno kako svladati papirologiju potrebnu za prijavu na Javi poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH.

 Domovinski rat

Inicijativa za postavljanje spomen-obilježja pok. Mariju Jadrešku

Metković, 12.11.2014. - Inicijativom pojedinih članova Udruge veterana IV. gbr, podružnice DNŽ, koji su iz djetinjstva prijatelja poginuloga pripadnika 116. brigade HV-a Marija Jadreška te organizacijskom potporom Udruge, na mjestu pogibije pok. Marija u Trebimlji kod Ravnoga uskoro će biti postavljena nova spomen-ploča.

 Humanost

Srna mandarinama darivao sve donjecke učenike

Metković, 12.11.2014. - Na službenoj stranici donjeckoga Šahtara osvanula je jučer vijest da je Dario Srna djeci u Donjecku uputio 20 tona neretvanskih mandarina. Srna je mandarine kupio u svome rodnom Metkoviću i platio prijevoz do Donjecka. Do kraja tjedna bit će razdijeljene donjeckim školama i primit će ih 23.143 djece, koliko ih je trenutno ostalo u Donjecku. Vijest prenosi index.hr.

 

 Kazalište

Vrtićanima prikazana predstava 'Zmaj i princeze'

Metković, 12.11.2014. - Glumci Lutkarskoga kazališta Mostar su u Dječjem vrtiću Metković mališanima odigrali predstavu Zmaj i princeze. Predstavu je osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos (Grčka) po motivima M. Mashatove, a režirali su je Kyriakos Argyropoulos i njegov asistent Stanislav Stanev iz Bugarske.

 Šport

Nakon prvoga kruga Jerkovčanke druge

Metković, 11.11.2014. - U prošlu subotu u Pločama je odigran 1. krug Županijske rukometne lige za djevojčice rođene 2002. i mlađe. Natjecalo se pet ekipa skupine 'A' među kojima i metkovska ekipa RK Jerkovac koja nakon 1. kruga s jednom pobjedom i jednim neriješenim rezultatom zauzima drugo mjesto.

 Poziv

Osnivačka skupština Foruma mladih SDP-a

Metković, 11.11.2014. - Gradska organizacija SDP-a Metković mladima je uputila sljedeći poziv na Osnivačku skupština Foruma mladih SDP-a, što će se u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održati 22. studenoga.

 Film

GKS Metković među osnivačima 'Kinomreže'

Metković, 11.11.2014. - Ravnatelj Gradskoga kulturnog središta Metković Milan Kapović prošloga je petka u Zagrebu sudjelovao na Osnivačkoj skupštini Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača (Kinomreža), čije je osnivanje bilo dogovoreno u Zadru u sklopu Prvoga kinokongresa nezavisnih kinoprikazivača KIN-KONG, održanoga u kolovozu ove godine.

 Prenosimo

Je li Hrvatska spremna na promjene koje počinju iz Metkovića?

Metković, 10.11.2014. - Štednja, da se razumijemo, nije škrtost i zaključavanje novca s tri lokota. Štednja je poruka odgovorne raspodjele i nakon toga odgovorne potrošnje! Štednja nije sama sebi svrha i rješenje, ali teško možete početi ulagati dok vam godišnji deficit neodgovorno vrišti, a kamate na dug skaču u svemirske visine. Da, prvo treba posložiti odgovorno rashode, što zapravo i nije „velika pamet“, nego odvažnost, hrabrost – rekao je metkovski gradonačelnik Božo Petrov u intrvjuu što ga je objavio dubrovniknet.hr.

 

 In memoriam

Metković se oprostio od mons. Fabijana Veraje

Metković, 10.11.2014. - Brojni Metkovci te svećenici, redovnici i redovnice jučer su se oprostili od mons. Fabijana Veraje koji je 28. listopada umro u Rimu i prema vlastitoj želji pokopan u svome rodnom gradu.

 

 Obrazovanje

Stipendije studentima lošega imovinskog stanja

Metković, 10.11.2014. - Gradonačelnik Grada Metkovića danas je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj godini 2014./2015. Stipendije dodjeljuje Grad Metković, a namijenjene su studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja i studentima-djeci poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Metkovića.

 Projekti

Svi će građani imati priključak na kanalizaciju

Metković, 10.11.2014. - Na nedavnome sastanku gradonačelnika Petrova s njegovim suradnicima bilo je riječi o novim projektima koje je pokrenuo Grad Metković, od kojih su neki već realizirani, a s drugima se započelo. Ono što će najviše zanimati veliku većinu građana je vijest da će gotovo cijelo područje Metkovića biti pokriveno kanalizacijskom mrežom. Stoga smo zamolili gradonačelnika Petrova da nas upozna s time.

 

 Šport

Nogometaši uzeli 4 boda, a nogometašice 6

Metković, 10.11.2014. - Nikica Medak poslao nam je rezultate sportskih natjecanja na kojima su prošloga vikenda sudjelovali metkovski klubovi.

 Vrijeme

Dan za poželjeti

Metković, 9.11.2014. - Jutarnja magla najavila je lijep dan koji bi svakako trebalo iskoristiti za šetnju prirodom, naravno ako ne morate u mandarine, no i to je priroda. Od utorka-srijede ponovno će kišiti. Pozdrav Kataloniji!

 Šport

Kadetkinje ŽNK 'Neretva' jesenske prvakinje

Metković, 8.11.2014. - U derbiju II. HNL jug za kadetkinje u 6. su se kolu na Igralištu Iza Vage ogledale nogometašice ŽNK Neretva i ŽNK Marjan iz Splita. Bila je to utakmica koja je odlučivala o jesenskome prvaku i u kojoj su pogotkom Veronike Terzić slavile nogometašice Neretve. Čestitamo curama i treneru Majiću na jesenskome naslovu, a sutra vas pozivamo na isto mjesto gdje će u 10 sati započeti susret Neretvinih seniorki protiv ŽNK Dalmacija iz Kaštel Sućurca.
Foto: Ante Boras

 

 In memoriam

Metković se danas oprašta od don Fabijana

Metković, 8.11.2014. - Danas će u 13.30 u crkvi sv. Ilije u Metkoviću započeti Sveta Misa zadušnica za pok. mons. Fabijana Veraju koji je 28. listopada preminuo u Rimu. Nakon toga će biti ispraćaj na Groblju svetoga Ivana. Lijes sa zemnim don Fabijanovim ostacima izložen je od jutros u crkvi sv. Ilije pa se mole građani da se s don Fabijanom dođu oprostiti prije mise jer će crkva biti pretijesna za primiti sve svećenike i vjernike.

 

 Priroda

Oči u oči s poskokom

Metković, 8.11.2014. - Da studeni još ne opravdava svoje ime svjedoče dva naša susreta sa zmijama tipičnima za naše krajeve. Mladoga smo poskoka „hrabro“ fotografirali iz velike blizine jer nas je od njega odvajala stjenka plastične boce.

 Priroda

Metka uspješno vraćena u prirodu

Metković, 8.11.2014. - Prije mjesec i pol dana naša je sugrađanka Božena Glavinić javila Bariši Iliću, predsjedniku Ornitološkoga društva Brkata sjenica iz Metkovića, da je pronašla iznemoglu sovu, za koju se činilo i da je i ranjena.

 Šport

Što ćemo gledati ovoga vikenda u Metkoviću

Metković, 8.11.2014. - Donosimo pregled sportskih događaja ovoga vikenda i u ponedjeljak što ga je pripremio Nikica Medak.

 Zaštita okoliša

Močvarne će biljke u Prudu pročišćavati vodu oko izvorišta

Metković, 7.11.2014. - U okviru Programa zaštite od onečišćenja obalnih voda APL 2, što ga financira Svjetska banka, u Prudu je nedavno predstavljena Tehnička dokumentacija biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (BUPOV Prud). Dokumentaciju je predstavila gospođa Maja Kerovec, predstavnica Zajednice ponuditelja, sve u svrhu informiranja javnosti te dobivanja mišljenja građana i udruga kako bi se što kvalitetnije donijela procjena utjecaja toga zahvata na okoliš.

 

 Obrazovanje

Gimnaziji odobren projekt unutar Programa Erasmus+

Metković, 7.11.2014. - Gimnaziji Metković odobren je projekt unutar Programa Erasmus+, tj. njegove aktivnosti Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, čime je ta škola ušla među 12 % odobrenih projekata u Republici Hrvatskoj.

 Policija

Ne sjedajte pijani za upravljač svojega vozila!

Metković, 6.11.2014. - Svetoga Martina slavimo 11. studenoga, a u krajevima u kojima je poznata poslovica Sveti Martin bačve otpire to se dodatno čini na naročit način "krštenjem" mošta, o čemu pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško ima vjernicima štošta reći (u jednome dijelu tekst je prekinut praznim redovima pa se spustite naniže). Premda toga običaja mi nemamo to ne znači da manje pijemo. Stoga objavljujemo dopis što smo ga dobili iz PP Metković kojim se na vozače apelira da pijani ne sjedaju za upravljač svoga vozila.

 

 Jezik

Može li Metkovac biti Metkovčanin ili Metkovćanin pa čak i Metkovičanin ili Metkovićanin?

Metković, 6.11.2014. - Iako za nas u dolini Neretve i u Metkoviću dileme nema – mi sebe zovemo Neretvanima (Neretvankama) i Metkovcima (Metkovkama) – ipak, tu i tamo, procure Neretljanin (Neretljanka) i Metkovčanin (Metkovčanka), a nađe se i pokoji Metkovičanin pa čak i Metkovićanin. Upravo na temu etnika i ktetika i je li u pravu narod ili struka, ili i jedni i drugi, piše Domagoj Vidović u posljednjemu broju časopisa Hrvatski jezik što ga je ove godine počeo izdavati Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

 

 Šport

Prud sedmicom preuzeo vrh

Metković, 6.11.2014. - Nakon 6. kola malonogometne UMA lige seniora na vrhu je i dalje tijesno, ali je vodstvo preuzeo Prud nakon što je sa 7:0 slavio protiv Kobiljače. Podatke pripremio Nikica Medak.

 Film

Kako je i zašto jug Neretve čaroban

Metković, 5.11.2014. - Sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predstavljen ugledni bosanskohercegovački dokumentarist, redatelj i scenarist Vlatko Filipović. Metkovska publika imala je prigodu pogledati prvi film Čarobni jug iz Neretvanske trilogije Saga o Neretvi.

 Metkovci u svijetu

Tijelo mons. Fabijana Veraje ispraćeno iz Rima

Metković, 4.11.2014. - Na Spomendan svih vjernih mrtvih 2. studenoga hrvatska se rimska zajednica oprostila se od mons. Fabijana Veraje koji je 28. listopada u 92. godini života preminuo u svome domu u Grottaferrati pokraj Rima. Posljednju počast pokojniku su iskazali i veleposlanici Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Filip Vučak i Slavica Karačić – izvješćuje Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima.

 

 Poljoprivreda

Naučite kako svladati papirologiju

Metković, 4.11.2014. - Evo vijesti koja će zanimati sve potencijalne zakupce poljoprivrednoga zemljišta. Poljoprivredna savjetodavna služba u suradnji s Gradom Metkovićem organizira radionicu na temu Ispunjavanje obrazaca gospodarskog programa za Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske.

 Film

Dva dokumentarca večeras u Gradskoj knjižnici

Metković, 4.11.2014. - Nakon sinoćnjega dokumentarca u GKS-u evo večeras još dvaju u Gradskoj knjižnici. Riječ je filmovima Vlatka Filipovića Hop jan, izvrsnu dokumentarcu iz 1967., te Čarobni jug, tematski vezanom uz Neretvu.

 Film

Projekcija dokumentarca o 'Trotakt projektu' mnoge vratila u mlade dane

Metković, 4.11.2014. - Sinoć je u kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnog središta Metković održana projekcija dokumentarnoga filma Ivana Marevića Repriza izgubljene priče o nekadašnjoj metkovskoj rock-grupi Trotakt projekt, na kojoj se okupilo podosta Metkovki i Metkovaca urbanoga habitusa. Riječ je o produženoj inačici dokumentarca koji je prikazivan na HRT-u pa su i oni koji su ga već gledali mogli vidjeti neke nove detalje.

 Šport

Rezultati utakmica protekloga vikenda

Metković, 3.11.2014. - Pregled sportskih rezultata koje su ostvarili metkovski nogometaši prošloga vikenda pripremio nam je Nikica Medak.

 Tradicija

Dječji vrtić 'Leut' obilježio Dane kruha

Metković, 3.11.2014. - Dane kruha prošli je tjedan obilježio i Dječji vrtić Leut. Mališani su pjesmama, recitacijama i molitvama te plešući narodno kolo Bogu zahvalili na plodovima zemlje, a prigodan program pripremili su sa svojim odgojiteljima. Blagoslov kruhu, pecivu, kolačima i ostalim plodovima prirode udijelio je župnik Župe sv. Ilije fra Petar Gulić.

 

 Policija

Policijsko tjedno izviješće

Metković, 3.11.2014. - U posljednjih je tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 15 osoba zatečeno s manjom količinom marihuane i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.
    Radi se o devet hrvatskih i šest stranih državljana kod kojih su opojna sredstva pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima, te na područjima Metkovića, Mokošice, Župe dubrovačke i Cavtata.

 Natječaj

Prodaje se rabljeno višenamjensko vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava

Metković, 3.11.2014. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda objavio je Natječaj za prodaju rabljenoga vozila IVECO ML 180 E 28 K EUROCARGO za održavanje kanalizacijskog sustava koje je nabavljeno 2003. godine. Prodaja će putem licitacije biti 10. studenoga (ponedjeljak) u 11 sati u prostorijama Društva na adresi Mostarska 10 u Metkoviću.

 

 Zdravstvo

Dermatološka ordinacija u Metkoviću

Metković, 3.11.2014. - Danas je u Metkoviću s radom započela privatna Specijalistička ordinacija za dermatologiju i venerologiju, tj. kožne i spolne bolesti koju vodi dr. med Ivana Sršen Vidović. Ordinacija se nalazi na prvome katu zgrade na adresi Kralja Zvonimira 1 (na mjestu nekadašnjega vatrogasnog doma). Kontakt-telefon je 684 630.

 

 Politika

Vuković: Božo Petrov je primjer političara koji na lokalnoj razini mijenja paradigmu da se ne može vladati bez korupcije

Metković, 2.11.2014. - Vuk Vuković, mladi je magistar ekonomskih znanosti s London School of Economics i predavač na ZŠEM-u, koji se u Hrvatskoj proslavio istraživanjem o korupciji u javnim nabavama na lokalnoj razini.

 Kampanja

Ivana Nikolac među pobjednicima zagovaračke kampanje 'Drugo lice invalidnosti'

Metković, 2.11.2014. - Drugo lice invalidnosti zagovaračka je kampanja za integriranje osoba s invaliditetom na tržište rada. Među sedmero pobjednika našla se i Ivana Nikolac. Predstavljanje kampanje Drugo lice invalidnosti bit će u Dubrovniku u srijedu, 5. studenoga, a Ivana će tamo biti jedina iz naše županije.

 

 Šport

Ruđer Bošković pobjednik posljednje utrke 'Dubrovnik Run lige'

Metković, 2.11.2014. - Posljednjom utrkom na Babinom kuku završena je Dubrovnik Run liga. Utrka je obuhvaćala rutu oko Babina Kuka s polazištem kod kampa Solitudo, a sudjelovalo je trideset troje natjecatelja, od kojih je s vremenom od 38 minuta i 57 sekundi najbrži bio Metkovac Ruđer Bošković – piše dubrovnikpress.hr.

 

 Domovinski rat

Veterani obišli grobove suboraca

Metković, 2.11.2014. - Veterani IV. gardijske brigade – podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju povodom blagdana Svih svetih i Dušnoga dana i ove su godine posjetili grobove svojih poginulih i preminulih suboraca i članova u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama, Peračkom Blatu, Bagalovićima, Bijelom Viru, Borovcima, Slivnu, Vidu, Doljanima, Gabeli i Ljubuškome te na njima zapalili svijeće.

 

 Poziv

DVD Metković poziva na reviziju članstva

Metković, 2.11.2014. - Predsjednik DVD-a Metković Stipica Bebić poziva sve članove Društva da se u subotu ili nedjelju (8./9. studenoga) jave u Pavlovaču radi revizije članstva, tj. točnoga utvrđivanja tko je sve član DVD-a koji je osnovan još 1933.

 

 Promet

Zimski uvjeti nisu samo kada je snijeg

Metković, 1.11.2014. - Obavještavamo Vas da zimski uvjeti na cestama koje pokriva naša Policijska postaja vrlo rijetko nastupaju uslijed obilnijih snježnih padalina, već isti najčešće nastaju zbog pojave poledice na kolniku.

 In memoriam

Dali su najviše što su mogli – svoje živote

Metković, 1.11.2014. - Svake se godine posljednjega dana listopada Metković posebno sjeti svojih sugrađana koji su u Domovinskom ratu poginuli kao hrvatski branitelji. Njima u čast utemeljen je 1. studenoga – Spomendan na hrvatske branitelje iz grada Metkovića poginule u Domovinskom ratu.

 Poljoprivreda

Informacije proizvođačima mandarina i jabuka o izvanrednim mjerama u sektoru voća

Metković, 1.11.2014. - Tijekom prošloga tjedna punim je intenzitetom započela provedba distribucije jabuka i mandarina u humanitarne svrhe, koja se financira sredstvima Europske Unije u okviru paketa interventnih mjera vezanih uz pomoć poljoprivrednim proizvođačima pogođenima ruskim embargom – priopćuju iz Ministarstva poljoprivrede.

 

 In memoriam

Molitva, cvijeće i svijeće za preminule

Metković, 1.11.2014. - U povodu Svih svetih i Dušnoga dana jučer su predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka i više udruga pred Središnjim križem na Groblju sv. Ivana položili vijence i zapalili svijeće za sve naše preminule sugrađane. Molitvu za odrješenje njihovih duša molili su predvođeni fra Petrom Gulićem.

 

Vijesti iz 11. 2014.
ukupno 109

Od ponora do Olimpa
NK Neretva – NK Hajduk II 3:2 (1:2)

Zlato Tei Klarić

'Zažapska onomastika' Domagoja Vidovića prvi put predstavljena široj javnosti

'Team building' pred utakmicu

Svečano obilježena 23. obljetnica 116. brigade HV-a

Održana XIII. sjednica Gradskog vijeća

Kako upravljati višestambenim zgradama

Najava natjecanja sljedećih dana

Zahvalnice i priznanja darivateljima krvi

Autori 'Hrvatskoga pravopisa' posjetili Gimnaziju

Novac za ogrjev čeka se iz Županije

Provjerite cjepni status vašega djeteta protiv ospica

Hvala vatrogascima na profesionalno obavljenu radu

Što, zapravo, znači biti tolerantan?

Veća sigurnost na pješačkome prijelazu

Udruga 'Franak' svojim članovima organizira besplatne konzultacije

Uglavnom neuspješan sportski vikend

'Bitka na Neretvi'

Treći regionalni turnir u rukometu

Projekcija crtića 'Žuta minuta'

Počelo prikupljanje potpisa za kandidaturu

Izloženi radovi s umjetničke radionice

Samoborski bregi Metkovcima previsoki

Šetalištu uz Neretvu ime 116. brigade HV-a

Uređuje se opasno raskrižje

Zlato i dva srebra za Karate-klub 'Knez Domagoj'

Anamarija Jakić prvakinja Dalmacije

Marino Jerković predsjednik Foruma mladih SDP-a Metković

Kapović: Uz malo sreće, u kino ćemo s Nove godine

Veterani se sjetili preminuloga suborca

Nastavljena podjela posuda za otpad, niču i zeleni otoci

Tonči Matulić u GKS privukao mnoštvo

Vrtićanima prezentiran program 'Vidi i klikni'

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Hiperaktivni sanjari

Zbog iznude uhićen dvojac

Priče za uho
Edukativna radionica na njemačkome jeziku

Od ponora do pobjede

I Metkovci okrenuli oko Jabuke

Svijeće za vukovarske žrtve

Nebeski reflektor

Rezultati utakmica prošloga vikenda

Ponos i pijetet

Na Interliberu predstavljena Vidovićeva 'Zažapska onomastika'

MNK Podkraj na vrhu UMA lige seniora

Spašeni škanjac vraćen u prirodu

Veterani IV. gardijske brigade u Vukovaru

Prije 23 godine ustrojena 116. brigada HV-a

Mađarski ornitolozi ponovno u Metkoviću

Uspješan nastavak sezone

Grom i vjetar oborili diva

Ljepota ženskoga nogometa

Karatašima KK 'Metković' tri medalje u Baru

Četvrt stoljeća metkovskoga HDZ-a

Neretva junački s 5:1 nadigrala Junak

Matija Dedić 'razdžezao' brojnu publiku

Obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Što možemo gledati ovih dana

Grad traži komunalnoga redara

Prudu derbi i ostanak na vrhu

Bolje spriječiti nego liječiti

Škoska djeca u Vidu izrađivala kućice za ptice

Rezultati akcije 'Martinje'

Božo Petrov: Ako me prisluškuju, to je gubljenje vremena jer sve što mislim kažem javno

'Zažapska onomastika' na Interliberu

Nasip već sada može imati važnu ulogu u aktivnoj obrani od poplave

Veliko zanimanje za zakup poljoprivrednog zemljišta

Inicijativa za postavljanje spomen-obilježja pok. Mariju Jadrešku

Srna mandarinama darivao sve donjecke učenike

Vrtićanima prikazana predstava 'Zmaj i princeze'

Nakon prvoga kruga Jerkovčanke druge

Osnivačka skupština Foruma mladih SDP-a

GKS Metković među osnivačima 'Kinomreže'

Je li Hrvatska spremna na promjene koje počinju iz Metkovića?

Metković se oprostio od mons. Fabijana Veraje

Stipendije studentima lošega imovinskog stanja

Svi će građani imati priključak na kanalizaciju

Nogometaši uzeli 4 boda, a nogometašice 6

Dan za poželjeti

Kadetkinje ŽNK 'Neretva' jesenske prvakinje

Metković se danas oprašta od don Fabijana

Oči u oči s poskokom

Metka uspješno vraćena u prirodu

Što ćemo gledati ovoga vikenda u Metkoviću

Močvarne će biljke u Prudu pročišćavati vodu oko izvorišta

Gimnaziji odobren projekt unutar Programa Erasmus+

Ne sjedajte pijani za upravljač svojega vozila!

Može li Metkovac biti Metkovčanin ili Metkovćanin pa čak i Metkovičanin ili Metkovićanin?

Prud sedmicom preuzeo vrh

Kako je i zašto jug Neretve čaroban

Tijelo mons. Fabijana Veraje ispraćeno iz Rima

Naučite kako svladati papirologiju

Dva dokumentarca večeras u Gradskoj knjižnici

Projekcija dokumentarca o 'Trotakt projektu' mnoge vratila u mlade dane

Rezultati utakmica protekloga vikenda

Dječji vrtić 'Leut' obilježio Dane kruha

Policijsko tjedno izviješće

Prodaje se rabljeno višenamjensko vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava

Dermatološka ordinacija u Metkoviću

Vuković: Božo Petrov je primjer političara koji na lokalnoj razini mijenja paradigmu da se ne može vladati bez korupcije

Ivana Nikolac među pobjednicima zagovaračke kampanje 'Drugo lice invalidnosti'

Ruđer Bošković pobjednik posljednje utrke 'Dubrovnik Run lige'

Veterani obišli grobove suboraca

DVD Metković poziva na reviziju članstva

Zimski uvjeti nisu samo kada je snijeg

Dali su najviše što su mogli – svoje živote

Informacije proizvođačima mandarina i jabuka o izvanrednim mjerama u sektoru voća

Molitva, cvijeće i svijeće za preminule

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01