-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Provest će se dezinsekcja komaraca i deratizacija glodavaca

Metković, 30.4.2020. - Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. obavještava građane Metkovića da će od 4. svibnja na području Grada Metkovića provoditi preventivnu larvicidnu dezinsekciju komaraca te preventivnu deratizaciju kao posebnu mjeru sprječavanja pojave zaraznih bolesti. Pogledajte kada je na redu vaša ulica.

 

 Obavijest

Dio Zagrebačke bez vode

Metković, 29.4.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Zagrebačke ulice (od raskrižja s Putom Narone do crkve sv. Nikole) da će danas, 29. travnja od 8:30 do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obavijest

Radno vrijeme Gradske knjižnice

Metković, 28.4.2020. - Gradska knjižnica Metković od 27. travnja 2020. započinje s radom s korisnicima uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja.

 Obavijest

U muzej samo s maskom

Metković, 28.4.2020. - U skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, radi sprječavanja širenja zaraze korona virusom radno vrijeme Prirodoslovni muzej Metković privremeno se mijenja. Bit će otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati, sa stankom od 13 do 14 sati zbog dezinfekcije prostora, te subotom od 9 do 14 sati.

 Obavijest

Bez vode dio Dubrovačke

Metković, 27.4.2020. - Metković d.o.o obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Dubrovačke ulice (od raskrižja s Ulicom kralja Zvonimira do raskrižja s Ulicom oca A. Gabrića) da će danas, 27. travnja od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Elektroopskrba

Očitajte svoja brojila

Metković, 27.4.2020. - HEP TJ Metković moli potrošače električne energije s područja Grada Metkovića i Općine Zažablje da zbog epidemiološke situacije dostave očitanja brojila električne energije za razdoblje 27. travnja – 6. svibnja.

 Zdravlje

Sedmi dan bez novozaraženih

Metković, 26.4.2020. - Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedmi dan nema novozaraženih, a od 90 uzoraka poslanih na analizu u petak njih 46 je obrađeno, a 44 je još u obradi.

 Obavijest

Danas bez vode Jadranska i Krvavac 2

Metković, 24.4.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga da će danas, 24. travnja zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode u Jadranskoj ulici od 8 sati do 10 sati te u naselju Krvavac 2 od 10 sati do 13 sati.

 

 Zdravlje

Županija peti dan bez novooboljelih

Metković, 24.4.2020. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević održao je jučer u Metkoviću sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretve na temu situacije s koronavirusom. Na novinarsko pitanje o Dnevnoj bolnici Metković odgovorio da radovi počinu za mjesec dana.

 Obavijest

Jutros bez vode u Splitskoj

Metković, 23.4.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Splitskoj ulici da će danas, 23. travnja od 9 sati do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obavijest

Organizacija rada u Domu zdravlja Metković

Metković, 23.4.2020. - Prema naputcima Kriznog Stožera RH, raspored radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe je isti kao i prije epidemije COVID-19. Više na stranici Doma zdravlja Metković.

 

 Obavijest

Danas bez vode u nekim dijelovima grada

Metković, 22.4.2020. - Metković d.o.o obavještava korisnike vodnih usluga da će danas, 22. travnja zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode u ovim ulicama:

od 8 do 10 sati u Ulici Marka Marulića

od 11 do 12:30 u Ulici Matije Gupca

od 13 do 14 sati u Sportskoj ulici.

 

 Policija

Prijave prebivališta i boravišta dozvoljene u opravdanim žurnim slučajevima

Metković, 21.4.2020. - Od jučer se na mjestima obavljanja upravnih poslova u policijskim upravama i policijskih postaja mogu obaviti određeni poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta građana u Republici Hrvatskoj, uz prethodni dogovor oko termina dolaska.

 

 Obavijest

Slobodno kretanje unutar neretvanskoga dijela županije

Metković, 21.4.2020. - Odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije od 20. travnja DNŽ je podijeljena u tri cjeline u smislu potrebe vađenja e-Propusnica i to:

 Zdravlje

Koraonavirus stigao i do Metkovića

Metković, 18.4.2020. - Povodom prvoga slučaja zaraze koronavirusom u Metkoviću oglasio se gradonačelnik Dalibor Milan.

 Obavijest

Sutra završni sloj asfalta

Metković, 16.4.2020. - Mole se građani da sutra ujutro (petak) svoja vozila ne zaustavljaju i parkiraju na dijelovima ulica A. Stračevića i o. Ante Gabrića pokraj bivšega kina, kako bi se na kolnik nesmetano mogao nanijeti završni sloj asfalta.

 

 Obavijest

Sutra ne parkirajte na gradilištu

Metković, 15.4.2020. - Mole se građani da sutra ujutro (četvrtak) svoja vozila ne zaustavljaju i parkiraju na dijelovima ulica A. Stračevića i o. Ante Gabrića pokraj bivšega kina, kako bi se na gradilištu nesmetano mogli obaviti asfalterski radovi.

 

 Obavijest

Sutra bez vode u Sv. Ćirila i Metodija te u Vrgoračkoj

Metković, 14.4.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice sv. Ćirila i Metodija i u Vrgoračkoj ulici da će sutra, 15. travnja od 8 sati do 14 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Vjerski život

Veliki petak 2020. i blagoslov nad gradom

Metković, 12.4.2020. - Sa stranice Župe sv. Ilije proroka prenosimo ovu vijest.

 Čestitka

Gradonačelnikova uskrsna čestitka

Metković, 11.4.2020. - Metkovski je gradonačelnik Dalibor Milan sa svojim zamjenicima uputio uskrsnu čestitku sugrađanima, prilagođenu situaciji u kojoj se nalazimo.

 Obavijest

Rad ordinacija dentalne medicine

Metković, 10.4.2020. - Donosimo raspored rada ordinacija dentalne medicine u Domu zdravlja Metković.

 

 Obavijest

Obavijest građanima o uručenju gotovih isprava

Metković, 10.4.2020. - Kako bi se unatoč uvedenim promjenama uvjeta života i režima poslovanja funkcioniranje nužnih i potrebnih rutina održalo na optimalnoj razini, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava sve građane kojima izrađene osobne isprave nisu uručene, a koji su pri predaji zahtjeva ostavili kontakt brojeve svojih telefona, da će u narednim danima zaprimiti obavijest našeg Ministarstva radi dogovora oko termina uručenja isprave.

 

 Izdavaštvo

Umanjite osjeća izolacije čitanjem zanimljive knjige

Metković, 9.4.2020. - Krajem prošle godine tiskana je knjiga Neretvani u Velikom ratu – Svjedočanstva o sudionicima Prvog svjetskog rata s područja doline Neretve, u kojoj su predstavljeni materijali istoimene izložbe koju se moglo posjetiti u studenom 2018. godine, povodom obilježavanja 100-godišnjice Prvoga svjetskog rata.

 Obavijest

Gradska tržnica jutros počinje s radom

Metković, 9.4.2020. - Jutros smo zabilježili pripreme za otvaranje Gradske tržnice te vam prenosimo obavijest Čistoće Metković d.o.o. o njezinu otvaranju, kako za zakupce i trgovce, tako i za građane.

 Obavijest

Čistoćina Uputa domaćinstvima pogođenima koronavirusom

Metković, 8.4.2020. - Čistoća Metković d.o.o. objavila je Uputu o odlaganju otpada za domaćinstva kod kojih je potvrđena infekcija ili postoji sumnja na infekciju koronavirusom ( COVID – 19).

 

 Prenosimo

Mate Volarević o situaciji u Italiji

Metković, 7.4.2020. - Portal vid.hr stupio je u kontakt s Matom Volarevićem iz Pruda, koji već godina u Italiji brani za svoj klub Bolzano. Kako mu je ovih dana u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa u Italiji u kojoj je bilo europsko žarište.

 

 Elektroopskrba

Mracir i Kobiljača danas kratko bez struje

Metković, 7.4.2020. - Zbog hitne sanacije kvara na dalekovodu DV 10 kV Otrići - Kobiljača danas će od 8 do 11 sati bez električne energije biti potrošači u naseljima Mracir i Kobiljača. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik poziva na odgovorno ponašanje

Metković, 6.4.2020. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan na svome se FB profilu obratio građanima s apelom na odgovorno ponašanje tijekom epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

 Priopćenje za javnost

Zabilježen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u DNŽ

Metković, 5.4.2020. - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji od koronavirusa je preminuo 85-godišnjak , koji je hospitaliziran u noći s petka na subotu i intubiran na Jedinici za intenzivno liječenje, ali je zbog preteškog stanja izgubio bitku za život, objavio je u nedjelju na redovitoj konferenciji za medije Županijski stožer civilne zaštite.

 

 Županija

Doznake Domovima za starije, Centrima za socijalnu skrb i stipendistima

Metković, 3.4.2020. - Uz već navedene mjere pomoći gospodarstvu te izdvajanja za županijske ustanove u zdravstvu, Županija nastavlja redovito financirati i socijalne ustanove, odnosno domove za starije osobe kojima je osnivač te centre za socijalne skrb. Ukupno je isplaćeno 1.1 milijun kuna za financiranje njihovih materijalnih rashoda.

 Akcija

Humanitarna akcija Društva prijatelja Hajduka Metković

Metković, 3.4.2020. - Dragi prijatelji, članovi i svi sugrađani, kao što svi znamo među nama ima dosta onih koji neće moći bezbrižno dočekati Uskrs. Zbog toga pokrećemo humanitarnu akciju za pakete pomoći desetak obitelji kojima je potrebna pomoć.

 Obavijest

Izdavanje propusnica poljoprivrednicima

Metković, 3.4.2020. - Ministarstvo poljoprivrede i dalje izdaje propusnice po dosadašnjem principu, temeljem ispunjenog zahtjeva. Poljoprivrednici koji nisu u sustavu PDV-a te nisu u registru poreznih obveznika i dalje podnose zahtjeve kai i do sada. Također, sve izdane propusnice vrijede do navedenog isteka. Sustav E-građani će se koristiti za kontrolu izdanih propusnica.

 In memoriam

Napustila nas je Davorka Kitonić

Metković, 2.4.2020. - Danas nas je zatekla tužna vijest da je u svome domu u Crepini nakon duge borbe s karcinomom umrla gđa Davorka Kitonić, naturalizirana Neretvanka koju pamtimo kao zaljubljenicu u našu dolinu i zaštitarku prirode, poglavito ptica.

 Obavijest

Privremeno zatvaranje graničnih prijelaza s BiH za pogranični promet

Metković, 2.4.2020. - Od danas, 2. travnja u 7 sati privremeno prestaje s radom 20 pograničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom.

 Obavijest

Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ

Metković, 1.4.2020. - Prema posljednjim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih je 43, tj. 2 potvrđena slučaja više u odnosu na posljednju objavu Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

 Fotografija

Neobičan fotoulov u središtu grada

Metković, 1.4.2020. - Gledamo ovih dana kako životinje ulaze u opustjele gradove. Jutros oko 6:30 snimili smo u Metkoviću neobičan prizor – divlju svinju kako istrčava iz Sportske ulice i pretrčava Ulicu Ante Stračevića. Vjerojatno se uputila prema Neretvi na vodu.

 

 

Vijesti iz 4. 2020.
ukupno 36

Provest će se dezinsekcja komaraca i deratizacija glodavaca

Dio Zagrebačke bez vode

Radno vrijeme Gradske knjižnice

U muzej samo s maskom

Bez vode dio Dubrovačke

Očitajte svoja brojila

Sedmi dan bez novozaraženih

Danas bez vode Jadranska i Krvavac 2

Županija peti dan bez novooboljelih

Jutros bez vode u Splitskoj

Organizacija rada u Domu zdravlja Metković

Danas bez vode u nekim dijelovima grada

Prijave prebivališta i boravišta dozvoljene u opravdanim žurnim slučajevima

Slobodno kretanje unutar neretvanskoga dijela županije

Koraonavirus stigao i do Metkovića

Sutra završni sloj asfalta

Sutra ne parkirajte na gradilištu

Sutra bez vode u Sv. Ćirila i Metodija te u Vrgoračkoj

Veliki petak 2020. i blagoslov nad gradom

Gradonačelnikova uskrsna čestitka

Rad ordinacija dentalne medicine

Obavijest građanima o uručenju gotovih isprava

Umanjite osjeća izolacije čitanjem zanimljive knjige

Gradska tržnica jutros počinje s radom

Čistoćina Uputa domaćinstvima pogođenima koronavirusom

Mate Volarević o situaciji u Italiji

Mracir i Kobiljača danas kratko bez struje

Gradonačelnik poziva na odgovorno ponašanje

Zabilježen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u DNŽ

Doznake Domovima za starije, Centrima za socijalnu skrb i stipendistima

Humanitarna akcija Društva prijatelja Hajduka Metković

Izdavanje propusnica poljoprivrednicima

Napustila nas je Davorka Kitonić

Privremeno zatvaranje graničnih prijelaza s BiH za pogranični promet

Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ

Neobičan fotoulov u središtu grada

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01