-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izložba

Otvorena ' Augusteum favissa'

Metković, 30.6.2013. - Sinoć je u Arheološkome muzeju Narona otvorena izložba Augusteum favissa, prva samostalna tematska izložba iz bogatoga muzejskog fundusa na kojoj je izložen dio artefakata pronađenih tijekom istraživanja na lokalitetu naronitanskoga Augusteja.

 Katastrofa

Koliko vode 'popije' jedna pamučna majica

Metković, 30.6.2013. - Najstariji će se sjetiti vremena kada su se sva metkovska polja bijeljela pamukom. Tko se tada usudio posaditi kukuruz ili pšenicu bio bi proglašen državnim neprijateljem i mogao je fasovati koju godinu preodgoja u odgovarajućoj ustanovi. Ne zato jer se oglušio na direktivu (ta riječ je opet u modi), nego drugima za primjer. Srećom, relativno kratko su trajale te socrealističke fantazmagorije pa je narodu dano da preživljava, makar na kuruzi.

 Zanimljivosti

Lađari veslali 'Paolo di Mediteraneo'

Metković, 30.6.2013. - Neretvanski lađari jučer su u talijanskome Tarantu sudjelovali na međunarodnoj regati Paolo di Mediteraneo. Na stazi ukupne dužine 1,5 km sa dva okreta veslalo se u barci zvanoj gozzo (hrv. guc) koja je duga 4 m, širine 1,4 m i dubine 60 cm. U njoj su bila dvojica veslača s dugim veslima, sličnima našim parićima.

 Šport

Petrov primio Štimca

Metković, 29.6.2013. - Danas je u svome uredu gradonačelnik Božo Petrov primio nekadašnjega proslavljenoga reprezentativca, a danas izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca.

 Seminar

Najvažnije o PDV-u nakon 1. srpnja

Metković, 29.6.2013. - Jučer je u prostorijama Autoškole Žabac održan seminar pod nazivom Novi Zakon o porezu na dodanu vrijednost s primjenom od 1. srpnja 2013. na kojem je o izmjenama i novostima koje donosi spomenuti Zakon govorila Melita Grčić, viša upravna savjetnica za poreze i doprinose iz Porezne uprave - Područnog ureda Dubrovnik.

 Zanimljivosti

3D Metković na Google Earthu

Metković, 29.6.2013. - Polako se slaže 3D vizura Metkovića na popularnome Google Earthu. Zahvaljujući Stipanu Ujduru, među 3D modelarima poznatome kao Stari Lav, jutros smo dobili i cijeli kompleks koji čine Gradsko kulturno središte s krilom u kojem je Gradska uprava i s ljetnom pozornicom te Zgradu državne uprave (bivša Općina).

 Policija

Osmero alkoholiziranih, jedan drogiran

Metković, 28.6.2013. - Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, koji se obilježavao 26. lipnja, u noćnim satima 25/26. lipnja i 26/27. lipnja proveli preventivno-represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga i alkohola.

 Šport

Malonogometni turnir Kup sv. Ilije

Metković, 28.6.2013. - Udruga Fortitudo Metković i ove godine organizira Malonogometni turnir Kup sv. Ilije, no ovaj put po malo izmijenjenim pravilima. Ove će se godine igrati po župnome načelu, tj. za ekipu pojedine župe iz Doline Neretve mogu igrati samo njezini župljani. Igrat će se po futsal pravilima, a za ostale informacije pogledajte plakat desno.

 

 Gradske vijesti

Danas habajući sloj asfalta

Metković, 28.6.2013. - Jučer je napokon asfaltiran raskopani dio Ulice Stjepana Radića te prilazi Lučkome mostu. Radi tek o temeljnome sloju asfalta, a danas se očekuje polaganje habajućega sloja, čime će se uspostaviti normalan promet.

 Zanimljivosti

Lađari otputovali na regatu u Tarantu

Metković, 27.6.2013. - Sinoć je iz Dubrovnika za Bari otputovala lađarska ekspedicija koja će svoje snage izmjeriti u talijanskome Tarantu na specifičnoj regati u veslanju čamaca udvoje. Ove godine u program je prvi put uvrštena utrka u kojoj će nastupiti posade iz više mediteranskih zemalja.

 Narona

20. godina od prve arheološke sonde

Metković, 27.6.2013. - U Arheološkome muzeju Narona u subotu, 29. lipnja u 19 sati bit će otvaranje izložbe Augusteum favissa, prve samostalne tematske izložbe iz muzejskog fundusa, kojom se obilježava dvadeseta obljetnica otvaranja prve arheološke sonde u Plećaševim štalama.

 Obavijest

Novosti u plaćanju PDV-a nakon 1. srpnja

Metković, 27.6.2013. - Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, HGK - Županijska komora Dubrovnik i Udruženje obrtnika Metković pozivaju Vas na seminar Novi Zakon o porezu na dodanu vrijednost s primjenom od 1. srpnja, 2013.. Seminar će se održati u Metkoviću 28. lipnja (petak) u 11 h u prostorijama Autoškole Žabac, Kralja Zvonimira 5.

 Obavijest

Što će se moći plaćati na blagajni Čistoće

Metković, 27.6.2013. - Obavještavaju se građani da zbog primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN broj 133/12) na blagajni trgovačkoga društva Čistoća Metković d.o.o. neće moći plaćati račune za zakupe prostora, za odvoz glomaznog otpada te za sve vrste pogrebnih usluga.

 Obavijest

Legalizirajte za puno manje novca

Metković, 27.6.2013. - Do 30. lipnja, odnosno do nedjelje, traje rok za predaju zahtjeva za legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata pa nova gradska uprava predvođena gradonačelnikom dr. Božom Petrovom provodi akciju Za 100 % legalan Metković u kojoj poziva građane Metkovića na predaju zahtjeva za legalizaciju u Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju i zaštitu okoliša.

 Obrazovanje

Završna priredba DV 'Leut'

Metković, 26.6.2013. - Djeca iz Dječjega vrtića Leut jutros su u Gradskome parku održali svoju Završnu priredbu na kojoj su se predškolci oprostili od svojih teta, a one su im podijelile diplome za uspješno svladan vrtićki pogram. U programu su im se pjesmom i recitacijama pridružili srednjiši i mališi koji su, također dobili odgovarajuća priznanja.

 

 Tradicija

Pripreme za skokove u Neretvu

Metković, 26.6.2013. - Počele su pripreme za tradicionalne skokove u Neretvu što ih Udruga Ispod mosta organizira svake godine nekoliko dana prije Svetoga Ilije. Uređene su obje skakaonice, a danas se uređivalo riječno dno uz samu obalu.

 

 Obavijest

Obavijesti lađarima

Metković, 26.6.2013. - Kako bi osigurali nesmetane uvjete za trening svojim mladim veslačima iz VK Neretvanski gusar mole lađarske ekipe koje treniraju na Neretvi u Metkoviću, na dijelu od Veslačkoga kluba do Veletržnice, da u vremenu od 18 do 20,30 veslaju nizvodno uz desnu, a uzvodno uz lijevu obalu.

 Turizam

Bespovratna sredstva za projekte u turizmu

Metković, 26.6.2013. - Objavljeni su pozivi za kandidiranje projekata za bespovratna sredstva Ministarstva turizma s rokom do 19. srpnja 2013. Za dodjelu bespovratnih sredstva prijaviti se mogu: trgovačka društva, obrti, zadruge, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove (zaštićenih područja, znanstveno-obrazovne, zdravstvene i dr.), jedinice područne (regionalne) i lokalne samouprave.

 Zanimljivosti

Braća i sestre zajedno nakon 45 godina

Metković, 25.6.2013. - Od sedmero braće i sestara Volarevića (Papića), koji žive rasuti po svijetu, prvi put ih se nakon 45 godina petero uspjelo okupiti u Prudu na Svetog Ivana Krstitelja – zabilježio je vid.hr.

 

 Komentar

A gdje su zastave?

Metković, 25.6.2013. - Jutros, na Dan državnosti prošli smo gradskim ulicama i zamijetili da gotovo i nema izvještenih zastava. Mogle su se vidjeti samo one nalijepljene iznutra na izloge ili vrata prodavaonica.

 

 Gradske vijesti

Počast poginulim hrvatskim braniteljima

Metković, 25.6.2013. - U povodu Dana državnosti jutros je na Gradskome groblju sv. Ivana fra Petar Gulić molio odrješenje za duše poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskome ratu, nakon čega su predstavnici Grada i udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te predstavnici političkih stranaka pred Središnjim križem položili vijence i zapalili svijeće. Vijenci i svijeće položeni su i pred Spomenikom na Velikoj rivi podignutim u znak sjećanja na Metkovce poginule u Domovinskome ratu.

 Akcija

Preplivajte trasu budućega mosta (ili tunela)

Metković, 25.6.2013. - Povodom ulaska RH u Europsku uniju opuzenska Udruga za očuvanje neretvanske baštine 1. srpnja 2013. organizira plivački maraton iz Brijeste na Pelješcu do Komarne u općini Slivno. Start maratona je u 11 sati, a u njemu mogu sudjelovati žene i muškarci i to bez plaćanja kotizacije.

 Policija

Policija pojačava nadzor vozača

Metković, 24.6.2013. - U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, koji se obilježava 26. lipnja, policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske će u noćnim satima 25./26. lipnja (utorak/srijeda) i 26./27. lipnja (srijeda/četvrtak) provesti preventivno–represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga i alkohola.

 Izložba

Izložba dječjih radova

Metković, 24.6.2013. - U prostoru Ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković postavljena je izložba na kojoj su predstavljeni svi radovi nastali na radionicama za djecu koje su se od kraja siječnja odvijale u Zbirci.

 Obavijest

Seminar o fiskalizaciji

Metković, 24.6.2013. - Porezna uprava - Područni ured Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije i Udruženje obrtnika Metković organiziraju seminar na temu fiskalizacija namijenjen obveznicima fiskalizacije od 1. srpnja 2013.

 Komentar

U kolonu po jedan

Metković, 23.6.2013. - Jučer se Hrvatska probudila s posebnim osjećajem. Ta stara balkanska džomba, stara kuka svikla na sve i sva, nakon tisućljetnoga putešestvja balkanskim bespućima pred vratima je Zajednice kojoj je oduvijek pripadala, ali koja joj je, isto tako, oduvijek poručivala: „Tamo se!“.

 Zanimljivosti

U rock'n'rollu uživali i kameni carevi

Metković, 22.6.2013. - August, Vespazijan i pola Tiberija s ostalom kamenom svitom sinoć su mogli uživati u punokrvnoj rock'n'roll svirci na bivšem naronitanskom forumu, današnjemu Naronskome trgu u Vidu na kojemu se okupilo stotinjak mladih. Povod je bio Svjetski dan glazbe, a organizator Udruga mladih Vid.

 

 In memoriam

Sjećanje na žrtve II. svj. rata

Metković, 22.6.2013. - Danas se obilježava Dan antifašističke borbe, nadnevak kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Tim su povodom predstavnici Grada Metkovića i Gradskoga vijeća grada Metkovića pred spomenikom u Gradskome parku položili vijenac i zapalili svijeće za sve Metkovke i Metkovce stradale u Drugome svjetskom ratu.

 Rad udruga

Održana Skupština Udruge 'Prijatelj'

Metković, 21.6.2013. - U prostoru Gradske športske dvorane Metković danas je održana Redovna skupština Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj na kojoj je podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće. Pročitano je i izvješće Nadzornog odbora, a sva tri izvješća su jednoglasno prihvaćena.

 Rad udruga

Posjet Arboretumu Trsteno

Metković, 21.6.2013. - Korisnici i djelatnici Programa Ministarstva socijalne politike i mladih Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama koji za područje grada Metkovića provodi Udruga Otac Ante Gabrić u prošlu srijedu su boravili na poludnevnom izletu u Trstenome u okviru kojega su posjetili Arboretum Trsteno.

 Kultura

Još milijun kuna za Prirodoslovni muzej

Metković, 21.6.2013. - Danas je u novootvorenim prostorima Gradske knjižnice upriličeno svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na izvedbi stalnoga postava Prirodoslovnog muzeja Metković. U ime Grada Metkovića ugovor je potpisao gradonačelnik Božo Petrov, a u ime poduzeća Ing-grad d.o.o. iz Zagreba to je učinio Patrik Klarić, član uprave poduzeća.

 Obavijest

Morate ovjeriti pogranične propusnice

Metković, 21.6.2013. - Građani koji su već dobili pogranične propusnice moraju ih, sukladno odredbi Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine iz 2003., ovjeriti u nadležnoj jedinici granične policije BiH.

 Obavijest

Prijedlozi za nagrade Grada Metkovića

Metković, 20.6.2013. - Danas imenovani Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća grada Metkovića već je uputio Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja, tj. predlaganje kandidata za nagrade Grada Metkovića koje se dodjeljuju na Svečanoj sjednici GV-a uoči Svetoga Ilije i Dana grada Metkovića.

 

 Gradska uprava

Marin Veraja predsjednik Gradskoga vijeća

Metković, 20.6.2013. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića temeljem rezultata izbora od 19. svibnja. Odlukom predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Balda Pušića sjednicu je otvorio i na početku vodio Tonći Jerković, tajnik Gradskog vijeća grada Metkovića.

 Tribina

Građani informirani o legalizaciji

Metković, 20.6.2013. - Dvorana za sastanke u Zgradi političkih stranaka bila je pretijesna za sve zainteresirane građane koji su sinoć došli na tribinu o legalizaciji bespravno izgrađenih i dograđenih građevina.

 Folklor

Završni koncert Škole folklora

Metković, 20.6.2013. - Polaznici Škole folklora, koja djeluje pri KUD-u Metković, zajedno s članovima Mandolinskoga orkestra sinoć su u GKS-u održali svoj Završni koncert. Preko sto trideset malih plesača i svirača došli su vidjeti i čuti njihovi roditelji, rodbina i prijatelji pa je gledalište metkovske kazališne dvorane bilo potpuno ispunjeno.

 Šport

'Gužva' na Neretvi

Metković, 19.6.2013. - Čim padne vrućina Neretva oživi od vesala mnogobrojnih veslača, bilo onih iz lađarskih udruga, bilo onih iz VK Neretvanski gusar. Svakako lijepa slika na rijeci i poziv drugoj djeci i mladima da se uključe u taj zdrav sport.

 Priroda

Neretva među riječnim čudima Hrvatske

Metković, 19.6.2013. - Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pokreće kampanju podizanja svijesti o važnosti hrvatskih rijeka. Na relativno malom području Hrvatska ima iznimno očuvane prirodne ljepote i visoku biološku raznolikost u odnosu na ostale članice Europske unije, kojima treba pokazati kakve prirodne bisere EU dobiva sa svojom novom članicom.

 Policija

Uhićen provalnik u trgovinu

Metković, 19.6.2013. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici PP Metković utvrdili su osnove sumnje da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe. Njega se sumnjiči da je u noći sa subote na nedjelju 15./16. lipnja provalio u trgovačku radnju u ulici Ante Starčevića u Metkoviću i otuđio 2 000 kuna.
Protiv osumnjičenog slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 Metkovski u gostima

O granici s načelnikom PGP Zoranom Pulićem

Metković, 19.6.2013. - Budući da je privremeno obustavljeno tiskanje Metkovskoga vjesnika odlučili smo neke već pripremljene sadržaje objaviti na ovim mrežnim stranicama, a to ćemo činiti i ubuduće. Započinjemo intervjuom koji smo vodili s g. Zoranom Pulićem, načelnikom PGP Metković. Tema je granica poslije 1. srpnja.

 

 Promet

Od danas kraća obilaznica

Metković, 18.6.2013. - Jutros se postavlja temeljni sloj asfalta u Ulici Zrinskih i Frankopana od raskrižja sa Stepinčevom do bivše Vinarije. Tako će promet prema Jerkovcu ponovno obilazno ići Zagrebačkom i Ulicom Alojzija Stepinca.

 

 Šport

Sezona turnira u bućanju

Metković, 18.6.2013. - Sezona je turnira u bućanju, o čemu svjedoči i ova fotografija snimljena jučer u Vidu. Sve je na jednome mjestu pa, ako se niste još prijavili, požurite.

 

 Obavijest

U dijelu Metkovića voda nije za piće

Metković, 17.6.2013. - Prema danas objavljenim informacijama iz poduzeća Metković d.o.o., voda s izvorišta u Doljanima je zbog povećanih klorida slana i nije za piće. To se odnosi na manji dio grada i neka okolna naselja koja se zbog tehničkih razloga nisu mogla spojiti na Regionalni vodovod NPKL.

 Šport

Nove medalje za rukometaše 'Jerkovca'

Metković, 17.6.2013. - Djevojčice i dječaci RK Jerkovac rođeni 2002. i 2000. sudjelovali su na međunarodnom rukometnom turniru Višići 2013. koji je održan u organizaciji čapljinske Škole rukometa Lipanjske zore. Na turniru su sudjelovale 22 ekipe iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a nastupilo je preko 250 djece.

 Zanimljivosti

Metkovci u Geo-kampu Kreševo

Metković, 17.6.2013. - U organizaciji Zavičajne udruge Kreševski citrin u bosanskome je Kreševu protekloga vikenda održan 5. Geo-kamp koji je okupio ljubitelje minerala i poludragoga kamenja i slična podzemnoga blaga. Među njima su bili i mali Metkovci.

 Šport

'Otpisani' četvrti u Tivtu

Metković, 17.6.2013. - Metkovski rukometni veterani Otpisani osvojili su četvrto mjesto na međunarodnom rukometnom Veteranskom turniru koji je od 6. do 9. lipnja održan u crnogorskom Tivtu – piše eMetkovic.

 

 Fotografija

Ustaše nisu snimljene u Metkoviću

Metković, 16.6.2013. - Magazin Vojna povijest u zadnjemu je broju obradio temu Ustaška vojnica i donio dvije ratne fotografije ispod kojih piše da su iz Metkovića. Na prvi pogled čini se da bi tako moglo biti, ali nije.

 Rad udruga

'Leptirići' Metkovcima otvorili svoja vrata

Metković, 16.6.2013. - Svoja vrata jučer je prvi put u Metkoviću građanima „otvorila“ Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići. To se dogodilo u Kabinetu za terapije u Ulici Hrvatskih iseljenika u Metkoviću, a u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2013..

 Obrazovanje

'Leut' pozdravlja Europu

Metković, 15.6.2013. - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH raspisalo je Natječaj za Vrtiće na temu Plakatom pozdravimo Europu u što su se uključila i djeca iz DV Leut iz Metkovića. Čitalo se, učilo, crtalo, slikalo, rezalo, lijepilo, fotografiralo, pakiralo i adresiralo pa se sada čekaju rezultati Natječaja.

 

 Obrazovanje

Gimnazijalci još jednom najbolji

Metković, 14.6.2013. - Na natjecanju školskih bendova u organizaciji Goethe-Instituta i Kulturnog udruženja učitelja njemačkoga jezika u Hrvatskoj pobjedu su odnijela dva školska benda iz Gimnazije Metković s prijavljenim dvama glazbenim videospotovima na temu Budućnost.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata

Metković, 14.6.2013. - U radionici Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj od 12. do 15. lipnja održavaju se Dani otvorenih vrata. Kao i proteklih godina Prijatelji su svoja vrata građanima otvorili u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2013. koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 Dijaspora

Vjernici se oprostili od don Stjepana

Metković, 14.6.2013. - U dalekoj Australiji u srijedu su se hrvatski iseljenici posljednji put oprostili od svoga pastira don Stjepana Gnječa. Bilo je to upravo uoči Sv. Ante, zaštitnika župe Geelong-Ballarat-Mildura u kojoj je djelovao pok. Gnječ. Sprovodnu misu predvodio je biskup sa 12 svećenika, a nazočilo joj je mnoštvo vjernika, dosta njih i iz neretvanskoga kraja.

 Policija

I policija prelazi na ljetno radno vrijeme

Metković, 14.6.2013. - Od ponedjeljka 17. lipnja do 2. rujna Policijska postaja Metković će s građanima raditi od 7.30 do 14 sati, osim utorka kada će šalteri (poslovi prijave prebivališta, osobne iskaznice, putne isprave, registracije vozila, vozačke dozvole) građanima biti otvoreni od 7.30 do 17 sati.

 

 Obavijest

Ljetno radno vrijeme Gradske knjižnice

Metković, 14.6.2013. - Gradska knjižnica Metković ima novo radno vrijeme. Ponedjeljkom i srijedom radit će od 12 do 20, a utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati.

 

 Obrazovanje

Adio školo, dobro došlo ljeto

Metković, 14.6.2013. - Posljednji dan nastave metkovski osmaši i četvrtaši tradicionalno proslavljaju po ulicama grada nakon čega mnogi od njih završe na Neretvi uz Lučki most s kojega hrabriji izvode skokove. Drugima je draža skakaonica ili se jednostavno s obale bućnu u vodu.

 Vjerski život

Svečana proslava Sv. Ante u Metkoviću

Metković, 14.6.2013. - Jučer je završena svečana proslava Sv. Antuna Padovanskog ili Sv. Ante, kako se taj blagdan zove u našim krajevima. U čast tome omiljenome svecu u Metkoviću je od 4. do 12. lipnja bila upriličena devetnica, tijekom koje se molilo nakon večernje mise u crkvi sv. Ilije.

 Obrazovanje

'Neretvanske lađe' spremne za tiskanje

Metković, 13.6.2013. - U OŠ don Mihovila Pavlinovića jučer je boravila Mihaela Prišlić iz Centra za neohumanističke studije iz Karlovca, koja je s Anamarijom Dominiković iz 3. d razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića odradila završnu radionicu u okviru Natječaju za najbolje autorske slikovnice pod nazivom Moja prva knjiga.

 Gradske vijesti

Gradsko vijeće 20. lipnja

Metković, 13.6.2013. - Predstojnik Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Baldo Pušić je za 20. lipnja sazvao Konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća grada Metkovića na kojoj će svečano prisegnuti novoizabrani vijećnici te biti izabran novi predsjednik i potpredsjednici Gradskoga vijeća.

 

 Komentar

Uz nove osobne dobivate i povećalo

Metković, 13.6.2013. - Prije koji dan hrvatskoj je javnosti predstavljen izgled nove osobne iskaznice na čijoj se poleđini nalazi stiliziran prikaz europskoga zemljovida na kojoj je crvenom bojom istaknuta prepoznatljiva silueta Hrvatske. Kao u uvodnome dijelu stripova o Asteriksu i Obeliksu stoji pitanje: Je li baš cijele?

 Obrazovanje

Dan OŠ Stjepana Radića

Metković, 12.6.2013. - Svake godine 11. lipnja, na dan kada je rođen Stjepan Radić, svoj Dan škole obilježava OŠ Stjepana Radića u Metkoviću. To je prigoda da se u kazališnoj dvorani GKS-a okupe djelatnici i učenici koji izvedu prigodan program te da se najboljima podijele nagrade i priznanja.

 Komentar

Što je 50 godina kontra 3 milijarde?

Metković, 12.6.2013. - Ponavlja se već viđen scenarij, no ostaje nejasno zašto se Hrvatima ne dogodi Gazi Park. Nije da ga prizivam, dapače, ulica sa sobom donosi neizvjesnost koja se može oteti kontroli (nema te sile koja ju tada može kontrolirati, čak ni uz pomoć tenkova).

 Kamo ide ovaj svijet

Brak čovjeka i životinje?!

Metković, 12.6.2013. - Poznati dizajner Karl Lagerfeld ovih je dana za CNN izjavio da se zaljubio u svoju mačku, te da bi ju rado oženio.
- Nikad nisam mislio da ću se ovako zaljubiti. Šteta da još ne postoji brak između čovjeka i životinje - rekao je dizajner, te dodao kako mačku tretira kao da je žena koja zahtjeva puno pažnje te da uživa u tome, prenio je portal 24 sata. Evo što o tome kaže dr. Vladimir Gruden.

 

 Obavijest

Sutra Unka bez vode od 9 do 19

Metković, 11.6.2013. - Područje Unke, uključujući i Ulicu kneza Branimira do nadvožnjaka, sutra će biti bez opskrbe vodom. Razlog su radovi na novom cjevovodu kraj mosta.

 

 Obrazovanje

Završni koncert OGŠ Metković

Metković, 11.6.2013. - Osnovna glazbena škola Metković sinoć je upriličila svoj Završni koncert koji je, već uobičajeno, održan u Galeriji GKS-a Metković. U 17 solo izvedaba tijekom programa publici su se predstavila i tri dueta te duhački kvintet. Nastupio je i Ansambl gitara te Školski pjevački zbor.

 Gradske vijesti

Radovi uz most gotovi do 15. lipnja

Metković, 11.6.2013. - Radovi uz Lučki most otegli su se zbog nepredviđenih problema na lijevoj obali, ali sve bi trebalo biti gotovo do 15. lipnja, što uključuje i asfaltiranje pa će se konačno promet mostom odvijati normalno, ako se to može reći za jutarnje špice kada je vrlo jak lokalni promet.

 Vježba

S helikopterom na požarište

Metković, 10.6.2013. - U okviru priprema za nadolazeću ljetnu požarnu sezonu danas je u Metkoviću i Opuzenu za pripadnike Javnih vatrogasnih postrojbi Metković i Ploče te članove DVD-a Kula Norinska, Slivno i Opuzen održan završni dio osposobljavanja za gašenje šumskih požara i prijevoz helikopterom.

 Poziv

Za 100% legalan Metković

Metković, 10.6.2013. - Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov upućuje poziv svima na području grada Metkovića koji još nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju bespravno izgrađenih ili dograđivanih zgrada, a za što je ostalo još samo dvadeset dana, da to učine i poručuje da će Grad učiniti sve kako bi se građanima olakšala legalizacija. Važno je do 30. lipnja podnijeti zahtjev, makar bez potrebne dokumentacije.

 

 Policija

Upozorite starije ukućane i susjede

Metković, 10.6.2013. - Dvije nepoznate ženske osobe su u petak, 7. lipnja u Metkoviću, najprije pozvonile, a potom nepozvane ušle u kuću starije ženske osobe gdje su se kratko zadržale. Dok je jedna razgovarala s vlasnicom, druga je iz njezine sobe otuđila novac. Također je utvrđeno da je jedna od njih dvije, prethodno oštećenoj 91-godišnjakinji nudila na prodaju masažere. Policija radi na pronalasku počinitelja ove krađe.

 Obavijest

Izlet u Trsteno za starije osobe

Metković, 10.6.2013. - U srijedu, 19. lipnja organizira se izlet u Trsteno s obilaskom Arboretuma pa se pozivaju zainteresirani korisnici Programa Ministarstva socijalne politike i mladih Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama da se osobno ili putem telefona prijave najdalje do 13. lipnja.

 

 Šport

KK 'Knez Domagoj' uspješan u Biogradu

Metković, 9.6.2013. - Karate klub Knez Domagoj je sa osam svojih natjecatelja uspješno sudjelovao na Međunarodnom karate turniru Kup grada Biograda koji se održao 8. lipnja. U kategoriji učenice zlatnu medalju u borbama osvojila je Petra Bebić.

 Obrazovanje

Najbolja slikovnica stigla iz Metkovića

Metković, 9.6.2013. - Već devetu godinu zaredom Centar za neohumanističke studije iz Karlovca provodi Natječaj za najbolje autorske slikovnice pod nazivom Moja prva knjiga. To je državni natječaj za učenike osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koji uključuje pisanje i ilustriranje vlastite priče, a glavna nagrada, koju ravnopravno dijeli deset učenika, tiskanje je slikovnice.

 Šport

Nove medalje za KK 'Metković'

Metković, 8.6.2013. - Danas je u Biogradu održan Međunarodni klupski karate turnir Kup grada Biograda na kojemu je u borbama sa sedam svojih natjecatelja nastupio Karate klub Metković i osvojio tri zlata, dva srebra i broncu.

 Gradske vijesti

Božo Petrov preuzeo Grad

Metković, 7.6.2013. - Jutros je u gradonačelnikovu uredu upriličena primopredaja na kojoj je bivši gradonačelnik Stipo Gabrić upravljanje gradom predao novoizabranome Boži Petrovu i pri tome mu podnio izviješće o stanju u Gradu. Gabrić nije htio govoriti o tome koliko se gradska blagajna nalazi u gubitku, uputivši Petrova na pročelnika za financije.

 Predavanje

Kršćanin u Europskoj uniji

Metković, 7.6.2013. - U organizaciji Franjevačke mladeži Metković sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličeno predavanje na temu Kršćanin u Europskoj uniji koje je održao Ivica Ursić. Iako je taj poznati splitski novinar i publicist čest gost u Metkoviću, njegova razmišljanja su očito jako bliska građanima, što se pokazalo i sinoć, jer su u iznimno velikom broju došli poslušati što ima za reći.

 Promet

Još malo strpljenja na mostu

Metković, 7.6.2013. - Radovi na vodovodnoj mreži danas su nastavljeni na desnoj obali Neretve, no radi se o kratkoj dionici pa će biti završeni puno brže nego oni na lijevoj strani. Zbog toga je prilaz mostu reguliran semaforom i promet je otežan.

 

 Rad udruga

Sudionici Projekta SLID posjetili 'Prijatelje'

Metković, 6.6.2013. - Danas je u Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj u studijskoj posjeti boravilo četrdesetak sudionika Projekta SLID (Socijalna i radna integracija osoba s invaliditetom). Posjetu su organizirali hrvatski partneri na Projektu: MUOSID (Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije), DES - Ustanova za zapošljavanje rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom te Splitsko-dalmatinska županija.

 Zanimljivosti

Uskoro 3D model GKS-a Metković

Metković, 6.6.2013. - Kao što smo već bili najavili uskoro će Metković na Google Earthu dobiti još jedan 3D model građevine. Ovaj put bit će to Gradsko kulturno sjedište, možda najmonumentalnija zgrada (kompleks) u Metkoviću, čije jedno krilo koriste gradonačelnik i pripadajuće službe, a u drugome je studio HTV-ova dopisništva Metković. Autor modela je Stipan Ujdur iz Opuzena.

 Promet

Od sutra olakšan prilaz mostu

Metković, 6.6.2013. - Radovi na prilazu mostu dovršeni su pa će se na nj i s njega od sutra moći obama kolničkim tracima. Tako za dovršenje spoja Gradske vodospreme na Regionalni vodovod NPKL ostaje još samo brdska dionica od Ulice Stjepana Radića do cjevovoda koji iz Doljana vodi ka vodospremi na Predolcu.

 

 Obrazovanje

Učenici na engleskome o V. Britaniji

Metković, 6.6.2013. - Sinoć su učenici dvaju šestih razreda, 6. c i 6. e, iz OŠ don Mihovila Pavlinovića izveli predstavu na engleskom jeziku. Riječ je o projektu naziva Koliko znate o Velikoj Britaniji ili ponešto drugačiji način gledanja YouTubea koji je osmislila i provela nastavnica engleskog jezika Ana Tot.

 Dijaspora

Umro vlč. Stjepan Gnječ

Metković, 6.6.2013. - Iz daleke Australije stigla nam je vijest da je 5. svibnja umro vl. Stjepan Gnječ kojega smo posljednjih godina dva puta bili ugostili u metkovskom GKS-u kada je promovirao svoje knjige. Posljednji put to je bilo u rujnu 2011. kada je pok. Gnječ predstavio svoju knjiguHrvatski katolički svećenik u kojoj je u formi drame u pet činova opisao tegobe, ali i lijepe stvari koje prate svećeničko zvanje.

 Glazba

Vragu malo, meni dosta

Metković, 5.6.2013. - Nakon prošloljetne uspješnice Cura iz mista metkovski lakoglazbeni sastav Versi namjerava i ovoga ljeta osvojiti eter, ovaj put pjesmom Vragu malo, meni dosta za koju stihove, glazbu i aranžman potpisuju braća Brnasi. Tako Versi malo-pomalo postaju novi metkovski brend.

 

 Obrazovanje

Dan OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 4.6.2013. - Svoj Dan škole danas je proslavila OŠ don Mihovila Pavlinovića. Tim je povodom u holu škole upriličen prigodan program koji su izveli učenici, a onima koji su tijekom godine na različitim školskim natjecanjima postigli zapažene rezultate i na taj način dostojno predstavljali svoju školu uručena su priznanja.

 Politika

Most o sudjelovanju u županijskoj politici

Metković, 4.6.2013. - Most nezavisnih lista danas je na tiskovnoj konferenciji predstavio četvero svojih vijećnika u Županijskoj skupštini te objasnio kakav su stav zauzeli prema suradnji s HDZ-om koji ima najveći broj vijećnika, ali i prema drugim političkim strankama i koalicijama.

 Vrijeme

Veliki Maglaj

Metković, 4.6.2013. - Evo, neka malo bude lakše Domagoju Vidoviću iz Velikoga Maglaja, kako on često zna nazvati Zagreb. Jutros rano Metković je osvanuo obavijen gustom maglom kakve se u ovo doba godine ne sjećaju ni najstariji.

 

 Domovinski rat

Obilježen Dan Udruge veterana IV. gbr

Metković, 3.6.2013. - Veterani IV. gardijske brigade obilježili su 1. lipnja, dan svoje udruge, počevši 31. svibnja kada je u crkvi sv. Ilije služena misa za sve njihove poginule i umrle suborce. Sutradan su veterani zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz domovinskoga rata, obiteljima poginulih i predstavnicima Grada pred spomenikom na Velikoj rivi položili vijence i zapalili svijeće u spomen na žrtvu poginulih hrvatskih branitelja.

 Šport

Katarina Vučina donijela pehar u Metković

Metković, 3.6.2013. - Prošloga je vikenda u Zagrebu na veslačkoj stazi na Jarunu održana 16. međunarodna veslačka regata poznata i pod nazivom Jumbo regata na kojoj su uspješno nastpili i veslači VK Neretvanski gusar iz Metkovića.

 Izbori

Detaljni rezultati po biralištima

Metković, 3.6.2013. - Na jučerašnje izbore izašlo je dvjestotinjak birača manje nego prije dva tjedna. Dosadašnji gradonačelnik Gabrić praktički je ponovio rezultat iz prvoga kruga, dok je Petrov dobio gotovo 2000 glasova više. Pogledajte kako se jučer glasovalo na 13 birališta.

 

 Izbori

Slavlje na ulicama Metkovića

Metković, 2.6.2013. - Dobili smo i službene rezultate izbora za gradonačelnika Metkovića na koje je izašlo 66,06% birača. Božo Petrov osvojio je 67,94%, a njegov protukandidat Stipo Gabrić 31,02% glasova. Slavlje se s prostora ispred Mostova stožera prenijelo na gradske ulice, a kulminacija je bila na Neretvi na Lučkome mostu na kojemu se okupilo mnoštvo građana koji su željeli pozdraviti novoga gradonačelnika. Evo što smo mi uhvatili u objektiv.

 Izbori

Božo Petrov novi gradonačelnik Metkovića

Metković, 2.6.2013. - Stigli su nam prvi neslužbeni i rezultati drugoga kruga izbora za gradonačelnika Metkovića prema kojima je dr. Božo Petrov dobio 6 192 glasa ili gotovo 69%, dok je dosadašnji gradonačelnik Stipo Gabrić dobio 2804 glasa ili nešto više od 31%.

 Izbori

Na izborima do 16 sati 6811 građana

Metković, 2.6.2013. - Prema informacijama sa 13 birališta u Metkoviću je do 16 sati svoju biračku dužnost obavilo 49,35 % građana, tj. njih 6811.

 

 Izbori

Do 11 sati glasovalo 2800 građana

Metković, 2.6.2013. - Prema neslužbenim rezultatima do 11 sati je na birališta u Metkoviću izašlo 2800 birača ili 20,34 %, što je gotovo identično izlaznosti prije dva tjedna u isto vrijeme.

 

 Izbori

13 801 građanin bira gradonačelnika

Metković, 2.6.2013. - Prema posljednjim informacijama iz Gradskoga izbornog povjerenstva grada Metkovića na 13 birališta ukupno je upisan 13 801 birač, što je za sedamdeset više nego prije dva tjedna.

 Šport

NK Neretva – NK Zmaj (M) 4:1

Metković, 1.6.2013. - U posljednjem 30. kolu 3. HNL-jug Neretva je na domaćem terenu glatko pobijedila NK Zmaj (M) rezultatom 4:1. Mrežu gostiju zatresli su Josip Rako, Tomislav Dodig, Marino Miličević i Josip Čačić, a jedini gol za Makarane postigao je Josip Gojak.

 Internet

10 godina Vida na internetu

Metković, 1.6.2013. - Ovoga svibnja navršilo se punih 10 godina otkada na internetu postoji www.vid.hr, mrežno mjesto na kojemu Vidonjci, mnogi razasuti širom svijeta, mogu vidjeti što se događa u njihovu selu. Osvrt na prvih 10 godina napisao je Branko Markota.

 

 Predavanje

Kršćani u Europskoj uniji

Metković, 1.6.2013. - U organizaciji Franjevačke mladeži Metković, šestoga lipnja u 20 sati će se u GKS-u održati predavanje pod nazivom Kršćani u Europskoj uniji na kojemu će gost-predavač biti Ivica Ursić koji će se dotaknuti pitanja jesmo li spremni zadržati svoje kršćanske vrjednote u Eupskoj uniji te kakav stav o EU ima Katolička crkva.

 

 Domovinski rat

Suborcu podignuli spomen-ploču

Metković, 1.6.2013. - Na obljetnicu pogibije pripadnika ratne III. gbr. Ivice Prusca-Jume, 29. svibnja susreli su se veterani III. i IV. gardijske brigade kako bi odali počast poginulom suborcu. Zajedno su posjetili obitelj Prusac i sudjelovali na svetoj misi u Gabela Polju, nakon čega su na obiteljsku grobnicu na Bagalovićima postavili spomen-ploču.

 

Vijesti iz 6. 2013.
ukupno 96

Otvorena ' Augusteum favissa'

Koliko vode 'popije' jedna pamučna majica

Lađari veslali 'Paolo di Mediteraneo'

Petrov primio Štimca

Najvažnije o PDV-u nakon 1. srpnja

3D Metković na Google Earthu

Osmero alkoholiziranih, jedan drogiran

Malonogometni turnir Kup sv. Ilije

Danas habajući sloj asfalta

Lađari otputovali na regatu u Tarantu

20. godina od prve arheološke sonde

Novosti u plaćanju PDV-a nakon 1. srpnja

Što će se moći plaćati na blagajni Čistoće

Legalizirajte za puno manje novca

Završna priredba DV 'Leut'

Pripreme za skokove u Neretvu

Obavijesti lađarima

Bespovratna sredstva za projekte u turizmu

Braća i sestre zajedno nakon 45 godina

A gdje su zastave?

Počast poginulim hrvatskim braniteljima

Preplivajte trasu budućega mosta (ili tunela)

Policija pojačava nadzor vozača

Izložba dječjih radova

Seminar o fiskalizaciji

U kolonu po jedan

U rock'n'rollu uživali i kameni carevi

Sjećanje na žrtve II. svj. rata

Održana Skupština Udruge 'Prijatelj'

Posjet Arboretumu Trsteno

Još milijun kuna za Prirodoslovni muzej

Morate ovjeriti pogranične propusnice

Prijedlozi za nagrade Grada Metkovića

Marin Veraja predsjednik Gradskoga vijeća

Građani informirani o legalizaciji

Završni koncert Škole folklora

'Gužva' na Neretvi

Neretva među riječnim čudima Hrvatske

Uhićen provalnik u trgovinu

O granici s načelnikom PGP Zoranom Pulićem

Od danas kraća obilaznica

Sezona turnira u bućanju

U dijelu Metkovića voda nije za piće

Nove medalje za rukometaše 'Jerkovca'

Metkovci u Geo-kampu Kreševo

'Otpisani' četvrti u Tivtu

Ustaše nisu snimljene u Metkoviću

'Leptirići' Metkovcima otvorili svoja vrata

'Leut' pozdravlja Europu

Gimnazijalci još jednom najbolji

Dani otvorenih vrata

Vjernici se oprostili od don Stjepana

I policija prelazi na ljetno radno vrijeme

Ljetno radno vrijeme Gradske knjižnice

Adio školo, dobro došlo ljeto

Svečana proslava Sv. Ante u Metkoviću

'Neretvanske lađe' spremne za tiskanje

Gradsko vijeće 20. lipnja

Uz nove osobne dobivate i povećalo

Dan OŠ Stjepana Radića

Što je 50 godina kontra 3 milijarde?

Brak čovjeka i životinje?!

Sutra Unka bez vode od 9 do 19

Završni koncert OGŠ Metković

Radovi uz most gotovi do 15. lipnja

S helikopterom na požarište

Za 100% legalan Metković

Upozorite starije ukućane i susjede

Izlet u Trsteno za starije osobe

KK 'Knez Domagoj' uspješan u Biogradu

Najbolja slikovnica stigla iz Metkovića

Nove medalje za KK 'Metković'

Božo Petrov preuzeo Grad

Kršćanin u Europskoj uniji

Još malo strpljenja na mostu

Sudionici Projekta SLID posjetili 'Prijatelje'

Uskoro 3D model GKS-a Metković

Od sutra olakšan prilaz mostu

Učenici na engleskome o V. Britaniji

Umro vlč. Stjepan Gnječ

Vragu malo, meni dosta

Dan OŠ don Mihovila Pavlinovića

Most o sudjelovanju u županijskoj politici

Veliki Maglaj

Obilježen Dan Udruge veterana IV. gbr

Katarina Vučina donijela pehar u Metković

Detaljni rezultati po biralištima

Slavlje na ulicama Metkovića

Božo Petrov novi gradonačelnik Metkovića

Na izborima do 16 sati 6811 građana

Do 11 sati glasovalo 2800 građana

13 801 građanin bira gradonačelnika

NK Neretva – NK Zmaj (M) 4:1

10 godina Vida na internetu

Kršćani u Europskoj uniji

Suborcu podignuli spomen-ploču

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01