-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Politika

Metkovski SDP i HNS zajedno na izbore

Metković, 30.11.2012. - Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP), Gradska organizacija Metković i Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS), Podružnica Metković donijeli su na nedavnom sastanku Sporazum o koalicijskoj suradnji i zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Metkoviću.

 Poziv

Priključite se 'Domagojevim gusarima'

Metković, 30.11.2012. - Udruga lađara Domagojevi gusari poziva sve zainteresirane iz Vida i okolnih mjesta koji se žele priključiti Udruzi i vježbati pod stručnim nadzorom da dođu na sastanak koji će se u subotu, 1. prosinca u 16 sati održati u teretani pokraj crkve.

 

 Povijest

Jugoslavija - država za jedno stoljeće

Metković, 29.11.2012. - Dvadeset devetoga jedanaestoga mnogi će se sjetiti po dvodnevnome prazniku, a ako bi pao u zgodno vrijeme moglo se uhvatiti i četiri-pet dana, idealno za riješiti se jednoga ili više kućnih ljubimaca što su roktali iza kuće, ako ne vlastite onda iza puničine u predgrađu. Istina, dogodilo bi se i vrijeme kao današnje pa je gudinima život produžavan do prve bure.

 Šport

Male rukometašice igrale u Šibeniku

Metković, 29.11.2012. - Najmlađe rukometašice ŽRK Metković bile su na turniru u Šibeniku, otkuda su se vratile s medaljama. Istina, onima za sudjelovanje na turniru, ali svakako poticajnima za daljnji rad pa rezultat i nije važan. Djevojčicama i njihovoj trenerici Nataši Ćopić želimo da Metković uskoro postane poznat i kao grad ženskoga rukometa.

 

 Rad udruga

Izrada veselih straničnika za knjige

Metković, 29.11.2012. - U Dnevnom boravku Metković je povodom Mjeseca hrvatske knjige te Godine aktivnog starenja upriličena zajednička radionica korisnika Programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama i mlađih članova Gradske knjižnice Metković.

 Obrazovanje

U štrajku velika većina članova sindikata

Metković, 29.11.2012. - Današnjem štrajku prosvjetara pridružili su se i učitelji te dio nenastavnog osoblja četiriju metkovskih škola. Od ukupno 327 zaposlenih u tim školama, u štrajku je oko 180 djelatnika ili 55%.

 Akcija

Čestitajmo kao nekad

Metković, 28.11.2012. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići pokreće humanitarnu prodaju čestitaka pod nazivom Čestitajmo kao nekad, čime poziva građane da se vrate starome načinu čestitanja nastupajućih blagdana. Kupnjom ručno izrađene čestitke pomažete rad Udruge i djeci s teškoćama u razvoju.

 

 Obrazovanje

Radionica za osmaše 'Duhansko zlo'

Metković, 28.11.2012. - Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenoga do 15. prosinca), nedavno je u OŠ Stjepana Radića UdrugaĆakula kroz život iz Splita koji su za učenike osmih razreda održali parlaonicu na temuOdrastanje bez ovisnosti – edukacijom do neovisnost, s posebnim naglaskom na ovisnost o pušenju.

 Glazba

DJ Pop objavio treći single/video

Metković, 28.11.2012. - Nakon singlova Robin Hood i Da sam Luka Modrić, DJ Pop objavio je i treću pjesmu pod nazivom Salonski igrači. Sva tri naslova su s nadolazećeg virtualnog mini albuma Moj obračun s njima . Kao i do sada autor glazbe, teksta, aranžmana i videa je sam DJ Pop, tj. Metkovac Jurica Popović.

 

 Šport

Pet medalja 'Knezu Domagoju'

Metković, 28.11.2012. - U Splitu je 25. studenoga održano Prvenstvo Dalmacije u karateu za kadete i juniore. Karate klub Knez Domagoj iz Metkovića nastupio je sa šest natjecatelja, te ukupno osvojio pet medalja.

 Seminar

Veliko zanimanje za fiskalizaciju

Metković, 28.11.2012. - U Gradskoj vijećnici u Metkoviću održan je seminar o primjeni Zakona o fiskalizaciji koji se djelomično počinje primjenjivati od 1. siječnja 2013. U prepunoj dvorani predavanje su održali zaposlenici Porezne uprave, Područnog ureda iz Dubrovnika Ivo Grbić i Sanda Kapetanović.

 Vrijeme

Perislav nas uvodi u kišnu sezonu

Metković, 28.11.2012. - Prema pisanju Crometeo foruma ciklona Perislav donosi nam obilnije oborine, nadamo se ne i nevrijeme koje bi moglo prouzročiti štete, a prema dugoročnim prognozama to će biti uvod u duže kišno razdoblje koje bi, s kratkim razvedravanjima, moglo potrajati do Božića.

 

 Šport

Rezultatski mršav sportski vikend

Metković, 27.11.2012. - Pogledajte rezultate sportskih natjecanja metkovskih klubova koje je priredio Nikica Medak.

 Aktualno

Šuti, samo šuti…

Metković, 27.11.2012. - Javio nam se naš Radoslav Dodig koji je „naletio“ na jednu staru kartu što ju je pod nazivom Dalmazia Veneta 1784. izradio autor Giovanni Valle. Karta se čuva, našoj Vladi za informaciju, u Biblioteca Nazionale Marciana, Venezia.

 Komentar

Ležiš, a iđeš

Metković, 27.11.2012. - Prosječan Hrvat ne voli čitati. Ne mislim sada na klasike tipa Dostojevskoga ili kojega suvremena au(k)tora, nego općenito. Ako štogod i pročita, sve preko kartice teksta predstavlja mu napor. Skloniji je pasivnome slušanju i gledanju. Podsjeća me to na onaj vic kada su na temu reinkarnacije pitali Crnogorca koja bi životinja htio biti kada se ponovno rodi. – Zmija. – ?! – Ležiš, a iđeš.

 Obrazovanje

Gimnazijalci izdali novine na njemačkome

Metković, 26.11.2012. - Učenici Gimnazije Metković nedavno su pod mentorstvom svojih profesorica njemačkoga jezika Svjetlane Bebić i Ane Bebić izdali novine na njemačkome jeziku. Kako ih zbog nedostatka novca nisu mogli tiskati poslali su ih na PASCH- novine, mrežne stranice Goethe-Instituta i tako ih učinili dostupnima širom svijeta.

 Gradske vijesti

Na Trgu uz glazbu i čaj

Metković, 26.11.2012. - Sinoć je na Trgu kralja Tomislava Udruga mladih Kolektiv još jednom organizirala druženje uz glazbu i vruć čaj. Nažalost, tim nekada središnjem mjestom okupljanja danas prolazi malo građana, većinom u žurbi. Možda ovakve i slične akcije, ipak, jednoga dana Trgu vrate barem dio nekadašnjega značaja.

 

 Predavanje

Depresija i alkohol

Metković, 26.11.2012. - U organizaciji Udruge veterana IV. gardijske brigade – Split u petak navečer u Zgradi političkih stranaka prof. Anita Ćudina, dipl. soc., stručnjakinja za NLP i time line terapiju, održala je predavanje na temu Depresija kod žena i muškaraca te alkoholizam.

 Dolina Neretve

Studentska Noć Neretvana

Metković, 25.11.2012. - Prošle je srijede u organizaciji Udruge studenata doline Neretve u popularnom zagrebačkom klubuRoko održana prva Noć Neretvana u ovoj akademskoj godini.

 Domovinski rat

Veterani na suborčevu grobu u Stocu

Metković, 25.11.2012. - Veterani 4. gardijske brigade – Podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju ne zaboravljaju svoje poginule i preminule suborce.

 Rad udruga

Bistra voda 'Neretvanskih gusara'

Metković, 24.11.2012. - Sportom protiv ovisnosti geslo je Neformalne skupine mladih Neretvanski gusari koja svojim projektom Bistra voda promiče zdrav stil života. Sukladno tomu od 17. studenoga do 1. prosinca ta skupina prezentira borilačke vještine u zatvorenom i na otvorenom prostoru pod mentorstvom Mije Volarevića, majstora i nositelja crnoga pojasa četvrtoga dana.

 Komentar

Punom parom u prehrambenu ovisnost

Metković, 24.11.2012. - Nedavno je Ljubo Jurčić rekao, otprilike, ovo: „U Austriji krava pase tavu i daje mlijeko, i to se isplati. U Hrvatskoj krava pase travu i daje mlijeko, i to se ne isplati.“ Čini se da je Darko Mihajlović, koji je prije tri tjedna gostovao u Stankovićevoj Nedjeljom u 2 bio u pravu, unatoč kasnijem skandalu oko njegovih doktorata itd. Hrvatska je mala zemlja velikih čuda!

 Gradske vijesti

Smijeh iz školskih klupa

Metković, 24.11.2012. - Kazalište Smjehotići jučer je u metkovskom Gradskom kulturnom središtu za učenike viših razreda OŠ Stjepana Radića izvelo predstavu Smijeh iz školskih klupa.

 Gradske vijesti

Ana Rucner s obitelji u Ornitološkoj zbirci

Metković, 23.11.2012. - Jučer je poznata violončelistica Ana Rucner u pratnji supruga Vlade Kalembera i sina Darijana posjetila Ornitološku zbirku (budući Prirodoslovni muzej). Kako je Ana unuka Dragutina Rucnera koji je utemeljio spomenutu Zbirku, želja joj je bila sinu i suprugu pokazati što je njen djed svojedobno radio u Metkoviću.

 Gradske vijesti

Obiteljska izložba u GKS-u

Metković, 23.11.2012. - U Galeriji GKS-a Metković u tijeku je skupna izložba slika troje suvremenih hrvatskih slikara, Zite Rončević Švaljek, Josipa Švaljeka te Igora Rončevića. Izložbu je organizirao Ogranak Matice hrvatske Metković, a može se pogledati do 10. prosinca.

 Šport

Sportski vikend

Metković, 23.11.2012. - Tko igra doma, a tko će u goste? Pregled natjecanja metkovskih sportaša u narednom vikendu pripremio je Nikica Medak.

 Zanimljivosti

Što nam imena pripovijedaju?

Metković, 23.11.2012. - U emisiji Prvoga programa Hrvatskoga radija Imena pripovijedaju nedavno je dr. Domagoj Vidović govorio o imenu Juraj te o njegovim inačicama na hrvatskim i okolnim prostorima, a danas u Hrvatskom slovu piše kako nositelji imena Ivan i Jovan kroz povijest nisu nužno bili katolik i pravoslavac.

 

 Šport

Osam kola – osam pobjeda

Metković, 22.11.2012. - Nakon osam kola Malonogometne lige UMA Metković 2012/13. maksimalan učinak i dalje ima momčad Graničar mladi. Do smjene je došlo na drugome mjestu na koje je izbila momčad Sv. Roko Podrjnica. Ostvarili su to pobjedom nad izravnim takmacom MNK Vid, koji je sada treći, ali s utakmicom manje. Klikom na gornju tablicu pogledajte rezultate 8. kola, a sve o ovosezonskome natjecanju pratite na službenim stranicama lige.

 

 Komentar

Alo, Savo, ovdje Zoran

Metković, 21.11.2012. - Za nama su dani triju presuda koje bi sigurno trebale utjecati na bolju budućnost Hrvatske, ne zbog toga što se odlučivalo o sudbini četvorice važnih ljudi, nego zbog toga što su zapuhali neki novi vjetrovi i nad hrvatskim društvom načeli tmaste oblake svih izvora i oblika.

 Seminar

Sve o fiskalizaciji

Metković, 21.11.2012. - Iz Udruge obrtnika Metković obavještavaju da će u Metkoviću u Zgradi političkih stranaka 26. studenoga (ponedjeljak) s početkom u 13 sati održati seminar na temu Fiskalizacija.

 Predavanje

Depresija i alkoholizam

Metković, 21.11.2012. - Udruga veterana IV. gardijske brigade – Split poziva vas u petak, 23. studenoga na predavanje na temu Depresija kod žena i muškaraca te alkoholizam. Predavač će biti prof. Anita Ćudina, dipl. soc., stručnjakinja za NLP i time line terapiju. Predavanje u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću počinje u 18,30.

 

 Turizam

Izaslanstvo Metkovića i Ploča u Italiji

Metković, 21.11.2012. - Na poziv Grada Ortone, Provincije Chieti i ATS „Culto e cultura in Abruzzo“ u Italiji je od 7. do 9. studenoga boravilo Izaslanstvo gradova Metkovića i Ploča koje su sačinjavali pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića Mojimir Vladimir, zamjenik gradonačelnika Grada Ploča Goran Kovač i pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Ploče Svemir Zekulić.

 Gradske vijesti

Sjednica Gradskoga vijeća

Metković, 20.11.2012. - Na danas održanoj 26. sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića vijećnici su jednoglasno prihvatili Prijedlog Odluke o komunalnom doprinosu kojim su u prvom redu utvrđeni prikladni popusti čijom primjenom se značajno smanjuje komunalni doprinos, ponajprije pri legalizaciji stambenih objekata na području grada.

 Izložba

Skupna izložba slika u GKS-u

Metković, 20.11.2012. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković sutra će i Galeriji GKS-a biti otvorena skupna izložba slika Zite Rončević Švaljek, Josipa Švaljeka i Igora Rončevića. Otvaranje izložbe je u 18 sati.

 

 Domovinski rat

Neretvani se poklonili žrtvama Škabrnje

Metković, 20.11.2012. - Pedesetak članova Udruge veterana IV. gbr. – Podružnice DNŽ te Udruge lađara Neretve prekjučer se otišlo u Škabrnju pokloniti žrtvama koje su u tome pitomome ravnokotarskom selu 18. studenoga 1991. pale od zločinačke ruke. Samo toga dana u Škabrnji je pobijeno 48 civila i 15 branitelja, a do oslobađanja sela u akciji Oluja broj poginulih se popeo na 86.

 In memoriam

Spomen na Metkovce strijeljane 1944.

Metković, 19.11.2012. - U dane kada se svi sjećamo žrtava Vukovare i Škabrnje pada i obljetnica strijeljanja hrvatskih domoljuba na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka. U spomen na njih na Groblju je služena misa zadušnica koju je pred rodbinom strijeljanih, predstavnicima Grada Metkovića i ostalim građanima održao župnik fra Petar Gulić.

 Jezik

Svugdje treba imati „svoga čovjeka“

Metković, 19.11.2012. - Na nedavno održanom Interliberu predstavljen je novi Školski rječnik hrvatskoga jezika. Radi se o zajedničkome projektu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i nakladnika Školske knjige. Nama je on zanimljiv po tome što se prvi put u sličnoj literaturi za Metković javljaju isključivo etnici i ktetici Mȅtkovac/Mȅtkōvka i mȅtkovskī.

 Domovinski rat

Svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

Metković, 18.11.2012. - Tradicionalnim prigodnim programom i paljenjem svijeća u Gradskome parku večeras su se Metkovke i Metkovci još jednom sjetili žrtava Vukovara i Škabrnje.

 Obrazovanje

Obilježen Međunarodni dan tolerancije

Metković, 18.11.2012. - Prigodnim programom učenici i djelatnici OŠ Stjepana Radića obilježili su Međunarodni dan tolerancije koji se obilježava 16. studenoga, a dio programa posvetili su i sjećanju na žrtvu Vukovara i 21. obljetnicu njegovoga stradanja.

 Komentar

Lako je poslije bitke biti general

Metković, 17.11.2012. - Sada su odjednom svima usta puna Domovinskoga rata, njegove pravednosti i svega onoga što je većina nas stalno znala ili osjećala, a manjina, moćna i medijski utjecajna, od njega je okretala glavu kao od neželjena djeteta.

 Tribina

Kako se boriti s ovisnošću?

Metković, 17.11.2012. - Neformalna skupina mladih Neretvanski gusari je u sklopu projekta Bistra voda, što ga financijski podupire Europski program Mladi na djelu u podakciji Inicijativa mladih, jučer u pastoralnom centru Otac Ante Gabrić upriličila dvije zanimljive tribine koje su tematski vrlo bliske mladima.

 Domovinski rat

Započelo paljenje svijeća u počast žrtvama

Metković, 17.11.2012. - Večer uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u Metkoviću je na više mjesta na javnim prostorima započelo paljenje svijeća.

 Gradske vijesti

Metkovci se u veselju okupili na Trgu

Metković, 16.11.2012. - Večeras se na Trgu kralja Tomislava okupilo preko tisuću građana Metkovića i okolnih mjesta kako bi u veselju obilježili oslobađajući presudu generalima Gotovini i Markaču. Poziv na Trg građanima je uputila Udruga Narenta, koja je i organizirala prigodan program te pronašla sponzora za besplatno piće. Evo što smo mi zabilježili.

 Obavijest

Druženje studenata doline Neretve

Metković, 16.11.2012. - Prošle godine osnovana Udruga studenata doline Neretve već je provela nekolika akcija, a u ovoj akademskoj godini planiraju i nove. Upravo su nas izvijestili da 21. studenoga u noćnom klubu Roko u Zagrebu organiziraju prvu Noć Neretvana.

 

 Zanimljivosti

Zgrađanska nostalgija

Metković, 16.11.2012. - Na YouTubeu pojavio se još jedan amaterski glazbeni uradak, ovaj put autora Ive Nuića, čovjeka koji se već godina po bijelome svijetu bavi naftom. Pjesma govori o odrastanju u prvom metkovskom „zgrađanskom“ naselju formiranom oko legendarne Bombardele.

 

 Promet

Dani tehničke ispravnosti

Metković, 16.11.2012. - Iz PP Metković obavještavaju građane da će se od 19. do 24. studenoga provoditi Preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti.

 Predstavljanje knjige

Don Hihot u knjižnici

Metković, 15.11.2012. - Sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković upriličen književni susret najmlađih članova knjižnice s književnicom Lanom Bitenc koje im je na zanimljiv način predstavila svoju zbirku igrokaza Kutak za lutak.

 Izložba

Ključe izlaže u GKS-u

Metković, 15.11.2012. - U organizaciji Gradskog kulturnog središta Metković u utorak je u galerijskom prostoru GKS-a otvorena izložba slika Preobražaji opuzenskog slikara i pjesnika Velimira Ključe, u okviru koje su predstavljene i dvije knjige istoga autora. Riječ je o zbirci pjesama Ptica u krletki te zbirci dramskih tekstova naziva Drame.

 Akcija

Mjerenje šećera i tlaka

Metković, 14.11.2012. - Povodom današnjega Svjetskoga dana šećerne bolesti Udruga dijabetičara Grada Metkovića, u suradnji s liječnicima i medicinskim sestrama, organizirala je mjerenje šećera u krvi i krvnoga tlaka. Akciji se odazvala oko 300 građana od kojih su njih petero saznali da imaju povišene vrijednosti šećera pa im je savjetovana liječnička kontrola.

 

 Gradske vijesti

Najstarija korisnica Dnevnoga boravka

Metković, 14.11.2012. - U Dnevnome boravku Metković nedavno su se okupili njegovi korisnici kako bi proslavili 90. rođendan Baldine Levantin, najstarije korisnice koja redovito sudjeluje na aktivnostima Dnevnoga boravka. Dočekali su je s cvijećem, a uz čestitke i pjesmu potekla je i koja suza. Dirnuta pažnjom i lijepom gestom svih okupljenih slavljenica im je zahvalila i poželjela da ovakva zajednička druženja još dugo traju.

 

 Folklor

Susret lijeričara i zdravičara DNŽ

Metković, 14.11.2012. - 13. susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije održat će se 16. studenoga (petak) s početkom u 18 sati u dubrovačkom Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju.

 Predavanje

Glazba kao mistična umjetnost

Metković, 14.11.2012. - Pod okriljem Kulturnog foruma zagrebački Metkovac Jurica Popović održao je predavanje u zagrebačkom hotelu Dubrovnik na temu Glazba kao mistična umjetnost. Tedavanje možete pogledati i poslušati na YouTubeu.

 

 Zdravlje

Prevencija i rano otkrivanje dijabetesa

Metković, 13.11.2012. - Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 14. studenoga, sutra će Udruga dijabetičara Grada Metkovića u suradnji s liječnicima i medicinskim sestrama organizirati Dan prevencije i ranog otkrivanja dijabetesa. Mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka započet će u 8,30 preko puta Pošte.

 

 Šport

'Graničar mladi' s maksimalnim učinkom

Metković, 13.11.2012. - Nakon što je odigrano 7. kolo Malonogometne lige UMA Metković na vrhu se još više učvrstila momčad Graničar mladi koja je sa 2:0 pobijedila Stablinu. Najviši rezultat ostvario je Podkraj koji je sa 5:1 svladao Prijatelja i tako se na tablici približio sredini.

 

 Komentar

Granični prijelaz na izlazu i ulazu u Neum?!

Metković, 12.11.2012. - Kako prenosi tportal.hr Vlada se 'žustro' bacila na posao u namjeri da riješi 10 žurnih zadaća koje joj je dala Europska komisija, ako namjerava zemlju do 1. srpnja iduće godine uvesti u Europsku uniju. U vijesti nam je za oko zapao jedan „detaljčić“.

 Zdravlje

Samo vi prekomjerno jedite, mi smo zato tu

Metković, 12.11.2012. - Na nekim našim portalima pojavila se spasonosna vijest za one kojima se ne da pomaknuti s mjesta. Ništa novo u nizu reklamiranja spasonosnih pripravaka. I još k tome potpuno prirodnih. Ne možemo se pri tome ne sjetiti onoga lika koji je gostovao u svakom boljem kaubojcu i s kakva povišena mjesta svekolikome pučanstvu reklamirao svoju čarobnu vodicu.

 Zanimljivosti

Darivanje krvi završilo u Crnoj kronici

Metković, 12.11.2012. - Humana gesta policajaca PU dubrovačko-neretvanske koji su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi završila je na jednome našem portalu u rubrici Crna kronika. Nije zločesto, jer tko radi – taj i griješi. Neradnik nikada neće pogriješiti.

 

 Domovinski rat

Obilježena 21. obljetnica 116. brigade HV

Metković, 12.11.2012. - Jučer je obilježena 21. obljetnice ustroja 116. brigade Hrvatske vojske koja je dala veliki doprinos oslobađanju hrvatskog juga od okupatora.

 Mediji

Nisu ugrožene samo vode

Metković, 11.11.2012. - Ne postoji nijedna država članica koja nije učinila korak unatrag u pogledu medijskih sloboda, rekao je Olivier Basille, glavni tajnik pariških Reportera bez granica (RSF) na saslušanju u Europskom parlamentu.

 

 Komentar

Urbano druženje uz čaj

Metković, 11.11.2012. - Iako je, najvjerojatnije, zamisao organizatora bila drukčija, sve se svelo gotovo na ulični perfomans, za što u našemu gradu baš nema previše sluha, kao i za još puno čega.

 Ekologija

Europskim rijekama prijeti nestašica vode

Metković, 11.11.2012. - Najrašireniji pritisak na vode u EU-u je modifikacija kroz izgradnju brana, hidroelektrana ili drenaža za poljoprivredu, a drugi najveći problem je prekomjerno crpljenje – donosi HRT.

 

 Šport

Neretvanski gusari uspješni na regati

Metković, 11.11.2012. - Jučer je na Neretvi u Metkoviću uspješno održana XXIV. neretvanska regata na kojoj je nastupilo devet dalmatinskih veslačkih klubova. Uspješan je bio i domaći VK Neretvanski gusar koji se u ukupnom poretku našao točno u zlatnoj sredini, a u kategoriji seniori bio je najbolji.

 Predstavljanje knjige

Svjedočenje istine o silovanjima

Metković, 10.11.2012. - U organizaciji Franjevačke mladeži župe Sv. Ilije sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković predstavljena knjiga skupine autora „Sunčica/Sunny“, čiji je izdavač Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora. Riječ je o knjizi u dvojezičnom hrvatsko-engleskome izdanju koja je nastala na osnovu iskaza žena iz Slavonije, posebice iz Vukovara, koje su tijekom devedesetih godina zatvarane i zlostavljane u srpskim koncentracijskim logorima.

 Šport

Započela veslačka regata na Neretvi

Metković, 10.11.2012. - Jutros u devet sati započele su utrke na XXIV. neretvanskoj regati. Prema planu, utrke traju do 12,30, nakon čega će se podijeliti medalje i pehari. Među devet dalmatinskih veslačkih klubova nastupaju i domaći veslači iz VK Neretvanski gusar pa ih dođite bodriti uz Neretvu.

 

 Obavijest

Znanjem u novi život

Metković, 9.11.2012. - Iz Doma zdravlja Metković dobili smo obavijest da će se tijekom slijedećeg tjedna, od 12. do 16. studenoga, održati tečaj za trudnice. Tečaj će se održati na drugom katu Doma zdravlja u novim prostorijama kod rodilišta.

 Obavijest

Pojačan nadzor prometnica

Metković, 9.11.2012. - Iz Policijske postaje Metković obavještavaju da od danas do 11. studenoga provode akciju „Dani Martinja“, tijekom koje će na prometnicama obavljati pojačane policijske kontrole.

 Šport

Sutra regata na Neretvi

Metković, 9.11.2012. - XXIV. neretvanska regata, koja se trebala održati 27. listopada, održat će se sutra s početkom u 8 sati na stazi na Neretvi. Regata se održava kao mini-kup regata Veslačkog saveza Dalmacije. Start je kraj autobusnog kolodvora, cilj je na Velikoj rivi. Nastupa devet dalmatinskih klubova: HVK „Gusar“ Split, VK “Mornar“ Split, VK “Krka“ Šibenik, VK “Jelsa“ Jelsa, VK “Biokovo“ Makarska, VK “Ošjak“ Vela Luka , VK “Neptun“ Dubrovnik, HVK “Marina Kaštela“ Kaštel Kambelovac i VK “Neretvanski gusar“ Metković.

 

 Domovinski rat

Obilježit će se 21. obljetnica 116. br. HV

Metković, 9.11.2012. - U nedjelju, 11. studenoga obilježit će se 21. obljetnica ustroja 116. brigade HV-a u Metkoviću. Na gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka u 9,30 bit će polaganje vijenaca pred središnji križ, a u 10, 30 u crkvi sv. Nikole Biskupa služit će se misa zadušnica za poginule pripadnike te brigade.

 Zdravstvo

Pohrana matičnih stanica i u Metkoviću

Metković, 8.11.2012. - U Domu zdravlja Metković jučer je održana edukacija kojom je osoblje u rodilištu osposobljeno za uzimanje i pohranjivanje matičnih stanica iz pupkovine. Na taj način trudnice više neće morati ići u druga rodilišta kako bi pohranili matične stanice iz pupkovine jer već od sutra, 9. studenoga to mogu obaviti u rodilištu Doma zdravlja Metković.

 Lov i ribolov

Osposobljavanje lovaca

Metković, 8.11.2012. - Hrvatski lovački savez i Lovački savez DNŽ oglašavaju upis u program za osposobljavanje lovaca koji će se održati u Metkoviću. Za više informacija kliknite na gornji plakat.

 

 Obavijest

Upis na karate

Metković, 8.11.2012. - Metkovski Karate klub Knez Domagoj objavljuje upis novih članova starijih od 18 godina. Muškarci se mogu javiti na 098 940 97 58, a žene na broj 095 515 6225. Termini za muškarce su ponedjeljkom i četvrtkom, a za žene srijedom i subotom.

 

 Iz tiska

Djeca sve lošije pišu i čitaju

Metković, 7.11.2012. - Imamo jako mnogo djece s teškoćama u učenju i tu nije samo stvar u koncentraciji. Problem je što danas roditelji jako malo rade s djecom. Nije bitno djetetu kupiti nove tenisice, bitno je sjesti, razgovarati s njim i pomoći mu pri učenju – piše Glas Slavonije.

 

 Radionica

Završena radionica, slijedi izložba

Metković, 7.11.2012. - U Vidu je završena Kiparska radionica Narona 2012 koja se ove godine na prostoru Arheološkog muzeja Narona i uz rijeku Norin održavala na temu „Voda – nositeljica života doline Neretve, mjesta susreta rijeke i mora“.

 Obljetnice

Okupili se nakon 45 od maturiranja

Metković, 7.11.2012. - Bivši učenici 10. naraštaja Gimnazije Metković okupili su se kako bi proslavili 45. obljetnicu maturiranja i još jednom se prisjetili daleke 1967. kada su se našli pred izborom životnoga puta.

 Projekti

Bistra voda

Metković, 5.11.2012. - Neformalna skupina mladih Neretvanski gusari u velikim je završnim pripremama za provedbu programa Projekta Bistra voda što se realizira zahvaljujući financijskoj potpori Europskog programa Mladi na djelu.

 Gradske vijesti

Umjetnost iz otpadnog materijala

Metković, 5.11.2012. - Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Metković organizirala je likovnu radionicu koju su vodile akademska kiparica Vesna Vuga - Sušac i akademska slikarica Dragana Nujić-Vučković.

 Lov i ribolov

Održan IPO za ptičare

Metković, 5.11.2012. - U organizaciji Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije u lovištu LD Liska iz Metkovića, na području Vrbovaca, nedavno je održan IPO ili ispit prirođenih osobinama za ptičare. Tijekom ispita ocjenjivao se izgled, nakon čega su psi polagali radno umijeće.

 Šport

Rezultati sa sportskih natjecanja

Metković, 5.11.2012. - Evo pregleda rezultata metkovskih sportaša s natjecanja prošloga vikenda što ih je pripremio Nikica Medak:

 Folklor

Nastup KUD-a Metković u HNK

Metković, 5.11.2012. - KUD Metković je 28. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu nastupio u programu pod nazivom 2. Razglednica Hrvatskog sabora kulture.

 Televizija

Mala zemlja velikih s*anja

Metković, 4.11.2012. - Gostovanje Darka Mihajlovića, čovjeka s četiri doktorata, vukovarskoga branitelja i još štošta, u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva izazvalo je iznimno veliko medijsko zanimanje. Mihajlović je za Hrvatsku rekao da je „mala zemlja velikih čuda“ i „zemlja u kojoj vlada savršeno organizirani nered“, a vjerojatno je misli reći „mala zemlja velikih sranja“, no htio je na Nacionalki ostati pristojan.

 

 Dobra vijest

Iz jame na Dragoviji spašen pas

Metković, 4.11.2012. - Trojica članova HGSS-a, stanice Dubrovnik, prekjučer su spasili ženku njemačkoga ovčara koja je upala (ili bila bačena?!) u jednu jamu na Dragoviji.

 Tradicija

Obilježeni Svi sveti i Dan mrtvih

Metković, 3.11.2012. - Metkovci su tijekom nekoliko proteklih dana pohodili grobove svojih najdražih kako bi ih okitili i na njima zapalili svijeće. Već tradicionalno jučer, na Mrtvi dan, na Gradskom groblju Sv. Ivana Nepomuka služena je misa zadušnica za preminule župljane župe Sv. Ilije Proroka, a dan ranije za preminule iz župe Sv. Nikole Biskupa.

 

 Iz tiska

Što je tu sporno?

Metković, 2.11.2012. - Jedna od „vijesti dana“ je Pravilnik o načinu provjere znanja kandidata za hrvatsko državljanstvo što ga je objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. Od 15 postavljenih pitanja za dobivanje državljanstva moraju točno odgovoriti na njih deset. Stvar je puno lakša ako se zna da pitanja nema beskonačno puno. Samo to. I, što je tu sporno. Da, kojim slučajem, jako, jako želim postati kineskim državljaninom i da mi daju da napamet naučim odgovore na potencijalnih sto pitanja siguran sam da bih uspio. Pa makar morao svladati njihovo zakučasto pismo.

 

 Komentar

Špagete bolonjeze, per favore

Metković, 2.11.2012. - Kada u Italiji zađete u kakvu trattoriju i, kao „znalac“, naručite špagete bolonjeze (spaghetti bolognese) vjerojatno će vas konobar, vlasnik ili njegova žena u čudu pogledati. Kada shvatite da nešto ne štima prevrnut ćete na milanese i naći se pred još začuđenijim domaćinom.

 Fotografija

Umjetnička instalacija u Vidu?!

Metković, 2.11.2012. - Živimo u vremenu u kojemu će uskoro i WC školjke isporučivati s ugrađenim fotoaparatom (mislite da neće biti zainteresiranih kupaca?), vremenu u kojem je fotografija postala nešto tako obično da joj se ni veseliti više ne znamo.

 Prirodne nepogode

Sandy, što li to učini?

Metković, 1.11.2012. - Dugo se nismo družili s bostonskim Velikim slikama. Ovaj put povod je Sandy koja je poharala dijelove američke istočne obale. Najdramatičnije slike potječu iz najsiromašnijih dijelova gdje je oluja ljudima odnijela njihove „kartonske“ kuće. Za „utjehu“, veću štetu pretrpjeli su oni bogatiji, ali oni će to puno lakše podnijeti. Ispod naslova su dvije fotografije, jedna iz Metkovića 2010., a druga iz New Yorka 2012.

 

 

Vijesti iz 11. 2012.
ukupno 86

Metkovski SDP i HNS zajedno na izbore

Priključite se 'Domagojevim gusarima'

Jugoslavija - država za jedno stoljeće

Male rukometašice igrale u Šibeniku

Izrada veselih straničnika za knjige

U štrajku velika većina članova sindikata

Čestitajmo kao nekad

Radionica za osmaše 'Duhansko zlo'

DJ Pop objavio treći single/video

Pet medalja 'Knezu Domagoju'

Veliko zanimanje za fiskalizaciju

Perislav nas uvodi u kišnu sezonu

Rezultatski mršav sportski vikend

Šuti, samo šuti…

Ležiš, a iđeš

Gimnazijalci izdali novine na njemačkome

Na Trgu uz glazbu i čaj

Depresija i alkohol

Studentska Noć Neretvana

Veterani na suborčevu grobu u Stocu

Bistra voda 'Neretvanskih gusara'

Punom parom u prehrambenu ovisnost

Smijeh iz školskih klupa

Ana Rucner s obitelji u Ornitološkoj zbirci

Obiteljska izložba u GKS-u

Sportski vikend

Što nam imena pripovijedaju?

Osam kola – osam pobjeda

Alo, Savo, ovdje Zoran

Sve o fiskalizaciji

Depresija i alkoholizam

Izaslanstvo Metkovića i Ploča u Italiji

Sjednica Gradskoga vijeća

Skupna izložba slika u GKS-u

Neretvani se poklonili žrtvama Škabrnje

Spomen na Metkovce strijeljane 1944.

Svugdje treba imati „svoga čovjeka“

Svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

Obilježen Međunarodni dan tolerancije

Lako je poslije bitke biti general

Kako se boriti s ovisnošću?

Započelo paljenje svijeća u počast žrtvama

Metkovci se u veselju okupili na Trgu

Druženje studenata doline Neretve

Zgrađanska nostalgija

Dani tehničke ispravnosti

Don Hihot u knjižnici

Ključe izlaže u GKS-u

Mjerenje šećera i tlaka

Najstarija korisnica Dnevnoga boravka

Susret lijeričara i zdravičara DNŽ

Glazba kao mistična umjetnost

Prevencija i rano otkrivanje dijabetesa

'Graničar mladi' s maksimalnim učinkom

Granični prijelaz na izlazu i ulazu u Neum?!

Samo vi prekomjerno jedite, mi smo zato tu

Darivanje krvi završilo u Crnoj kronici

Obilježena 21. obljetnica 116. brigade HV

Nisu ugrožene samo vode

Urbano druženje uz čaj

Europskim rijekama prijeti nestašica vode

Neretvanski gusari uspješni na regati

Svjedočenje istine o silovanjima

Započela veslačka regata na Neretvi

Znanjem u novi život

Pojačan nadzor prometnica

Sutra regata na Neretvi

Obilježit će se 21. obljetnica 116. br. HV

Pohrana matičnih stanica i u Metkoviću

Osposobljavanje lovaca

Upis na karate

Djeca sve lošije pišu i čitaju

Završena radionica, slijedi izložba

Okupili se nakon 45 od maturiranja

Bistra voda

Umjetnost iz otpadnog materijala

Održan IPO za ptičare

Rezultati sa sportskih natjecanja

Nastup KUD-a Metković u HNK

Mala zemlja velikih s*anja

Iz jame na Dragoviji spašen pas

Obilježeni Svi sveti i Dan mrtvih

Što je tu sporno?

Špagete bolonjeze, per favore

Umjetnička instalacija u Vidu?!

Sandy, što li to učini?

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01