-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Povijest

Tko nas to odozgor gleda?

Metković, 30.11.2017. - U Metkoviću smo okruženi smo brdima. Prepoznajemo karakteristično podvršje Marina vijenca, na drugoj strani vrhove Rujnice, Marušića gradinu s odrezanim vrhom, no ima jedno brdo, vidljivo gotovo sa svih mjesta u gradu, o kojemu malo znamo. Kamo god krenemo čini nam se da nas netko gleda s njegova vrha, na kojemu se nazire nekakva kamena struktura.

 

 Zaštita prirode

Danas tri dokumentarca u 'Zelenoj knjižnici'

Metković, 29.11.2017. - Udruga mladih Kolektiv nastavlja s projektom Zelena knjižnica. U Gradskoj knjižnici Metković danas s početkom u 20 sati čekaju vas tri zanimljiva dokumentarca. Ovoga puta tema je borba lokalnoga stanovništva protiv devastacije prirodnih staništa.

 In memoriam

Umro je fra Vinko Prlić

Metković, 29.11.2017. - Jučer je Franjevačka provincija Presvetoga Otkupitelja javila da je u 78. godini života, 61. redovništva i 52. svećeništva iznenada preminuo fra Vinko Prlić, kojemu je prva služba bila u metkovskoj Župi sv. Ilije proroka. Na njoj je kao župni vikar službovao od 1967. do 1973.

 Šport

Prva pobjeda s plus 43

Metković, 28.11.2017. - U novoj sezoni košarkaši KK Metković došli su do prve pobjede nakon dva uvodna kola i dva poraza od KK Amfora i KK ŠK Dubrovnik, a u trećem kolu bili su slobodni. U Šibeniku je pobijeđen domaćin OKK Dražen Petrović.

 Projekti

U Športskoj 35 novih parkirnih mjesta

Metković, 27.11.2017. - 400 000 kuna vrijedni radovi započeli su danas u Športskoj ulici. Od gradonačelnika Dalibora Milana doznali smo da je riječ o uređenju prometnice, parkinga i nogostupa, koje će se izvesti u trima fazama.

 Manifestacije

Program 'Prosinačkih svečanosti'

Metković, 27.11.2017. - Poznat je Program Prosinačkih svečanosti 2017.. Već u subotu, 2. prosinca u crkvi sv. Ilije gostuje Akademski zbor bazilike Srca Isusova u Zagrebu „Palma“. Eventualne promjene navrijeme ćemo ažurirati.

 

 Zaštita prirode

Dani Dragutina Rucnera

Metković, 27.11.2017. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Udrugom BIOM organizirala je u sklopu Dana Dragutina Rucnera stručni skup o upravljanju prirodom, koji se u petak održao u Hotelu Villa Neretva.

 Kultura

Montaža stolica prema planu

Metković, 25.11.2017. - Premda ima još posla, već se vidi kako će izgledati novo gledalište kazališne dvorane.

 

 Policija

Rezultati 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Metković, 25.11.2017. - Tijekom akcije pojačanog nadzora brzine kretanja vozila koja je kontinuirano trajala od 6 sati 23. studenoga do 6 sati 24. studenoga, policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja prekršajno su sankcionirali 144 vozača.

 Poduzetništvo

Poduzetnicima povoljni krediti

Metković, 24.11.2017. - Centar za poduzetništvo d.o.o. organizira besplatnu prezentaciju ESIF Krediti za rast i razvoj, na kojoj će predstavnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak, predstaviti novu kreditnu liniju namijenjenu malim i srednjim poduzetnicima.

 Gradske vijesti

Predblagdanski ugođaj

Metković, 23.11.2017. - U tijeku je ukrašavanje grada svjetlosnim ukrasima, koji se postavljaju od središta prema rubnim područjima. Večeras smo fotografirali ukrašen Trg kralja Tomislava.

 

 Projekti

Stigle nove stolice za kazališnu dvoranu

Metković, 23.11.2017. - Nakon 40 godina parter kazališne dvorane GKS-a dobiva nove stolice. Danas je njih 255 stiglo iz Španjolske.

 Posao

Mogu se javiti svi nezaposleni u evidenciji HZZ-a

Metković, 23.11.2017. - Iz metkovske Ispostave Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje dobili smo dopunu vijesti koju smo nedavno objavili. Riječ je o Programu javnog rada – aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava.

 Turizam

Razvoj turizma u ruralnim krajevima

Metković, 23.11.2017. - Metkovski Hotel Narona domaćin je trodnevnom seminaru Za razvoj ruralnih krajeva – Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam, koji u organizaciji Turističke zajednica grada Metkovića i Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo traje od 22. do 24. studenoga.

 Poljoprivreda

Neretvanska mandarina od sada ima ime i prezime

Metković, 23.11.2017. - U opuzenskom pogonu metkovske tvrtke Frigo bonsai jučer je upriličeno svečano predstavljanje certificirane Neretvanske mandarine, koja će putem trgovačkoga lanca tvrtke Tommy stići do hrvatskih potrošača.

 Policija

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

Metković, 23.11.2017. - Danas je u šest sati započeo 24-satni nadzor brzine, koji će trajati do sutra, 24. studenoga u 6 sati. Akcija se provodi temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, u kojima će sudjelovati preko 25 europskih država.

 Elektroopskrba

Bez struje od Matijevića do Pozle Gore

Metković, 23.11.2017. - Zbog planiranih radova na postrojenju TTS 10(20)/0,4 kV Kula Norinska danas će od 10 do 10:30 bez lelektrične energije biti naselja: Matijevići, Momići, Podrujnica, Rastočići, Borovci, Nova Sela, Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Bez vode u Ivana Gundulića i na Trgu b. Jelačića

Metković, 23.11.2017. - Iz metkovskoga Vodovoda obavještavaju građane u Ulici Ivana Gundulića i dijelu Trga bana Jelačića, uključujući i Robnu kuću, da će danas od 11 do 13 sati doći do prekida u opskrbi vodom zbog planiranih radova na sanaciji kvara vodovodne mreže.

 

 Policija

Riješena krađa bicikla

Metković, 22.11.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 71-godišnjak se sumnjiči da je u jutarnjim satima jučer, 21. studenog ispred ugostiteljskog objekta u Metkoviću, otuđio bicikl u vlasništvu 50-godišnjaka oštetivši ga za iznos od 1.500 kuna.

 Promet

Dani tehničke ispravnosti vozila

Metković, 22.11.2017. - Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017“ održava se ovaj tjedan, od 20. do 25. studenoga, na području cijele Republike Hrvatske, u svim stanicama za tehnički pregled vozila.

 Domovinski rat

Veterani Četvrte obišli stratišta Vukovaraca

Metković, 21.11.2017. - Drugi dan našega posjeta Vukovaru započinjemo paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika ubijenim redarstvenicima u Borovu Selu, nakon čega nastavljamo do Borova Naselja gdje je ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice i skloništa u Borovo Commercu održan prigodan program obilježavanja 26. godišnjice stradanja hrvatskih branitelja i civila te vukovarske gradske četvrti – javlja nam Branko Markota iz Vukovara.

 Metković 600

Dom kulture početkom sedamdesetih

Metković, 20.11.2017. - Jedna od nekoliko reprezentativnih građevina u Metkoviću svakako je Freudenreichov Dom kulture, kojega je taj poznati hrvatski arhitekt projektirao 1949. godine i koji je građen tri desetljeća, što općinskim novcem, a što samodoprinosom građana.

 Prosvjed

Mirnim prosvjedom još jednom ukazali na problem MCGP Metković

Metković, 20.11.2017. - Pedesetak stanovnika Ulice Stjepana Radića i drugih građana jučer je mirno prosvjedovalo pred nedavno otvorenim MCGP Metković, ukazujući još jednom na problem koji će postati još veći kada se za turističke sezone budu stvarale neminovne gužve na objema stranama granice.

 Dolina Neretve

Hoćemo li ostati bez jegulje?

Metković, 20.11.2017. - U sklopu manifestacije Dani jegulje u Neretvi prošloga su petka u Prirodoslovnome muzeju otvorena predavanja o jegulji te postavljena zanimljiva izložba.

 Šport

Tri bronce iz Slovenije

Metković, 20.11.2017. - Na međunarodnom klupskom natjecanju Ljubljana Open, na kojemu se 725 natjecatelja iz 105 klubova 14 država natjecalo na sedam borilišta, nastupili su i članovi Karate-kluba Metković te osvojili tri brončane medalje.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Mliništa do Brestice

Metković, 20.11.2017. - Zbog hitnih radova modifikacije TTS 10/0,4 kV Mislina, u utorak, 21. studenoga od 9 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači u naseljima: Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica - granični prijelaz Vukov klanac. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Domovinski rat

Veterani IV. gardijske u Koloni sjećanja

Metković, 20.11.2017. - Prošloga je petka u kasnim večernjim satima iz Metkovića krenuo autobus s veteranima IV. gardijske brigade i članovima njihovih obitelji, koji su putovali u Vukovar kako bi sudjelovali u obilježavanju 26. obljetnice žrtve toga grada. Izvještava Branko Markota.

 Posao

Novim mjerama javnih radova zaposlit će se dugotrajno nezaposleni

Metković, 20.11.2017. - Dubrovački Područni ured Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje predstavio je u Galeriji GKS-a mjere javnih radova jedinstvenoga programa na sanaciji posljedica od požara i poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava, koje će se provesti u suradnji s nadležnim Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava.

 Fotografija

Metkovski križ za Vukovar

Metković, 18.11.2017. - Sinoć je metkovskim ulicama u tišini prošla impresivna kolona učenika OŠ Stjepana Radića i SŠ Metković, koji su u rukama nosili zapaljene svijeće u znak sjećanja na vukovarske žrtve. Od Fotostudija 'Veraja' preuzimamo isto tako impresivnu fotografiju nastalu nad Trgom kralja Tomislava te kratak videouradak.

 Domovinski rat

Metković ne zaboravlja Vukovar

Metković, 18.11.2017. - Prije 12 godina tadašnja Udruga tjelesnih invalida Metković, danas Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, započela je s obilježavanjem dana kada su iscrpljeni vukovarski branitelji podlegli sili koja je pod znakom zvijezde petokrake i kokarde ušla u njihov grad i počinila stravične zločine. Istoga dana zločin se zbio i u malome mjestu Škabrnji u zadarskome zaleđu. Metković to ne zaboravlja.

 Turizam

Seminar 'Za razvoj ruralnih krajeva'

Metković, 17.11.2017. - U metkovskome hotelu Narona od 22. do 24. studenoga održat će se trodnevni seminar Za razvoj ruralnih krajeva obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam.

 Domovinski rat

Moje svjetlo za moj Vukovar

Metković, 17.11.2017. - U organizaciji UOSI Prijatelj i Srednje škole Metković danas s početkom u 19 sati u Gradskom parku prigodnim programom i paljenjem svijeća obilježit će se Dan sjećanja na Vukovar.

 Domovinski rat

Prije 26 godina ustrojena je neretvanska 116. brigada HV-a

Metković, 17.11.2017. - Danas, na 26. obljetnicu ustrojavanja 116. brigade HV-a, na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka okupili su se njezini bivši pripadnici, članovi obitelji poginulih, predstavnici gradskih i općinskih vlasti iz doline Neretve te predstavnici političkih stranaka i građani, kako bi polaganjem vijenaca i svijeća pred Središnjim križem odali zahvalnost poginulim hrvatskim braniteljima iz te brigade.

 In memoriam

73 godine od jezivih likvidacija Metkovaca i Neretvana

Metković, 16.11.2017. - Noć sa 16. na 17. studenoga 1944. Metkovcima je ostala u jezivu sjećanju. Pobjednici su započeli likvidacije, koje su potrajale još nekoliko dana, a u njima je ubijeno tridesetak Hrvata iz Metkovića i okolnih mjesta. Slično se tih dana dogodilo i na dubrovačkom otočiću Daksi.

 Javni poziv

Zakupite kućice za 'Božić u Neretvi'

Metković, 16.11.2017. - Čistoća Metković d.o.o. i Povjerenstvo manifestacije Božić u Neretvi danas su objavili Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup kućica za obavljanje ugostiteljske i/ili trgovačke djelatnosti za vrijeme održavanja manifestacije Božić u Neretvi. Predmet Javnoga poziva davanje je u zakup montažnih drvenih kućica.

 

 Elektroopskrba

Bez struje uz granicu s BiH

Metković, 16.11.2017. - Zbog planiranih radova otklanjanja nedostataka na DV 10(20) kV Glibuša u četvrtak, 16. studenoga od 8 do 15 sati bez električne energije bit će potrošači u ulicama Marka Marulića, S. S. Kranjčevića, Neretvanskih gusara, Norinskoj, Sv. Ćirila i Metodija i Putu Vida te u Gabeli Polju. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije, dok u slučaju loših vremenskih prilika prekida neće biti, a naredni će se najaviti.

 

 Obljetnice

Prije pet godina oslobođeni Gotovina i Markač

Metković, 16.11.2017. - Na današnji dan prije pet godina Žalbeno vijeće Haškoga suda donijelo je oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Slavilo se toga dana u cijeloj Hrvatskoj i u Metkoviću. No, nisu baš svi slavili.

 Obrazovanje

Gimnazijalci u Makedoniji s Erasmusom

Metković, 15.11.2017. - U proteklom tjednu naši su gimnazijalci posjetili Makedoniju u posljednjoj mobilnosti Projekta Tragovima rimskih careva, u sklopu programa Erasmus plus.

 Obavijest

Jeste li očistili svoj dimnjak prije sezone loženja?

Metković, 15.11.2017. - Iz JUO Grada Metkovića dobili smo obavijest građanima vezanu uz obvezu čišćenja dimnjaka te uz rad dimnjačarske službe.

 Domovinski rat

Obilježavanje 26. obljetnice ustroja 116. brigade HV-a

Metković, 15.11.2017. - U petak, 17. studenoga navršit će se 26 godina od ustroja 116. brigade HV-a u Metkoviću. Tim će povodom na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka u 9 sati biti položeni vijenci, a u subotu, 18. studenoga u crkvi sv. Ilije u 18 sati bit će služena misa za njezine poginule i preminule pripadnike.

 

 Prenosimo

Proširuju se ulice u Vidu

Metković, 15.11.2017. - Prošli se tjedan po nalogu Grada Metkovića pristupilo proširenju ulica u Vidu na njihovom najužem dijelu na kojem je bilo moguće intervenirati teškom mehanizacijom, a ne ulaziti u privatna vlasništva.

 Glazba

Uspješna suradnja Zdenke Kovačiček i Jurice Popovića

Metković, 14.11.2017. - Još nam je u dobrom sjećanju srpanjski koncert Zdenke Kovačiček u našem parku. Tada je u sklopu Metkovskoga ljeta nastupila s Greenhouse blues bandom, a tada je nastao i videomaterijal korišten u spotu za pjesmu Idi, koju u cijelosti potpisuje Jurica Popović.

 Šport

Luciji Utovac bronca s Balkanskoga školskog prvenstvu u karateu

Metković, 13.11.2017. - Od 9 do 12. studenoga u Novome Sadu se održavalo Balkansko prvenstvo škola u karateu, na kojem je nastupilo osam država (Hrvatska, Srbija, BiH, Rumunjska, Slovenija, Bugarska, Makedonija i Crna Gora) s 428 natjecatelja.

 Elektroopskrba

Prekidi u opskrbi strujom prema Doljanima i Zažablju

Metković, 13.11.2017. - Zbog planiranih radova ispitivanja zaštite na DV 10(20) kV Doljani, 14. studenoga (utorak) od 13 do 13:30 bit će obustava električne energije u naseljima: Put Doljana i Doljani u BiH, na Graničnom prijelazu Metković te u Ulici S. Radića od kućnog broja 64 do GP Metković.

 Zdravlje

Kontrolirajte svoj šećer u krvi

Metković, 13.11.2017. - Međunarodna dijabetička federacija (International Diabetes Federation, IDF) 14. studenog 2017. godine obilježava Svjetski dan šećerne bolesti na globalnoj razini, a Ljekarna Draženović će podržati tu inicijativu u našoj sredini.

 Projekti

Nova vrata metkovskoj kulturi

Metković, 13.11.2017. - Protekloga vikenda na pročelje zgrade Gradskoga kulturnog središta postavljena su nova hrastova vrata i prozori.

 Politika

Kuran ostaje predsjednikom GO SDP-a Metković

Metković, 13.11.2017. - Jučer je Zgradi političkih stranaka održana Izborna konvencija Gradske organizacije SDP-a Metković, na kojoj je kao gost bilo predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić.

 Izložba

Ivanović zaključio 'Dubrovačku trilogiju'

Metković, 13.11.2017. - Izložbom slika Josipa Ivanovića iz njegova ciklusa Dvjesto tisuća dramskih situacija zaključen je niz od triju samostalnih izložba dubrovačkih akademskih slikara, koji je u rujnu započela Mercedes Bratoš te u listopadu nastavio Vedran Grabovac.

 Vrijeme

Ostajemo u jeseni

Metković, 13.11.2017. - Prema svemu sudeći, od najavljenoga prodora hladnoga zraka nas će zaštiti Dinarsko gorje pa će nam i dalje potrajati jesenski ugođaj. Sutra i prekosutra kiša, a od četvrtka nekoliko ljepših dana.

 Obrazovanje

Nadmašili prošlogodišnji uspjeh

Metković, 12.11.2017. - Učenici SŠ Metković natjecali su se nedavno na Međunarodnom gastro-natjecanju Grand gourmet u makarskome Hotelu Meteor i osvajanjem prvoga mjesta nadmašili prošlogodišnji uspjeh.

 Obavijest

Počinje 'čipiranje' posuda za komunalni otpad

Metković, 12.11.2017. - Čistoća Metković obavještava svoje korisnike da je započeo postupak tzv. čipiranja posuda za komunalni otpad na području Grada Metkovića.

 Kultura

Stalni umjetnički postav 'Powerprogressiveart' u Prirodoslovnom muzeju Metković

Metković, 12.11.2017. - PowerProgressiveArt predstavljaju svoju godišnju Međunarodnu izložbu Natura hereditas u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Metković u trajanju od 4. do 26. studenoga 2017.

 Folklor

Članice KUD-a Metković pjevale pred svjetskom glazbenom obrazovnom elitom

Metković, 12.11.2017. - Članice ženske vokalne skupina KUD-a Metković nastupile su 8. i 9. studenoga u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Prvo su kao gošće nastupile na koncertu ansambla Harmonija disonance, što ga čine studentice Akademije čiji je mentor dr. sc. Joško Ćaleta, hrvatski etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskoga tradicijskoga glazbenoga narodnog blaga.

 Policija

Smrtno stradao pavši s litice

Metković, 10.11.2017. - Obdukcijom tijela Petra Mijića koje je u popodnevnim satima u srijedu, 8. studenog pronađeno na području Metkovića, utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica ozljeda od pada.

 Gradske vijesti

U tišini otvoren MCGP Metković

Metković, 9.11.2017. - Međunarodni cestovni granični prijelaz Metković, koji već dugo stoji dovršen, danas je u podne bez najave pušten u uporabu. Tako su se hrvatske granične službe preselile na Đumruk, dok su bosanskohercegovačke ostale na starome mjestu na rubu Doljanskoga polja.

 Policija

Pronađeno tijelo nesretnoga mladića

Metković, 9.11.2017. - U popodnevnim satima jučer, 8. studenog, nakon zaprimljene dojave, policija je na području Metkovića pronašla beživotno tijelo Petra Mijića za kojim se intenzivno tragalo od kada je 1. studenog prijavljen njegov nestanak. Na mjestu pronalaska obavljen je očevid, a tijelo je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se obaviti obdukcija kojom će se utvrditi točan uzrok smrti.

 

 Izložba

Što su sve Vidonjci darivali Muzeju

Metković, 8.11.2017. - Arheološki muzej Narona tematskom izložbom pod nazivom Vid Vidu – Kameni spomenici darovani Arheološkom muzeju Narona završava program obilježavanja desete obljetnice od otvorenja muzeja za posjetitelje.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Čarapina do Pozle Gore

Metković, 7.11.2017. - Zbog planiranih radova na postrojenju GTS 10(20)/0,4 kV Jakići u srijedu, 8. studenoga od 9 do 14 sati bit će obustava električne energije u naseljima: Čarapine, Šiljezi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije, dok u slučaju lošeg vremena prekida neće biti, a naredni će se oglasiti.

 

 Poljoprivreda

Predstavljen plantažni uzgoj zlatnoga kivija

Metković, 7.11.2017. - Sinoć je u Galeriji Gradskoga kulturnog središta predstavljen plantažni uzgoj kivija u neretvanskoj dolini, s naglaskom na intenzivan uzgoj zlatnoga kivija.

 

 Predavanje

Alkalno za zdravlje

Metković, 7.11.2017. - Gradska knjižnica Metković poziva vas na predavanje i prezentaciju Tarre Barat Alkalno za zdravlje, koji će se održati u srijedu, 8. studenoga s početkom u 19 sati.

 Šport

Živković i Šustić pobjednici I. Mandarina polumaratona

Metković, 6.11.2017. - Budući da nismo bili u mogućnosti pratiti utrke Mandarina polumaraton i Butterfly Race – Utrka za Manuelu, upućujemo vas na portale metkovic-news, likemetkovic i nportal. Inače, zbog urednikovih neodgodivih obveza ovaj će se tjedan sadržaj na metkovic.hr povremeno ažurirati.

 

 Domovinski rat

Članovi obitelji posjetili mjesto pogibije prvih Metkovaca

Metković, 4.11.2017. - Gubitak voljene osobe boli svaki dan, a ne samo na obljetnicu smrti. Tragedija koja se 2. studenoga 1991. dogodila kod mjesta Drijen u blizini hercegovačkoga Gradca u tuzi je zbližila tri metkovske obitelji, čiji su muževi, očevi, sinovi kao pripadnici buduće 116. brigade HV-a (službeno ustrojena 15 dana potom) poginuli na zadatku.

 Poljoprivreda

Zlatni kivi 'pozlatit' će Neretvu

Metković, 4.11.2017. - Kivi je nedvojbeno isplativija voćka od mandarine, breskve ili šljive jer se kilogram golden kivija u europskim trgovačkim centrima prodaje po cijeni od oko dva eura-piše današnja Slobodna Dalmacija.

 Obavijest

Sutra djelomično zatvaranje ulica

Metković, 4.11.2017. - Poštovani građani grada Metkovića i doline Neretve, u nedjelju 5. studenoga 2017. godine, sa startom u 10 sati iz Vida će započeti Međunarodna atletska utrka Mandarina polumaraton (21 kilometar) i utrka Za Manuelu (5 kilometara).

 Policija

Predložite lokacije za nadzor brzine

Metković, 4.11.2017. - S obzirom na pozitivne rezultate i veliki interes javnosti, ali i povećanje smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama, prometna policija će na području cijele Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave ponoviti 24-satni pojačani nadzor brzine. Nadzor će se provoditi od 6 sati 23. do 6 sati 24. studenog 2017. g.

 Folklor

Seminar hrvatskoga folklora

Metković, 3.11.2017. - KUD Metković obavještava da Seminar hrvatskoga folklora počinje danas u 17 sati u Galeriji GKS-a Metković. Voditelj i predavač je profesor Vidoslav Bagur, a seminar je namijenjen voditeljima i članovima kulturno-umjetničkih društava i udruga u dolini Neretve.

 

 Policija

Zatečeni pri branju vrhova marihuane

Metković, 3.11.2017. - Policijski službenici Postaje granične policije Metković su u popodnevnim satima u srijedu, 1. studenoga, na predjelu brda Dubravica u Metkoviću, zatekli dvojicu muškaraca u branju vrhova marihuane iz improviziranog plastenika.

 Radionica

Što je zapravo snježna pahuljica?

Metković, 3.11.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva vas u subotu, 4. studenog  u 10 sati na radionicu na kojoj će se potražiti odgovor na pitanje: Što je zapravo snježna pahuljica?

 Vjerski život

Misa za sve vjerne mrtve

Metković, 3.11.2017. - Na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka jučer je povodom Dana mrtvih održana sveta misa, koju je u suslavlju fra Duje Jukića i don Miroslava Rubića te uz sudjelovanje Župnoga zbora predvodio župnik Župe sv. Ilije proroka fra Ante Bilokapić.

 Domovinski rat

Veterani IV. gbr obišli grobove suboraca

Metković, 2.11.2017. - Povodom blagdan Svih svetih i Dušnoga dana, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika, veterani IV. gardijske brigade, podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, posjetili su posljednja počivališta poginulih i preminulih suboraca i članova.

 Gradske vijesti

Predsjednica primila Nikolu Grmoju i predstavnike građana koji žive uz granicu

Metković, 2.11.2017. - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je zastupnika u Hrvatskom saboru Nikolu Grmoju i stanovnike Ulice Stjepana Radića i Ulice Marka Marulića iz Metkovića.

 Policija

Traži se nestali Petar Mijić

Metković, 2.11.2017. - PU dubrovačko-neretvanska objavila je nestanak Petra Mijića, koji se jučer udaljio iz svoga doma. Visok je 180 cm, srednje tjelesne građe, smeđe kose i očiju. Na sebi je imao crnu majicu dugih rukava, crne hlače i bijele tenisice. Mole se građani da svaku korisnu informaciju o nestalom jave policiji na broj 192 ili (020) 444 222 (Policijska postaja Metković).

 

 Vjerski život

Misa na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka

Metković, 1.11.2017. - Na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka danas je povodom Svih svetih služena misa koju je u suslavlju više svećenika predvodio Don Davor Bilandžić, župnik Župe sv. Nikole Biskupa iz Metkovića. Misno slavlje uveličao je Mješoviti župni zbor, a prije mise nastupila je Gradska glazba Metković.

 In memoriam

Sjećanje na Metkovce poginule za našu slobodu

Metković, 1.11.2017. - Kao i svakoga 31. listopada, nakon mise u crkvi sv. Nikole sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan komemorativni program kojim je odana počast i izrečena hvala osamnaestorici naših sugrađana čija žrtva, ali i žrtva njihovih obitelji, nikada ne smije biti zaboravljena.

 Rekreacija

'Žabica' u popularizaciji biciklizma

Metković, 1.11.2017. - Prošle je nedjelje u organizaciji Biciklističkoga kluba Relaks treći put održana dječja utrka Žabica 2017., ove godine posvećena prerano preminulom članu Kluba Igoru Penavi, jednom od začetnika te utrke.

 

 

Vijesti iz 11. 2017.
ukupno 75

Tko nas to odozgor gleda?

Danas tri dokumentarca u 'Zelenoj knjižnici'

Umro je fra Vinko Prlić

Prva pobjeda s plus 43

U Športskoj 35 novih parkirnih mjesta

Program 'Prosinačkih svečanosti'

Dani Dragutina Rucnera

Montaža stolica prema planu

Rezultati 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Poduzetnicima povoljni krediti

Predblagdanski ugođaj

Stigle nove stolice za kazališnu dvoranu

Mogu se javiti svi nezaposleni u evidenciji HZZ-a

Razvoj turizma u ruralnim krajevima

Neretvanska mandarina od sada ima ime i prezime

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

Bez struje od Matijevića do Pozle Gore

Bez vode u Ivana Gundulića i na Trgu b. Jelačića

Riješena krađa bicikla

Dani tehničke ispravnosti vozila

Veterani Četvrte obišli stratišta Vukovaraca

Dom kulture početkom sedamdesetih

Mirnim prosvjedom još jednom ukazali na problem MCGP Metković

Hoćemo li ostati bez jegulje?

Tri bronce iz Slovenije

Sutra bez struje od Mliništa do Brestice

Veterani IV. gardijske u Koloni sjećanja

Novim mjerama javnih radova zaposlit će se dugotrajno nezaposleni

Metkovski križ za Vukovar

Metković ne zaboravlja Vukovar

Seminar 'Za razvoj ruralnih krajeva'

Moje svjetlo za moj Vukovar

Prije 26 godina ustrojena je neretvanska 116. brigada HV-a

73 godine od jezivih likvidacija Metkovaca i Neretvana

Zakupite kućice za 'Božić u Neretvi'

Bez struje uz granicu s BiH

Prije pet godina oslobođeni Gotovina i Markač

Gimnazijalci u Makedoniji s Erasmusom

Jeste li očistili svoj dimnjak prije sezone loženja?

Obilježavanje 26. obljetnice ustroja 116. brigade HV-a

Proširuju se ulice u Vidu

Uspješna suradnja Zdenke Kovačiček i Jurice Popovića

Luciji Utovac bronca s Balkanskoga školskog prvenstvu u karateu

Prekidi u opskrbi strujom prema Doljanima i Zažablju

Kontrolirajte svoj šećer u krvi

Nova vrata metkovskoj kulturi

Kuran ostaje predsjednikom GO SDP-a Metković

Ivanović zaključio 'Dubrovačku trilogiju'

Ostajemo u jeseni

Nadmašili prošlogodišnji uspjeh

Počinje 'čipiranje' posuda za komunalni otpad

Stalni umjetnički postav 'Powerprogressiveart' u Prirodoslovnom muzeju Metković

Članice KUD-a Metković pjevale pred svjetskom glazbenom obrazovnom elitom

Smrtno stradao pavši s litice

U tišini otvoren MCGP Metković

Pronađeno tijelo nesretnoga mladića

Što su sve Vidonjci darivali Muzeju

Sutra bez struje od Čarapina do Pozle Gore

Predstavljen plantažni uzgoj zlatnoga kivija

Alkalno za zdravlje

Živković i Šustić pobjednici I. Mandarina polumaratona

Članovi obitelji posjetili mjesto pogibije prvih Metkovaca

Zlatni kivi 'pozlatit' će Neretvu

Sutra djelomično zatvaranje ulica

Predložite lokacije za nadzor brzine

Seminar hrvatskoga folklora

Zatečeni pri branju vrhova marihuane

Što je zapravo snježna pahuljica?

Misa za sve vjerne mrtve

Veterani IV. gbr obišli grobove suboraca

Predsjednica primila Nikolu Grmoju i predstavnike građana koji žive uz granicu

Traži se nestali Petar Mijić

Misa na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka

Sjećanje na Metkovce poginule za našu slobodu

'Žabica' u popularizaciji biciklizma

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01