-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Tribina

Suočavanje s prošlošću ili s činjenicama?

Metković, 31.5.2011. - Udruga veterana IV. gardijske brigade – Podružnica DNŽ 1. lipnja u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću s početkom u 20 sati organizira tribinu pod nazivom Suočavanje s prošlošću ili s činjenicama?.

 Zanimljivosti

Posljednje 'e' dolinom Neretve

Metković, 31.5.2011. - Danijel Lacko i njegova ekipa, koja je 5. travnja iz Savudrije krenula obilaziti hrvatsku obalu i zaleđe, smjerovima izabranima tako da ispisuju englesko welcome, danas je nešto prije podne na malograničnom prijelazu Vukov klanac ušla na područje doline Neretve. Mi smo ih dočekali nad jezerom Kuti i popratili dio puta.

 Domovinski rat

20. obljetnica prve postrojbe ZNG-a

Metković, 30.5.2011. - Izložbom ratnih fotografija jučer je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću započelo obilježavanje 20. obljetnice osnivanja Samostalne „A“ satnije ZNG-a, prve postrojbe HV-a u dolini Neretve i županiji.

 Politika

Hrast u Metkoviću

Metković, 29.5.2011. - Nadstranački pokret Hrast (Hrvatski rast) predstavio se jučer u više hrvatskih gradova, a u dolini Neretve u Metkoviću i u Opuzenu.

 Narona

Arheolozi iz cijeloga svijeta u Vidu

Metković, 29.5.2011. - Jučer je u posjet Arheološkom muzeju Narona u Vidu stigla skupina od 39 arheologa, sudionika 12. međunarodnoga kolokvija o rimskoj provincijalnoj umjetnosti što se od 23. do 28. svibnja održavao u Puli.

 Gradske vijesti

Redovno održavanje cjevovoda

Metković, 26.5.2011. - U ulici Put Narone, na izlazu iz Metkovića prema Vidu, u tijeku su radovi na rekonstrukciji dijela cjevovoda Regionalnog vodovoda NPKL i muljnog ispusta koji se nalazi na tom dijelu dionice cjevovoda.

 Obrazovanje

Održana tri koncerta

Metković, 25.5.2011. - Osnovna glazbena škola Metković u Galeriji GKS-a Metković tijekom dva dana održala je tri koncerta iz Ciklusa malih koncerata. Riječ je o internim koncertima kroz koje se učenici pripremaju za završne ispite koji ih uskoro očekuju.

 Zanimljivosti

Varan u Metkoviću prešao granicu

Metković, 25.5.2011. - Prema pisanju portala Gabela Online varan šetka između Komina i Čajera, područja između Gabela Polja i Gabele.

 Obljetnice

20 obljetnica ustroja satnije ZNG u Metkoviću

Metković, 25.5.2011. - 1. lipnja navršava se 20 godina od ustrojavanja prve postrojbe HV-a u dolini Neretve i županiji – Samostalne „A“ satnije ZNG Metković, postrojbe koja je bila nositelj borbenih aktivnosti obrane doline Neretve početkom Domovinskoga rata.
    Proslava te obljetnice održat će se u Metkoviću u nedjelju, 29. svibnja prema sljedećem programu:

 Rad udruga

Održan okrugli stol

Metković, 24.5.2011. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je u Hotelu Narona održan okrugli stol na temu Intenzivnije uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada .

 Obljetnice

Zajedno prvi put nakon 35 godina

Metković, 24.5.2011. - Učenici nekadašnjeg 3. C razreda metkovske Škole učenika u privredi u subotu su proslavili 35 godina mature. U Restoranu Đuđa i Mate u Vidu okupilo se 24 nekadašnjih školskih kolega.

 Obrazovanje

Gradonačelnik primio Zvonimira Radića

Metković, 24.5.2011. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić jučer je u svome uredu primio Zvonimira Radića koji je na nedavno održanom Državnom natjecanju mladih tehničara osvojio prvo mjesto u kategoriji osmih razreda – područje elektrotehnika.

 Folklor

Završena 27. smotra folklora

Metković, 22.5.2011. - Koncertom marijanskih pjesama u crkvi Sv. Ilije večeras je završena 27. smotra folklora Na Neretvu misečina pala.

 Prirodne nepogode

Kada plavi Mississippi

Metković, 22.5.2011. - Mississippi i Neretva neusporedive su, kao što su neusporedivi i razmjeri poplava tih dviju rijeka, ali i mogućnosti obrana od poplave. Možda to najbolje ilustrira već poznata fotografija kuće čija je vrijednost višestruko manja od nasipa oko nje. Pogledajte  niz fotografija velike poplave Mississippija od prije nekoliko dana.

 

 Šport

NK Neretva – NK Zmaj 3:1

Metković, 21.5.2011. - U 32. kolu 3. HNL-jug Neretva je, prikazavši možda najbolju igru kod kuće u ovoj sezoni, na domaćem terenu savladala NK Zmaj rezultatom 3:1. Domaći su, u potpunosti nadigravši protivnika, propustili prigodu da izbore i uvjerljiviju pobjedu.

 Rad udruga

Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Metković, 21.5.2011. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je održana humanitarna likovna kolonija posvećena preminulom prof. Tomislavu Zubčiću Zupi. Likovnoj koloniji odazvalo se tridesetak umjetnika iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije te Hercegovačko-neretvanske županije iz susjedne BiH.

 Folklor

Otvorena 27. smotra folklora

Metković, 20.5.2011. - Večeri folklornih skupina Dalmacije i gostiju večeras je u Gradskom kulturnom središtu Metković i svečano otvorena 27. smotra folklora Na Neretvu misečina pala.

 Zanimljivosti

Metkovski maturanti plesali za Guinnessa

Metković, 20.5.2011. - Stotinjak metkovskih maturanata danas je sudjelovalo u pokušaju obaranja Guinnessova rekorda u sinkroniziranom plesanju četvorke. Kao i prošle godine plesalo se na Trgu kralja Tomislava, a sudjelovali su maturanti Gimnazije Metković i Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen.

 Folklor

Homo u kolo

Metković, 20.5.2011. - Izložbom slika 'Homo u kolo' dubrovačke slikarice Jagode Lasić sinoć je otvorena 27. smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'. Slikarica se predstavila sa četrdesetak akrilika i ulja na platnu snažnog kolorita s prepoznatljivim motivima Dubrovnika, folklornih skupina i plesača, svirača i šetača.

 Obrazovanje

Metkovac najbolji mladi tehničar u Hrvatskoj

Metković, 20.5.2011. - S Državnog natjecanja mladih tehničara, što se ove godine održalo u Puli, u Metković su ponovno stigla vrijedna priznanja. Zvonimir Radić, učenik 8. c razreda OŠ Stjepana Radića proglašen je najboljim mladim tehničarom Republike Hrvatske u kategoriji 8. razreda – elektrotehnika.

 Iz susjedstva

Radovi u Borovcima

Metković, 19.5.2011. - U pratnji članova Udruge za zaštitu i revitalizaciju sela Borovci Uzor metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić obišao je radove koji se izvode u neposrednoj blizini buduće mrtvačnice u Borovcima. U tijeku su radovi na uređenju terena predviđenog za veliki parking, a već tri tjedna obavlja ih tvrtka Georad iz Makarske.

 Narona

Muzeji i sjećanje

Metković, 19.5.2011. - Arheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja te četvrtu godišnjicu otvorenja.

 Gradske vijesti

Javna priznanja Grada Metkovića 2011.

Metković, 18.5.2011. - Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavilo je Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja u 2011. Javna priznanja su: Proglašenje počasnim građaninom Grada Metkovića, Nagrada za životno djelo, Nagrada Narona, Nagrada Sv. Ilija, Nagrada Lancarica i Nagrada Ždral. Prijave se primaju do 18. lipnja. Više pročitajte u Pozivu.

 

 Rad udruga

Sva moja sidra

Metković, 18.5.2011. - U organizaciji Udruge Narenta i župa Sv. Ilije i Sv. Nikole u Galeriji GKS-a Metković sinoć je premijerno predstavljena knjiga Sva moja sidra splitskog novinara i publicista Ivice Ursića.

 Internet

Metkovski vjesnik u 'Flashu'

Metković, 18.5.2011. - Evo dobili smo još jednoga volontera-suradnika Metkovskog vjesnika i ovih stranica. Nikša Martinac odlučio je brojeve Metkovskoga vjesnika prebaciti u Flash pa ćete ih moći listati na zaslonu monitora. Malo ćete se samo morati naviknuti na navigaciju mišem. Savjet: imate kontrolu za cijeli zaslon, a uvećanje radite klikom miša na željeno mjesto. Počinjemo s brojem 43 koji je prigodno opremljen i zvučnom kulisom, a možda se vratimo i unatrag.

 

 Narona

Međunarodni dan muzeja

Metković, 18.5.2011. - Danas će se u Arheološkome muzeju Narona obilježiti 18. svibnja, Međunarodni dan muzeja. U programi će sudjelovati djeca s područja grada Metkovića predškolske i školske dobi koja će se u sklopu ICOM-ove akcije Predmet priča priču vratiti u prošlost i pričati o predmetima iz prošlosti Neretve. Muzej će za sve posjetitelje biti otvoren od 8 do 18 sati, a ulaz je slobodan.

 

 Obrazovanje

Maturanti proslavili kraj nastave

Metković, 17.5.2011. - Za oko 350 maturanata metkovskih srednjih škola danas je bio posljednji dan nastave. Već tradicionalno maturanti Gimnazije Metković proslavljali su ga obilazeći gradske ulice, a njihove kolege iz Srednje škole Metković slavili su u školskom vrtu.

 Rukomet

Mladi Metkovci prvaci države

Metković, 16.5.2011. - Ekipa RK Metković jučer je postala prvakom države u kategoriji dječaka rođenih 1998. godište i mlađi. Metkovci su u finalu zasluženo pobijedili rukometaše VIRO Virovitica rezultatom 17:13 (11:8).

 Predstavljanje knjige

Povijest župa doline Neretve

Metković, 16.5.2011. - U organizaciji metkovskoga Ogranka Matice hrvatske u Gradskom kulturnom središtu Metković predstavljena je knjiga Povijest župa doline Neretve autora dr. don Mile Vidovića i u nakladi spomenutoga ogranka. Riječ je o knjizi koja na 848 stranica obrađuje župe koje se nalaze s obiju strana rijeke Neretve na području Republike Hrvatske od Metkovića do Ploča, odnosno od državne granice s Bosnom i Hercegovinom do mora.

 Županija

Nagrade Gimnaziji i Marku Marušiću

Metković, 16.5.2011. - U Dubrovniku je obilježen Sv. Leopold Bogdan Mandić koji se slavi i kao Dan Dubrovačko-neretvanske županije. Tom prigodom održana je Svečana sjednice Županijske skupštine na kojoj su uručene i županijske nagrade od kojih dvije idu u Metković. Dobili su ih Gimnazija Metković i predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić.

 

 Zanimljivosti

Riječna mornarica

Metković, 15.5.2011. - Što postaje mornar kada svojim brodom uplovi u rijeku pa još kada ga zapadne noćno dežurstvo? Kako li se samo iščupa iz tih silnih oksimorona? Na svu sreću albatrosi ne žive u našim krajevima pa se mornari nedjeljom mogu posvetiti pametnijim i korisnijim poslovima, kao što to čine ovi s broda Orebić, česta gosta u našoj luci.

 

 Šport

Olimpijski festival dječjih vrtića

Metković, 14.5.2011. - Na igralištu ONK Metković održan je Olimpijski festival dječjih vrtića grada Metkovića na kojem se natjecalo 100 predškolaca. Nastupile su četiri ekipe: Vjeverice i Slavuji iz Središnjega vrtića te Žapci i Galebovi sastavljeni od djece iz vrtića Radost te iz vrtića Vida i Pruda, a vodile su ih tete: Davorka Šutalo, Silvana Arapović, Julijana Bebić i Mirjana Medar.

 Folklor

Pred 27. smotru folklora

Metković, 13.5.2011. - Povodom održavanja 27. smotre folklora Na Neretvu misečina pala u prostorijama KUD-a Metković održana je konferencija za medije na kojoj su o događanjima tijekom trajanja Smotre govorili umjetnički voditelj i selektor Smotre prof. Vidoslav Bagur i tajnik KUD-a Metković Zdravko Obradović.

 Šport

Završnica prvenstva Hrvatske u rukometu

Metković, 13.5.2011. - U organizaciji Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i RK Metković te pod pokroviteljstvom Grada Metkovića od 12. do 15. svibnja u Metkoviću se igra Završnica prvenstva Hrvatske u rukometu za dječake „A“ rođene 1998. i mlađe. Tijekom tri dana rukometno znanje pokazat će 20 ekipa iz cijele Hrvatske koje su raspoređene u četiri skupine.

 Vjerski život

U Prudu proslavljen Sv. Leopold

Metković, 13.5.2011. - Svečanom svetom misom s procesijom jučer je u Prudu proslavljen Sv. Leoplod. Uz župnika don Mladena Margetu i župnike okolnih župa na svečanosti su bili i bivši župnici župe Vid don Stanko Vrnoga i don Jure Marasović.

 Promet

Stravična nesreća u središtu grada

Metković, 13.5.2011. - Danas u ranim jutarnjim satima na početku Splitske ulice Metkoviću dogodila se teška prometna nesreća sa smrtnim posljedicama.

 Tisak

Kakav je broj 43

Metković, 12.5.2011. - Nećemo pitati numerologe je li broj 43 ovakav ili onakav. Važno nam je da sutra u grad dolazi Metkovski vjesnik obilježen tim brojem. Je li ovakav ili onakav, već sada možete pogledati u njegovu PDF elektronskom izdanju. Mislimo da ima zanimljivih stvari.

 

 Predstavljanje knjige

Povijest župa doline Neretve

Metković, 11.5.2011. - U petak, 13. svibnja, s početkom u 20 sati, u Gradskom kulturnom središtu bit će u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković predstavljena knjiga Povijest župa doline Neretve autora don Mile Vidovića. O knjizi će govoriti dr. Blaž Toplak, fra Vinko Prlić i sam autor.

 

 Akcija

34 doze krvi za OB Dubrovnik

Metković, 11.5.2011. - U sklopu Tjedan Crvenoga križa, koji se obilježava od 8. do 15 svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Metković jučer je provelo tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za mlade punoljetne darovatelje. Mladima su se priključili i bajkeri doline Neretve zbog čega je odaziv bio puno veći od planiranoga. Akciji se odazvalo se 50 dobrovoljnih darovatelja, od čega 15 novih, a prikupljene su 34 doze krvi za OB Dubrovnik.

 

 Gradske vijesti

Kvalitetnija vodoopskrba i u Vile Velebita

Metković, 9.5.2011. - U Ulici Vile Velebita završeni su radovi na zamjeni stare neadekvatne vodovodne cijevi novom.

 Obrazovanje

Dvoje državnih prvaka i jedan viceprvak

Metković, 6.5.2011. - Na XVI. državnom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika, što se ove godine održalo u Opatiji, učenici metkovskih škola ostvarili su izvrsne rezultate. U konkurenciji 180 sudionika iz svih županija Lijepe Naše Metkovci su osvojili dva prva i jedno drugo mjesto te niz visokih plasmana. Učenici su se natjecali u kategorijama 7. i 8. razreda te četiriju razreda srednjih škola.

 Politika

Blažeković: bitno je završiti pregovore do 21. 6.

Metković, 6.5.2011. - U sklopu posjete Dubrovačko-neretvanskoj županiji jučer je u Metkoviću boravio Boris Blažeković, direktor Političke akademije HNS-a i član predsjedništva te stranke. Boravak u Metkoviću iskoristio je za susret sa stranačkim kolegama nakon čega je održao konferenciju za medije. Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj rekao je kako je jedino bitno završiti pregovore s EU do 21. lipnja što je uvjet početka snažnog razvoja Hrvatske.

 Fotografija

Panorama desne strane grada

Metković, 6.5.2011. - Jutros u šest termometar je pokazivao samo 8 C, ali za samo četiri sata temperatura je narasla za gotovo 11 stupnjeva. Lijep dan i dosta dobra vodljivost potaknuli su nas da s Predolaca načinimo najnoviju panoramu desne strane grada. Da biste je nakon uvećanja vidjeli u punoj razlučljivosti utpkajte slovo f, a kako je široka mišom je vucite lijevo-desno.

 

 Promet

Mali biciklisti drugi u županiji

Metković, 5.5.2011. - Četvero učenika petih razreda iz OŠ Stjepana Radića sudjelovalo je na Županijskom natjecanju u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom koje je održano u utorak u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli i ostvarilo zapažen uspjeh.

 Gradske vijesti

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Metković, 4.5.2011. - Pripadnici JVP Metković danas su prigodno obilježili Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Tim povodom za učenike dviju metkovskih osnovnih škola i djecu iz Dječjeg vrtića izveli su pokaznu vježbu, odnosno prezentirali vatrogasnu opremu.

 Film

Još uvijek ima zabranjenih filmova

Metković, 3.5.2011. - Iako je napravljen prije pet godina, a na YouTube stavljen prije godinu i pol, vjerojatno ga mnogi niste vidjeli. Radi se o filmu Jakova Sedlara o generalu Anti Gotovini koji je, koliko znamo, u Hrvatskoj bio zabranjen. Možete ga pogledati ovdje u šest nastavaka. U nekim dijelovima budite strpljivi jer se prijenos na trenutke prekida.

 

 Obrazovanje

Stručni skup za učitelje klavira

Metković, 3.5.2011. - U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje danas je u Metkoviću održan stručni skup za učitelje i nastavnike klavira iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

 Gradske vijesti

Održano Gradsko vijeće

Metković, 3.5.2011. - Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području Grada Metkovića. Tom odlukom površina od 54,16 ha koju je prema Programu iz 2002. trebalo osigurati za povrat na području Vrbovci sukladno najnovijim podatcima Ureda državna uprave - Ispostava Metković smanjena je na 31,44 ha, a razlika od 22,72 ha uvrstit će se u površine za prodaju.

 Povijest

Prvi govor u Saboru na hrvatskom

Metković, 2.5.2011. - Nismo danas pratili sve vijesti pa ne znamo je li se gdje spomenulo da je na današnji dan prošlo 168 godina otkako se u Hrvatskome saboru prvi put progovorilo hrvatskim jezikom. Do tada se u Saboru govorilo latinskim, a u javnoj uporabi Hrvati su se služili tuđinskima njemačkim, mađarskim i talijanskim, već kako je koga teritorijalno zapalo.

 Šport

Neretva bježi iz opasne zone

Metković, 2.5.2011. - Prikupili smo rezultate sportskih natjecanja koje su
protekloga vikenda ostvarili naši klubovi:

 Fotografija

Milenijska iz Tisnoga

Metković, 2.5.2011. - Već smo objavili vijest da su prošloga Uskrsnoga ponedjeljka na smotri žudija u Tisnom nastupile i žudije župa Sv. Nikole i Gospe Snježne. Opuzenski fotokroničar Ivo Ožić poslao nam je svoju inačicu milenijske fotografije s toga događaja, koju uvećanu možete vidjeti klikom na gornju fotografiju.

 

 Kazalište

Ko radi štrajka od gladi

Metković, 1.5.2011. - U petak navečer u Gradskom kulturnom središtu Metković odigrana je monokomedija Ko radi štrajka od gladi Damira Mihanovića Ćubija. Radi se o komediji u kojoj majstor Neven s pozicije malog čovjeka kritizira društvo u kojemu živimo.

 

Vijesti iz 5. 2011.
ukupno 52

Suočavanje s prošlošću ili s činjenicama?

Posljednje 'e' dolinom Neretve

20. obljetnica prve postrojbe ZNG-a

Hrast u Metkoviću

Arheolozi iz cijeloga svijeta u Vidu

Redovno održavanje cjevovoda

Održana tri koncerta

Varan u Metkoviću prešao granicu

20 obljetnica ustroja satnije ZNG u Metkoviću

Održan okrugli stol

Zajedno prvi put nakon 35 godina

Gradonačelnik primio Zvonimira Radića

Završena 27. smotra folklora

Kada plavi Mississippi

NK Neretva – NK Zmaj 3:1

Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Otvorena 27. smotra folklora

Metkovski maturanti plesali za Guinnessa

Homo u kolo

Metkovac najbolji mladi tehničar u Hrvatskoj

Radovi u Borovcima

Muzeji i sjećanje

Javna priznanja Grada Metkovića 2011.

Sva moja sidra

Metkovski vjesnik u 'Flashu'

Međunarodni dan muzeja

Maturanti proslavili kraj nastave

Mladi Metkovci prvaci države

Povijest župa doline Neretve

Nagrade Gimnaziji i Marku Marušiću

Riječna mornarica

Olimpijski festival dječjih vrtića

Pred 27. smotru folklora

Završnica prvenstva Hrvatske u rukometu

U Prudu proslavljen Sv. Leopold

Stravična nesreća u središtu grada

Kakav je broj 43

Povijest župa doline Neretve

34 doze krvi za OB Dubrovnik

Kvalitetnija vodoopskrba i u Vile Velebita

Dvoje državnih prvaka i jedan viceprvak

Blažeković: bitno je završiti pregovore do 21. 6.

Panorama desne strane grada

Mali biciklisti drugi u županiji

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Još uvijek ima zabranjenih filmova

Stručni skup za učitelje klavira

Održano Gradsko vijeće

Prvi govor u Saboru na hrvatskom

Neretva bježi iz opasne zone

Milenijska iz Tisnoga

Ko radi štrajka od gladi

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01