-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Promet

Za spoj na A1 treba mijenjati prostorne planove

Metković, 31.7.2017. - Most nezavisnih lista izdao je priopćenje za medije vezano uz spoj Metkovića na autocestu A1. O zamisli da se na autocestu izađe preko Pruda, i to sjevernim padinama brda uz granicu s BiH do Novih Sela, pisali smo prije sedam godina, a u veljači ove godine predstavljena je Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže državnog značenja na širem području Metkovića. Mostovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

 Manifestacije

Spektakularna 'Rimska noć u Naroni'

Metković, 30.7.2017. - Ovogodišnja Rimska noć u Naroni, održana u petak u organizaciji Grada Metkovića, Turističke zajednice grada Metkovića u Arheološkoga muzeja Narona, privikla je u Vid mnoge posjetitelje koji su mogli doživjeti duh antičke Narone i život starih Rimljana, njihove obrte, zabavu, nakit, kozmetiku, igre i sl.

 Projekti

Završni asfalt u N. Tesle i Neretvanskih gusara

Metković, 30.7.2017. - Nakon završetka izgradnje kanalizacijskoga kolektora te sanacije vodoopskrbne mreže u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara, u petak je na kolnik u tim ulicama započelo završno asfaltiranje.

 Radionica

Edukativno-kreativne radionice u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 30.7.2017. - Od ponedjeljka 29. srpnja ponovno će se održavati radionice u Prirodoslovnome muzeju Metković. Dođite u 10 sati, zabavite se, nešto naučite i brže će proći vrijeme do subote i odlaska na more! Radionice će se održavati svakoga ponedjeljka i srijede u isto vrijeme. Dobrodošli su i veliki i mali!

 Koncert

Glazbena etnokutijica Brune Philipa i Gudačkoga kvarteta 'Rucner'

Metković, 28.7.2017. - U prekrasnome ambijentu dvorišta obitelji Barbir na Verajinu guvnu sinoć je i Gudački kvartet Rucner s klarinetistom Brunom Philipom predstavio skladbe sa svoga nosača zvuka Glazbena etnokutijica – Music Ethno Box Clarinet unlimited, koji se pojavio prošle godine.

 Maraton lađa

In hoc signo vinces

Metković, 27.7.2017. - Pobijedili su u ratu, a svakodnevno pobjeđuju i u miru. Veterani 'Četvrte'.

 Glazba

Popović potpisao za Brazilce

Metković, 27.7.2017. - Jurica Popović potpisao je ugovor s brazilskom diskografskom kućom „Loving Records“ iz Sao Paula za deep house projekt El Croata. Upravo mu je objavljen prvi singl.

 Manifestacije

Sutra 'Rimska noć u Naroni'

Metković, 27.7.2017. - Rimska noć u Naroni, u organizaciji Grada Metkovića, Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkog muzeja Narona, održat će se u petak, 28. srpnja 2017. od 19 sati.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje u Novim Selima

Metković, 27.7.2017. - Zbog hitne izmjene transformatora u TS 10/0,4 kV Nova Sela, u petak, 28. srpnja od 9 do 11 sati bez električne energije bit će potrošači u Novim Selima. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Sutra ne parkirajte u ulicama Vladimira Nazora i Paška Baburice

Metković, 27.7.2017. - Iz komunalnoga redarstva mole vlasnike vozila u Metkoviću koji svoja vozila parkiraju u ulici Vladimira Nazora (od crkve sv. Ilije do raskrižja s Ulicom Paške Baburice) i u Ulici Paška Baburice da 28. srpnja od 7 do 15 sati ne ostavljaju svoja vozila u gore navedenim ulicama, radi nesmetanoga obavljanja radova na promjeni ulične rasvjete.

 

 Glazba

'Žveljarin' predstavio spot pjesme kojom ide u Opuzen

Metković, 26.7.2017. - Ženska klapa Žveljarin 11. kolovoza nastupa na Festivalu Melodije hrvatskog juga Opuzen 2017. s pjesmom Komad neba pa je tim povodom sinoć u Galeriji GKS-a predstavljen nedavno snimljeni videospot.

 Zdravlje

Biciklima 320 km u jednome danu

Metković, 26.7.2017. - Prošle je subote održana biciklistička vožnja na ruti Metković-Mostar-Jablanica-Rama-Uskoplje-Bugojno-Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Posušje-Ljubuški-Metković, kojom se nastojalo skrenuti pozornost na osobe oboljele od Alzheimerove bolesti.

 Koncert

Zdenka za sva vremena

Metković, 25.7.2017. - Još jedna hrvatska pjevačka diva nastupila je u Gradskome parku u sklopu Metkovskoga ljeta. Nakon što je to preklani učinila Radojka Šverko, sinoć je u pratnji naših „starih“ znanaca iz Greenhouse blues banda na legendarnom „kolu“ u parku nastupila isto tako legendarna Zdenka Kovačiček.

 Elektroopskrba

Stablo pokidalo žice dalekovoda – Zažablje bez struje

Metković, 25.7.2017. - Čini se da je nevrijeme ipak prouzročilo veću štetu nego što smo mislili. Na Predolcu je vjetar oborio veliko stablo te je pokidalo žice dalekovoda koji iz trafostanice u Orašini vodi ka Zažablju. Upravo smo dobili informaciju da su otklonjeni svi kvarovi na području HEP-ova pogona Metković.

 

 Nevrijeme

Jako nevrijeme noćas zahvatilo Metković

Metković, 25.7.2017. - Gmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim vjetrom, kišom i kratkotrajnom krupom, noćas je zahvatilo i Metković te prouzročilo manje štete.

 Gradska uprava

Gradonačelnik se informirao o protupožarnoj zaštiti

Metković, 25.7.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer se u svome uredu sastao sa zapovjednicima JVP-a Metković i DVD-a Metković Nikicom Zovkom i Stipicom Bebićem te upraviteljem Šumarije Metković Goranom Živkovićem. Tema sastanka bila je opasnost od požara, tj. spremnost metkovskih vatrogasaca i stanje protupožarnih putova na šumskome području Metkovića.

 

 Gradska uprava

Obavijest i poziv obveznicima poreza na nekretnine

Metković, 24.7.2017. - Grad Metković uputio je obavijest i poziv obveznicima poreza na nekretnine za dostavu podataka o poreznom obvezniku i podataka o nekretninama prema Zakonu o lokalnim porezima. Na dnu poziva su pripadajući obrasci.

 Obavijest

Bude li kiše koncert je u GKS-u

Metković, 24.7.2017. - Bude li večeras kiše, što vjerojatno neće, koncert Zdenke Kovačiček i Greenhouse blues banda održat će se umjesto u Gradskome parku u GKS-u. Ulaz je slobodan.

 

 Koncert

Izvrsni 'Camerata Cantilly' muzicirao u GKS-u

Metković, 24.7.2017. - Samoborski puhački ansambl Camerata Cantilly sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta održao izvrstan koncert, koji je je u klimatiziranu Galeriju GKS-a privukao solidan broj posjetitelja.

 Isprika

Problemi sa zvukom na sinoćnjoj projekciji filma

Metković, 23.7.2017. - Kino Pobjeda se ispričava sinoćnjim posjetiteljima projekcije filma 'Dunkirk' u ljetnom kinu, tijekom koje je bilo problema sa zvukom. Naime, datoteka filma u 'DCP' formatu očito ima grešku na zvučnome zapisu, koju nije bilo moguće otkloniti. Svim će posjetiteljima filma biti vraćen novac na blagajni ljetnoga kina. Kino Pobjeda zahvaljuje na razumijevanju.

 

 Maraton lađa

Krvavčanima IV. Lađarski kup sv. Ilije

Metković, 22.7.2017. - Na Svetoga Iliju u popodnevnim se satima u organizaciji UL Jerkovac četvrti put održao Lađarski kup sv. Ilije, na kojemu se natjecalo devet lađarskih posada, a najspremnijom se pokazala posada Udruge lađara Gospa Karmelska iz Krvavca.

 Kino

Večeras pogledajte 'Dunkirk'

Metković, 22.7.2017. - Večeras u 21 sat u Ljetnome kinu pogledajte jedan od najboljih ovogodišnjih filmova, koji će sigurno pobrati Oscare. Riječ je o Dunkirku koji prikazuje dramu što je nastala kada se oko 400.000 britanskih vojnika u svibnju 1940. našlo u potpunom njemačkom okruženju na obalama La Manchea. Britanija je angažirala sve što plovi i uspjela ih evakuirati preko 330.000. Film traje samo 106 minuta, a ulaznica stoji samo 20 kuna.

 

 Priroda

Zanimljiva izložba u Prirodoslovnome muzeju Metković

Metković, 22.7.2017. - Od obilja događanja uoči Svetoga Ilije nismo stigli sve odmah objaviti pa to činimo sada. Prošloga je utorka u Prirodoslovnom muzeju Metković otvorena zanimljiva izložba na kojoj autorica Iva Mihoci radila pune tri godine. Riječ je o izložbi Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja u Zagrebu Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih.

 Šport

Obavijest malim nogometašima

Metković, 22.7.2017. - Obavještavaju se dječaci koji su trenirali i igrali za NK Neretva da se svaki radni dan od 8 do 15 sati mogu javiti u tajništvo Kluba zbog evidencije i obavijesti o početku priprema pojedinih uzrasnih kategorija za novu natjecateljsku sezonu 2017./18. Za sve obavijesti nazovite 098 243 713.

 

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 22.7.2017. - Tijekom druge dekade mjeseca srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije prati se let maslinine muhe (Bactrocera oleae) u nižem intenzitetu te se maslinari upućuju na mjere preventivne zaštite metodom zatrovanih mamaca. Osobito je važno, tamo gdje se maslinari mogu organizirati, započeti sa ovom metodom zaštite poglavito tamo gdje prevladava sorta Oblica, a nalazi se na dubljim i plodnim tlima ili se masline navodnjavaju.

 Šport

'General Vasilije Mitu' osvojio streetball turnir

Metković, 21.7.2017. - Drugoga dana 21. Međunarodnoga streetball turnira FIBA 3x3 Metković 2017. zagrebački streetball-tim General Vasilije Mitu bio je u finalu bolji 18:12 od Splitskih basketaša kao naše najpoznatije i najuspješnije ekipe posljednjih godina u Hrvatskoj.

 Šport

CB Ćakula pobjednik turnira 'Eugen Erjauc'

Metković, 21.7.2017. - U utorak je je na ŠRC Orašina odigrana završnica Malonogometnoga memorijalnog turnira Eugen Erjauc. Prvi susret večeri bio je revijalnoga karaktera u kojem su limači NK Neretve pobijedili limačice ŽNK Neretva rezultatom 3:1.

 Obavijest

U ponedjeljak Sportska zatvorena za promet

Metković, 21.7.2017. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju građane da će zbog iscrtavanja horizontalne signalizacije u ponedjeljak, 24. srpnja od 7 do 14 sati biti onemogućeno prometovanje motornim vozilima u Sportskoj ulici. Mole se vlasnici motornih vozila da ih u navedeno vrijeme ne ostavljaju i parkiraju u toj ulici te za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, kao i na korištenje obilaznih putova.

 

 Policija

Pijani 39-godišnjak nožem nasrnuo na 30-godišnjaka pa pri uhićenju teže ozlijedio policajca

Metković, 20.7.2017. - U ranim jutarnjim satima jučer, 19. srpnja, na parking prostoru ispred jednog ugostiteljskog objekta na području Metkovića, 39-godišnjak je, pod utjecajem alkohola, nožem u predjelu trbuha zadao ubodnu ranu 30-godišnjaku lakše ga ozlijedivši, nakon čega je napustio mjesto događaja.

 Tradicija

Sveti Ilija i Dan grada Metkovića 2017.

Metković, 20.7.2017. - Obilježavanje Svetoga Ilije i Dana grada Metkovića započelo 19. srpnja polaganjem vijenaca i svijeća pred Središnjim križem na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka, u znak sjećanja na sve preminule Metkovce. Isto je učinjeno i pred Spomenikom Metkovcima poginulima u Domovinskome ratu. Navečer je u Galeriji GKS-a otvorena tradicionalna izložba u organizaciji ogranka Matice hrvatske Metković, a nakon toga je održana Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića, na kojoj su dodijeljena javna priznanja za 2017. godinu.

 Čestitka

Sretan vam Sveti Ilija!

Metković, 20.7.2017. - Uz kratak videozapis iz jutrošnjega Metkovića, čestitamo vam Svetoga Iliju i Dan grada Metkovića.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka za Sv. Iliju

Metković, 19.7.2017. - Objavljujemo čestitku koju je gradonačelnik Dalibor Milan uputio građanima povodom 20. srpnja, Dana grada Metkovića i Svetoga Ilije.

 Folklor

Folklorni spektakl uz Neretvu

Metković, 19.7.2017. - Da je Metković i grad folklora pokazala je sinoć brojna publika koja je, unatoč atraktivnom koncertu u Športskoj ulici, došla na ljetnu pozornicu s članovima KUD-a Metković proslaviti 40-tu obljetnicu osnutka toga vrlo aktivnog društva, a oni su joj se odužili pravim spektaklom.

 Akcija

Darujte dinje vatrogascima!

Metković, 18.7.2017. - Pozivaju se svi koji imaju, žele i mogu dinjama (lubenicama) darivati vatrogasce koji se bore s vatrenom stihijom na splitskome području da se jave na 098 958 16 55. Ante će svojim kombijem (kada se napuni) dinje odvesti vatrogascima.

 

 Šport

ŽMNK Mirlović Zagora pobjednik ženskoga finala – večeras se igra muško

Metković, 18.7.2017. - Sinoć su na igralištu ŠRC Orašina odigrane finalne utakmice ženskoga dijela Malonogometnoga turnira Eugen Erjauc te polufinalne utakmice muškoga dijela turnira.

 Tradicija

Najbolji: Manenica s mosta, a Bešlić sa skakaonice

Metković, 18.7.2017. - U organizaciji Sportsko-kulturne udruge Ispod mosta jučer su uz Lučki most održani 14. skokovi u Neretvu. Natjecalo se u trima kategorijama; skokovi sa skakaonice za mladež i odrasle te skokovi s mosta, a u kamionskoj se zračnici utrkivalo za pršut.

 Park prirode

Dio grada zatvara se za promet

Metković, 18.7.2017. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju građane da će zbog održavanja sajma povodom Svetog Ilije od 20 sati danas pa do 8 sati 21. srpnja (petak) biti onemogućeno prometovanje motornim vozilima Trgom kralja Tomislava ispred Hotela Narona, Ulicom Hrvatskih iseljenika te parkiralištem uz Gradski park. Mole se vlasnici motornih vozila da ih u navedeno vrijeme ne ostavljaju i parkiraju u navedenim ulicama, te za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, kao i na korištenje obilaznih putova.

 

 Rad udruga

Kako se nekada igralo

Metković, 18.7.2017. - Projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih Prozor u prošlost, vrata u budućnost u subotu je u Udruzi Otac Ante Gabrić okupio na druženje starije i mlade.

 Šport

Večeras žensko finale

Metković, 17.7.2017. - Večeras se na ŠRC Orašina igra ženska završnica Memorijalnoga malonogometnog turnira Eugen Erjauc. U 22 sata za prvo mjesto sastat će se ŽMNK Mirlović Zagora i Krim team 2, koji su u polufinalu svladali Cicije i ŽNK Sloga. Potonje će ekipe u 20:30 igrati za treće mjesto.

 Kino

Ponovno imamo Ljetno kino

Metković, 17.7.2017. - Sinoćnjom projekcijom ovoljetnoga filmskog hita Planet majmuna: Rat Metković je nakon puno godina ponovno dobio Ljetno kino, kojega se stariji s nostalgijom sjećaju, a mlađi od trideset ili nešto više godina ga ne pamte.

 Koncert

Ljetni koncert Gradske glazbe Metković

Metković, 16.7.2017. - Gradska glazba Metković sinoć je na Trgu kralja Tomislava pod ravnanjem prof. Mihaele Pavlović održala svoj tradicionalni ljetni koncert, koji je ujedno bio i povodom Svetoga Ilije i Dana grada Metkovića.

 Kino

Večeras se otvara Ljetno kino

Metković, 16.7.2017. - Obnovljena ljetna pozornica GKS-a večeras nakon puno godina dobiva stari sadržaj – Ljetno kino, o kojemu stariji raspredaju legende, a mlađi ga se ni ne sjećaju. U 21 sat započet će projekcija trenutnoga svjetskoga filmskog hita 'Planet majmuna: Rat'. Cijena ulaznice je 20 kn i takva će ostati cijelo ljeto. Naravno, radit će i hladnjaci s osvježavajućim napitcima.

 

 Šport

Zadrani ukupni pobjednici na Neretvi

Metković, 16.7.2017. - Treća regata osmeraca Neretva Open održana je jučer u organizaciji VK Neretvanski gusar, Veslačkoga saveza Dalmacije i Hrvatskoga veslačkoga saveza. Vozile su se dvije utrke od Kule Norinske pa do Velike rive u Metkoviću, a ekipe su se natjecale u više kategorija.

 Šport

Ugriz 'Bijelih mambi'

Metković, 16.7.2017. - Prvoga dana 21. Međunarodnoga streetball turnira Metković 2017. na programu je bio juniorski turnir, koji su osvojili momci iz Metkovića okupljeni u ekipu Bijele mambe. U finalu su sa 16:14 bili bolji od ekipe Caffe Esse iz Čapljine.

 Gradska uprava

Predstavnici Grada Metkovića održali važne sastanke u Zagrebu

Metković, 15.7.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan i njegov zamjenik Robert Doko su prilikom dvodnevnog službenog boravka u Zagrebu osim susreta s ministrom državne imovine Goranom Marićem i ministrom zdravstva prof. dr. sc. Milanom Kujundžićem, održali radne sastanke u Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskim vodama, te u Gradu Zagrebu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

 Šport

Večeras u Orašini ženski nogomet

Metković, 15.7.2017. - Večeras se na SC Orašina odigrava ženski dio Memorijalnoga malonogometnoga turnira Eugen Erjauc. Utakmice započinju u 19:30, a finale se očekuje oko 23 sata.

 

 Festival

Ivanu Volareviću nagrada publike, a Mariji Previšić struke

Metković, 15.7.2017. - Na ovogodišnjem Glasu Neretve, najstarijem festivalu pjevača amatera u dolini Neretve, prema glasovima publike pobijedio je Ivan Volarević, koji je izveo pjesmu Zadnja želja, dok je Marija Previšić pjesmom Don’t you remember osvojila Stručni ocjenjivački sud.

 Obavijest

U utorak za promet se zatvara Sportska i Trg Franje Tuđmana

Metković, 14.7.2017. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju građane da će 18. srpnja (utorak) od 14 sati do 2 sata iza ponoći biti onemogućeno prometovanje motornim vozilima u Sportskoj ulici i na Trgu dr. Franje Tuđmana, zbog održavanja koncerta Miroslava Škore povodom Svetoga Ilije. Vlasnici motornih vozila mole se da u tome vremenu ne ostavljaju i parkiraju svoja vozila u navedenim ulicama te za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, kao i korištenje obilaznih putova.

 

 Metković 600

Kako je Gerhad Ledić 1959. doživio Vid

Metković, 14.7.2017. - Digitalizirali smo dvije požutjele stranice časopisa Globus, koji je u Zagrebu izlazio u drugoj polovici pedesetih i prvoj šezdesetih godina prošloga stoljeća.

 Elektroopskrba

Borovci sutra bez struje

Metković, 13.7.2017. - Zbog planiranih radova remonta na DV 10(20) kV Borovci u petak, 14. srpnja od 7 do 15 sati bit će obustava električne energije u naseljima Rastočići i Borovci. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Folklor

Koncertom Mandolinskoga orkestra započela proslava 40. rođendana KUD-a 'Metković'

Metković, 13.7.2017. - Povodom obilježavanja 40. obljetnice osnivanja KUD-a Metković sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta u Gradskom parku održan koncert Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković.

 Kazalište

'Velika zvjerka'

Metković, 12.7.2017. - U sklopu Metkovskoga ljeta sinoć je u GKS-u odigrana predstava Velika zvjerka u produkciji Kazališta Planet art, čiju režiju potpisuje Slavica Knežević, a uloge tumače Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

 Šport

VK Neretvanski gusar na Prvenstvu Hrvatske u veslanju

Metković, 12.7.2017. - Od 7. do 9. srpnja na zagrebačkome Jarunu održano je Prvenstvo Hrvatske u veslanju za kadete i juniore. Veslači VK Neretvanski gusar u tim su kategorijama nastupili s trima posadama.

 Izložba

Zvukovi kukaca - orkestar najmanjih

Metković, 12.7.2017. - Iz Prirodoslovnoga muzeja Metković obavještavaju da će se otvorenje gostujuće izložbe Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja Zvukovi kukaca - orkestar najmanjih održati 18. srpnja 2017. u 19 sati.

 Projekti

Asfaltiranje u Ulici kneza Domagoja

Metković, 11.7.2017. - U sklopu Projekta rekonstrukcije asfaltnoga sloja na dijelu Trga bana Jelačića i Ulice kneza Domagoja danas je ta ulica asfaltirana od Robne kuće do Autobusnoga kolodvora. Riječ je o projektu vrijednome 701.250 kn, u čemu Ministarstvo RRFEU sudjeluje s 313.000 kn.

 Gradska uprava

Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića – poznati laureati

Metković, 11.7.2017. - Danas je u Zgradi političkih stranaka pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića održana II. Sjednica Gradskoga vijeća. Nakon što je utvrđena nazočnost vijećnika pristupilo se usvajanju Zapisnika s Konstituirajuće sjednice i Dnevnoga reda.

 Folklor

Mandolinski orkestar KUD-a Metković sutra u parku

Metković, 11.7.2017. - Povodom rođendanske svečanosti – 40. obljetnice Kulturno umjetničkoga društva Metković Mandolinski orkestar KUD-a Metković sa svojim će gostima sutra od 21 sat u Gradskome parku izvesti prigodan glazbeni program.

 Projekti

Osigurana financijska sredstva za opremanje Dnevne bolnice Metković

Metković, 11.7.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan i zamjenik gradonačelnika Robert Doko u Zagrebu su održali radni sastanak s ministrom zdravstva prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem na temu Dnevne bolnice Metković.

 Posao

Metković kreće u program zapošljavanja žena

Metković, 10.7.2017. - Danas je gradonačelnik Dalibor Milan u svome uredu primio državnu tajnicu u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarinu Ivanković Knežević, Antu Lončara, v.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Dasena Jaspricu, v.d. predstojnika HZZ-a, Područni ured Dubrovnik. Povod je Program zapošljavanja žena financiran iz Europskoga socijalnog fonda.

 Policija

Krivotvorio poslovne isprave

Metković, 10.7.2017. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Metković 41-godišnjak je osumnjičen za kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i sprječavanje dokazivanja.

 Rad udruga

Urbano, zanimljivo, lagano

Metković, 10.7.2017. - Udruga mladih Kolektiv u subotu je u Gradskome parku upriličila pravi urbani događaj, koji je nazvala Hand made festival.

 Festival

Kristini Boban najbolja interpretacija za Nuićevu pjesmu

Metković, 9.7.2017. - Kristina Boban, koja je sinoć na finalnoj večeri Festivala zabavne glazbe Split 2017. pjevala 'Molim se' na glazbu Ive Nuića te stihove Ive i Fani Nuić, osvojila je nagradu za najbolju interpretaciju. Čestitamo mladoj pjevačici te autorskome paru.

 

 Šport

KK Metković na Svjetskom karate-kupu u Umagu

Metković, 9.7.2017. - Od 26. lipnja do 2. srpnja Karate-klub Metković sudjelovalo je na WKF Svjetskom karate-kupu u Umagu, jednom od najjačih svjetskih natjecanja. U sklopu Kupa održan je i karate-kamp na kojemu su treninge održavali instruktori Svjetske karate-federacije.

 Festival

Metkovci večeras na 'Splitu 2017.'

Metković, 8.7.2017. - Večeras pogledajte 57. Festival zabavne glazbe Split 2017. na kojemu će nastupiti i dvoje Metkovaca. Branko Medak kao izvođač u pjesmi Dalmacija uvik fali, i Ivo Nuić kao autor glazbe i teksta u pjesmi Molim se.

 

 Obrazovanje

Prvi naraštaj stipendista-kuhara Srednje škole Metković potpisao svoje prve ugovore o radu

Metković, 8.7.2017. - David Đukić, Ruža Dodig, Josipa Menalo, Klaudija Jakić, Branka Marušić, Nikolina Jurković i Andrea Mustapić, učenici Srednje škole Metković potpisali su stipendije s Hotelskom grupacijom Karisms hotels management.

 Manifestacije

Laca uvjerljivo prvi na Cipolijadi

Metković, 8.7.2017. - Željko Obradović Laca pobjednik V. Metkovske cipolijade što se sinoć održala u Športskoj ulici. Njegov cipol kapitalac težio je 2304 grama, dok je drugoplasirani Milan Batinović ulovio cipola od 1254 g, a trećeplasirani Velimir Galov cipola od 1244 g. Njima je, osim Batinoviću koji je bio spriječen, nagrade uručio predsjednik Ceha metkovskih ugostitelja Ivica Bačić.

 Gradska uprava

Ministar Goran Marić sastao se s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom

Metković, 7.7.2017. - Jučer se ministar državne imovine Goran Marić u Ministarstvu sastao s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom i suradnicima. Gradonačelnik je ministru predstavio potencijalne projekte Grada Metkovića, a kao jedna od najvažnijih tema bila je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

 

 Kino

Završne pripreme za ljetno kino

Metković, 6.7.2017. - Nakon puno vremena Metkovci i njihovi gosti moći će uz Neretvu uživati u filmovima, ovaj put u vrhunskoj digitalnoj tehnologiji.

 Obrazovanje

Metkovskim gimnazijalcima 'Oznaka kvalitete'

Metković, 6.7.2017. - U razmaku od nepunih mjesec dana učenici Gimnazije Metković sa svojim mentoricama Svjetlanom Bebić i Anom Bebić za dva su projekta nagrađeni prestižnom eTwinning nagradom pod nazivom Oznaka kvalitete.

 Policija

Policija ih zatekla u provali

Metković, 6.7.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković trojica muškaraca u dobi od 49, 26 i 23 godine sumnjiče se za tešku krađu.

 Maraton lađa

Pripreme za Maraton lađarica

Metković, 6.7.2017. - U organizaciji udruga lađarica Gusarice i Metkovke iz Metkovića, Opuzen iz Opuzen te predsjednika UL Neretve Dalibora Obradovića i direktora Maratona lađarica Pave Delije počele su pripreme za IV. Maratona lađarica 2017.

 Kazalište

Splitski lutkari oduševili mališane

Metković, 6.7.2017. - Program Metkovskoga ljeta sinoć se nastavio u Gradskome parku, gdje u izvedbi glumaca splitske Produkcije Z održana lutkarska predstava Pravi prijatelj.

 Obavijest

Asfaltiranje u Sportskoj i A. Starčevića, slijedi K. Domagoja

Metković, 5.7.2017. - Danas je asfaltirana Sportska ulica i dio Ulice Ante Starčevića. Za petak, 7. srpnja predviđeno je asfaltiranje Ulice kneza Domagoja pa se mole vozači da tamo ne parkiraju svoja vozila. U petak će zbog Cipolijade od podne do dva iza ponoći za promet biti zatvorena Sportska ulica.

 Obrazovanje

Gradonačelnik podijelio priznanja učenicima i mentorima

Metković, 5.7.2017. - Danas je u Galeriji GKS-a gradonačelnik Dalibor Milan uručio priznanja učenicima i njihovim mentorima koji su se u protekloj školskoj godini natjecali na međunarodnim i državnim natjecanjima te tako pokazali svoje znanje, sportske vještine i umijeće sviranja na glazbenim instrumentima.

 Obavijest

Adulticidna dezinsekcija komaraca na području Grada Metkovića

Metković, 4.7.2017. - Od 10. do 14. srpnja 2017. poduzeće Pomorski servis - Luka Ploče d.o.o. u večernjim satima izvršiti će akciju dezinsekcije komaraca (zamagljivanjem) na području Grada Metkovića. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, akcija se pomiče za broj nepovoljnih dana.

 Kultura

Završeni Dani Ivana Slamniga

Metković, 4.7.2017. - Završni program u sklopu Dana Ivana Slamniga sinoć je u organizaciji Udruge Dobra održan u Gradskome parku, u kojemu su izložene slike i fotografije nastale 24. lipnja na umjetničkoj koloniji. Program je otvorila skupina mladih metkovskih glazbenika koja je izvela Slamnigovu pjesmu Serenada o ponoć, a posjetitelji su mogli vidjeti uratke nastale prema Slamnigovim pjesmama.

 Domovinski rat

Putovima IV. brigade - 25 godina Južno bojište

Metković, 4.7.2017. - Nakon prospavane noći u Metkoviću sudionici biciklijade Putovima IV. brigade - 25 godina Južno bojište krenuli su u nedjelju ujutro prema Dubrovniku, pojačani članovima BK Metković i u pratnji članova Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ.

 Obavijest

U četvrtak asfaltiranje dijela A. Starčevića

Metković, 4.7.2017. - Iz komunalnoga redarstva Grada Metkovića obavještavaju građane da će u četvrtak, 6. srpnja od 7 do 14 sati u dijelu Ulice Anta Starčevića (od Kave bara MB do spoja sa Sportskom) zbog radova na asfaltiranju biti onemogućeno prometovanje motornim vozilima. Stoga se njihovi vlasnici mole da ih ne ostavljaju i parkiraju u toj ulici. Također se sudionici u prometu mole za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, kao i korištenje obilaznih pravaca.

 

 Kultura

Večer uz Slamniga

Metković, 3.7.2017. - Prvoga dana srpnja u sklopu Dana Ivana Slamniga u Gradskoj knjižnici održan je u organizaciji Udruge Dobra program Večer uz Slamniga.

 Rukomet

Marko Romić hrvatski reprezentativac

Metković, 3.7.2017. - Iz Hrvatskoga rukometnog saveza u RK Metkovic 1963 stigla je obavijest da je njihov igrač RK Metkovic 1963 pozvan u Hrvatsku mušku kadetsku reprezentaciju (M 2000). Čestitamo Marku i klupskoj Upravi!

 

 Obavijest

U srijedu ujutro asfaltiranje Sportske ulice

Metković, 3.7.2017. - Iz komunalnoga redarstva Grada Metkovića obavještavaju građane da će u srijedu, 5. srpnja od 7 do 14 sati u Sportskoj ulici zbog radova na asfaltiranju biti onemogućeno prometovanje motornim vozilima. Stoga se njihovi vlasnici mole da ih ne ostavljaju i parkiraju u toj ulici. Također se sudionici u prometu mole za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, kao i korištenje obilaznih pravaca.

 

 Koncert

Zagrebački puhački ansambl u crkvi sv. Ilije

Metković, 3.7.2017. - Sinoć je u crkvi sv. Ilije Zagrebački puhački ansambl u sastavu Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Danijel Martinović (klarinet), Žarko Perišić (fagot) i Bank Harakay (rog) održao koncert u sklopu Metkovskoga ljeta.

 Kazalište

Kupite ulaznice u pretprodaji

Metković, 3.7.2017. - U utorak, 11. srpnja u Gradskom kulturnom središtu Metković na repertoaru je izvrsna predstava Velika zvjerka u produkciji Kazališta Planet art. U režiji Slavice Knežević uloge tumače Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić. Na dan predstave cijena ulaznica je 45 kn, a u pretprodaji ih za 30 kn možete kupiti u GKS-u radnim danom od 9 do 13:30.

 

 Koncert

Zagrebački puhački ansambl večeras u crkvi sv. Ilije

Metković, 2.7.2017. - U sklopu Metkovskoga ljeta večeras u 21 sat u crkvi sv. Ilije počinje koncert Zagrebačkoga puhačkog ansambla u sastavu: Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Danijel Martinović (klarinet), Bank Harkay (rog) i Žarko Perišić (fagot).

 

 Domovinski rat

Biciklijadom od Splita do Dubrovnika u spomen na 25. obljetnicu oslobođenja hrvatskoga juga

Metković, 1.7.2017. - U spomen na 25. obljetnicu oslobođenja hrvatskoga juga četrdesetak je biciklista u organizaciji BK Oluja Kaštela, uz logističku potporu Udruge veterana IV. gardijske brigade iz Splita, svojim biciklima krenulo na 220 km dugačku biciklijadu od Splita do Dubrovnika, simbolično nazvanu „Putovima IV. brigade – 25 godina Južno bojište“.

 

Vijesti iz 7. 2017.
ukupno 85

Za spoj na A1 treba mijenjati prostorne planove

Spektakularna 'Rimska noć u Naroni'

Završni asfalt u N. Tesle i Neretvanskih gusara

Edukativno-kreativne radionice u Prirodoslovnome muzeju

Glazbena etnokutijica Brune Philipa i Gudačkoga kvarteta 'Rucner'

In hoc signo vinces

Popović potpisao za Brazilce

Sutra 'Rimska noć u Naroni'

Sutra bez struje u Novim Selima

Sutra ne parkirajte u ulicama Vladimira Nazora i Paška Baburice

'Žveljarin' predstavio spot pjesme kojom ide u Opuzen

Biciklima 320 km u jednome danu

Zdenka za sva vremena

Stablo pokidalo žice dalekovoda – Zažablje bez struje

Jako nevrijeme noćas zahvatilo Metković

Gradonačelnik se informirao o protupožarnoj zaštiti

Obavijest i poziv obveznicima poreza na nekretnine

Bude li kiše koncert je u GKS-u

Izvrsni 'Camerata Cantilly' muzicirao u GKS-u

Problemi sa zvukom na sinoćnjoj projekciji filma

Krvavčanima IV. Lađarski kup sv. Ilije

Večeras pogledajte 'Dunkirk'

Zanimljiva izložba u Prirodoslovnome muzeju Metković

Obavijest malim nogometašima

Obavijest maslinarima

'General Vasilije Mitu' osvojio streetball turnir

CB Ćakula pobjednik turnira 'Eugen Erjauc'

U ponedjeljak Sportska zatvorena za promet

Pijani 39-godišnjak nožem nasrnuo na 30-godišnjaka pa pri uhićenju teže ozlijedio policajca

Sveti Ilija i Dan grada Metkovića 2017.

Sretan vam Sveti Ilija!

Gradonačelnikova čestitka za Sv. Iliju

Folklorni spektakl uz Neretvu

Darujte dinje vatrogascima!

ŽMNK Mirlović Zagora pobjednik ženskoga finala – večeras se igra muško

Najbolji: Manenica s mosta, a Bešlić sa skakaonice

Dio grada zatvara se za promet

Kako se nekada igralo

Večeras žensko finale

Ponovno imamo Ljetno kino

Ljetni koncert Gradske glazbe Metković

Večeras se otvara Ljetno kino

Zadrani ukupni pobjednici na Neretvi

Ugriz 'Bijelih mambi'

Predstavnici Grada Metkovića održali važne sastanke u Zagrebu

Večeras u Orašini ženski nogomet

Ivanu Volareviću nagrada publike, a Mariji Previšić struke

U utorak za promet se zatvara Sportska i Trg Franje Tuđmana

Kako je Gerhad Ledić 1959. doživio Vid

Borovci sutra bez struje

Koncertom Mandolinskoga orkestra započela proslava 40. rođendana KUD-a 'Metković'

'Velika zvjerka'

VK Neretvanski gusar na Prvenstvu Hrvatske u veslanju

Zvukovi kukaca - orkestar najmanjih

Asfaltiranje u Ulici kneza Domagoja

Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića – poznati laureati

Mandolinski orkestar KUD-a Metković sutra u parku

Osigurana financijska sredstva za opremanje Dnevne bolnice Metković

Metković kreće u program zapošljavanja žena

Krivotvorio poslovne isprave

Urbano, zanimljivo, lagano

Kristini Boban najbolja interpretacija za Nuićevu pjesmu

KK Metković na Svjetskom karate-kupu u Umagu

Metkovci večeras na 'Splitu 2017.'

Prvi naraštaj stipendista-kuhara Srednje škole Metković potpisao svoje prve ugovore o radu

Laca uvjerljivo prvi na Cipolijadi

Ministar Goran Marić sastao se s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom

Završne pripreme za ljetno kino

Metkovskim gimnazijalcima 'Oznaka kvalitete'

Policija ih zatekla u provali

Pripreme za Maraton lađarica

Splitski lutkari oduševili mališane

Asfaltiranje u Sportskoj i A. Starčevića, slijedi K. Domagoja

Gradonačelnik podijelio priznanja učenicima i mentorima

Adulticidna dezinsekcija komaraca na području Grada Metkovića

Završeni Dani Ivana Slamniga

Putovima IV. brigade - 25 godina Južno bojište

U četvrtak asfaltiranje dijela A. Starčevića

Večer uz Slamniga

Marko Romić hrvatski reprezentativac

U srijedu ujutro asfaltiranje Sportske ulice

Zagrebački puhački ansambl u crkvi sv. Ilije

Kupite ulaznice u pretprodaji

Zagrebački puhački ansambl večeras u crkvi sv. Ilije

Biciklijadom od Splita do Dubrovnika u spomen na 25. obljetnicu oslobođenja hrvatskoga juga

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01