-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Zanimljivosti

Pasje vrućine

Metković, 28.6.2005. - Toplotni val, koji je ovih dana zahvatio i Metković, ni najmanje ne smeta Rei, mješancu kokera i labradora. Od majke je naslijedila temperament, a od oca ljubav prema vodi. Na svu sreću živi u blizini gradskog parka i Neretve, pa kad se "uznoji" od penjanja po stablima u parku spas traži skokom u Neretvu.

 Kultura

Metkovske mažoretkinje u Mostaru i Cavtatu

Metković, 28.6.2005. - Vjerojatno mnogi još ne znaju da u Metkoviću djeluje Udruga "Metkovske mažoretkinje". Udruga je osnovana početkom ove godine, a već su zapažene pa su nedavno u Mostaru bile gošće europskih prvakinja Mostarskih mažoretkinja. Već dan poslije nastupile su u Cavtatu na VI. smotri mažoretkinja dubrovačko-neretvanske županije.

 Šport

Metkovcima veliki prijelazni pehar

Metković, 28.6.2005. - Jučer su se iz Slovenije vratili nogometaši NK "Neretve" donijevši sa sobom četiri pehara i veliki prijelazni pehar koji su na turniru "Mediteran cup 2005" osvojili kao najuspješniji klub. Turnir se igrao u Piranu i Kopru, a među 33 ekipe četiri su bile iz Metkovića i sve četiri su osvojile visoka mjesta.

 

Blokada graničnog prijelaza Doljani

Metković, 28.6.2005. - Jučer u 11 sati došlo je do blokade graničnog prijelaza u Doljanima. Blokadu su sa BiH strane prijelaza izveli članovi Udruženja poljoprivrednika BiH nezadovoljni statusom poljoprivrednih proizvođača u odnosu na one u susjednim državama pa se promet preusmjerivao preko Međunarodnog prijelaza Gabela Polje i malograničnog prijelaza na Unki. Iako je najavljeno da će blokada trajati "do daljnjega" u popodnevnim satima promet je ponovno uspostavljen.

 

 Gradske vijesti

Susreti djece hrvatskih branitelja

Metković, 27.6.2005. - U Metkoviću je u nedjelju održano Izlučno natjecanje susreta djece hrvatskih branitelja na kojem su nastupile ekipe ličko-senjske, zadarske, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske županije. Natjecalo se ukupno 564 dijete u malom nogometu, graničaru, odbojci modeliranju, oslikavanju majica, pjevanju, elektronskom pikadu, stolnom nogometu i igranju na playstationu.Natjecanje je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata pod pokroviteljstvom Ministarstva obrane i Gradskog poglavarstva Grada Metkovića, a sve se odvijalo na pomoćnom terenu NK "Neretve" gdje su bila iscrtana igrališta i postavljeni veliki šatori.

 Gradske vijesti

Dan državnosti

Metković, 27.6.2005. - Povodom Dana državnosti članovi Gradskoga Vijeća i Gradskoga poglavarstva, te udruga proizašlih iz Domovinskoga rata položili su vijence na spomenik palim braniteljima i središnji križ na groblju Sv. Ivana u Metkoviću.

 

 Tradicija

Ivandan

Metković, 24.6.2005. - Danas je blagdan Sv. Ivana Krstitelja kada svi Ivani, Ivanke, Ive i Ivice rođeni između 24. lipnja i 26. prosinca slave svoj imendan. Ostalima je imendan 27. prosinca na blagdan sv. Ivana Apostola i Evanđelista koji je kao učenik Ivana Krstitelja, prvi s Andrijom pošao za Kristom. Zanimljivo je da se na današnji dan slavi rođenje Ivana Krstitelja, što je pomalo neobično, jer se praznici ostalih kršćanskih svetaca slave na dan njihove smrti. Katolička Enciklopedija kaže da je «Sveti Ivan bio prožet Duhom Svetim još u utrobi svoje majke...stoga njegovo rođenje treba slaviti kao dan trijumfa».

 Fotografija

Metković na 30 m

Metković, 23.6.2005. - Zahvaljujući djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe iz Metkovića koji su nas svojim ljestvama podignuli na 30 m visine nastale su dvije nove panoramske snimke lijeve i desne obale grada. Klikom na fotografije možete ih pogledati uvećane. Veličina datoteka je 364 KB i 576 KB.

 

 Folklor

Završni koncert KUD-a 'Metković'

Metković, 22.6.2005. - Večeras je na ljetnoj pozornici GKS-a KUD "Metković" održao Završni koncert polaznika škole folklora. Nastupilo je oko 260 plesača i pjevača, te Mandolinski sastav koji djeluje u sklopu KUD-a.

 Gradske vijesti

Moj prvi ples

Metković, 21.6.2005. - Na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta, plesna škola «Calypso» iz Metkovića izvela je program pod nazivom «Moj prvi ples» kako bi obilježila završetak još jedne uspješne plesne sezone čiji je ovogodišnji vrhunac bilo sudjelovanje metkovskih maturanata, polaznika Škole, u Quadrille danc parade 2005. gdje su zajedno sa još 18200 maturanata iz još četiri europske države oborili Guinnessov rekord plešući najveću matursku četvorku.

 Obljetnice

25 godina OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 19.6.2005. - U petak je u GKS-u održana svečana priredba povodom proslave 25. obljetnice Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću. Škola je sa svojim radom započela šk. god. 1979./80. i u ovih četvrt stoljeća uspjela se svrstati među najbolje osnovne škole u županiji. Naročito su ponosni na svoj školski vrt za kojega su prošle godine dobili nagradu.

 Izložba

Augusteum Narone u Zagrebu

Metković, 19.6.2005. - Nakon Splita, Oxforda, Barcelone i Vatikana, u četvrtak navečer izložba «Augusteum Narone» otvorena je i u Zagrebu u Gliptoteci HAZU, što bi trebala biti posljednja izložba prije skore realizacije Arheološkog muzeja «Narona» u Vidu kraj Metkovića.

 Obrazovanje

Oproštaj od učiteljica i razrednica

Metković, 17.6.2005. - Danas je, za mnoge jedva dočekani, kraj nastavne godine. Odahnuti će svi, prvenstveno učenici, pa njihovi nastavnici i roditelji. Svake se godine na tisuće učenika oprosti od svojih učiteljica, učitelja, nastavnica i nastavnika koji su ih učili protekle četiri godine.

 Folklor

Evo mi kola, mladosti moja

Metković, 17.6.2005. - Završni koncert polaznika Škole folklora koja djeluje pri KUD-u «Metković» održat će se 22. lipnja 2005. (srijeda) u 20,30 sati na ljetnoj sceni GKS-a. Na koncertu sudjeluju sve folklorne skupine KUD-a, muška i ženska pjevačka skupina, mandolinski sastav i svirači na tradicijskim glazbalima. Osim već uobičajenog programa premijerno će se izvesti dvije nove koreografije - Vrličko i Lastovsko kolo, te program koji će mlađa folklorna skupina izvesti na zatvaranju Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

 

 Zdravlje

Dezinformacije o zagađenju Neretve

Metković, 17.6.2005. - Jučer i danas i tisku i elektronskim glasilima mogla se čuti vijest kako je došlo do onečišćenja donjeg toka Neretve, te da zbog toga voda na tom području nije za piće. Spominjalo se onečišćenje pesticidima uz pretpostavku da je došlo iz susjedne države. Od dr. Miljenka Ljubića iz Zavoda za javno zdravstvo u Metkoviću dobili smo informaciju da se radi o fekalnom onečišćenju izvorišta u Prudu odakle se vodom opskrbljuje NPKL vodovod.

 Obrazovanje

Diplome i nagrade najboljima

Metković, 15.6.2005. - Povodom Dana škole učenicima i njihovim mentorima iz OŠ Stjepana Radića tijekom svečane priredbe podijeljene su diplome i nagrade za postignute uspjehe na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima.

 Izložba

Otvorena izložba Tomislava Zubčića

Metković, 15.6.2005. - Jučer je u Galeriji GKS-a otvorena izložba skulptura metkovskog kipara Tomislava Zubčića - Zupe koji se predstavio skulpturama rađenima u metalu tehnikom zavarivanja, navarivanja i propaljivanja.

 Kultura

Koncert dječjih zborova

Metković, 15.6.2005. - U kazališnoj dvorani sinoć je održan koncert zborova i solista na kojem su nastupili učenici Glazbene škole Metković, OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, Glazbene škole Ploče i OŠ Vladimira Nazora iz Ploča. Izvodeći popularne melodije mali pjevači i svirači pružili su auditoriju ugodan glazbeni sat. Program su priredili njihovi nastavnici Slađana Knežević, Ljupka Sršen, Helena Decovski, Dragan Gutić i Javorko Popović.

 

 Vjerski život

Blagdan Sv. Ante

Metković, 12.6.2005. - Sutra je Sv. Ante, vjerojatno najštovaniji svetac u hrvatskome puku. Svake godine uoči blagdana Sv. Ante vjernici iz Metkovića i okolnih mjesta upućuju se prema Dubravici do kapelice koja nosi ime toga sveca kako bi obnovili zavjet. Ide se, uglavnom, pješice, a nerijetko i bos. Ovaj običaj postao je popularan naročito kod mlađih koji u kolonama cijelu noć uoči 13. lipnja kreću prema Dubravici.

 Obrazovanje

Priredba vrtićana

Metković, 9.6.2005. - Oko 120 vrtićana predškolske dobi danas je nastupilo na tradicionalnoj priredbi kojom se svake godine djeca iz Dječjeg centra Metković opraštaju od svojih teta. Priredba nazvana "Dalmacija u mom oku" privukla je u kazališnu dvoranu GKS-a preko petsto gledatelja kojima su budući prvašići izvodili recitacije, pjesme i ples.

 Politika

Konstituirano Gradsko vijeće

Metković, 7.6.2005. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća temeljem rezultata izbora od 15. svibnja. Na Sjednici su bili svi vijećnici sa triju lista koje su prešle izborni prag.

 Rukomet

Metkovski mlađi kadeti drugi
Metković, 5.6.2005. - Odigrane su sve utakmice Završnice državnog prvenstva u rukometu za dječake rođene 1990. i mlađe. Od petka do nedjelje odigrano je ukupno osamnaest utakmica, a na kraju su slavili Zagrepčani koji su u finalnoj utakmici savladali momčad Metkovića sa 26:24.

 Rukomet

Rukometna završnica za kadete
Metković, 3.6.2005. - U Metkoviću se u organizaciji Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i grada Metkovića od 3. lipnja do 5. lipnja održava Završnica prvenstva Hrvatske u rukometu za mlađe kadete i igrače rođene 1990. i mlađe. Nastupit će osam ekipa razvrstanih u dvije skupine koje će se u petak i subotu natjecati Gradskoj dvorani i Dvorani Gimnazije u Metkoviću. Finalne utakmice igrat će se u nedjelju u 13 sati (za treće mjesto) i u 14 sati za prvaka. Svečano otvaranje je u petak u 18 sati u Gradskoj dvorani u Metkoviću, a dodjela priznanja u nedjelju u 15. sati. Evo rasporeda odigravanja utakmica:

 Izložba

Kitonić u GKS-u

Metković, 2.6.2005. - U Galeriji metkovskog GKS-a sinoć je otvorena izložba fotografija "Neretva u srcu i oku" na kojoj se Davorka Kitonić predstavila sa trideset pet fotografija nastalih uz Neretvu i na njenom ušću. Iako se fotografijom bavi tek dvije godine ovo joj je druga izložba u Metkoviću, a tijekom prošle godine izlagala je u šest hrvatskih gradova. Na otvaranju izložbe čitani su stihovi Ane Karlović u interpretaciji same autorice i glumca amatera prof. Tomislava Zubčića. Izložba će biti otvorena do 13. lipnja.

 

 Obrazovanje

UNICEF 'Škola bez nasilja'

Metković, 1.6.2005. - Tijekom 2004. i 2005. godine OŠ Stjepana Radića" bila je uključena u UNICEF-ov projekt "Za sigurno i poticajno okruženje u školama". U sklopu projekta su učenici, roditelji i nastavnici škole prošli brojne radionice kako bi ostvarili “Sedam koraka do sigurne škole“ tj.: višu razinu osviještenosti, uspostavili operativnu zaštitnu mrežu, te omogućili učenicima traženje pomoći i pružali im adekvatne odgovore na njihove potrebe. Članovi Stručnog vijeća projekta su na sjednici 9. svibnja 2005. jednoglasno usvojili stav kako Škola ispunja uvjete za dodjelu ploče s natpisom Škola bez nasilja.

 Gradske vijesti

Uspjeh metkovskih vinara

Metković, 1.6.2005. - Od 6. do 28. svibnja u orebićkom hotelu "Bellevue" održana je Peta izložba vina Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom "Vino u tradiciji življenja". U sklopu izložbe provedeno je i ocjenjivanje vina na kojem su 42 proizvođača ponudila 32 bijela i 47 crnih vina. Vino pošip kojega su proizveli Stipan i Ivica Borovac iz Metkovića dobilo je zlatnu diplomu.

 

Vijesti iz 6. 2005.
ukupno 26

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01