-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Internet

Napokon

Metković, 31.3.2009. - Agresivan Googleov softver koji je internetsku stranicu Metkovića proglasio mjestom opasnoga boravljenja napokon je s nje skinuo zastavu s mrtvačkom glavom.

 Internet

Što se događa sa stranicom Metkovića

Metković, 29.3.2009. - Već nekoliko dana posjetitelje naše stranice, koji na nju idu preko Googlea, zbunjuje obavijest kako bi ta stranica mogla naštetiti njihovu računalu. O čemu se radi?

 Gradske vijesti

Rekonstrukcija vodovodne i električne mreže

Metković, 27.3.2009. - U tijeku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže te polaganju u zemlju visokonaponskog kabela Od Đumruka do sela Doljani.

 Koncert

Večer klavira

Metković, 27.3.2009. - Koncertom mladog pijanista Zorana Velića nastavljen je ciklus koncerata Hrvatske glazbene scene mladih.  Mladi splitski glazbenik metkovskoj publici predstavio se izvodeći Sonatu u B-duru, K. V. 570 W. A. Mozarta te Sonatu u h-molu F. Liszta.

 Gradske vijesti

Katastarska izmjera k.o. Vid

Metković, 25.3.2009. - U novouređenim prostorijama MO Vid danas je službeno označen početak radova na katastarskoj izmjeri na području buduće katastarske općine Vid. Katastarska izmjera obavit će se na 1605 hektara, a vrijednost radova iznosi 5,5 milijuna kuna.

 Internet

Naše stranice označene kao potencijalno opasne

Metković, 25.3.2009. - Od Googlea smo dobili upozorenje da je www.metkovic.hr obilježen kao mjesto potencijalne opasnosti na što smo kontaktirali vlasnike servera na kojem se nalaze naše stranice i dobili odgovor daje sve čisto.

 Predstavljanje knjige

Hrvatski neretvanski zbornik

Metković, 25.3.2009. - U zagrebačkom kazalištu Komedija, u subotu, 29. ožujka u 12 sati, održat će se promocija Hrvatskog neretvanskog zbornika u izdanju Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 Maraton lađa

Neretvani u posjetu Bjelovaru

Metković, 24.3.2009. - Prošli vikend u Bjelovaru su boravili predstavnici Udruge lađara Neretve, JVP Metković te JVP Ploče. Neretvani su u Bjelovar otputovali na poziv lađarske ekipe Vatrogaci Bjelovar koji su nedavno, kao ekipa koja već tri godine uspješno sudjeluju na Maratonu lađa, bili na Skupštini Udruge lađara Neretve.

 Narona

Vespazijan na putu u Rim

Metković, 23.3.2009. - Arheološki muzej Narona ostao je privremeno bez još jednoga kipa iz svoga stalnog postava. Nakon što je Augustov poslan na restauraciju jučer je s tribine hrama skinut i Vespazijanov.

 Vrijeme

Stiglo je proljeće!?

Metković, 21.3.2009. - Unatoč procvjetalim magnolijama prvi dan toga najljepšeg godišnjeg doba nije prošao nimalo proljetno.

 Zdravlje

Prevencijom protiv raka

Metković, 19.3.2009. - U Zgradi političkih stranaka danas je održana edukativna tribina pod nazivom Prevencijom protiv raka dojke i raka vrata maternice.

 Gradske vijesti

Javni uvid u Izmjene Prostornog plana

Metković, 19.3.2009. - U Gradskom kulturnom središtu Metković jučer je održana Javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije.

 Predstavljanje knjige

Voda je moja Mati

Metković, 19.3.2009. - U organizaciji Gradskog kulturnog središta i izdavačke kuće Profil u utorak je u galeriji GKS-a održano predstavljanje zbirke pjesama Voda je moja Mati autora Enesa Kiševića.

 Tradicija

Neretvani na 18. pasionskim svečanostima

Metković, 18.3.2009. - U Zagrebu će se od 29. ožujka do 8. travnja održati 18. svečanosti pasionske baštine. Nama iz doline Neretve naročito je zanimljivo što će se u četvrtak, 2. travnja u Crkvi sv. Blaža na Prilazu Gjure Deželića 64 u 20 sati održati koncert 'Ispovidajte se Gospodinu jer je dobar...' na kojem će nastupiti neretvanski pučki pjevači.

 Elektroopskrba

Obavijest iz HEP-a

Metković, 18.3.2009. - Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 35 (110) KV Ljubuški – Vrgorac bit će obustava električne energije dana 19. ožujka 2009. (četvrtak) u vremenu od 8,30 do 14,30 u naseljima: Otrić Seoci, Mracir, Kobiljača i Mali Prolog. U slučaju lošeg vremena prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

 

 Požar

Dva požara u jedno popodne

Metković, 17.3.2009. - Danas su metkovski vatrogasci intervenirali na dva požarišta od kojih je jedno završilo u samom središtu kraj Gradske športske dvorane. U oba slučaja (drugi je u Vrbovcima) radilo se o nepažljivu paljenju korova pa je vatra izmakla kontroli i zaprijetila poljoprivrednim nasadima. (fotografija mobitelom: Nikša Kaleb)

 

 Gradske vijesti

Nastavlja se uređivanje kolnika

Metković, 17.3.2009. - Danas su na metkovskim ulicama nastavljeni radovi na sanaciji asfaltnog sloja pa je promet nekim dijelovima grada bio otežan. Osim zamjene oštećenog asfaltnoga soja u nekim ulicama bit će navučen potpuno novi sloj.

 

 Rad udruga

Prva iskustva s natjecanja

Metković, 17.3.2009. - U organizaciji SK Marjan, od 13. do 15. ožujka 2009., u Splitu se održalo Marjanovo orijentacijsko natjecanje na kojem je sudjelovalo čak 34 ekipe. Među dvjestotinjak izviđača iz cijele Hrvatske na natjecanju su prvi put nastupili i izviđači Odreda izviđača poriječana Metković i to s dvije patrole: Vukovi i Sove.

 Gradske vijesti

Počinje uređenje Trga i Parka

Metković, 17.3.2009. - Nakon što je tvrtka Obšivač na javnom natječaju izabrana za izvođača radova na rekonstrukciji Trga kralja Tomislava i Gradskog parka jučer su između nje Gradskog gospodarstva potpisani ugovori.

 Predavanje

Mitologija, zvijezde i svjetlosno zagađenje

Metković, 17.3.2009. - Povodom obilježavanja Međunarodne godine astronomije (IYA 2009), koju je proglasio UNESCO, u Vidu i Metkoviću održana su zanimljiva predavanja na kojima je kao gost nastupio poznati hrvatski astronom Korado Korlević.

 Ispravak

Kišević danas u GKS-u

Metković, 17.3.2009. - Pogrješkom smo promociju zbirke pjesama Enesa Kiševića 'Voda je moja Mati' najavili za 18. ožujka. Ona će se održati danas u Galeriji GKS-a s početkom u 18,30.

 

 Izložba

Jasna Dragun u Sesvetama

Metković, 16.3.2009. - Od Vedrana Damića dobili smo informaciju da je u petak, 13. ožujka Galeriji Kurija, koja djeluje u sklopu Muzeja Prigorja u Sesvetama,  otvorena prva samostalna izložba slika i crteža Metkovke Jasne Dragun, amaterske slikarice koja je samu sebe educirala slikajući gotovo od malih nogu.

 Obrazovanje

Vrtićani u Ornitološkoj zbirci

Metković, 14.3.2009. - Skupina predškolaca iz Središnjeg vrtića Dječjeg centra Metković jučer je u pratnji teta posjetila Ornitološku zbirku gdje su se po prvi put susreli s tako velikim mnoštvom ptičjih vrsta.

 Gradske vijesti

Krpanje ulica

Metković, 14.3.2009. - Zahvaljujući nešto povoljnijim vremenskim prilikama jučer su se u gradu na više mjesta obavljali radovi na sanaciju ulica. Djelatnici Dubrovnik cesta skidali su stari sloj asfalta i postavljali novi. Radovi su dio redovnih aktivnosti Hrvatskih cesta.

 

 Poljoprivreda

Kraj vode, a bez vode?

Metković, 14.3.2009. - Čini se da će vrijeme i u drugome dijelu ožujka biti prevrtljivo pa poljoprivrednici koriste svaki trenutak da bi obavili proljetne radove.

 Projekti

Odgovorni turizam jadranske regije

Metković, 13.3.2009. - Na inicijativu TZ općine Slivno te dubrovačke Udruge DEŠA, u Hotelu Narona jučer je održan okrugli stol na kojem je predstavljen projekt Centar za odgovorni turizam jadranske regije koji financiraju Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije, Ministarstvo turizma RH, talijanska Regija Marche i DEŠA.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 11

Metković, 12.3.2009. - Tiskan je jedanaesti broj Metkovskoga vjesnika i već je na putu za Metković gdje bi se trebao pojaviti u petak, 13. ožujka. U ovom broju obrađujemo temu Gornji horizonti, projekt koji bi mogao ugroziti dolinu Neretve. Porazgovarali smo s gradonačelnikom Gabrićem o najnovijim predizbornim događanjima. Donosimo i neke povijesne zanimljivosti iz pera dr. Jurića i prof. Vidovića… Mjesta distribucije ostaju ista, a ako ne možete do jednog od 5000 primjeraka kliknite ovdje.

 

 Kazalište

Šuma Striborova

Metković, 12.3.2009. - Lutkari Lutkarskog kazališta iz Mostara u utorak su ponovo bili gosti Dječjeg centra Metković gdje su odigrali lutkarsku predstavu Šuma Striborova.

 Šport

NK Neretva – NK Jadran PL 11:10

Metković, 11.3.2009. - Kup utakmica, koja se jučer igrala na razini Nogometnog saveza DNŽ i Nogometnog centra Metković, između metkovske Neretve i pločanskog Jadrana završila je pobjedom domaćih s nevjerojatnih 11:10, naravno izvođenjem jedanaesteraca nakon što je regularni dio završio neriješeno 0:0.

 Predavanje

Rimska mitologija i zvjezdano nebo

Metković, 11.3.2009. - U subotu 14. ožujka u Metkoviću će biti priređen zanimljiv događaj. U organizaciji Astronomske udruge Korčula i Gradskog muzeja Korčula te u suradnji s Arheološkim muzejom Narona i Ornitološkom zbirkom Metković održat će se svojevrsno predavanje o rimskoj mitologiji i zvjezdanome nebu u što će biti uključeno i svjetlosno zagađenje koje naročito smeta pticama, ali i čovjeku koji tako vidi samo dio zvijezda.

 Gradske vijesti

GP Obšivaču radovi na trgu i u parku

Metković, 11.3.2009. - Ponuda GP Obšivač iz Metkovića, s cijenom od 1.615.150 kuna bez PDV-a, odabrana je kao najpovoljnija za izvođenje radova na uređenju južnog dijela Trga kralja Tomislava.

 Fotografija

Protutnjalo nevrijeme

Metković, 9.3.2009. - Večeras iza 18 sati nad Metkovićom je protutnjalo snažno nevrijeme no, na svu sreću, bez ozbiljnijih posljedica. Mi smo u kut fotoobjektiva uspjeli uhvatiti jedan grom nad Glibušom. Internetske prognoze za sutra predviđaju promjenjivo oblačno, u srijedu kišu, a u četvrtak ponovno sunčano.

 

 Elektroopskrba

Obavijest iz HEP-a

Metković, 9.3.2009. - Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 10 kV Mihalj – Blace bit će obustava električne energije u utorak, 10. ožujka 2009. u vremenu od 9 do 14 sati u naseljima: Otok, Trn i Blace. U slučaju lošeg vremena prekid će se odgoditi, a naredni će se uredno oglasiti.

 

 Šport

KK Metković – KK Amfora 95:60

Metković, 9.3.2009. - U utakmici 17. kola B-1 lige skupine jug košarkaši Metkovića na domaćem terenu ostvarili su pobjedu nad KK Amfora iz Makarske rezultatom 95:60. Domaći su košarkaši bez većih problema savladali protivničku ekipu sastavljenu uglavnom od juniora i kadeta.

 Lov i ribolov

Skupština LD 'Liska'

Metković, 9.3.2009. - Lovačko društvo Liska iz Metkovića u nedjelju je održalo redovnu godišnju Skupštinu tijekom koje su podnijeta izvješća o radu, financijsko izvješće za 2008./2009., financijski plan za 2009./2010., izvješće o radu lovočuvarske službe te odluka o planu gospodarenja lovištem.

 Maraton lađa

Održana Skupština Udruge lađara Neretve

Metković, 8.3.2009. - U subotu, 7. ožujka, u Zgradi političkih stranaka održana je Skupština Udruge lađara Neretve tijekom koje je na prijedlog Upravnog odbora javnim glasovanjem za novog direktora Maratona lađa izabran Ante Šprlje, dvadeset i devetogodišnji pravnik iz Matijevića.

 Šport

NK Neretva – NK Hrvace 2:1

Metković, 8.3.2009. - U 19. kolu III. HNL - jug na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica između NK Neretva i NK Hrvace koja je završila pobjedom Neretve rezultatom 2:1.

 Zdravlje

Obilježen Europski dan logopedije

Metković, 8.3.2009. - Metkovski logopedi obilježili su Europski dan logopedije koji je ove godine posvećen afazijama.  Riječ je o složenom poremećaju govora i jezika koje nastaju zbog povreda živčanog sustava, tj. povreda mozga, a očituje se u teškoćama razumijevanja, teškoćama govora, razumijevanja jezika i obavljanju nekih matematičkih operacija. Isto tako dovodi i poremećaja u orijentaciji u vremenu i prostoru.

 Kazalište

Tri praščića

Metković, 5.3.2009. - Ako nikada niste bili u metkovskom kazalištu u vrijeme kada je na repertoaru lutkarska kazališna predstava za male vrtićane ili osnovce propustili ste doživjeti što je prava publika. Vidjeli biste da su DVD player ili PlayStation samo surogati zabave koju djeci guramo pod nos jer nemamo dovoljno vremena za njih. Druga je priča je li nas netko na to prisilio ili smo svjesno prodali dušu zemaljskom kralju nad kraljevima.

 Gradske vijesti

Osnovana Zajednica 'Katarina Zrinski'

Metković, 5.3.2009. - U metkovskom Hotelu Narona održana je Osnivačka skupština Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinska Metković na kojoj je za predsjednicu Zajednice izabrana Maja Maleta.

 Obrazovanje

Pobijedile ekipe Gimnazije i OŠ S. Radića

Metković, 5.3.2009. - U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Metković jučer je u OŠ Stjepana Radića održano Općinsko natjecanje Crvenog križa na kojem su nastupile ekipe mladeži CK iz Gimnazije Metković i Srednje škole Metković te ekipe pomlatka CK iz osnovnih škola Don Mihovila Pavlinovića i Stjepana Radića.

 Zanimljivosti

Mladen Grdović i prijatelji posjetili Zdenu

Metković, 4.3.2009. - Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković jučer je posjetila delegacija iz Zadra predvođena popularnim zadarskim pjevačem Mladenom Grdovićem. Razlog dolaska ovaj put nije bilo održavanje koncerta nego posjeta zadarskoj legendi Zdenku Kumanu Zdeni koji već dvije godine boravi u toj metkovskoj ustanovi.

 Poljoprivreda

Osnovana udruga orača

Metković, 4.3.2009. - U Zgradi političkih stranaka u utorak je održana Osnivačka skupština Udruge natjecatelja u oranju Dubrovačko-neretvanske županije. Za predsjednika Udruge izabran je Damjan Jovanović, za potpredsjednika Konavljanin Jako Pavlović, a za tajnicu Ljiljana Mustapić. Uz njih troje u Izvršni odbor izabrani su Jure Lubina i Ivan Veraja. U nadzorni odbor izabrani su Ante Salacan, Zdravko Bazdan i Milorad Dodig.

 Gradske vijesti

Program ukupnog razvoja grada Metkovića

Metković, 3.3.2009. - U organizaciji Grada Metkovića i Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije Dunea održana je radionica na temu Vizija i ciljevi grada Metkovića uz izradu SWOT analize. Radionica je organizirana sa svrhom stvaranja podloge za izradu Programa ukupnog razvoja grada Metkovića.

 Tradicija

Odabrani zborovi za Zagreb

Metković, 2.3.2009. - Nakon što je 14. veljače u župnoj crkvi Gospe Snježne u Vidu održan koncert korizmenih pučkih napjeva župa Neretvanskog dekanata u izvedbi crkvenih pučkih pjevača, ocjenjivački sud donio je odluku tko će predstaviti dolinu Neretve na Festivalu pasionske baštine u Zagrebu, dva tjedna uoči Uskrsa.

 Tradicija

Mrazići i ježići

Metković, 2.3.2009. - Šezdesetak osnovaca iz općine Kula Norinska, njihove učiteljice, spremačice i nekoliko roditelja osmislili su i izradili prigodne grupne maske mrazića i ježića za ovogodišnje maškare, nastavljajući tako tradiciju maškaravanja u svojoj općini.

 

Vijesti iz 3. 2009.
ukupno 46

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01