-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izbori

I dalje se prikupljaju potpisi

Metković, 30.4.2013. - Sutra je 1. svibnja, Međunarodni praznik rada koji će za neke, ipak, biti radni dan, a to su neki koji rade u bolnicama, prometu, policiji i sl. Pretpostavljamo da će to biti radni dan i za aktiviste raznih političkih stranaka/koalicija koje će nastaviti prikupljati potpise za kandidaturu na predstojećim izborima. Danas smo na Trgu kralja Tomislava zatekli štand koalicije SDP-HNS. Rok za predaju kandidacijskih lista i kandidatura za gradonačelnike je ponoć 2. svibnja.

 

 Fotografija

Detalj iz Metkovića pedesetih godina

Metković, 30.4.2013. - Evo još jedne do sada neobjavljene fotografije Metkovića. Ustupio nam ju je g. Ivica Ivaniš Kulija, a na njoj je pogled na Neretvu sa starim mostom na koji stupa jedan od tada rijetkih kamiona. Dokaz tome mogu biti i dvije konjske zaprege koje na desnoj obali čekaju na teret iz luke.

 Obljetnice

342. obljetnica pogibije Zrinskoga i Frankopana

Metković, 30.4.2013. - 30. travnja 1971. god. Mirno proljetno predvečerje narušavaju svečani odjeci sa crkve Sv. Ilije. Mnogi su se pitali: »Što zvoni? U kalendaru nema danas ni jedan svetac«.

 Gradske vijesti

Knjižnica se seli u nove prostore

Metković, 30.4.2013. - Nakon što je preuređeni prostor namijenjen Gradskoj knjižnici prošao tehnički prijam metkovski je Gradonačelnik Stipo Gabrić u pratnji Željka Glavinića, direktora firme MGA koja je obavila poslove, trima etažama proveo goste među kojima su bili ravnatelji metkovskih ustanova i direktori gradskih poduzeća.

 Glazba

Metkovci ugostili stankovske glazbare

Metković, 29.4.2013. - Jučer je Gradska glazba Metković ugostila kolege iz Glazbe Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Stankovo pokraj Jastrebarskog koji su se vraćali s mini turneje po našoj županiji na kojoj su održali koncerte u Cavtatu i Zatonu.

 Policija

Otvoreni GP Zaton Doli i Klek

Metković, 28.4.2013. - Premještanjem policijskih službenika Postaje granične policije Metković i Policijske postaje Ston te carinskih službenika, novoizgrađeni međunarodni cestovni granični prijelazi Klek i Zaton-Doli današnjim su danom u potpunosti stavljeni u funkciju.

 Obljetnice

Mladi lađari trčali maraton

Metković, 28.4.2013. - Trojica mladih Domagojevih gusara istrčali su treću dionicu maratona od Ploča do Makarske koji se u organizaciji Udruge veterana IV. gardijske brigade Split i Veterana HOS-a održava povodom proslave 22. obljetnice te brigade, a u spomen na poginule i nestale strane dragovoljce koji su se borili u Hrvatskoj vojsci.

 Komentar

Tko to može spriječiti?

Metković, 28.4.2013. - Koliko će još naše nevine djece stradati pod kotačima svojih obijesnih vršnjaka prije nego što Hrvatski sabor posegne za drakonskim mjerama koje će natjerati te mlade ljude (kao i njihove roditelje koji im to dopuštaju) da dobro razmisle prije nego sjednu u zvijer zvanu BMW ili Mercedes. Može to biti i Fićo, ako ga se „nagari do daske“.

 Anketa

Hoćete li na lokalne izbore

Metković, 27.4.2013. - Tri su tjedna ostala do lokalnih izbora pa smo postavili novu anketu na tu temu. Kako bismo internetsku anketu učinili koliko-toliko vjerodostojnom ne ispitujemo tko će pobijediti nego kakvo je zanimanje naših sugrađana za lokalne izbore.
    Anketu ćete naći u desnome stupcu.

 

 Obrazovanje

Još jedan velik uspjeh OGŠ Metković

Metković, 27.4.2013. - Osnovna glazbena škola Metković nastavlja nizati vrijedne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nakon što je Antea Filipa Stojić na natjecanju Beogradu osvojila prvu nagrada, a Lovre Laskač to učinio na Državnome natjecanju, u Metković su pristigla čak četiri prva i dva druga mjesta s važnih natjecanja.

 Fotografija

A1 dobro napreduje

Metković, 27.4.2013. - Prije točno mjesec dana objavili smo panoramsku fotografiju gradilišta autoceste od Maloga Prologa prema Pozloj Gori. Na novoj fotografiji od prije dva dana, između ostalih promjena, vidi se da je vijadukt sastavljen. Jedino je Jezerac još jednako pod vodom.
    Nakon klika na panoramu možete je dodatno uvećati tipkom F te je vući lijevo-desno.

 

 Humanitarna priredba

Održana Donatorska večer 'Prijatelja'

Metković, 26.4.2013. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj sinoć je u Restoranu Adria održana Donatorska večer za opremanje Rehabilitacijskog centra za djecu s motoričkim oštećenjem.

 Akcija

Mjerenje šećera i tlaka

Metković, 26.4.2013. - Ispred Arheološkog muzeja Narona u Vidu danas je upriličena akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka. Akciju je organizirala Udruga mladih Vid u suradnji s Udrugom dijabetičara grada Metkovića i Patronažnom službom Doma zdravlja Metković.

 Izbori

Kandidati za zamjenike gradonačelnika

Metković, 26.4.2013. - Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Most nezavisnih lista je predstavio svoje kandidate za zamjenike gradonačelnika koji će u izbornoj utrci pratiti gradonačelničkoga kandidata Božu Petrova. To su Katarina Ujdur i Nikola Grmoja.

 Fotografija

Panorama metkovske luke

Metković, 26.4.2013. - Evo još jedne zanimljive fotografije koju nam je ustupio Dario Medak. Radi se o panoramskome snimku metkovske luke iz veljače 1959. sastavljenom od šest fotografija.

 Vjerski život

Misa i procesija na Sv. Marka

Metković, 26.4.2013. - U povodu blagdana Sv. Marka, jučer je na Gradskom groblju Sv. Ivana služena misa na kojoj se zahvaljujući lijepu vremenu okupio velik broj vjernika.

 Gradske vijesti

Novo dječje igralište u Vidu

Metković, 25.4.2013. - Na inicijativu roditelja djece predškolskoga uzrasta, MO Vid nedavno je započeo projekt izgradnje dječjeg igrališta koje će biti smješteno na dijelu zemljišta između crkve Gospe Snježne i Župne kuće. Većina pripremnih radova privedena je kraju pa se danas započelo s postavljanjem opreme. Radi sigurnosti djece sprave su razmještene po naputku struke, a ležišta potrebna za njihovo montiranje pripremili su djelatnici tvrtke Čistoća d.o.o.

 Radionica

Radionica o suradnji s BiH

Metković, 25.4.2013. - U okviru pripremnih aktivnosti za Treći poziv na predaju projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007.-2013. danas se u Metkoviću održava Radionica za pripremu prekograničnih projektnih prijedloga.

 Manifestacije

Održana 'Noć knjige'

Metković, 24.4.2013. - U povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja te Dana hrvatske knjige, koji se obilježava 22. travnja, u Gradskoj knjižnici Metković održala se manifestacija Noć knjige.

 Rad udruga

Planovi HPD Gledavac za 2013.

Metković, 24.4.2013. - Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac sinoć je u Zgradi političkih stranaka održalo Redovnu godišnju skupštinu.

 Obavijest

Nabavite pogranične propusnice

Metković, 24.4.2013. - Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina sklopile su 2003. Sporazum o pograničnom prometu i suradnji, kojim je među ostalim predviđeno izdavanje pograničnih propusnica. Kako će od 1. srpnja postupak pribavljanja takvih propusnica biti kompliciraniji i skuplji, PU dubrovačko-neretvanska poziva građane da što prije podnesu zahtjeve za njihovo izdavanje.

 

 Kazalište

O Williamu Shakespeareu

Metković, 24.4.2013. - Jučer je u metkovskom GKS-u gostovao Kazališni studio iz Rijeke koji je za učenike viših razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića izveo projekt All the World's a Stage – William Shakespeare.

 Gradske vijesti

Opremanje prostorija nove knjižnice

Metković, 24.4.2013. - Ovih je dana započelo postavljanje namještaja i ostale opreme u prostor u koji će nakon tehničkoga prijma preseliti Gradska knjižnica Metković. Nova knjižnica u preuređenoj zgradi Vage zauzimat će prvi i drugi kat, polovinu podrumskoga prostora i dio potkrovlja, ukupne površine oko 900 metara četvornih.

 Kultura

LD 'Vodomar' izveo prvu predstavu

Metković, 23.4.2013. - Sinoć je u Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnog muzeja Metković igrana predstava U kralja od Norina koju je izvela Lutkarska družina Vodomar, osnovana pri Muzeju krajem siječnja.

 Gradske vijesti

Radovi u Ul. Stjepana Radića

Metković, 23.4.2013. - Zbog radova na spajanju gradske vodospreme na Regionalni vodovod NPKL Ulicom Stjepana Radića uz Gradsko kulturno središte prometuje se naizmjenično jednim trakom. Kada svi radovi budu gotovi cijeli Metković i općina Zažablje moći će se u situacijama kada voda iz Doljana bude zaslanjena priključiti na izvorište Prud.

 

 Rad udruga

Invalidi dobivaju novi kombi

Metković, 23.4.2013. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj prije nekoliko dana uplatila je akontaciju u iznosu od 15 tisuća kuna za kombi vozilo marke Opel Vivaro. Kako bi prikupili novac za kupnju toga vozila Prijatelji su 25. listopada prošle godine organizirali humanitarni koncert Srcem uz Prijatelje.

 Obavijest

U dijelu Metkovića voda nije za piće

Metković, 23.4.2013. - Prema informacijama iz poduzeća Metković d.o.o., voda s izvorišta u Doljanima je zbog povećanih klorida slana i nije za piće. To se odnosi na manji dio grada i neka okolna naselja koja se zbog tehničkih razloga nisu mogla spojiti na Regionalni vodovod NPKL.

 Komentar

Rock me

Metković, 22.4.2013. - U Zagrebu je 5. svibnja 1990. Toto Cutugno otpjevao Insieme: 1992 i – pobijedio. Bilo je to na Eurosongu što ga je u Hrvatsku dovela zadarska Riva koja je godinu dana ranije kao predstavnik Jugoslavije pjesmom Rock me pobijedila na tome natjecanju.

 Manifestacije

Sutra Noć knjige 2013.

Metković, 22.4.2013. - Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava sutra (23. travnja), u 174 knjižnice i pedesetak knjižara u Hrvatskoj održat će se Noć knjige za koju je posjetiteljima pripremljen raznovrstan program za male i velike. Manifestaciji se pridružila i Gradska knjižnica Metković čiji program započinje sutra u 18 sati.

 Obavijest

U kralja Norina glava od gudina

Metković, 21.4.2013. - Lutkarska družina Vodomar poziva najmlađe na predstavu „U kralja Norina“ koja će se u ponedjeljak, 22. travnja u 19 sati igrati u Ornitološkoj zbirci u Metkoviću.

 

 Fotografija

Metkovska luka prije 55 godina

Metković, 21.4.2013. - Zahvaljujući g. Dariju Medaku, objavljujemo jednu zanimljivu fotografiju iz metkovske luke koja je snimljena 1958. U prvome su planu radnici u vagonu u kojemu je najvjerojatnije tzv. cenera. Naravno, luka je puna brodova, a u lijevome dijelu vide se tračnice uskotračne pruge.

 

 Radionica

Kako nacrtati životinje

Metković, 21.4.2013. - U prostoru Ornitološke zbirke Prirodoslovnoga muzeja Metković jučer je započela likovna radionica za djecu Kako nacrtati životinje. Za početak, mali polaznici su svoju spretnost i kreativnost pokazali skicirajući životinje. Neki od njih su, kao pravi mali slikari, svoje crteže u dostupnim tehnikama završili do kraja.

 Šport

NK Neretva – NK Uskok 2:0

Metković, 20.4.2013. - U 24. kolu 3. HNL-jug Neretva je na domaćem terenu pobijedila Uskok rezultatom 2:0. Strijelci su bili Roko Ćelić u 10. i Andrija Milinković u 74. minuti. Današnjom pobjedom Neretva je ubilježila dva važna boda koja su joj donijela pomak za jedno mjesto na tablici. Sada su iza nje Primorac iz Biograda i Velebit iz Benkovca kod kojega gostuje slijedeće subote.

 

 Inicijative

Mame i bebe u akciji 'Dojim, ne dvojim'

Metković, 20.4.2013. - U Inicijativu Dojim, ne dvojim uključio se i metkovski Dom zdravlja i to zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade Kajo Dadić iz Splita, a u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Inicijativa je započela 15. siječnja i uključivala je niz aktivnosti koje podupiru dojenje.

 Akcija

Zelena čistka se nastavlja

Metković, 20.4.2013. - Grad Metković se po drugi put uključio u ekološku akciju Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš koja se danas održala diljem Hrvatske. Svrha akcije je ukloniti divlja odlagališta i potaknuti ljude na razdvajanje otpada i reciklažu.

 Kazalište

Dok nas smrt ne rastavi

Metković, 20.4.2013. - Glumci Amaterskog kazališta Opuzen sinoć su u GKS-u Metković odigrali predstavu Dok nas smrt ne rastavi u režiji Velimira Ključe.

 Vjerski život

Nadbiskup Barišić s krizmanicima

Metković, 19.4.2013. - Sutra će više od 140 mladih u župi svetoga Ilije primiti sakrament Svete krizme što će im ga udijeliti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji se predvečer sastao s njima u župnoj crkvi sv. Ilije.

 Politika

Barišić i Nikolić za zamjenike Gašparu

Metković, 19.4.2013. - Na svojim mrežnim stranicama metkovski HDZ je objavio da je GO HDZ Metković jednoglasno podržao prijedlog Predsjedništva da se za dvojicu zamjenika gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima imenuju Ivan Barišić i Matko Nikolić. Tako su uz njihova gradonačelničkoga kandidata Hranislava Gašpara sada poznata i dvojica zamjeničkih kandidata.

 

 Znanost

Akademska zajednica o 'Gornjim horizontima'

Metković, 19.4.2013. - U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Razreda za prirodne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, danas se u auli Rektorata Sveučilišta održao okrugli stol Održivo gospodarenje vodama u slivu Neretve i Trebišnjice, na kojem je bio i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić.

 Kazalište

Keko Eko oduševio učenike

Metković, 19.4.2013. - Danas je u Gradskom kulturnom središtu Metković za niže razrede OŠ don Mihovila Pavlinovića izvedena predstava Keko Eko.

 Policija

Ne parkirajte na mjesta za invalide

Metković, 19.4.2013. - Sa svrhom olakšavanja kretanja osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će od 22. travnja do 1. svibnja provoditi pojačane mjere na suzbijanju nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na nogostupima, obilježenim pješačkim prijelazima i parkirališnim mjestima rezerviranima za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 58

Metković, 19.4.2013. - Danas je u grad stigao 58. broj Metkovskoga vjesnika. U njemu smo ponovno pisali o projektu obrane od poplava, s time da smo se više bavili visinskim kotama. Ostalo su razni događaji od prošloga do ovoga broja te neke standardne rubrike. List je i dalje dostupan u svojoj digitalnoj inačici.

 

 Akcija

Uključi se i ti u 'World Cleanup 2013'

Metković, 19.4.2013. - Izvrsni rezultati prošlogodišnje akcije Očistimo svijet u koju se u Hrvatskoj uključilo 41.558 volontera, 161 jedinica lokalne samouprave i u kojoj je očišćeno čak 3746 tona otpada, poticaj su da se ista akcija provede i ove godine. U Metkoviću će se u akciju uključiti Hrvatske šume, Čistoća Metković, komunalni redari i više udruga te, naravno, građani volonteri kojima je stalo do čista okoliša. Uključite se i vi u subotu 20. travnja od 8 sati nadalje. Vjerujemo da će akcija biti barem jednako uspješna kao prošlogodišnja kada je u samo jednome danu s ilegalnih odlagališta uklonjeno 30 tona otpada.

 

 Kultura

Održana Muzejska pričalica

Metković, 19.4.2013. - Sinoć je u Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnog muzeja Metković započela 18. muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Muzejske pričalice. Kao gošća nastupila je Jasna Held. Riječ je o jedinoj profesionalnoj pripovjedačici narodnih bajki i priča u Hrvatskoj koja svoj posao uspješno radi ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe.

 Glazba

'Spaček' predstavio novu pjesmu

Metković, 19.4.2013. - Sinoć je u metkovskome Coco klubu promovirana nova pjesma metkovske rock-skupine Spaček koja je djelovala od kraja osamdesetih do kraja devedesetih i ostala zapamćena ponajprije pjesmom Neretvanska koja je zbog stiha „Metkoviću, opet ću ti doći“ postala svojevrsnom metkovskom himnom.

 Obrazovanje

5. obljetnica samostalne OGS Metković

Metković, 18.4.2013. - U Galeriji GKS-a Metković danas je Osnovna glazbena škola Metković prigodnim programom obilježila Dan škole i 5. obljetnicu svoga osnutka kao samostalne ustanove. Na početku programa okupljene je pozdravio ravnatelj Zvonko Knežević i u kraćem se izlaganju prisjetio početaka rada, rekavši kako je iz kronologije vidljivo da je toj danas samostalnoj ustanovi prethodio dugogodišnji uspješan rad.

 Kultura

Peti Hrvatski neretvanski zbornik

Metković, 18.4.2013. - Nedavno je u Zagrebu predstavljen jubilarni 5. Hrvatski neretvanski zbornik kojega izdaje Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 Obavijest

Prijavite štetu od poplave

Metković, 18.4.2013. - Budući da je dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić proglasio elementarnu nepogodu od poplave za područje Metkovića, oštećeni građani mogu obrasce za prijavu šteta preuzeti u uredima Grada ili preko naše mrežne stranice. Veza prema obrascu je postavljen u izborniku na lijevoj strani. Prijava šteta će se zaprimati do 26. travnja u Pisarnici Grada Metkovića.

 

 Obavijest

Ponovno problemi s izvorištem u Doljanima

Metković, 18.4.2013. - Dana 17.04.2013. laboratorijskim nalazima vode za piće na izvorištu Doljani i lokalnoj vodoopskrbnoj mreži Vodovoda Metković izmjerene vrijednosti klorida imaju tendenciju rasta i na graničnim su vrijednostima propisanim Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti
vode za piće.

 Gradske vijesti

Asfaltiranje u Ulici Petra Krešimira IV.

Metković, 18.4.2013. - U tijeku je završna faza asfaltiranja Ulice Petra Krešimira IV., od semafora na raskrižju s Ulicom Franje Asiškoga do skretanja prema Vrbovcima.

 Politika

Obradović kandidat za gradonačelnika

Metković, 17.4.2013. - Čelnici metkovskih gradskih odbora SDP-a i HNS-a, Dalibor Obradović i Željko Glavinić, večeras su u prostorijama GO SDP-a javnosti predstavili zajedničku listu, sastavljenu prema potpisanom koalicijskom sporazumu, s kojom će izaći na predstojeće lokalne izbore. Njihov kandidat za gradonačelnika je Dalibor Obradović, koji će ujedno nositi i listu za Gradsko vijeće grada Metkovića. Obradovićevi zamjenici su Krešimir Kuran (SDP) i Paulina Šiljeg (HNS).

 Prirodne nepogode

Župan proglasio elementarnu nepogodu

Metković, 17.4.2013. - Kako je objavljeno na županijskim mrežnim stranicama, župan Nikola Dobroslavić je zbog velikih šteta od poplave proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Metkovića. Povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode Grada Metkovića dužno je do 31. svibnja izraditi konačno Izvješće o procjeni štete te ga Županijskom povjerenstvu dostaviti na potvrdu.

 

 Gradske vijesti

Započela rekonstrukcija Platana

Metković, 17.4.2013. - Danas su započeli najavljeni radovi na Platanu (raskrižje ulica Petra Krešimira IV., Zvonimirove, Dubrovačke i Ilije Bošnjaka) gdje će se rekonstruirati cjelokupna površina, a prema potrebi, riješit će se i sve instalacije koje se zateknu na tom mjestu da bi funkcionirale u skladu s namjenom.

 Gradske vijesti

Dezinfekcije na desnoj strani grada

Metković, 16.4.2013. - Danas je Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. započeo s dezinfekcijom javnih površina na desnoj grada Metkovića kako bi se nakon poplave spriječila pojava zaraznih bolesti.
    Mi smo za njima prošli Ulicom Matije i Putom Narone te načinili nekoliko fotografija mjesta na kojima je donedavno bila voda koja je još uvijek visoka, a vidljive su i posljedice na poljoprivrednim kulturama.

 Elektroopskrba

Sutra do podne bez struje nekoliko sela

Metković, 16.4.2013. - Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 10 kV Nova Sela - Pozla Gora u srijedu (17. travnja) bez električne energije će u vremenu od 9 do 12 sati biti potrošači u naseljima: Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora te granični prijelaz Metković. Struja može doći i ranije ako radovi budu gotovi prije naznačenoga vremena.

 

 Obrazovanje

Lana Dominiković prva u Hrvatskoj

Metković, 15.4.2013. - Ove se godina OŠ Stjepana Radića ponovno okitila državnim prvakom. To je a učenica Lana Dominiković koja je na Državnom natjecanju iz tehničke kulture, koje se održalo u Primoštenu od 3. do 5. travnja, u kategoriji fototehnika osvojila 1. mjesto.

 Rad udruga

Zaštita osoba starije životne dobi

Metković, 15.4.2013. - U prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić, koja je za područje grada Metkovića provoditelj Programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama Ministarstva socijalne politike i mladih, danas je održano predavanje na temu Zaštita osoba starije životne dobi.

 Elektroopskrba

Rastočići i Borovci sutra bez struje

Metković, 15.4.2013. - Zbog planiranih radova na postrojenjima DV 10 kV Borovci 16. travnja (utorak) bit će obustavljena isporuka električne energije u vremenu od 9 do 14 sati.
   U slučaju da radovi završe prije navedenoga napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Sutra dezinfekcija javnih površina

Metković, 15.4.2013. - Obavještavaju se građani Metkovića da će Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. 16. travnja (utorak) obavljati dezinfekciju javnih površina nakon ovogodišnje poplave na desnoj grada Metkovića.

 Policija

Policiji pune ruke posla

Metković, 15.4.2013. - Prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske protekli vikend policija je na području Metkovića, ali i čitave županije, imala pune ruke posla. Djelatnici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Ploča kojega se sumnjiči da je od kraja ožujka do 10. travnja na području Metkovića počinio tri kaznena djela i to krađe, teške krađe i krivotvorenja isprave.

 Izbori

HDZ-u najviše glasova

Metković, 15.4.2013. - Poznati su potpuni neslužbeni rezultati izbora u Metkoviću. Najviše glasova dobila je lista okupljena oko HDZ-a, a pojedinačno najviše tzv. preferiranih glasova dobila je Ruža Tomašić. Donosimo rezultate četiriju lista koje su prešle 5%.
 

 Izbori

Nepotpuni rezultati izbora u Metkoviću

Metković, 14.4.2013. - U Općinskome sudu vladala je silna gužva pa nismo čekali na predaju svih rezultata sa 13 birališta u Metkoviću, nego smo zamolili članove izbornih povjerenstava, koji su čekali u hodniku na predaju rezultata, da nam ih pročitaju. Zapisali smo (moguće ne posve točno) rezultate sa osam birališta i to samo za tri najuspješnije liste.

 Izbori

Do 16 sati u Metkoviću glasovalo 16% birača

Metković, 14.4.2013. - Dok ovo pišemo zatvorila su se biračka mjesta. Do 16 sati u Metkoviću je glasovalo 2207 od 13.713 birača ili 16,1%, dok je taj postotak za cijelu Hrvatsku bio 14,63%.

 

 Izbori

Do 11 sati glasovalo 6% birača

Metković, 14.4.2013. - Kako se i pretpostavljalo izlazak birača na današnje izbore u Metkoviću je puno slabiji nego na parlamentarne i lokalne izbore. Do 11 sati od 13 713 upisanih birača glasovalo ih je 845 ili 6%.

 Dolina Neretve

Ministrica Anka Mrak Taritaš u dolini Neretve

Metković, 14.4.2013. - Jučer je na inicijativu Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš održala javnu tribinu na temu „Legalizacija“.

 Izbori

Biramo tko će nas predstavljati u EU

Metković, 14.4.2013. - Jutros u sedam sati otvoreno je 13 biračkih mjesta na području grada Metkovića. Birače ovaj put umjesto glasačkoga listića čeka glasački lancun površine veće od pola metra četvornoga.

 Izbori

HDZ-ova predizborna akcija

Metković, 13.4.2013. - Jučer su u sklopu kampanje za Europski parlament aktivistice i dio vodstva metkovskog HDZ-a na čelu s predsjednikom Nikolom Oršulićem i potpredsjednikom Ivanom Barišićem na prigodnom pultu dijelili letke građanima.
preuzeto s emetkovic.com

 

 Predstavljanje knjige

Peti Hrvatski neretvanski zbornik

Metković, 13.4.2013. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu poziva na predstavljanje petoga, jubilarnog broja Hrvatskog neretvanskog zbornika. Predstavljanje zbornika održat će se danas, 13. travnja u prostorijama Društva Neretvana, Prosenikova 11 u 11 sati. Pozvani ste na druženje nakon predstavljanja zbornika.
 

 Gradske vijesti

Balkonske ograde na Vagi

Metković, 12.4.2013. - Završavaju se i posljednji detalji na obnovljenoj zgradi stare Vage. Prekjučer su na balkone postavljene replike ograde i ukrasnih nosača. Najdalje za dva tjedna biti će tehnički prijem zgrade u koju će se odmah moći preseliti Gradska knjižnica. Izgleda da se neće dugo čekati ni na Prirodoslovni muzej koji bi se, prema nekim informacijama, tamo trebao preseliti do kraja ove godine.

 

 Gradske vijesti

Novi platan na Platanu

Metković, 12.4.2013. - Danas je između Grada Metkovića i tvrtke Doko građenje d.o.o. potpisan ugovor o uređenju javne površine na križanja ulica Petra Krešimira IV., Kralja Zvonimira, Dubrovačke i Ilije Bošnjaka. U okviru uređenja biti će zasađen i novi platan, stablo po kojem je taj dio grada dobio ime Platan.

 Izbori

Još jedno domaće ima za EU

Metković, 11.4.2013. - Nakon što je svoju listu za EU izbore nedavno predstavila dr. Nela Sršen, pretresli smo svih 26 lista i našli još jednoga našega. To je novinar Jure Ilić, zagrebački Metkovac koji je jedanaesti na listi br. 23. Pokret za modernu Hrvatsku koju nosi general Ante Roso.

 

 Rad udruga

Skupština 'Hrvatskog domobrana'

Metković, 11.4.2013. - Sinoć je u Hotelu Narona Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran održala prvu Redovnu skupštinu.

 Obavijest

Radovi u Hebrangovoj

Metković, 11.4.2013. - Danas u 11 sati započet će u Hebrangovoj ulici radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže pa će bez vode biti stanovnici te ulice i dio Ulice kneza Branimira (uz nadvožnjak južno od želj. pruge). Radovi bi trebali biti gotovo do 15 sati.

 

 Elektroopskrba

Bez struje dio središta grada

Metković, 11.4.2013. - Iz HEP-ova Pogona Metković obavještavaju da će danas u vremenu od 11 do 13 sati bez električne energije biti blok koji zatvara Ulica Ivana Gundulića-Hrvatskih iseljenika-Hotel Narona-OTP banka (uključujući i Gradsku tržnicu) te kuća Kadijević i zgrade na Trgu bana Jelačića s brojevima 1,3,11 i 12. Uzrok prekidu su interventni radovi na trafostanici na Limanu.

 

 Policija

Uhvaćen s 'prekucanim' brojevima šasije

Metković, 10.4.2013. - Dana 21. ožujka graničnoj kontroli na ulazu u RH na graničnom prijelazu Metković pristupio je automobil VW Passat, BiH nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak iz BiH. Prilikom granične kontrole utvrđena je sumnja u krivotvorenje broja šasije.

 Humanost

Veterani branitelju obnovili kuću

Metković, 10.4.2013. - Članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije, i njihovi prijatelji koji su sudjelovali u zajedničkoj akciji na obnovi obiteljske kuće hrvatskog branitelja Jurice Mateljka, zajedno s obiteljskim prijateljima i rodbinom jučer su se okupili kako bi priredili dobrodošlicu dvoma članovima obitelji Mateljak pri njihovom povratku u obnovljeni dom.

 Šport

Veteranke podržale humanu akciju

Metković, 9.4.2013. - U prošlu nedjelju u Sportskoj dvorani u Opuzenu odigrana je rukometna utakmica između veteranki ŽRK Metković i ŽRK Ploče koja je završila rezultatom 13:17 (9:7).

 Obrana od poplave

Spas od poplave je u zajedničkoj upravi

Metković, 9.4.2013. - O CHE Čapljina dosta se govorilo ovih dana, naročito nakon što nije prestala s radom kada je protok vode Neretvom kroz Metković narastao iznad 1400 m3/s, a što stoji u točki 3.2.1 iz njezine Vodne dozvole koju joj je izdala Agencija za vodno područje Jadranskoga mora iz Mostara (gornji dokument).

 Obrtništvo

Tristo tisuća kuna za najbolje

Metković, 9.4.2013. - Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka objavile su jučer javni natječaj za dodjelu donacije Moj motiv 2.0. namijenjen hrvatskim obrtnicima za realizaciju projekata u kojima su uspješno spojeni tradicionalna obrtnička proizvodnja i suvremeni dizajn. Iznos donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 100.000 kuna za prvonagrađeni, 85.000 kuna za drugonagrađeni i 65.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog. Također, Komisija će najboljem projektnom prijedlogu po svojem izboru dodijeliti 50.000 kn posebne nagrade.

 

 Izbori

Europa socijalne pravde

Metković, 8.4.2013. - U sklopu kampanje za izbore za EU parlament Metkovkama i Metkovcima danas se predstavila dr. sc. Marita Brčić-Kuljiš, kandidatkinja Hrvatskih laburista za EU parlament.

 Obavijest

Voda iz Pruda ispravna za piće

Metković, 8.4.2013. - Dr. Miljenko Ljubić iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije poslao nam je obavijest da je voda iz izvorišta Prud (uzorci vode uzeti iz vodovodnih mreža u Prudu, Kuli Norinskoj i Opuzenu) potpuno ispravna za piće. Zavod i dalje redovito prati zdravstvenu ispravnost vode za piće sa izvorišta Prud i Doljani, kao i iz vodovodnih mreža koje koriste vodu s tih izvorišta.

 

 Policija

Oduzeto 14 vozačkih dozvola

Metković, 8.4.2013. - Tijekom proteklog vikenda u Metkoviću je provedena preventivno-represivna akcija u prometu pod nazivom „Alkohol“. Sa subote na nedjelju, 6/7. travnja na području Metkovića evidentiran je ukupno 21 prometni prekršaj, od čega je 13 vozača sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te jedan vozač koji je upravljao vozilom za vrijeme zabrane. Tijekom trajanja te akcije privremeno je oduzeto 14 vozačkih dozvola, a vozači su bili isključeni iz prometa.

 Obavijest

Prijava štete na objektima

Metković, 8.4.2013. - Gradonačelnik Stipo Gabrić poziva sve vlasnike obiteljskih kuća i drugih pripadajućih objekata koji su proteklih dana stradali u poplavi da nastale štete prijave na Ured Grada, tel. 681-020. Nakon prijave štete gradonačelnik će osobno obići svaku kuću i stradali objekt.

 

 Gradske vijesti

Snažne crpke na Putu Narone

Metković, 7.4.2013. - Dvije snažne crpke, ukupnoga kapaciteta oko 500 l/s, danas su započele crpiti vodu iz kasete Put Narone-Neretvanskih gusara-Put Vida i prebacivati je na drugu stranu Ulice Put Narone. Radove za Hrvatske vode obavlja Neretvanski sliv iz Opuzena.

 Politika

Brinite o sebi

Metković, 7.4.2013. - Nositelj liste HSS-HSLS za Europski parlament Miroslav Rožić sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković predstavio svoju listu.

 Šport

NK Neretva – NK Zagora 2:0

Metković, 7.4.2013. - U 22. kolu 3. HNL-jug Neretva je na domaćem terenu glatko pobijedila NK Zagoru rezultatom 2:0. Oba puta strijelac je bio Andrija Milinković.

 Prenosimo

Zašto odgajamo mala čudovišta?

Metković, 6.4.2013. - Usporedite modernu djecu s djecom koja su odgojena tradicionalno i vidjet ćete da djeca danas imaju lošije manire i vrijednosti, manje poštovanja prema odraslima, posebice prema roditeljima, manje samokontrole i samodiscipline, siromašniju osobnu etiku i moral, te da su tjeskobnija i nesigurnija. Zašto je tako pročitajte u Glasu Slavonje.

 

 Promet

Do Vida automobilom uz oprez

Metković, 6.4.2013. - Danas se sa ceste Metković-Vid na dijelu uz Rasadnik Prud voda povukla toliko da se kroz nju oprezno može i osobnim automobilom, dok se u dijelu Ulice Neretvanskih gusara prema Glibuši još ne može voziti.

 

 Fotografija

Pet proljetnih

Metković, 6.4.2013. - Današnji 21 stupanj na toplomjeru i lijep dan kao da je tjednima daleko od kiša i poplave, a prošlo je samo tri dana. Danas je park bio pun djece i šetača, a neki su mir potražili i uz samu Neretvu.

 Prirodne nepogode

Je li konačno kraj?

Metković, 5.4.2013. - Nadamo se da je ovo posljednja vijest na temu vodostaja Neretve, barem kada se radi o gornjemu ekstremu, a što nas čeka na ljeto, ne znamo. Predvečer se Neretva u Metkoviću spustila na 272 cm, ali to ne znači da se voda povukla sa svih poplavljenih područja grada. Trajat će to još danima.

 Obavijest

Prokuhavati vodu iz Pruda

Metković, 5.4.2013. - Od dr. Miljenka Ljubića iz Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dobili smo izviješće o Zdravstvenoj ispravnost vode za piće u dolini Neretve. Mada je ta informacija sadržana u prethodnoj vijesti, ponavljamo je. Ukratko, u cijelome Metkoviću i općini Zažablje (izvorište Doljani) voda je u redu, a oni koji vodu dobivaju s izvorišta Prud trebaju je prokuhavati. Evo cijeloga izviješća:

 Priopćenje za javnost

Stanje na terenu se normalizira

Metković, 5.4.2013. - Na današnjoj Sjednici Stožera zaštite i spašavanja Grada Metkovića razmotrena je trenutna situacija u gradu s obzirom na posljedice poplave i dano sljedeće priopćenje:

 Predavanje

Vidović o metkovskim prezimenima

Metković, 5.4.2013. - Dr. Domagoj Vidović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje nedavno je u Gradskoj knjižnici Metković održao zanimljivo predavanje o metkovskim prezimenima. Kao uvod u temu Vidović je iznio niz povijesnih činjenica koje su dovele do migracija što su utjecale na jezik, ali i na imena i prezimena, kako starosjedilaca tako i doseljenika.

 

Neretva na 278 cm

Metković, 5.4.2013. - Unatoč strahovanju da će nova ciklona podignuti razinu mora i tako otežati otjecanje Neretve, to se za sada nije dogodilo. Vodostaj Neretve je i dalje u opadanju pa je u 10,30 iznosio 278 cm.

 

 Prirodne nepogode

Župan obišao poplavljene dijelove Metkovića

Metković, 5.4.2013. - Kako bi se upoznali sa stanjem na poplavljenom području grada jučer su u Metkoviću boravili župan Nikola Dobroslavić i pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područnog ureda Dubrovnik, Goran Violić. O trenutnoj situaciji na ugroženom području razgovarali su sa zamjenikom gradonačelnika i načelnikom Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Metkovića Matom Mustapićem, pročelnikom za gospodarstvo Miloradom Dodigom i Joškom Ercegom, voditeljem Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Neretva-Korčula. Sastanku je nazočila i zamjenica župana Marija Vučković.

 vodostaj Neretve

Iz dugih u kratke čizme

Metković, 5.4.2013. - Neki građani, još jučer poplavljeni, jutro su dočekali na suhom. Budući da poplava nije bila intenziteta onih iz 2010., dovoljno je bilo da se voda povuče za 10-15 cm pa da se djelovima poplavljenih ulica može voziti osobnim automobilom, tj. hodati u kratkim čizmama.

 Komentar

Ma, ovo trebate pročitati

Metković, 4.4.2013. - Naslov se ne odnosi na moj komentar, možete ga slobodno preskočiti i kliknuti na vezu objavljenu na njegovu dnu.
   Svjesni smo „odiseje“ našega obrazovnoga sustava koji nikako da, vektorski rečeno, pronađe pravi smjer i iznos.
  

 Dobra vijest

Neretva ispod 3 metra

Metković, 4.4.2013. - Vodostaj Neretve i dalje je nastavio opadati pa je u 13,30 iznosio 296 cm. Odražava se to i na poplavljenome području na kojem se voda spustila za oko 5 cm.

 Obavijest

S vodom iz HE Rama neće biti problema

Metković, 4.4.2013. - Iz Sarajeva smo dobili priopćenje o stanju na hidroelektranama kojima upravlja JP Elektroprivreda BiH u kojemu stoji da su prirodni dotoci vode na profilima akumulacija u stagnaciji i imaju trend daljeg opadanja.

 Obavijest

Skraćena nastava u OŠ don M. Pavlinovića

Metković, 4.4.2013. - U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću nastava se održava prema postojećem rasporedu sati. Danas su nastavni sati u jutarnjoj smjeni trajali po 30 minuta, o čemu su roditelji učenika bili obaviješteni. Nastava u popodnevnoj smjeni također će se održati, a svaki sat trajati će po 30 minuta pa se roditelji mole da ranije dođu po svoju djecu. Nastave će biti i sutra (petak), a sati će također biti kraćeni.

 

 Politika

Europa za sve

Metković, 4.4.2013. - U okviru skorašnjih izbora za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu u Hotelu Narona predstavljena je nezavisna lista Europa za sve čiji je nositelj predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

 Dobra vijest

Neretva u opadanju

Metković, 4.4.2013. - Jutrošnji vodostaj Neretve od 322 cm ulijeva nadu stanovnicima na desnoj strani grada. Podizanje razine poplavnih voda je zaustavljeno pa se očekuje njihovo polagano povlačenje. Dobre vijesti stižu i s uzvodnih akumulacija.

 Komentar

Breaking news

Metković, 4.4.2013. - Nažalost ponovno se mnogi mediji fokusiraju na naš grad. No, nema još dovoljno krvi, tj. vode. Priželjkuje je se još više kako bi se uz vijest moglo staviti famozno „Breaking news“ (kao da vijesti idu iz sekunde u sekundu) i tako istaknuti važnost vijesti. Dajte, barem još metar, kakav je to vodostaj od 350? Možete vi i bolje! Nema tu suosjećanja s našim sugrađanima koji će, moguće, potonuti, vijest je važnija od događaja.

 Prirodne nepogode

Neretva i dalje visoka, ali barem ne raste

Metković, 3.4.2013. - Iako Neretva gotovo cijeli dan stagnira na oko 348 cm, na desnoj strani grada stupac vode je pomalo rastao pa se predvečer voda izlila na mnoge ulice. Zagrebačka je gotovo cijela pod vodom, a s druge strane poplavila je i Ulica neretvanskih gusara. Moguće je da ujutro spoj tih ulica s Putom Narone bude pod vodom.

 Priopćenje za javnost

Sjednica Stožera zaštite i spašavanja

Metković, 3.4.2013. - Na današnjoj Sjednici Stožera zaštite i spašavanja grada Metkovića razmotrena je situacija vezana uz porast vodostaja Neretve i posljedice toga porasta za stanovništvo i materijalna dobra te izdano sljedeće priopćenje:

 vodostaj Neretve

Neretva za sada ne prijeti većim porastom

Metković, 3.4.2013. - Vodostaj Neretve u Metkoviću sredinom dana varira između 347 i 349 cm, a te varijacije mogu biti i veće ako se u obzir uzme utjecaj plime i oseke. Izgleda da uzvodne hidroelektrane i dalje ispuštaju istu količinu vode, ali, koliko znamo, s radom nije prestala CHE Čapljina pa njenih 150 kubika u sekundi dodatno opterećuje protok kroz Metković.

 vodostaj Neretve

I iz Sarajeva ohrabrujuća vijest

Metković, 3.4.2013. - U 9,30 stiglo nam je i priopćenje iz JP Elektroprivreda BiH. Kažu da prirodni dotoci imaju trend stagnacije. Takav trend će se nastaviti i u sljedećim danima kada se očekuje stabilizacija vremenskih prilika i izvjesno zahlađenje.

 vodostaj Neretve

Dobra vijest iz Mostara

Metković, 3.4.2013. - Od Agencije za vodno područje jadranskoga mora iz Mostara dobili smo u 9,15 obavijest da se na HE Mostar trenutno ispušta 1100 m3/s vode te da će se tako nastaviti cijeloga dana. Kažu da su dotoci u uzvodne akumulacije u opadanju, što će s prestankom kiše na području sliva Neretve uzrokovati manje ispuštanje vode u korito Neretve nizvodno od Mostara. Trenutni problem je i CHE Čapljina koja je još u pogonu (150 m3/s), ali će se ona morati zaustaviti jer su na Karaotoku proglašene izvanredne mjere obrane od poplave. Time će dodatno biti smanjen i dotok u Neretvu.

 

 vodostaj Neretve

Neretva na 345 cm, počinju poblemi

Metković, 3.4.2013. - Kako se i očekivalo Neretva je tijekom noći još porasla i jutros dosegla 345 cm i čini se da nekoliko posljednjih sati stagnira. Dok ovo pišemo (9 sati) očekujemo informacije iz Sarajeva i Mostara pa ćemo vam ih prenijeti.

 vodostaj Neretve

Metkovci zabrinuto gledaju u Neretvu

Metković, 2.4.2013. - Večeras u 21 sat vodostaj Neretve bio je 325 cm i vjerojatno će tijekom noći još nešto rasti. Ako je suditi prema dosadašnjim iskustvima pred jutro bi trebao opadati, no to se neće odmah odraziti na poplavne vode na desnoj strani grada, za koje se i dalje očekuje porast.

 Akcija

Obilježen Svjetski dan autizma

Metković, 2.4.2013. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, danas je puštanjem plavih balona u Središnjem dječjem vrtiću i Vrtiću Radost obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Obilježavanje se trebalo održati na Trgu kralja Tomislava, ali se zbog lošega vremena odustalo od planirane lokacije.

 vodostaj Neretve

Neretva ne bi trebala značajnije rasti

Metković, 2.4.2013. - Prema informacijama koje smo dobili od Elektroprivrede BiH (Sarajevo) i Agencije za vodno područje jadranskoga mora (Mostar) stanje na uzvodnim akumulacijama je dosta stabilno pa ne bi trebalo očekivati neke veće promjene u vodostaju Neretve koji je jutros iznosio 305 cm.

 Tradicija

13. festival žudija u Rogotinu

Metković, 2.4.2013. - Organizatori 13. festivala žudija jučer su zaista imali sreće s vremenom. U Rogotinu se okupila 31 skupina čuvara Kristova groba iz cijele Hrvatske i iz susjedne BiH, a među njima su bile po jedna iz Metkovića i Vida.

 

 Obavijest

Svjetski dan autizma

Metković, 2.4.2013. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, danas u 11.30 u Središnjem dječjem vrtiću (umjesto na Trgu Kralja Tomislava) u Metkoviću organizira obilježavanje Svjetskoga dana autizma. Uz prisustvo djece, roditelja, ostalih uzvanika i medija pustiti će se 100 plavih balona koji simboliziraju taj rastući poremećaj, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

 

 vodostaj Neretve

Neretva i dalje na 300 cm

Metković, 1.4.2013. - Vodostaj Neretve u Metkoviću je nakon laganoga opadanja u popodnevnom satima ponovno dosegao 300 cm i vjerojatno će tijekom noći još nešto rasti. Prema svim prognozama sutra nas očekuje kiša pa bi sljedećih dana Neretva mogla porasti i više, što će uzrokovati plavljene dijela ulica na rubnom području grada.

 

 vodostaj Neretve

Ispuštanje vode manje od prirodnih dotoka

Metković, 1.4.2013. - Tijekom prošle subote i nedjelje (30. i 31. travnja) došlo je do značajnijeg povećanja prirodnih dotoka vode na slivu rijeke Neretve. Na proizvodnim objektima kojima upravlja JP Elektroprivreda BiH kontinuirano se upravlja povećanim dotocima uz korištenje raspoloživog prostora u akumulacijama.

 vodostaj Neretve

Neretva ponovno blizu 300 cm

Metković, 1.4.2013. - Od obilnih kiša proteklih dana ponovno je vodostaj Neretve porastao do granice od 300 cm koji, ako potraje, može stvoriti probleme u nekim dijelovima grada. Loša vijest jest da nas sutra na području cijeloga sliva rijeke Neretve očekuje kiša.

 

 Zanimljivosti

100 godina babe Ruže

Metković, 1.4.2013. - Stručnjaci kažu da će nemali broj onih koji se danas rode doživjeti stotu, no malo je onih koji su se rodili prije sto godina i koji su još među nama. Jedna od njih je baba Ruža koja je jučer na neobičan način, okružena mnogobrojnim potomcima, proslavila svoj stoti rođendan.

 

Vijesti iz 4. 2013.
ukupno 118

I dalje se prikupljaju potpisi

Detalj iz Metkovića pedesetih godina

342. obljetnica pogibije Zrinskoga i Frankopana

Knjižnica se seli u nove prostore

Metkovci ugostili stankovske glazbare

Otvoreni GP Zaton Doli i Klek

Mladi lađari trčali maraton

Tko to može spriječiti?

Hoćete li na lokalne izbore

Još jedan velik uspjeh OGŠ Metković

A1 dobro napreduje

Održana Donatorska večer 'Prijatelja'

Mjerenje šećera i tlaka

Kandidati za zamjenike gradonačelnika

Panorama metkovske luke

Misa i procesija na Sv. Marka

Novo dječje igralište u Vidu

Radionica o suradnji s BiH

Održana 'Noć knjige'

Planovi HPD Gledavac za 2013.

Nabavite pogranične propusnice

O Williamu Shakespeareu

Opremanje prostorija nove knjižnice

LD 'Vodomar' izveo prvu predstavu

Radovi u Ul. Stjepana Radića

Invalidi dobivaju novi kombi

U dijelu Metkovića voda nije za piće

Rock me

Sutra Noć knjige 2013.

U kralja Norina glava od gudina

Metkovska luka prije 55 godina

Kako nacrtati životinje

NK Neretva – NK Uskok 2:0

Mame i bebe u akciji 'Dojim, ne dvojim'

Zelena čistka se nastavlja

Dok nas smrt ne rastavi

Nadbiskup Barišić s krizmanicima

Barišić i Nikolić za zamjenike Gašparu

Akademska zajednica o 'Gornjim horizontima'

Keko Eko oduševio učenike

Ne parkirajte na mjesta za invalide

Metkovski vjesnik br. 58

Uključi se i ti u 'World Cleanup 2013'

Održana Muzejska pričalica

'Spaček' predstavio novu pjesmu

5. obljetnica samostalne OGS Metković

Peti Hrvatski neretvanski zbornik

Prijavite štetu od poplave

Ponovno problemi s izvorištem u Doljanima

Asfaltiranje u Ulici Petra Krešimira IV.

Obradović kandidat za gradonačelnika

Župan proglasio elementarnu nepogodu

Započela rekonstrukcija Platana

Dezinfekcije na desnoj strani grada

Sutra do podne bez struje nekoliko sela

Lana Dominiković prva u Hrvatskoj

Zaštita osoba starije životne dobi

Rastočići i Borovci sutra bez struje

Sutra dezinfekcija javnih površina

Policiji pune ruke posla

HDZ-u najviše glasova

Nepotpuni rezultati izbora u Metkoviću

Do 16 sati u Metkoviću glasovalo 16% birača

Do 11 sati glasovalo 6% birača

Ministrica Anka Mrak Taritaš u dolini Neretve

Biramo tko će nas predstavljati u EU

HDZ-ova predizborna akcija

Peti Hrvatski neretvanski zbornik

Balkonske ograde na Vagi

Novi platan na Platanu

Još jedno domaće ima za EU

Skupština 'Hrvatskog domobrana'

Radovi u Hebrangovoj

Bez struje dio središta grada

Uhvaćen s 'prekucanim' brojevima šasije

Veterani branitelju obnovili kuću

Veteranke podržale humanu akciju

Spas od poplave je u zajedničkoj upravi

Tristo tisuća kuna za najbolje

Europa socijalne pravde

Voda iz Pruda ispravna za piće

Oduzeto 14 vozačkih dozvola

Prijava štete na objektima

Snažne crpke na Putu Narone

Brinite o sebi

NK Neretva – NK Zagora 2:0

Zašto odgajamo mala čudovišta?

Do Vida automobilom uz oprez

Pet proljetnih

Je li konačno kraj?

Prokuhavati vodu iz Pruda

Stanje na terenu se normalizira

Vidović o metkovskim prezimenima

Neretva na 278 cm

Župan obišao poplavljene dijelove Metkovića

Iz dugih u kratke čizme

Ma, ovo trebate pročitati

Neretva ispod 3 metra

S vodom iz HE Rama neće biti problema

Skraćena nastava u OŠ don M. Pavlinovića

Europa za sve

Neretva u opadanju

Breaking news

Neretva i dalje visoka, ali barem ne raste

Sjednica Stožera zaštite i spašavanja

Neretva za sada ne prijeti većim porastom

I iz Sarajeva ohrabrujuća vijest

Dobra vijest iz Mostara

Neretva na 345 cm, počinju poblemi

Metkovci zabrinuto gledaju u Neretvu

Obilježen Svjetski dan autizma

Neretva ne bi trebala značajnije rasti

13. festival žudija u Rogotinu

Svjetski dan autizma

Neretva i dalje na 300 cm

Ispuštanje vode manje od prirodnih dotoka

Neretva ponovno blizu 300 cm

100 godina babe Ruže

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01