-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kultura

Izložba Dubravke Babić

Metković, 30.6.2004. - Od 29. lipnja do 8. srpnja Metkovci i gosti Metkovića u prigodi su vidjeti izložbu hrvatske slikarice Dubravke Babić. Izložba je u utorak otvorena u Galeriji GKS-a i spada u ciklus  izložaba ovogodišnjega „9. art ljeta“. Dubravka Babić se predstavila svojim ranijim grafikama rađenim mahom u tehnici suhe igle, te ciklusom „Korida“ nastalim 2003.

 Obrazovanje

Svečanosti 47. i 12. naraštaja

Metković, 27.6.2004. - Danas je u Gimnaziji Metković upriličena svečana dodjela diploma maturantima 47.
naraštaja tijekom koje su njihovi mlađi kolege iz gimnazijskoga zbora i recitatorske skupine izveli prigodan program. Na kraju su pročitana imena
najboljih učenika, koji su nagrađeni knjigama, a najboljim među njima, prema mišljenju Nastavnog vijeća, proglašen je Ante Cvitanović.

 Šport

Pločani pobjednici Mercatorova turnira

Metković, 24.6.2004. - Ovih je dana ispred TC Merkator u Metkoviću održan prvi turnir u streetbasketu. Od devet prijavljenih momčadi četiri su se u završnici borile za prvo mjesto. To su Černobil (Marić, Bergam, Medak), Veterani (Dominiković, Ramić, Vuković, Romić), Regulatori(Gabrić, Brkić, Dodig) i Blue Miracle 96 (Medak, Vidović, Repar).
Prvo mjesto osvojila je ekipa Černobila iz Ploča prikazavši najkvalitetniji basket i pobijedivši ekipu Regulatora. U borbi za treće mjesto ekipa Veterana pobijedila je Blue Miracle 96.
U natjecanju u tricama i u zakucavanju u obje discipline slavio je Nikola Bergam iz Černobla.

 

 Šport

Hrvatska - Engleska 2:4

Metković, 22.6.2004. - Hrvatska ne ide dalje, ali samo na EP u Portugalu. Cijelu zemlju tresla je nogometna groznica za koju se, realno, znalo da neće potrajati do kraja natjecanja. Čudo sa Francuskom je ipak samo čudo. Nismo dobili Švicarce i kod Engleza, ipak, nismo imali što tražiti. Ostaje nam utjeha da s nama tuguju i Škoti (ali ne zbog nas).
Ni Metković nije bio pošteđen nogometne histerije, pa su tako mnogi vlasnici kafića investirali u digitalne projektore kako bi privukli što više gostiju. Dobro je da će projektori ostati, što će ih prisiliti da počnu koketirati sa računalom. Informatizacija narodu!
P.S. Nedavni slučaj „Severina reality show“ zaslužuje „Nagradu za promicanje informatizacije“. Mnogi su, jednostavno, bili prisiljeni prvi put uhvatiti se u koštac sa mrskim neprijateljima kao što su miš, tipkovnica, Windows Media Player, pa odgovarajući CODEC…

 

 Kultura

Mađarski glazbari u Metkoviću

Metković, 19.6.2004. - Sinoć je na ljetnoj pozornici metkovskoga kazališta održan koncert Omladinskog puhačkog orkestra iz mađarskoga grada Makó. Oko sedamdeset mladih glazbara, među kojima najmlađi imaju tek desetak godina, predstavili su se domaćoj publici koračnicama, skladbom Fantom u operi, nezaobilaznim Čardašem i drugim djelima koje je s njima pripremio voditelj József Csikota. Mladi Mađari će u sklopu gostovanja u Metkoviću održati koncerte u Imotskome i Dubrovniku.
Domaćin, metkovska glazba „Klement Visković“, je ovih dana na 18. natjecanju hrvatskih puhačkih orkestara, koje je održano u Novom Vinodolskom, osvojila Zlatnu plaketu u B kategoriji. Svakako je to uspjeh mladih Metkovaca i njihovoga voditelja prof. Zvonka Kneževića, te garancija da će Gradska glazba, koja za dvije godine slavi 120 godina postojanja, nastaviti svoje uspješno djelovanje.

 

 Obrazovanje

Adio školo!

Metković, 19.6.2004. - Jučer je u Hrvatskoj završila nastava u osnovnim i srednjim školama. Odahnuli su učenici, roditelji, ali i njihovi nastavnici. Nadamo se da će program rasterećenja koji je pokrenuo ministar Primorac ugledati svjetlo dana, jer smo svi svjesni kako se godinama gradivo nekritički gomila, svi to vide, a nitko ništa nije učinio.
Zadnji dan škole metkovski su osnovci obilježili na njima svojstven način. Naročito su se veselili osmaši pred kojima je prva dilema u životu. Kamo dalje. Ostati u Metkoviću i nastaviti školovanje u jednom od programa koje nude Gimnazija i Srednja škola, ili otići izvan Metkovića. Istina, danas te dileme nije bilo, važno je da su završili jedno poglavlje, pa su obučeni u odjeću sa jasnom identifikacijom razreda kojem su pripadali, pjevajući đirali gradom. Na našoj slici su učenice koje su zajedno prošle svih osam godina školovanja – od prvoga be do osmoga a.

 

 Vjerski život

Tijelovo

Metković, 11.6.2004. - Sinoć je u metkovskoj Župi sv. Ilije održana tradicionalna procesija u kojoj je nekoliko tisuća građana prošlo uskim uličicama staroga dijela Metkovića.

 Rukomet

Zagrebu Kup HRS-a

Metković, 9.6.2004. - Ovogodišnji pobjednici rukometnog Kupa Hrvatske su igrači RK Zagreb koji su u finalu, na metkovskom parketu, RK Metković nadvisili za osam golova. Iako su se domaći u nekoliko navrata približavali na gol-dva, nedostajalo im je koncentracije za poravnanje nakon kojega bi možda dobili dodatni motiv za vodstvo. Pri kraju, trener Obrvan dao je priliku mlađima, pa je konačni rezultat bio visokih 34:26 za Zagrepčane. Kod Zagrebaša istaknuli su se Vuković i Šprem, a kod domaćina Kaleb i Čupić. Metkovcima su nedostajali golovi Ivána Balića koji je postigao samo jedan zgoditak. Ovako je, ipak, RK Metković rukometnu sezonu uspješno završio osvajanjem drugoga mjesta u Prvenstvu i u Kupu.
U borbi za treće mjesto RK Medvešćak svladao je na penale riječki RK Zamet sa 30:29.

 

 Obrazovanje

Završni koncert Glazbene škole

Metković, 9.6.2004. - Jučer su učenici Osnovne glazbene škole iz Metkovića nastupili na tradicionalnom koncertu kojim se obilježava kraj školske godine. Nastupilo je 22 učenika od prvog do šestog razreda koji su se predstavili kompozicijama pisanim za glasovir, trubu, klarinet i saksofon. Nakon njih nastupio je dječji pjevački zbor sa tri pjesme. Ugodnu večer završio je Puhački orkestar Glazbene škole čijih je dvadesetak članova podiglo auditorij na noge, pa su Riovu 'Tequilu' morali odsvirati još jednom na bis. Program su pripremili nastavnici Slađana Knežević, Andrijana Kiridžija, Dragan Gutić i Javorko Popović zajedno sa voditeljem škole Zvonkom Kneževićem.

 

 Rukomet

Dva dana rukometa u Metkoviću

Metković, 8.6.2004. - Danas u Metkoviću započinje završnica Hrvatskog rukometnog kupa za muške. Na raspredu su sljedeće utakmice:
RK Metković - RK Zamet u 18:30 i
RK Zageb - RK Medvešćak Infosistem u 20:30.
Sutra (srijeda) u 14 sati igrat će se utakmica za treće mjesto, dok će pobjednik biti odlučen u utakmici koja započinje u 16:15. Sve utakmice igraju se u Gradskoj dvorani u Metkoviću.

 

 Šport

3 na 3

Metković, 8.6.2004. - Od subote, 12. lipnja započinje natjecanje u street basketu kojega organizira prodavaonica Intersport iz TC Mercator u Metkoviću. Utakmice će se igrati na platou ispred TC Mercator s početkom u 17 sati. Zainteresirane ekipe mogu se prijaviti u prodavaonici Intersport do 9. lipnja.

 

 Internet

Otvoren fotonatječaj
Metković, 6.6.2004. - Natječaj za najbolju fotografiju Metkovića i okolice otvoren ja na našim stranicama. Prva (i jedina) nagrada je televizor Quadro koji može poslužiti kao drugi televizor u kući, a sponzorski ga dodjeljuje 'Melody' , specijalizirana trgovina iz Metkovića. Smatrate li da ste svojim 'digitalcem' zabilježili kakav interesantan motiv kliknite na link na desnoj strani naše početne stranice.

 

 Internet

Otkud nam @

Metković, 6.6.2004. - Ludo A, majmunov rep, savijača, mala patka, crv, svinjsko uho… Tako su se razni jezici uhvatili u koštac sa 'novim' simbolom koji se susreće na svakome koraku. Naravno, radi se o znaku @, sastavnome dijelu svake e-mail adrese.

 Vjerski život

Posvećenje crkve u Kleku

Metković, 5.6.2004. - Jučer je u turističkom mjestu Klek posvećena crkva Sv. Petra i Pavla u župi Sv. Stjepana Prvomučenika Slivno Ravno. Crkvu, koja je izgrađena na temeljima negdašnje kapelice, posvetio je Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

 Kultura

Makovci opet na pozornici

Metković, 3.6.2004. - Nakon duže stanke metkovska amaterska skupina MAK opet se našla na domaćim daskama uprizorivši Queneauove 'Stilske vježbe' u režiji Zorana Pokupca. Kroz dvadesetak varijacija na temu domaći glumci nosili su se s više ili manje uspjeha, prikazujući razne načine na koji različiti tipovi prepričavaju isti banalan događaj.

 

 Obrazovanje

Doviđenja vrtiću - dobar dan školo!

Metković, 3.6.2004. - Tradicionalna priredba metkovskih vrtićana predškolske dobi i ove je godine napunila veliku dvoranu Gradskog kazališta. Oko osamdesetero djece iz svih gradskih vrtića oprostilo se od svojih teta i prikazalo roditeljima, bakama i djedovima kako više i nisu baš tako mali. Na žalost, to je i (preran) rastanak s bezbrižnim djetinjstvom jer na jesen ih već čeka obvezno gradivo, ocjene…

 

 

Vijesti iz 6. 2004.
ukupno 16

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01