-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Roditeljski sastanak za vatrogasnu mladež

Metković, 31.10.2018. - Iz Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Metković obavještavaju da će se roditeljski sastanak s polaznicima vatrogasne mladeži održati u subotu, 3. studenoga u Galeriji GKS-a u sljedećim terminima: 17:30 za učenike OŠ Stjepana Radića; 18:15 za učenike OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 

 Osvrt

Povodom 30. obljetnice smrti o. Ante Gabrića.

Metković, 31.10.2018. - Ovoga smo listopada obilježili 30. obljetnicu smrti najpoznatijega hrvatskog misionara o. Ante Gabrića. Metković ga se sjetio nizom događaja, a jedan od njih bila je premijera igrano-dokumentarnoga filma „Preporučena posveta“. Na film i 30. obljetnicu osvrt je napisala prof. Vanja Gabrić.

 Rad udruga

Provedite tjedan uz 'Kolektiv'

Metković, 31.10.2018. - Član metkovske Udruge mladih 'Kolektiv' Koraljko Greben danas u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ploče otvara svoju izložbu fotografija i skluptura.

 Policija

Policija vozače poziva na povećan oprez za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Metković, 31.10.2018. - U prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani će, u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule, posjetiti groblja zbog čega se u narednim danima na području cijele Hrvatske, pa tako i Dubrovačko-neretvanske županije, očekuje povećan promet vozila i kretanja građana.

 In memoriam

Vijenci i svijeće za preminule Metkovce i hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu

Metković, 31.10.2018. - Povodom 1. studenoga, blagdana Svih svetih i Dana spomena na hrvatske branitelje iz Grada Metkovića poginule u Domovinskom ratu, jutros je na Gradskome groblju svetoga Ivana Nepomuka župnik fra Ante Bilokapić molio za odrješenje duša njihovih i svih naših preminulih sugrađana, a potom su pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Izložba

Evetović i Mokrović izlažu u GKS-u

Metković, 31.10.2018. - Uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića sinoć je u Galeriji GKS-a Metković otvorena zajednička izložba subotičke slikarice Nore Evetović i zagrebačkoga slikara Dubravka Mokrovića.

 Šport

Uključite se u Dječju biciklističku utrku 'XC Čapljina Life 2018'

Metković, 31.10.2018. - U sklopu Međunarodne dječje biciklističke lige 'Djetinjstvo na dva kotača', BK Metković organizira Dječju biciklističku utrku 'XC Čapljina Life 2018', koja se 3. studenoga (subota) vozi na Karaotoku. Sve informacije dostupne su na mrežnoj stranici BK Metković.

 

 Akcija

Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu

Metković, 30.10.2018. - Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić održali su konferenciju za medije o akciji za bolji plasman mandarina u gradu Zagrebu nazvanu 'Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu' – piše edubrovnik.org.

 

 Rad udruga

Nastavlja se Program 'Od obrazovanja do zapošljavanja'

Metković, 30.10.2018. - Udruga DOBRA započela je drugu godinu provedbe trogodišnjeg Programa 'Od obrazovanja do zapošljavanja', u svrhu smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina, kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene sa područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko neretvanske županije i Splitsko dalmatinske županije.

 Koncert

Koncert Ansambla 'Harmonija disonance' i KUD-a 'Metković'

Metković, 30.10.2018. - Zagrebački Ansambl 'Harmonija disonance' i KUD 'Metković' održali su u subotu u kazališnoj dvorani GKS-a koncert, tijekom kojega je Hrvatska televizija snimila materijal za TV film o radu te naročite pjevačke skupine koja je nastala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

 Šport

Srebro i bronca iz Slavonskoga Broda

Metković, 29.10.2018. - Karate-klub Metković je od početka godine sveukupno nastupio na 19 karate-turnira od Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Slovačke, Bugarske i Slovenije. Jučer je četirima natjecateljima kadetskoga i juniorskoga uzrasta nastupio 25. Memorijalnom karate-turniru Slavonski Brod 2018, na kojem su oni osvojili po jednu srebrenu i brončanu medalju.

 Koncert

Dođite večeras na zanimljiv koncert

Metković, 27.10.2018. - Večeras će gotovo obnovljena kazališna dvorana metkovskoga GKS-a privremeno biti otvorena za javnost. Naime, u 19:30 započinje koncert i snimanje TV filma o radu Ansambla 'Hramonija disonance', na kojemu će kao gošće nastupiti članice Ženske pjevačke skupine KUD-a 'Metković'. Cijena ulaznica je 20 kn, a prihod od njih namijenjen je liječenju Marije Dominiković i Manuele Čuture.

 

 Koncert

Izvrstan nastup''Splitskih virtuoza'

Metković, 27.10.2018. - Metkovski ljubitelji klasične glazbe sinoć su u Galeriji GKS-a imali prigodu čuti muziciranje jedanaestero članova izvrsnoga Komornog orkestra 'Splitski virtuozi', koji je nastupio pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka te uz solisticu na klaviru Vesnu Podrug Kossjanenko.

 Projekti

Uređuje se Trg, vraća se zidić

Metković, 26.10.2018. - Započeli su radovi na uređenju sjevernoga dijela Trga kralja Tomislava i Ulice hrvatskih iseljenika, koji će se izvoditi u dvjema fazama. Kako je to zamišljeno donosimo u grafičkim prilozima, a budući da se na društvenim mrežama reagiralo na rušenje dijela zidića uz park donosimo izvadak iz projektne dokumentacije.

 Rad udruga

Predstavlja se koncept 'community' radija

Metković, 26.10.2018. - Udruga mladih Kolektiv i KLFM.org pozivaju vas da se prijavite ili samo dođete na radionicu community radija 27. listopada u 11 sati u Volonterskom centru Dobra.

 Film

U četiri godine Inicijativa '40 dana za život' spasila 57 života

Metković, 26.10.2018. - Metković je sinoć bio jedan od 29 hrvatskih garova u kojemu je pretpremijerno prikazan dokumentarni film '40 dana…', nastao u produkciji Inicijative '40 dana za život'.

 Zaštita okoliša

Kako gospodariti otpadom

Metković, 26.10.2018. - U Galeriji GKS-a Metković jučer je održana prva javna i edukacijska tribina Projekta 'Učimo gospodariti otpadom!', koji Grad Metković provodi unutar Poziva 'Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom'.

 Film

Pogledajte dokumentarac 'Vlak nade'

Metković, 26.10.2018. - Udruga mladih 'Kolektiv' poziva vas na projekciju dokumentarnoga filma 'Vlak nade', koja će se u sklopu Projekta 'Kinedok' danas od 20:15 održati u Volonterskom centru 'Dobra'.

 

 Humanost

Vrtićani upriličili humanitarnu prodaju

Metković, 25.10.2018. - Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje sa svojim su tetama vrtićani Dječjega vrtića Metković na Trgu kralja Tomislava upriličili humanitarniju prodaju pekarskih proizvoda i plodova zemlje. Prihod od prodaje namijenjen liječenju naših sugrađanka Manuele Čuture, Dore Arapović i Marije Dominiković, a odziv građana je bio velik pa se skoro sve rasprodalo.

 Film

Pretpremijera filma '40 dana'

Metković, 25.10.2018. - Večeras u 19 sati u Galeriji GKS-a Metković počet će pretpremijerna projekcija dokumentarnoga filma '40' dana' u produkciji Inicijative „40 dana za život“ u kojoj sudjeluje više od 10 000 ljudi u 29 hrvatskih gradova. Film govori o rješenju problema pobačaja, o plodovima i rezultatima Inicijative te o njezinom načinu djelovanja.

 Predstavljanje knjige

'Jesi online?'

Metković, 25.10.2018. - Šibenska stand-up komičarka, imitatorica, voditeljica i spisateljica Marijana Perinić predstavila je u Gradskoj knjižnici Metković svoju treću knjigu 'Jesi online?'.

 Obavijest

Počinju radovi na Trgu i Ul. hrvatskih iseljenika

Metković, 24.10.2018. - Od sutra, 25. listopada pa do završetka radova na rekonstrukciji Ulice hrvatskih iseljenika i dijela Trga kralja Tomislava ispred Hotela Narona bit će uspostavljena privremena regulacija prometa. Građani se mole za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije.

 

 Promet

Metković – kulturni grad u prometu

Metković, 24.10.2018. - Učenici Srednje škole Metković u suradnji s Policijskom postajom Metković sudjelovat će sutra (četvrtak) u Projektu 'Metković – kulturni grad u prometu'.

 Seminar

Komunikacija i pregovaranje

Metković, 24.10.2018. - U sklopu projekta 'Novim znanjem do uspjeha', Centar za poduzetništvo d.o.o. organizira besplatan seminar 'Komunikacija i pregovaranje', koji će se održati 25. listopada s početkom u 10 sati u prostorijama Učilišta 'Mijoč', Kralja Zvonimira 5, Metković.

 Tribina

Učimo gospodariti otpadom!

Metković, 24.10.2018. - Grad Metković će u četvrtak, 25. listopada u Galeriji GKS-a s početkom u 11 sati održati javnu i edukacijsku tribinu u sklopu predstavljanja projekta 'Učimo gospodariti otpadom!'

 Policija

Pojačan nadzor brzine kretanja vozila

Metković, 24.10.2018. - Danas će policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

 

 Kultura

Novo svjetlo i boje kazališne dvorane

Metković, 23.10.2018. - Metkovce će u novoj kazališnoj (i filmskoj) sezoni dočekati obnovljena velika dvorana Gradskoga kulturnog središta. Pri kraju su radovi na postavljanju nove stropne rasvjete te bojenja zidova. Velika skela je skinuta pa će se dvorana moći koristiti za dva skora događaja, a završni će se radovi nastaviti nakon toga i biti gotovi u prvoj polovini studenoga.

 Predstavljanje knjige

Metkovcima predstavljene Ljubićeve 'Rasudbe hrvatske državnosti'

Metković, 23.10.2018. - Ogranak Matice hrvatske Metković sinoć je u Galeriji GKS-a upriličio predstavljanje knjige Marka Ljubića 'Rasudbe hrvatske državnosti', koja je ove godine otisnuta u nakladi Hrvatskoga kulturnog vijeća iz Zagreba.

 Predstavljanje knjige

Kako Karlo Mali vidi našu svakodnevnicu

Metković, 22.10.2018. - Redovna članica HAZU-a i profesorica teorije književnosti na Odsjeku za istočnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Dubravka Oraić-Tolić predstavila je prošloga petka u Gradskoj knjižnici Metković svoju novu knjigu naslovljenu s 'Doživljaji Karla Maloga'.

 Šport

KK Metković u Crnoj Gori: 5 zlata pojedinačno, 2 zlata ekipno, 2 srebra i 6 bronca

Metković, 22.10.2018. - Karate-klub Metković jučer je nastupio na Međunarodnom turniru 'Grand prix Montenegro' u Herceg Novom, na kojemu su se sa 763 natjecatelja natjecala 62 kluba iz 11 zemalja. Naši su nastupili s 13 natjecatelja u 17 pojedinačnih i dva ekipna nastupa te osvojili sedam zlata, dva srebra i šest bronca.

 Radionica

Nastavljaju se 'Grebeonice'

Metković, 21.10.2018. - U Gradskoj knjižnici Metković u ponedjeljak, 22. listopada s početkom u 18 sati održat će se kreativna radionica Grebeonice, namijenjena djeci od 8 do 12 godina. Kako bi sudjelovala na radionici potrebno je osigurati svoje mjesto pozivom na broj telefona 681 715 i biti član Gradske knjižnice. Voditelj radionice je Koraljko Greben.

 

 Film

Preporučena posveta o. Ani Gabriću

Metković, 21.10.2018. - Film 'Preporučena posveta', nastao prema scenariju i u režiji Gorana Matića, sinoć je premijerno prikazan pred dupkom ispunjenim gledalište u Galeriji GKS-a.

 Šport

Neretva se dokazala protiv lidera prvenstva

Metković, 20.10.2018. - Bilo je lijepo vidjeti gotovo 500 gledatelja na Igralištu 'Iza Vage', koji su došli pratiti sraz domaće Neretve i lidera prvenstva sinjskoga Junaka i u kojemu su junacima postali domaći nogometaši.

 Obrazovanje

U OŠ don Mihovila Pavlinovića predstavljena Karlova 'Sreća'

Metković, 20.10.2018. - Već smo u dva navrata pisali kako se bivši učenik OŠ don Mihovila Pavlinovića Karlo Senta u svibnju našao u društvu najboljih u Hrvatskoj na Natječaju 'Moja prva knjiga' te da mu je nedavno u Domu HV-a Zrinski u Karlovcu uručena prva nagrada - tiskana autorska slikovnica.

 Akcija

Metković se uključio u Projekt '72 sata bez kompromisa'

Metković, 20.10.2018. - Vjerojatno ste po gradu zamijetili mlade u zelenim majicama na kojima je otisnuto '72 sata'. Riječ je o volonterima koji su se uključili u Projekt '72 sata bez kompromisa', a koji se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović provodi petu godinu.

 Film

Projekcija filma posvećena o. Anti Gabriću

Metković, 19.10.2018. - Povodom obilježavanja 30. obljetnice smrti hrvatskoga misionara oca Ante Gabrića u subotu će u Galeriji GKS-a biti prikazan igrano-dokumentarni film Preporučena posveta, koji je sa suradnicima snimio scenarist i redatelj Goran Matić, autor više kazališnih komada što ih je proteklih godina publika jako dobro primila.

 Film

Zvijer je još uvijek živa

Metković, 18.10.2018. - U Volonterskom centru Dobra Udruga mladih 'Kolektiv' nastavlja s projekcijama dokumentarnih filmova petkom. Sutra je u 20:15 na rasporedu 'Zvijer je još uvijek živa', film koji pokazuje kako mladi naraštaji ponovno otkrivaju komunističku ideologiju u svijetu ozloglašenih političara i bivših agenata tajne policije. Najavu filma pogledajte na https://vimeo.com/159331961.

 

 Izložba

Kako se keramika izrađivala prije osam tisuća godina

Metković, 18.10.2018. - Zanimljiva gostujuća izložba 'Izrada i pečenje keramike na neolitički način' otvorena je sinoć u Arheološkom muzeju Narona u Vidu.

 In memoriam

Biciklima od Metkovića do Ljubuškoga u spomen na Igora Penavu

Metković, 18.10.2018. - Biciklistički klub 'Relaks' iz Metkovića poziva vas da im se u nedjelju, 21. listopada pridružite u vožnji od Metkovića do Ljubuškoga, koju organiziraju u spomen na svoga prerano preminuloga člana Igora Penavu.

 Manifestacije

Dani kruha u DV 'Mali Isus'

Metković, 18.10.2018. - Ovih dana izvješćujemo o obilježavanjima Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pa evo i vijesti iz Dječjega vrtića Mali Isus.

 Gradske vijesti

S radom započinje Ispostava Ministarstva branitelja

Metković, 18.10.2018. - Nedavno smo pisali o tome da Metković dobiva Ispostavu Ministarstva branitelja, a budući da je jučer u Metkoviću boravio Nikša Kusalić, viši stručni savjetnik u Ministarstvu branitelja – Područna jedinica Dubrovnik, zamolili smoga za informaciju o početku rada metkovske Ispostave.

 Gradske vijesti

Most nudi 52 prijedloga za komunalne projekte Metkovića

Metković, 18.10.2018. - Temeljem javnoga Poziva za podnošenje prijedloga komunalnih projekata za izradu proračuna Grada Metkovića za 2019. godinu, Most nezavisnih lista je Gradu Metkoviću uputio 52 prijedloga. Kažu da su neki više ili manje zahtjevni za samu realizaciju i gradski proračun, no da zasigurno mogu doprinijeti ljepšem izgledu grada i njegovih javnih površina te podizanju kvalitete života.

 

 Elektroopskrba

Dio Unke bez struje

Metković, 18.10.2018. - Zbog planiranih radova izmjene transformatora u GTS 10(20)/0,4 kV Metković 19 (Unka) danas od 9 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači u ulicama: Mostarska, Mlinska od broja 39 do kraja i broja 48 do kraja te Vodovod Metković, Granični prijelaz Unka, Čistoća Metković, JVP Metković, Karmel Ice, Akva sport, Super market 3M i Finel. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Radionica

U četvrtak i petak jutarnje radionice u Knjižnici

Metković, 17.10.2018. - U okviru Nacionalnoga projekta 'Živjeti zdravo' i Programa 'Volonteri u parku' u Gradskoj knjižnici Metković 18. i 19. listopada od 9:30 održat će se niz radionica za predškolce i prvašiće.

 Gradska uprava

Rotori u Starčevićevoj, spoj Jadranske na Put Narone, a stiže nam i dimnjačar

Metković, 17.10.2018. - Pod predsjedanjem Hrvoja Bebića jučer je u Zgradi političkih stranaka održana XIV. Sjednica Gradskoga vijeća na čijem se Dnevnome redu našlo 12 točaka.

 Manifestacije

Trg mirisao kruhom, pecivom i kolačima

Metković, 17.10.2018. - OŠ don Mihovila Pavlinovića jučer je na Trgu kralja Tomislava upriličila humanitarnu prodajnu izložbu kruha, peciva, kolača i plodova neretvanske doline, koja se svake godine održava u sklopu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Zdravlje

Podrška ženama oboljelima od karcinoma dojke

Metković, 15.10.2018. - Vijeće KoHOM-a (Koordinacija hrvatske obiteljske medicine) održano je 13. listopada 2018. u Koprivnici. U stručnoj raspravi o svakodnevnim problemima iz ordinacija liječnika obiteljske medicine sudjelovali su predstavnici podružnica koji nastavljaju tradiciju održavanja vijeća diljem Hrvatske kako bi uvijek netko od njihovih članova bio u ulozi domaćina.

 Dolina Neretve

VII. Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 15.10.2018. - Dani Neretve u Zagrebu u organizaciji istoimene udruge održali su se prošloga petka i subote sedmi put zaredom.

 Šport

Karatašima dva zlata, dva srebra i tri bronce

Metković, 15.10.2018. - Karataši Karate-kluba Metković nastupili su jučer na Međunarodnom natjecanju Rama Open 2018, na kojem se s 467 natjecatelja natjecalo 56 klubova iz triju zemalja.

 Šport

VK Biokovo ukupan pobjednik, a domaćim veslačima devet medalja

Metković, 15.10.2018. - Šesta Minikup regata Veslačkoga saveza Dalmacije, ujedno i jubilarna, XXX. Neretvanska regata okupila je jučer na Neretvi 11 veslačkih klubova, čijih je 144 natjecatelja veslalo na 500 m dugoj stazi uz Šetalište 116. brigade HV-a.

 Rukomet

Ponovno humana gesta naših rukometaša

Metković, 15.10.2018. - Uz vijest de je jučer domaći RK Metković Mehanika s gostima iz Solina odigrao neriješeno 25:25, javljamo da je sav prihod od ulaznica namijenjen liječenju naše sugrađanke male Marije Dominiković. Iz Kluba kažu da će iznos od 6080 kuna uvećati sa svojih 2800 kuna pa će na Marijanin račun biti uplaćeno 8880 kn.

 Šport

Nakon vodstva od 2:0 morale se zadovoljiti bodom

Metković, 15.10.2018. - U 3. kolu I. HNLŽ u subotu je ŽNK Neretva na Igralištu Iza Vage ugostio ŽNK Dinamo te nakon vodstva od 2:0 s njime podijelio bodove.

 Turizam

Minikruzeri Neretvom doveli više od 1500 turista

Metković, 15.10.2018. - Starom metkovskom znancu, minikruzeru 'Dalamtia' pripala je ove godine čast da zaključi uspješnu turističku sezonu, tijekom koje je od svibnja do prošloga petka Neretvom doplovilo preko 1500 gostiju.

 Manifestacije

Humanitarna prodaja kruhova i plodova zemlje

Metković, 15.10.2018. - Jesenska manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje svake se godine održava u našim školama i vrtićima. Prošloga petka su je na svome školskom dvorištu upriličili u OŠ Stjepana Radića.

 Dolina Neretve

Neretva kakva je nekada bila

Metković, 12.10.2018. - Mario Talajić nam je iz Zagreba poslao nekoliko fotografija snimljenih prije više od pola stoljeća. Na prvoj je prizor sušenja smokava, vjerojatno u Kominu. Druga je s obale Neretve u Kominu, a treća je nastala na predjelu Luke nasuprot Opuzenu. Za četvrtu ne znamo gdje je nastala, možda tko prepozna nekadašnje štale.

 

Pojačane aktivnosti prometne policije

Metković, 12.10.2018. - U noći sa subote na nedjelju, 13./14. listopada policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodit će pojačani nadzor i sankcioniranje svih uočenih prometnih prekršaja.

 Film

Rendez-vous au cinéma

Metković, 12.10.2018. - Projekcijom kultnoga filma 'Jules i Jim' Françoisa Truffauta sinoć je u Galeriji GKS-a započeo trodnevni ciklus francuskoga filma 'Rendez-vous au cinéma'. Večeras je u 19:30 na repertoaru film 'Pacijenti', a sutra u 17 sati ručno animirani film 'Veliki zli lisac i druge priče'. Ulaz je slobodan.

 

 Film

'Kolektiv' započinje s projekcijama dokumentarnih filmova

Metković, 12.10.2018. - Udruga mladih Kolektiv poziva vas danas u 20:10 na projekciju dokumentarnoga filma Mjesec u tebi, koji se bavi tabuom što definira političku i društvenu stvarnost žena i muškaraca na mnogo dublji način nego što je društvo to spremno priznati. Projekcija, kao i sve sljedećih petaka, bit će u Volonterskom centru Dobra (bivša knjižnica).

 

 Obavijest

U nedjelju zatvoren promet Malom i Velikom rivom

Metković, 12.10.2018. - Zbog održavanja XXX. Neretvanske regate u nedjelju, 14. listopada od 7 do 15 sati za promet će privremeno biti zatvorena Mala riva te Velika riva od spomenika do Lučkoga mosta. Građani se mole za razumijevanje.

 

 Šport

Lara Bokšić i Marko Talajić osvojili Hrvatski kup

Metković, 12.10.2018. - Otok Brač i Bol bili su domaćini MTB utrke Na dva kola oko Bola, koja je ujedno bila posljednje kolo Hrvatskoga kupa u disciplini XCO. BK Metković predstavljali su najmlađi članovi i postigli odlične rezultate. Marko Talajić je slavio u kategoriji U11m, a Lara Bokšić u kategoriji U11ž.

 

 Kultura

Metkovska proslava Paljetkova 75. rođendana

Metković, 11.10.2018. - Sinoć je metkovski ogranak Matice hrvatske, u suradnji s ogrankom MH iz Zadra, u Galeriji GKS-a upriličio predstavljanje dviju posljednjih zbiraka poezije akademika Luka Paljetka, tiskanih u nakladi zadarskoga ogranka MH. Tako su se Metkovci u razmaku od desetak dana ponovno mogli družiti s tim hrvatskom pjesnikom i prevoditeljem, s kojim se susreću još u dječjoj dobi.

 Šport

Veslačima jedanaest medalja iz Jelse

Metković, 11.10.2018. - Veslači VK Neretvanski gusar prošloga su vikenda nastupili u Jelsi na Minikup regati VSD-a, s koje su u Metković donijeli tri zlatne, pet srebrnih i tri brončane medalje.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio akademika Luka Paljetka

Metković, 10.10.2018. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jutros je u svojemu uredu primio akademika Luka Paljetka, u čijoj su pratnji bili supruga Anamarija, predsjednik metkovskoga ogranka Matice hrvatske Božidar Lovrić i metkovsko-splitski skladatelj i šansonijer Darko Matičević.

 Kultura

Nova stropna rasvjeta u kazališnoj dvorani

Metković, 10.10.2018. - Četrdesetak godina nakon što je postavljena, tzv. radna rasvjeta na stropu kazališne dvorane Gradskoga kulturnog središta bit će zamijenjena novom, tehnološki puno naprednijom.

 Šport

Ante Krstičević srebrni na Kupu šampiona u Podgorici

Metković, 9.10.2018. - Karate-klub Metković u nedjelju je nastupio na Međunarodnom karate turniru Montenegro u Podgorici, povodom 45 godina postojanja Karate-kluba Omladinac, organizatora turnira. Na tom prestižnom turniru nastupilo je 65 klubova iz osam zemalja s 892 natjecatelja.

 Manifestacije

Ovoga vikenda 'VII. Dani Neretve u Zagrebu'

Metković, 9.10.2018. - Udruga Dani Neretve u Zagrebu, koja djeluje od 2012., i ove godine organizira istoimenu manifestaciju u svrhu promociju doline Neretve u Hrvatskoj i šire. Ovogodišnji Dani Neretve u Zagrebu održavat će se 12. i 13. listopada na više lokacija, a mi s ponosom ističemo da će predstava Gorana Matića Pomutnja, u izvedbi Metkovskoga amaterskog kazališta, biti 13. listopada od 19:30 igrana u Maloj dvorani Koncerne dvorane Lisinski. Sjedala je 305 pa požurite po ulaznice.

 

 Tribina

Dužnici protiv banaka moraju podnijeti privatne tužbe

Metković, 9.10.2018. - Udruga Franak je u GKS-u održala tribinu o kolektivnoj presudi i pravima potrošača na obeštećenja, na kojoj je građanima nastojala objasniti što znači kolektivna presuda u slučaju Franak, koju je Visoki trgovački sud Republike Hrvatske još lipnja 2014. donio za osam banaka za nepoštenu promjenjivu kamatnu stopu. Donosimo najvažnije izvatke s te tribine koju je vodila Anita Perkov Kalebota, a za koju su prezentaciju pripremili Goran Aleksić i Srđan Kalebota.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana neovisnosti RH

Metković, 7.10.2018. - Cijenjeni sugrađani,

8. listopada slavimo Dan neovisnosti, u znak sjećanja na dan kada je Hrvatski sabor 1991. jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državno-pravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom.

Toga se dana prisjećao svih stradanja, muka i patnji kroz koje smo prošli na putu stvaranja neovisnosti i samostalnosti države. U taj put ugrađeni su brojni životi hrvatskih branitelja, prognanika i stradalnika Domovinskoga rata čija je žrtva i patnja omogućila njezino stvaranje.

U toj prigodi svim građanima Metkovića čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.
vaš gradonačelnik
Dalibor Milan
   

 Šport

Neretva s četiri gola ispratila Splićane

Metković, 7.10.2018. - Sedmo kolo III. HNL jug dovelo je na Igralište Iza Vage RNK Split, posljednju momčad na tablici, koju je NK Neretva uvjerljivo svladala rezultatom 4:0.

 Rad udruga

Ne napuštajte svoje pse, javite se Udruzi 'Buddy'

Metković, 7.10.2018. - Pločanska Udruga prijatelja životinja Buddy jučer je u Metkoviću organizirala obilježavanje Međunarodnoga dana zaštite životinja. Bio je to povod da se bolje upoznamo s radom te Udruge, čiji je cilj borba protiv napuštanja životinja, udomljavanje napuštenih, edukacija o pravima životinja, važnost sterilizacije/kastracije itd., po smo za izjavu zamolili njezina predsjednika Joška Žderića Wummyja.

 Županija

Poziv proizvođačima za samostalan plasman mandarina na javnim površinama diljem Hrvatske

Metković, 6.10.2018. - Odlukom župana Dubrovačko-neretvanske županije, Nikole Dobroslavića, osnovano je i imenovano Povjerenstvo za mandarine kao savjetodavno tijelo Župana po pitanjima od općeg značaja za uzgoj i plasman mandarina u dolini Neretve. Jedna od aktivnosti Povjerenstva je inicijativa da se proizvođačima iz doline Neretve osigura samostalan plasman mandarine na javnim površinama Jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, predviđenim za prodaju sezonskog voća i povrća.

 

 Policija

Policija će dosljedno primjenjivati ovlasti prema uzročnicima najtežih prometnih prekršaja, a posebice prema recidivistima

Metković, 6.10.2018. - U prvih osam mjeseci 2018. godine, u prometnim nesrećama na području Republike Hrvatske smrtno je stradalo 217 osoba, odnosno isti broj kao i 2017. godine (poginulo 217 osoba), a tijekom rujna nastavljen je nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja, odnosno do 20. rujna 2018. godine, poginule su 234 osobe, odnosno 3 osobe ili 1,3% više nego na isti dan 2017. godine (231 poginulih osoba).

 Domovinski rat

Počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu

Metković, 6.10.2018. - Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske jutros je na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka župnik fra Ante Bilokapić molio za odrješenje duša poginulih hrvatskih branitelja, nakon čega su pred Središnjim križem položeni vijenci i upaljene svijeće.

 Projekti

Radi se protupožarni put od Lovačke kućice do na Izvore

Metković, 6.10.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer je sa svojim zamjenikom Damirom Raićem obišao izgradnju protupožarnoga puta koji će se u dužini 2,5 km i širini 4,5 m protezati padinama Šibanice i Gledavca od Lovačke kućice do lokaliteta Izvori.

 Obavijest

U subotu se za parkiranje zatvara dio Velike rive

Metković, 5.10.2018. - Obavještavaju se svi sudionici u prometu da će zbog obilježavanja Međunarodnoga dana životinja u subotu, 6. listopada od 9:30 do 12:30 za promet motornim vozilima i parkiranje privremeno biti zatvoren dio ulice Hrvatskih iseljenika (Velika riva) od spomenika prema Lučkom mostu.

 

 Tribina

Presuda Visokoga trgovačkog suda u kolektivnoj tužbi protiv osam banaka

Metković, 5.10.2018. - Udruga 'Franak' poziva vas u subotu, 6. listopada na tribinu čija je tema presuda Visokoga trgovačkog suda RH u kolektivnoj tužbi protiv osam banaka. Tribina počinje u 10 sati u Galeriji GKS-a Metković.

 

 Gradske vijesti

Gradski vijećnici Mosta: „Tražimo da gradonačelnik Milan objasni odluku o predaji izvorišta Doljani općini Čapljina“

Metković, 4.10.2018. - Gradski vijećnici Mosta NL nisu zadovoljni dosadašnjim načinom raspolaganja i upravljanja izvorištem Doljani, koji je investicija i strateški resurs Grada Metkovića, te činjenicom da je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan potpisao zaključke kojima je pristao na predaju izvorišta Doljani općini Čapljina.

 Zaštita prirode

U Metkoviću se okupili ravnatelji svih županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode

Metković, 4.10.2018. - U Metkoviću je jučer započeo trodnevni Skup ravnatelja županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, na kojemu je uz ravnatelje sudjelovao pomoćnik ministra za zaštitu okoliša i energetiku Igor Kreitmeyer iz Uprave za zaštitu prirode te Aljoša Duplić, stručni voditelj Hrvatske agencije za okoliš i prirodu.

 Kazalište

Od sutra prodaja ulaznica za predstavu 'Dame biraju'

Metković, 4.10.2018. - Predstava Dame biraju igrat će se u GKS-u 15. studenoga, a zbog velikoga zanimanja prodaja ulaznica počine već od sutra, 5. listopada.

 Obrazovanje

Učenici i nastavnici SŠ Metković u boravili u Grčkoj

Metković, 4.10.2018. - Troje učenika Srednje škole Metković u pratnji profesora Petra Nikolića i Nine Bjeliš boravili su u grčkom gradu Argostoli na otoku Kefalonija u Grčkoj u sklopu Erasmus+ projekta Water Unites Us, koji se financira sredstvima EU.

 Javni poziv

Predložite Gradu što bi trebalo urediti, popraviti, izgraditi

Metković, 3.10.2018. - Grad Metković pozva građane da se jave sa svojim prijedlozima za uređenje i održavanje objekata komunalne infrastrukture, kako bi se uvrstili među prioritete za 2019. godinu.

 Požar

Župan proglasio elementarnu nepogodu za Kulu Norinsku

Metković, 3.10.2018. - Župan Nikola Dobroslavić donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode za područja općina Orebić i Kula Norinska. Kako stoji u Odluci, elementarna nepogoda proglašena je ”zbog požara koji je na navedenom prostoru nanio velike materijalne štete na poljoprivredi i graditeljstvu u razdoblju 25. rujna – 1. listopada 2018. godine“.

 

 Obavijest

Bespovratnim sredstvima do znakova kvalitete

Metković, 2.10.2018. - Godine 1997. znakovi „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ krasili su samo šest hrvatskih proizvoda, dok je danas preko 200 proizvoda i usluga postalo vidljivijim i prepoznatljivijim potrošačima u zemlji i svijetu. Znakovi su registrirani u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao zajednički jamstveni žigovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Od 10. rujna 2018. znakovi se mogu dobiti putem bespovratnih sredstava iz fondova EU.

 Projekti

Započeli radovi na rekonstrukciji nekategorizirane prometne mreže u Prudu vrijedni 3,3 milijuna kuna

Metković, 2.10.2018. - Iz Grada Metkovića javljaju da je uvođenjem u posao izvođača radova, koji je u postupku javne nabave bio najpovoljniji ponuditelj, tvrtka Vodoprivreda Vrgorac d. d. jučer započela rekonstrukciju dijela nekategorizirane prometne mreže na području Grada Metkovića u naselju Prud u ukupnoj duljini od 761 m, s izgradnjom zatvorenog sustava oborinske odvodnje ukupne duljine 602 m te izgradnja DTK (distribucijsko telekomunikacijske kanalizacije) ukupne duljine 1280 m.

 Predavanje

Govornikom se rađa, ali i postaje

Metković, 2.10.2018. - Zanimljivo predavanje s predstavljanjem knjige održala je u GKS-u prošloga petka, u organizaciji Ustanove za kulturu i sport te Aktiva hrvatskoga jezika Gimnazije Metković, Gabrijela Kišiček, docentica na Odsjeku za fonetiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stručna suradnica za govor na Novoj TV.

 Rukomet

Dvostruka pobjeda RK Metković Mehanika

Metković, 2.10.2018. - U prvome kolu I. HRL jug domaći je RK Metković Mehanika pobijedio momčad RK Mornar iz Dramlja kraj Crikvenice rezultatom 25:24. Osim uknjiženih prvih bodova, Metkovci su sa svojom publikom izborili još jednu pobjedu – prikupili su od ulaznica 7 200 kn za liječenje Dore Arapović, a Klub će iz svojih sredstava izdvojiti 2 800 kn, pa će 10 000 kn biti uplaćeno na Dorin račun. Naravno, to možete učiniti i vi. Račun je HR83 23600003245277436.
Foto: likemetkovic.hr

 

 Obrazovanje

Tiskana 'Sreća', slikovnica Karla Sente, pobjednika državnog Natječaja 'Moja prva knjiga'

Metković, 1.10.2018. - Na završnoj svečanosti Državnog natječaja Moja prva knjiga, koja je održana 27. rujna 2018. u Domu HV-a Zrinski u Karlovcu, pobjedniku Natječaja učeniku OŠ don Mihovila Pavlinovića Karlu Senti uručena je prva nagrada - tiskana autorska slikovnica.

 Šport

Metkovci Dunavom veslali 36 km

Metković, 1.10.2018. - Posada VK Neretvanski gusar nastupila je na XV. Vukovarskom veslačkom maratonu, što se veslao Dunavom na 36 km dugoj dionici od Vukovara do Iloka. Maraton je organizirao HVK Vukovar u znak sjećanja na 23. rujna 1991., dan osnivanja legendarne 204. vukovarske brigade HV-a.

 

 Požar

Isključen je tehnički uzrok požara

Metković, 1.10.2018. - Obavljenim očevidom na mjestu požara koji je u utorak, 25. rujna, izbio između mjesta Bagalovići i Desana u općini Kula Norinska isključen je tehnički uzrok požara te je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem otvorenog plamena ili žara. Kriminalističko istraživanje se nastavlja – javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima agruma

Metković, 1.10.2018. - Na području grada Metkovića i općine Kule Norinska ulov jedinki mediteranske voćne muhe (Ceratitis capitata) u lovnim trapovima na granici je gospodarskog praga štetnosti. U narednim danima doći će do odlaganja jaja u plodove domaćina štetnika, a to su kaki, mandarine, klementine, naranče, grejpfrut, kumkvat, smokva, nashi.

 Rad udruga

Projekt 'Za veselu starost br. 2' – obilježavanje Međunarodnoga dana starijih i nemoćnih osoba

Metković, 1.10.2018. - U sklopu Projekta Za veselu starost br. 2, što ga Udruga DOBRA provodi uz potporu grada Metkovića i u partnerstvu s Udrugom Otac Ante Gabrić i Domom za starije osobe i rehabilitaciju Metković, danas je u Domu proslavljen Međunarodni dan starijih i nemoćnih osoba.

 Županija

Suradnja Dubrovačko-neretvanske i Hercegovačko-neretvanske županije

Metković, 1.10.2018. - U Mostaru je održan sastanak dužnosnika iz Dubrovačko-neretvanske i Hercegovačko-neretvanske, a na dnevnom redu bili su zajednički problemi, suradnja jedinica lokalne samouprave s obje strane veoma dugačke granice. Pogledajte i vijest s portala bljesak.info.

 

 

Vijesti iz 10. 2018.
ukupno 92

Roditeljski sastanak za vatrogasnu mladež

Povodom 30. obljetnice smrti o. Ante Gabrića.

Provedite tjedan uz 'Kolektiv'

Policija vozače poziva na povećan oprez za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Vijenci i svijeće za preminule Metkovce i hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu

Evetović i Mokrović izlažu u GKS-u

Uključite se u Dječju biciklističku utrku 'XC Čapljina Life 2018'

Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu

Nastavlja se Program 'Od obrazovanja do zapošljavanja'

Koncert Ansambla 'Harmonija disonance' i KUD-a 'Metković'

Srebro i bronca iz Slavonskoga Broda

Dođite večeras na zanimljiv koncert

Izvrstan nastup''Splitskih virtuoza'

Uređuje se Trg, vraća se zidić

Predstavlja se koncept 'community' radija

U četiri godine Inicijativa '40 dana za život' spasila 57 života

Kako gospodariti otpadom

Pogledajte dokumentarac 'Vlak nade'

Vrtićani upriličili humanitarnu prodaju

Pretpremijera filma '40 dana'

'Jesi online?'

Počinju radovi na Trgu i Ul. hrvatskih iseljenika

Metković – kulturni grad u prometu

Komunikacija i pregovaranje

Učimo gospodariti otpadom!

Pojačan nadzor brzine kretanja vozila

Novo svjetlo i boje kazališne dvorane

Metkovcima predstavljene Ljubićeve 'Rasudbe hrvatske državnosti'

Kako Karlo Mali vidi našu svakodnevnicu

KK Metković u Crnoj Gori: 5 zlata pojedinačno, 2 zlata ekipno, 2 srebra i 6 bronca

Nastavljaju se 'Grebeonice'

Preporučena posveta o. Ani Gabriću

Neretva se dokazala protiv lidera prvenstva

U OŠ don Mihovila Pavlinovića predstavljena Karlova 'Sreća'

Metković se uključio u Projekt '72 sata bez kompromisa'

Projekcija filma posvećena o. Anti Gabriću

Zvijer je još uvijek živa

Kako se keramika izrađivala prije osam tisuća godina

Biciklima od Metkovića do Ljubuškoga u spomen na Igora Penavu

Dani kruha u DV 'Mali Isus'

S radom započinje Ispostava Ministarstva branitelja

Most nudi 52 prijedloga za komunalne projekte Metkovića

Dio Unke bez struje

U četvrtak i petak jutarnje radionice u Knjižnici

Rotori u Starčevićevoj, spoj Jadranske na Put Narone, a stiže nam i dimnjačar

Trg mirisao kruhom, pecivom i kolačima

Podrška ženama oboljelima od karcinoma dojke

VII. Dani Neretve u Zagrebu

Karatašima dva zlata, dva srebra i tri bronce

VK Biokovo ukupan pobjednik, a domaćim veslačima devet medalja

Ponovno humana gesta naših rukometaša

Nakon vodstva od 2:0 morale se zadovoljiti bodom

Minikruzeri Neretvom doveli više od 1500 turista

Humanitarna prodaja kruhova i plodova zemlje

Neretva kakva je nekada bila

Pojačane aktivnosti prometne policije

Rendez-vous au cinéma

'Kolektiv' započinje s projekcijama dokumentarnih filmova

U nedjelju zatvoren promet Malom i Velikom rivom

Lara Bokšić i Marko Talajić osvojili Hrvatski kup

Metkovska proslava Paljetkova 75. rođendana

Veslačima jedanaest medalja iz Jelse

Gradonačelnik primio akademika Luka Paljetka

Nova stropna rasvjeta u kazališnoj dvorani

Ante Krstičević srebrni na Kupu šampiona u Podgorici

Ovoga vikenda 'VII. Dani Neretve u Zagrebu'

Dužnici protiv banaka moraju podnijeti privatne tužbe

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana neovisnosti RH

Neretva s četiri gola ispratila Splićane

Ne napuštajte svoje pse, javite se Udruzi 'Buddy'

Poziv proizvođačima za samostalan plasman mandarina na javnim površinama diljem Hrvatske

Policija će dosljedno primjenjivati ovlasti prema uzročnicima najtežih prometnih prekršaja, a posebice prema recidivistima

Počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu

Radi se protupožarni put od Lovačke kućice do na Izvore

U subotu se za parkiranje zatvara dio Velike rive

Presuda Visokoga trgovačkog suda u kolektivnoj tužbi protiv osam banaka

Gradski vijećnici Mosta: „Tražimo da gradonačelnik Milan objasni odluku o predaji izvorišta Doljani općini Čapljina“

U Metkoviću se okupili ravnatelji svih županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode

Od sutra prodaja ulaznica za predstavu 'Dame biraju'

Učenici i nastavnici SŠ Metković u boravili u Grčkoj

Predložite Gradu što bi trebalo urediti, popraviti, izgraditi

Župan proglasio elementarnu nepogodu za Kulu Norinsku

Bespovratnim sredstvima do znakova kvalitete

Započeli radovi na rekonstrukciji nekategorizirane prometne mreže u Prudu vrijedni 3,3 milijuna kuna

Govornikom se rađa, ali i postaje

Dvostruka pobjeda RK Metković Mehanika

Tiskana 'Sreća', slikovnica Karla Sente, pobjednika državnog Natječaja 'Moja prva knjiga'

Metkovci Dunavom veslali 36 km

Isključen je tehnički uzrok požara

Obavijest proizvođačima agruma

Projekt 'Za veselu starost br. 2' – obilježavanje Međunarodnoga dana starijih i nemoćnih osoba

Suradnja Dubrovačko-neretvanske i Hercegovačko-neretvanske županije

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01