-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Poziv

Poziv na audiciju za snimanje filma

Metković, 31.5.2017. - Produkcijska kuća Sekvenca poziva vas na audiciju za snimanje igranoga filma Samo zatvori oči, koji će se snimati u rujnu i listopadu 2017. na područjima Ploča i Metkovića. Stoga se traže statisti u dobi između 30 i 70 godina za plaćeno statiranje. Audicija će se održati u subotu, 3. lipnja od 14 sati u Hotelu Narona, Trg kralja Tomislava 1, Metković.

 

 Projekti

Počeli radovi na šetnici na Unki, u petak počinje i u Sportskoj

Metković, 31.5.2017. - Danas su započeli radovi na sanaciji šetnice uz Neretvu na Unki. Nakon uklanjanja staroga asfaltnog sloja položit će se novi, a postavit će se i nova komunalna oprema poput klupa i košara za otpatke.

 Izbori

Sutra skup HDZ-a u GKS-u

Metković, 31.5.2017. - GO HDZ-a Metković sutra u GKS-u održava predizborni skup na kojemu će gosti biti premijer Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević.

 

 Izbori

Nikola Dobroslavić nije siguran je li Stipe Gabrić Jambo bio dio županijske većine

Metković, 31.5.2017. - Kandidati za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Grmoja i Nikola Dobroslavić sučeli su se u 10 sati na Hrvatskome radiju Radio Dubrovnik. Neke od tema sučeljavanja bile su zdravstvena zaštita na području Dubrovačko-neretvanske županije, projekt golfa na Srđu, prometna izoliranost otoka i dugovi u Općoj bolnici Dubrovnik.

 Festival

Audicija za 'Glas Neretve'

Metković, 31.5.2017. - Ustanova za kulturu i sport objavljuje audiciju za Festival pjevača amatera Glas Neretve 2017. Audicija će se održati u ponedjeljak, 5. lipnja u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 20 sati.
  
  
  

 

 Gradske vijesti

Red pred Prirodoslovnim muzejom Metković

Metković, 30.5.2017. - Konac svibnja i početak lipnja vrijeme je 'malih' ekskurzija. Naša djeca idu u Dubrovnik, na Mljet, Korčulu, Hvar…, a nama dolaze osnovci iz naše i susjedne županije. To je dobro, neka se upoznajemo jer iz neke globalne perspektive živimo u susjednim ulicama.

 

 Rad udruga

Tradicijski vez i pletenice za sve naraštaje

Metković, 30.5.2017. - Udruga Otac Ante Gabrić sudjeluje u manifestaciji Hrvatska volontira od samog početka i kroz razne društveno korisne aktivnosti promovira vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

 Tribina

Aleksić izvijestio članove Udruge 'Franak' o trenutnoj situaciji

Metković, 30.5.2017. - Udruga Franak sinoć je u Galeriji GKS-a održala tribinu na kojoj je član Udruge i saborski zastupnik Stranke narodnog i građanskog aktivizma (SNAGA) Goran Aleksić izvijestio članove Udruge o trenutnoj situaciji oko kredita u švicarskim francima, ali i eurima.

 Šport

Gradonačelnica primila županijske prvake

Metković, 30.5.2017. - Povodom osvojenoga prvog mjesta na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića DNŽ danas JE u galeriji Gradskoga kulturnoga središta gradonačelnica Katarina Ujdur s predsjednikon Sportske zajednice grada Metkovića Antom Zovkom primila 30 vrtićana s njihovim tetama.

 Šport

Veliki uspjeh mladih rukometašica RK Jerkovac

Metković, 30.5.2017. - Djevojčice RK Jerkovac rođene 2006., 2007. i mlađe sudjelovale su na jakom tradicionalnom Međunarodnom turniru Sv. Duje 2017 Split, na kojem je nastupilo 56 ekipa s preko 600 djece.

 Izbori

Konačni rezultati prvoga kruga izbora

Metković, 30.5.2017. - Nakon proteka rokova za podnošenje prigovora, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića objavilo je konačne rezultate izbora za Gradsko vijeće i gradonačelnika Grada Metkovića.

 Izbori

Snaga podupire Mostove kandidate

Metković, 29.5.2017. - Stranka Snaga, na čelu sa saborskim zastupnikom Goranom Aleksićem, održala je s Mostom nezavisnih lista zajedničku konferenciju za medije i tako izrazila potporu Mostovim kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora.

 

 Maraton lađa

Krvavčanima 'Jarun 2017.'

Metković, 28.5.2017. - Da bi na ovogodišnjem jubilarnom 20. Maratonu lađa moglo biti jako zanimljivo pokazali su Krvavčani iz UL Gospa Karmelska, koji su jučer u uzbudljivoj završnici na Jarunu pobijedili lađare Bjelovara, prošlogodišnje pobjednike Maratona na Neretvi.

 Izbori

Ništa od današnjeg sučeljavanja na RTL-u

Metković, 28.5.2017. - Kako je jučer na svome FB profilu objavila Mostova kandidatkinja Katarina Ujdur, neće biti ništa od dogovorenoga sučeljavanja nje i Bože Petrova te Dalibora Milana i Stipe Gabrića na RTL televiziji.

 Obrazovanje

Četiri godine uspješne suradnje

Metković, 27.5.2017. - Četverogodišnja uspješna suradnja Osnovne glazbene škole Metković i Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba sinoć je nastavljena zajedničkim koncertom njihovih učenika.

 Tragedija

Smrtno stradala u prometnoj nesreći kraj Brsečina

Metković, 27.5.2017. - Jučer, 26. svibnja, oko 14.45 sati, na državnoj cesti D-8, u blizini Brsečina, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su teže ozlijeđene.

 Film

Dokumentarac 'Konec' u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 27.5.2017. - I ove godine Kino Pobjeda ostvaruje suradnju s makarskim filmskim festivalom DokuMa i UdrugomKolektiv. U nedjelju u 20 sati prikazat će se dokumentarni film slovenskoga autora Vida Hajnšeka Konec (Kraj). Ulaz je slobodan.

 

 Rad udruga

'Prijatelji' otvorili svoja vrata

Metković, 27.5.2017. - U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga, koji se održavaju od 25. do 27. svibnja, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj predstavila je javnosti svoj rad organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima svoje radionice.

 Kultura

Ivan Slamnig - Povratnik s Mjeseca

Metković, 26.5.2017. - Sinoć su prostorije Gradske knjižnice Metković bile tijesne za velik broj ljubitelja poezije koji su došli uživali u pjesničkoj večeri posvećenoj djelima Ivana Slamniga.

 Tribina

Tribina Udruge 'Franak'

Metković, 26.5.2017. - Udruga Franak poziva sve građane Metkovića, ali i cijele Dubrovačko-neretvanske županije, na Tribinu koja će se održati u ponedjeljak, 29. svibnja u Gradskome kulturnom središtu s početkom u 20 sati. Na tribini će Goran Aleksić govoriti o mogućnostima za tužbe, o sudskim postupcima u tijeku, o inicijativama koje su pokrenute u Hrvatskome saboru te o svemu ostalome što vas zanima.

 

 Obrazovanje

Predškolci se oprostili od teta

Metković, 26.5.2017. - Tradicionalnom priredbom u GKS-u jučer su se djeca predškolskoga uzrasta iz Dječjega vrtića Metković oprostila od svoga vrtića i svojih teta.

 Priroda

Vodite dnevnik zapažanja iz prirode

Metković, 26.5.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva svoje male istraživače na radionicu u subotu, 27. svibnja od 10 do 12 sati. Prošli tjedan uspješno su završili radionicu otkrivanja tajni park šume Predolac, a ove će početi s vođenjem dnevnika zapažanja o prirodi, u koji će unositi sve zanimljivosti kroz godišnja doba.

 Turizam

TZ grada Metkovića uključuje se u 'Pionters'

Metković, 26.5.2017. - Prije nekoliko dana Turistička zajednica grada Metkovića predstavila je digitalnu aplikaciju Pointers,čime kani povećati vidljivost turističkih potencijala našega grada na raznim platformama kojima se služe korisnici pametnih telefona. Direktoricu Turističkoga ureda Magdalenu Medar Ujdur zamolili smo da nam nešto više kaže o tome, ali i o drugim novostima.

 Rad udruga

Prozor u prošlost vrata u budućnost

Metković, 26.5.2017. - U Udruzi Otac Ante Gabrić jučer je bio Dan otvorenih vrata pa su se zainteresirani građani mogli upoznati s aktivnostima Udruge.

 Obavijest

Danas dio Orašine bez vode

Metković, 26.5.2017. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga da će danas u ulicama Vladimira Nazora, Lovački put i Paške Baburice do 11:30 doći do prekida u opskrbi vodom zbog radova na projektu Izgradnja vodoopskrbne mreže i fekalnog kolektora u dijelu ulice Vladimira Nazora i dijelu ulice Lovački put u gradu Metkoviću.

 

 Šport

Atletičari OŠ don Mihovila Pavlinovića treći na regionalnom natjecanju

Metković, 26.5.2017. - Atletičari OŠ don Mihovila Pavlinovića – ŠSD Gusar (dječaci 5. i 6. razreda) nakon osvojenoga prvog mjesta na županijskoj razini osigurali su plasman na regionalno natjecanje, koje se u četvrtak održalo na Stadionu Park mladeži, drugome po veličini u Splitu.

 Kultura

U Metkoviću prije 40 godina otvoren Dom kulture

Metković, 25.5.2017. - Na današnji dan 1977. konačno je otvorena zgrada Doma kulture koju su Metkovci uz prekide gradili više od 30 godina. Tako je naš grad, nakon crkve sv. Ilije, Hotela Austria i Željezničkoga kolodvora, dobio četvrtu reprezentativnu građevinu s kojom se i danas ponosimo. Bio je to završetak jednoga grandiozna projekta.

 Izbori

Katarina Ujdur: Milan izbjegava sučeljavanje jer bi morao biračima objasniti koaliciju s Jambom

Metković, 24.5.2017. - Nakon što je Dalibor Milan, HDZov kandidat za gradonačelnika Metkovića odbio sučeljavanja s kandidatkinjom za gradonačelnicu Mosta nezavisnih lista; Katarina Ujdur odgovorila je Daliboru Milanu. Izjavu prenosimo u cijelosti.

 Javni poziv

Traži se najljepši balkon, okućnica ili vrt ustanove

Metković, 24.5.2017. - Turistička zajednica grada Metkovića u sklopu akcije „Perunika“ objavljuje Javni poziv za kandidiranje najljepše uređenog balkona, okućnice ili vrta ustanove na području TZ grada Metkovića.

 

 Šport

Sudbina NK Neretva

Metković, 24.5.2017. - Sportska zajednica Grada Metkovića poslala nam je dokumente vezane uz stečaj NK Neretva u svrhu „zaustavljanja glasina o namještaljkama, politiziranju ili kriminalnim radnjama u klubu vezane uz stečaj NK Neretva“.

 Izbori

Kako je Metković glasovao prema biračkim mjestima

Metković, 24.5.2017. - Sa stranica Državnoga izbornog povjerenstva preuzeli smo podatke sa 16 biračkih mjesta u Metkoviću i prikazali ih u dvjema tablicama.

 Rekreacija

Još samo pet dana za prijavu

Metković, 24.5.2017. - Već smo pisali o obnavljanju kros-utrke gradskim ulicama koja će od ove godine nositi ime njezina začetnika pok. Ramiza Tikveše. Novost je da se za utrku mogu prijaviti i vrtićani, čija će staza biti dugačka 200 m.

 Šport

Festival radosti u Opuzenu
Metkovci podigli pokal na Podvornici!

Metković, 24.5.2017. - Metkovci su podigli pobjednički pokal. Dobili su ga iz ruku Zlatka Saračevića, nekoć uspješnog rukometaša, a danas trenera rukometaša Dubrovnika i pomoćnog trenera hrvatske rukometne reprezentacije, koji je na početku 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije podigao olimpijsku zastavu na jarbol. Više pročitajte na portalu dubrovacki.hr, a mi prenosimo i neke fotografije Ive Ožića iz Opuzena.

 Gradske vijesti

Polovina kolnika pod asfaltom

Metković, 23.5.2017. - Istočni dio kolnika na Lučkome mostu osvanuo je asfaltiran. Osim toga, sinoć smo vidjeli da je radila i druga smjena.

 

 Kultura

Pjesnička večer posvećena djelima Ivana Slamniga

Metković, 23.5.2017. - Udruga DOBRA poziva sve ljubitelje poezije na zajedničko druženje uz čitanje pjesama iz opusa Ivana Slamniga.

 Izbori

Most optužio Jambu za pohod na Gradski proračun

Metković, 23.5.2017. - Danas se Most nezavisnih lista oglasio priopćenjem za medije u kojemu kaže da je Jambo uz pomoć HDZ-a najavio pohod na Gradski proračun Metkovića isti dan kada mu je započelo ročište zbog sumnje da je oštetio Proračun.

 Šport

Neretva je oživjela

Metković, 23.5.2017. - Senzacionalan preokret je na pomolu po pitanju bivšeg prvoligaša Neretve koji je bio praktički na sportskoj samrti, koji kolo za kolom nije igrao susrete Treće HNL Jug.

 In memoriam

Adio, maestro!

Metković, 22.5.2017. - Zvonila su za oluje, zvonila su za vjenčanja, zvonila su za živote i za zadnja putovanja… pjevao je neponovljivi Vice Vukov jednu od najdalmatinskijih pjesama na stihove i glazbu dvojice kontinentalaca; Drage Britvića i Zvonka Špišića.

 Obrazovanje

Dani otvorenih vrata Dječjih vrtića

Metković, 22.5.2017. - U sklopu Dana otvorenih vrata Dječjih vrtića Grada Metkovića danas je na Trgu kralja Tomislava održana plesna priredba na kojoj je pod vodstvom Dalibora Dominikovića nastupilo dvjestotinjak djece srednjih i starijih skupina.

 Izbori

GIP objavio službene rezultate izbora

Metković, 22.5.2017. - Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića utvrdilo je i objavilo rezultate lokalnih izbora za predstavničku i izvršnu vlast u Gradu Metkoviću.

 Izbori

Sastav Županijske skupštine

Metković, 22.5.2017. - Izračunali smo D'Hondtovom metodom mandate u Županjskoj skupštini. Koalicija na čelu s HDZ-om osvojila je 19 mandata, Most NL 11, koalicija na čelu sa SDP-om 6 mandata, koalicija HNS-HSS 3 i DDS 2 mandata.

 

 Izbori

Obrađeni rezultati sa svih birališta

Metković, 22.5.2017. - Nakon što su uneseni podatci sa svih birališta u Metkoviću je u prvome krugu Katarina Ujdur osvojila 40,56 % glasova, a Dalibor Milan 38,53%. Prema svemu sudeći Most u Gradskome vijeću neće imati većinu jer je vjerojatno da će HSS koalirati s HDZ-om i HSLS-om.

 Izbori

Dobroslavić i Grmoja u drugome krugu

Metković, 22.5.2017. - Gotova je bitka za Županiju tj. prvi krug za župana. HDZ je s partnerima dosegao gotovo 45 %, dok je Most s desetak posto iz 2013. skočio preko 25 %. Nikola Dobroslavić je u prvi mah skoro imao pobjedu, ali na kraju je stao na 47,78 %. S njim u drugi krug ide Nikola Grmoja koji je osvojio 27,04 %.

 Izbori

Konačno Metković

Metković, 22.5.2017. - Konačno su objavljeni rezultati za Metković. Milan i Ujdur ulaze u drugi krug, s time da Ujur ima prednost od 3,5 %.Pogledajte i rezultate za Gradsko vijeće, no, čini se da tu nije kraj.

 

 Izbori

Što se događa u Metkoviću?

Metković, 21.5.2017. - 23:47. Zagreb - obrađeno 96,08 %. Metković - obrađeno 0 %.

 

 Izbori

Most 7, HDZ 7, HSS 2, SDP 1

Metković, 21.5.2017. - Došlo je do promjene u rezultatima izbora za Gradsko vijeće grada Metkovića. Most je izgubio jednoga vijećnika, a koalicija SDP-HSU dobila jednoga.

 

 Izbori

Neslužbeno

Metković, 21.5.2017. - Katarina Ujdur i Dalibor Milan ulaze u drugi krug izbora za gradonačelnika.

 

 Izbori

Most 8, HDZ 7, HSS 2

Metković, 21.5.2017. - Prvi neslužbeni rezultati izbora za Gradsko vijeće grada Metkovića izgledaju kao u naslovu, no čini se da nisu još obrađena sva biračka mjesta.

Zbog velikoga broja zahtjeva za pristup našoj stranici moguće je da tren-dva bude nedostupna pa je ponovno učitajte.

 

 Izbori

Odziv birača u županiji

Metković, 21.5.2017. - Priredili smo DIP-ove podatke o odzivu birača u gradovima i općinama naše županije u 16:30. Budući da u nekim mjestima nisu došli podatci sa svih birališta postotak se računa prema broju birača na dojavljenim mjestima.

 Izbori

Do 16:30 glasovalo preko 50 % birača

Metković, 21.5.2017. - Prema neslužbenim podatcima do 16:30 u Metkoviću se na birališta odazvalo 50,62 % birača ili oko 3,5 % više nego 2013. Najveći odziv je na Dubravici, slijedi bm. 1 u GKS-u itd. Od 13 666 birača prema popisu (u Registru ih je 13 807) glasovalo je njih 6918. Ovaj podatak je neslužben jer je stanje za biračka mjesta 8 i 9 dobiveno s terena.

 Izbori

Do 11:30 glasovalo više birača nego 2013.

Metković, 21.5.2017. - Prema podatcima s terena (neslužbenim) do 11:30 u Metkoviću je glasovalo 21,22 % birača (2013. godine 20,36 %). Prema službenim podatcima DIP-a taj je postotak 22,66, ali bez obrađenoga biračkog mjesta br. 12.

 Metković 600

45 godina od otvaranja Razvitkova ERC-a

Metković, 20.5.2017. - U svibnju 1972. otvoren je jedan od ponosa ondašnjega TP Razvitak – Elektronski računski centar, jedan od prvih u Jugoslaviji. Tadašnji IBM-ov System/360/20 zauzeo je cijelu veliku prostoriju, a opsluživalo ga je osoblje u još nekoliko ureda.

 Narona

Srednjoškolci istraživali rimske careve

Metković, 20.5.2017. - U sklopu teme 22. Edukativne muzejske akcije EMU gimnazijalci i srednjoškolci iz Metkovića, Opuzena i Ploča otkrivali su u Arheološkome muzeju Narona tajne rimskih careva.

 Izbori

Provjerite svoje biračko mjesto

Metković, 20.5.2017. - Na sutrašnje izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Metkovića vjerojatno će izići velik broj od 13 810 (moguće male promjene) upisanih birača. Prije četiri godine na biračkim popisima bilo je 13 797 birača u prvome krugu, a glasovalo je njih 9311 ili 67,48%.

 Zanimljivosti

Neretvanski maturanti u četvorki s tisućama kolega

Metković, 20.5.2017. - Metković se jučer 13. put uključio u najveće ulično plesanje četvorke, tj. quadrille na svijetu. I ovaj put u organizaciji Dalibora Dominikovića iz Plesne škole Calypso.

 Izbori

Mostovci se družili u Gradskome parku

Metković, 19.5.2017. - Večeras je Most nezavisnih lista za svoje članove i simpatizere u Gradskome parku priredio druženje uz glazbu zagrebačkoga banda Positivo.

 Izbori

Predizborni skup SDP-a i GO HSU-a

Metković, 19.5.2017. - GO SDP-a i GO HSU-a Metković danas su u Metkoviću u Hotelu Narona održali predizborni skup na kojemu su predstavili kandidate za Gradsko vijeće sa svoje liste te istaknuli ključna mjesta svoga programa.

 Obrazovanje

Maturanti se oprostili od nastave

Metković, 19.5.2017. - Metkovski maturanti srednjih škola danas su bučno i veselo proslavili posljednji dan nastave, no škola nije gotova jer mnoge od njih čeka još jedna sitnica – Državna matura. Mi smo zabilježili nekoliko prizora veselja gimnazijalaca na gradskome trgu.

 Rad udruga

Besplatan prijevoz sa starije od 65 godina

Metković, 19.5.2017. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, kao jednu od svojih aktivnosti usmjerenih pomoći građanima doline Neretve, ima prijevoz starijih osoba koje su navršile 65 godina.

 Šport

Veronika Terzić u U18 reprezentaciji

Metković, 19.5.2017. - Igračica ŽNK Neretva Veronika Terzić pozvana je u U18 reprezentaciju Hrvatske, koja će se okupiti u nedjelju u Osijeku, a potom će putovati na turnir u Bugarsku.

 Izbori

Jambin predizborni skup pred Hotelom 'Narona'

Metković, 19.5.2017. - HSS-ov kandidat za gradonačelnika Stipo Gabrić Jambo sinoć je ispred Hotela Narona održao predizborni skup na kojemu je predstavio kandidate za Gradsko vijeće.

 Priroda

Potraga za blagom prirode na Predolcu

Metković, 19.5.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva male istraživače da ponovno zavire u tajne Predolca. Nastavite „Potragu za blagom prirode“ na Predolcu, otkrijte tajne šume i brdskih livada.

 Obljetnice

Deset godina Arheološkoga muzeja Narona

Metković, 19.5.2017. - Arheološki muzej Narona jučer je, na Dan muzeja, obilježio deset godina od svoga otvaranja 18. svibnja 2007., otkako je zabilježio 150 000 posjetitelja sa svih strana svijeta.

 Zanimljivosti

Promatranje ptica u Gradskome parku

Metković, 19.5.2017. - Povodom Dana muzeja jučer je u Gradskome parku Prirodoslovni muzej Metković u suradnji s Udrugom BIOM organizirao promatranje ptica.

 Obrazovanje

Dan škole OŠ don. M. Pavlinovića

Metković, 19.5.2017. - OŠ don Mihovila Pavlinovića jučer je svoj Dan škole obilježila prigodnim programom te dodjelom pohvalnica i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima.

 Šport

Metkovci prvi i drugi u županiji

Metković, 18.5.2017. - Danas je u Gradskoj športskoj dvorani odigrano Županijsko natjecanje iz rukometa za dječake do 6. razreda, na kojemu su nastupile i ekipe dviju naših osnovnih škola te osvojile prvo i drugo mjesto.

 Obavijest

Privremena regulacija prometa na Lovačkom putu i u Vladimira Nazora

Metković, 18.5.2017. - Metković d.o.o. obavještava građane Metkovića da sutra, 19. svibnja na snagu stupaju privremene regulacije prometa u dijelu ulice Vladimira Nazora i dijelu ulice Lovački put zbog izvođenja radova na projektu Izgradnja vodoopskrbne mreže i fekalnog kolektora u gradu Metkoviću.

 Prenosimo

Podrška grada i gospodina Petrova bila je ključna za naše ulaganje u Metković i pokretanje tvornice

Metković, 18.5.2017. - Prenosimo intervju što ga je za likemetkovic dao Josip Brakuš, direktor tvrtke Neretva fruits d.o.o., koja će u Metkoviću graditi tvornicu za preradu mandarina.

 

 Policija

Koristio fiktivnu prijavu prebivališta

Metković, 18.5.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 31-godišnji državljanin RH, koji ima prebivalište u BiH, sumnjiči se za kazneno djelo prijevare.

 Izbori

Metkovski HDZ održao veliki predizborni skup

Metković, 18.5.2017. - GO HDZ-a Metković sinoć je u GKS-u održao svoj predizborni skup na kojem su vodeći ljudi županijske i gradske organizacije pozdravili mnogobrojne simpatizere i članove stranke, iznijeli svoje programe te predstavili HDZ-ove kandidate na lokalnim izborima.

 Obljetnice

Četrdeset peta obljetnica mature maturanata Gimnazije Metković šk. god. 1971./72.

Metković, 18.5.2017. - Davno, prije četrdeset pet godina neka djeca iz naše doline maturirala su u Gimnaziji Metković. Bila su dva razreda i razrednici profesori Ivo Bućan, prof. i Miće Martić.

 In memoriam

Metković se danas oprašta od Mate Mustapića

Metković, 18.5.2017. - Ispred Gradske mrtvačnice na Predolcu danas će u 17 sati biti ispraćaj pok. Mate Mustapića, dok će pokop biti u 18 sati na mjesnome groblju sv. Josipa u Doljanima. U kontaktu s obitelji Mustapić doznali smo za mogućnost da za sprovodnu kolonu bude otvoren pogranični prijelaz na Đumruku.

 Maraton lađa

Novi život stare lađe

Metković, 18.5.2017. - Vrijedni lađari UL Crni put, koja je prije tri godine ponijela Veliki Domagojev štit, vratili su život vidno propaloj staroj lađi. Ne računajući svoj rad, u drvenu i plastičnu oplatu uložili su 19 000 kuna.

 Dolina Neretve

Ma, bravo, splitski Neretvani!

Metković, 17.5.2017. - S ponosom smo pogledali dvije polusatne emisije Ćakula s Neretvanima u kojima su sudjelovali predsjednik Društava Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu Mihajlo Mišo Lojpur te tajnik toga društva Marijo Popović. Poseban gost emisije bio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

 Projekti

Započela rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije na Lovačkome putu

Metković, 17.5.2017. - Gradonačelnica Katarina Ujdur danas je obišla započete radove na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i odvodnje otpadnih voda na Lovačkome putu (ulica prema groblju).

 Obrazovanje

Diplome za 17 novih njegovateljica

Metković, 17.5.2017. - Udruga DOBRA danas je u Galeriji GKS-a dodijelila diplome sedamnaesterim njegovateljicama iz ruralnoga područja doline Neretve i Splitsko-dalmatinske županije.

 Izbori

Mostov veliki predizborni skup u GKS-u

Metković, 17.5.2017. - U prepunoj kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-a sinoć je Most nezavisnih lista održao svoj predizborni skup.

 Šport

Memorijalni kros 'Ramiz Tikveša 2017.'

Metković, 17.5.2017. - Kros-utrka u spomen na velikoga trenera i sportskoga entuzijasta te nastavnika tjelesno-zdravstvene kulture Osnovne škole Stjepana Radića Ramiza Tikvešu održat će se 3. lipnja s početkom u 9:30.

 Priroda

Promatranje ptica u Gradskome parku

Metković, 17.5.2017. - Sutra će u Gradskom parku biti organizirano promatranje ptica. Prirodoslovni muzej Metković poziva sve koje to zanima da im se pridruže od 8 do 10 sati.

 

 Izbori

Dragović predstavio svoj izborni program

Metković, 17.5.2017. - HNS-ov kandidat za gradonačelnika Metkovića Vinko Dragović sinoć je u Hotelu Narona predstavio svoj izborni program za nedjeljne izbore – piše likemetkovic.

 

 Šport

Atletičari OŠ don Mihovila Pavlinovića županijski su prvaci

Metković, 16.5.2017. - Jučer održano je Županijsko natjecanje školskih športskih društava iz atletike za uzrast petih i šestih razreda. Atletičarke OŠ don Mihovila Pavlinovića osvojile su 3. mjesto, a atletičari su županijski prvaci

 Obrazovanje

Metkovski gimnazijalci posjetili svoga partnera u Njemačkoj

Metković, 16.5.2017. -
U sklopu partnerstva s Theodor Heuss Gymnasium iz Recklinghausena, Njemačka metkovski gimnazijalci su tjedan dana boravili u posjetu svojoj partnerskoj školi. Učenici su zajednički radili na projektnim aktivnostima projekta „ Mein Zuhause, dein Zuhause, unser Europa“ s podnaslovom „Kako su nastajali naši gradovi“ i tako usavršavali svoje jezične kompetencije. U posjet su putovala 22 učenika u pratnji profesorica njemačkoga jezika Ane Bebić i Svjetlane Bebić.

 Politika

Petrov odgovorio na Todorićeve optužbe

Metković, 16.5.2017. - Povodom medijskih napisa o njegovom sastanku s predstavnicima ruske Sberbanke, predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov danas je dao izjavu za medije u kojoj je rekao da je svjestan da ga obitelj Todorić smatra glavnim krivcem za raspad njihova carstva pa ga sada optužuju za veze s Rusima, iako je obitelj Todorić dugogodišnji poslovni partner sa Sberbankom.

 Izbori

Mostovci se družili sa sugrađanima i predstavili predizbornu brošuru

Metković, 16.5.2017. - Na Trgu kralja Tomislava danas su članovi Mosta s gradonačelnicom Metkovića Katarinom Ujdur organizirali druženje sa sugrađanima. Predstavili su brošuru Samo je Metković bitan, u kojoj su sažete četiri godine rada Mosta NL i nabrojani svi realizirani krupniji projekti.

 Zdravlje

Besplatno mjerenje šećera i krvnoga tlaka

Metković, 16.5.2017. - U organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa te uz volontiranje patronažnih sestara Doma zdravlja Metković danas je ispred njihovih prostorija organizirano besplatno mjerenje šećera i krvnoga tlaka.

 In memoriam

Umro je Mato Mustapić

Metković, 16.5.2017. - Premda smo znali za njegovo teško stanje, jutros nas je zatekla tužna vijest da je u Splitu u 60. godini života preminuo Mato Mustapić, istaknuti kulturni, društveni i prosvjetni djelatnik našega grada.

 Izbori

Nikola Grmoja: „Dobroslaviću želim ugodnu mirovinu, a našoj županiji treba energičan župan koji će biti župan svih građana!“

Metković, 16.5.2017. - Nikola Grmoja, kandidat Mosta nezavisnih lista za dubrovačko-neretvanskog župana, jučer je obišao građane Dubrovnika na placi Gruž u društvu Mare Kristića, kandidata za gradonačelnika i Bože Petrova, predsjednika Mosta koji je zauzeo 41. mjesto županijske liste Nikole Grmoje.

 Obavijest

Ne parkirajte u Sportskoj u petak ujutro

Metković, 16.5.2017. - Komunalni redari mole vlasnike i korisnike vozila u gradu Metkoviću koji svoja vozila parkiraju u Sportskoj ulici da u petak, 19. svibnja od 08 do 14 sati svoja vozila ne parkiraju na gore navedenoj površini radi nesmetanoga postavljanja razglasa i za organiziranje plesnoga projekta maturantska Parada 2017. – Qadrilla dance parade 2017.

 

 Komentar

Mistrijom na most

Metković, 15.5.2017. - Što se u Metkoviću događalo od veljače 1895. pa do 6. prosinca 1895. razvidno je iz serije fotografija o gradnji trolučnoga željeznog mosta preko Neretve. Starijih fotografija nemamo, no očito je da prema dinamici zabilježenih radova oni nisu počeli puno prije.

 Projekti

Gradonačelnica obišla radove u Hebrangovoj

Metković, 15.5.2017. - Jutros je metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur u pratnji svojih suradnika obišla radove u Hebrangovoj ulici, u kojoj će se urediti kolnik s nogostupom i odvodnja dijela te ulice. Riječ je o projektu vrijednom 268.000 kuna, od čega je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdvojilo 150.000 kn.

 Folklor

Marijanskim pjesmama završena Smotre folklora

Metković, 15.5.2017. - Program XXXIII. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala sinoć je završen u crkvi sv. Ilije koncertom marijanskih napjeva na kojemu je nastupilo 15 pjevačkih skupina.

 Domovinski rat

Prikazan film 'Južno bojište' iz serijala 'Pobjednici'

Metković, 15.5.2017. - U subotu je u Hotelu Narona u Metkoviću prikazan film Južno bojište iz Projekta Pobjednici, filmske rekapitulacije Domovinskoga rata nastale u suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom branitelja, a pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

 Sajam

Održan V. 'Eko rural'

Metković, 15.5.2017. - Tijekom održavanja Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u Gradskome parku je održan V. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural, na kojemu su se predstavili izlagači s ruralnih područja koji se bave proizvodnjom hrane i pića te izradom rukotvorina i ostalih autohtonih proizvoda.

 Izbori

Most brendirao vodu, Milan zapjevao s klapom, a Plenković nije znao s kime razgovara

Metković, 14.5.2017. - Ulazimo u posljednjih pet dana predizborne kampanje za izbor lokalnih uprava i samouprava pa su aktivnosti političkih, kako se to kaže, subjekata sve izražajnije pa i zabavnije. Most nezavisnih lista brendirao je svoju vodu „Nemamo gazdu“, jasno aludirajući na aferu Agrokor. S druge strane, danas je Metković posjetio premijer Plenković.

 Izbori

Plenković u Metković došao pružiti podršku Milanu

Metković, 14.5.2017. - Na Trg kralja Tomislava u poslijepodnevnim je satima stigao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, kako bi pružio podršku HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Metkovića Daliboru Milanu. Uz kandidata Milana i njegov tim, Plenkovića su dočekali i župan Nikola Dobroslavić, europaralmentarka Dubravka Šuica i saborski zastupnik Branko Bačić.

 Folklor

Fotoreportaža s druge večeri plesnih skupina

Metković, 14.5.2017. - Druga večer folklornih skupina Dalmacije i gostiju započela je jučer na Trgu kralja Tomislava izvodnom viteškoga plesa od boja Moštra KPD-a Bratska slogaiz Žrnova, nakon čega je nastupile još nekoliko skupina. Potom je od 19:30 pa do iza 22 sata u GKS-u nastupilo 19 folklornih skupina. Evo što smo zabilježili.

 Folklor

Završio plesni dio Smotre folklora

Metković, 13.5.2017. - Nastupom „prve postave“ domaćega KUD-a Metković večeras je u GKS-u završio plesni dio XXXIII. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Izbori

Kuran: Više ćemo ulagati u sport i kulturu

Metković, 13.5.2017. - SDP-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Kuran danas je održao konferenciju za medije na kojoj su tema bili kultura i sport, tj. jedan dio programa koji bi SDP pokušao ostvariti u Metkoviću.

 Projekti

Kanalizacijski kolektor u ulicama Neretvanskih gusara i Nikole Tesle

Metković, 13.5.2017. - Povodom početka asfaltiranja u Ulici Neretvanskih gusara gradonačelnica Katarina Ujdur danas je sazvala konferenciju za medije.

 Šport

Nikola Čupić prvak u skoku udalj

Metković, 13.5.2017. - U četvrtak, 11. svibnja u Splitu je održano Državno natjecanje školskih sportskih društava u atletici u kategoriji 7. i 8. razreda. Atletičari OŠ don Mihovila Pavlinovića zauzeli su 6. mjesto od ukupno 21 škole koje su predstavljale svoje županije.

 Folklor

Na prvoj plesnoj večeri nastupilo 20 skupina

Metković, 13.5.2017. - Nakon svečanoga otvaranja XXXIII. Smotre folklora na Neretvu misečina pala, program se nastavio u Gradskom kulturnom središtu, u kojemu je brojna publika pratila nastupe dvadeset folklornih skupina iz naše županije i gostiju iz ostatka Hrvatske.

 Obrazovanje

Djeca hvataju sunce

Metković, 13.5.2017. - Premda su namjeravali proslavu pod nazivom Djeca hvataju sunce, posvećenu Svjetskom danu Sunca, organizirati u školskom vrtu, učitelji i učenici viših razreda OŠ Stjepana Radića to su jučer napravili unutar škole jer vrijeme nije dopuštalo da izložbu učeničkih plakata postave u školskom parku.

 Šport

Duje Mihaljević najuspješnija muška sportska nada DNŽ

Metković, 13.5.2017. - Člana Karate-kluba Metković Duju Mihaljevića Zajednica športova Dubrovačko-neretvanske županije proglasila je najuspješnijom muškom sportskom nadom naše županije u 2016. godini.

 Folklor

Svečano otvorena XXXIII. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 12.5.2017. - Pred mnogobrojnim gledateljima danas je na Trgu Kralja Tomislava održana svečanost otvorenja XXXIII. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Izbori

SDP poziva na sučeljavanje

Metković, 12.5.2017. - GO SDP-a i GO HSU-a Metković pozivaju kandidate za gradonačelnika na lokalnim izborima na sučeljavanje, koje će biti u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću u ponedjeljak, 15. svibnja s početkom u 19 sati. Sučeljavanje bi trebali moderirati novinari lokalnih medija. Zainteresirani svoj dolazak mogu potvrditi na sdp.metkovic@gmail.com.

 

 Izbori

HDZ poziva na druženje s predsjednikom Plenkovićem

Metković, 12.5.2017. - GO HDZ-a Metković poziva svoje članove i simpatizere na druženje s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, koje će se održati na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću u nedjelju, 14. svibnja 2017. godine s početkom u 16 sati.

 

 Šport

144 vrtićana se natjecala na Maloj Olimpijadi

Metković, 12.5.2017. - Na igralištu ONK Metković jučer je održana Mala Olimpijada na kojoj su sudjelovala 144 natjecatelja iz Dječjega vrtića Metković, podijeljena u četiri skupine; Žapci, Slavuji, Galebovi i Vjeverice.

 Gradska uprava

Priopćenje gradonačelnice Katarine Ujdur povodom izvođenja radova na rekonstrukciji Lučkog mosta

Metković, 12.5.2017. - Ponukani učestalim upitima građana, a razumjevši njihovo ogorčenje i nervozu glede prometnog kaosa u gradu prouzrokovanih radovima na Lučkom mostu, obraćam vam se sa sljedećim činjenicama:

 Izbori

Pogledajte gdje je vaše biračko mjesto

Metković, 12.5.2017. - Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića objavilo je popis 16 biračkih mjesta za izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Metkovića 21. svibnja. Pogledajte dobro jer ima novosti.

 

 Projekti

Započeli radovi u Ulici Andrije Hebranga prema Željezničkom kolodvoru

Metković, 12.5.2017. - Budući da je Projektom uređenja Ulice Andrije Hebranga bilo predviđeno urediti i dio ulice od podvožnjaka do Željezničkoga kolodvora, ti su radovi započeli jutros.

 Folklor

Izložbom slika Božidara Škofača započeo program Smotre folklora

Metković, 12.5.2017. - Program XXXIII. smotre folklora Na Neretvu misečina pala tradicionalno je započeo otvaranjem prigodne izložbe, ovaj put Božidara Škofača, slikara, osnivača HKUD-a Poculica i čuvara etno-baštine svoga kraja.

 Gradska uprava

Uklonjena stara kuća na nepreglednom raskrižju

Metković, 12.5.2017. - Raskrižje ulica Put Narone, Neretvanskih gusara i Zagrebačke jako je nepregledno i nesigurno te predstavlja opasnost za sve sudionike u prometu pa je Grad Metković pokrenuo rješavanje te problematike.

 Folklor

Počinje program 33. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 11.5.2017. - Izložbom slika Božidara Škofača i primjeraka tekstilnog rukotvorstva u Letovaniću večeras će u 19:30 u Galeriji GKS-a započeti program 33. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Ekologija

Permakulturom do manjega ekološkog otiska

Metković, 11.5.2017. - Udruga mladih Kolektiv sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković u sklopu projekta Zelena knjižnica organizirala predavanje o permakulturi koje je održao Ivan Rako iz Udruge Permakultura Dalmacija.

 Obrazovanje

PŠ Mlinište prva nagrada

Metković, 11.5.2017. - Prvu nagradu na Natječaju Prirodoslovnoga muzeja Metković Leptirov vrt osvojila je Područna škola Mlinište. Nagrada se sastojala od posjeta muzejske kustosice malim Mliništarima te 'Škrinje muzejskih tajni'.

 Priroda

Tajanstveni putnici - od kuda su došli i kamo su krenuli?

Metković, 11.5.2017. - Povodom Dana muzeja i Svjetskoga dan ptica selica Prirodoslovni muzej Metković u četvrtak, 18. svibnja u 8 sati u Gradskome parku organizira promatranje ptica, a u 10 sati u Muzeju predavanje na temu tih tajanstvenih putnika koji često krase naše vrtove i parkove, a proputovali su dug put kako bi se našli upravo u dolini rijeke Neretve.

 Obrazovanje

Ante Bačić brončani u AutoCAD-u

Metković, 10.5.2017. - Ante Bačić, učenik trećeg razreda srednje škole smjera računalni tehničar u strojarstvu, sudjelovao je na državnom Natjecanju iz dizajniranja na računalu pomoću programa AutoCAD i osvojio treće mjesto.

 Maraton lađa

Tko će 12. kolovoza uvečer podignuti Veliki Domagojev štit?

Metković, 10.5.2017. - Do jubilarnoga, 20. Maratona lađa na Neretvi ostala su još 94. dana. Nekima se može činiti da je to puno, a nekima da baš i nije.

 

 Znanost

Dođite na 'Dnevnu dozu fizike'

Metković, 10.5.2017. - Povodom Dana otvorenih vrata Gimnazije Metković u toj će se školi 12. svibnja 2017. od 15:30 održavati Dnevna doza fizike s mnoštvom sadržaja za male (od 5 do 10 godina) i velike znanstvenike.

 Izbori

HNS 'najženskiji', HDZ-HSLS 'najmuškiji'

Metković, 10.5.2017. - Ovih predizbornih dana mnogi pišu o tzv. ženskoj kvoti na kandidacijskim listama za županijske skupštine te gradska i općinska vijeća. Zaključak je da se kvote manje-više poštuju, no da se na mnogim listama žene nalaze pri kraju, što realno znači da neće ući u sastav predstavničkih tijela.

 Obrazovanje

Metkovski gimnazijalci na Skupu mladih ambasadora Europskoga parlamenta #MladiEU2017

Metković, 9.5.2017. - U sklopu dosadašnjih edukativnih aktivnosti skupine učenika Gimnazije Metković u programu Škola ambasador Europskog parlamenta, kojim se razvijaju kompetencije u području Europske unije i razumijevanja njezine uloge u svakodnevnom životu, Ured za informiranje Europskoga parlamenta u RH organizirao je u Zagrebu 5. i 6. svibnja susret 13 prepoznatljivih srednjih škola iz različitih dijelova Hrvatske. Gimnaziju Metković predstavljalo je 15 učenika sa svojim mentoricama profesoricama Živkom Franković i Gordanom Nikolić.

 

Kako novim tehnologijama olakšati život osobama s invaliditetom

Metković, 9.5.2017. - Metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj u suradnji s E-glasom organizira predavanje i edukaciju na temu 'Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom'.

 Izbori

Most predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnici

Metković, 9.5.2017. - Most nezavisnih lista danas je u stranačkim prostorijama održao konferencija za medije na kojoj su predstavljeni kandidati za zamjenike gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur.

 Obrazovanje

U Gimnaziji obilježen Dan Europe – gimnazijalcima nagradno putovanje u Strasbourg

Metković, 9.5.2017. - U sklopu Programa Škola ambasador Europskoga parlamenta danas je u Gimnaziji Metković obilježen Dan Europe, koji simbolizira zajedništvo i snagu europske zajednice država i ljudi temeljene na Deklaraciji Roberta Schumana, jednog od pokretača europske integracije.

 Folklor

Predstavljen program Smotre folklora

Metković, 9.5.2017. - Organizatori Smotre folklora na Neretvu misečina pala danas su u Gradskom kulturnom središtu održali konferenciju za medije, na kojoj su predstavili program Smotre.

 Obrazovanje

Razgovor s metkovskim gimnazijalcima koji su osmislili 'pametne ležeće policajce'

Metković, 8.5.2017. - Božo Jovanović Bartulović, Ivan Pavlović i Frano Rajič, trojac su iz Gimnazije Metković koji je svojim uistinu revolucionarnim rješenjem osvojio drugo mjesto na ovogodišnjem finalu Ideje godine. Naime, oni su osmislili pametne ležeće policajce, koji ostaju spušteni, ako na njih dolazite propisanom brzinom, a ako ju prekoračujete, uspornici se dižu.

 Obrazovanje

Jačanje digitalnih i jezičnih kompetencija

Metković, 8.5.2017. - U Münchenu je od 4. do 6. svibnja održana Međunarodna radionica profesionalnoga usavršavanja na temu Interkulturalnog i inkluzivnog pristupa odgoju i obrazovanju. Hrvatsku je predstavljalo pet škola, a među njima i Srednja škola Metković, tj. Petar Nikolić, profesor mentor engleskoga jezika i geografije.

 

 Politika

Grmoja: Ponosan sam što me Andrej Plenković nazvao revolucionarom

Metković, 8.5.2017. - Mostov politički tajnik Nikola Grmoja danas se oglasio povodom izjave premijera Andreja Plenkovića da je on kavanski revolucionar.

 Radionica

Doznajte sve o permakulturi

Metković, 8.5.2017. - Udruga mladih Kolektiv u sklopu projekta Zelena knjižnica, a u suradnji s Udrugom Permakultura Dalmacija organizira radionicu na kojoj će Ivan Rako posjetitelje upoznati s permakulturom, njezinim načelima i rješenjima koje nudi za potrebe ljudskih zajednica.

 Obrazovanje

Tajne muzejskoga kovčega

Metković, 8.5.2017. - Za svoje uspješno sudjelovanje na izložbi Prirodoslovnoga muzeja Metković Neretva u malom - vrtovi u posudama učenici 2. b i 3. a razreda Osnovne škole Stjepana Radića sa svojim su učiteljicama Anom Barbir i Dajanom Marinović za nagradu dobili posjet kustosice Paule Šunjić, koja je u njihovim učionicama održala radionice pod nazivom Tajne muzejskoga kovčega.

 Rukomet

RK Metković 1963 šesti na kraju sezone

Metković, 8.5.2017. - RK Metković 1963 sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani u posljednjem kolu I. HRL-jug pobijedio RK Solin rezultatom 27:25.

 Rad udruga

Slike nastale na likovnoj koloniji donirane za pomoć našim sugrađanima

Metković, 8.5.2017. - Prošle je subote održana VII. humanitarna likovna kolonija posvećena preminulom prof. Tomislavu Zubčiću Zupi na koju se odazvalo dvadesetak umjetnika iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije te susjedne BiH.

 Projekti

Nova rasvjeta i uz Šetalište 116-te

Metković, 8.5.2017. - Zamjena starih rasvjetnih tijela novima u Splitskoj ulici nastavila se uz Šetalište 116. brigade HV-a. Iz tvrtke Unelpo doznajemo da je do sada oko 80 % starih rasvjetnih tijela zamijenjeno novim LED tehnologijom pa tako nova, štedljivija javna rasvjeta već svijetli u Vidu, Jaslinama, Pržinama, Mobinama i drugim gradskim četvrtima.

 Šport

ŽNK Neretva uvjerljivo protiv Pregrađanka

Metković, 7.5.2017. - Na igralištu Iza Vage ŽNK Neretva je u 15. kolu I. HNLŽ ugostio ŽNK Pergrada i pobjedom od 4:0 učvrstio se u sredini tablice.

 Izbori

SDP-ov plan za poboljšanje stanja u odgoju i obrazovanju

Metković, 7.5.2017. - Pokraj Srednje škole Metković jučer je SDP održao tiskovnu konferenciju na temu odgoja i obrazovanja, u okviru koje su njegov kandidat za gradonačelnika Krešimir Kuran i njegova zamjenica Zdravka Barišić predstavili mjere za poboljšanje standarda u odgojno-obrazovnom sustavu.

 Rad udruga

DVD Metković dobio svoj dom u Pavlovači

Metković, 6.5.2017. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković, osnovano davne 1933., danas je u Pavlovači uselilo u novoizgrađeni prostor koji će mu omogućiti bolje uvjete rada, ali i popularizaciju dobrovoljnoga vatrogastva među mladima.

 Akcija

Mopedi i motocikli u prometu

Metković, 6.5.2017. - Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine nastavlja s provođenjem promidžbeno preventivne akcije „Mopedi i motocikli u prometu“.

 Politika

Petrov i Grmoja dočekani u Metkoviću

Metković, 5.5.2017. - Dojučerašnji predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov i saborski zastupnik Nikola Grmoja večeras su po povratku iz Zagreba dočekani u Metkoviću. Četiri kraća videozapisa i nekoliko fotografija objavio je portal dnevnik.hr.

 

 Elektroopskrba

U ponedjeljak bez struje dio Ul. kralja Zvonimira

Metković, 5.5.2017. - Zbog radova na intervenciji u kabelskim slobodnostojećim ormarima u ulici Kralja Zvonimira u Metkoviću 8. svibnja 2017. (ponedjeljak) od 9 do 15 sati povremenih prekida električne energije imat će: potrošači na kućnoj adresi Kralja Zvonimira 35 – 43 i Caffe bar 'Positivo'.
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije, dok u slučaju lošega vremena prekida neće biti, a naredni će se uredno oglasiti.

 

 Izbori

GIP donio pravovaljane kandidacijske liste

Metković, 5.5.2017. - Gradsko izborno povjerenstvo Grada Metkovića donijelo je liste pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika Grada Metkovića i za izbor članova Gradskog vijeća Grada Metkovića.

 Rad udruga

Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Metković, 5.5.2017. - Već sedmu godinu zaredom istinski zaljubljenici u likovnu umjetnost i humanitarno djelo okupljaju se početkom svibnja na području doline Neretve. Likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa, koju Zaklada Neretvansko srce organizira s Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj, održat će se u prekrasnom ambijentu Ville Marija u Desnama.

 Šport

Duje i Lucija u reprezentaciji Hrvatske

Metković, 5.5.2017. - Duje Mihaljević i Lucija Utovac iz Karate-kluba Metković izborili su se za nastup u reprezentaciji Hrvatske u mlađim uzrastima na 22. Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste koje će se održati u Istanbulu od 18 do 21. svibnja ove godine.

 Glazba

'Pismo bratu' Jurice Popovića

Metković, 5.5.2017. - Ponekad me uhvati neka melankolija i osjećaj nebitnosti postojanja, kao da me nešto vuče nazad i govori mi da nisam obdaren za velike stvari. Na trenutak se predam i potonem – kaže Jurica Popović povodom svoga novog videa/singla Pismo bratu.

 Glazba

Novi videospot Branka Medaka za pjesmu 'Nostalgija'

Metković, 5.5.2017. - Videospot je posvećen naraštajima koji su bile prisiljeni napustiti domovinu trbuhom za kruhom. Radnja prati jednu obitelj u kojoj sin napušta svoj dom te se u isto vrijeme prisjeća svoga djetinjstva kada je njegov otac činio to isto.

 Humanitarna priredba

Humanitarna završnica UMA malonogometne lige

Metković, 5.5.2017. - Ovogodišnja završnica UMA malonogometne lige Metkovića ima humanitaran predznak. Posljednje četiri utakmice, koje su na rasporedu u ponedjeljak, 8. svibnja, u standardnom terminu od 16 do 20 sati, igrat će se za dvojicu naših teško oboljelih sugrađana, Mateja Musulina i Antu Kaleba, koji se trenutno nalaze na liječenju u bolnici u Zagrebu.

 Potres

Drmalo i u Metkoviću

Metković, 5.5.2017. - Sinoć, 4. svibnja 2017. godine u 22 sata i 29 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 10 km sjeverno od Metkovića, kod mjesta Međugorje.

 Natječaj

Prijavite se na INA-in Natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata

Metković, 5.5.2017. - INA - Industrija nafte, d.d. u svrhu širenja svijesti o važnosti očuvanja okoliša i u 2017. nastavlja s programom Zeleni pojas, u sklopu kojega će sufinancirati ekološke projekte poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te druge aktivnosti u području zaštite okoliša i prirode.

 Obavijest

Bez vode u Nikole Tesle i Neretvanskih gusara

Metković, 5.5.2017. -
Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara da će zbog spajanja postojećih kućnih priključaka na novu vodovodnu mrežu doći do prekida u opskrbi vodom do sredine sljedećeg tjedna. Stanje vodoopskrbe trebalo bi se normalizirati tijekom sljedećega tjedna.

 

 Domovinski rat

Alen Liković sudionik 'Karavane prijateljstva'

Metković, 5.5.2017. - U spomen na dvanaest ubijenih pripadnika MUP-a u Borovu Selu i ove je godine vožena peta tradicionalna biciklijada Mostar-Vukovar naziva Karavana prijateljstva, u kojoj je iz BK Metković sudjelovao Alen Liković.

 

 Obrazovanje

Kako iskoristiti nalet kotača automobila na uspornik

Metković, 5.5.2017. - Kako piše portal srednja.hr, jučer je u Zagrebu održano finale V. Srednjoškolskoga poslovnog natjecanja 'Ideja godine'. Deset finalnih timova okupilo se na Visokom učilištu Effectus kako bi predstavili svoje poslovne ideje vrijedne širenja. Učenici metkovske Gimnazije sa svojom su zamisli o pametnome gradu i ležećim policajcima, tj. uspornicima, osvojili drugo mjesto.

 Izbori

Milan predao kandidaturu, zamjenici Doko i Raič

Metković, 4.5.2017. - Koalicijski partneri HDZ i HSLS danas su Gradskomu izbornom povjerenstvu predali prikupljene potpise kojima se Dalibor Milan kandidira za gradonačelnika te ujedno i Kandidacijsku lista za Gradsko vijeće Grada Metkovića.

 Izbori

Nikoletić i Barišić Kuranovi zamjenici

Metković, 4.5.2017. - Danas je u stranačkim prostorijama gradonačelnički kandidat SDP-a na lokalnim izborima Krešimir Kuran predstavio svoje zamjenike Radu Nikoletića i Zdravku Barišić.

 Humanost

Prikupljanje krvi za OB Dubrovnik

Metković, 4.5.2017. - GD Crvenoga križa Metković danas je u predvorju Gradskoga kulturnoga središta organizirao treću ovogodišnju akciju dobrovoljnoga darivanja krvi. Akciji je pristupilo 17 dobrovoljnih darivatelja, a prikupljeno je osam doza krvi za OB Dubrovnik. Toj akciji odazvala su se i tri nova darivatelja.

 

 Poziv

Prijavite štetu od mraza

Metković, 4.5.2017. - Pozivaju se poljoprivredni proizvođači koji obrađuju površine na području Grada Metkovića, a koji su pretrpjeli štetu od elementarne nepogode MRAZA da istu od 4. svibnja 2017. godine (četvrtak) do 11. svibnja 2017. godine (petak) prijave Gradu Metkoviću, Stjepana Radića 1. Ovdje preuzmite Poziv i Obrazac za prijavu štete.

 

 Obrazovanje

Gimnazijalci kročili Putom svetoga Jakova

Metković, 4.5.2017. - Projekt Gimnazije Metković u sklopu Erasmus plus programa Can you tell me the way to...? nakon dvije godine bliži se svojoj završnici. Posljednji susret partnera iz devet europskih zemalja održan je protekli tjedan u Španjolskoj, u organizaciji škole domaćina Institut Montbui iz okolice Barcelone.

 Izbori

Jambo predao svoju kandidaturu za gradonačelnika

Metković, 4.5.2017. - Stipo Gabrić Jambo predao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Metkovića kao i Listu za Gradsko vijeće. U izjavi nam je kazao da očekuje izbornu pobjedu te da će svi mediji pisati o Stipi Gabriću Jambi.

 Kazalište

Večera za jednoga

Metković, 4.5.2017. - U organizaciji dubrovačkoga Kluba 65+ i GD Crvenoga križa Metković večeras će se u Gradskom kulturnom središtu Metković u 19:30 prikazati predstava Večera za jednoga autora Freddija Frintona. Ulaz je slobodan.

 

 Šport

Gašić zaigrao za seniore

Metković, 4.5.2017. - Premda stolni tenis u Metkoviću ima dugu tradiciju, nekako je ostao na sportskim marginama pa donosimo jednu vijest upravo iz toga sporta koji je izvrstan i za rekreaciju.

 Obavijest

Od 1. svibnja do 31. listopada zabranjeno loženje na otvorenome

Metković, 4.5.2017. - Povodom nastupanja vremenskih prilika koje karakteriziraju isušenost tla i biljne vegetacije, a što pogoduje povećanju opasnosti od izbijanja požara, Policijska postaja Metković poziva građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju i korištenja otvorenog plamena.

 Narona

Izložba 'Forum Naronitanum' od petka u Splitu

Metković, 3.5.2017. - Evo jedne vijesti za naše Splićane i one koji se 5. svibnja predvečer nađu u Splitu. Arheološki muzej Narona poziva na otvorenje izložbe Forum Naronitanum, koje će biti u petak, 5. svibnja u 19 sati u Muzeju grada Splita u Galeriji Dioklecijan, Dioklecijanova bb.

 Radionica

Potraga za blagom prirode - Tajne park-šume Predolac

Metković, 3.5.2017. - Nakon oštre zime topli i prekrasni proljetni dani vraćaju život uspavanoj prirodi. U skladu s prirodom i Prirodoslovni muzej Metković vraća se otkrivanju ljepota našeg kraja, pozivajući male istraživače da zajedno otkriju tajne skrivene oko nas. Radionica Potraga za blagom prirode održat će se u park-šumi Predolac, 6. svibnja od 10 do 12 sati.

 Izbori

Most NL predao kandidature za gradonačelnika i Gradsko vijeće

Metković, 3.5.2017. - Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića Katarina Ujdur danas je u zgradi Općinskoga suda Dubrovnik, Stalne službe Metković, s kandidatima za Gradsko vijeće Općinskom izbornom povjerenstvu predala svoju kandidaturu za gradonačelnicu i Mostovu listu za Gradsko vijeće. Tom je prigodom dala kraću izjavu za medije.

 Domovinski rat

Promicanje istine o Domovinskom ratu

Metković, 3.5.2017. - Predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić primio je u jednodnevni posjet Ogranak UDVDR-a Jelenje, predvođen predsjednikom Milivojem Kukuljanom.

 Obrazovanje

Izložba likovnih radova učenika i slikovnica 'Čudesna močvara'

Metković, 3.5.2017. - Povodom Dana planeta Zemlje, postavljanjem izložbe likovnih radova učenika Srednje škole Metković na temu Čudesna močvara te promocijom istoimene slikovnice, u Prirodoslovnome muzeju Metković zaključen je projekt koji je sa svojim učenicima vodila prof. Katarina Barišić, ujedno i autorica slikovnice.

 Poljoprivreda

Informativna radionica - mjera 4. Programa ruralnoga razvoja 2014. - 2020.

Metković, 3.5.2017. - U petak, 5. svibnja s početkom u 10 sati u Vinariji Rizman, Stolovi 2, Klek održat će se radionica za potencijalne korisnike podmjere 4.1. i/ili njihove predstavnike, koju će voditi predstavnici iz Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 Izbori

Most NL predstavio troje novih podupiratelja

Metković, 2.5.2017. - Na konferenciji za medije, koja se danas održala u njihovim stranačkim prostorijama, Most nezavisnih lista predstavio je troje novih ljudi koji su odlučili podržati kandidaturu Katarine Ujdur za gradonačelnicu Metkovića na izborima 21. svibnja.

 Šport

I mi smo Neretva

Metković, 2.5.2017. - Danas se na Igralištu Iza Vage okupio kompletan pogon Škole nogometa kako bi dao podršku Nogometom klubu Neretva, a društvene mreže vrve podrškom, koja sa svih strana stiže od bivših igrača, ali i od drugih tom najstarijemu sportskom društvu u Metkoviću.

 Sajam

Produžen rok za prijavu na 'Eko Rural'

Metković, 2.5.2017. - Obavještavaju se izlagači s ruralnih područja RH i šire, koji se bave proizvodnjom hrane i pića, izradom rukotvorina i ostalih autohtonih proizvoda, da se rok za prijavu za sudjelovanje na Međunarodnome sajmu poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko Rural“ produžava do 5. svibnja.

 Vjerski život

Vidio sam!

Metković, 2.5.2017. - Fra Ivo Rastočić je prije nekoliko dana na susret u Vukovar vodio mlade iz Župe Turjaci, u kojoj je sada župnik fra Petar Gulić. Inspiriran putom i boravkom u Vukovaru napisao je pjesmu Vidio sam!, koja je objavljena na portalu laudato.hr.

 

 Turizam

Stižu i 'birdwatcheri'

Metković, 2.5.2017. - Uz manje-više razvijene vidove turizma u dolini Neretve postoji jedan koji je tek u začetku, a ima velik potencijal s obzirom na specifičnu populaciju koja ga upražnjava. To su promatrači ptica, birdwatcheri, koji svojom skupom opremom prate ptice u prirodi. Jednu takvu skupinu iz SAD-a, Velike Britanije i Švedske fotografirali smo jučer u Momićima.

 

 Izbori

Jambo se očitovao o neodržanom sučeljavanju kandidata

Metković, 2.5.2017. - Predsjednik GO HSS-a Metković i kandidat za gradonačelnika Metkovića Stipo Gabrić Jambo uputio je medijima svoje očitovanje povodom neodržanoga sučeljavanja kandidata što ga je iz Metkovića planirala emitirati televizija N1.

 

 Domovinski rat

Veterani Četvrte na proslavi 'Kuna'

Metković, 1.5.2017. - Izaslanstvo Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ-a na poziv je Udruge veterana III. gardijske brigade sudjelovalo na središnjoj proslavi obilježavanja 26. obljetnice osnutka te brigade, koja se ove godine održala u Novoj Gradiški.

 Šport

Šustić obranila naslov državne prvakinje

Metković, 1.5.2017. - Na zagrebačkom Jarunu je 29. i 30. travnja održano Prvenstvo Hrvatske u veslanju za seniore i veterane na kojemu je predstavnica VK Neretvanski gusar Nataša Šustić obranila titulu prvakinje Hrvatske u skifu u kategoriji lakih seniorka.

 Tradicija

Podijeljeno 350 porcija graha

Metković, 1.5.2017. - Povodom 1. svibnja, Međunarodnoga praznika rada danas je GO SDP-a Metković uz potporu GO HSU-a Metković u Gradskom parku građanima besplatno dijelio kuhani grah. Kažu da je podijeljeno 350 porcija ukusna graha što ga je spravio njihov meštar Ivo te zahvaljuju svima koji su sudjelovali u organizaciji događaja, uz poziv da se dogodine nađu na istom mjestu.

 Čestitka

Sretan vam Praznik rada

Metković, 1.5.2017. - Jutrošnjom „budnicom“ Gradska glazba Metković mimohodila je našim ulicama povodom 1. svibnja, Međunarodnoga praznika rada. Od 11 sati u Gradskome će parku metkovske GO SDP-a i GO HSU-a građanima dijeliti besplatan grah.

 Turizam

Započela nautička sezona 2017.

Metković, 1.5.2017. - Uplovljavanjem našega „staroga znanaca“, broda Thurgau Dalmatia s 30 gostiju iz Njemačke, jučer je počela nova nautička sezona u Metkoviću.

 

Vijesti iz 5. 2017.
ukupno 176

Poziv na audiciju za snimanje filma

Počeli radovi na šetnici na Unki, u petak počinje i u Sportskoj

Sutra skup HDZ-a u GKS-u

Nikola Dobroslavić nije siguran je li Stipe Gabrić Jambo bio dio županijske većine

Audicija za 'Glas Neretve'

Red pred Prirodoslovnim muzejom Metković

Tradicijski vez i pletenice za sve naraštaje

Aleksić izvijestio članove Udruge 'Franak' o trenutnoj situaciji

Gradonačelnica primila županijske prvake

Veliki uspjeh mladih rukometašica RK Jerkovac

Konačni rezultati prvoga kruga izbora

Snaga podupire Mostove kandidate

Krvavčanima 'Jarun 2017.'

Ništa od današnjeg sučeljavanja na RTL-u

Četiri godine uspješne suradnje

Smrtno stradala u prometnoj nesreći kraj Brsečina

Dokumentarac 'Konec' u Kinu 'Pobjeda'

'Prijatelji' otvorili svoja vrata

Ivan Slamnig - Povratnik s Mjeseca

Tribina Udruge 'Franak'

Predškolci se oprostili od teta

Vodite dnevnik zapažanja iz prirode

TZ grada Metkovića uključuje se u 'Pionters'

Prozor u prošlost vrata u budućnost

Danas dio Orašine bez vode

Atletičari OŠ don Mihovila Pavlinovića treći na regionalnom natjecanju

U Metkoviću prije 40 godina otvoren Dom kulture

Katarina Ujdur: Milan izbjegava sučeljavanje jer bi morao biračima objasniti koaliciju s Jambom

Traži se najljepši balkon, okućnica ili vrt ustanove

Sudbina NK Neretva

Kako je Metković glasovao prema biračkim mjestima

Još samo pet dana za prijavu

Festival radosti u Opuzenu
Metkovci podigli pokal na Podvornici!

Polovina kolnika pod asfaltom

Pjesnička večer posvećena djelima Ivana Slamniga

Most optužio Jambu za pohod na Gradski proračun

Neretva je oživjela

Adio, maestro!

Dani otvorenih vrata Dječjih vrtića

GIP objavio službene rezultate izbora

Sastav Županijske skupštine

Obrađeni rezultati sa svih birališta

Dobroslavić i Grmoja u drugome krugu

Konačno Metković

Što se događa u Metkoviću?

Most 7, HDZ 7, HSS 2, SDP 1

Neslužbeno

Most 8, HDZ 7, HSS 2

Odziv birača u županiji

Do 16:30 glasovalo preko 50 % birača

Do 11:30 glasovalo više birača nego 2013.

45 godina od otvaranja Razvitkova ERC-a

Srednjoškolci istraživali rimske careve

Provjerite svoje biračko mjesto

Neretvanski maturanti u četvorki s tisućama kolega

Mostovci se družili u Gradskome parku

Predizborni skup SDP-a i GO HSU-a

Maturanti se oprostili od nastave

Besplatan prijevoz sa starije od 65 godina

Veronika Terzić u U18 reprezentaciji

Jambin predizborni skup pred Hotelom 'Narona'

Potraga za blagom prirode na Predolcu

Deset godina Arheološkoga muzeja Narona

Promatranje ptica u Gradskome parku

Dan škole OŠ don. M. Pavlinovića

Metkovci prvi i drugi u županiji

Privremena regulacija prometa na Lovačkom putu i u Vladimira Nazora

Podrška grada i gospodina Petrova bila je ključna za naše ulaganje u Metković i pokretanje tvornice

Koristio fiktivnu prijavu prebivališta

Metkovski HDZ održao veliki predizborni skup

Četrdeset peta obljetnica mature maturanata Gimnazije Metković šk. god. 1971./72.

Metković se danas oprašta od Mate Mustapića

Novi život stare lađe

Ma, bravo, splitski Neretvani!

Započela rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije na Lovačkome putu

Diplome za 17 novih njegovateljica

Mostov veliki predizborni skup u GKS-u

Memorijalni kros 'Ramiz Tikveša 2017.'

Promatranje ptica u Gradskome parku

Dragović predstavio svoj izborni program

Atletičari OŠ don Mihovila Pavlinovića županijski su prvaci

Metkovski gimnazijalci posjetili svoga partnera u Njemačkoj

Petrov odgovorio na Todorićeve optužbe

Mostovci se družili sa sugrađanima i predstavili predizbornu brošuru

Besplatno mjerenje šećera i krvnoga tlaka

Umro je Mato Mustapić

Nikola Grmoja: „Dobroslaviću želim ugodnu mirovinu, a našoj županiji treba energičan župan koji će biti župan svih građana!“

Ne parkirajte u Sportskoj u petak ujutro

Mistrijom na most

Gradonačelnica obišla radove u Hebrangovoj

Marijanskim pjesmama završena Smotre folklora

Prikazan film 'Južno bojište' iz serijala 'Pobjednici'

Održan V. 'Eko rural'

Most brendirao vodu, Milan zapjevao s klapom, a Plenković nije znao s kime razgovara

Plenković u Metković došao pružiti podršku Milanu

Fotoreportaža s druge večeri plesnih skupina

Završio plesni dio Smotre folklora

Kuran: Više ćemo ulagati u sport i kulturu

Kanalizacijski kolektor u ulicama Neretvanskih gusara i Nikole Tesle

Nikola Čupić prvak u skoku udalj

Na prvoj plesnoj večeri nastupilo 20 skupina

Djeca hvataju sunce

Duje Mihaljević najuspješnija muška sportska nada DNŽ

Svečano otvorena XXXIII. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

SDP poziva na sučeljavanje

HDZ poziva na druženje s predsjednikom Plenkovićem

144 vrtićana se natjecala na Maloj Olimpijadi

Priopćenje gradonačelnice Katarine Ujdur povodom izvođenja radova na rekonstrukciji Lučkog mosta

Pogledajte gdje je vaše biračko mjesto

Započeli radovi u Ulici Andrije Hebranga prema Željezničkom kolodvoru

Izložbom slika Božidara Škofača započeo program Smotre folklora

Uklonjena stara kuća na nepreglednom raskrižju

Počinje program 33. Smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Permakulturom do manjega ekološkog otiska

PŠ Mlinište prva nagrada

Tajanstveni putnici - od kuda su došli i kamo su krenuli?

Ante Bačić brončani u AutoCAD-u

Tko će 12. kolovoza uvečer podignuti Veliki Domagojev štit?

Dođite na 'Dnevnu dozu fizike'

HNS 'najženskiji', HDZ-HSLS 'najmuškiji'

Metkovski gimnazijalci na Skupu mladih ambasadora Europskoga parlamenta #MladiEU2017

Kako novim tehnologijama olakšati život osobama s invaliditetom

Most predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnici

U Gimnaziji obilježen Dan Europe – gimnazijalcima nagradno putovanje u Strasbourg

Predstavljen program Smotre folklora

Razgovor s metkovskim gimnazijalcima koji su osmislili 'pametne ležeće policajce'

Jačanje digitalnih i jezičnih kompetencija

Grmoja: Ponosan sam što me Andrej Plenković nazvao revolucionarom

Doznajte sve o permakulturi

Tajne muzejskoga kovčega

RK Metković 1963 šesti na kraju sezone

Slike nastale na likovnoj koloniji donirane za pomoć našim sugrađanima

Nova rasvjeta i uz Šetalište 116-te

ŽNK Neretva uvjerljivo protiv Pregrađanka

SDP-ov plan za poboljšanje stanja u odgoju i obrazovanju

DVD Metković dobio svoj dom u Pavlovači

Mopedi i motocikli u prometu

Petrov i Grmoja dočekani u Metkoviću

U ponedjeljak bez struje dio Ul. kralja Zvonimira

GIP donio pravovaljane kandidacijske liste

Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Duje i Lucija u reprezentaciji Hrvatske

'Pismo bratu' Jurice Popovića

Novi videospot Branka Medaka za pjesmu 'Nostalgija'

Humanitarna završnica UMA malonogometne lige

Drmalo i u Metkoviću

Prijavite se na INA-in Natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata

Bez vode u Nikole Tesle i Neretvanskih gusara

Alen Liković sudionik 'Karavane prijateljstva'

Kako iskoristiti nalet kotača automobila na uspornik

Milan predao kandidaturu, zamjenici Doko i Raič

Nikoletić i Barišić Kuranovi zamjenici

Prikupljanje krvi za OB Dubrovnik

Prijavite štetu od mraza

Gimnazijalci kročili Putom svetoga Jakova

Jambo predao svoju kandidaturu za gradonačelnika

Večera za jednoga

Gašić zaigrao za seniore

Od 1. svibnja do 31. listopada zabranjeno loženje na otvorenome

Izložba 'Forum Naronitanum' od petka u Splitu

Potraga za blagom prirode - Tajne park-šume Predolac

Most NL predao kandidature za gradonačelnika i Gradsko vijeće

Promicanje istine o Domovinskom ratu

Izložba likovnih radova učenika i slikovnica 'Čudesna močvara'

Informativna radionica - mjera 4. Programa ruralnoga razvoja 2014. - 2020.

Most NL predstavio troje novih podupiratelja

I mi smo Neretva

Produžen rok za prijavu na 'Eko Rural'

Vidio sam!

Stižu i 'birdwatcheri'

Jambo se očitovao o neodržanom sučeljavanju kandidata

Veterani Četvrte na proslavi 'Kuna'

Šustić obranila naslov državne prvakinje

Podijeljeno 350 porcija graha

Sretan vam Praznik rada

Započela nautička sezona 2017.

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01