-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Metkovski osnovci uspješni na županijskim natjecanjima i smotrama

Metković, 29.2.2016. - Prošli je tjedan bio u znaku županijskih natjecanja i smotrā na kojima su metkovski osnovci postigli vrijedne rezultate. Matematičari su se u Metković vratili s tri prva i tri druga mjesta, englezi s drugim i trećim, a dvoje je likovnjaka predloženo za državnu Smotru.

 Manifestacije

Građanima okusom, mirisom i slikom približili Indiju

Metković, 29.2.2016. - U okviru programa manifestacije Dani oca Ante Gabrića prošle je subote u prostorijama Volonterskoga centra Dobra održana radionica na temu Upoznajmo drugi dom oca Ante Gabrića - Indija.

 Šport

Goran Cerović pobjednik utrke u Vidu

Metković, 29.2.2016. - Jučer je u organizaciji BK Metković u sklopu IX. kola Rekreativne lige Dalmacije održana biciklistička utrka Stipe Čamber. Start je bio u podne ispred Arheološkog muzeja, a vozilo se cestom do Pruda pa do Dragovije i nazad, u što se upustilo 118 biciklista iz Dalmacije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Od ukupno 60 članova BK Metković, utrkivalo se njih 15.

 Kazalište

Metkovski amateri izvrsno izveli još jedan Matićev tekst

Metković, 29.2.2016. - Možemo slobodno reći da je kruna Dana oca Ante Gabrića bila sinoćnja predstava Metkovskoga amaterskog kazališta Preko reda, koju je na tekst Gorana Matića dramaturški obradila i režirala Jolanda Tudor i koja je bila pravi društveni događaj, ne samo za Metković nego i šire.

 Nevrijeme

Jugo prelomilo cedar uz GKS

Metković, 29.2.2016. - Olujno jugo noćas je prelomilo stablo cedra uz zgradu GKS-a. Odlomljeni dio cedra pao je na ormarić s elektronikom za upravljanje semaforom i potpuno ga uništio. Na teren su izašli vatrogasci i komunalci kako bi uklonili odlomljene dijelove stabla. Čujemo da je bilo štete i na plastenicima.

 Vjerski život

Trodnevnica o. Anti Gabriću u crkvi sv. Ilije

Metković, 28.2.2016. - U sklopu Dana oca Ante Gabrića u crkvi sv. Ilije održana je trodnevnica tijekom koje su služene svečane mise što su ih predvodili fra Petar Gulić i vicepostulator sluge Božjega p. Ante Gabrića pater Antun Volenek te dvaput izveden scenski prikaz Naš Ante Neretvanski.

 Manifestacije

Biciklijada u čast o. Anti Gabriću

Metković, 28.2.2016. - Petnaest članova metkovskih biciklističkih klubova Relaks i Metković jučer je unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama sudjelovalo u biciklijadu u čast metkovskome misionaru o. Anti Gabriću koji je rođen točno na današnji dan 1915. godine.

 Gradske vijesti

Čistoća nabavila novu 'smećaru' vrijednu milijun kuna

Metković, 27.2.2016. - U krugu tvrtke Čistoća Metković d.o.o. obavljena je primopredaja novoga komunalnog vozila auto-smećar IVECO EUROCARGO ML180E32/P – Farid 18 m3 koje ima mogućnost zaprimanja stotinjak metara prostornih nekompaktiranoga otpada, odnosno 16 m³ kompaktiranoga komunalnog i selektiranog otpada.

 Šport

ŽNK Neretva osjetno jača u borbi za Prvu ligu

Metković, 27.2.2016. - Posljednjega dana prijelaznog roka u ŽNK Neretva stiglo je veliko pojačanje. U svoj se grad vratila Mirela Čajić koja je osam godina igrala za prvoligaša ŽNK Ombla iz Dubrovnika.

 Manifestacije

Završna priredba 'Dana o. Ante Gabrića' u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 27.2.2016. - U predvorju Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića jučer su učenici sa svojim učiteljima priredili prigodan program kojim su zaključili manifestaciju Dani oca Ante Gabrića u toj školi.

 Manifestacije

'Dani oca Ante Gabrića' u Gimnaziji Metković

Metković, 27.2.2016. - Sinoć je u Gimnaziji Metković upriličen jednosatni program koji je uvod u tradicionalno obilježavanje Dana o. Ante Gabrića, isusovca misionara, čiji tjelesni ostatci počivaju u Indiji, prema njegovoj želji sahranjeni uz šačicu neretvanske zemlje i uz bočicu mora hrvatskoga Jadrana.

 Gradske vijesti

Nastavili se radovi na stabilizaciji desne obale Neretve

Metković, 27.2.2016. - Nakon prekida radova na stabilizaciji desne obale Neretve od mosta do granice s BiH, zbog sumnje da se u koritu rijeke nalazi neeksplodirana bomba, jučer su oni nastavljeni.

 Koncert

U GKS-u koncertirao Klavirski trio 'Dubrovnik'

Metković, 26.2.2016. - U sklopu ciklusa koncerata Hrvatske glazbene scene mladih sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan koncert Klavirskoga trija Dubrovnik koji je oduševio ljubitelje komorne glazbe.

 Manifestacije

Projekcija filma 'Girđa korači' u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 26.2.2016. - U sklopu manifestacije Dani oca Ante Gabrića danas je u prostorijama metkovske Udruge Otac Ante Gabrić prikazan film redatelja Mije Gabrića Girđa korači posvećen misionarskome životu najpoznatijega Metkovca u svijetu.

 Zaštita okoliša

Mario Šiljeg zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode

Metković, 26.2.2016. - Još jedan prijatelj Neretve i doline Neretve stupio je na važnu dužnost. Riječ je o dr. sc. Mariju Šiljegu, rodom iz Ljubuškoga, svojedobno ravnatelju Agencije za zaštitu okoliša RH, a danas docentu na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji je imenovan zamjenikom ministra zaštite okoliša i prirode.

 Obavijest

Voda ispravna za piće

Metković, 25.2.2016. - Prema jučerašnjim rezultatima (iz uzoraka vode za piće uzetih jučer ujutro) Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vodoopskrbne mreže u Metkoviću izmjerena vrijednost mutnoće je bila 3,02 NTU (granična vrijednost iznosi MDK = 4,00 NTU), a u uzorku iz vodoopskrbne mreže u naselju Prud izmjerena vrijednost mutnoće je bila 2,77 NTU (granična vrijednost iznosi MDK = 4,00 NTU).Iz gore navedenih razultata izmjerene vrijednosti mutnoće su ispod zadanih graničnih vrijednosti te ti uzorci udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 125/13).

 Obrazovanje

Dan ružičastih majica

Metković, 24.2.2016. - Osnovna škola Stjepana Radića ove je školske godine prvi put obilježila Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Taj se dan obilježava posljednje srijede u veljači, a to je bilo danas.

 

 Obavijest

Čistoća dijeli posude za odvojeno skupljanje otpada

Metković, 24.2.2016. - Čistoća Metković d.o.o. s današnjim danom započinje dijeljenje posuda za odvojeno skupljanje posebnih kategorija otpada već na kućnom pragu.

 Glazba

Bon Voyage David Bowie

Metković, 24.2.2016. - Jurica Popović snimio je pjesmu i spot Bon Voyage David Bowie koju je posvetio legendarnom glazbeniku.

 Policija

Protupravno prisvojio 20.000 kuna

Metković, 24.2.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 49-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela i to krivotvorenje službene ili poslovne isprave i zlouporabu položaja i ovlasti, dok se dvojica muškaraca u dobi od 64 i 40 godina sumnjiče za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

 Gradske vijesti

Postavljeni novi oglasni ormarići i panoi

Metković, 23.2.2016. - Nedavno je Grad Metković naručio još ormarića za osmrtnice pa su oni postavljeni pokraj minitržnice na desnoj strani grada, na Platanu, preko puta Općinskoga suda i u Prudu pokraj crkve.

 Obavijest

Voda blago zamućena

Metković, 23.2.2016. - Prema današnjim rezultatima (iz jutrošnjih uzoraka vode za piće) Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vodoopskrbne mreže u Metkoviću izmjerena vrijednost mutnoće je bila 4,02 NTU (granična vrijednost iznosi MDK = 4,00 NTU) dakle malo je iznad zadanih vrijednosti ta kao takvi uzorci ipak ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08).

 Policija

Krao alate i materijal

Metković, 23.2.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 40-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo teške krađe.

 Rukomet

Jerkovački vikend ispunjen rukometom

Metković, 23.2.2016. - Dječaci i djevojčice RK Jerkovac prošle su subote sudjelovali u Ljubuškom na Turniru Mladi skauti i prijatelji 2016., što ga je organizirala je Rukometne akademije Izviđač. Turnir je odigran u trima kategorijama; djevojčice i dječaci 2005. te dječaci 2006. godište.

 Rad udruga

'Prijatelji' i 'Neretvansko srce' darivali djecu u OB Dubrovnik

Metković, 23.2.2016. - Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom PrijateljNikola Popovac i Marina Mustapić su s upraviteljicom Zaklade Neretvansko srce Danijelom Raič jučer posjetili Opću bolnicu Dubrovnik te djecu razveselili druženjem i darovima.

 Šport

GOŠK u prijateljskoj utakmici bolji od Neretve

Metković, 23.2.2016. - U nedjelju su nogometaši Neretve na svome terenu odigrali prijateljsku utakmicu protiv dubrovačkoga GOŠK-a, u kojoj su poraženi rezultatom 0 : 1. GOŠK je poveo preko Veraje iz jedanaesterca u 11. minuti, a na 0 : 2 u 42. minuti povisio je Ereš. Neretva minutu kasnije uspijeva golom Brečića smanjiti na 1 : 2.

 

 Šport

Skalinada nikad neće biti Stubijada

Metković, 22.2.2016. - U Metkoviću, kao i u svakomu poštenom dalmatinskom mistu, nad kojim je barem jedno brdo, neke ulice nisu ulice jer su, naprosto – skale, tj. stube, kako bi se to hrvatski trebalo reći, ali onda otiđosmo u neke druge vode.

 Zdravstvo

Tribina Hrvatske liječničke komore u Metkoviću

Metković, 22.2.2016. - Dvadesetak liječnika iz Metkovića, Ploča, Vrgorca i Korčule prošloga je tjedna sudjelovalo na tribini Hrvatske liječničke komore koja je održana u prostoru ureda ravnatelja Doma zdravlja Metković.

 Mediji

Treći program Hrvatskoga radija odsad i u Metkoviću

Zagreb, 22.2.2016. - Hrvatska radiotelevizija nastavlja s aktivnostima pokrenutima 2015. za povećanje dosega Trećega programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 3). Od 19. veljače 2016. u radu je novi odašiljač za Treći program Hrvatskoga radija na frekvenciji 89,5 MHz.

 Šport

Unatoč porazima u isključnoj skupini ostavili dobar dojam

Metković, 22.2.2016. - Nakon što su prošle godine prvim nastupom i osvajanjem 5. mjesta na istom natjecanju bili veliko osvježenje, veterani NK Neretve vratili su se s 14. dvoranskog prvenstva veterana Hrvatske s dva poraza u izlučnoj skupini. Prvenstvo na kojem je bio 21 veteranski klub iz cijele Hrvatske održano je u Rovinju od 19. do 21. veljače.

 Šport

Iz Crne Gore donijeli sedam medalja

Metković, 22.2.2016. - Trinaest natjecatelja Karate-kluba Metković nastupilo je prošle subote na Međunarodnom klupskom natjecanju Kup mimoza 2016 koje se održalo u crnogorskome Igalu. U jakoj konkurenciji od preko 600 natjecatelja iz 33 kluba, Metkovci su osvojili sedam medalja, od čega tri zlata, tri srebra i jednu broncu.

 Tribina

Tribina Inicijative '40 dana za život'

Metković, 22.2.2016. - Molitvena inicijativa 40 dana za život Metković organizirala je u subotu u Galeriji GKS-a tribinu Metković ZA život na kojoj su nastupili dr. sc. don Marijo Volarević, rođeni Metkovac i profesor na katedri moralnoga bogoslovlja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu, i Ante Čaljkušić, nacionalni koordinator Inicijative.

 Jezik

Osam najčešćih pogrešaka koje radimo kada koristimo hrvatski jezik

Metković, 21.2.2016. - Povodom Dana materinskoga jezika Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, za Dnevnik.hr (koji je pogriješio već u naslovu) odgovorio je koje pogreške najčešće radimo prilikom korištenja riječi u hrvatskome jeziku.

 

 Rukomet

Metkovci sigurni protiv Kozale

Metković, 21.2.2016. - Rukometaši RK Metković 1963 sinoć su u drugoj utakmici proljetnoga djela prvenstva dominantnom igrom tijekom cijele utakmice na svome terenu pobijedili MRK Kozala iz Rijeke rezultatom 29:26.

 Prenosimo

Metković nije jedini - vijećnici volontirali u još šest gradova

Metković, 21.2.2016. - Gradski vijećnici u Petrinji, Pleternici, Belišću, Hrvatskoj Kostajnici, Čabru i Biogradu na moru radili su za nula kuna naknade. Metković je za tu svrhu izdvojio 323 kune u godinu dana, ili 0,001 posto svog proračuna, a na top listi deset gradova s najmanjim izdvajanjima za rad svojih političara našli su se Slavonski Brod, Bjelovar, Đurđevac, Pakrac i Križevci...

 

 Kino

'Deadpool' rasprodan

Metković, 20.2.2016. - Prva projekcija filma Deadpool u Kinu Pobjeda rasprodana je pa je bilo onih koji su ostali bez ulaznica. Druga projekcija je sutra u 20 sati.

 

 Tribina

'Metković ZA život'

Metković, 20.2.2016. - Molitvena inicijativa 40 dana za život – Metković večeras u 17 sati u Galeriji metkovskoga GKS-a organizira tribinu na temu promicanja kulture života, prestanka pobačaja i osvješćivanja aktivne uloge vjernika u svojim župama i zajednicama. Gosti tribine pod nazivom Metković ZA život su doc. dr. sc. don Marijo Volarević i nacionalni voditelj molitvene inicijative 40 dana za život – Hrvatska Ante Čaljkušić.

 

 Poljoprivreda

Zaštitite breskve, nektarine i marelice

Metković, 19.2.2016. - Protekli tjedan obilježile su iznad prosječno visoke dnevne temperature (20 – 22 ⁰C) sa obilnim oborinama i južnim vjetrom što je utjecalo na naglo kretanje vegetacije te se na ranim sortama bresaka i nektarina vidi otvoreni pup, a marelice i šljive su započele s cvatnjom.

 Predstavljanje knjige

Predstavljen SF roman mlade Metkovke

Metković, 19.2.2016. - Mlada metkovska književnica sa splitskom adresom Suzana Crnčević sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavila svoj SF roman Otok anđela – Novi svijet. Roman govori o novom svijetu na Zemlji na koju nakon apokalipse padnu anđeli te o njihovim doživljajima i suživotu s ljudima.

 Javni poziv

Održavanje nerazvrstanih cesta

Metković, 18.2.2016. - Grad Metković objavljuje Poziv za ustupanje radova na održavanju nerazvrstanih cesta na području grada Metkovića u 2016. i 2017. godini. Razmatrati će se samo ponude pristigle zaključno do 12:00 sati dana 4. ožujka 2016. god.

Prilozi: Dokumentacija za nadmetanje

 

 Policija

Policija u Zažablju pronašla 63 kg marihuane

Metković, 18.2.2016. - U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe droga. Na konferenciji su nazočili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl.

 Šport

Gostujuća pobjeda na krilima mladih snaga
KK DALMATIA LIONS : KK METKOVIĆ - 85:89

Metković, 18.2.2016. - Košarkaši Metkovića slavili su na gostovanju u Splitu (Sportska dvorana Srednje obrtno tehničke škole) protiv domaćina Dalmatia Lionsa odigravši odlično drugo poluvrijeme gdje su nadoknadili zaostatak od petnaest poena razlike.

 Obavijest

Zamućeno izvorište u Prudu

Metković, 18.2.2016. - Prema današnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vodovodne mreže iz vodoopskrbne mreže u Prudu i Vidu vrijednosti mutnoće su iznad zadanih vrijednosti te kao takvi ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08).

 Zabava

Gužva na vrhu

Metković, 18.2.2016. - Četvrto kolo MTKviz lige donijelo je podosta uzbuđenja i neizvjesnosti, a na kraju se čak pet ekipa uguralo na prva tri mjesta. Najbolji su sa 650 bodova bili No Pasaran i MPC, za kojima je Bež ćuko zaostao 40 bodova, a s 590 bodova treće mjesto podijelili su Neman pojma i Stamos. Na kvizu su nastupile 23 od prijavljenih 25 ekipa.

 Politika

Konačno razumna odluka

Metković, 17.2.2016. - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević danas je donio Odluku o upućivanju u proceduru izmjene Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju ("Narodne novine", br. 48/14, 150/14 i 133/15) kojom se briše odredba članka 6. stavka 2. tog Pravilnika koja obvezuje pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor na pribavljanje energetskog certifikata.

 Šport

Trenirajte za Skalinadu pod vodstvom prošlogodišnjeg pobjednika

Metković, 17.2.2016. - Od danas su članovi Sportske udruga Neretva Run na raspolaganju onima koji se žele pripremiti za II. Metkovsku skalinadu koja će se trčati 20. ožujka. Treninge će voditi prošlogodišnji pobjednik Ivan Zec, a njemu će subotom pomagati Denis Pavlović. Kontaktirajte ih putem FB grupe Neretva run.

 

 Vrijeme

Jučer za kratke rukave

Metković, 17.2.2016. - Jučerašnjih 23,1 °C, izmjerenih na Meteorološkoj postaji Metković, možda je i najviša temperatura ikada izmjerena u veljači. Sluđene biljke počele su listati i cvjetati, poput magnolija uz poštu. Pogledajte kako je u Metkoviću bilo 16. veljače 2012.

 Policija

Još jedna prijevara starijih osoba

Metković, 17.2.2016. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom osumnjičenom za kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je tijekom popodnevnih sati u ponedjeljak, 15. veljače, nudeći na prodaju odjevne predmete, ušla u kuću starije muške osobe u mjestu Bijeli Vir odakle je, iskoristivši nepažnju vlasnika kuće, otuđila kuvertu u kojoj se nalazilo 2.000 kuna.

 

 Komentar

Kako bi trebao izgledati javni servis poput HRT-a

Metković, 17.2.2016. - Aktualnoj Hrvatskoj Vladi ne da nije dano sto dana, da pokaže kako misli voditi državu, nego nije imala ni sto sati da se u miru konstituira. U četvrtstoljetnome pokušaju stvaranja suverene demokratske države Hrvatske nije se još dogodilo takvo podbacivanje klipova demokratski izabranoj Vladi koju je potvrdio Hrvatski sabor.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje u Ulici Ive Lole Ribara

Metković, 16.2.2016. - U srijedu, 17. veljače potrošači u Ulici Ive Lole Ribara od 9 do 14 sati povremeno će biti bez električne energije zbog planiranih radova interpolacije nove trafostanice na postojeću NN mrežu.

 

 Rukomet

Jerkovčanke igrale u Splitu i Pločama

Metković, 16.2.2016. - Djevojčice RK Jerkovac gostovale su u Splitu gdje su odigrale prijateljske utakmice protiv ŽRK Split i ŽRK Split 2010., dok su djevojčice rođene 2004. i mlađe u Pločama igrale Županijsku ligu te pobijedile RK Dalmatinka 7:5 i ŽRK Vela Luka 16:9.

 Obavijest

Voda ispravna za piće

Metković, 16.2.2016. - Kao što smo jučer javili da će do večeri voda u cjelokupnoj vodoopskrbnoj mreži biti ispravna za piće, jer je opskrba prebačena na crpilište u Prudu, to su danas potvrdile analize Zavoda za javno zdravstvo DNŽ. Prema tome, Grad Metković, prigradska naselja Vid, Prud, Dubravica i Glušci te Općina Zažablje, Krvavac 2 i Doljani u BiH imaju ispravnu vodu.

 

 Naši u svijetu

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu proslavilo 10. rođendan

Metković, 16.2.2016. - Dana 13. veljače 2016. Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu u svojim je prostorijama na Jarunu obilježilo 10. obljetnicu svojega osnutka.

 Šport

Hrvatska kajakaška reprezentacija na pripremama u Metkoviću

Metković, 16.2.2016. - Rijeka Neretva i grad Metković omiljeno su odredište za pripreme mnogim veslačkim klubovima, ali i reprezentacijama. Gotovo savršeni cjelogodišnji uvjeti za veslanje, blaga mediteranska klima, minimalan riječni promet i prijateljsko okružje pružaju sve što je potrebno za ozbiljne pripreme pred velika natjecanja. Tako je prije nekoliko dana na pripreme došla hrvatska kajakaška reprezentacija.

 Obrazovanje

Christopher Duarte i Antonio Popović najbolji u županiji

Metković, 15.2.2016. - Prošloga je petka u OŠ Mokošica održano Županijsko natjecanje iz informatike na kojemu su učenici 8. d razreda OŠ Stjepana Radića Christopher Duarte i Antonio Popović osvojili prvo i drugo mjesto. Uz čestitke njima i njihovu mentoru Igoru Tošiću, Christopheru držimo palčeve da se prema rezultatu plasira na Državno natjecanje.
Foto: OŠ S. Radića

 

 Gospodarstvo

200 tisuća eura za Luku Metković

Metković, 15.2.2016. - Danas je u Hotelu Naronaodržana konferencija za novinare na kojoj je zamjenica župana Marija Vučković predstavila EU projekt Easy Connecting u sklopu kojega započinju radovi u Luci Metković.

 Obavijest

Do kraja dana imat ćemo ispravnu vodu

Metković, 15.2.2016. - Metković d.o.o. već se bio pripremio za mogućnost da voda s izvorišta u Doljanima ima povećanu koncentraciju klorida, što su danas potvrdili rezultati ispitivanja koje je proveo Zavod za javno zdravstvo DNŽ, pa su jutros crpke isključene kako bi se vodosprema na Predolcu ispraznila i spojila na izvorište Prud.

 Obavijest

MTKviz u srijedu

Metković, 15.2.2016. - Evo i obavijesti za metkovske kvizomane. Četvrto kolo MTKviz lige održat će se u Galeriji GKS-a u srijedu, 17. veljače s početkom u 19 sati.

 

 Šport

Ante Živković treći na ' Marjan trailu'

Metković, 15.2.2016. - U subotu, 13. veljače održan je dugo očekivani Marjan trail. Organizatori su se pobrinuli zadovoljiti sve potrebe pa su osmislili jednu stazu na 10 km, a drugu na 20 km, koje su dobile nazive prema pjesmama Dina Dvornika; Gibajmo se – 10km i Jače manijače – 20km. Ja sam nastupio na utrci od 20 km i završio treći s vremenom 1:37:29 iza Marina Koceića i Marinka Duke, ponajboljih brdskih trkača u Hrvatskoj i regiji – javlja Ante Živković.
Foto: ttk-strka.hr

 

 Šport

Šestero metkovskih karataša prvaci Dalmacije

Metković, 15.2.2016. - U Primorskom Docu kraj Trogira jučer je održano prvenstvo Dalmacije u karateu s kojega su dva metkovska karate-kluba vratila sa šestero prvaka Dalmacije.

 Šport

Pobjeda metkovskih kadeta u gradu košarke

Metković, 14.2.2016. - Jučer su naši košarkaški kadeti i mlađi kadeti putovali u Sinj na ogled s vršnjacima iz KK Alkar. Stariji su slavili, a mlađi čekaju drugu prigodu. O utakmicama nas je izvijestio Nikica Medak.

 Rukomet

Mlađi kadeti bolji od Solinjana, no Splićani im bili prejaki

Metković, 14.2.2016. - Dok očekujemo nastavak natjecanja u I. HRL u kojemu će sljedeće subote RK Metković 1963. ugostiti RK Kozala, popratili smo danas VIII. kolo Hrvatske mlađe kadetske rukometne lige – jug u kojemu su ŠR Metković i RK Jerkovac ugostili RK Solin i RA Balić-Metličić.

 Potres

U Metkoviću se osjetio prilično jak potres

Metković, 14.2.2016. - Danas u 15 sati i 50 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe prilično jak potres s epicentrom 7 km sjeverozapadno od Ploča. Potres je bio magnitude 3.9 prema Richteru, a u epicentralnom se području osjetio intenzitetom V-VI stupnjeva Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice. Za sada je poznato da se potres osjetio od Pelješca do Makarske i Vrgorca – javlja Seizmološka služba Geofizičkoga odsjeka zagrebačkog PMF-a.

 

 Svjedočanstvo

Vilim Karlović - svjedočanstvo 'Put vjere i nade'

Metković, 14.2.2016. - U Pastoralnom centru Župe sv. Nikole u Metkoviću održano je svjedočanstvo Put vjere i nade u sklopu koje je predstavljena knjiga Preživio sam Vukovar i Ovčaru autora Vilima Karlovića. Moderator skupa bio je Marko Kravar, predsjednik Udruge Narenta u čijoj je organizaciji događaj priređen.

 Fenomeni

Lastavica usred zime

Metković, 13.2.2016. - U redovnom tjednom obilasku ušća Neretve 6. veljače oko 9 sati ujutro pri prelasku čamcem preko Neretve u Parila preko nas je preletjela lastavica – kažu u Ornitološkom društvu Brkata sjenica.

 

 Rekreacija

Sudjelujte u biciklističkoj utrci XCM 'Stipe Čamber'

Metković, 13.2.2016. - Biciklistički klub Metković najavio je utrku XCM Stipe Čamber koja će se u sklopu IX. kola rekreativne XC zimske lige Dalmacije u nedjelju, 28. veljače na stazi dugoj 27 km od Vida preko Pruda, Dragovije, Novih Sela i Vreštice natrag u Vid voziti u znak sjećanja na njihova pokojnog člana Stipu Čambera.

 Obrazovanje

Najbolji upućeni na Županijski 'LIDRANO'

Metković, 12.2.2016. - Danas je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana Međugradska smotra osnovnih i srednjih škola LIDRANO 2016. na kojoj su se svojim literarnim, dramskim i novinarskim radovima predstavili učenici iz Metkovića i Opuzena te općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska. Najbolji uradci s te smotre upućeni su na Županijsku smotru koja će 1. ožujka održati u dubrovačkome Kazalištu Marina Držića. Pogledajmo tko će svoje škole predstavljati u Dubrovniku.

 Obrazovanje

Kako pomoći pticama da opstanu

Metković, 12.2.2016. - Danas je u OŠ Stjepana Radića održana radionica i predavanje o izradi hranilica za ptice na kojoj je učenicima prvoga i šestoga razreda pojašnjeno koliko je važna prisutnost ptica u našoj okolini i kako svi možemo pridonijeti opstanku tih životinja.

 Manifestacije

Dani oca Ante Gabrića

Metković, 12.2.2016. - Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića od ponedjeljka do petka (22. – 26. veljače) u Metkoviću će se održavati Dani oca Ante Gabrića. Pogledajte program.

 Poljoprivreda

Zaštitite koštičave voćke

Metković, 12.2.2016. - Nestabilne vremenske prilike s dnevnim temperaturama od 13° do 16 °C, koje su najavljene i u idućim danima, povoljno će utjecati na razvoj gljivičnih bolesti na koštičavim voćkama (marelica, breskva, nektarina, šljiva, trešnja). Upućuju se voćari da pregledaju svoje voćnjake te na osnovi razvojne faze naprave preventivnu zaštitu.

 Koncert

Koncert ljubavnih pjesama Branka Bebića i prijatelja

Metković, 12.2.2016. - Povodom Valentinova sinoć je metkovski kantautor i šansonijer Branko Bebić u Galeriji GKS-a Metković s prijateljima održao koncert na kojemu je pjevao svoje pjesme i evergrine ljubavne tematike.

 Naši u svijetu

Miljenko Mike Grgić na Times Squareu

Metković, 12.2.2016. - Gotovo bismo se mogli okladiti u to da bi na pitanje tko je Miljenko Grgić naši mlađi sugrađani slegnuli ramenima.

 Rad udruga

'Cesta ljubavi' u Udruzi 'Prijatelj'

Metković, 11.2.2016. - Danas je u Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj održano druženje njezinih korisnika i učenika Srednje škole Metković koji su tamo došli u pratnji svoje profesorice Goranke Ivanković, organizatorice događaja. Druženje pod nazivom Cesta ljubavi osmišljeno je da bi se uoči Valentinova govorilo o ljubavi i svemu što ona donosi.

 Inicijative

40 dana za život

Metković, 11.2.2016. - Aktivisti Molitvene inicijative 40 dana za život jučer su se nakon večernje mise u crkvi sv. Ilije okupili pred metkovskim Domom zdravlja gdje su molitvom s upaljenim svijećama i transparentima ukazali na važnost očuvanja života nerođene djece.

 Izgubljneno - nađeno

Torbica traži vlasnika

Metković, 11.2.2016. - Pronađena je torbica za fotoaparat s nekim dodatnim priborom. Vlasnik je može preuzeti radnim danom u GKS-u Metković.

 

 Maškare

Splitski se Neretvani okupili pod maskama

Metković, 11.2.2016. - Toni Marević poslao nam je iz Splita fotografije s Maškarane zabave Neretvana što je u utorak održana u Hrvatskome časničkom domu u Lori i koja je privukla čak stotinjak Neretvana i njihovih gostiju.

 Šport

Torcida pozvala Most NL da održi obećanje

Metković, 10.2.2016. - Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću danas su članovi Torcide, od kojih su mnogi pristigli iz Splita, održali performans i pozvali Most nezavisnih lista da održi predizborno obećanje da će srediti stanje u hrvatskome nogometu. Na trgu su simbolično odigrali i nogometnu utakmicu između momčadi u dresu Hajduka i druge na čijemu je dresu bio prekrižen logotip HNS-a.
Foto: FB Torcida Metković

 

 Maškare

Vidonjci se obračunali s Krnjom

Metković, 10.2.2016. - Na Velikoj rivi u Vidu jučer su Završne poklade počele u 18 sati tradicionalnim proglašenjem ministara koji su iznijeli svoje programe koje će provesti pod upravom mačkara. Nastavilo se podizanjem optužnice i iznošenjem obrane Marka Krnjevala u pravednom suđenju, nakon čega su svi nazočni mještani Vida i okolice sa zanimanjem slušali Markovu ostavštinu vidonjskom puku.

 Obljetnice

10 godina Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu

Metković, 10.2.2016. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu osnovano je 11. veljače 2006. U povodu proslave 10. obljetnice Društva u subotu će se, 13. veljače 2016., u prostorijama Društva na Jarunu (Prosenikova 11) održati prigodan program.

 Maškare

Marko gorio posljednji put ove godine

Metković, 9.2.2016. - Ovogodišnje poklade ostat će zapamćene po tome što je Marko Krnjeval gorio čak tri puta, posljednji put večeras i to nakon poštenoga suđenja.

 

 Policija

Fiktivnom prijavom oštetila HZMO i HZZO za 72 tisuće kuna

Metković, 9.2.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 55-godišnja hrvatska državljanka s prebivalištem u BiH sumnjiči se za kazneno djelo prijevare.

 Glazba

Suzani Komazin 1. nagrada u Križevcima

Metković, 9.2.2016. - Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.2, održanom u Križevcima od 4. do 7. veljače, naša je sugrađanka Suzana Komazin s postignutih 94 boda osvojila 1. nagradu u disciplini udaraljke (V. kategorija). Suzana je nastupila kao učenica IV. razreda Srednje glazbene škole u Varaždinu u klasi prof. Stanislava Muškinje.

 Maškare

Marko Krnjeval pod policijskom zaštitom

Metković, 8.2.2016. - Policijska Služba za osiguranje i zaštitu štićenih osoba dobila je neobičnoga klijenta, na svu sreću zakratko. Metkovski Marko Feniks Krnjeval mirno može prespavati svoju posljednju noć na Pjaci nekad zvanom Plokatom. Rekao nam je da mu policija ni najmanje ne smeta, dapače. – Kad među svojim čuvarima vidim ove naše zgodne policajke osjećam se i sigurno i lipo – rekao nam je Marko na rastanku.

 

 Festival

Metkovke pobijedile u Opuzenu

Metković, 8.2.2016. - Ove je je subote u organizaciji Udruge za očuvanje neretvanske baštine i pod pokroviteljstvom Grada Opuzena u Sportskoj dvorani u Opuzenu održan je tradicionalni Festival pjevača amatera Mikrofon je Vaš na kojemu je nastupilo 23 izvođača podijeljenih u dvije dobne skupine. U kategoriji mlađih od 15 godina nagradu Stručnoga ocjenjivačkog suda dobila je Ana Medak, a Grand prix za starije otišao u ruke Kristine Brečić. Čestitamo našim curama!

 Maškare

Fotoreportaža s povorke na Velike poklade

Metković, 8.2.2016. - Donosimo fotoreportažu s jučer održane Velike maškarane povorke koja je unatoč recesiji ipak ostala velika, ponajprije zahvaljujući velikom trudu učenika i nastavnika metkovskih škola te entuzijasta koji od maškara nikada neće odustati.

 

 Zaštita prirode

Ne stidite se močvare

Metković, 7.2.2016. - Ni mi koju smo uz močvaru rođeni ne razumijemo što je ona zapravo. Čak je se i stidimo pa je nećemo spominjati u „boljemu“ društvu. Zapravo, da je nema tek bi onda živjeli okruženi boleštinama. Dokaz tomu je i minimočvara za koju nam je Svjetska banka darovala preko sedam milijuna kuna i koja će štititi izvorište pitke vode u Prudu.

 Maškare

'Zdravi grad' prvo mjesto prepustio 'Seoskoj mahali'

Metković, 7.2.2016. - Danas je gradskim ulicama održana još jedna recesijska maškarana povorka u kojoj je osim maškaranih skupina dviju osnovnih škola i gimnazijalaca sudjelovalo i desetak društava te stotinjak pojedinačnih maski.

 Maškare

Metkovska plastična kirurgija čini čuda

Metković, 7.2.2016. - Još se Markov skelet nije ni ohladio, a domaći su plastičari iz Pokladnoga društva Marka rekonstrirali, ovaj put u liku bika sa znakovitim prstom. Tako je sve spremno za veliku povorku koja u 15 sati polazi ispred sportske dvorane.

 

 Maškare

Fotoreportaža s Gala-zabave

Metković, 7.2.2016. - Dogotovili smo veliku fotoreportažu sa sinoćnje Gala-zabave u Hotelu Narona. Pogledajte je ovdje.

 

 Maškare

Marko ponovno prijevremeno gorio

Metković, 7.2.2016. - Drugi put u šest dana zapaljena je lutka Marka Krnjevala. Prema nekim navodima to se dogodilo noćas oko 2:30, počinitelj je zasad nepoznat, ali se nadamo da će policija biti učinkovita kao i prošli put.

 

 Maškare

Pjacarima prva nagrada Gale 2016.

Metković, 7.2.2016. - Na večeras održanoj tradicionalnoj Gala-zabavi prvo je mjesto osvojila maškarana skupina Pjacari s maskom New Orelans. Druge su bile tete iz vrtića s maskom Afrika, a treće Ovce iz Podgorice. Uskoro cijela fotoreportaža.

 Šport

Ženski nogomet osvaja dolinu Neretve

Metković, 6.2.2016. - Zaljubljenici u nogomet reći će da je sinoć na umjetnoj travi Igrališta Iza Vage odigrana povijesna utakmica u kojoj su se sastale dvije neretvanske ženske momčadi – limačice NK Neretva i NK Maestral iz Krvavca.

 Šport

Dođite podržati neretvanske nogometne limačice

Metković, 5.2.2016. - Ženski nogomet u dolini Neretve sve je popularniji. U svrhu njegove promocije danas će se Iza Vage na malonogometnom terenu s umjetnom travom odigrati utakmica između limačica ŽNK Neretva i ŽNK Maestral iz Krvavca. Utakmica počinje u 18 sati.

 

 Prenosimo

Veliki intervju Ante Šprlje za HINA-u

Metković, 5.2.2016. - Upravo je objavljen veliki intervju što ga je novi ministar pravosuđa Ante Šprlje dao je za HINA-u, a objavio ga je indeks.hr.

 

 Komentar

Katastrofalno nizak vodostaj Neretve

Metković, 4.2.2016. - Dugotrajan izostanak oborina (što današnjih petnaestak litara po metru četvornome neće popraviti) danas je u 10 sati vodostaj Neretve spustio na samo 36 cm. Budući da je nula letve na Velikoj rivi „u minusu“ 27 cm u odnosu na 0 m n/m, ispada da je vodostaj Neretve bio 9 cm nad morem.

 Kino

Dogovara se program 'Kino Mreže'

Metković, 4.2.2016. - U dvorani Muller zagrebačkoga Kina Europa u organizaciji Kino Mreže u tijeku je Zimski sajam filmana kojemu se pojavilo četrdesetak nezavisnih kinoprikazivča i distributera kao što su Discovery, MRTN media, FMFS, Hulahoop, Blitz, 2i Film, Continental film, Pa-dora, Restart…

 Javni poziv

Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu

Metković, 4.2.2016. - Grad Metković objavljuje Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu. Rok za dostavu ponude je do 15. veljače 2016. godine do 12 sati, bez obzira na način dostave.

 Maškare

Veliki splitski Neretvanski maskenbal

Metković, 4.2.2016. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu drugu godinu zaredom organizira Maškaranu zabavu Neretvana i prijatelja doline Neretve. Ove godine odlučili su se za veći prostor pa pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u ponedjeljak, 8. veljače od 20 sati u Domu HV-a u Lori.

 Rukomet

Reprezentacija iz doline Neretve

Metković, 4.2.2016. - Nakon osvojene brončane medalje naše reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj svi pričaju o izborniku Željku Babiću rodom s Vlake. Dijete Neretve, svoju igračku karijeru počinje s 10 godina u Opuzenu. Prelazi u rukometni div Metković, a sa Zagrebom je bio prvak bivše države, Hrvatske i dva puta Europe. Dio karijere proveo je i u Italiji igrajući za Pallamanou iz Prata i u Modeni.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga-priručnik 'Biram život'

Metković, 4.2.2016. - Knjiga Biram život autorice Irene Filipović, koja je u njoj opisala svoju borbu s rakom i svime što ju je pratilo uz tu opaku bolest, sinoć je predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković.

 Rad udruga

Ponosni 'Prijatelji'

Metković, 4.2.2016. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković objavila je da je kombi koji se koristi za potrebe njihovih članova od jučer vlasništvo Udruge. – Dosada je ovo vozilo bilo u vlasništvu banke Volksbank, a uplatom preostaloga duga nastalog kupnjom na leasing vozilo je prešlo u naše vlasništvo – s ponosom su Prijatelji objavili u svome FB statusu.

 

 Obrazovanje

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Metković, 4.2.2016. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković sinoć je u Galeriji GKS-a održan četvrti Koncert pod maskama na kojemu se 36 učenika od prvoga do četvrtoga publici predstavilo svojim kraćim solističkim nastupima.

 Projekti

Direktor Hrvatskih voda Ivica Pliščić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Grada Metkovića

Metković, 3.2.2016. - Danas je u prostorijama Gradske knjižnice Metković održan sastanak predstavnika Grada Metkovića i Hrvatskih voda koje se na našem području pojavljuju kao investitor ili komisionar u više projekata.

 Javni poziv

Poziv zainteresiranim korisnicima štandova

Metković, 3.2.2016. - Grad Metković poziva sve zainteresirane za korištenje štandova na javnoj površini Minitržnica pokraj Podvožnjaka da do 9. veljače 2016. u pisarnicu Grada Metkovića dostave obrazac zahtjeva s popratnom dokumentacijom.

 Izložba

Močvara izvor života

Metković, 3.2.2016. - Međunarodni dan vlažnih staništa obilježen je i u Prirodoslovnome muzeju Metković gdje je sinoć održana izložba Močvara izvor života s likovnim radovima učenika Srednje škole Metković. Njihovi radovi su plod istraživačkoga, odgojnoga i obrazovnog rada s mladim naraštajima u svrhu promicanja svijesti o očuvanju delte Neretve. U radovima dominira tempera i tuš te nešto kombinirane tehnike, a svi simboliziraju život u Neretvi.

 Zaštita okoliša

U Metkoviću obilježen Međunarodni dan vlažnih staništa

Metković, 3.2.2016. - Suradnjom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Srednje škole Metković u metkovskome GKS-u obilježen je 2. veljače, Međunarodni dan vlažnih staništa i to radionicom na temu Vlažna staništa za našu budućnost: Živjeti održivo.

 Gradska uprava

Kreće Poslovna zona 'Dubravica'

Metković, 3.2.2016. - U Zgradi političkih stranaka jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održana XXIV. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su jednoglasno usvojene sve odluke.

 Metković 600

Pomrčina u Metkoviću 1961.

Metković, 3.2.2016. - Najplodniji metkovski i neretvanski povjesničar dr. sc. Ivan Jurić objavio je na svome FB profilu fotografiju koju su rijetki do sada vidjeli. Riječ je o potpunoj pomrčini sunca koja se u Metkoviću mogla vidjeti 15. veljače 1961. godine.

 Maškare

Vrhunski metkovski liječnici spasili Marka

Metković, 2.2.2016. - Dobra vijest danas je stigla iz Kliničkoga bolničkog centra Braće nemilosrdnika u Metkoviću. Tim vrhunskih liječnika uspio je spasiti život Marku Krnjevalu koji je s nedjelje na ponedjeljak stradao u požaru.

 Maškare

Osvanuo novi Marko Krnjeval rečeni Feniks

Metković, 2.2.2016. - Nije trebalo ni 24 sata otkako je u prijevremenoj paljevini stradao Marko Krnjeval pa da na njegovu mjestu osvane novi koji je već dobio nadimak Feniks. Zasad je još malen, ali priča se da ga pod strogim liječničkim nadzorom šopaju hormonima za ubrzani rast pa bi do utorka mogao postići zadovoljavajuću veličinu.

 

 Metković 600

Veljača je počela sa snijegom

Metković, 1.2.2016. - Današnji dan s temperaturom od dvadesetak stupnjeva prava je suprotnost onome prije četiri godine kada je počeo padati snijeg koji će se dugo pamtiti. Pogledajte usporedbu.

 

 Rad udruga

Redovna skupština UV IV. gardijske brigade

Metković, 1.2.2016. - Jučer je u Metkoviću održana Redovna izvještajna skupština Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ. Okupljenim članovima podnesena su izvješća o radu Udruge i financijsko izvješće za proteklu 2015. godinu te Plan rada i financijski plan za 2016. godinu. Sva izvješća usvojena su bez primjedbi.
B. Markota

 

 Maškare

Marko Krnjeval izgorio prije vremena

Metković, 1.2.2016. - Noćas, neposredno iza ponoći izgorjela je lutka Marka Krnjevala koja je jučer bila postavljena na pozornicu na Trgu kralja Tomislava. Sličan slučaj dogodio se prije šest godina.

 

 Maškare

Prvi karneval životinja

Metković, 1.2.2016. - U subotu je u dvorištu Prirodoslovnoga muzeja Metković održan Karneval životinja na kojemu su svoje maske i kostime predstavila djeca koja su ih izradila na dvjema radionicama i kojima su se pridružili njihovi gosti.

 Maškare

OK, nema snijega, ali i da ga ima… ?!

Metković, 1.2.2016. - Jučer su počele maškare, a danas je 1. veljače, obljetnica početka velikih snježnih „radosti“ koje su nas pogodile prije četiri godine (kako li vrijeme leti). Kada se spoje maškare i snijeg neminovno je sjećanje na legendarnoga metkovskog pitura Jakova Jelaša i njegova kumpanja maranguna Antu Volarevića (pok. Jure) koji su, čini se, samo čekali kada će opet maškare, a očito su imali i kiparskih sklonosti.

 Maškare

Maškare u Vidu

Metković, 1.2.2016. - U najvitalnijem, kako se to kaže prigradskom naselju Vid, a zapravo ponosnom selu Vid danas su započele maškare koje redi tamošnje lokalno Društvo Vesela bratstva vidonjskog pučanstva - mačkari Vid. Kako je to red i način prvo su se maškarala djeca.

 

 

Vijesti iz 2. 2016.
ukupno 116

Metkovski osnovci uspješni na županijskim natjecanjima i smotrama

Građanima okusom, mirisom i slikom približili Indiju

Goran Cerović pobjednik utrke u Vidu

Metkovski amateri izvrsno izveli još jedan Matićev tekst

Jugo prelomilo cedar uz GKS

Trodnevnica o. Anti Gabriću u crkvi sv. Ilije

Biciklijada u čast o. Anti Gabriću

Čistoća nabavila novu 'smećaru' vrijednu milijun kuna

ŽNK Neretva osjetno jača u borbi za Prvu ligu

Završna priredba 'Dana o. Ante Gabrića' u OŠ don Mihovila Pavlinovića

'Dani oca Ante Gabrića' u Gimnaziji Metković

Nastavili se radovi na stabilizaciji desne obale Neretve

U GKS-u koncertirao Klavirski trio 'Dubrovnik'

Projekcija filma 'Girđa korači' u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Mario Šiljeg zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode

Voda ispravna za piće

Dan ružičastih majica

Čistoća dijeli posude za odvojeno skupljanje otpada

Bon Voyage David Bowie

Protupravno prisvojio 20.000 kuna

Postavljeni novi oglasni ormarići i panoi

Voda blago zamućena

Krao alate i materijal

Jerkovački vikend ispunjen rukometom

'Prijatelji' i 'Neretvansko srce' darivali djecu u OB Dubrovnik

GOŠK u prijateljskoj utakmici bolji od Neretve

Skalinada nikad neće biti Stubijada

Tribina Hrvatske liječničke komore u Metkoviću

Treći program Hrvatskoga radija odsad i u Metkoviću

Unatoč porazima u isključnoj skupini ostavili dobar dojam

Iz Crne Gore donijeli sedam medalja

Tribina Inicijative '40 dana za život'

Osam najčešćih pogrešaka koje radimo kada koristimo hrvatski jezik

Metkovci sigurni protiv Kozale

Metković nije jedini - vijećnici volontirali u još šest gradova

'Deadpool' rasprodan

'Metković ZA život'

Zaštitite breskve, nektarine i marelice

Predstavljen SF roman mlade Metkovke

Održavanje nerazvrstanih cesta

Policija u Zažablju pronašla 63 kg marihuane

Gostujuća pobjeda na krilima mladih snaga
KK DALMATIA LIONS : KK METKOVIĆ - 85:89

Zamućeno izvorište u Prudu

Gužva na vrhu

Konačno razumna odluka

Trenirajte za Skalinadu pod vodstvom prošlogodišnjeg pobjednika

Jučer za kratke rukave

Još jedna prijevara starijih osoba

Kako bi trebao izgledati javni servis poput HRT-a

Sutra bez struje u Ulici Ive Lole Ribara

Jerkovčanke igrale u Splitu i Pločama

Voda ispravna za piće

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu proslavilo 10. rođendan

Hrvatska kajakaška reprezentacija na pripremama u Metkoviću

Christopher Duarte i Antonio Popović najbolji u županiji

200 tisuća eura za Luku Metković

Do kraja dana imat ćemo ispravnu vodu

MTKviz u srijedu

Ante Živković treći na ' Marjan trailu'

Šestero metkovskih karataša prvaci Dalmacije

Pobjeda metkovskih kadeta u gradu košarke

Mlađi kadeti bolji od Solinjana, no Splićani im bili prejaki

U Metkoviću se osjetio prilično jak potres

Vilim Karlović - svjedočanstvo 'Put vjere i nade'

Lastavica usred zime

Sudjelujte u biciklističkoj utrci XCM 'Stipe Čamber'

Najbolji upućeni na Županijski 'LIDRANO'

Kako pomoći pticama da opstanu

Dani oca Ante Gabrića

Zaštitite koštičave voćke

Koncert ljubavnih pjesama Branka Bebića i prijatelja

Miljenko Mike Grgić na Times Squareu

'Cesta ljubavi' u Udruzi 'Prijatelj'

40 dana za život

Torbica traži vlasnika

Splitski se Neretvani okupili pod maskama

Torcida pozvala Most NL da održi obećanje

Vidonjci se obračunali s Krnjom

10 godina Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu

Marko gorio posljednji put ove godine

Fiktivnom prijavom oštetila HZMO i HZZO za 72 tisuće kuna

Suzani Komazin 1. nagrada u Križevcima

Marko Krnjeval pod policijskom zaštitom

Metkovke pobijedile u Opuzenu

Fotoreportaža s povorke na Velike poklade

Ne stidite se močvare

'Zdravi grad' prvo mjesto prepustio 'Seoskoj mahali'

Metkovska plastična kirurgija čini čuda

Fotoreportaža s Gala-zabave

Marko ponovno prijevremeno gorio

Pjacarima prva nagrada Gale 2016.

Ženski nogomet osvaja dolinu Neretve

Dođite podržati neretvanske nogometne limačice

Veliki intervju Ante Šprlje za HINA-u

Katastrofalno nizak vodostaj Neretve

Dogovara se program 'Kino Mreže'

Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu

Veliki splitski Neretvanski maskenbal

Reprezentacija iz doline Neretve

Predstavljena knjiga-priručnik 'Biram život'

Ponosni 'Prijatelji'

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Direktor Hrvatskih voda Ivica Pliščić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Grada Metkovića

Poziv zainteresiranim korisnicima štandova

Močvara izvor života

U Metkoviću obilježen Međunarodni dan vlažnih staništa

Kreće Poslovna zona 'Dubravica'

Pomrčina u Metkoviću 1961.

Vrhunski metkovski liječnici spasili Marka

Osvanuo novi Marko Krnjeval rečeni Feniks

Veljača je počela sa snijegom

Redovna skupština UV IV. gardijske brigade

Marko Krnjeval izgorio prije vremena

Prvi karneval životinja

OK, nema snijega, ali i da ga ima… ?!

Maškare u Vidu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01