-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Policija

Osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Metković, 31.10.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 29-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela i to kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

 Rad udruga

Mladi se upoznali se sa starim zanatima

Metković, 31.10.2019. - U prostorijama Volonterskoga centra Dobra održana je dodatna radionica na kojoj su djeca i mladi dobili uvid u značaj starih neretvanskih zanata.

 Rad udruga

Aktivna i zdrava starost

Metković, 30.10.2019. - U sklopu Projekta Aktivna i zdrava starost , koji provodi Udruga Otac Ante Gabrić, održano je druženje s Nedom Todorović, predstavnicom tvrtke Hospitalija Metković.

 Obavijest

PMM neće raditi na Sve svete i Dušni dan

Metković, 30.10.2019. - Iz Prirodoslovnoga muzeja Metković obavještavaju posjetitelje da će muzej biti zatvoren na Sve svete i Dušni dan.

 

 Obavijest

Večeras od 22 sata bez prometa zapadnim rotorom

Metković, 29.10.2019. - Zbog iscrtavanja horizontalne signalizacije u zoni zapadnoga rotora u Ulici A. Starčevića, večeras će od 22 sata za promet vozilima biti zatvoren taj dio ulice. Vozači se upućuju na njima već poznate alternativne smjerove.

 

 Obavijest

Ulica o. A. Gabrića jutros bez vode i zatvorena za promet

Metković, 29.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici oca Ante Gabrića da će danas, 29. listopada od 8 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U istom će vremenu ulica biti zatvorena za promet.

 

 Vjerski život

Fra Ivo Rastočić i don Slavko Volarević svečano zaređeni za đakone

Metković, 28.10.2019. - Posebno je svečano jučer bilo u crkvi sv. Nikole biskupa, u kojoj je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio misno slavlje, tijekom kojega je uz još šestoricu bogoslova iz naše nadbiskupije za đakone zaredio Metkovce fra Ivu Rastočića i don Slavka Volarevića.

 Zdravlje

Javnozdravstvena akcija na Trgu kralja Tomislava

Metković, 25.10.2019. - Hrvatska Udruga medicinskih sestara u sklopu kampanje Nursing now Croatia građanima Metkovića organizira javnozdravstvenu akciju, koja će se na Trgu kralja Tomislava provoditi u nedjelju, 27. listopada od 10 do 12 sati.

 Obrazovanje

Naši učenici ponovno izvrsni na međunarodnom natjecanju barmena

Metković, 25.10.2019. - Konobari SŠ Metković nastavili su s dobrim rezultatima na Međunarodnom natjecanju Grand Gourmet. U pripremi koktela Goran Marković osvojio je drugo, Ante Perleta četvrto mjesto.

 Poziv

Pridružite se kolektivnoj sadnji stabala

Metković, 24.10.2019. - Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća, kojom se planira kolektivna sadnja drveća od 25. do 27. listopada ove godine, pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

 Domovinski rat

Tri dana Dinarom u spomen na Operaciju Zima '94.

Metković, 23.10.2019. - Prije dvadeset pet godina se od 29. studenoga do 24. prosinca vodila se jedna od odlučnih vojnih operacija u Domovinskom ratu – Operacija Zima '94. Njezin se završni čin odvijao planinom Dinarom i rubnim dijelovima Livanjskog polja u ekstremnim zimskim uvjetima, po visoku snijegu, snježnoj oluji i uz ekstremno niske temperature i do -20 ℃.

 Obrazovanje

Ponovno veliki uspjeh metkovskih učenika konobara

Metković, 23.10.2019. - Grand Gourmet međunarodni je festival u sklopu kojega se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmena i barista te natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba), kao i timsko natjecanje konobar-kuhar. Natjecanje se održavalo u makarskome Hotelu Dalmacija sunny hotel.

 Radionica

Slikanje vodenim bojama na temu pjesama o jeseni

Metković, 23.10.2019. - Gradska knjižnica Metković sutra organizira radionice slikanja za djecu i odrasle, koje vodi Snježanka Jadrijević, učiteljica slikanja po Goetheovoj i Steinerovoj teoriji boja.

 Poduzetništvo

Poduzetnička ćakulu u Metkoviću

Metković, 23.10.2019. - U sklopu projekta "Novim znanjem do uspjeha", Centar za poduzetništvo d.o.o. organizira Poduzetničku ćakulu, događaj kojim će se poduzetnicima približiti aktualne teme iz poduzetništva vezane za pravne aspekte poslovanja, komunikacijske vještine i kanale komunikacija te razradu projektnih ideja i povlačenja bespovratnih sredstava.

 Obavijest

Bez vode potrošači u Vrgoračkoj

Metković, 23.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Vrgoračkoj ulici da će danas, 23. listopada od 08:30 do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Zdravlje

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Metković, 22.10.2019. - Kako bi se ukazalo na problem mucanja te podignula razina razumijevanja o izazovima s kojima se osobe koje mucaju suočavaju, svakog 22. listopada obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o mucanju. Zajednički ga obilježavaju osobe koje mucaju i njihove obitelji te logopedi i drugi stručnjaci, istraživači i kliničari koji se bave mucanjem.

 

 Županija

Zamjenica Marević primila učenike OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 22.10.2019. - Zamjenica župana Žaklina Marević primila je jučer učenike trećega razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića.

 Gradske vijesti

Nastavljaju se edukacije odgojitelja u Dječjem vrtiću Metković

Metković, 21.10.2019. - Provedbom projekta Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković nastavljeno je stručno usavršavanje odgojitelja, ovaj put pod nazivom Uvodni korak po korak u radu s djecom predškolske dobi.

 Rukomet

Kaštelani odnijeli bod iz Metkovića

Metković, 20.10.2019. - Podjela bodova (18:18) možda je najrealnija u sinoćnjoj prvenstvenoj utakmici 4. kola I. HRL jug između domaćega RK Metković Mehanika i kaštelanskoga RK Ribola.

 Humanost

Trodnevna beskompromisna podrška mladih volontera

Metković, 20.10.2019. - Međunarodni volonterski Projekt 72 sata bez kompromisa okuplja mlade koji žele zajedničkim snagama i akcijama promijeniti sredinu u kojoj žive. U Metkoviću ga provod i FRAMA, čijim su se volonterima pridružili oni iz Rukometne akademije Jerkovac i Srednje škole Metković. Tako je Metković stao uz bok s još 10 gradova iz Hrvatske: Dubrovnikom, Osijekom, Sinjom, Siskom, Slavonskim Brodom, Splitom, Suhopoljem, Zadrom i Zagrebom.

 Zdravlje

Kretanjem i pravilnom prehranom do zdravijega života

Metković, 20.10.2019. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković i Dom zdravlja Metković uključili su se u Projekt Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kojim se promovira bavljenje tjelesnom aktivnošću poput hodanja, zdrava prehrana i redovito unošenje optimalne količine vode u organizam.

 Humanost

Pomozimo obitelji Nuraj

Metković, 18.10.2019. - Danas u 10 sati na Trgu kralja Tomislava započela je humanitarna prodaja kolača, od koje će prikupljeni novac biti uplaćen za obnovu kuće bjelovirske obitelji Nuraj.

 Obavijest

Bez vode Bošnjakova i Slatine

Metković, 18.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama I. Bošnjaka i Slatine da će danas, 18. listopada od 11:30 do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do obustave u opskrbi vodom.

 

 Predavanje

Jedimo zdrave prirodne masnoće te hranu iz organskog i domaćeg uzgoja

Metković, 18.10.2019. - Nutricionistica Anita Šupe, metkovskoj publici otprije poznata po svojim predavanjima u Gradskoj knjižnici, sinoć je ponovno na istome mjestu pred brojnom publikom održala predavanje o zdravoj prehrani, zabludama vezanima uz nju te predstavila svoje knjige.

 Obavijest

Zatvara se raskrižje Starčevićeve, Zvinimirove i Matice hrvatske

Metković, 18.10.2019. - Danas će, počevši od 11 sati, za sav promet do 14 sati biti zatvoreno raskrižje ulica A. Starčevića, kralja Zvonimira i Matice hrvatske jer će se na kolnik novoizgrađenoga rotora nanositi habajući asfaltni sloj. Vozači se upućuju na alternativne smjerove, ponajprije Zvonimirova - Mobine - Športska ulica.

 

 Internet

Izbrišite e-poštu koju ste dobili od pošiljatelja porezna-uprava.org

Metković, 17.10.2019. - Ministarstvo financija, Porezna uprava zaprimila je obavijest da na adrese elektroničke pošte poreznih obveznika pristiže pošta slijedećeg sadržaja: OBAVIJEST O PRIMJENI ČLANKA 54b. (Izuzeće od obveze izdavanja računa) OPĆEG POREZNOG ZAKONA.

 Izložba

Talajić i Huzek u Zagrebu izložili stare razglednice i fotografije

Metković, 16.10.2019. - Već osmu godinu u listopadu se održavaju Dani Neretve u Zagrebu, čime zagrebački Neretvani promoviraju ljepote, kulturu i običaje donjoneretvanskoga kraja, ali i daju doprinos promociji i napretku toga kraja s obiju strana granice. U sklopu ovogodišnje manifestacije u zagrebačkome Hotelu Internacional otvorena je izložba „Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotografijama“, na kojoj su poznati kolekcionari Marijo Talajić i Zlatko Huzek izložili dio svojih kolekcija.

 Humanost

Prikupili novac za sanitetsko vozilo u Metkoviću

Metković, 16.10.2019. - Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je u srpnju humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“, za prikupljanje novca i nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću te kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

 Projekti

Otežano put Predolca

Metković, 16.10.2019. - Zbog radova između istočnoga rotora u Ulici A. Starčevića i njezina raskrižja s Ul. o. Ante Gabrića promet je prema Predolcu preusmjeren ulicama Kralja Zvonimira, Dubrovačkom i Predolcem, tj. šumskim putem prema groblju, koji je privremeno dvosmjeran.

 Obrazovanje

Učenici obilježili Svjetski dan pješačenja

Metković, 16.10.2019. - Osnovna škola Stjepana Radića jučer je obilježila Svjetski dan pješačenja tako što su njezini učenici u pratnji svojih učiteljica prošetali središtem grada.

 Obrazovanje

Gimnazijalci učili o tradicionalnim obrtima u Francuskoj

Metković, 15.10.2019. - Učenici i profesori Gimnazije Metković sudjelovali su u proteklom tjednu u mobilnosti u francuskom Bourgesu u sklopu Erasmus plus projekta Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi. Ugostila ih je škola-domaćin Lycee Marguerite de Navarre, a tijekom tjedna učenici su upoznali Bourges, njegovu poznatu katedralu St. Etienne, i s kolegama iz Njemačke, Švedske, Italije i Francuske sudjelovali u radionicama koje su organizirali lokalni obrtnici.

 Šport

Nove medalje za KK Metković

Metković, 15.10.2019. - U subotu je Karate-klub Metković s 14 natjecatelja nastupio u Zadru u II. kolu Dalmatinske karate lige, u kojemu je nastupilo 20 klubova s 285 natjecatelja. Pod vodstvom trenera Denisa Žderića i Ante Krstičevića osvojili su 11 medalja – 3 zlata, 4 srebra i 4 bronce.

 Obavijest

Jutros bez vode dio Pruda i Crnići

Metković, 15.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava građane u naseljima Prud (od kućnog broja 106 do kraja naselja) i Crnići, da će im danas od 8 sati do 11:30 zbog priključivanja cjevovoda biti obustavljena distribucija vode.

 

 Rad udruga

Crna roda uočena u preletu

Metković, 15.10.2019. - Iz Ornitološke udruge 'Brkata sjenica' javili su da su prošle subote uočili u Neretvi rijetku pticu – crnu rodu (Ciconia nigra). Fotografirali su je između Vida i Metkovića za njezine jesenske selidbe na jug.

 Obavijest

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metković, 14.10.2019. - Zbog nastavka radova zatvara se promet duž parkirališta ispred Pekarne 'Babić' te dionica od istočnoga rotora do raskrižja s Ulicom o. Ante Gabrića. Promet iz Zvonimirove u A. Starčevića odvijat će se dvosmjerno, dok Ulica o. Ante Gabrića ostaje jednosmjerna prema jugu.

 Šport

Metkovski veslači najjači u Dalmaciji u kategoriji kadeta do 13 godina

Metković, 14.10.2019. - Više od deset godina u nedjelju, na da Neretvanske regate, osvane lijepo vrijeme. Tako je bilo i jučer, prekrasan jesenski dan bio je pravi dar organizatorima iz VK Neretvanski gusar te za više od 230 veslača iz 14 dalmatinskih veslačkih klubova.

 Rukomet

Mehanika Metković s 33:27 u Rijeku ispratila Kozalu

Metković, 13.10.2019. - Na krilima raspoloženih Rudolfa Ćužića (8), Josipa Bezera (7), Kristijana Marevića (5) te Nikole Bartolovića i Damira Matage (po 4 pogotka) Metkovci su uspjeli na domaćem terenu slomiti Riječane, koji su cijelo prvo poluvrijeme pružali čvrst otpor.

 Koncert

Koncert u spomen na utemeljitelja hrvatske opere

Metković, 13.10.2019. - Metkovski ljubitelji klasične glazbe prošle su godine upoznali mladu pijanisticu Ivanu Jelaču, koja je s violinisticom Đanom Kahriman nastupila u GKS-u na koncertu iz ciklusa 'Žene u glazbi', povodom 95-te obljetnice smrti Dore Pejačević. Ove je godine osmislila konceptni projekt 'Lisinski 200', povodom 200-te obljetnice rođenja Vatroslava Lisinkoga.

 Kultura

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti

Metković, 12.10.2019. - Četiri hrvatska jezikoslovca; Krsto Spalatin, Slavko Pavešić, Stjepan Krešić i Luka Vukojević bili su tema ovogodišnjih XV. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta, koji se od četvrtka do danas održavaju u Stonu, Neumu, Metkoviću, Opuzenu, Pločama, Ljubuškome i Čapljini.

 Izložba

Stjepan Ivanišević izlaže u GKS-u

Metković, 12.10.2019. - U Galeriji GKS-a Metković otvorena je izložba slika splitskoga akademskog slikara Stjepana Ivaniševića, na kojoj se autor predstavio s tridesetak ulja na platnu.

 Obavijest

U nedjelju za promet zatvorena Mali i dio Velike rive

Metković, 11.10.2019. - Zbog održavanja V. minikupa Veslačkoga saveza Dalmacije – XXXI. Neretvanske regate u nedjelju, 13. listopada od 7 sati do 15 sati bit će za promet privremeno zatvorena Mala riva i dio Velike rive od Spomenika hrvatskim braniteljima do Lučkoga mosta. Mole se vlasnici motornih vozila da u navedeno vrijeme svoja vozila ne ostavljaju i parkiraju na navedenim mjestima te da koriste alternativne smjerove.

 

 Obrazovanje

Sindikat o štrajku prosvjetnih radnika

Metković, 10.10.2019. - Mirenje s Vladom Republike nije uspjelo i od 10. listopada 2019. mi smo u štrajku do ispunjenja naših zahtjeva – javlja Dana Svaguša, povjerenica NSZSŠH Dubrovačko-neretvanske županije.

 Šport

Mediji upoznati s detaljima III. Mandarina polumaratona

Metković, 10.10.2019. - Organizator III. Mandarina polumaratona, SU Neretva run, jučer je u Hotelu Narona održao konferenciju na kojoj su predstavnici lokalnih medija upoznati s tom 21-kilometarskom utrkom, koja će se održati 3. studenoga sa startom u Vidu u 10 sati te ciljem na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

 Obavijest

Sutra skraćeni sati u OŠ Stjepana Radića

Metković, 9.10.2019. - Povodom štrajka zaposlenika najavljenog za 10. listopada 2019. godine, obavještavaju se učenici i roditelji da će se u OŠ Stjepana Radića nastava održati na način da će nastavni sati biti kraćeni i da će trajati 30 minuta.

 Obavijest

Bez vode u kompleksu 'Vage'

Metković, 9.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice kralja Zvonimira (stara Vaga) da će danas od 11:30 do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te će se u istom vremenu za promet zatvoriti prvi ulaz između zgrade Prirodoslovnog muzeja i PBZ-a.

 

 Obavijest

Zatvoren promet između dvaju rotora danas

Metković, 9.10.2019. - Danas će privremeno biti zatvoren promet Ulicom Ante Stračevića između dvaju rotora jer će se na tome dijelu gradilišta nanositi habajući asfaltni sloj. Vozači se upućuju na korištenje alternativnih smjerova.

 

 Kultura

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Metković, 9.10.2019. - Sutra će se od 19 sati u Gimnaziji Metković u sklopu XV. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta održati znanstveni skup, čija će tema biti hrvatski jezikoslovci, filolozi i prevoditelji Krsto Spalatin, Slavko Pavešić, Stjepan Krešić i Luka Vukojević.

 Policija

Osumnjičeni za krađu novca i nakita

Metković, 9.10.2019. - Nakon što je u četvrtak, 3. listopada, starija ženska osoba policijskim službenicima Policijske postaje Metković prijavila krađu zlatnine i novca iz svoje obiteljske kuće na području Kule Norinske provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su navedenu krađu počinili 27-godišnjakinja i stariji maloljetnik, oboje s područja Slavonije.

 Manifestacije

Dani kruha prožeti humanošću

Metković, 8.10.2019. - Šarenilo boja, mirisa i okusa, agilni mladi prodavači koji su na svojim pomno urešenim štandovima nudili pekarske proizvode i plodove zemlje, slika je to koja se svake godine ponavlja na školskom igralištu OŠ Stjepana Radića u Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 8.10.2019. - 8. listopada slavimo jedan od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, kada se prisjećamo onih koji su izgubili živote u Domovinskom ratu i bez kojih naša država Hrvatska ne bi postojala.

 Vjerski život

Gospa od Ružarija proslavljena na Malom Prologu

Metković, 7.10.2019. - Prve nedjelje u listopadu na Malom Prologu slavi se blagdan zaštitnice mjesta Gospe Ružarice, tj. Gospe od Ružarija. Svetu misu na platou ispred istoimenene crkvice sa župljanima Župe Otrić-Stuge i Proložanima predvodio je župnik don Domagoj Jelača.

 Vjerovali ili ne

Nadbiskup Barišić predvodio svečanu misu posrednijega dana obilježavanja jubileja Župe sv. Ilije

Metković, 7.10.2019. - Svečanom misom u župnoj crkvi sv. Ilije jučer je završeno desetodnevno obilježavanje 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.

 Obavijest

Zbog asfaltiranja zatvara se zapadni rotor

Metković, 7.10.2019. - Danas će se na zapadnome rotoru te pristupu ulicama A. Starčevića i don R. Jerkovića položiti habajući sloj asfalta, čime će se okončati asfalterski radovi na tome dijelu koji će od jutra do popodnevnih sati biti zatvoren za promet.

 Vjerski život

Svečana akademija povodom jubileja Župe sv. Ilije

Metković, 6.10.2019. - U kazališnoj dvorani GKS-a Metković sinoć je u sklopu proslave 300-te obljetnice Župe sv. Ilije proroka održana svečana akademija, kojoj je uz brojne vjernike i građane te crkvene i svjetovne uzvanike nazočio nadbiskup Marin Barišić.

 Vjerski život

Svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški

Metković, 5.10.2019. - Svečanom misom s procesijom sinoć je na Kladi proslavljen Sveti Franjo Asiški, blagdan sveca suzaštitnika Župe sv. Ilije. Misu je u suslavlju župnika fra Ante Bilokapića i vidonjskoga župnika don Mladena Margete te uz pjevanje Župnoga zbora pod ravnanjem s. Mile Deak predvodio fra Domagoj Volarević.

 Poziv

Uključite se u akciju sadnje stabala

Metković, 4.10.2019. - Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća, kojom se planira kolektivna sadnja drveća od 25. do 27. listopada ove godine, pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

 Metković 600

Prvi poznati švercer na području doline dobio dostojno obilježje

Metković, 4.10.2019. - Švercer ser Mateo (Mato) Getaldić zadužio nas je tako što je 1422. napisao tužbu dubrovačkome knezu kako su mu carinici na Neretvi podno Metkovića zaplijenili neku robu. Dokument se sačuvao u Dubrovačkom arhivu pa mi tako danas imamo prvi poznati spomen Metkovića.

 Vjerski život

Večer posvećena franjevaštvu i FRAMA-i

Metković, 4.10.2019. - Danas je Sveti Franjo Asiški, a sinoć je u istoimenoj crkvi na Kladi u sklopu proslave 300. godina Župe sv. Ilije služena misa koju je predvodio fra Perica Maslać, dok su na njoj pjevali i svirali članovi Zbora i benda mladih pod vodstvom Milana Kapovića. Nakon toga je u organizaciji metkovske FRAMA-e održana Večer franjevaštva.

 Zdravstvo

Metkovske se sestre solidarizirale s kolegicama i kolegama u Hrvatskoj

Metković, 4.10.2019. - Medicinske sestre iz Doma zdravlja Metković jučer su nakratko prekinule rad kako bi iskazale podršku svojim kolegicama i kolegama koji su prosvjedovali u Zagrebu. Njima se u znak solidarnosti priključilo medicinsko osoblje i liječnice jer, kako je rekla dr. Sonja Barač, „…mi smo tim, a sestre su naša desna ruka“.

 Vjerski život

Okrugli stol o povijesti Župe sv. Ilije

Metković, 3.10.2019. - Misom u crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi, koju je predvodio fra Ilija Mikulić, te okruglim stolom 'Povijesni presjek Župe kroz 300 godina', što je održan u Galeriji GKS-a, završen je šesti dan obilježavanja 300-te obljetnice osnutka Župe sv. Ilije proroka.

 Rad udruga

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Metković, 3.10.2019. - U prostorijama Doma za starije osobe i rehabilitaciju obilježen 1. listopada Međunarodni dan starijih osoba. Dio je to projektnih aktivnosti Udruge DOBRA kroz Projekt Za veselu starost br. 3.

 Poziv

Sestre pozivaju na mirni prosvjed u Metkoviću

Metković, 2.10.2019. - Povodom sutrašnjeg prosvjeda medicinskih sestara u Zagrebu želimo se ujediniti i pokazati zajedništvo i podršku iz Metkovića. Ovim putem pozivamo na tihi prosvjed medicinskih sestra, liječnika i ostalog medicinskog osoblja, koji će se održati sutra, 3. listopada u 10 sati ispred Doma zdravlja Metković – stoji u pozivu magistre sestrinstva Anice Majić.

 

 Obavijest

Sutra bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Metković, 2.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića da će u četvrtak, 3. listopada od 8 sati do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju vremenskih neprilika, radovi se odgađaju za sljedeći dan.

 

 Vjerski život

Peti dan proslave u Župi sv. Ilije

Metković, 2.10.2019. - Jučer je na Kladi u crkvi sv. Franje Asiškoga don Mate Brečić predvodio misno slavlje na kojemu je pjevao Zbor časnih sestara pod ravnanjem s. Dulceline Plavše. Nakon mise je u Samostanu časnih sestara održana Večer Služavki Maloga Isusa.

 Policija

Još jedna prijevara putem fiktivnog prebivališta

Metković, 2.10.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 39-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Vjerski život

Misa za preminule župljane i ' Večer čuvara Kristova groba'

Metković, 1.10.2019. - Nastavlja se obilježavanje 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije Proroka. U nedjelju je na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka služena misa za sve preminule župljane, a jučer je nakon mise u crkvi sv. Ilije održana Večer čuvara Kristova groba, tj. žudija.

 

Vijesti iz 10. 2019.
ukupno 66

Osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Mladi se upoznali se sa starim zanatima

Aktivna i zdrava starost

PMM neće raditi na Sve svete i Dušni dan

Večeras od 22 sata bez prometa zapadnim rotorom

Ulica o. A. Gabrića jutros bez vode i zatvorena za promet

Fra Ivo Rastočić i don Slavko Volarević svečano zaređeni za đakone

Javnozdravstvena akcija na Trgu kralja Tomislava

Naši učenici ponovno izvrsni na međunarodnom natjecanju barmena

Pridružite se kolektivnoj sadnji stabala

Tri dana Dinarom u spomen na Operaciju Zima '94.

Ponovno veliki uspjeh metkovskih učenika konobara

Slikanje vodenim bojama na temu pjesama o jeseni

Poduzetnička ćakulu u Metkoviću

Bez vode potrošači u Vrgoračkoj

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Zamjenica Marević primila učenike OŠ don Mihovila Pavlinovića

Nastavljaju se edukacije odgojitelja u Dječjem vrtiću Metković

Kaštelani odnijeli bod iz Metkovića

Trodnevna beskompromisna podrška mladih volontera

Kretanjem i pravilnom prehranom do zdravijega života

Pomozimo obitelji Nuraj

Bez vode Bošnjakova i Slatine

Jedimo zdrave prirodne masnoće te hranu iz organskog i domaćeg uzgoja

Zatvara se raskrižje Starčevićeve, Zvinimirove i Matice hrvatske

Izbrišite e-poštu koju ste dobili od pošiljatelja porezna-uprava.org

Talajić i Huzek u Zagrebu izložili stare razglednice i fotografije

Prikupili novac za sanitetsko vozilo u Metkoviću

Otežano put Predolca

Učenici obilježili Svjetski dan pješačenja

Gimnazijalci učili o tradicionalnim obrtima u Francuskoj

Nove medalje za KK Metković

Jutros bez vode dio Pruda i Crnići

Crna roda uočena u preletu

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metkovski veslači najjači u Dalmaciji u kategoriji kadeta do 13 godina

Mehanika Metković s 33:27 u Rijeku ispratila Kozalu

Koncert u spomen na utemeljitelja hrvatske opere

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti

Stjepan Ivanišević izlaže u GKS-u

U nedjelju za promet zatvorena Mali i dio Velike rive

Sindikat o štrajku prosvjetnih radnika

Mediji upoznati s detaljima III. Mandarina polumaratona

Sutra skraćeni sati u OŠ Stjepana Radića

Bez vode u kompleksu 'Vage'

Zatvoren promet između dvaju rotora danas

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Osumnjičeni za krađu novca i nakita

Dani kruha prožeti humanošću

Gradonačelnikova čestitka

Gospa od Ružarija proslavljena na Malom Prologu

Nadbiskup Barišić predvodio svečanu misu posrednijega dana obilježavanja jubileja Župe sv. Ilije

Zbog asfaltiranja zatvara se zapadni rotor

Svečana akademija povodom jubileja Župe sv. Ilije

Svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški

Uključite se u akciju sadnje stabala

Prvi poznati švercer na području doline dobio dostojno obilježje

Večer posvećena franjevaštvu i FRAMA-i

Metkovske se sestre solidarizirale s kolegicama i kolegama u Hrvatskoj

Okrugli stol o povijesti Župe sv. Ilije

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Sestre pozivaju na mirni prosvjed u Metkoviću

Sutra bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Peti dan proslave u Župi sv. Ilije

Još jedna prijevara putem fiktivnog prebivališta

Misa za preminule župljane i ' Večer čuvara Kristova groba'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01