-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka za Uskrs

Metković, 31.3.2018. - Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan svojim je sugrađanima uputio uskrsnu čestitku.

 Tradicija

Čevrtalji umjesto zvona

Metković, 31.3.2018. - Stotinjak djece iz Župe sv. Ilije danas se pod vodstvom Ferde Jakića, Vinka Vukovića Liske i Frane Pivca okupilo pred crkvom sv. Ilije te uz reske zvuke čevrtalja krenulo starim gradskim ulicama. Na tome putu zastali su u župnome dvoru, u kojemu je župnik fra Ante za njih organizirao okrepu.

 Vjerski život

Obredi Velikoga petka s procesijom

Metković, 31.3.2018. - Jučer su u metkovskim crkvama održani obredi Velikoga petka s procesijama, u kojima je sudjelovao iznimno velik broj vjernika.

 Čestitka

Čestitajte Uskrs unikatnom čestitkom

Metković, 30.3.2018. - Prirodoslovni muzej Metković tradicionalno je pred pročeljem zgrade postavio prigodnu instalaciju, koju možete iskoristiti za kreiranje unikatne uskrsne čestitke. Dovoljno je proviriti kroz otvor na jajetu te zamoliti nekoga da vas fotografira. Muzej će danas biti otvoren od 9 do 12 sati, a u subotu od 9 do 14 sati.

 

 Izložba

Memorija Metkovića kroz arhitektonsku baštinu

Metković, 30.3.2018. - Izložba Arhitektura područja Grada Metkovića od prapovijesti do suvremenog doba otvorena je u ponedjeljak, 26. ožujka u Narodnoj knjižnici Grad. Uz Ustanovu za kulturu i sport Metković organizatori i koautori izložbe su povjesničar Ivan Vekić i arheolog Ivan Volarević.

 Policija

Naoružajte se strpljenjem

Metković, 30.3.2018. - Zbog povećanih gužvi koje se uoči početka uskršnjih blagdana očekuju na graničnim prijelazima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske želimo obavijestiti građane da se najveće gužve očekuju od poslijepodnevnih sati danas, 30. ožujka do poslijepodnevnih sati u subotu, 31. ožujka.

 Gradska uprava

Po 100.000 kn dvama metkovskim vrtićima

Metković, 30.3.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan je uime Grada Metkovića temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Metkovića za 2018. godinu, a sukladno Odluci o dodjeli sredstava za financiranje programa u predškolskom odgoju u 2018. godini, s dvama metkovskim vrtićima potpisao ugovore o dodijeli financijskih sredstava.

 Policija

U Metkoviću razriješena serija kaznenih djela

Metković, 30.3.2018. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 44-godišnjak je osumnjičen za četiri kaznena djela i to jedno kazneno djelo krađe i tri kaznena djela teške krađe.

 Obavijest

Ne parkirajte u ulicama kojima će prolaziti procesije

Metković, 28.3.2018. - Mole se vlasnici vozila u gradu Metkoviću koji svoja vozila parkiraju u ulicama Vladimira Nazora, Paške Baburice, Oca Ante Gabrića i Ante Starčevića (od Trga do staroga kina) da 30. ožujka za vrijeme procesije na Veliki petak od 17 sati do 22 sata ne ostavljaju svoja vozila u gore navedenim ulicama radi nesmetanog i dostojanstvenog prolaska procesije iz crkve svetog Ilije.

 Gradska uprava

Milan predložio osnivanje višestranačkoga Povjerenstva koje će se baviti izvorištem u Doljanima

Metković, 28.3.2018. - Na jučer održanoj VIII. sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića na dnevnome se redu našlo 14. točaka:

 Rad udruga

Čuvanje uskrsnih običaja

Metković, 28.3.2018. - Učenici 3. c razreda OŠ Stjepana Radića jučer su se u prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić upoznali s uskrsnim običajima koji pomalo nestaju. Stariji su im pričali o sakupljanju jaja i njihovom bojenju u prirodnim bojama, poklanjanju jaja i o nadmetanju u gađanju jaja…

 Seminar

Računovodstvo za početnike

Metković, 27.3.2018. - Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva zainteresirane na besplatni seminar Računovodstvo za početnike, koji će se održati 29. ožujka 2018. s početkom u 10 sati u Učilištu Mijoč, na adresi Kralja Zvonimira 5 u Metkoviću.

 Obavijest

Sutra Zvonimirova bez vode

Metković, 26.3.2018. - Metković d.o.o za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava građane u Ulici Kralja Zvonimira da će zbog sanacije puknuća vodovodne cijevi u utorak, 27. ožujka od 11 do 13 sati doći do obustave u opskrbi vodom. Ako to vremenski uvjeti ne budu dozvoljavali, radovi se odgađaju za naredni povoljan dan.

 

 Kultura

Milan Kapović rezimirao svoj četverogodišnji mandat

Metković, 26.3.2018. - Na kraju svojega četverogodišnjeg mandata na mjestu ravnatelja Ustanove za kulturu i sport Metković, Milan Kapović je danas sazvao konferenciju za medije te rezimirao najvažnije napravljeno.

 Kazalište

Danas počinje pretprodaja ulaznica za predstavu 'metODA ZA BRAK'

Metković, 26.3.2018. - U petak, 6. travnja u našem kazalištu gostuje HIT Teatar s komedijom 'metODA ZA BRAK'. Zbog velikoga zanimanja publike od danas počinje pretprodaja ulaznica, koja će trajati do četvrtka, 5. travnja.

 Šport

Vid drugi put ili Mlinište prvi put

Metković, 26.3.2018. - Bliži se kraj malonogometne sezone u UMA Metković. Danas je u 19 sati na rasporedu završnica Liga Kupa i finale koje su izborile momčadi Vida i Mliništa.

 Izložba

Arhitektura područja grada Metkovića

Metković, 26.3.2018. - Zateknete li se danas u Dubrovniku ili u njemu boravite, posjetite večeras u 19 sati Narodnu knjižnica 'Grad', u kojoj će biti otvorenje izložbe Arhitektura područja grada Metkovića od prapovijesti do suvremenog doba autora Ivana Vekića i Ivana Volarevića. Izložba je koncem 2016. bila postavljen u GKS-u Metković.

 

 Kazalište

Gatski amateri gostovali s dramom 'Žaba'

Metković, 26.3.2018. - Glumci amateri KUU Mosor iz Gata u subotu su nastupili u Gradskom kulturnom središtu s predstavom Žaba – mala noćna molitva, koju je na tekst Dubravka Mihanovića režirala Biljana Borovac.

 Radionica

I životinje trebaju domove

Metković, 26.3.2018. - Na prvoj u nizu radionica Prirodoslovnoga muzeja Metković, što će se subotom održavati u Galeriji GKS-a, okupila su se djeca koja su pod stručnim vodstvom Ive Rajković i Ante Kodžomana iz Udruge Biom izrađivala kućice za ptice.

 Šport

Po zlato i srebro te tri bronce za 'neretvanske gusare'

Metković, 25.3.2018. - Jučer je u Zatonu kraj Šibenika održana 2. regata Kupa Dalmacije, na kojoj su veslači VK Neretvanski gusar osvojili ukupno pet medalja, od čega po jednu zlatnu i srebrnu te tri brončane.

 Vjerski život

Cvjetnica

Metković, 25.3.2018. - Za razliku od prošlogodišnje Cvjetnice jutro je osvanulo prilično hladno i sivo, no vjernici su u spomen na Isusov trijumfalan ulazak u Jeruzalem u velikome broju na mise krenuli s maslinovim ili palminim grančicama te ih blagoslovljene nosili u svoje domove.

 Zdravlje

Dan narcisa – borbe protiv karcinoma dojke

Metković, 24.3.2018. - Danas su članovi Udruge oboljelih od malignih bolesti Život ispred pošte u Metkoviću simboličnom prodajom narcisa obilježili Dan narcisa – borbe protiv karcinoma dojke. Svrha je te humanitarne akcije osvijestiti naše sugrađanke na važnost redovitih pregleda u prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. U akciji im se pridružio i gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima.

 Vjerski život

Gradonačelnik Milan građanima dijelio grančice masline

Metković, 24.3.2018. - Uoči sutrašnjega blagdana Cvjetnice gradonačelnik Dalibor Milan sa svojim je suradnicima građanima dijelio grančice masline, koje će oni sutra nositi na blagoslov.

 Koncert

Život Bogu ispjevan

Metković, 24.3.2018. - U spomen na nezaboravnoga metkovskoga baritona Matišu Rajčića (Metković 1940. – Zagreb 1996.) u crkvi sv. Ilije održan je koncert Život Bogu ispjevan, na kojemu se u organizaciji Župe sv. Ilije proroka nastupili neretvanski župni zborovi.

 Obrazovanje

Učenici SŠ Metković ponovno osvajaju medalje

Metković, 24.3.2018. - U srijedu, 21. ožujka u Supetru na Braču održan je najveći XIII. Međunarodni kulinarski festival Biser mora, jedan od najambicioznijih projekata SKMER-a (šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija). Festival je okupio srednje i visoke škole, šefove kuhinja i natjecatelje iz mediteranskih i europskih regija. Ukupno je bilo više od 300 kuhara te natjecatelja iz 25 školskih timova iz 19 zemalja, a posjetilo ga je više od tisuću posjetitelja.

 Obrazovanje

Žena kroz vremena

Metković, 24.3.2018. - Metkovski su gimnazijalci u okviru međunarodne suradnje protekloga tjedna ugostili kolege iz njemačke gimnazije Theodor Heuss iz Recklinghausena. Trinaest učenika i dvije profesorice njemačke gimnazije te 16 naših gimnazijalaca s profesoricama njemačkoga jezika Svjetlanom Bebić i Anom Bebić sudjelovali su na radionicama, upoznali se s našim krajem, njegovim prirodnim i kulturnim znamenitostima, a organizirani su i izleti u Trogir, Dubrovnik i Mostar.

 Obrazovanje

Klara Popović državna prvakinja

Metković, 23.3.2018. - Na državnom natjecanju Gastro, koje se od 19. do 22. ožujka održavalo na Malom Lošinju, SŠ Metković imala je predstavnike u trima različitim disciplinama: Klaru Popović, Kristijana Volarevića i Mateja Brnasa sa svojim mentorima Vedranom Perićem i Radom Nikoletićem.

 Obavijest

Odgađa se križni put na Dubravicu

Metković, 23.3.2018. - Iz Župe sv. Ilije proroka obavještavaju vjernike da se za danas planirani križni put do svetišta sv. Antuna Padovanskog na Dubravici otkazuje zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Križni put održat će se 17:15 u crkvama sv. Ilije i sv. Frane na Kladi, nakon čega će se služiti mise.

 

 Naši u svijetu

Najljepši početak proljeća

Metković, 23.3.2018. - Evo malo i novosti iz rubrike street style. Našu je Paulu Volarević i njezinu prijateljicu Karlu Anić uhvatilo u šetnji Zagrebom.

 

 Glazba

Seoras McPop

Metković, 23.3.2018. - Nakon što je nedavno snimio pjesmu s legendarnim Stjepanom Jimmyjem Stanićem, Jurica Popović je snimio osmi video/single naziva Legio IX, koji se nalazi na njegovu instrumentalnom albumu Lunar, te se tako postao Škot Seòras McPop.

 Vrijeme

Zabijelilo oko Metkovića

Metković, 23.3.2018. - Jutros nas je uz lagani sjeveroistočnjak i oko 3 ⁰C dočekao snijeg na okolnim brdima. Bijele se masivi Žabe i Rujnice te brda u Hercegovini. Na svu sreću, Neretva je pod kontrolom.

 Projekti

Nastavlja se s investicijama u opremu i prostore Ustanove za kulturu i sport Metković

Metković, 23.3.2018. - Ustanova za kulturu i sport Metković temeljem je svojega Financijskog plana za 2018. godinu, a u okviru provođenja kapitalnih programa sufinanciranih ponajprije sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića te djelom vlastitih sredstava, nabavila nešto nove opreme i uredila dio prostora u domeni kulture i sporta.

 Glazba

Versi s novom pjesmom na CMC televiziji

Metković, 22.3.2018. - Promocija pjesme Šatro ljubavna metkovske Grupe Versi sinoć je bila na CMC televiziji. U spotu šatro novinarku glumi Zorica Andrijašević. Autor teksta i glazbe je Goran Komazin Meka, a autor aranžmana Dragan Brnas Fudo.

 Projekti

Procesija će ipak ići Ulicom Vladimira Nazora

Metković, 22.3.2018. - Kako smo doznali od tvrtke Cestar iz Splita, koja je izvođač radova na vodoopskrbnoj mreže i fekalnom kolektoru u dijelu ulice Vladimira Nazora, dionica od spoja s Putom Kaštela do Verajina guvna trebala bi biti gotova do Velikoga petka pa će se procesija ipak kretati tradicionalnom rutom.

 Radionica

Kreativne 'Grebeonice'

Metković, 22.3.2018. - Serija kreativnih radionica pod nazivom Grebeonice započela je sinoć u Gradskoj knjižnici Metković pod vodstvom neretvanskoga umjetnika Koraljka Grebena.

 Izložba

Sakralni ciklus Hrvoja Marka Peruzovića u GKS-u

Metković, 22.3.2018. - U organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, sinoć je u Galeriji GKS-a otvorena izložba akademskoga slikara Hrvoja Marka Peruzovića, na kojoj se umjetnik predstavio s četrdesetak akrilika na platnu sakralne tematike.

 Zdravlje

Borba protiv karcinoma dojke

Metković, 22.3.2018. - Članovi Udruge oboljelih od malignih bolesti Život u subotu, 24. ožujka od 9 do 12 sati ispred pošte u Metkoviću simboličnom će prodajom narcisa obilježiti Dan narcisa – borbe protiv karcinoma dojke. Svrha je te humanitarne akcije osvijestiti naše sugrađanke na važnost redovitih pregleda u prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

 

 Vrijeme

Proljetni snijeg

Metković, 21.3.2018. - Ožujak i dalje opravdava svoje ime. Danas se temperatura spustila na 1,6 ⁰C i počeo je padati snijeg, koji se uhvatio po okolnim brdima. Inače, snijeg u ožujku i nije tako rijetka pojava, a prognoze kažu da bi ga moglo biti i sutra.

 

 Radionica

Predavanja i radionice Prirodoslovnoga muzeja Metković

Metković, 21.3.2018. - Prirodoslovni muzej Metković započinje niz predavanja s radionicam, koje će se subotom održavati u Gradskome kulturnom središtu Metković. Prva je u 10 sati 24. ožujka na temu izrade kućica za ptice.

 

 Poljoprivreda

Kako rezati masline

Metković, 21.3.2018. - Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba poziva sve zainteresirane na pokaznu rezidbu maslina koja je planirana u petak 23. ožujka s početkom u 10 sati na OPG-u Luka Veraja. Parcela se nalazi na predjelu Koševa kod crpke na Repu. Za ostale informacije obratite se u najbliži ured HPŠSS ili na kontakte Zoran Kajić : 091/4882-786, Ante Mijić 091/4882-954.

 

 Prirodne nepogode

Nasip brani Metković

Metković, 21.3.2018. - Prvi put otkako je izgrađen, sustav obrane od poplava desne strane Metkovića u aktivnoj je funkciji. Jutros smo na terenu utvrdili da su vanjske vode najmanje metar više od unutrašnjih, čemu je svakako pridonijela i Crpna stanica na Duvratu, koja razinu vode u glavnome kanalu Jerkovac drži na takvoj visini da u nj mogu dotjecati vode iz manjih kanala.

 Županija

Župan Dobroslavić potpisao ugovore s nositeljima programa i projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi

Metković, 20.3.2018. - Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u utorak u palači Ranjina ugovore s nositeljima programa i projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi. Na raspisani poziv pristiglo je ukupno 27, a prihvaćena su 22 programa od čega njih osam od strane udruga i ustanova iz područja zdravstva te njih 14 iz područja socijalne skrbi.

 Poljoprivreda

Preventivno zaštitite agrume

Metković, 20.3.2018. - Vrijeme je za preventivnu mjeru zaštite nasada agruma od uzročnika bakterijskih i gljivičnih oboljenja. U Hrvatskoj su za tu namjenu registrirani pripravci na osnovi bakra trgovačkog naziva: Neoram WG, Nordox 75 WG, Bordoška juha Caffaro 20WP, Champion, Cuprocaffaro 50 WP.

 Folklor

Smotra 'Na Neretvu misečina pala' u znaku Jadransko-jonske regije

Metković, 20.3.2018. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević primio je u Palači Ranjina predstavnike Kulturno-umjetničkog društva Metković, predsjednika Matu Obrvana, profesora Vidu Bagura i tajnika KUD-a Zdravka Obradovića.

 Rad udruga

Prezentacija programa 'Aktivni u zajednici'

Metković, 20.3.2018. - Zaklada Kajo Dadić organizira prezentaciju programa Aktivni u zajednici, u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Program je usmjeren ka osnaživanju društvenoga kapitala kao važnog akumulatora razvoja lokalnih zajednica.

 Šport

Veterani u Budimpešti treći, Šustić u Zagrebu prva

Metković, 20.3.2018. - U subotu je u Budimpešti održana prva ovogodišnja Capitall cup regata na kojoj su nastupili veterani VK Neretvanski gusar. Metkovski osmerac nastupio je u prvoj skupini osmeraca regate u ranijim jutarnjim satima, kada osim hladnoće nije bilo drugih problema.

 Radionica

'Grebeonice' u Gradskoj knjižnici

Metković, 19.3.2018. - U Gradskoj knjižnici Metković u srijedu, 21. ožujka s početkom u 17 sati održat će se kreativna radionica Grebeonice, namijenjena djeci od 8 do 12 godina. Voditelj radionice je Koraljko Greben. Kako bi sudjelovali na radionici potrebno je biti članom Gradske knjižnice te pozivom na 681 715 osigurati svoje mjesto.

 

 Humanost

Za OB Dubrovnik 54 doze krvi

Metković, 19.3.2018. - U predvorju Gradskoga kulturnog središta danas je u organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković održana druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo čak 72 dobrovoljnih darivatelja, a prikupljene su 54 doze krvi za OB Dubrovnik. Akciji se odazvalo i troje novih darivatelja.

 

 

Treća pobjeda košarkaša

Metković, 19.3.2018. - U prvenstvenoj utakmici za košarkaše u B1 ligi jug domaći KK Metković ugostio je šibenski KK Dražen Petrović te više nego uvjerljivo došao do treće pobjede.

 Zdravlje

Srce za Neretvu

Metković, 19.3.2018. - Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića jučer je u organizaciji Udruge Veliko srce malom srcu u Gradskom kulturnim središtu održan edukativno-zabavni program Srce za Neretvu, tijekom kojega su stručnjaci s područja pedijatrije, kardiologije i kirurgije iznosili svoja iskustva u radu s djecom s prirođenim srčanim greškama.

 Prirodne nepogode

Za sada nema problema

Metković, 19.3.2018. - Vodostaj Neretve noćas je u 3:30 bio na 238 cm, no nakon toga je poče opadati pa je u 10:30 bio na 220 cm. U Mostaru se kontroliranim ispuštanjem i jablaničke akumulacije drži na nešto ispod 800 cm.

 Šport

Iza Vage pao veliki 'Agram'

Metković, 19.3.2018. - Dogodilo se ono što se kad-tad trebalo dogoditi. Iz dana u dan sve bolji ŽNK Neretva jučer je na svome terenu u 1. kolu proljetnoga nastavka prvenstva ugostio favorizirani ŽNK Agram iz Zagreba te ga kući ispratio s tri gola u mreži, a primivši dva.

 Šport

Boćari ponovno u Prvu ligu

Metković, 19.3.2018. - Pri kraju uspješno odigrane natjecateljske sezone boćari BK Metković u pretposljednjem kolu osigurali su povratak u Prvu ligu, i to pobjedom 17:3 protiv BK Naklice iz Naklica pokraj Omiša.

 Prirodne nepogode

Neretva narasla na 235 cm pa opada

Metković, 18.3.2018. - Večeras u 20:30 vodostaj Neretve iznosio je 235 cm ili pet cm niže od granice kada se proglašavaju pripremne mjere za obranu od poplave, no nakon toga je počeo opadati jer se snižava razina mora. Dotok vode u Mostaru već je desetak sati konstantan pa vodostaj stagnira no oko 785 cm. Inače, za poplava 2010. vodostaj Neretve u Mostaru prelazio je 1100 cm.

 

 Koncert

Glazbena ezoterija u crkvi sv. Ilije

Metković, 18.3.2018. - Nastavljen je niz korizmenih koncerata koje svake godine organizira Ustanova za kulturu i sport, ovaj put nastupom izvrsnoga zagrebačkoga Vokalnog ansambla Antiphonus u crkvi sv. Ilije proroka.

 Šport

KK Metković treći u Splitu

Metković, 18.3.2018. - Na Kupu Jadrana, najstarijem karate-turniru u Hrvatskoj, koji postoji još od davne 1968., jučer je u Splitu Karate-klub Metković nastupio s 28 natjecatelja. Oni su među 578 natjecatelja iz 46 klubova iz triju država osvojili 20 medalja i uvjerljivo se plasirali ukupno na treće mjesto.

 Obrazovanje

Prvaši Gimnazije Metković sudjelovali u nacionalnom 'online' natjecanju EU kviz o novcu

Metković, 17.3.2018. - Trinaestero učenika prvih razreda Gimnazije Metković sudjelovalo je u petak 16. ožujka 2018. u nacionalnom online natjecanju Europski kviz o novcu ( European Money Quiz), koji je uoči Europskoga tjedna novca, za učenike od 13 do 15 godina, organizirala Hrvatska udruga banaka u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko obrazovanje i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

 Jezik

Prijelomni dokument u novijoj povijesti hrvatskoga jezika

Metković, 17.3.2018. - Danas je 17. ožujka, nadnevak kada je skupina hrvatskih intelektualaca 1967. u časopisu Telegram objavila prijelomni dokument u novijoj povijesti hrvatskoga jezika – Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika.

 Obrazovanje

Jeste li s Pi na Ti?

Metković, 17.3.2018. - Obilježavanje Dana broja Pi i Einsteinova rođendana započelo je u Gimnaziji Metković natjecanjem u pamćenju decimala te najpoznatije konstante. Tijekom deset minuta učenici su trebali upamtiti što veći broj decimala, što se provjeravalo online.

 Kazalište

Na 'Parovima' puna kazališna dvorana

Metković, 17.3.2018. - Uvijek je lijepo vidjeti naše kazalište ispunjeno gotovo do posljednjega mjesta. Uostalom, zato i za to su ga naši gradili. Preksinoć je gledalište ispunila kazališna družina Teatra Gavran, izvodeći u režiji Roberta Raponje komad Parovi naširoko poznatoga hrvatskog dramatičara Mire Gavrana.

 Policija

Obnovljeni prostori referade za upravne poslove PP Metković

Metković, 16.3.2018. - Referada upravnih poslova Policijske postaje Metković započela s radom u obnovljenim prostorijama. Naime, nakon preseljenja u studenome 2015. u prostorije poduzeća Opuzenka, prostor referade bio je skučen i neadekvatan, no jedini raspoloživ prostor, zbog čega je Policijska postaja u proteklom razdoblju bila suočena s brojnim pritužbama građana.

 Gradska uprava

Grad izradio Proračunski vodič za građane

Metković, 16.3.2018. - Kako bi se povećala transparentnost Grada Metkovića i ostalih subjekata koji se financiraju iz Gradskoga proračuna, Grad je objavio Proračunski vodič za građane za 2018. godinu. To je prvi put da se objavljuje takva publikacija, koja na jednostavan i razumljiv način prikazuje proračunske prihode i rashode, projekte koji se financiraju iz Proračuna te ostale rashode.

 

 Jezik

Hrvatski egzonimi

Metković, 16.3.2018. - Da nije bilo nedavnih Zimskih olimpijskih igara vjerojatno bi malo tko od nas znao za mjesto Pjongčang u Južnoj Koreji, a kada smo prvi put i čuli za njega, brzopleto smo pomislili da je to nov način izgovaranja imena Pjongjanga, no otkuda Pjongjang u Južnoj Koreji?

 Posao

Od obrazovanja do zapošljavanja

Metković, 15.3.2018. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, započela je s osposobljavanjem žena za zanimanje dadilja.

 Obavijest

Sutra Metković i Krvavac 2 dva sata bez vode

Metković, 15.3.2018. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava svoje korisnike na području Metkovića i naselja Krvavac 2 da će u petak, 16. ožujka od 18 do 20 sati doći do prekida u vodoopskrbi. Razlog je spajanje novoizgrađene vodovodne mreže na postojeću Ulici Vladimira Nazora. Ako vremenski uvjeti ne budu povoljni, radovi se odlažu za naredni povoljan dan.

 

 Promet

Gradit će te treći, a možda i četvrti prometni trak prema GP Metković

Metković, 15.3.2018. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan danas je sa svojim zamjenikom Robertom Dokom održao sastanak s predstavnicima resornih ministarstava i drugih mjerodavnih tijela, kako bi se razmotrila problematika Graničnoga prijelaza Metković, tj. prometa kroz grad i pronašlo optimalno rješenje. Evo što nam je izjavio nakon sastanka i obilaska prijelaza.

 Izložba

Zašto je pčela važnija od čovjeka?

Metković, 15.3.2018. - Izložba Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u Zagrebu Zašto je pčela važnija od čovjeka?, nakon Zagreba postavljena je u Prirodoslovnom muzeju Metković, a sinoć je upriličeno njezino otvorenje.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena monografija 'O Metkoviću s ljubavlju'

Metković, 15.3.2018. - Monografija O Metkoviću s ljubavlju, koja je nedavno izašla u nakladi ogranka Matice hrvatske u Metkoviću, sinoć je javnosti predstavljena u Galeriji GKS-a.

 Rukomet

Dvojica Metkovaca u reprezentaciji

Metković, 15.3.2018. - Lino Červar odabrao je 18 igrača za reprezentativni tjedan u travnju i utakmice sa Švedskom. Među njima su Mate Šunjić i Ilija Brozović.

 

 Turizam

Započele prijave za treći izbor najboljih primjera ruralnog turizma u županiji

Metković, 15.3.2018. - Do 28. ožujka u tijeku su prijave na poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade ZLATNA NARANČA - najbolji primjeri ruralnog turizma Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu.

 Kazalište

Samo još danas po cijeni od 40 kn

Metković, 14.3.2018. - Obavještavamo sve koji su rezervirali ulaznice za predstavu Parovi Teatra Gavran da ih još danas do 15 sati i od 16:30 do 18 sati mogu kupiti na blagajni GKS-a po cijeni od 40 kn. Sutra će cijena biti 50 kn.

 

 Županija

Preustroj upravnih odjela Dubrovačko-neretvanske županije

Metković, 13.3.2018. - Županijska skupština Dubrovačko-neretvanske županije na svojoj IV. redovitoj sjednici usvojila je Odluku o preustroju županijskih upravnih tijela čime je njihov broj smanjen s postojećih 11 na ukupno šest.

 Policija

Pojačan nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Metković, 13.3.2018. - Policijski službenici prometne policije tijekom ovoga tjedna pojačano će nadzirati korištenje sigurnosnoga pojasa. Zateknu li vas u prekršaju to vam je 500 kn, a platite li kaznu u roku od tri dana stajat će vas „samo“ 250 kuna.

 

 Zaštita prirode

Zaustavimo požare raslinja u delti Neretve

Metković, 13.3.2018. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jučer je u Galeriji GKS-a s Ivicom Grilecom, ravnateljem Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ te Draganom Sršenom, načelnikom Policijske postaje Metković predstavio letak naslovljen sa Zaustavimo požare raslinja u delti Neretve. Tri tisuće tih letaka distribuirat će se građanima Metkovića uz komunalne račune.

 Šport

KK Metković ukupno treći na turniru 'Ilidža open'

Metković, 12.3.2018. - Karate-klub Metković jučer je sa svojih 14 boraca sudjelovao na Međunarodnom karate turniru Ilidža open te se s četiri zlata, jednim srebrom i dvjema broncama ukupno plasirao na treće mjesto.

 Obrazovanje

Mobilnost učenika SŠ Metković u Portugal

Metković, 12.3.2018. - Učenici Srednje škole Metković Ivan Krstičević, Mateo Dominiković i Luka Obradović, u pratnji profesora Petra Nikolića i Josipa Cvitanovića, boravili su u Portugalu u sklopu Erasmus+ projekta Water unites us, koji financira Europska unija.

 Šport

Metkovskim veslačima medalje u Splitu

Metković, 12.3.2018. - Prošle je subote je održana I. regata Kupa Dalmacije Memorijal Zlatko Celent, kojom je ujedno započela sezona natjecanja. Na regatnoj stazi u Spinutu veslači VK Neretvanski gusar osvojili su pet medalja.

 Šport

Neretva do tri boda tek u završnici utakmice

Metković, 11.3.2018. - U gradskome derbiji I. ŽNL na Igralištu Iza Vage Neretva pred dvjestotinjak gledatelja ugostila ONK Metković i tek pred kraj susreta uspjela je doći do tri nova boda koja je vraćaju u viši rang natjecanja.

 Poljoprivreda

Voćari, moguća kovrčavost lista

Metković, 11.3.2018. - Tijekom kišnog vremena u nasadima bresaka i nektarina koji su u razvojnom stadiju otvaranja cvjetnih pupova moguća je zaraza uzročnikom kovrčavosti lista (Taphrina deformans). Zazaštitu primijenite jedan od pripravaka:Chromodin S-65, Delan 700 WDG, Nativo 75 WG, Difcor ili Ziram 76 WG.

 Šport

Ante Krstičević uspješno nastupio u Slovačkoj

Metković, 11.3.2018. - Natjecatelj Karate-kluba Metković Ante Krstičević jučer je u Bratislavi nastupio za Hrvatski karate-savez na natjecanju Grand prix Slovakia. U ukupnom poretku on se plasirao na deveto mjesto od 47 natjecatelja u kategoriji kadeti -63 kg.

 Kultura

'Metkovke', nova ženska klapa u gradu

Metković, 11.3.2018. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održana Osnivačka skupština Udruge Metkovke, u sklopu koje će djelovati Ženska klapa Metkovke.

 Obrazovanje

Gimnazijalci goste ispratili izvrsnim programom

Metković, 10.3.2018. - Nakon tri godine okončan je Erasmus+ KA2 projekt pod nazivom Tragovima rimskih careva (Following the Footprints of Emperors), tijekom kojega naši gimnazijalci posjećivali kolege u drugim državama te ih primali u goste.

 Kino

'Ženijalni dani' u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 10.3.2018. - Ovogodišnji Ženijalni dani u metkovskome kinu Pobjeda okupili su stotinjak ljubitelja filma, koji su u četvrtak pogledali film Whitney: Biti svoja, a sinoć Isabelino sunce.

 Gradska uprava

Raić primio nastavnike i učenike iz osam država

Metković, 10.3.2018. - Posljednjega dana održavanja trogodišnjega Erasmus+ projekta Tragovima rimskih careva, zamjenik gradonačelnika Damir Raić primio je u Galeriji GKS-a Metković nastavnike i učenike osnovnih srednjih škola iz osam država.

 Šport

ŽNK Neretva sutra u Zadru

Metković, 9.3.2018. - Evo jedne sportske vijesti našim Zadranima i metkovskim studentima u Zadru. Sutra će u 13 sati na Stadionu Stanovi prijateljsku utakmicu odigrati nogometašice ŽNK Donat Zadar i ŽNK Neretva Metković. Čini se da će vrijeme biti lijepo pa dođite podržati naše cure.

 

 Natječaj

MUP obrazuje 600 budućih policajaca

Metković, 9.3.2018. - Ministarstvo unutarnjih poslova RH objavilo je Natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini, kojim planira upisati 600 polaznika programa za navedeno zanimanje.

 

 Gradske vijesti

Članovi SDP-a i HSU-a ženama dijelili cvijeće

Metković, 9.3.2018. - Članovi SDP Metković sa svojim koalicijskim partnerima iz HSU-a obradovali su jučer povodom Dana žena naše sugrađanke podjelom karanfila i maćuhica. Cvijeće se dijelilo na Trgu i metkovskim ulicama, ali su se posjetile i udruge te različite ustanove i domaćinstva.

 Prirodne nepogode

Sustav obrane od poplava brani samo naseljeni dio grada

Metković, 8.3.2018. - Ovih dana su, naročito na društvenim mrežama, zamijećene reakcije stanovnika desne strane Metkovića na porast voda unutar branjenoga područja. To se naročito odnosi na poljoprivredne površine koje su pod vodom. Stoga smo jutros obišli nasip za obranu od poplave u blizini Puta Narone te na području Struge i Prokop, dok na Duvrat nismo išli jer smo dobili informaciju da je pristupni put dijelom pod vodom.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje područje Pozle gore

Metković, 8.3.2018. - Zbog planiranih radova održavanja GTS 10(20)/0,4 kV Pozla Gora i STS 10(20)/0,4 kV Šiljegi, u petak, 9. ožujka od 8:30 do 15 sati bez električne energije bit će naselja: Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije, a u slučaju lošeg vremena prekida neće biti, a naredni će se oglasiti.

 

 Rad udruga

Čestitke za Dan žena

Metković, 7.3.2018. - Povodom Međunarodnoga dana žena, djelatnici i korisnici Udruge Otac Ante Gabrić s korisnicima i osobljem Doma za starije osobe i rehabilitaciju Metković upriličili su zajedničku radionicu na kojoj su izradili čestitke s cvjetnim motivom.

 Rad udruga

UOSI 'Prijatelj' postao dio Mreže udruga pružatelja socijalnih usluga

Metković, 7.3.2018. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković popisala je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ugovor o pružanju socijalnih usluga, koji je stupio na snagu 1. ožujka, čime Udruga zakonski postaje dio Mreže udruga pružatelja socijalnih usluga.

 

 Rukomet

Dominiković u stručnom stožeru

Metković, 6.3.2018. - Našega zlatnog 'portugalca' iz 2003. te zlatnoga olimpijca iz 2004. Davora Dominikovića za svoga je pomoćnika u reprezentaciju uzeo izbornik Lino Červar. Lijepu vijest dopunjuje i to da je Červar prije dvije prijateljske utakmice sa Švedskom na popis igrača postavio Marina Jelinića, Iliju Brozovića i Ivana Sršena. Čestitamo!

 

 Obrazovanje

Na županijskome iz fizike gimnazijalcima tri prva mjesta

Metković, 6.3.2018. - Imamo izvrsne tehničare, imamo 'hrvate', a evo i fizičara. Bit će toga još jer na natjecanjima nerijetko pobjeđuju motivirani učenici iz tzv. malih sredina. Evo što su danas učinili naši gimnazijalci.

 Obrazovanje

Tradicija se nastavlja

Metković, 6.3.2018. - S XXIII. županijskoga Natjecanja iz hrvatskoga jezika, koje je jučer održano u dubrovačkoj OŠ Mokošica, metkovski su se osnovci i gimnazijalci vratili s izvrsnim rezultatima.

 Obrazovanje

Metkovski mladi tehničari briljirali na županijskome

Metković, 6.3.2018. - Prošli je tjedan u metkovskoj OŠ don Mihovila Pavlinovića održano županijsko Natjecanje iz tehničke kulture, na kojemu su naši osnovci postigli zavidne rezultate u teorijskome znanju te u izradi i predstavljanju tehničkih tvorevina. Iz dviju metkovskih osnovnih škola dobili smo šestero županijskih prvaka, dvoje doprvaka i četvero s osvojenim trećim mjestom.

 Fotografija

Sudjelujte u fotonatječaju 'Volim svoju županiju' i osvojite vrijedne nagrade

Metković, 6.3.2018. - U organizaciji Hrvatske zajednice županija u tijeku je treći fotonatječaj Volim svoju županiju. Baš kao i u prethodnima, svrha mu je fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije.

 

 Kino

Ovaj tjedan tri dobra filma

Metković, 6.3.2018. - Na današnji dan prije tri godine u tadašnjem je GKS-u, danas Ustanovi za kulturu i sport pokrenuta kinoprikazivačka djelatnost. Drugim riječima, otvoreno je obnovljeno Kino Pobjeda, u kojemu ovaj tjedan možete gledati tri filma.

 Obrazovanje

Gimnazija ugostila učenike i nastavnike iz osam zemalja

Metković, 5.3.2018. - Gimnazija Metković od jučer je domaćinom učenicima i profesorima iz osam zemalja u sklopu Erasmus plus KA2 projekta pod nazivom Tragovima rimskih careva (Following the Footprints of Emperors).

 Šport

ŽNK Neretva pobjedom proslavio rođendan

Metković, 5.3.2018. - Metkovski je prvoligaš ŽNK Neretva povodom proslave svoga četvrtog rođendana ugostio prijateljski sportski klub ŽNK Split, drugoplasiranu momčad na ljestvici.

 Šport

Neretva izbila na prvo mjesto, ONK Metković dobio izgubljeno

Metković, 5.3.2018. - Metkovski županijski ligaši osvojili su nove bodove 15. kolu natjecanja. Neretva je na Lastovu napunila mrežu domaćeg Omladinca, pobijedivši ga s 9:0, a Metković je 0:2 s kraja prvoga poluvremena pokrenuo na konačnih 3:2.

 Glazba

'Versi' snima novi spot

Metković, 5.3.2018. - Popularna metkovska Grupa Versi upravo snima spot za svoju pjesmu Šatro ljubavna, čije autorstvo za tekst i glazbu popisuje Goran Komazin Meka, a za aranžman Dragan Brnas Fudo.

 Koncert

Korizmeni koncert 'Vokalista Salone'

Metković, 5.3.2018. - Poznata pjevačka skupina Vokalisti Salone, koja posebno njeguje pučke crkvene napjeve dalmatinskih krajeva, sinoć je svoj korizmeni koncert održala u crkvi sv. Nikole biskupa.

 Jezik

Povratak u budućnost – jezikoslovna lutanja slivanjskim bespućima s Perinom Vukšom Nahod

Metković, 4.3.2018. - Osvrt na nedavno zagrebačko predstavljanje monografije Perine Vukše Nahod Slivanjski govori: fonologija i morfologija napisao je Domagoj Vidović, njezin kolega s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Nadamo se da će ta monografija uskoro biti predstavljena u Metkoviću i drugim neretvanskim mjestima.

 

 Šport

Splićanke dolaze na rođendan Metkovkama

Metković, 4.3.2018. - U sklopu proslave četvrte obljetnice osnutka ŽNK Neretva, danas će se na Igralištu Iza Vage od 15 sati igrati prijateljska utakmica između slavljenica i njihovih gošći iz ŽNK Split. Ulaz je besplatan.

 

 Rukomet

Dobrodošla dva boda za povratak samopouzdanja

Metković, 4.3.2018. - Nakon bodovne suše posljednja tri kola, kada su Metkovci iz dvije domaće utakmice i jednoga gostovanja uknjižili tek jedan bod, dobro su došla dva domaća boda u utakmici 14. kola 1. HRL jug između RK Metković 1963 i RK Pećine iz Rijeke.

 Šport

Metkovcima otvoren put u 1. HBL

Metković, 4.3.2018. - Već prema broju automobila parkiranih oko Boćarskoga doma moglo se zaključiti da su mnogi došli podržati boćare BK Metković na njihovu povratku u Prvu hrvatsku boćarsku ligu.

 Prirodne nepogode

Neretva narasla do 198 cm

Metković, 3.3.2018. - Danas u 18 sati vodostaj Neretve iznosio je 198 cm, a do 18:30 opao je za jedan cm. Moguće je da je to trend jer je u Mostaru od 14:30 do 17:30 opao sa 674 cm na 577 cm.

 Metković 600

Metković oko 1930.

Metković, 3.3.2018. - Mario Talajić poslao nam je iz Zagreba nekoliko starih fotografija Metkovića, od kojih sada jednu objavljujemo. Pokušali smo pronaći mjesto s kojega je nastala, nevjerojatnije prije 1930. godine, te načiniti novu. Naravno, to je vrlo teško, naročito pogoditi visinu jer je ulica u međuvremenu nasuta. Isto je tako teško pogoditi karakteristike objektiva kojim je stara fotografija snimljena. Stoga se geometrije ne poklapaju potpuno.

 Policija

Mobilni šalter za upravne poslove u Metkoviću

Metković, 2.3.2018. - Prijenosni šalter Ministarstva unutarnjih poslova putem kojeg građani mogu ishoditi osobne isprave tijekom ovoga mjeseca boraviti će na području Metkovća - priopćuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio prvake Hrvatske

Metković, 2.3.2018. - Veterane NK Neretva, koji su nedavno na Dvoranskome prvenstvu Hrvatske osvojili prvo mjesto, danas je u svome uredu primio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

 

Ne vozite po navici

Metković, 2.3.2018. - Probni rad semafora na raskrižju Ulice Stjepana Radića i prilaza Lučkome mostu već je pokazao kako često vozimo po navici.

 Vrijeme

Ožujak počeo sa snijegom

Metković, 1.3.2018. - Premda smo očekivali zatopljenje i kišu, ožujak nas je prvoga dana iznenadio snijegom. Ništa čudno za taj mjesec koji ime vuče od riječi lažnjak, no sutra je prema svim prognozama toplije i kiša.

 Projekti

Rekonstrukcija A. Starčevića s dvama rotorima

Metković, 1.3.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Galeriji GKS-a s ravnateljem Županijske uprave za ceste Ivom Kaštelanom i direktorom tvrtke Geoproming Mirkom Šaravanjom predstavio projekt rekonstrukcije Ulice Ante Stračevića, koji uključuje i izgradnju dvaju rotora.

 Promet

Probni rad semafora pred mostom

Metković, 1.3.2018. - Hrvatske ceste danas će u višednevni probni rad pustiti semafore na raskrižju Ulice Stjepana Radića prema Lučkome mostu, tijekom čega će se utvrditi optimalni intervali. Stoga se pješaci i vozači upozoravaju da obrate pozornost pri prolasku kroz to raskrižje.

 

 Manifestacije

Završena priredba 'Dana o. Ante Gabrića'

Metković, 1.3.2018. - Završna priredba manifestacije Dani oca Ante Gabrića sinoć je održana u potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković. Na njoj su sudjelovali djeca i učenici Dječjega vrtića Metković, osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića te Srednje škole i Gimnazije Metković. U glazbenome dijelu, praćeni mladim glazbenicima, nastupili su Dječji zbor župe sv. Nikole i Zbor župe sv. Ilije te Mješovita klapa Sveti Nikola i gospođa Nada Marušić.

 Rad udruga

Razvoj zelenih vještina

Metković, 1.3.2018. - Udruga Dobra je u okviru projekta Razvoj zelenih vještina započela sa svojim aktivnostima koje uključuju sastanke s voditeljem projekta, izvoditeljima i volonterima radi usuglašavanja plana aktivnosti.

 Šport

Ni zima im ništa ne može

Metković, 1.3.2018. - Rastali smo se sa zaista prevrtljivom veljačom pa prvi dan ožujka nudi kišu i zatopljenje. Jučerašnji rekord od gotovo -6 ⁰C jutros nije pao, premda je predvečer već bilo oko nule, kada je započeo trening seniorki ŽNK Neretva.

 Rad udruga

Tamo gdje palme cvatu

Metković, 1.3.2018. - Udruga Otac Ante Gabrić u suradnji s Udrugom Dobra upriličila je prigodan program povodom Dana oca Ante Gabrića.

 

Vijesti iz 3. 2018.
ukupno 118

Gradonačelnikova čestitka za Uskrs

Čevrtalji umjesto zvona

Obredi Velikoga petka s procesijom

Čestitajte Uskrs unikatnom čestitkom

Memorija Metkovića kroz arhitektonsku baštinu

Naoružajte se strpljenjem

Po 100.000 kn dvama metkovskim vrtićima

U Metkoviću razriješena serija kaznenih djela

Ne parkirajte u ulicama kojima će prolaziti procesije

Milan predložio osnivanje višestranačkoga Povjerenstva koje će se baviti izvorištem u Doljanima

Čuvanje uskrsnih običaja

Računovodstvo za početnike

Sutra Zvonimirova bez vode

Milan Kapović rezimirao svoj četverogodišnji mandat

Danas počinje pretprodaja ulaznica za predstavu 'metODA ZA BRAK'

Vid drugi put ili Mlinište prvi put

Arhitektura područja grada Metkovića

Gatski amateri gostovali s dramom 'Žaba'

I životinje trebaju domove

Po zlato i srebro te tri bronce za 'neretvanske gusare'

Cvjetnica

Dan narcisa – borbe protiv karcinoma dojke

Gradonačelnik Milan građanima dijelio grančice masline

Život Bogu ispjevan

Učenici SŠ Metković ponovno osvajaju medalje

Žena kroz vremena

Klara Popović državna prvakinja

Odgađa se križni put na Dubravicu

Najljepši početak proljeća

Seoras McPop

Zabijelilo oko Metkovića

Nastavlja se s investicijama u opremu i prostore Ustanove za kulturu i sport Metković

Versi s novom pjesmom na CMC televiziji

Procesija će ipak ići Ulicom Vladimira Nazora

Kreativne 'Grebeonice'

Sakralni ciklus Hrvoja Marka Peruzovića u GKS-u

Borba protiv karcinoma dojke

Proljetni snijeg

Predavanja i radionice Prirodoslovnoga muzeja Metković

Kako rezati masline

Nasip brani Metković

Župan Dobroslavić potpisao ugovore s nositeljima programa i projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi

Preventivno zaštitite agrume

Smotra 'Na Neretvu misečina pala' u znaku Jadransko-jonske regije

Prezentacija programa 'Aktivni u zajednici'

Veterani u Budimpešti treći, Šustić u Zagrebu prva

'Grebeonice' u Gradskoj knjižnici

Za OB Dubrovnik 54 doze krvi

Treća pobjeda košarkaša

Srce za Neretvu

Za sada nema problema

Iza Vage pao veliki 'Agram'

Boćari ponovno u Prvu ligu

Neretva narasla na 235 cm pa opada

Glazbena ezoterija u crkvi sv. Ilije

KK Metković treći u Splitu

Prvaši Gimnazije Metković sudjelovali u nacionalnom 'online' natjecanju EU kviz o novcu

Prijelomni dokument u novijoj povijesti hrvatskoga jezika

Jeste li s Pi na Ti?

Na 'Parovima' puna kazališna dvorana

Obnovljeni prostori referade za upravne poslove PP Metković

Grad izradio Proračunski vodič za građane

Hrvatski egzonimi

Od obrazovanja do zapošljavanja

Sutra Metković i Krvavac 2 dva sata bez vode

Gradit će te treći, a možda i četvrti prometni trak prema GP Metković

Zašto je pčela važnija od čovjeka?

Predstavljena monografija 'O Metkoviću s ljubavlju'

Dvojica Metkovaca u reprezentaciji

Započele prijave za treći izbor najboljih primjera ruralnog turizma u županiji

Samo još danas po cijeni od 40 kn

Preustroj upravnih odjela Dubrovačko-neretvanske županije

Pojačan nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Zaustavimo požare raslinja u delti Neretve

KK Metković ukupno treći na turniru 'Ilidža open'

Mobilnost učenika SŠ Metković u Portugal

Metkovskim veslačima medalje u Splitu

Neretva do tri boda tek u završnici utakmice

Voćari, moguća kovrčavost lista

Ante Krstičević uspješno nastupio u Slovačkoj

'Metkovke', nova ženska klapa u gradu

Gimnazijalci goste ispratili izvrsnim programom

'Ženijalni dani' u Kinu 'Pobjeda'

Raić primio nastavnike i učenike iz osam država

ŽNK Neretva sutra u Zadru

MUP obrazuje 600 budućih policajaca

Članovi SDP-a i HSU-a ženama dijelili cvijeće

Sustav obrane od poplava brani samo naseljeni dio grada

Sutra bez struje područje Pozle gore

Čestitke za Dan žena

UOSI 'Prijatelj' postao dio Mreže udruga pružatelja socijalnih usluga

Dominiković u stručnom stožeru

Na županijskome iz fizike gimnazijalcima tri prva mjesta

Tradicija se nastavlja

Metkovski mladi tehničari briljirali na županijskome

Sudjelujte u fotonatječaju 'Volim svoju županiju' i osvojite vrijedne nagrade

Ovaj tjedan tri dobra filma

Gimnazija ugostila učenike i nastavnike iz osam zemalja

ŽNK Neretva pobjedom proslavio rođendan

Neretva izbila na prvo mjesto, ONK Metković dobio izgubljeno

'Versi' snima novi spot

Korizmeni koncert 'Vokalista Salone'

Povratak u budućnost – jezikoslovna lutanja slivanjskim bespućima s Perinom Vukšom Nahod

Splićanke dolaze na rođendan Metkovkama

Dobrodošla dva boda za povratak samopouzdanja

Metkovcima otvoren put u 1. HBL

Neretva narasla do 198 cm

Metković oko 1930.

Mobilni šalter za upravne poslove u Metkoviću

Gradonačelnik primio prvake Hrvatske

Ne vozite po navici

Ožujak počeo sa snijegom

Rekonstrukcija A. Starčevića s dvama rotorima

Probni rad semafora pred mostom

Završena priredba 'Dana o. Ante Gabrića'

Razvoj zelenih vještina

Ni zima im ništa ne može

Tamo gdje palme cvatu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01