-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kultura

Putujuće kazalište u Metkoviću

Metković, 29.10.2004. - Odavno u se našem kazalištu nije čulo toliko smijeha kao na predstavi "Zvijezda i nosonja" koju je učenicima nižih razreda OŠ S. Radića izvela kazališna družina "Putujuće kazalište" iz Osijeka. Oko 450 mališana oduševljeno je pratilo dogodovštine psa, gice i njihovih prijatelja, pa se pokazalo da će, unatoč svim suvremenim sredstvima elektronske zabave, živa riječ i izravni kontakt s izvođačima još dugo ostati nezamjenjivi.

 

 In memoriam

Hvala ti meštre

Metković, 28.10.2004. - Biti meštar, u Dalmaciji znači sve ono što podrazumijevaju sline titule, jer meštar označava majstora svoga posla, od stolara do kirurga. Zdenko Runjić je zaista bio meštar od preko 600 pjesama koje su naš mediteranski mentalitet i kulturu proslavile i još jednom dokazale da Hrvatska bez Dalmacije nije Hrvatska.

 

 Politika

Konstituirano Gradsko vijeće
Metković, 27.10.2004. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića. Napomenimo da je Vlada RH koncem lipnja raspustila Gradsko vijeće i imenovala svoga povjerenika koji je upravljanje gradom preuzeo 8. srpnja. Na izborima od 3. listopada premoćnu pobjedu odnijela je Nezavisna gradska lista Stipe Gabrića sa 11 mandata za Gradsko vijeće, dok je HDZ osvojio pet mandata, a koalicija SDP-HSLS jedan mandat.

Nakon što je Vladin povjerenik Ivica Vidović utvrdio da Sjednici prisustvuje zakonom propisan broj vijećnika predao je vođenje Sjednice Anti Plećašu, najstarijem vijećniku. Potom je utvrđeno da HDZ-ov vijećnik Pero Vladimir, zbog nespojivosti vijećnika sa mjestom ravnatelja gradske ustanove, predaje svoj mandat i da ga od njega preuzima Ilko Dragović. Isto tako su, zbog spriječenosti da redovito prisustvuju sjednicama Vijeća, svoje mandate ustupili članovi NGL Nikša Kaleb i Davor Dominiković. Na njihova mjesta su došli Ante Plećaš i Mario Šiljeg. Vijećnici su za predsjednicu Gradskog vijeća izabrali dr. Darku Volarević, a mandat za sastav Poglavarstva dobio je Stipo Gabrić, čime je on ponovno postao gradonačelnik Metkovića. Sastav Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva pogledajte ovdje.

 

 Obrazovanje

Kvalitetna škola

Metković, 24.10.2004. - Profesori metkovske Gimnazije danas su završili drugu fazu Projekta kvalitetne škole u trajanju od 72 sata. Projekt je službeno prihvaćen od Ministarstva znanosti, prosvjete i športa Republike Hrvatske, a cilj mu je razvoj komunikacijskih vještina usmjerenih na uzajamno, kvalitetno zadovoljenje osnovnih psihičkih potreba, razvoj vještina poučavanja s naglaskom na interaktivne metodičke postupke, razvoj vizije kontinuiranog unapređenja odgojno-obrazovne uspješnosti i razvoj identiteta škole koji se osniva na načelima aktivne suradnje. Ovim se Gimnazija Metković svrstala u sam vrh kvalitetnih škola u Hrvatskoj, a postoje naznake da će postati jedna od referentnih škola u kojoj je se izvoditi razni projekti, kao što je uvođenje državne mature.

 

 Kultura

Likovna radionica

Metković, 24.10.2004. - Metkovski osnovci su u subotu imali prigodu proširiti svoje likovno znanje. U gradskoj knjižnici je akademska slikarica Dragana Nuić-Vučković održala Likovnu radionicu u koju se uključilo četrnaestero djece. Upoznali su kombiniranu tehniku, koja se rjeđe koristi u nastavi, s ciljem da se kroz slikanje organskih oblika pokrene kreativnost djece. Radovi će biti izloženi u izlogu Knjižnice, a zbog velika interesa Radionica bi se mogla održavati jednom mjesečno.

 Tradicija

Dani kruha

Metković, 22.10.2004. - Danas su u metkovskim školama održane tradicionalne svečanosti povodom Dana kruha. Ovaj dan se naročito obilježio u dvjema osnovnim školama jer su na proslavi sudjelovali gotovo svi učenici. Osnovna škola Stjepana Radića organizirala je prigodan program sa blagoslovom kruha, dok je u OŠ Don Mihovila Pavlinovića upriličena prodajna izložba kruha i peciva kojeg su ispekle vrijedne ruke učenika i njihovih roditelja. Oko tisuću učenika, podijeljenih po razredima, izložilo je svoje pekarske uratke, a sav prihod od prodaje namijenjen je izgradnji crkve i pastoralnog centra O. Ante Gabrića u Metkoviću.

 Politika

Stjepan Gnječ za predsjednika

Metković, 19.10.2004. - Nezavisni kandidat za predsjednika RH Stjepan Gnječ iz Krvavca kod Metkovića objavio je svoju kandidaturu za predstojeće predsjedničke izbore. Tako Neretva dobiva i svoga Stjepana za utrku. Gospodin Gnječ je rođen 5. kolovoza 1976. godine u Metkoviću i vrlo rano se uključio u politička zbivanja, najprije kroz HDZ, a nakon toga kao glavni čovjek HKDU u našoj županiji. Za sve one koji slabije poznaju njegove aktivnosti postavljamo linkove na Internet stranice na kojima možete saznati više: ovdje i ovdje

 

 Kultura

Novi život

Metković, 19.10.2004. - Kazalište slijepih i slabovidnih osoba „Novi život“ iz Zagreba sinoć je u GKS-u izvelo komediju Vojina Perića „Tražim posao“. Autor, ujedno i jedan od glumaca, uspio je svojom naizgled svakodnevnom pričom, kroz zafrkanciju na račun vlastita hendikepa, metkovskoj publici otvoriti prozor u svijet koji je većini bio tek nejasna predodžba. Pitka komedija mogla je zadovoljiti sve slojeve publike, od pučkoškolaca do redovitih posjetitelja metkovskog kazališta. Iako se radi o komediji, predstava odašilje poruku da je svjetlo samo jedna od blagodati koju „normalni“ ljudi uživaju, ali da se mnoge stvari puno bolje vide u mraku, te da hendikep može postati i privilegija. Predstavi je bio nazočan i ponovno izabrani gradonačelnik Stipo Gabrić kojemu su glumci uručili prigodan poklon u znak zahvalnosti za potporu pruženu njihovu kazalištu.

 

 Rukomet

RK Metković-SVK Tartan Prešov 18:29

Metković, 17.10.2004. - U drugom kolu Lige prvaka, pred 1500 gledatelja, RK Metković izgubio je od slovačkoga SVK Tartan Prešov 18:29. Samo u prvom poluvremenu mlada i neiskusna ekipa domaćina nosila se sa gostima iz Slovačke, pa je rezultat na poluvremenu bio 12:14 za goste. U nastavku gosti su nanizali nekoliko golova pa je postalo jasno da RK Metković ne može pobijediti ni na domaćem terenu. Do kraja utakmice Slovaci su rutinski povećavali prednost, u čemu im je pomagala loša obrana domaćina, te kraj dočekali na plus jedanaest. Unatoč dva promašena sedmeraca, kod domaćih istakao se Čupić sa osam pogodaka.

 

 Kultura

Muzej Narone

Metković, 14.10.2004. - Na lokalitetu budućega Muzeja Narone ovih dana su u tijeku arheološko-konzervatorski radovi. Djelatnici metkovskog poduzeća MGA i stručnjaci iz Arheološkoga muzeja u Splitu obavit će zaštitu lokaliteta kako bi se mogla započeti gradnja Muzeja. Radovi će trajati oko mjesec i pol dana, ovisno o vremenskim prilikama.

 

 Kultura

Ante Brečić predsjednik MH u Metkoviću

Metković, 10.10.2004. - Danas je na Izvanrednoj skupštini ogranka Matice hrvatske Metković izabran novi predsjednik. Nakon što je jednoglasno prihvaćena ostavka dosadašnjeg predsjednika Ogranka prof. Ivana Gabrića, članovi Ogranka jednoglasno su izbrali prof. Antu Brečića, dugogodišnjega člana Matice i istaknutoga kulturnog djelatnika. Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Tomislav Zupčić, Ivan Nadilo i Dragan Tolić. Ratko Krstičević ostao je i dalje dopredsjednik Ogranka, Božidar Lovrić tajnik, a Anka Matić blagajnica.

 

 Gradske vijesti

Proslava Dana neovisnosti

Metković, 8.10.2004. - Povodom Dana neovisnosti članovi Nezavisne gradske liste, koja je pobijedila na nedavnim izborima za Gradsko vijeće, položili su vijence na Spomenik poginulim braniteljima te pred središnjim križem na gradskom groblju Sv. Ivana.

 

 Fotografija

Usporedne fotografije

Metković, 4.10.2004. - Uspjeli smo pronaći još dva mjesta sa kojih su snimljene dvije stare fotografije Metkovića. Jedna je, već objavljena na ovim strancama, dok je druga slikana sa zvonika, sredinom 30-ih godina prošloga stoljeća. Pogledajte.

 

 Internet

On the road again
Metković, 4.10.2004. - Danas je istekao moj godišnji odmor na koji sam se samoposlao kako bih sačuvao web stranice ovoga grada. Znam da su mnogi u međuvremenu posjetili naš "sajt" na kojemu se gotovo ništa nije događalo. Žao mi je što nisam mogao objavljivati recentna događanja, ali ove stranice su mi bile važnije. Sada, kada je Metković rekao svoje sudbonosno NE sili, ove stranice nastavit će svojim uobičajenim životom. Bit će tu poneka vijest, neka nova fotografija. Pozivam zainteresirane mlade suradnike da se jave. Nažalost, ne mogu očekivati neki honorar, ali ni ja nisam tisuće sati rada utrošio zbog honorara. Možda ovo jednoga dana bude dobro organizirano metkovsko glasilo. <br>Drago mi je da je ovaj "web site" prvi puta u Hrvatskoj pokazao da se niti izbori više ne mogu dobiti bez Interneta. Pratio sam i metkovske blogere koji su doprinosili demokratizaciji, bez obzira komu bili naklonjeni. Metković je pokazao da, unutar mogućega, zna izabrati najbolje rješenje. Voljeli mi ili ne pobjednika, ako tvrdimo da smo demokrati, moramo priznati rezultate ovih izbora.

 

 

Vijesti iz 10. 2004.
ukupno 14

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01