-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Dobar posao u Kaštelima, pogled uprt ka Neretvi

Metković, 30.6.2014. - U subotu je VK Neretvanski gusar u Kaštelima preuzeo svoj novi natjecateljski čamac – dvojac na pariće marke Filippi. Za njega su kupljena su i dva para skul vesala te još četiri rimen vesla za druge čamce. Fillipi je, uz Empacher, najkvalitetniji proizvođač natjecateljskih čamaca na svijetu, zbog čega se Uprava kluba i odlučila na tu kupnju.

 Vrijeme

Kišoviti lipanj se ne da do posljednjeg daha

Metković, 30.6.2014. - Ciklonom Hrvoje danas se ovogodišnji lipanj oprostio od nas u svome stilu. Na meteorološkoj postaji Metković izmjereno je gotovo 26 litara kiše po metru četvornome, a uz grmljavinu temperatura je u vrlo kratkom vremenu s 25,5 pala na 16,6 stupnjeva.

 

 Maraton lađa

Crni put se na Korčuli okitio srebrom

Metković, 30.6.2014. - U organizaciji Udrge lađara Žrnovski galijoti održana prva Regata Kneža - Korčula na kojoj je sudjelovalo 10 ekipa, a na stazi dugoj 10 kilometara najbolje se snašla domaća lađarska ekipa Žnovski Galioti. Drugi na cilj stigli su lađari Crnog puta Metković, a treće mjesto zauzeli su lađari Stabline.

 Glazba

Džezeri iz Oružanih snaga Republike Hrvatske otvorili 'Metkovsko ljeto'

Metković, 30.6.2014. - Ovogodišnje Metkovsko ljeto sinoć je započelo nastupom Jazz orkestra Oružanih snaga RH koji je oduševio tristotinjak posjetitelja u Gradskome parku, nakon desetljeća i desetljeća ponovno otkrivenome scenskom prostoru.
   Publiku i goste iz Zagreba na čelu s maestrom Davorom Dropuljićem pozdravio je u ime organizatora ravnatelj Gradskog kulturnog središta Milan Kapović koji je najavio bogat ovogodišnji program Ljeta.

 Policija

Upozorite svoje starije na prevarante i lopove

Metković, 30.6.2014. - U petak, 27. lipnja oko 12 sati dvije nepoznate ženske osobe došle su u stan na području Lapada u Dubrovniku, te su nudeći prodaju masažera iskoristile nepažnju starije ženske osobe i iz stana otuđile novac i nakit. Sličan slučaj prijavljen je policiji u Metkoviću prije desetak dana.

 Šport

Večeras počinje IV. MMNT 'Eugen Erjauc'

Metković, 30.6.2014. - Na igralištu ŠRC Orašina večeras će u 20 sati biti svečano otvaranje IV. Memorijalnog malonogometnog turnira Eugen Erjauc za koji se u muškoj konkurenciji prijavilo 24 ekipe, a u ženskoj sedam. Odmah po otvaranju Turnira započet će utakmice prema sljedećem rasporedu:

 Povijest

Tko je, zapravo, ubijen u Sarajevu?

Metković, 29.6.2014. - U (zapadnome!?) Sarajevu svirala je Bečka filharmonija, a i Istočnome je otkriven spomenik Gavrilu Principu, atentatoru na austrougarskoga prijestolonasljednika Franju Ferdinanda. Je**š zemlju koja Bosne nema – bila je popularna uzrečica u nekadašnjoj državi radnika i seljaka i „poštene“ inteligencije. S „nepoštenom“ se obračunavalo po kratkom postupku. Bosna (i Hercegovina?) postala je u međuvremenu i sama državom s kojom ni najumniji ne znaju što bi. Kako se ni nakon sto godina ne zna tko su dobri a tko loši momci mi nudimo vic u bosanskome (i hercegovačkome) stilu.

 Povijest

Ferdinandovo posljednje putovanje

Metković, 27.6.2014. - Jučer je u Metkoviću obilježeno sto godina od začetka jednoga od najdramatičnijih događaja u povijesti – Prvoga svjetskoga rata ili Velikoga rata, kako ga povjesničari još zovu. Metković je u ta turbulentna događanja bio uključen činjenicom da je imao plovnu Neretvu i izgrađenu željezničku prugu do Sarajeva pa je austrougarski prijestolonasljednik nadvojvoda Franjo Ferdinand odlučio iz Trsta u Sarajevo doputovati preko Metkovića.

 Obavijest

Za prijave ostala još dva dana

Metković, 26.6.2014. - Svim ekipama koje žele nastupiti na 4. memorijalnom malonogometnom turniru Eugen Erjauc napominjemo da se prijave primaju još dva dana. Turnir se igra u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a kotizacija za muške ekipe iznosi 400 kuna dok je za ženske ekipe taj iznos 100 kuna. Izvlačenje skupina održat će se na igralištu ŠRC Orašina u subotu, 28. lipnja u 21 sat. Više o turniru možete pronaći na plakatu u stupcu s desne strane.

 

 Turizam

Snimljena legenda o kralju Norinu

Metković, 26.6.2014. - Kralj je Norin bio tako ružan da je ne želeći da ga itko vidi skrivao svoj izgled. Kao nakaza čudna lica i dlakava tijela, naredi da mu jednom tjedno dolazi brijač i skine te dlake s tijela, nakon čega bi brijaču odrubili glavu. O tome kako je seoski momak nadmudrio kralja, kada je na njega došao red da obrije kralja, govori legenda o kralju Norinu pa je to zaintrigiralo ekipu iz Agencije Dhar Media koja je i prošle godine boravila u Metkoviću snimajući prilog za svoj Discover Croatia - Exploring route.

 Vrijeme

Stiže novo nevrijeme?

Metković, 26.6.2014. - Prema animaciji na sat24.com večeras bi nas moglo zahvatiti grmljavinsko nevrijeme s dosta kiše. Nadamo se da su pogriješili pa da nas sve to zaobiđe.

 

 Policija

Novi pokušaji unosa droge u Hrvatsku

Metković, 26.6.2014. - Jučer, 25. lipnja oko 13.30 ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela pristupilo je teretno vozilo makedonskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Makedonije. Tijekom granične kontrole suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika Carine u vozilu je pronađena putna torba u kojoj su se nalazila dva PVC paketa oblijepljena folijom.

 Obavijest

Prijavite se na ljetne radionice

Metković, 26.6.2014. - Iz Prirodoslovnoga muzeja Metković obavještavaju da će prva dva tjedna tijekom srpnja organizirati radionice za djecu pa zbog ograničenoga broja mjesta mole sve da se do 27. lipnja prijave putem telefona 020 682 110 ili 091 566 1603.

 Obljetnice

100 godina od Ferdinandova posjeta Metkoviću

Metković, 26.6.2014. - Danas ćemo se u Metkoviću prisjetiti događaja od prije 100 godina kada je u metkovsku luku uplovila jahta Dalmat s koje je sišao Franjo Ferdinand da bi vlakom nastavio put u Sarajevo. Nekoliko dana kasnije u Metkoviću su na Dalmat prebačeni ljesovi s tijelima Franje i Sofije ubijenima u atentatu.

 Vrijeme

Ma kakav Manaus

Metković, 25.6.2014. - Mediji su nas prošlih dana plašili strašnim Manausom usred Amazone u kojemu vlaga zna biti i 90 %. Danas je u Metkoviću vlažnost zraka bila otprilike tolika. U našoj (neretvanskoj) tradicijskoj kulturi postojao je za to izraz – plašila.

 Humanost

Pomozimo obitelji Musulin!

Metković, 25.6.2014. - Drugoga lipnja 2014. metkovsku je obitelj Musulin potresla užasna vijest. Njihovom petogodišnjem Mateju je na KBC Split dijagnosticiran maligni tumor na mozgu, jedan od najtežih od svih tumora. Matej je žurno prebačen na zagrebački KBC Rebro gdje je 11. lipnja bio podvrgnut teškoj operaciji, a daljnje liječenje povezano je s visokim troškovima. Stoga je Grad Metković u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Metković i uz suglasnost obitelji pokrenuo humanitarnu akciju Pomozimo obitelji Musulin!

 

 Gradske vijesti

Obilježen Dan državnosti

Metković, 25.6.2014. - U povodu Dana državnosti jučer su predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili vijence i upalili svijeće za poginula hrvatske branitelje.

 Šport

NK Neretva u Brazilu

Metković, 25.6.2014. - Nismo uspjeli, mada je uspjeh već bio postignut plasmanom na SP. Pitajte ih što o tome misle Englezi, Talijani i Španjolci. Meksikanci su bili bolji i daj Bože da nas jednoga dana bude barem sto milijuna manje nego njih. Ma, pristali bismo mi i na upola manje, a to je dvostruko više nego nas je danas. Meksiko ima 118 milijuna stanovnika, oko 350 tisuća registriranih nogometaš i oko osam milijuna neregistriranih, a kako nogomet sve više postaje igra siromašnih teško ćemo u budućnosti pomiriti ta dva ambivalentna cilja. Pitajte Luksemburžane koliko su nesretni jer nisu igrali u Brazilu.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka za Dan državnosti

Metković, 24.6.2014. -

Drage Metkovke i Metkovci,

   s ponosom i od srca čestitam vam Dan državnosti kojim obilježavamo povijesnu Odluku o pokretanju postupka razdruživanja Hrvatske od ostalih bivših jugoslavenskih republika, a koju je Hrvatski sabor nakon referendumske plebiscitarne odluke hrvatskoga naroda donio 25. lipnja 1991.

 Zanimljivosti

Od Jehochánána do Ivana i Žvana

Metković, 24.6.2014. - Osobno je ime Ivan odraz hebrejskoga imena Jehochánán, što bi u prijevodu značilo 'Jahve je milostiv'. Preko hebrejskoga stegnutog lika Johanan nastao je grčki lik Johánnēs, a od njega mlađi grčki lik Jōánnēs te latinsko ime Johannes.

 Tradicija

Preskakanje preko vatre uoči Ivandana

Metković, 24.6.2014. - Danas je Sveti Ivan Krstitelj pa imendan čestitamo svim Ivanima i Ivanama te drugima čije je ime izvedeno iz toga svetačkog imena. Mi smo sinoć, uoči Ivandana, obišli nekoliko mjesta na kojima smo zapazili dim od ivanjskih vatrā. Negdje se samo preskakalo preko vatre, a negdje i gradelalo. Uhvatili smo i tradicionalnu vatru na dragovijskoj Marušića gradini. Još samo da smo pobijedili.

 Šport

Mile Parmać nagrađen sedmodnevnim putovanjem u FCB Escolu, kamp nogometnog diva Barcelone

Metković, 24.6.2014. - U nedjelju je u Makarskoj završen nogometni kamp FC Barcelona koji se od 18. lipnja održavao na nogometnim terenima NK Zmaj u organizaciji tvrtke Culmena d.o.o. koja je nositelj regionalne licence za FB Barcelona kampove. Tijekom petodnevnih treninga više od stotinu nadarenih dječaka iz cijele Hrvatske u dobi od 6 do 17 godina imalo je priliku pokazati svoj talent. Među polaznicima je bio i osmogodišnji Metkovac Mile Parmać koji je prema ocjeni četvorice španjolskih trenera bio jedan od dvojice najboljih polaznika kampa pa će sedam dana biti gostom FC Barcelona. Svoj uspjeh na završnoj svečanosti Mile je jednostavno prokomentirao: „Ostvario mi se san, igrati za Metković, Hajduk i Barcelonu!“

 Obljetnice

Grgo i Stana Volarević proslavili zlatni pir

Metković, 24.6.2014. - U crkvi sv. Ivana Krstitelja u Prudu prošle su nedjelje svoj zlatni jubilej – pedesetu obljetnicu crkvenoga braka proslavili Grgo (1940.) i Stana (1943.) Volarević koji su se 12. travnja 1964. vjenčali u Vidu.

 Folklor

Mali Metkovci u Osojniku

Metković, 24.6.2014. - Dječja skupina KUD-a Metković je u pratnji Mandolinskog orkestra sudjelovala na 3. Maloj smotri folklora i baštine u Osojniku. Uz naše male plesače, sudjelovalo je još 8 folklornih skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Sve dok djeca njeguju našu tradiciju ne trebamo se bojati da će se zaboraviti.

 Policija

Na granicu s 3,56 promila i bez putne isprave

Metković, 24.6.2014. - Najveća koncentracija alkohola od 3,56 g/kg izmjerena je protekloga vikenda 43-godišnjem hrvatskom državljaninu koji ima prebivalište u BiH, a koji je u nedjelju, 22. lipnja oko 23.45 sati osobnim vozilom BiH registracijskih oznaka pristupio na granični prijelaz Metković s namjerom ulaska u RH.

 Elektroopskrba

Prekidi u opskrbi el. energijom

Metković, 24.6.2014. - Zbog interpolacije u distribucijsku mrežu nove trafostanice GTS Metković 23 (Pojtruže) danas će u vremenu od 9 do 14 sati biti kraćih obustava električne energije u djelu ulice Petra Krešimira IV i u dijelu ulice Mobine.

 

 Promet

Otežan promet preko mosta i nadvožnjaka

Metković, 23.6.2014. - Danas su započeli pripremni radovi za asfaltiranje Ulice kneza Branimira (nadvožnjak) zbog kojih je tom ulicom i preko Lučkoga mosta otežan promet. Nakon što se ukloni stari asfaltni sloj ulica će se asfaltirati od mosta do kafića Casper, a radovi bi trebali biti gotovi za nekoliko dana.

 

 Gradska uprava

Nove mjere pronatalitetne politike

Metković, 23.6.2014. - S IX. sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića izdvajamo usvojeni prijedlog gradonačelnika Bože Petrova da se donesu nove mjere pronatalitetne politike Grada Metkovića. Prva se mjera odnosi na potpuno oslobađanje plaćanja komunalnoga doprinosa za prvu nekretninu ili kod legalizacije za obitelji s petero i više djece. Prema prikupljenim podacima takvih obitelji na području Metkovića ima 32.

 Gradske vijesti

Članovi SDP-a položili vijenac pred spomenikom u parku

Metković, 23.6.2014. - U sjećanje na sve pripadnike antifaštičkoga pokreta iz doline Neretve i grada Metkovića kao i na sve žrtve faštičkih režima, pripadnici GO SDP Metković položili su vijenac na spomenik žrtvama II. svjetskog rata.

 

 Gradske vijesti

Pred spomenikom u parku položen vijenac

Metković, 22.6.2014. - Povodom Dana antifašističke borbe jutros je gradonačelnik Božo Petrov sa svojim zamjenicima Katarinom Ujdur i Nikolom Grmojom u parku pred spomenikom žrtvama II. svj. rata položio vijenac u znak sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima.

 

 Kriminalitet

U Metkoviću više uhićenih zbog droge

Metković, 21.6.2014. - Jučer su u poslijepodnevnim satima službenici Odjela za suzbijanje kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske u Metkoviću uhitili više osoba koje se osnovano sumnjiči da su povezane s nedozvoljenom proizvodnjom i preprodajom opojnih droga – piše portal www.dubrovacki.hr.

 

 Glazba

Glazbeni pozdrav ljetu

Metković, 21.6.2014. - Koncertom lakih nota sinoć je Gradska glazba Metković pod ravnanjem Dražena Laskača Metkovce uvela u ljeto. Tijekom jednosatnoga koncerta pod metkovskim Stonehangeom na Trgu kralja Tomislava mogli su se čuti spletovi popularnih melodija, od dalmatinskih klapskih pa do obrada rock pjesama. Kao dodatak izvedena je Neretvanska koračnica autora Branke Bebića, a u aranžmanu Dražena Laskača.

 Obavijest

Izabrano idejno rješenje vizualnog identiteta 'Dana Neretvanske kneževine'

Metković, 20.6.2014. - Turistički ured Turističke zajednice Grada Metkovića obavještava sve one koji su se natjecali na Natječaju za oblikovanje idejnoga rješenja vizualnog identiteta Dana Neretvanske kneževine da je Povjerenstvo za ocjenu primljenih prijedloga pregledalo pristigle radove i donijelo Odluku da je najbolje rješenje ponudio Fran Reizl iz Zagreba.

 

 Fotografija

Dvije predljetne panoramske

Metković, 20.6.2014. - Proljeće nas je zadnjega dana razveselilo vedrim jutrom koje smo iskoristili za dvije panoramske fotografije. Jest da smo u ranim popodnevnim satima ponovno sa zebnjom gledali u mrko nebo, ali Bogu hvala dobro je prošlo. Sutra ujutro na sjevernu hemisferu stiže ljeto pa se nadamo stabilnijem vremenu.

 

 Priopćenje za javnost

Komazin: Zaključujem ovu medijsku trakavicu

Metković, 20.6.2014. - Nije trebalo dugo čekati da se oglasi predsjednik Uprave NK Neretva Goran Komazin Meka koji nam je poslao kratko priopćenje:

    Poštovani,
    u svezi s navodnom aferom zvanom 'Mito' obraćam se javnosti posljednji put dok mjerodavne institucije ne okončaju istragu, a istima u potpunosti stojim na raspolaganju te sam spreman i na poligrafsko testiranje. Ovim obraćanjem zaključujem ovu smiješnu medijsku trakavicu.

predsjednik Uprave NK Neretva
       Goran Komazin Meka


 

 Javni poziv

Poziv za obavljanje autotaksi prijevoza

Metković, 20.6.2014. - Grad Metković poziva sve zainteresirane stranke na podnošenje zahtjeva za obavljanje djelatnosti autotaksi prijevoza na području Grada Metkovića. Grad Metković će izdati dvije (2) dozvole zainteresiranim strankama. Uz poziv se prilaže i obrazac za zahtjev za izdavanje dozvole.

 

 Demanti

Čuljak opovrgava Komazinove tvrdnje

Metković, 20.6.2014. - U povodi demantija Gorana Komazina Meke, koji smo na ovim stranicama objavili 13. lipnja 2014., javio nam se g. Pero Čuljak sa zahtjevom da prema Zakonu o medijima objavimo njegov Ispravak netočne i nepotpune informacije.

 

 Policija

Policija pronašla motor

Metković, 20.6.2014. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković nad dvojicom mladića u dobi od 20 i 16 godina utvrđene su osnove sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.

 Vjerski život

Misama i procesijama proslavljeno Tijelovo

Metković, 20.6.2014. - Jučer su u metkovskim župama nakon svečanih misnih slavlja održane tradicionalne Tijelovske procesije u kojima je sudjelovalo više tisuća vjernika. Mi smo propratili onu u Župi sv. Ilije, a na stranicama www.vid.hr možete vidjeti kako je bilo u Župi Gospe Snježne u Vidu.

 

 Gradska uprava

'Zametnuta' snimka Sjednice Gradskoga vijeća

Metković, 19.6.2014. - Kako se poduži tekstovi nerijetko ne čitaju dokraja ili se čitaju napreskok tako je veza prema videosnimci IX. sjednice Gradskoga vijeća mnogima vjerojatno promaknula jer se našla na samome kraju našega izviješća. Materijal je poduži pa ga možete gledati i slušati napreskokce.

 

 Gradska uprava

IX. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 19.6.2014. - Jučer je u Zgradi političkih stranaka pod predsjedavanjem Marina Veraje održana IX. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića kojoj je prisustvovalo 13 vijećnika. Na dnevnom redu našlo se 19 točaka pa iako je gotovo svaku pratila poduža rasprava sve točke su jednoglasno prihvaćene.

 Gradske vijesti

Gradski park uskoro bez brijestova

Metković, 19.6.2014. - Došao je kraj i jednome od posljednjih brijestova u Gradskom parku. Iako se „borio“ zadnjih godina svladala ga je tzv. nizozemska bolest brijesta koja je do sada uništila i većinu europskih brijestova. Radi se o gljivičnoj bolesti o kojoj se opširnije može naći na internetu. Jedan od članaka je ovaj (u drugome dijelu teksta).

 

 

Stabilnije tek u petak

Metković, 18.6.2014. - Prema svemu sudeći i sutra nas čeka vrijeme slično današnjemu, ali se nadamo da će se kiša ispadati do Tijelovskih procesija koje će nakon večernjih misa krenuti ulicama triju župa na području grada. Vikend bi, ipak, trebao biti sunčan.

 Folklor

Završni koncert Škole folklora

Metković, 18.6.2014. - Sinoć je u prepunoj kazališno dvorani GKS-a Metković održan Završni koncert Škole folklora KUD-a Metković koja već petnaestak godina radi slične projekte i programe, od najmlađih uzrasta do pripremne skupine. Na pozornici se okupilo preko 160 plesača i svirača, a njihova je brojnost još jednom pokazala da nema straha od zaborava starih metkovskih i neretvanskih običaja.

 Vjerski život

Zbog kiše Krizma obavljena u župnoj crkvi

Metković, 18.6.2014. - Na Svetoga Vida i Presveto Trojstvo u župnoj crkvi Gospe Snježne u Vidu tijekom svečane mise obavljena je Sveta krizma koju je za 27 krizmanika dodijelio nadbiskupov izaslanik prof. dr. Marinko Vidović – donosi www.vid.hr.

 

 Poljoprivreda

Zaštitite svoje lubenice i dinje!

Metković, 18.6.2014. - Velika količina oborina koje su pale tijekom proteklih dana i najava temperatura iznad 25 oC do kraja tjedna pogodovati će razvoju biljnih bolesti na lubenicama i dinjama . Upozoravaju se proizvođači da čim vremenske prilike dozvole naprave preventivnu zaštitu usjeva od uzročnika plamenjače (Pseudoperonospora spp.) , crne pjegavosti (Alternaria spp.), truleži stabljike (Didimella spp.) i pepelnice (Erysiphe spp.).

 Gradske vijesti

Deratizacija započela dan kasnije

Metković, 17.6.2014. - Za jučer najavljena deratizacija na lijevoj strani grada zbog kiše je započela danas. Djelatnici Pomorskoga servisa – Luka Ploče d.o.o. na Veletržnici postavljaju mamce u kanalizacijske šahtove i na mjesta na kojima se zadržavaju štakori. Nastavit će Splitskom ulicom i po zelenoj površini uz Neretvu te drugim mjestima za koje se pretpostavlja da bi moglo biti štakora.

 

 Obavijest

Nemojte parkirati automobile na putu Tijelovskoj procesiji

Metković, 17.6.2014. - Iz Prometnoga redarstva Grada Metkovića obavještavaju građane da će se u četvrtak, 19. lipnja starim dijelom grada kretati Tijelovska procesija pa da svoja vozila nakon 15 sati do prolaska procesije ne parkiraju u sljedećim ulicama: Vladimira Nazora, Paška Baburice (do spoja sa Skalama IX), Oca Ante Gabrića i Ante Stračevića (od bivšega kina do početka Ul. Vladimira Nazora.

 

 Vrijeme

Preko 50 litara kiše u samo nekoliko sati

Metković, 16.6.2014. - Nakon što je subotu i nedjelju palo ukupno 17,5 litara kiše po metru četvornome, jutros smo imali pravi monsun. U samo nekoliko sati palo je čak 51,5 litara, što daje stupac vode od preko 5 cm po svakome četvornom metru. Izgleda da će kiše biti i sutra pa preksutra…

 

 Šport

Boćari završili sezonu 2013./2014.

Metković, 16.6.2014. - Prošloga vikenda prvenstvo je završilo i boćarima. Kao što smo već pisali prvak 2. HBL - jug je Biston Makarska rivijera iz Brela, a u niži rang ispali su Otok i Rijeka. BK Metković sezonu je završio na 7. mjestu.

 Folklor

Sutra Završni koncert KUD-a 'Metković'

Metković, 16.6.2014. - Sutra će u Gradskom kulturnom središtu Metković svoj Završni koncert održati članovi KUD-a Metković. Koncert započinje u 19.30, a nastupit će sve dječje skupine, od predškolaca do srednjoškolaca, te KUD-ov Mandolinski orkestar. Ulaz je slobodan.

 

 Lov i ribolov

Nakon tri kola u vodstvu ekipa LD 'Muflon' Metković

Metković, 16.6.2014. - Nakon prva tri kola ovogodišnjeg Županijskog prvenstva u lovnom streljaštvu, disciplina lovački trap sa 194 pogotka u vodstvu je ekipa LD Muflon u sastavu Ivan Senta, Nedjeljko Marević i Markica Ćelić. Marević i Ćelić su se plasirali i među deset najboljih pojedinaca.

 Fotografija

Metković prije pola stoljeća

Metković, 16.6.2014. - Objavljujemo nekoliko razglednica Metkovića koje su nastale početkom 60-ih godina prošloga stoljeća. Na prvoj se vidi gradilište vodospreme na Predolcu, a budući da je (tada) nova zgrada na Rivi već useljena mogla bi to biti godina 1961. ili '62.

 Rukomet

Promotivni rukometni turnir ARL 2014./2015.

Metković, 15.6.2014. - Jučer je u organizaciji ŽRK Metković u Gradskoj športskoj dvorani održan promotivni rukometni turnir Amaterske regionalne lige za sezonu 2014./2015.

 Vrijeme

I dalje kišno i hladno

Metković, 15.6.2014. - Osim što u realnom vremenu (15 minutni intervali) prikazuje kretanje oblaka, www.sat24.com ima i zanimljive animirane projekcije vremena za sljedeća 72 i 144 sata. Prema njihovim matematičkim modelima kiše se još zadugo nećemo riješiti, a i kretanje temperatura mnoge će natjerati da posegnu za dugim rukavima.

 

 Demanti

Demanti predsjednika Uprave NK Neretva

Metković, 13.6.2014. - Na nedavne napise u nekim medijima u kojima su NK Neretva i njezin predsjednik Uprave Goran Komazin Meka optuženi za davanje mita, reagirao je Goran Komazin čiji demanti donosimo u cijelosti .

 

 Komentar

Spasimo plovni put do Metkovića

Metković, 13.6.2014. - Projekt izgradnje pregrade na Neretvi između Opuzena i Komina već prije je izazvao protivljenje stanovnika koji će živjeti nizvodno od nje, a posljednja preinaka projekta na štetu maritimnih svojstava Neretve do Metkovića izazvala je ogorčenje u Metkoviću.

 Policija

Ljetno radno vrijeme

Metković, 13.6.2014. - Od ponedjeljka, 16. lipnja do 8. rujna 2014. godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme od 7 do 15 sati. Radno vrijeme sa strankama na upravnim poslovima u zgradi na adresi Vladimira Nazora 32 u Dubrovniku, a u policijskim postajama na području županije biti će od 7.30 do 14 sati, izuzev utorka kada će šalteri za građane (poslovi prijave prebivališta, osobne iskaznice, putne isprave, registracije vozila, vozačke dozvole) biti otvoreni od 9 do 17 sati.

 

 Rukomet

Promotivni rukometni turnir

Metković, 13.6.2014. - U Metkoviću će se u suboti, 14. lipnja odigrati Promotivni rukometni turnir (seniorke) amaterske regionalne lige za sezonu 2014. /2015. na kojemu će nastupit po dvije momčadi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 Šport

Promaknuti članovi KK 'Knez Domagoj'

Metković, 13.6.2014. - Licencirani ispitivač komisije za pojaseve Hrvatskoga karate saveza Mijo Volarević, majstor karatea 4. Dan, dodijelio je 12. lipnja certifikate Hrvatskog karate saveza Mladenu Kolovratu, Svjetlani Bebić i Vedranu Ćupurdiji.

 Humanost

Za OB Dubrovnik prikupljene 42 doze krvi

Metković, 12.6.2014. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković danas je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković održalo svoju petu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

 Obavijest

Ugostiteljima duže radno vrijeme

Metković, 11.6.2014. - Gradonačelnik Petrov donio je Zaključak o privremenom produženju radnoga vremena gostiteljskih objekata iz skupine restorani i barovi i to za dva sata u dane kada se igraju neke od utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

 Gradske vijesti

Nađe se mjesta i u samome središtu grada

Metković, 11.6.2014. - Danas, drugoga dana naplate parkiranja oko deset sati prošetali smo središtem grada da bismo vidjeli koliko su iskorištena parkirna mjesta. Najveći je pritisak u Starčevićevoj ulici uz Poštu i Dom zdravlja, ali pedesetak metra dalje nađe se slobodnih mjesta.

 Gradska uprava

Metkoviću projekt vrjedniji od milijun kuna

Metković, 11.6.2014. - Opasno raskrižje Splitske ulice i Ulice A. K. Miošića (kraj firme Metalcolor Batinović) konačno će se rekonstruirati, čime će se omogućiti siguran prilaz toj ulici o kojoj ovisi sve veći broj stanovnika Metkovića.

 Obavijest

U ponedjeljak započinje deratizacija

Metković, 11.6.2014. - Iz Grada Metkovića dobili smo obavijest da će Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. 16. lipnja (ponedjeljak) započeti s preventivnom deratizacijom područja Grada Metkovića. Deratizacija će se obavljati rodenticidima koje je odobrilo Ministarstvo zdravstva.

 Gradske vijesti

Stipe Božić predstavio knjigu 'K2: trijumf i tragedija'

Metković, 11.6.2014. - Sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković Stipe Božić predstavio knjigu K2: trijumf i tragedija.

 Obrazovanje

Još samo tri dana

Metković, 11.6.2014. - Za oko tri tisuće učenika metkovskih škola dobro je došlo što su ljetne vrućine ove godine okasnile, ali zato će tri zadnja dana nastave biti vrela, barem tako kažu prognoze. Još vrelije bit će onima koji tijekom godine nisu baš marili za ocjene pa zadnjih dana nastoje spasiti što se spasiti da.

 

 Vrijeme

Velike vrućine na dan otvaranja SP u nogometu

Metković, 10.6.2014. - Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske objavljeno je sljedeće upozorenje koje se odnosi na razdoblje od 11. do 14. lipnja 2014. godine: „Za Dubrovačko-neretvansku županiju za dane 11. i 13. lipnja predviđa se velika opasnost, a za dan 12. lipnja vrlo velika od toplinskog vala.“

 

 Koncert

Dječji zborovi raspjevali GKS Metković

Metković, 10.6.2014. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan koncert dječjih zborova koji se već tradicionalno održava desetu godinu zaredom. Nastupila su pet zbora iz osnovnih škola te dvije solistice. Tijekom koncerta izvedeno je šesnaest pjesama, a za kraj svi su zajedno otpjevali pjesmu pod nazivom Vesela pjesma.

 Gradske vijesti

Naplata parkiranje bez problema

Metković, 10.6.2014. - Do podneva se naplata parkiranja u središtu grada odvijala bez posebnih problema. Kontrolori su evidentirali dvadesetak vozila čiji vozači nisu platili parkiranje pa im je ispisana kazna od 70 kuna, a mi smo uočili da se i u najstrožemu središtu moglo pronaći slobodnih mjesta te da je puno manje automobila koji su nepropisno parkirani.

 Obavijest

Nema opasnosti od toplinskoga vala

Metković, 10.6.2014. - Vruće je, ali ništa neuobičajeno za ovo doba godine. Stoga su nas iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda obavijestili da u razdoblju od 10. do 13. lipnja za Dubrovačko-neretvansku županiju nema opasnosti od toplinskoga vala. Naravno, treba se držati hlada, piti vodu i sve ono što već znate.

 

 Gradske vijesti

P-dan

Metković, 10.6.2014. - Već na prvi pogled metkovske ulice u središtu grada jutros pružaju drukčiju sliku, a razlog je početak naplate parkiranja. Obišli smo neka parkirališta te mjesta na kojima nije dopušteno parkiranje. Mjesta za parking ima, a građani se uglavnom pridržavaju i zabrana. Iz Metković razvoja nam kažu da su do sada prodali oko 400 mjesečnih karata za parkiranje.

 Zaštita okoliša

Katastrofalno promašen, štetan i gubitnički projekt

Metković, 10.6.2014. - Već smo u više navrata pisali o stavovima prof. dr. sc. Stanka Uršića koji je u Metkoviću održao tribinu na temu štetnosti TE Ploče (na ugljen) te nastupio na prosvjedu u Pločama. Evo što je o svemu Uršić ponovio za portal narod.hr.

 

 Predstavljanje knjige

Dođite na predstavljanje Šešeljevih
' Pet dramskih komada'

Metković, 9.6.2014. - Evo još jedne obavijesti zagrebačkim Neretvanima i Neretvanima koji se zateknu u Zagrebu. U Društvu hrvatskih književnika na Trgu bana Jelačića 7/I u srijedu, 11. lipnja bit će predstavljena knjiga Stjepana Šešelja Pet dramskih komada s uvodnim tekstovima teatrologa Igora Mrduljaša i pogovorom urednika prof. dr. sc. Vinka Grubišića.

 Gradska uprava

'Mostovci' se ponovno našli na starome mjestu

Metković, 9.6.2014. - Prigodnim druženjem s članovima i simpatizerima sinoć je Most nezavisnih lista obilježio prvu obljetnicu obnašanja vlasti u Gradu Metkoviću.

 Obavijest

Pranje kontejnera na javnim površinama

Metković, 9.6.2014. - Čistoća Metković d.o.o. će u utorak i srijedu (10. i 11. lipnja) po gradu organizirati pranje kontejnera za otpad. Prvo će se u utorak oprati kontejneri koji se nalaze na lijevoj strani grada, a u srijedu će se to obaviti na desnoj strani.
    Posebni kamion za pranje kontejnera pratit će Čistoćin kamion za odvoz otpada pa će se kontejneri prati odmah nakon pražnjenja. Zbog toga bi na pojedinim mjestima promet mogao biti otežan, naročito u središtu grada. Stoga, Čistoća građane moli za strpljenje u prometu.

 

 Šport

Boćarima preostalo još jedno kolo

Metković, 9.6.2014. - Sportska natjecanja metkovskih sportaša većinom su završila, a uskoro će završiti i natjecanja boćara. Rezultate pretposljednjeg 17. kola 2. HBL i najavu zadnjega pripremio je Nikica Medak. Bez obzira na posljednje kolo, već se zna da je prvak lige Biston Makarska rivijera iz Brela, a u niži rang ispadaju Otok (Sinj) i Rijeka (Mandaljena).

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića proslavila 'Dan škole'

Metković, 9.6.2014. - OŠ Stjepana Radića prošloga je petka proslavila svoj Dan škole prigodnim programom koji je izveden u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 Policija

U Metkoviću zaplijenjeno preko 350 kg duhana

Metković, 9.6.2014. - U subotu, 7. lipnja u jutarnjim satima policijski službenici za zaštitu državne granice iz Postaje granične policije Metković zaustavili su u Ulici kneza Branimira u Metkoviću dva vozila, jedno dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak, a drugo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u BiH.

 Vrijeme

Metković na 35,1 oC

Metković, 9.6.2014. - Jučer je na Meteorološkoj postaji Metković u 14 sati izmjereno 34 ºC, a nešto kasnije termometar se zaustavio na maksimumu od 35,1 ºC. Crvenkasto nebo na fotografiji snimljenoj sinoć oko 20.30 najavilo je da će i danas biti jako toplo, mada neke prognoze kažu da bi tijekom dana moglo biti i malo kiše.

 

 Domovinski rat

Veterani na obilježavanju obljetnice u Stocu

Metković, 8.6.2014. - Izaslanstvo Udruge veterana IV. gardijske brigade - Podružnice Dubrovačko-neretvanske županije nazočilo je 22. obljetnici ustrojavanja prve djelatne postrojbe HVO-PPN Ludvig-Pavlović u Stocu – javlja Dane Rendulić.

 Rad udruga

'Leptirići' građanima otvorili svoja vrata

Metković, 8.6.2014. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići imala je 6. lipnja od 15 do 18 sati Dan otvorenih vrata u sjedištu Udruge u Pločama te u Kabinetu za terapije u Metkoviću.

 Predstavljanje knjige

U Zagrebu predstavljena knjiga Matije Maše Vekić 'Svećenik i pjesnik don Mirko Talajić'

Metković, 8.6.2014. - Na zagrebačkom Jarunu u dvorani uz crkvu Sv. Mati Slobode u četvrtak je održano predstavljanje knjige autorice Matije Maše Vekić o neretvanskom svećeniku don Mirku Talajiću. O tome piše ika.hr, a vijest donosi i mrežna stranica BK Neretva iz Zagreba. Kada smo već kod toga aktivnog sportskog društva čestitajmo im kao ovogodišnjim prvacima Zagrebačkog boćarskog saveza.

 

 Obrazovanje

Gimnazijalcima Nagrada za novinarstvo u području njemačkoga jezika

Metković, 8.6.2014. - U novinarskom blogu na njemačkome jeziku „Wir und unsere Welt“ (Mi i naš svijet), koji je za sve sredozemne zemlje organizirao Goethe-Institut Milano, među nagrađenima su bili i učenici Gimnazije Metković. Oni su uz mentorstvo profesorice Svjetlane Bebić aktivno sudjelovali u stvaranju toga bloga te dobili nagradu za raznolikost i svestranost novinarskih tema i priloga. Jedan od njih, prvi iz toga bloga, objavljen na stranicama online-novina „Partner-škole diljem svijeta“. Tako učenici Gimnazije Metković još jednom svijetu uspješno predstavljaju svoj grad.

 

 Rukomet

Rezultati županijskih rukometnih liga u sezoni 2013./2014.

Metković, 8.6.2014. - Nakon što su završila sva natjecanja u županijskim rukometnim ligama u sezoni 2013./2014. iz Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije dobili smo završne rezultate, odnosno poredak klubova po pojedenim ligama iz kojih je vidljivo da su metkovski rukometaši postigli vrlo dobre rezultate.

 Gradske vijesti

Most nezavisnih lista poziva na druženje povodom prve obljetnice pobjede na izborima

Metković, 8.6.2014. - Most nezavisnih lista poziva sve svoje članove, volontere, simpatizere i donatore te sve one koji su na bilo koji način bili uz njih u vrijeme kampanje, na druženje povodom godišnjice pobjede na lokalnim izborima. Druženje će se održati danas, 8. lipnja s početkom u 21 sat na svima poznatom mjestu iza bivše Razvitkove upravne zgrade gdje su održavani sastanci s građanima u vrijeme kampanje.

 

 Propustili ste – pogledajte

Roditelji Darija Srne iskreno o svom sinu!

Metković, 7.6.2014. - RTL je prije dva dana objavio prilog o kapetanu naše nogometne reprezentacije Dariju Srni, o kojemu govore njegovi roditelji, prijatelji i susjedi. RTL-ov novinar Hrvoje Krolo uspio je u pet minuta prikazati zašto su Metkovci ponosni na svoga kapetana.

 

 Rad udruga

Dan otvorenih vrata

Metković, 7.6.2014. - Udruga Otac Ante Gabrić upriličila je Dan otvorenih vrata. Posjetitelji su zajedno s djelatnicima, volonterima i korisnicima projekta Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe Metković mogli sudjelovati u dvije radionice, a za starije je upriličena tjelovježba i tombola.

 Priopćenje za javnost

Godinu dana poslije

Metković, 7.6.2014. - Godinu dana poslije
Navršila se godina dana od kako je u Metkoviću nakon 16 godina došlo do smjene vlasti. Tim se povodom oglasio predsjednik GO HSS-a Metković Stipo Gabrić Jambo koji nam je poslao svoj osvrt na proteklu godinu.

 

 Vjerski život

Misno slavlje i molitva za mir na Svjetskom nogometnom prvenstvu

Metković, 6.6.2014. - Iz Župe sv. Ilje pozivaju vjernike koji će sljedeće nedjelje doći na misu u 9.30 da dođu odjeveni u dresove hrvatske nogometne reprezentacije. Misa će biti posvećena Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, a vjernici će zajedno moliti da taj veliki sportski događaj prođe u redu i miru.

 

 Ispravak

Kostime kreiraju i izrađuju učenice Srednje škole Metković

Metković, 6.6.2014. - U najavi sinoćnje emisije Večer na osmome katu napisali smo „U njemu (mjuziklu) kao glumci, svirači i pjevači nastupaju učenici metkovskih srednjih škola, a kostime prema Matijinim kreacijama šiju učenice odjevne tehničarke SŠ Metković“, što je u jednome dijelu netočno.

 Koncert

Održan Završni koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 5.6.2014. - Već uobičajeno, Osnovna glazbena škola Metković kraj školske godine obilježila je Završnim koncertom koji je sinoć održan u Galeriji GKS-a Metković. U gotovo dvosatnom programu solo izvedbama predstavilo se 26 učenika, a nastupila su i dva duete, Ansambl gitara, trio gitara te kao iznenađenje večeri puhački kvintet. Nastupio je i Dječji pjevački zbor koji je otpjevao tri pjesme.

 Obavijest

Novi Pravilnik donosi više pogodnosti

Metković, 5.6.2014. - Nakon više konzultacija i sastanaka sa samim građanima 3. lipnja je stupio na snagu novi Pravilnik o korištenju javnih parkirališta s naplatom u Gradu Metkoviću koji je donio neke pogodnosti u odnosu na prvotni.

 

 Obavijest

Još četiri dana za prijedloge nagrada

Metković, 5.6.2014. - Odbor za javna priznanja Gradskoga vijeća Grada Metkovića obavještava da u ponedjeljak, 9. lipnja istječe rok za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Ilije – Dana Grada Metkovića 20. srpnja 2014. Predlagatelji mogu biti fizičke i pravne osobe.

 

 Obavijest

Zbrinite glomazni otpad na propisan način

Metković, 5.6.2014. - U zadnje vrijeme svjedoci smo komunalne nekulture neodgovornih pojedinaca i problema nepropisnog odlaganja glomaznog otpada na lokacije na kojima su postavljeni kontejneri od 5 ili 7 m3. Navedeno ponašanje više ne možemo nazvati iznimkom, budući da sve više prelazi u praksu – stoji na mrežnim stranicama metkovske Čistoće na kojima se građane upućuje na to kako propisno zbrinuti glomazni otpad.

 

 

'Pola Metkovića' večeras na Osmom katu

Metković, 5.6.2014. - Večeras u 20.09 na Prvome programu HTV-a počinje emisija Večer na 8. katu voditeljice Daniele Trbović u kojoj će gostovati Matija Vuica i koja je kao svoje goste u studio dovela 'pola Metkovića'.

 Zanimljivosti

Oni gledaju nas, a noćas vi gledajte njih

Metković, 5.6.2014. - Noćas iza 3 sata i 20 minuta točno nad Metkovićem proletjela je Međunarodna svemirska postaja (ISS) koja nad Zemljom trenutno kruži na visini od oko 420 km, a pri brzini od 7653 m/s (27549 km/h) treba joj nešto više od sat i pol da obiđe naš planet. Postaja se pojavila na zapad-sjeverozapadu, preletjela nad Metkovićem gotovo okomito (88º nad horizontom) i nakon šest minuta nestala na istok-jugoistoku.

 EU

Danas u Knjižnici radionica za mlade

Metković, 4.6.2014. - Grad Metković poziva mlade s područja Grada Metkovića – članove Savjeta mladih Grada Metkovića, srednjoškolce, studente, zaposlene ili nezaposlene, pojedince, članove udruga ili političkih stranaka koji bi željeli saznati više o mogućnostima sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici i financiranju tih aktivnosti kroz europske programe da dođu danas u Gradsku knjižnicu Metković gdje će u 18 sati na tu temu započeti besplatna radionica.

 Obavijest

Preuzmite zahtjev za izdavanje povlaštene parkirne karte i pogledajte što vam još treba

Metković, 4.6.2014. - Zbog velikoga zanimanja građana Metković razvoj je na svojim mrežnim stranicama objavio obrazac zahtjeva za izdavanje povlaštene parkirne karte te što sve različite kategorije građana trebaju sa sobom ponijeti uz popunjen obrazac. Kao što smo pisali, prodaja mjesečnih karata je započela jučer, a naplata parkiranja počinje u utorak, 10. lipnja.

 

 Obrazovanje

Pozdrav i zahvala i iz Freiburga

Metković, 4.6.2014. - Iz metkovske Gimnazije javljaju da su njihovi nedavni gosti iz Freiburga sretno stigli svojim domovima te im šalju veliki pozdrav uz zahvalu don Senki Antunoviću, koji im je upriličio ugodan doček i zajedničku misu s našim gimnazijalcima, ravnatelju Jozi Jurkoviću i gradonačelniku Boži Petrovu, gospodinu Markici Vuici , Arheološkom muzeju Narona u Vidu i svim roditeljima naših gimnazijalaca koji su tri dana skrbili za učenike katoličkog koledža St. Sebastian.

 

 Gradske vijesti

Danas u knjižnici dva filma

Metković, 4.6.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković danas će se u 17 sati održat projekcija crtanoga filma Merida Hrabra. Film je sinkroniziran na hrvatski i traje 90 minuta. U 19 sati bit će projekcija filma Kad sve to stigne.


 

 Prenosimo

U Pločama se priprema gradnja Černobila?!

Metković, 4.6.2014. - Stanovništvo Ploča polagano će umirati od čestica šljake i pepela koje će gradom raznositi vjetar, dok će stanovništvo od Mostara do Dubrovnika i Splita obolijevati od čestica sumpora i prašine koje će izlaziti kroz nekoliko stotina metara visoke dimnjake termoelektrane piše dnevno.hr

 

 Rukomet

U novu sezonu s Paponjom i Jelinićem

Metković, 3.6.2014. - Jučer su u klupskim prostorijama RK Metković 1963 javnosti predstavljena prva pojačanja za novu rukometnu sezonu koju Klub nastavlja u 1. HRL. Ugovore su potpisali novi, stari član Andrej Paponja koji je prošlu sezonu igrao u ljubuškom Izviđaču i mladi, perspektivni Marin Jelinić, kadetski reprezentativac koji je i prošle sezone igrao za RK Metković 1963.

 Obavijest

Danas započinje prodaja parkirališnih karata

Metković, 3.6.2014. - Metković razvoj d.o.o. obavještava građane da danas, 3. lipnja započinju s prodajom parkirališnih karata. Naplata parkiranja započinje u utorak, 10. lipnja.

 

 Humanost

Pomoć poplavljenim područjima u Bosanskoj Posavini

Metković, 3.6.2014. - Prošli tjedan je iz Metkovića put Odžaka krenuo šleper pun humanitarne pomoći što su je u organizaciji Veterana IV. gbr - Podružnica Dubrovačko neretvanske županije prikupili župljani župa sv. Nikole iz Metkovića i Presvetoga Trojstva iz Rogotina, a u akciju su se uključili i mnogi drugi građani te volonteri. O tome donosimo reportažu Dane Rendulića.

 

 Gradska uprava

Godinu dana poslije

Metković, 2.6.2014. - Danas je točno godinu dana od kako je u drugome krugu izbora za gradonačelnika Metkovića pobijedio Božo Petrov. O tome kako vidi godinu koja je prošla te tri koje nas čekaju Petrov piše u svome današnjem osvrtu .

 

 EU

Imate li još pitanja o EU?

Metković, 2.6.2014. - U srijedu, 4. lipnja u Gradskoj knjižnici Metković će se od 16 do 18 sati održati predstavljanje aktivnosti Informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik. Centar je otvoren u Dubrovniku u studenome 2013. u okviru informativnih aktivnosti Udruge Europski dom Dubrovnik i trenutno je jedini takav na hrvatskome dijelu Jadrana. U njemu građani mogu dobiti informacije i savjete o svim temama koje se odnose na Europsku uniju, poput studiranja, zapošljavanja, zdravstvenoga osiguranja, financiranja iz europskih fondova itd. Sve usluge Centra su besplatne.

 

 Turizam

Veselo na Maloj rivi

Metković, 2.6.2014. - Sinoć je uz Malu rivu bilo vrlo živo, a kako i ne bi kada su uz nju bila privezana dva mini-kruzera na kojima je u grad doplovilo šezdesetak gostiju iz Švicarske i Njemačke. Uz „staroga znanca“ brod Thurgau Dalmatia, prvi je put u Metković uplovio i brod Vilma, vlasništvo bivšega nogometaša Marija Novakovića.

 Fotografija

Jutro uz Neretvu

Metković, 2.6.2014. - Nakon jučerašnjega tmurna, a navečer i hladna dana jutros nas je obradovalo sunce. Posebno lijepo bilo je jutros na Neretvi. Prognoze kažu da će i dalje biti nestabilno.

 Šport

NK Neretva – NK Jadran (KS) 2:1

Metković, 2.6.2014. - Neretva je u zadnjem 34. kolu 3. HNL – jug pobijedila Jadrana (KS) rezultatom 2:1, a strijelci za domaće bili su Ante Sokol u 5. i Frane Jerković u 10. minuti. Utakmica ni jednoj momčadi nije bila previše važna jer je Neretva već prije sebi osigurala dovoljan broj bodova za siguran ostanak u ligi, a Jadran (KS) kao zadnja momčad na tablici, bez obzira na rezultat, ovom se utakmicom oprostio od trećeligaškoga društva.

 Javni poziv

Nabava kazališne i kino audioopreme

Metković, 2.6.2014. - Gradsko kulturno središte Metković objavljuje Poziv za dostavu ponuda za nabavu kazališne i kino audioopreme. Rok za dostavu ponuda je petak, 6. lipnja 2014.

 

 Šport

Kadeti Neretve pobjednici Županijskog nogometnog kupa

Metković, 1.6.2014. - Kadeti Neretve ovogodišnji su pobjednici Županijskog nogometnog kupa. Do vrijednog trofeja mladi Metkovci su došli pobijedivši u finalnoj utakmici kadete Zmaja iz Blata s visokih 8:1.

 Šport

Priključite se 'Neretvanskim gusarima'

Metković, 1.6.2014. - Još koju godinu i veslači na Neretvi proslavit će pola stoljeća organiziranoga bavljenja tim nadasve korisnim sportom, za koji kažu da najbolje razvija mlado tijelo, naravno, ako je sve pod stručnim nadzorom. Želeći potaknuti najmlađe da se priključe Neretvanskome gusaru upućujemo na dvominutni promotivni videomaterijal o VK Neretvanski gusar .

 

 Šport

Pregršt medalja iz Ploča

Metković, 1.6.2014. - S jučerašnjega međunarodnog Kupa grada Ploča u karateu, što su ga organizirali Karate klub Ploče i Hrvatski karate savez, u Metković je stiglo šest zlatnih, šest srebrnih i osam brončanih medalja. Donijeli su ih članovi dvaju metkovskih karate klubova.

 

Vijesti iz 6. 2014.
ukupno 114

Dobar posao u Kaštelima, pogled uprt ka Neretvi

Kišoviti lipanj se ne da do posljednjeg daha

Crni put se na Korčuli okitio srebrom

Džezeri iz Oružanih snaga Republike Hrvatske otvorili 'Metkovsko ljeto'

Upozorite svoje starije na prevarante i lopove

Večeras počinje IV. MMNT 'Eugen Erjauc'

Tko je, zapravo, ubijen u Sarajevu?

Ferdinandovo posljednje putovanje

Za prijave ostala još dva dana

Snimljena legenda o kralju Norinu

Stiže novo nevrijeme?

Novi pokušaji unosa droge u Hrvatsku

Prijavite se na ljetne radionice

100 godina od Ferdinandova posjeta Metkoviću

Ma kakav Manaus

Pomozimo obitelji Musulin!

Obilježen Dan državnosti

NK Neretva u Brazilu

Gradonačelnikova čestitka za Dan državnosti

Od Jehochánána do Ivana i Žvana

Preskakanje preko vatre uoči Ivandana

Mile Parmać nagrađen sedmodnevnim putovanjem u FCB Escolu, kamp nogometnog diva Barcelone

Grgo i Stana Volarević proslavili zlatni pir

Mali Metkovci u Osojniku

Na granicu s 3,56 promila i bez putne isprave

Prekidi u opskrbi el. energijom

Otežan promet preko mosta i nadvožnjaka

Nove mjere pronatalitetne politike

Članovi SDP-a položili vijenac pred spomenikom u parku

Pred spomenikom u parku položen vijenac

U Metkoviću više uhićenih zbog droge

Glazbeni pozdrav ljetu

Izabrano idejno rješenje vizualnog identiteta 'Dana Neretvanske kneževine'

Dvije predljetne panoramske

Komazin: Zaključujem ovu medijsku trakavicu

Poziv za obavljanje autotaksi prijevoza

Čuljak opovrgava Komazinove tvrdnje

Policija pronašla motor

Misama i procesijama proslavljeno Tijelovo

'Zametnuta' snimka Sjednice Gradskoga vijeća

IX. sjednica Gradskog vijeća

Gradski park uskoro bez brijestova

Stabilnije tek u petak

Završni koncert Škole folklora

Zbog kiše Krizma obavljena u župnoj crkvi

Zaštitite svoje lubenice i dinje!

Deratizacija započela dan kasnije

Nemojte parkirati automobile na putu Tijelovskoj procesiji

Preko 50 litara kiše u samo nekoliko sati

Boćari završili sezonu 2013./2014.

Sutra Završni koncert KUD-a 'Metković'

Nakon tri kola u vodstvu ekipa LD 'Muflon' Metković

Metković prije pola stoljeća

Promotivni rukometni turnir ARL 2014./2015.

I dalje kišno i hladno

Demanti predsjednika Uprave NK Neretva

Spasimo plovni put do Metkovića

Ljetno radno vrijeme

Promotivni rukometni turnir

Promaknuti članovi KK 'Knez Domagoj'

Za OB Dubrovnik prikupljene 42 doze krvi

Ugostiteljima duže radno vrijeme

Nađe se mjesta i u samome središtu grada

Metkoviću projekt vrjedniji od milijun kuna

U ponedjeljak započinje deratizacija

Stipe Božić predstavio knjigu 'K2: trijumf i tragedija'

Još samo tri dana

Velike vrućine na dan otvaranja SP u nogometu

Dječji zborovi raspjevali GKS Metković

Naplata parkiranje bez problema

Nema opasnosti od toplinskoga vala

P-dan

Katastrofalno promašen, štetan i gubitnički projekt

Dođite na predstavljanje Šešeljevih
' Pet dramskih komada'

'Mostovci' se ponovno našli na starome mjestu

Pranje kontejnera na javnim površinama

Boćarima preostalo još jedno kolo

OŠ Stjepana Radića proslavila 'Dan škole'

U Metkoviću zaplijenjeno preko 350 kg duhana

Metković na 35,1 oC

Veterani na obilježavanju obljetnice u Stocu

'Leptirići' građanima otvorili svoja vrata

U Zagrebu predstavljena knjiga Matije Maše Vekić 'Svećenik i pjesnik don Mirko Talajić'

Gimnazijalcima Nagrada za novinarstvo u području njemačkoga jezika

Rezultati županijskih rukometnih liga u sezoni 2013./2014.

Most nezavisnih lista poziva na druženje povodom prve obljetnice pobjede na izborima

Roditelji Darija Srne iskreno o svom sinu!

Dan otvorenih vrata

Godinu dana poslije

Misno slavlje i molitva za mir na Svjetskom nogometnom prvenstvu

Kostime kreiraju i izrađuju učenice Srednje škole Metković

Održan Završni koncert učenika OGŠ Metković

Novi Pravilnik donosi više pogodnosti

Još četiri dana za prijedloge nagrada

Zbrinite glomazni otpad na propisan način

'Pola Metkovića' večeras na Osmom katu

Oni gledaju nas, a noćas vi gledajte njih

Danas u Knjižnici radionica za mlade

Preuzmite zahtjev za izdavanje povlaštene parkirne karte i pogledajte što vam još treba

Pozdrav i zahvala i iz Freiburga

Danas u knjižnici dva filma

U Pločama se priprema gradnja Černobila?!

U novu sezonu s Paponjom i Jelinićem

Danas započinje prodaja parkirališnih karata

Pomoć poplavljenim područjima u Bosanskoj Posavini

Godinu dana poslije

Imate li još pitanja o EU?

Veselo na Maloj rivi

Jutro uz Neretvu

NK Neretva – NK Jadran (KS) 2:1

Nabava kazališne i kino audioopreme

Kadeti Neretve pobjednici Županijskog nogometnog kupa

Priključite se 'Neretvanskim gusarima'

Pregršt medalja iz Ploča

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01