-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izložba

Antička zbirka u AM Narona

Metković, 30.8.2011. - Večeras u 20,30 u Arheološkom muzeju Narona bit će otvorena izložba Antička zbirka muzeja hrvatskih arheoloških spomenika koju vidonjski muzej organizira zajedno s Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika.

 

 Obrana od poplave

Uklanjanje humusnoga sloja na trasi nasipa

Metković, 30.8.2011. - Danas smo obišli trasu budućega nasipa za obranu od poplave i zamijetili da se već nešto radi. Na predjelu Glibuša uz istoimeni vodotok počelo je uklanjanje gornjega sloja humusa pomiješanoga s korijenjem kako bi se pripremila podloga za početak radova na nasipu.

 

 Rukomet

Podravci Metković 2011

Metković, 29.8.2011. - Jučer je odigrana završnica vrlo jakog 10. međunarodnog spomen-turnira 'Metković 2011' u kojoj su slavile igračice koprivničke 'Podravke'. Nakon izvođenja sedmeraca sa 31:32 pobijedile su podgoričku 'Budućnost'. Sa tri gola iz igre i jednim iz sedmerca pobjedi je pridonijela i naša Ivana Petković.

 Rukomet

Danas završnica rukometkoga turnira

Metković, 28.8.2011. - Danas se u Gradskoj športskoj dvorani Metković odigrava završnica 10. međunarodnog rukometnog spomen-turnira 'Metković 2011'. Utakmice se igraju prema sljedećem rasporedu:

 Rukomet

Odigrana dva kola međunarodnoga turnira

Metković, 27.8.2011. - Jučer su u Metkoviću i Opuzenu odigrane utakmice 1. i 2. kola 10. međunarodnog rukometnog spomen-turnira 'Metković 2011'.

 Poljoprivreda

Za mandarinu minimalno 3 kune

Metković, 26.8.2011. - Jutros je u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja održan sastanak na kojem je dogovoreno da minimalna zajamčena otkupna cijena mandarina ove godine bude 3 kune po kilogramu, dok će država iz proračunskih sredstava subvencionirati troškove otkupa mandarina sa 90 lipa po kilogramu.

 Zanimljivosti

Kad' si mlad ne smeta ti ništa

Metković, 26.8.2011. - Ni 34oC u hladu, koliko je toplomjer pokazivao oko 18 sati kada je nastala ova fotografija, nije prepreka mladim metkovskim breakdancerima za uporno vježbanje. Prostor su pronašli u sjeni maruna pred zgradom GKS-a.

 

 Rukomet

10. međunarodni rukometni turnir

Metković, 25.8.2011. - Večeras je na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću svečano otvoren 10. međunarodni rukometni spomen-turnir „Metković 2011“ na kojem će nastupiti RK “Krim” Ljubljana, ŽRK „Budućnost” Podgorica, ŽRK „Metalurg” Skoplje i HRK „Katarina” Mostar, ŽRK „Zaječar” Zaječar, RK „Podravka” Koprivnica, DVSC „Korvex” Debrecen i domaćin RK „Dalmatinka” Ploče. Gotovo sve ekipe su državni prvaci ili visoko plasirane u svojim nacionalnim prvenstvima, što ovaj turnir čini vrlo jakim.

 Kazalište

Pacijent doktora Freuda

Metković, 24.8.2011. - Sinoć je na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta Metković Teatar Gavran izveo predstavu Pacijent doktora Freuda Mire Gavrana.

 Turizam

Iz plavoga u zeleno

Metković, 24.8.2011. - Već nam je dosta ovih vrućina, ali, s druge strane, to znači produljenje sezone i još koji euro u našu turističku kasu. Tome ove godine značajno pridonose tisuće nautičara koji ne mogu odoljeti zovu našega Jadrana, a nadamo se da će ih sve više uplovljavati Neretvom do Metkovića i morsko plavetnilo nakratko zamijeniti neretvanskim zelenilom.

 

 Akcija

Naš Hajduk

Metković, 24.8.2011. - Od danas pa do ponedjeljka u Metkoviću će se provoditi akcija učlanjenja u NK Hajduk. Članarina stoji 100 kn, a svi koji to žele mogu s osobnom iskaznicom i OIB-om doći na upisna mjesta preko puta Pošte ili kraj kafića Trenk na početku Ulice Zrinskih i Frankopana u vremenu od 8 do 11 i od 18 do 22 sata.

 Tradicija

Četvrta borovačka noć

Metković, 22.8.2011. - U subotu navečer u Borovcima je održana Četvrta borovačka noć na kojoj se okupilo nekoliko stotina Borovčana i njihovih gostiju. I ovaj put druženje je upriličila Udruga za zaštitu i revitalizaciju baštine sela Borovci koja je uz pomoć sponzora osigurala dovoljne količine hrane i pića u kojem su prisutni uživali besplatno.

 Gradske vijesti

Započinju radovi na obrani od poplave

Metković, 19.8.2011. - Danas je premijerka Jadranka Kosor u Metkoviću otvorila radove na sustavu obrane od poplave desne strane grada Metkovića te na rekonstrukciji bivše zgrade Razvitka u kojoj će nakon reorganizacije sudova biti smješten Općinski sud Metković, Općinsko državno odvjetništvo i Prekršajni sud.

 Gradske vijesti

Ugovori vrijedni 500 tisuća kuna

Metković, 18.8.2011. - Danas su u župnom uredu župe Sv. Nikole Biskupa potpisana dva ugovora između Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH i župe Sv. Nikole Biskupa vrijedna ukupno 500 tisuća kuna.

 Gradske vijesti

Radovi na trafostanici Metković 14

Metković, 18.8.2011. - Zadnjih dvadesetak dana HEP - Pogon Metković obavlja radove na trafostanici Metković 14 (TS 10/0,4 KV), koja se nalazi na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Eugena Kvaternika na Jerkovcu. U sklopu radova stara građevina u kojoj je bila smještena trafostanica u potpunosti je srušena te je na njenom mjestu izgrađena nova.

 Kazalište

U zajedničkom stanu

Metković, 17.8.2011. - U sklopu Metkovskog kulturnog ljeta sinoć je na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta Metković Kazalište Lectirum izvelo predstavu U zajedničkom stanu redatelja Zorana Mužića.

 Vjerski život

Mise na Svetoga Roka

Metković, 17.8.2011. - Povodom Sv. Roka na Gradskom groblju Sv. Ivana jučer je služena misa. Misno slavlje predvodio je župnik župe Sv. Ilije fra Petar Gulić Mimica u koncelebraciji fra Josipa Repeše i fra Lukice Vojkovića. Već uobičajeno, prije mise održana je tradicionalna procesija sa slikom sv. Roka.

 Zanimljivosti

Ni svadbe nisu što su nekad' bile

Metković, 16.8.2011. - Davno su prošla vremena kada se pir (što li ta riječ znači?) svodio na, više-manje rodbinsko druženje uz pjesmu, a ako bi se našla kakva gitara i harmonika – time bolje. Današnje svadbe nezamislive su bez mnogih novotarija koje je dobrim dijelom nametnuo razvoj svekolike tehnike pa su i zahtjevi mladenaca sve neobičniji. Jedan od takvih primio je metkovski Fotostudio 'Veraja' i napravio svadbeni spot koji je dospio i do zanimljivosti na internetskoj stranici dnevnik.hr. Pogledajte ga na izvornom mjestu vimeo.com.

 

 Maraton lađa

Reportaža sa 14. maratona

Metković, 16.8.2011. - Završili smo obimnu fotoreportažu sa subotnjega Maratona lađe u koju smo uvrstili sedamdesetak fotografija, od preko šest stotina, koliko smo ih snimili.

 

 Maraton lađa

Kominjanima veliki štit 'zauvik'

Metković, 14.8.2011. - Kako su to već predvidjeli natpisom zauvik na svojim majicama, posada Gusara iz Komina i treći put za redom osvojila Maraton lađa i tako u trajno vlasništvo dobila veliki štit kneza Domagoja.

 Maraton lađa

Na Maratonu ponovno bubnjevi

Metković, 13.8.2011. - Nakon što su bubnjevi, malo po malo, nestali s Maratona lađa ove se godine ponovno uvode u utrku. Iako, kao ni način na koji se vesla, nemaju svoje povijesno uporište, jer lađa je imala isključivo gospodarsku namjenu, njihov prodoran zvuk svakako će doprinijeti atraktivnosti događaja. Kako bubnjevi lađarima, ipak, smetaju u utrci dogovoreno je da će se obvezno bubnjati kroz Metković, Opuzen i u Pločama do cilja.

 

 Obavijest

Vratite knjige u knjižnicu

Metković, 12.8.2011. - Iz Gradske knjižnice Metković dobili smo obavijest da će se u razdoblju od 29. kolovoza do 29. listopada ove godine obavljati revizija knjižnoga fonda pa mole sve korisnike koji kod sebe imaju zadužene knjige da ih vrate u knjižnicu. Knjige će se moći vraćati radnim danom od 9 do 12 sati, a za vrijeme trajanja revizije neće se moći posuđivati nove.

 

 Ugostiteljsvo

Ćakula u Sportskoj

Metković, 12.8.2011. - U poplavi stranih imena svemu i svačemu evo i jednoga domaćeg. Jest da su nam riječ ćakula svojedobno ostavili Mlečani (chiàcola), ali se ona odavna udomaćila u Dalmaciji.

 Fotografija

Skratio dan

Metković, 11.8.2011. - Iako će pun mjesec biti prekosutra, u noći Maratona lađa, mi smo ga večeras malo preduhitrili. Današnja bura je očistila zrak pa je i Mjesec na nebu bio sjajniji, a prema satu na crkvi Sv. Ilije vidi se da je dan dobro skratio.

 

 Maraton lađa

HTV otkazala prijenos Maratona

Metković, 11.8.2011. - U Udrugu lađara stigla je HRT-ova obavijest i isprika da zbog poslovnih teškoća nisu u mogućnosti realizirati već prije dogovoren izravan TV prijenos Maratona. Umjesto toga naknadno će emitirati reportažu s natjecanja te će s cilja u Pločama omogućiti izravno javljanje u središnjem Dnevniku.

 

 Koncert

Magazin oduševio mlade

Metković, 11.8.2011. - Sinoć je na pozornici Ljetnog kazališta Metković održan koncert grupe Magazin. Legendarna splitska grupa, osvježena simpatičnom pjevačicom Andreom Šušnjarom, pokazala se kao pun pogodak napunivši do posljednjeg mjesta gledalište uz Neretvu.

 Maraton lađa

Pripreme za Maraton

Metković, 10.8.2011. - Novost je ovogodišnjega Maratona lađa da će se svi brodovi biti privezati uz desnu obalu Neretve, gdje će biti montirana i svečana bina za koju se upravo priprema okolni teren. Brodovi će za lađama krenuti nekoliko minuta nakon starta pa će svi s njih moći promatrati taj najuzbudljiviji dio utrke.

 

 Obljetnice

83 godine od smrti Stjepana Radića

Metković, 8.8.2011. - Povodom 83. obljetnice smrti Stjepana Radića, osnivača Hrvatske seljačke stranke, izaslanstvo GO HSS-a grada Metkovića položilo je vijenac pred spomenikom Stjepanu Radiću ispred metkovskog Gradskog kulturnog središta.

 Akcija

Video s podizanja zastave na Predolcu

Metković, 7.8.2011. - Od Fotostudija Veraja dobili smo vezu prema videosnimku s nedavnoga podizanja velike zastave na Predolcu, što su povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti organizirale Udruga veterana IV. gardijske brigade, Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju i metkovska Udruga Narenta.

 

 Maraton lađa

Kup kneza Domagoja ostaje u Vidu

Metković, 5.8.2011. - U povodu blagdana Gospe Snježne u Vidu je održan 7. lađarski Kup kneza Domagoja na kojem su nastupile ekipe: Jerkovac, Crni put, Veterani IV. gardijske brigade te domaćini, ekipa Domagojevi gusari.

 Akcija

Nek' se zavijori

Metković, 4.8.2011. - Predvečer se na Predolcu okupilo pedesetak građana Metkovića kako bi nazočili podizanju replike zastave sa Kninske tvrđave što su organizirale Udruga veterana IV. gardijske brigade, Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju i metkovska Udruga Narenta.

 Obljetnice

Molitva i vijenci za poginule branitelje

Metković, 4.8.2011. - Povodom sutrašnjega Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja jutros je na Gradskome groblju sv. Ivana župnik župe sv. Ilije fra Petar Gulić održao kratak obred za odrješenje duša svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskome ratu.
   Nakon obreda pred Središnji križ vijence je položio gradonačelnik Stipo Gabrić sa suradnicama, kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te predstavnici političkih stranaka.

 Šport

15. streetball turnir

Metković, 4.8.2011. - U subotu, 6. kolovoza održat će se 15. streetball turnir u basketu čije je odvijanje nedavno omela kiša. Utakmice na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković počinju u 17,30.

 

 Obljetnice

Kninska zastava na Predolcu

Metković, 3.8.2011. - U povodu 20. obljetnice početka agresije na Hrvatsku i 5. kolovoza, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, na Predolcu će sutra u 18 sati na 15-metarski jarbol biti podignuta zastava sa Kninske tvrđave dimenzija 9 m x 1,5 m.

 Maraton lađa

Dobri plavi dečki

Metković, 2.8.2011. - Veslajući na ovogodišnjem Maratonu lađa, navijači Dinama žele promovirati humanitarnu akciju u korist dječjeg vrtića Vukovar I. na Mitnici – piše Večernji list.

 

 Šport

Kup Gospe Snježne i Domagojev kup

Metković, 2.8.2011. - Povodom skorašnjega blagdana Gospe Snježne u Vidu se prvi put organizira malonogometni turnir Kup Gospe Snježne 2011. Utakmice se igraju u večernjim satima na igralištu kraj škole, a završnica turnira je u četvrtak, 4. kolovoza.

 Zanimljivosti

Mlada roda uranila sa selidbom

Metković, 2.8.2011. - Jesu li kiša i hladno vrijeme, što je do nedavno vladalo na kontinentu, zbunile biološki sat ove mlade rode pa je potaknule na raniju selidbu možemo samo nagađati. Rodu smo na poziv Bore Obrvana jučer slikali kraj odvojka s Ulice Petra Krešimira IV. prema Vrbovcima. Nije nas se bojala, što znači da je s ljudima u svojoj ljetnoj domovini u dobrim odnosima.

 

 

Vijesti iz 8. 2011.
ukupno 37

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01