-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Sutra u 17 sati dođite 'Iza Vage'

Metković, 31.8.2013. - Pozivamo ljubitelje nogometa da se iskažu kao i prošle nedjelje kada su u veliku broju došli bodriti Neretvu na startu nove sezone. Neretva ugošćuje Mosora iz Žrnovnice i treba joj vaša podrška da bodovi ne odu iz Metkovića.

 

 Šport

Mate Nikolić na čelu ženskog rukometa

Metković, 31.8.2013. - U Hotelu Narona sinoć je održana Redovna izborna skupština ŽRK Metković. Za novog predsjednika izabran je Mate Nikolić, a dvije dopredsjednice su Daniela Vidović i Jelena Ćelić.

 Koncert

Tereza Gabrić zatvorila Metkovsko ljeto

Metković, 31.8.2013. - Sinoćnjim koncertom Večer dalmatinske šansone, na kojem je pjevala i svirala Tereza Gabrić, završeno je ovogodišnje Metkovsko ljeto u organizaciji Grada Metkovića i Gradskog kulturnog središta na kojem je bilo tridesetak događanja.

 Zanimljivosti

3D model crkve u Gabela Polju

Metković, 31.8.2013. - Iako ne formalno, Metković je dobio još jedan 3D model građevine na Google Earthu. Ovaj put radi se o modelu crkve Presvetoga Trojstva u Gabela Polju.

 Gradske vijesti

Sponzorstva i donacije iz Proračuna

Metković, 30.8.2013. - Sukladno politici nove Gradske uprave koja se obvezala da na to da će transparentno voditi Grad, gradonačelnik Božo Petrov objavljuje Popis korisnika sponzorstava i donacija Grada Metkovića za prvu polovinu 2013.

 

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 30.8.2013. - Početkom nove školske godine, tijekom mjeseca rujna Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju Poštujte naše znakove usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

 Policija

Novo radno vrijeme Policijske uprave

Metković, 30.8.2013. - Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo obavijest da od ponedjeljka, 2. rujna 2013. prelaze na novo radno vrijeme koje će biti od 8 do 16 sati.

 Folklor

KUD Metković upisuje nove članove

Metković, 30.8.2013. - Škola folklora, koja djeluje pri KUD-u Metković, od utorka, 3. rujna u svojim prostorijama u Ulici Stjepana Radića 16 (tel. 690-693) počinje upisivati nove članove.

 Šport

Štimac motivirao male nogometaše

Metković, 30.8.2013. - Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac jučer je iskoristio slobodno poslijepodne i posjetio trening zajedničke Omladinske škole ONK Metkovića i NK Neretve. Svojim dolaskom htio je dati dodatni poticaj mladim nogometašima da ustraju u bavljenju nogometom te im svojim primjerom pokazati kako se ne mora biti rođen u velikoj sredini da bi se uspjelo.

 In memoriam

Komemoracija pok. Davoru Bebiću

Metković, 30.8.2013. - U Općinskome sudu Metković jučer je održana komemoracija preminulome predsjedniku Suda Davoru Bebiću, od kojega se u ime sudaca i djelatnika Suda oprostila sutkinja Venera Matić koja trenutno obavlja dužnost sutkinje ovlaštene za obavljanje sudske uprave.

 Šport

Jerkovčanke u završnici Sportskih igara mladih

Metković, 29.8.2013. - ŽRK Jerkovac nastupio je u završnici Sportskih igara mladih koje su se održale tijekom kolovoza u Splitu.

 Folklor

Večer folklora u Vidu

Metković, 29.8.2013. - U petak, 30. kolovoza KUD-u župe Vid u goste dolaze KUD Jankovci iz Starih Jankovaca kraj Vinkovaca i KUD Marko Markota iz Rogotina. Program ispred Arheološkoga muzeja Narona počinje u 20 sati uz slobodan ulaz.

 

 Maraton lađa

Noć prvaka u Kominu

Metković, 29.8.2013. - Udruga lađara Gusari Komin i ove godine organizira Noć prvaka, tradicionalnu zabavu koju organizira pobjednik Maratona lađa. Ove godine za zabavu i dobru atmosferu zadužen je Joško Čagalj – Jole. Iz Udruge pozivaju sve lađarske ekipe i sve ostale željne dobre zabave da dođu u Komin u subotu 31. kolovoza u 20 sati i s domaćinima proslave peti uzastopni naslov pobjednika Maratona lađa.

 

 Manifestacije

Prijavite se na 'Baćina Trail'

Metković, 29.8.2013. - U organizaciji avanturističkog kluba Osmica dana 7. rujna 2013. (subota) održat će se utrka oko Baćinskih jezera pod nazivom Baćina Trail. Sudionike očekuje atraktivna staza dužine 10,5 kilometara koja prolazi oko svih jezera.

 Poljoprivreda

Lakše je kopati nego pisati projekte

Metković, 28.8.2013. - Iz Regionalne razvojne agencije dubrovačko-neretvanske županije Dunea stigao nam je podsjetnik na to da je Ministarstvo poljoprivrede raspisalo Poziv za iskazivanje interesa za prijavu projekata koji će se financirati u 2014. godini iz jednog od EU fondova za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.

 Gradske vijesti

Vidonjci u Letovaniću

Metković, 28.8.2013. - Župljani župe Gospe Snježne iz Vida prošloga su vikenda boravili u Letovaniću u općini Lekenik na jugu Sisačko-moslavačke županije, gdje su sudjelovali na kulturno-turističkoj manifestaciji Letovanić, selo pokraj Kupe koju je organizirala Turistička zajednica općine Lekenik. Vidonjci su se u Letovaniću okušali u nekoliko starih športova i u veslanju čamaca na Kupi, a potpisana je i Povelja prijateljstva između općine Lekenik i MO Vid. Opširnu reportažu donosi vid.hr.

 

 Kultura

Vatroslav Kuliš u Galeriji GKS-a

Metković, 28.8.2013. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković sinoć je otvorena izložba akademskoga slikara i grafičara Vatroslava Kuliša. Izložbu pod nazivom Radovi na papiru 2011. – 2013. organizirali su Ogranak Matice hrvatske Metković i Grad Metković u suradnji s metkovskim Gradskim kulturnim središtem.

 Obrazovanje

Zapošljavanje u obrazovnim ustanovama

Metković, 28.8.2013. - Temeljem tematskog sastanka o obrazovnoj problematici i zapošljavanju na temu obrazovnog sektora, na kojemu su sudjelovali obrazovni djelatnici, kao i naknadnih sastanaka obrazovnog kadra, donesen je zaključak o kriterijima koji bi se trebali poštivati prilikom zapošljavanja u obrazovne ustanove – stoji u priopćenju gradonačelnika Bože Petrova.

 

 Šport

KK Metković upisuje nove članove

Metković, 28.8.2013. - Karate klub Metković upisuje nove članove starosnih uzrasta od šest godina naviše. Informacije se mogu dobiti na tel. 098 171 36 36, putem SMS poruke i na facebook stranici kluba
www.facebook.com/karateklub.metkovic.
    Treninzi počinju u rujnu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17,30 do 20,30 u klupskim prostorijama (firma Južni Jadran pokraj TC Tommy u Metkoviću).

 

 In memoriam

Članovi GO HDZ-a položili vijence

Metković, 28.8.2013. - Nedavni Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima Gradski odbor HDZ-a Metković obilježio je na Gradskome groblju polaganjem vijenaca u spomen žrtvama.

 Zanimljivosti

Još jedan neretvanski klon

Metković, 27.8.2013. - Jučer smo prikazali jednu tipičnu neretvansku fotografiju iz Iraka, a danas krećemo još dalje. Na prvi pogled sve je jasno, radi se o donjem dijelu doline Neretve, ali iskusnije oko će vidjeti da to nije tako. Fotografija je snimljena u blizini grada Cairns na sjeveru Queenslanda u Australiji.

 

 Vrijeme

56 litara kiše u dva dana

Metković, 27.8.2013. - Vijest koja će sigurno obradovati metkovske poljoprivrednike jest da je tijekom proteklih dvaju dana palo ukupno 56 litara kiše na metar četvorni. Kišu još očekujemo noćas ili sutra, a onda će se vrijeme proljepšati.

 

 Šport

Otpisanima rukometni turnir Prijedor 2013.

Metković, 27.8.2013. - Metkovski rukometni veterani Otpisani osvojili su prvo mjesto na Međunarodnom rukometnom veteranskom turniru Prijedor 2013. koji se u tome bosanskohercegovačkom gradu igrao od 22. do 25. kolovoza – piše emetkovic.com.

 

 Maraton lađa

Diskvalificirane ekipe Stabline i Baćine

Metković, 27.8.2013. - Povodom odluka Žalbenoga vijeća i Stegovnoga suda Udruge lađara Neretve koje su donesene nakon isteka žalbenog roka danas je u Zgradi političkih stranaka održana konferencija za medije na kojoj su o tim odlukama govorili predsjednik ULN Marko Marušić i predsjednik Stegovnoga suda Ivan Ivanković.

 Obrana od poplave

Nasip kreće sredinom rujna

Metković, 27.8.2013. - Konačno je završena trakavica oko nastavka radova na izgradnji nasipa i pratećih objekata za obranu od poplave desne strane Metkovića. Nakon što je u ožujku raspisan Natječaj za izvođača radova, a u srpnju izabran izvođač te prošli rokovi žalbe konačno se zna da će radove nastaviti imotska Skladgradnja.

 Obavijest

HZZO: Ne nasjedajte prevarantima

Metković, 26.8.2013. - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava svoje osiguranike da ne nasjedaju različitim trgovcima i akviziterima koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome skupe aparate, pretrage i preparate na kućnim adresama građana.

 Gastronomija

Britanci otkrivaju neretvanski specijalitet

Metković, 26.8.2013. - Švrljajući internetom naišli smo na jednu zanimljivost. Prije mjesec dana na BBC-jevu portalu u rubrici Putovanja objavljen je članak Skok u hrvatsku tradiciju (pripreme) žabljih krakova novinara Darrina DuForda koji je obišao Hrvatsku u potrazi za tradicionalnim pripremanjem jela od žaba. Članak, naravno, počinje s dolinom Neretve (Prud), a na drugoj se stranici nastavlja Gorskim kotarom.

 

 Vrijeme

Palo 28 litara kiše

Metković, 26.8.2013. - Tijekom noći i današnjega jutra u Metkoviću je, prema podatcima Meteorološke postaje Metković, palo ukupno 28 mm kiše na metar četvorni. Prognoze kažu da nam i sutra slijedi kišan dan.

 

 Zanimljivosti

Jesu li Neretvani iračkoga podrijetla?

Metković, 26.8.2013. - O iranskome podrijetlu Hrvata nerijetko se lome (znanstvena) koplja, no mi Neretvani smo oduvijek znali da smo drukčiji. U vrijeme kada smo sebe zvali Morjanima ili Marianinima (Primorcima) kršteni su nas Hrvati zvali Paganima. Bit će da se tijekom povijesnih migracija iranskoj glavnini priključila i jedna manja iračka skupina. Šalu na stranu, ali gornja fotografija neodoljivo podsjeća na Neretvu.

 

 Kazalište

Za ljubav je potrebno dvoje

Metković, 26.8.2013. - U prošlu subotu u Ljetnom kazalištu GKS-a Metković glumci Amaterskog kazališta Opuzen izveli su predstavu Za ljubav je potrebno dvoje. Kako se i iz naslova predstave da naslutiti riječ je o komediji koja kroz niz kratkih prizora sastavljenih u jednu cjelinu progovara o odnosu muškarca i žene, o ljubavi i braku.

 Šport

Neretva startala porazom od Šibenika

Metković, 26.8.2013. - Rekordan broj gledatelja, njih preko pet stotina, došlo je pozdraviti Neretvu na startu nove nogometne sezone i bez obzira na Neretvin poraz mogu biti zadovoljni jer su gledali solidan, borben nogomet u kojem je na kraju pobijedila iskusnija momčad.

 Vjerski život

Župa sv. Nikole dobila sužupnika

Metković, 25.8.2013. - Danas je u župnoj crkvi sv. Nikole Biskupa u Metkoviću nedjeljne mise služio don Ante Antunović koji je imenovan sužupnikom te župe. Prije dolaska u Metković don Ante je obnašao službu kancelara Splitsko-makarske nadbiskupije i bio župnikom u župi Sv. Jurja u Vojniću-Gardunu.

 In memoriam

Sjećanje na stradalu mladost

Metković, 25.8.2013. - Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima posebno se 23. kolovoza obilježio na području Novih Sela, u zaseoku Šiljegi, gdje je u nazočnosti mnogih građana otkriveno spomen-obilježje jedanaestorici mladića koji su stradali koncem Drugoga svjetskog rata i na križnim putovima u poraću.

 Gradske vijesti

Učvršćivanje obale uz Most

Metković, 24.8.2013. - Posljednjih je godina Neretva nerijetko znala nabujati pa je prilikom prolaska visokih voda kroz riječno korito dolazilo do oštećenja obaloutvrda. Jedno takvo oštećenje na desnoj strani uz most Hrvatske vode saniraju u sklopu redovnoga tehničkog održavanja.

 

 Elektroopskrba

Bez struje područje oko Hercegovačke

Metković, 23.8.2013. - Zbog modernizacije postrojenja GTS 10/0.4 kV Metković 11, dana 26. kolovoza (ponedjeljak) u vremenu od 8,30 do 10 sati obustavit će se isporuka el. energije u Hercegovačkoj ulici od kućnog broja 25 do GP Gabela Polje te u Vrgoračkoj ulici, Ulici Marka Marulića do raskrižja s Ulicom S.S. Kranjčevića, kao i tvrtkama Južni Jadran i Montaling. Napon može biti pušten i ranije.

 

 Gradske vijesti

Dug Grada utvrđen na 17 mil. kuna

Metković, 23.8.2013. - Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Božo Petrov je sa svojim zamjenicima Katarinom Ujdur i Nikolom Grmojom iznio neke nove podatke vezane za ukupan dug Grada te kaznene prijave koje je Grad podnio protiv nepoznatih i poznatih počinitelja.

 Gradske vijesti

Marko Vukša predsjednik Gradske glazbe

Metković, 23.8.2013. - U prostorijama Gradske glazbe Metković sinoć je održana Izvanredna skupština na kojoj je za predsjednika izabran Marko Vukša, a za dopredsjednicu Olivija Kljusurić.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena nova knjiga dr. Jurića

Metković, 23.8.2013. - Povodom 23. kolovoza, Europskoga dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, što ga je 2009. proglasila Parlamentarna skupština Vijeća Europe, sinoć je u Galeriji metkovskoga GKS-a održano predstavljanje knjige dr. sc. Ivana Jurića Partizanska i komunistička represija i zločini prema Hrvatima u Donjem Poneretavlju 1941. – 1990.

 Šport

Neretva na startu dočekuje HNK Šibenik

Metković, 22.8.2013. - Povodom početka nove prvenstvene sezone u prostorijama NK Neretve održana je konferencija za tisak.

 Obavijest

Kratak prekid u vodoopskrbi

Metković, 22.8.2013. - Večeras oko 20 sati dobili smo obavijest da prekid u vodoopskrbi neće dugo trajati. Na terenu je ekipa koja otklanja kvar pa bi oko 21 sat voda mogla poteći iz slavina.

 

 Gradska uprava

Mira Penavić ravnateljica Dječjeg vrtića

Metković, 22.8.2013. - Na danas održanoj III. sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića usvojen je Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Upravnog vijeća Gradskog kulturnog središta Metković. Na razdoblje od četiri godine imenovani su Božidar Lovrić, Ivo Veraja, Branko Bebić i Marija Putica.

 Tragedija

Smrtno stradao 22-godišnjak

Metković, 22.8.2013. - U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas, 22. kolovoza oko 00.05 sati u Metkoviću jedna je osoba smrtno stradala.

 Povijest

Je li pečat iz Vida patvorina?

Metković, 22.8.2013. - Evo još nešto o poznatome pečatu iz Vida. Prema članku iz Glasnika Zemaljskoga muzeja BiH, Sarajevo, III, 1891., pečat je u Vidu nabavio sudac Isak Tolentino. Promjer mu je 29 mm, a umjesto drška za hvatanje ima alku. U sredini pečata je kula s tri tornja, a sa strana se uz kulu penju grančice djeteline. Iznad vrata u kulu krilo je ptice, a iznad njega nešto kao ruka.

 Povijest

Dalmacijom u dolinu Neretve

Metković, 21.8.2013. - Njemački novinar i putopisac Henrik Renner je 1896. izdao svoju knjigu Herceg-Bosnom uzduž i poprijeko u kojoj u jednome dijelu opisuje svoje putovanje od Dubrovnika preko doline Neretve prema Mostaru, koji je naslovio Dalmacijom u dolinu Neretve. Prolazi i kroz Metković, a na kraju toga dijela donosi pečat za koji stoji da je iz Vida u 15. st., dakle prije osmanlijskih osvajanja. Mi smo taj dio knjige prebacili u PDF format radi jednostavnijega učitavanja.

 

 Šport

Željko Parmać predsjednik UO ONK Metković

Metković, 20.8.2013. - Večeras je u klupskim prostorijama ONK Metković održana Izvanredna skupština na kojoj je razriješeno staro vodstvo Kluba te imenovano novo.

 Iz susjedstva

Otvoren 3. Opuzen film festival

Metković, 20.8.2013. - Projekcijom komedije Vinka Brešana Svećenikova djeca sinoć je u Opuzenu započeo 3. Opuzen film festival na čije je svečano otvorenje došla i ministrica kulture Andrea Zlatar. Ovogodišnji OFF u svome programu ima čak 75 filmova koji će se tijekom šest dana prikazivati na više lokacija, a svakako je najatraktivnija opuzenska Pjaca.

 

 Elektroopskrba

Dio Vida sutra bez struje

Metković, 20.8.2013. - Zbog hitnosti otklona kvara na kabelskom ormaru u srijedu, 21. kolovoza od 8.30 do 14 sati bit će obustavljena isporuka električne energije potrošačima oko automehaničarske radionice Talajić u Vidu. Napon može biti pušten i ranije.

 

 Komentar

Lako je kada ti je guzica na sigurnome

Metković, 20.8.2013. - Da je Butkovićeva debela guzica prošla kroz srpske logore vjerojatno bi pisao drukčije o događajima s Europskoga košarkaškog prvenstva za juniorke koje se ovih dana održava u Vukovaru. Onako, mesnata, podatna sigurno bi bila zapala za oko nemalome broju bradatih spodoba koje su se iživljavale na zarobljenim hrvatskim braniteljima i civilima. Ne bi tu bilo hoćeš-nećeš. Ili…

 Mediji

Metković danas na mnogim portalima

Metković, 19.8.2013. - Danas je Metković osvanuo na mnogim internetskim portalima. Jutarnji.hr piše Zatekli su minus od 13 milijuna kuna - Snizili su plaće pročelnicima 30% i smanjili dug, vecernji.hr prenosi vijest Grad Metković smanjio dug za gotovo milijun i pol kuna, 24sata.hr poručuje Ovako se reže: Evo recepta za našu Vladu i Zorana Milanovića, a index.hr donosi intervju s gradonačelnikom Petrovom.

 

 Humanitarna priredba

Glazbeno-filmska večer uz Neretvu

Metković, 19.8.2013. - Na inicijativu i s velikim srcem mladih Metkovaca sinoć je na ljetnoj sceni Gradskoga kulturnog središta Metković u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj održana humanitarna priredba pod nazivom Glazbeno-filmska večer.

 Obavijest

Novi žiroračun Grada Metkovića

Metković, 19.8.2013. - Iz Ureda gradonačelnika obavještavaju građane o promjeni žiroračuna Grada.

   Novi je broj računa:
    2484008-1826400009
                   ili
    IBAN HR1924840081826400009
    Raiffeisen banka.

 

 Policija

Vozači, poštujte ograničenja brzine

Metković, 19.8.2013. - PU dubrovačko-neretvanska obavještava građane o preventivno-represivnoj akciji nadzora brzine kretanja vozila koja će se na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi od danas, 19. kolovoza do nedjelje 25. kolovoza. Nemojte reći da niste znali.

 

 Maraton lađa

Gusarska noć u Vidu

Metković, 19.8.2013. - U subotu je u Vidu na parkiralištu na Plivoru održana II. gusarska noć koja će se i ubuduće održavati prvu subotu nakon Maratona lađa. Feštu je svojim blagoslovom otvorio župnik don Mladen Margeta, nakon čega su Vidonjci i njihovi gosti druženje nastavili uz obilje ića i pića, a za dobar štimung brinuo se Dilajla, uz čiju su glazbu mnogi i zaplesali.

 Gradske vijesti

Grad smanjio dug za 1,5 mil. kuna

Metković, 18.8.2013. - Grad Metković je u razdoblju od 27. lipnja do 14. kolovoza smanjio svoj dug za 1.460.000 kuna – stoji u priopćenju koje nam je stiglo iz Ureda gradonačelnika.

 

 Šport

Čapljincima turnir u uličnoj košarci

Metković, 18.8.2013. - Sinoć je na gimnazijskome košarkaškom igralištu održan 17. Streetball turnir na kojemu su nastupile samo četiri ekipe pa se igralo po načelu svatko protiv svakoga, a dvije najbolje ekipe odigrale su finalnu utakmicu.

 Vjerski život

Misa na Svetoga Roka

Metković, 16.8.2013. - Danas je Sveti Roko i tim povodom na Gradskom groblju Sv. Ivana služena je misa. Misno slavlje predvodio je fra Lukica Vojković u koncelebraciji s fra Josipom Repešom. Prije mise održana je tradicionalna procesija sa slikom sv. Roka, a na kraju mise izmoljeno je odrješenje za sve naše vjerne mrtve.

 Zanimljivosti

Ulov od 16,5 kilograma

Metković, 16.8.2013. - Metkovac Mladen Puljević danas je u vodama na predjelu Tlaka ulovio šarana teškog 16,5 kilograma i dugačkog osamdesetak centimetara. Iako je Mladen već godinama strastveni lovac i ribolovac, danas ulovljeni kapitalac ga je iznenadio jer je to najveći primjerak te vrste s kojim se do sada susreo.

 Kazalište

Bonko Tončić oduševio djecu

Metković, 16.8.2013. - Na terasi Arheološkog muzeja Narona sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta održana kazališna predstava Bonton ili kako pristojno provesti dan u kojoj lik Bonko Tončić djecu uči pravilima lijepoga ponašanja, osnovama higijene, ponašanju za stolom i zdravoj prehrani. Više o predstavi pogledajte na vid.hr.

 

 Vjerski život

Katolici proslavili Veliku Gospu

Metković, 16.8.2013. - Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije posebno se slavi u dolini Neretve i rubnim područjima na nekoliko mjesta. Mi smo jučer otišli na brdo Obličevac u Istočnoj Plini gdje je pred bivšom župnom crkvom Velike Gospe, koja se u crkvenim maticama spominje još 1773., misno slavlje prevodio i propovijedao nekadašnji župnik u župi sv. Ilije fra Mario Jurišić.

 Rad udruga

Planinari osvajali Durmitor

Metković, 14.8.2013. - Članovi Planinarskog društva Gledavac nedavno su boravili na trodnevnom izletu u Nacionalnom parku Durmitor u Crnoj Gori, koji obuhvaća planinu Durmitor s kanjonom rijeke Tare. Planina Durmitor ima 48 vrhova iznad 2000 m (najviši od njih je Bobotov kuk, 2523 m), 18 jezera smještenih iznad 1500 m (najviše je Zeleni vir na 2028), a najatraktivnije i najveće je Crno jezero koje je od Žabljaka, gdje su planinari bili smješteni, udaljeno 2 km.

 Elektroopskrba

Dio Vida u petak bez struje

Metković, 14.8.2013. - Zbog izmjene transformatora TTS 10/0,4 kV VID-1 u petak, 16. kolovoza bez struje će u vremenu od 9 do 12 sati biti dio Vida iza restorana Đuđa i Mate, put prema Osnovnoj školi i Tuzbelju te Tuzbelj. Napon može biti pušten i ranije ako radovi budu prije gotovi.

 

 Gradske vijesti

Gradonačelnik primio goste iz Latvije i Sombora

Metković, 13.8.2013. - U prošli petak metkovski gradonačelnik Božo Petrov, zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Ploča Krešimirom Vejićem te načelnikom Općine Kula Norinska Nikolom Krstičevićem, primio je četveročlanu delegaciju iz Latvije koja je u Metkoviću boravila povodom održavanja Maratona lađa.

 Kultura

Pjesničke majstorije Luka Paljetka

Metković, 13.8.2013. - U povodu 70. rođendana akademika Luka Paljetka sinoć je na terasi Arheološkoga muzeja Narona u Vidu održana Autorska pjesnička večer na kojoj je Luko Paljetak govorio stihove svojih pjesama, a Darko Matićević pjevao Paljetkove pjesme koje je sam uglazbio.

 Maraton lađa

Priopćenje lađarskim udrugama

Metković, 13.8.2013. - ULN je po završetku 16. maratona lađa objavila rezultate Maratona sukladno evidenciji službenih mjeritelja vremena, kako je i objavljeno u najavi voditelja dodjele nagrada. U istoj najavi, zbog istaknutih prigovora više lađarskih ekipa, pozvane su sve lađarske udruge da organizatoru podnesu žalbe na uočene nepravilnosti tijekom Maratona, kako bi ULN pristupila utvrđenju činjeničnog stanja i donijela adekvatne odluke.

 Kultura

Pjesnički susreti 'Maslini u lice'

Metković, 13.8.2013. - Na Petim neretvanskim pjesničkim susretima, koji su u ponedjeljak započeli u Metkoviću, predstavilo se dvanaest pjesnika, članova Društva hrvatskih književnika.

 Zanimljivosti

Zašto nam jest kako nam jest

Metković, 13.8.2013. - Da je fotograf Jeffrey Martin umjesto Tokija za svoju veličanstvenu fotografiju izabrao Split ili Zagreb rezultat bi naoko mogao biti jednako spektakularan. Osim jedne sitnice. Na ulicama Tokija gotovo da nema žive duše, svi rade. Mi smo, ipak pronašli jednu Japanku, ima ih još nekoliko, ali premalo za višemilijunski grad. Možda vam nekoliko sljedećih fotografija pomogne da je i vi locirate. Fotografija pokriva svih 360° i teška je 600.000 piksela.

 Domovinski rat

Vijenci za poginule branitelje

Metković, 12.8.2013. - Na današnji dan prije 18 godina, braneći Osojnik, poginula su četvorica hrvatskih branitelja iz Ploča - Stipe Štrbić, Albin Osti, Siniša Musulin i Ivica Petrović. Tim su povodom ispred Spomen-obilježja u mjestu Osojnik položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen poginulim hrvatskim braniteljima.

 Stručni skup

Strategija razvoja doline Neretve

Metković, 12.8.2013. - U organizaciji Udruge studenata doline Neretve u prošli petak je u Gradskom kulturnom središtu Metković održan stručno-znanstveni skup pod nazivom Izazovi budućeg strateškog razvoja doline Neretve. Strategije budućega razvoja doline Neretve prezentirali su gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić te župan dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić. Okupljene je na početku pozdravio prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

 Maraton lađa

Fotoreportaža sa XVI. maratona

Metković, 12.8.2013. - Dovršili smo fotoreportažu sa XVI. maratona lađa na Neretvi. Pogledajte kako je tekla utrka od Metkovića do Ploča u koju su se vrlo ozbiljno uključile i dvije metkovske posade.

 

 Elektroopskrba

Sutra Mobine bez struje

Metković, 12.8.2013. - Zbog planiranih radova izmjene SN bloka u GTS 10(20)/0,4 kV u Mobinama sutra, 13 kolovoza u vremenu od 9 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači u Ulici Mobine do broja 39, u Ulici Petra Zoranića do broja 13, Športska dvorana, Dječji vrtić i privatne kuće uz pomoćno igralište NK Neretve. Napon može biti pušten i ranije ako se posao dovrši prije navedenoga vremena.

 

 Akcija

Čišćenje izvora Norina

Metković, 11.8.2013. - Jučer su članovi ronilačkih klubova iz Metkovića, Dubrovnika, Ljubuškoga i Neuma proveli akciju čišćenja izvorišta Norina i okolnoga prostora. Iako je bilo predviđeno da se izvorište očisti od zarasloga raslinja, iz vode su izvađene i razni odbačeni predmeti koji su tko zna kako tamo završili.

 Maraton lađa

Crnome putu nesretno izmakao veliki štit

Metković, 10.8.2013. - Danas održani 16. maraton lađa na Neretvi donio je obilje uzbuđenja. U borbi za prva tri mjesta smjenjivalo se šest lađarskih posada, od kojih dvije metkovske. Crni put je od samoga početka bio iza vodeće Stabline, a nakon raspleta nizvodno od Komina, kada je Gusar prešao u vodstvo, čak je u jednome trenutku bio malo ispred favoriziranih Kominjana. No, prava se drama odigrala na Crnoj rijeci, neposredno pred ulazom u Pločanski zaljev.

 Fotografija

Neretva puna brodova

Metković, 10.8.2013. - Danas će neretvanska obala, barem nakratko, podsjetiti na nekadašnja vremena kada su brodovi Metkoviću donosili razvoj. Na fotografiji iz 1958., koju nam je ustupio Drako Medak, vidi se uplovljavanje parobroda Senj . Taj je parobrod, inače, bio i prvi brod koji je u Metković doplovio nakon što je dno Neretve bilo očišćeno od brodova potonulih u bombardiranjima u Drugome svj. ratu.

 

 Maraton lađa

Za Maraton vlak samo prema Pločama

Metković, 9.8.2013. - Za 16. maraton lađa Hrvatske željeznice sponzoriraju navijački vlak od Metkovića do Ploča, ali, za razliku od prijašnjih godina, ne i u obrnutom smjeru. Nažalost, od Ploča prema Metkoviću (i obratno) dnevno prometuju samo tri redovna vlaka, dva lokalna i jedan međunarodni. Kada se samo sjetimo da oba grada svoj razvoj duguju baš željeznici, bez koje ne bi bile građene ni njihove luke.

 

 Glazba

Večer rock 'n' rolla

Metković, 9.8.2013. - Sinoć je na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković nakon nekoliko godina stanke ponovno održan rock-koncert domaćih bendova.

 Maraton lađa

'Crnome putu' Kup Slobodne Dalmacije

Metković, 9.8.2013. - Nakon što su lani u Opuzenu slavili Domagojevi gusari iz Vida, ove je godine to ponovio Crni put pa Kup Slobodne Dalmacije ostaje na području grada Metkovića. Mladići iz Metkovića bili su sinoć najbrži na brzinskim utrkama u Opuzenu na kojima je nastupilo 39 lađarskih posada.

 Maraton lađa

Pripreme za 16. maraton lađa

Metković, 8.8.2013. - Do Maratona je ostalo još samo dva dana pa su počele užurbane pripreme za start u Metković na kojemu će se pojaviti 41 lađarska posada. Od toga tri su debitantske, dvije ženske, a jedna mješovita. Četiri posade su iz BiH i jedna iz Srbije. Izvan doline Neretve iz ostatka Hrvatske je osam posada, a prednjače Rijeka i Bjelovar sa po dvije.

 Gradske vijesti

Obnovljeni jarboli za zastave

Metković, 8.8.2013. - Znamo da gornja fotografija neće ući u povijest kao ova s Iwo Jime ili ova iz Berlina, ali veseli to što su tri jarbola za zastave na Velikoj rivi konačno uređena i uredno postavljena. Inače, problem uređenja Velike (i Male) rive je kompliciraniji nego što se čini jer se radi o različitim nadležnostima. Ništa nova u Lijepoj Našoj.

 

 Glazba

Promovirana 'Dalmacijo moja' grupe Versi

Metković, 8.8.2013. - Sinoć je u dvorištu obitelji Barbir održana svečana promocija pjesme Dalmacijo moja koju izvodi metkovska grupa Versi i za koju je glazbu napisao Ivo Nuić. Autori stihova i aranžmana su braća Ivica i Dragan Brnas.

 Maraton lađa

Zadnje pripreme za 16. Maraton lađa

Metković, 7.8.2013. - Udruga lađara Neretve jučer je održala Skupštinu, ili po starome sastanak kapetana, kako bi se dogovorili zadnji detalji pred 16. Maraton lađa na Neretvi koji će se održati u predstojeću subotu, točnije 10. kolovoza.

 Glazba

Nuić zaokružio 'Metkovsku trilogiju'

Metković, 7.8.2013. - Pjesmom Metkovska sjećanja naš bivši sugrađanin Ivo Nuić završio je svoju Metkovsku trilogiju kojom je opisao svoje odrastanje u Metkoviću od osnovne škole do odlaska na fakultet. Radi se o trima pjesmama s istim glazbenim predloškom. Prva pjesma se zvala Metkovski zgrađani, a druga Metkovske legende.

 

 Šport

Upišite svoje dijete u Školu nogometa

Metković, 6.8.2013. - S radom je započela zajednička Škola nogometa NK Neretve i ONK Metkovića koja radi prema istom planu i programu za sve dječake od predškolskoga do srednjoškolskoga uzrasta. Zainteresirani roditelji više informacija mogu dobiti na telefon 681 345 ili mobitele 091 511 98 93 i 099 845 71 13.

 

 Stručni skup

O budućem strateškom razvoju doline Neretve

Metković, 6.8.2013. - Udruga studenata doline Neretve 9. kolovoza u Galeriji metkovskoga GKS-a s početkom u 10 sati organizira stručni skup Izazovi budućeg strateškog razvoja doline Neretve na kojem će sudjelovati župan Nikola Dobroslavić te gradonačelnici triju neretvanskih gradova Božo Petrov, Ivo Mihaljević i Krešimir Vejić.

 Tradicija

Proslava Gospe Snježne

Metković, 6.8.2013. - Župa Gospe Snježne, u koju spadaju Vid, Prud, Dragovija, Podgrede i Ograđ, jučer je proslavila blagdan svoje Nebeske zaštitnice. Kako je bilo u Vidu donose vid.hr i vidonjac.com. Mi smo fotografirali sajam na Plivoru i prema tomu mikroekonomskom pokazatelju, a on se odnosi na broj štandova, zaključili da nam nikada nije bilo gore.

 

 Zanimljivosti

Egipatska guska na Neretvi

Metković, 6.8.2013. - Stipe Kaleb jučer je na Jerkovcu fotografirao egipatsku gusku. Ne znamo je li to prvi primjerak viđen u dolini Neretve, ali znamo da je nema u našoj Ornitološkoj zbirci. Ova lijepa ptica iz nekih je razloga svoj Nil zamijenila Neretvom, mada je moguće da se radi i o europskome primjerku, jer je uočeno da se polako udomaćuju i u Europi.

 Maraton lađa

Kup kneza Domagoja 'Crnome putu'

Metković, 5.8.2013. - U povodu blagdana Gospe Snježne jučer je u Vidu održan 9. Kup kneza Domagoja. Nastupile su četiri lađarske ekipe: Crni put Metković, Veterani 4. gardijske brigade, Troja Gabela (BiH) i domaćini Domagojevi gusari Vid. Na stazi s dva okreta, dugoj oko kilometra najbolje se snašla ekipa Crni put, drugi su bili lađari iz Gabele, treći Domagojevi gusari i četvrti Veterani 4. gardijske brigade.

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 5.8.2013. - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja jutros su pred Središnjim križem na Gradskom groblju sv. Ivana predstavnici Grada Metkovića, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskoga rata položili vijence i zapalili svijeće za poginule hrvatske branitelje, dok je fra Petar Gulić održao kratak vjerski obred. Vijenci i upaljene svijeće potom su položeni i pred Spomenikom na Velikoj rivi.

 Vrijeme

Jučer u Metkoviću 39,8°C

Metković, 5.8.2013. - Druga najviša službeno zabilježena temperatura, otkako postoji Meteorološka postaja Metković, zabilježena je jučer u Metkoviću iza 14 sati. Toplomjer je zastao na 39,8°C, što je samo 0,4°C niže od maksimuma iz 2007.

 Rad udruga

Veterani IV. gbr postavili izložbu fotografija

Metković, 4.8.2013. - Prije 18. godina u Oluji sudjelovali pripadnici IV. gardijske brigade s područja Metkovića i doline Neretve. Danas su to veterani koji su svojom Udrugom veterana IV. gbr uključeni u razna društvena događanja, a redovito sudjeluju i u lađarskim projektima.

 Gradske vijesti

Linićevi inspektori zatvarali lokale

Metković, 3.8.2013. - Danas je Metković poharao porezni tsunami u kojem su inspektori Porezne uprave Ministarstva financija zatvorili više ugostiteljskih objekata i trgovina. Detalje još ne znamo, ali pretpostavljamo da se radi o privremenom zatvaranju na pet dana.

 

 Šport

Petrov: Neretva treba ostati u 3. HNL Jug

Metković, 2.8.2013. - Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića i predsjednik Skupštine NK Neretve, objavljuje sljedeće priopćenje za medije:
    „Grad Metković zajedno s novom Upravom NK Neretve poduzima sve u okviru svojih mogućnosti da bi NK Neretvu, koja je ponos metkovskog sporta i najveća sportska institucija u dolini Neretve, održali u 3. HNL Jug.

 Maraton lađa

Pratite Maraton s broda 'Sea star'

Metković, 2.8.2013. - Zajednica braniteljskih zadruga i Udruga lađara doline Neretve organiziraju praćenje 16. maratona lađa na brodu Sea star, koji će biti i zapovjedni brod. Po završetku utrke na tome će brodu biti prigodna večera uz prezentaciju gospodarskih potencijala doline Neretve i Dubrovačko-neretvanske županije.
    Zainteresirani poslovni subjekti mogu se javiti na kontakt br. 099 733 05 75 ili putem e-maila zajednica.braniteljskih.z@gmail.com

 

 Kultura

L'Illusioniste za kraj

Metković, 2.8.2013. - Filmom Noćni brodovi Igora Mirkovića večeras je završena dvodnevnica hrvatskoga filma u na Verajinu guvnu, koja je u suradnji s Opuzen film festivalom započela preksinoćnom projekcijom Matanićeva filma Ćaća.

 Gradske vijesti

Počelo asfaltiranje Ul. Zrinskih i Frankopana

Metković, 1.8.2013. - Nakon dosta problema s vremenskim neprilikama te onima tehničke naravi, zahtjevan posao rekonstrukcije Ulice Zrinskih i Franopana, pod koju je položena sva potrebna infrastruktura, bliži se kraju.

 Gradske vijesti

Nastavljeni radovi ispod mosta

Metković, 1.8.2013. - Nakon duljeg prekida nastavljeni su radovi na montaži cjevovoda ispod Lučkoga mosta. Radi se o visokotlačnoj cijevi kojom će voda s izvorišta Prud biti sprovedena do Gradske vodospreme. Do okončanja radova nizinski dio Metkovića i dalje će se vodom opskrbljivati iz Pruda preko redukcijskoga ventila, dok će brdski dio garda i dio Ulice Stjepana Radića biti na vodi iz Doljana, koja zbog povišenih vrijednosti klorida nije samo za piće.

 

 

Vijesti iz 8. 2013.
ukupno 95

Sutra u 17 sati dođite 'Iza Vage'

Mate Nikolić na čelu ženskog rukometa

Tereza Gabrić zatvorila Metkovsko ljeto

3D model crkve u Gabela Polju

Sponzorstva i donacije iz Proračuna

Poštujte naše znakove

Novo radno vrijeme Policijske uprave

KUD Metković upisuje nove članove

Štimac motivirao male nogometaše

Komemoracija pok. Davoru Bebiću

Jerkovčanke u završnici Sportskih igara mladih

Večer folklora u Vidu

Noć prvaka u Kominu

Prijavite se na 'Baćina Trail'

Lakše je kopati nego pisati projekte

Vidonjci u Letovaniću

Vatroslav Kuliš u Galeriji GKS-a

Zapošljavanje u obrazovnim ustanovama

KK Metković upisuje nove članove

Članovi GO HDZ-a položili vijence

Još jedan neretvanski klon

56 litara kiše u dva dana

Otpisanima rukometni turnir Prijedor 2013.

Diskvalificirane ekipe Stabline i Baćine

Nasip kreće sredinom rujna

HZZO: Ne nasjedajte prevarantima

Britanci otkrivaju neretvanski specijalitet

Palo 28 litara kiše

Jesu li Neretvani iračkoga podrijetla?

Za ljubav je potrebno dvoje

Neretva startala porazom od Šibenika

Župa sv. Nikole dobila sužupnika

Sjećanje na stradalu mladost

Učvršćivanje obale uz Most

Bez struje područje oko Hercegovačke

Dug Grada utvrđen na 17 mil. kuna

Marko Vukša predsjednik Gradske glazbe

Predstavljena nova knjiga dr. Jurića

Neretva na startu dočekuje HNK Šibenik

Kratak prekid u vodoopskrbi

Mira Penavić ravnateljica Dječjeg vrtića

Smrtno stradao 22-godišnjak

Je li pečat iz Vida patvorina?

Dalmacijom u dolinu Neretve

Željko Parmać predsjednik UO ONK Metković

Otvoren 3. Opuzen film festival

Dio Vida sutra bez struje

Lako je kada ti je guzica na sigurnome

Metković danas na mnogim portalima

Glazbeno-filmska večer uz Neretvu

Novi žiroračun Grada Metkovića

Vozači, poštujte ograničenja brzine

Gusarska noć u Vidu

Grad smanjio dug za 1,5 mil. kuna

Čapljincima turnir u uličnoj košarci

Misa na Svetoga Roka

Ulov od 16,5 kilograma

Bonko Tončić oduševio djecu

Katolici proslavili Veliku Gospu

Planinari osvajali Durmitor

Dio Vida u petak bez struje

Gradonačelnik primio goste iz Latvije i Sombora

Pjesničke majstorije Luka Paljetka

Priopćenje lađarskim udrugama

Pjesnički susreti 'Maslini u lice'

Zašto nam jest kako nam jest

Vijenci za poginule branitelje

Strategija razvoja doline Neretve

Fotoreportaža sa XVI. maratona

Sutra Mobine bez struje

Čišćenje izvora Norina

Crnome putu nesretno izmakao veliki štit

Neretva puna brodova

Za Maraton vlak samo prema Pločama

Večer rock 'n' rolla

'Crnome putu' Kup Slobodne Dalmacije

Pripreme za 16. maraton lađa

Obnovljeni jarboli za zastave

Promovirana 'Dalmacijo moja' grupe Versi

Zadnje pripreme za 16. Maraton lađa

Nuić zaokružio 'Metkovsku trilogiju'

Upišite svoje dijete u Školu nogometa

O budućem strateškom razvoju doline Neretve

Proslava Gospe Snježne

Egipatska guska na Neretvi

Kup kneza Domagoja 'Crnome putu'

Sjećanje na poginule branitelje

Jučer u Metkoviću 39,8°C

Veterani IV. gbr postavili izložbu fotografija

Linićevi inspektori zatvarali lokale

Petrov: Neretva treba ostati u 3. HNL Jug

Pratite Maraton s broda 'Sea star'

L'Illusioniste za kraj

Počelo asfaltiranje Ul. Zrinskih i Frankopana

Nastavljeni radovi ispod mosta

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01