-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 In memoriam

Sjećanje na poginule

Metković, 31.10.2007. - Večeras je u Gradskom kulturnom središtu obilježen 1. studenoga, Spomendan na poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu iz Metkovića. Nakon što se okupljenima obratio zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić, prigodan program izveo je Zbor mladih župe sv. Ilije i učenici Srednje škole Metković.

 

 Anketa

Ponovno ankete na www.metkovic.hr

Metković, 30.10.2007. - Od famoznog slučaja W.W. Metković HR nismo postavljali ankete na našu web stranicu. Na povratak ankete ponukali su nas e-mailovi nekolicine posjetitelja ovih stranica u kojima se tuže da su im stranice „preteške“, tj. da im se zbog spore Internet veze dugo učitavaju.

 Gradske vijesti

Uskoro sanacija odlagališta otpada

Metković, 30.10.2007. - Prijenosom prava nositelja investitorskih poslova za sanaciju odlagališta otpada Dubravica s grada Metkovića na Metković d.o.o. za komunalne djelatnosti stekli su se uvjeti za početak sanacije. Prijenos je bio potreban i stoga što Grad kao pravna osoba nije u sustavu PDV-a pa će se na ovaj način kroz sustav PDV-a Komunalnom poduzeću vratiti 18% od ukupne investicije vrijedne 15 milijuna kuna, a možda i više.

 Obrazovanje

Stiglo dizalo

Metković, 30.10.2007. - U metkovsku Osnovnu školu Don M. Pavlinovića jučer je stiglo dizalo koje će učenicima s tjelesnim invaliditetom omogućiti jednostavnije kretanje školom.

 Obrazovanje

Učimo se štedjeti

Metković, 30.10.2007. - Sutra, 31. listopada, slavi se Svjetski dan štednje. Povodom toga učenici 2. C razreda OŠ Stjepana Radića posjetili su OTP banku u Metkoviću gdje su naučili ponešto o štednji ponijevši sa sobom prigodne poklone.

 

 Gradske vijesti

Radionice tijekom Mjeseca hrvatske knjige

Metković, 29.10.2007. - Nalazimo se u Mjesecu hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) tijekom kojega se u Gradskoj knjižnici Metković održavaju radionice za djecu.

 Gradske vijesti

Kvar na vodovodnoj mreži

Metković, 28.10.2007. - Iz Komunalnog poduzeća dobili smo informaciju da će kvar na vodovodnoj mreži biti uklonjen do 22 sata, nakon čega će svi djelovi grada imati vodu.

 

 Iz Poglavarstva

Darovi za bebe

Metković, 26.10.2007. - Još 33 novorođene bebe na području grada Metkovića danas su dobile poklone u novcu i prigodnim darovima. Tako je u ovoj godini zadovoljen ukupno 131 zahtjev koji su podnijeli njihovi roditelji.

 Tradicija

Dani kruha

Metković, 26.10.2007. - Dani kruha „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“ danas su obilježeni i u OŠ Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću. Tom prigodom u školi je održan tzv. nastavni projektni dan u kojem su sudjelovali svi djelatnici škole, djeca i roditelji.

 Gradske vijesti

Proširenje ulice Ilije Bošnjaka

Metković, 24.10.2007. - Grad Metković izdvojio je 120.000 kn za otkup kuće obitelji Verić/Gabrić kako bi se proširio početak ulice Ilije Bošnjaka, na samom Platanu. Radovi na rušenju kuće su u tijeku pa je promet preusmjeren kroz ulicu Don Mihovila Pavlinovića.

 

 Internet

Internet anketama (ne)treba vjerovati

Metković, 24.10.2007. - Slučaj novinara Peratovića, koji je nedavno bio uhićen, i dalje proizvodi nove skandale. Današnji Jutarnji list donosi tekst o lažiranju ankete što je 19. listopada bila postavljena na njihovoj web stranici. Kako je odaziv na anketu bio bar dvostruko veći nego inače, iz Jutarnjeg su malo pregledali IP adrese glasača i ustanovili da je većina glasova došla sa jednoga servera.

 Akcija

Darovanje krvi

Metković, 24.10.2007. - U dogovoru s Gradskim društvom Crvenog križa Metković, grad Metković i GO HSS-a Metković povodom Svjetskog dana Crvenog križa, što se obilježava 25. listopada, te Mjeseca Crvenog križa, organizirali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 36 dobrovoljnih darovatelja, među kojima je bio i gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.

 Izbori

Skup HSS-a u Metkoviću

Metković, 23.10.2007. - U potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta Metković sinoć je održan skup HSS-a, kojem su, osim domaćina, metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, nazočili i županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić, predsjednik ŽO HSS DNŽ Ivo Mujo te ostali predstavnici Stranke i brojni gosti i uzvanici.

 Poljoprivreda

Na tržnicu sa šublerom

Metković, 22.10.2007. - U budućnosti ćemo, želimo li biti sigurni, da nam trgovci prodaju robu po propisanim EU standardima morati malo obnoviti pučkoškolsko znanje iz rukovanja šublerom, ali i naučiti što je to najveći promjer ekvatorijalne ravnine ploda.

 Znamenitosti

Grb grada Metkovića

Metković, 22.10.2007. - Vjesnik od 20. listopada o. g. donio je senzacionalnu vijest kako su u milanskoj knjižnici pronađene dvije knjige Marina Držića tiskane 1551., za koje se do sada nije znalo. O tome otkriću zasigurno će se još puno pisati, a nas je na ovaj tekst potaknula naslovnica knjige Tirena na kojoj se jasno vidi grafički element istovjetan grbu grada Metkovića koji nema u izdanju iz 1630.

 Izbori

HDZ-ovci otputovali na mini sabor

Metković, 20.10.2007. - Danas je u Hotelu Narona održano druženje članova i simpatizera HDZ koji su u popodnevnim satima krenuli na mini sabor Stranke što se večeras za dubrovačko-neretvanski dio X. Izborne jedinice održava u Dubrovniku.

 Gradske vijesti

Obilježena 63. obljetnica oslobođenja

Metković, 20.10.2007. - Udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovnik, danas je u Metkoviću organizirala prigodnu komemoraciju u povodu 63. obljetnice oslobađanja južne Dalmacije od fašističke okupacije.

 Gradske vijesti

Metković d.o.o. nositelj sanacije na Dubravici

Metković, 20.10.2007. - Na jučer održanoj Sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojeni su Zaključci o poništavanju postupka javnog nadmetanja za ustupanje radova na sanaciji postojećeg odlagališta otpada Dubravica u Metkoviću te o poništenju Odluke o osnivanju stručnog povjerenstva.

 Promet

Prometna nesreća u Krvavcu II

Metković, 20.10.2007. - Sinoć se oko 18,30 na magistralnoj cesti između Metkovića i Opuzena, u mjestu Krvavac II, dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovali autobus AP Varaždin, reg. oznaka VŽ 791-FZ, kojim je upravljao M. V. i osobni automobil marke volkswagen Caddy, reg. oznaka ST 358-KH, kojim je upravljao M. S. (24).

 Tradicija

Dani kruha

Metković, 19.10.2007. - U sklopu obilježavanja Dana kruha u Domu za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković upriličena je prigodna priredba u kojoj su uz dvadesetak korisnika sudjelovali svi zaposlenici Doma.

 Izbori

Još 36 dana do izbora

Metković, 19.10.2007. - Što se više približavaju parlamentarni izbor to se više pojačavaju stranačke aktivnosti. Tako su danas članovi GO HSS- Metković, skupa sa predsjednikom Organizacije Stipom Gabrićem Jambom, na gradskoj tržnici građanima besplatno dijelili svježe srdele, nastavljajući tradiciju koju je Jambo održavao i sa svojom Nezavisnom listom.

 

 Gradske vijesti

Ponovno se aktiviraju planinari

Metković, 19.10.2007. - Planinarenje je zanimljiva i korisna aktivnost pa evo jedne dobre vijesti. Nakon dužeg vremena ponovno se namjeravaju aktivirati metkovski planinari.

 Priroda

Potres od 4,6° prema Richteru

Metković, 19.10.2007. - Jučer u 17 sati i 41 minutu u Metkoviću se nakon dužeg vremena ponovo osjetilo snažno podrhtavanje tla. Prema izvještaju Geofizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu, potres jakosti 4,6 stupnja prema Richteru zabilježen je s epicentrom 15 km jugoistočno od Mostara, kod Blagaja u BiH. Potres se osjetio na području čitave južne Dalmacije, a prema sadašnjim informacijama nije uzrokovao materijalne štete.

 

 Poljoprivreda

Kako suzbiti sredozemnu voćnu muhu?

Metković, 19.10.2007. - U organizaciji FAO/IAEA u hotelu Narona danas je održano predavanje na temu suzbijanje sredozemne voćne muhe primjenom metode oslobađanja sterilnih kukaca. Na predavanju su bili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Zavoda za zaštitu bilja iz Hrvatske te Zavoda za savjetodavnu službu i zaštitu bilja iz BiH.

 Iz tiska

Svaki student morat će imati računalo

Metković, 17.10.2007. - Usvojena strategija po kojoj nitko neće moći studirati na zagrebačkom Sveučilištu ako nema laptop
Tekst iz Jutarnjeg lista

 

 Tradicija

Dani kruha

Metković, 17.10.2007. - Danas su u OŠ Stjepana Radića već šesnaesti put za redom obilježeni „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“. Tom prigodom u školi je održan tzv. nastavni projektni dan u kojem su sudjelovali svi djelatnici škole, djeca i roditelji.

 Humanost

Donacija nepokretnoj djevojci

Metković, 17.10.2007. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo u pratnji suradnika posjetio je obitelj Mate Nikolca na Šarić Strugi kako bi im uručio donaciju u iznosu od 100 tisuća kuna. Donacija je namijenjena Matinoj kćeri Ivani koja je nakon prometne nesreće prije godinu dana ostala potpuno nepokretna.

 Aktualno

Vlada FBiH traži obustavu projekta „Gornji horizon

Metković, 16.10.2007. - O problemu zaslanjenja doline Neretve nedovoljno se govori na našim prostorima. Realizira li se projekt „Gornji horizonti“ Neretva će izgubiti toliko vode da nikakve podvodne brane, na čijem projektu se radi, neće pomoći, jer dolinu slatkom vodom ne napajaju samo izravno vode Neretve, nego i brojni izvori na rubnim područjima doline. Dobra vijest, možda, stiže iz Sarajeva, o čemu piše Dnevni avaz.

 

 Šport

Pobjede RK Metkovića i NK Neretve

Metković, 15.10.2007. - Metkovki sport prošloga vikenda je postigao polovične rezultate, no raduju pobjede nogometaša Neretve i rukometaša Metkovića. Evo rezultata:

 Iz Poglavarstva

Darovi bebama

Metković, 15.10.2007. - Nakon što je u svibnju 36 roditelja novorođenih beba primilo dar u vrijednosti od 1000 kn danas se na prigodnoj svečanosti taj broj povećao za još 27. Tako je ove godine zadovoljeno ukupno 98 zahtjeva roditelja novorođenih beba koji imaju boravište na području grada.

 Gradske vijesti

Posjet Sinjana

Metković, 15.10.2007. - U organizaciji Udruge tjelesnih invalida „Prijatelj“ iz Metkovića prošlog vikenda su u gradu boravili predstavnici karitativnih udruga, Centra za socijalnu skrb i Udruge tjelesnih invalida iz Sinja te Centra „Juraj Bonači“ iz Splita.

 Šport

Neretvanski karataši uspješni u Zadru

Metković, 14.10.2007. - U III. kolu Dalmatinske lige u borbama, što se prošli vikend održalo u Zadru, nastupila su i tri kluba iz doline Neretve, dva iz Metkovića i jedan iz Ploča.

 Akcija

Solidarnost na djelu 2007

Metković, 12.10.2007. - Jučer je u cijeloj Hrvatskoj održana tradicionalna akcija Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“. Ovogodišnja akcija, 35 po redu, provodila se pod motom „Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija“.

 Iz tiska

Tko će moći po dijete u vrtić

Metković, 10.10.2007. - Po novim mjerama dijete iz vrtića više neće moći izvesti baka ili djed, niti bilo koja osoba koju roditelj pismenim putem nije ovlastio i prijavio vrtiću njene podatke. Tekst iz Vjesnika >>

 

 Zanimljivosti

Hektor i Ahilej tukli se između Čapljine i Gabele

Metković, 10.10.2007. - Tako bar tvrdi meksički hotelijer Robert Salinas Price koji se preko četiri decenije amaterski bavi arheologijom i filologijom. Price je ovih dana treći put došao u Gabelu gdje je u Motelu „Lav“ održao konferenciju za tisak.

 Rad udruga

Terapijsko jahanje

Metković, 9.10.2007. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića i Hrvatskog saveza za terapijsko jahanje, u prostorijama Udruge održan je seminar o terapijskom jahanju koji je pratilo četrdesetak zainteresiranih Metkovaca.

 Gradske vijesti

Obilježen Dan neovisnosti

Metković, 9.10.2007. - U povodu Dana neovisnosti jučer je na Gradskome groblju sv. Ivana župnik župe sv. Ilije fra Dušan Džimbeg molio odrješenje za poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu. Nakon toga su predstavnici Graskoga vijeća, Gradskoga poglavarstva, političkih stranaka i udruga položili vijence i zapalili svijeće pred središnjim križem. Nešto kasnije to su ponovili i na rivi u Metkoviću ispred spomenika poginulim braniteljima.

 

 Politika

Angulus politicus

Metković, 6.10.2007. - Da raskrižje ulica Ante Starčevića i Matice hrvatske postaje svojevrsni angulus politicus pokazuje i današnja akcija Gradskog odbora HDZ-a Metković.

 Politika

Peticija za raspisivanje referenduma

Metković, 5.10.2007. - Članovi HSP-a iz Metkovića i Slivna danas su na križanju ulica Ante Starčevića i Matice hrvatske započeli s prikupljanjem potpisa za peticiju kojom se traži raspisivanje referenduma o suspenziji Ustavnog zakona o suradnji s Haškim sudom i zamrzavanje te suradnje. HSP namjerava skupiti 400 tisuća potpisa i peticiju uputiti u saborsku proceduru do kraja ovoga mandata kako bi na dnevni red došla već početkom sljedećega.

 

 Akcija

Još jedan uspjeh „Prijatelja“

Metković, 4.10.2007. - Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića kandidirala je svoga člana šesnaestogodišnjeg Darka Raguža za pomoć u sklopu akcije „Oskar humanosti“ i dobila 30.000 kn.

 Gradske vijesti

Katastarska izmjera na području Metkovića

Metković, 3.10.2007. - Službenim otvaranjem radova u Prudu danas je započela katastarska izmjera na području grada Metkovića. Svrha radova je izrada katastra nekretnina i obnova zemljišnih knjiga na području dosadašnjih katastarskih općina Metković i Vid od kojih će nastati pet novih: Metković – lijeva obala, Metković – desna obala, Vid, Prud i Dubravica-Glušci.

 Šport

Nogometom protiv droge

Metković, 3.10.2007. - Današnjim odigravanjem završnih utakmica završio je Šesti nogometni turnir „Nogometom protiv droge“ što se igrao na terenu NK Metković. Ove godine nastupilo je oko 800 natjecatelja iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića i područnih škola iz Vida i Pruda te polaznika škole nogometa. Na Turniru su igrali svi učenici navedenih škola osim djevojčica od 1. do 4. razreda.

 Zanimljivosti

Posljednji brod Austro-Ugarske flote

Metković, 3.10.2007. - Dalmat je tijekom svoga postojanja promijenio više imena. Godine 1896. sagrađen je u Trstu kao privatna jahta za člana carske obitelji dobivši ime Ossero, da bi tri godine kasnije bio prodan austrougarskoj mornarici, kada mijenja ime u Dalmat. Poslije Prvoga svjetskog rata u vlasništvu Kraljevine SHS dobiva ime Vila koje je u vrijeme talijanske okupacije (1941.-1943.) talijanizirano u Fata. Godine 1945. postaje Orijen i na koncu Istranka, brod-restoran u splitskoj luci.

 Kultura

Osnovcima započela kazališna sezona

Metković, 2.10.2007. - Metkovski osnovci se svake školske godine susretnu se sa živim kazališnim izvedbama, najčešće lutkarskih predstava. Danas je oko 450 učenika nižih razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića i Područnih škola Vid i Prud imalo prigodu vidjeti dvije predstave „Tri parščića“ u izvedbi splitskog Kazališta „Licem u lice“.

 Šport

KK „Metković“ uspješan u Gornjem Vakufu - Uskoplju

Metković, 2.10.2007. - Članovi Karate kluba „Metković“ opet su se sa natjecanja vratili okićeni medaljama. Ovaj put iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja sa Međuklupskog karate turnira Srednje Bosanskog kantona na kojem su naši nastupili kao jedini klub iz Hrvatske.

 Gradske vijesti

Dr. Vesna Bosanac posjetila Metković

Metković, 1.10.2007. - Nakon boravka u Dubrovniku, gdje je sudjelovala na simpoziju “Medicina Dubrovnika i Vukovara“, dr. Vesna Bosanac posjetila je Metković. Njezin boravak u Metkoviću trebao je biti vezan isključivo za susret s kolegama i djelatnicima Ratne bolnice koja je za vrijeme Domovinskog rata djelovala u Metkoviću, ali presuda nedavna Haškog suda trojci optuženika za zločin na Ovčari izmijenila je plan.

 Vjerski život

Posvećena crkva u Pozloj Gori

Metković, 1.10.2007. - Jučer je Pozla Gora bila središnje mjesto u vjerskom životu doline Neretve. Tijekom svečanog euharistijskog slavlja posvećena je filijalna crkva Male Gospe, čija gradnja je započela prije 30 godina. Cijelo izviješće >>

 

 

Vijesti iz 10. 2007.
ukupno 47

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01