-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Koncert

ENDeM kvartet saksofona muzicirao u GKS-u

Metković, 31.5.2019. - U sastavu Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) i Metkovka Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon) sinoć se domaćoj publici predstavio kvartet mladih saksofonista, diplomanada i studenata Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Gordana Tudora.

 Obavijest

Donji dio Splitske jutros bez vode

Metković, 31.5.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju stanovnike Splitske ulice, na dijelu od Veletržnice do raskrižja s Ulicom sv. Franje Asiškoga, da će zbog radova na vodoopskrbnoj mreži danas od 8:30 do 11 sati doći do prekida u isporuci vode.

 

 Gradske vijesti

Adio, palme!

Metković, 30.5.2019. - Kada se početkom sedamdesetih prošloga stoljeća formirala današnja Ulica A. Stračevića, ispred zagrade Croatia osiguranja zasađen je drvored palma, koji je s vremenom postao jednim od simbola grada, premda palme baš i nisu autohtone u našemu podneblju.

 Vrijeme

Ni svibu se ne cvate

Metković, 30.5.2019. - Stigli smo pred kraj svibnja i čini se da ni prvi dani lipnja neće biti ništa ljepši – red kiše – red suca, a ni jaketama još nije mjesto u ormaru. Kažu, najhladniji svibanj u posljednjih tridesetak godina.

 Šport

Iz Makarske sa zlatom, dva srebra i dvije bronce

Metković, 28.5.2019. - Nakon sedam dana odgode zbog lošijih vremenskih uvjeta, u Makarskoj je održana 4. regata Kupa Dalmacije na kojoj su veslači VK Neretvanski gusar ponovno osvajali medalje.

 Koncert

Mladi metkovski gitaristi ispunili Galeriju GKS-a

Metković, 28.5.2019. - Sjećamo se onih posebnih večeri kada su u Galeriji GKS-a održavani koncerti domaćih glazbenika, izložbe domaćih slikara i slični domaći događaji na kojima se tražio stolac više. Takva je bila i sinoćnja glazbena večer u kojoj su nastupili mladi gitaristi Ante Bukovac i Toma Ujdur.

 Policija

U Metkoviću ponovno neslavan rekord

Metković, 27.5.2019. - U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena je 34-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u kasnim večernjim satima u srijedu, 22. svibnja u Metkoviću.

 Rad udruga

Hrvatska volontira

Metković, 27.5.2019. - Udruga Otac Ante Gabrić devetu je godinu zaredom sudjelovala u manifestaciji Hrvatska volontira, čiji je cilj bio ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se taj doprinos cijeni.

 Obavijest

Obavijest stanarima stambenih zgrada na Trgu bana Jelačića

Metković, 27.5.2019. - Ovim putem obavještavamo stanare i korisnike naših usluga odvoza komunalnog otpada s Trga bana Jelačića kako su zbog radova na prometnici u ulici Ante Starčevića do njihova završetka kontejneri za miješani komunalni otpad izmješteni kraj ulaza u igralište NK Neretva.

 Izbori

HDZ-u 266 glasova više od Mosta, Petrovu najviše preferencijskih

Metković, 27.5.2019. - Na jučerašnjim izborima za EU parlamet u Metkoviću je lista HDZ-a odvojila 1.854 (36,10 %) glasova, tj. 266 više od liste Mosta nezavisnih lista, koja ih je dobila 1.588 (30,92 %). Za njima slijede SDP s 386 (7,51 %) glasova, HRAST – HKS – HSP AS – UHD s 311 (6,05 %), Neovisni za Hrvatsku s 179 (3,48 %) itd. Najviše preferencijskih glasova dobio je Božo Petrov (917) te Dubravka Šuica (395), Karlo Ressler (269), Ruža Tomašić (236) itd.

 Obrazovanje

Nastavljena uspješna suradnja dviju glazbenih škola

Metković, 25.5.2019. - Na kraju nastavne godine Osnovna glazbena škola Metković tradicionalno ugošćuje zagrebačku Glazbenu školu Pavla Markovca, u kojoj svoje glazbeno obrazovanje nerijetko nastavljaju učenici iz Metkovića.

 Rad udruga

DVD Metković kupio vozilo i ugostio kolege iz Slovenije

Metković, 25.5.2019. - Kupnja vatrogasnoga vozila, što su ga u DVD-u Metković preko oglasnika pronašli u Sloveniji, bila je povod da u Metković dođu predstavnici Prostovoljnoga gasilskog društva (PGP) Ledine, dovezu vozilo i druže se s metkovskim vatrogascima.

 Okrugli stol

Žrtve i svjedoci u sudskom postupku

Metković, 25.5.2019. - DEŠA Dubrovnik jučer je u suradnji s Općinskim sudom u Metkoviću održala okrugli stol na temu Žrtve i svjedoci u sudskom postupka. Svrha mi je približiti aktivnosti programa Mreže za podršku i suradnju žrtvama i svjedocima kaznenih djela, donosiocima odluka, sudskim praktičarima i pružateljima socijalne pomoći te predstaviti probleme i predrasude s kojima se žrtve i svjedoci kaznenih djela susreću.

 

Prijavite svoja događanja ovoga ljeta

Metković, 24.5.2019. - Ustanova za kulturu i sport (UKS) Metković, kao koordinator programa Metkovskoga ljeta 2019., poziva sve koji u razdoblju 23. lipnja – 18. kolovoza 2019. namjeravaju organizirati svoja događanja da se jave putem e-maila gks@metkovic.hr radi usklađivanja s drugim događajima te izbjegavanja preklapanja.

 Turizam

Stigli prvi minikruzeri

Metković, 24.5.2019. - S proljećem nam prvo stignu laste, a potom i minikruzeri, koji nas podsjete na slavne dane metkovske luke s koje su se održavale brodske veze sve do Trsta i preko koje se prekrcavao silan teret.

 Obrazovanje

Svečano obilježena 40. obljetnica OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 24.5.2019. - Otvorenjem izložbe učeničkih radova u Galeriji i svečanim programom u kazališnoj dvorani GKS-a jučer je obilježena 40. obljetnica početka rada Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića, koja od 1979. godine djeluje na desnoj strani grada.

 Manifestacije

Hrvatska volontira 2019. – prijavljeno preko 200 volonterskih aktivnosti!

Metković, 23.5.2019. - Jučer je započela manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u svrhu izgradnje bolje i snažnije zajednice!

 Obrazovanje

Nikola Jurković hrvatski reprezentativac na Fizičkoj olimpijadi

Metković, 23.5.2019. - Ove se godine treći put održava Europska fizička olimpijada (EuPhO - European Physics Olympiad), natjecanje učenika srednjih škola u znanju fizike. Domaćin EuPhO 2019 je Latvija, a Olimpijada će se održati od 31. svibnja do 4. lipnja 2019. u Rigi. Ekipu svake zemlje sudionice čine petorica učenika, a jedan od njih je metkovski gimnazijalac Nikola Jurković.

 Zanimljivosti

U Sportskoj ulici četvorku zaplesalo više od 700 plesača

Metković, 22.5.2019. - Petnaesti put zaredom u organizaciji Plesne škole Calypso u Metkoviću su u podne odjeknuli zvuci iz Straussove operete Fledermaus, na koje je četvorku zajedno zaplesalo više od 700 učenika srednjih i osnovni škola iz Metkovića, Opuzena, Kule Norinske, Staševice, Vrgorca, Brela i Makarske, a uz Metković u projekt se uključilo oko 70 gradova iz sedam europskih država.

 Obrazovanje

Maturanti gradom slave posljednji dan nastave

Metković, 22.5.2019. - Bučno i veselo metkovski maturanti danas slave posljednji dan nastave. Mi smo ih zatekli kako od škole kreću ka Trgu kralja Tomislava. Danas pred podne u Sportskoj ulici plesat će četvorku u sklopu plesnog projekta Maturantska parada 2019. – Quardilla dance parade 2019.

 Izbori

Metkovcima za EU izbore 16 biračkih mjesta

Metković, 22.5.2019. - Županijsko izborno povjerenstvo Dubrovačko-neretvanske županije objavilo je popis biračkih mjesta u Metkoviću za izbor članova u Europski parlament, koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Stjepana Radića prema granici

Metković, 21.5.2019. - Zbog nadogradnje postrojenja TS 10(20)/0,4 Metković 9 Orašina sutra, 22. svibnja od 9 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači u Ulici Stjepana Radića između kućnih brojeva 65 do i 135. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije, a u slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen te će se naredni uredno oglasiti.

 

 Obavijest

Marulićeva i Kranjčevićeva sutra bez vode

Metković, 21.5.2019. - Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži sutra, 22. svibnja, doći će od 9 do 12 sati do prekida u isporuci vode u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića. Iz tvrtke Metković d.o.o. mole za razumijevanje.

 

 Obrazovanje

Diplome dobilo 15 novih njegovateljica

Metković, 21.5.2019. - U organizaciji Udruge DOBRA, u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Petar Zrinski iz Zagreba, Centrom za socijalnu skrb Metković i Gradom Metkovićem te sa suradnicima Domom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković i Dnevnim boravkom Pomoć i njega u kući za starije osobe iz Ploča, jučer je u GKS- Metković održana svečana dodjela diploma za 15 korisnica prekvalifikacije za zanimanje njegovateljica starijih i nemoćnih osoba.

 Obrazovanje

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Metković, 21.5.2019. - Okupljanjem maturanata povodom završetka školovanja sutra, 22. svibnja, tradicionalno će se obilježiti Dan maturanata. Proslava kraja školske godine započet će već u jutarnjim satima u srednjim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 Folklor

Koncert Marijanskih pučkih napjeva održan 20. put

Metković, 21.5.2019. - U sklopu 35. Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala dvadeseti put je u crkvi sv. Ilije održan koncert Marijanskih pučkih napjeva, koji je zbog obveza nekih izvođača bio podijeljen u dva dijela.

 Obavijest

Sutra se Sportska zatvara za promet i parkiranje

Metković, 21.5.2019. - Obavještavaju se sudionici u prometu da će zbog održavanja plesnog projekta Maturantska parada 2019. – Quardilla dance parade 2019. u srijedu, 22. svibnja od 6 do 15 sati za promet privremeno biti zatvorena Sportska ulica u Metkoviću.

 Policija

U Metkoviću zatečen u vožnji s 2,24 promila

Metković, 20.5.2019. - Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg zabilježena je 61-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je, prilikom kontrole prometa, zaustavljen u petak, 17. svibnja, u popodnevnim satima, na području Metkovića.

 Koncert

Podravski blues na neretvanskoj misečini

Metković, 20.5.2019. - Svjetski poznati duo, multiinstrumentalisti Miroslav i Gordana Evačić, održao je u subotu u sklopu 35. smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala ponoćni koncert Podravski blues, nazvan prema njihovu albumu koji je izašao koncem prošle godine.

 Folklor

Završen atraktivan plesni dio Smotre folklora

Metković, 20.5.2019. - Drugom večeri folklornih skupina u subotu je završen plesni dio Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala, koja se tijekom protekloga vikenda održala 35. put.

 Folklor

Svečano otvorena 35. Smotra folklora

Metković, 18.5.2019. - Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću jučer je u poslijepodnevnim satima upriličeno svečano otvorenje 35. Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala, koja se od ove godine proširila na cijeli jadranski dio Hrvatske te susjednih zemalja.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata Udruge 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 18.5.2019. - Raznolikim programom Udruga Otac Ante Gabrić obilježila je Dane otvorenih vrata udruga 2019. te zainteresiranim sugrađanima pokazala dio aktivnosti koje se redovito provode tijekom cijele godine.

 Folklor

Gradonačelnik Milan primio predstavnike sudionica Smotre folklora

Metković, 18.5.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jučer je u Galeriji GKS-a primio predstavnike folklornih skupina iz talijanske Gorizie, makedonskih Kočana, Usore u BiH, Sela kod Siska, Novih Perkovaca kod Đakova i Rakovice. Uz tradicionalnu dobrodošlicu, gradonačelnik je s gostima razmijenio prigodne darove.

 Folklor

Izložena nematerijalna baština Usore i Tešnja

Metković, 17.5.2019. - Otvorenje izložbe 'Nematerijalna baština Usore i Tešnja' sinoć u Galeriji GKS-a Metković označilo je uvod u 35. Smotru folklora jadranske Hrvatske 'Na Neretvu misečina pala', čije će svečano otvorenje biti danas u 18:30 na Trgu kralja Tomislava.

 Obavijest

U Norinskoj jutros bez vode

Metković, 17.5.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. javljaju da će zbog radova na vodoopskrbnoj mreži danas od 9 do 11 sati doći do prekida u isporuci vode u Norinskoj ulici.

 

 Folklor

Posljednje pripreme za Smotru

Metković, 15.5.2019. - Mlađe folklorne supine KUD-a 'Metković' večeras su na Trgu obavile generalnu probu za Smotru folklora jadranske Hrvatske 'Na Neretvu misečina pala'. Osim dopune u nazivu Smotre, ove godine imamo još jednu novost – pokretne tribine na Trgu, s kojih će se moći pratiti nastupi dijela folklornih skupina.

 

 Turizam

Velike mogućnosti za cikloturizam u dolini Neretve

Metković, 15.5.2019. - Metković će od 15. do 17. svibnja biti domaćinom 'I. Dana cikloturizma', specijaliziranoga skupa svih subjekata i dionika zainteresiranih i uključenih u razvoj te brzorastuće grane turizma, koja turističkim odredištima nosi veliku dodatnu vrijednost.

 Projekti

Predstavljeni EU projekti u dolini Neretve

Metković, 15.5.2019. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, v.d. pročelnice za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i ravnateljicom RRA DUNEA-e Melanijom Milić nazočio je jučer u Metkoviću na predstavljanju EU projekata u Dolini Neretve koje je održano u okviru programa ”Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji”.

 Folklor

Na Smotru folklora dolaze 43 skupine iz šest država

Metković, 15.5.2019. - Na konferenciji za medije jučer je najavljena 35. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala koja će se u Metkoviću održavati od četvrtka, 16. svibnja do nedjelje, 19. svibnja. O svemu onome što će tijekom četiriju dana ljubitelji tradicijske kulture moći vidjeti i čuti govorili su prof. Vidoslav Bagur i Zdravko Obradović, dvojac koji je priču pokrenuo prije 35 godina i koji je najzaslužniji da Smotra sve vrijeme traje i raste. Uime suorganizatora Smotre – Ustanove za kulturu u sport Metković, na konferenciji je bila ravnateljica Zrinka Mijoč.

 Narona

Izložba o istraživanjima na lokalitetu Velika Mrdakovica

Metković, 15.5.2019. - U Arheološkom muzeju Narona bit će 18. svibnja u 19 sati otvorenje izložbe "Velika Mrdakovica - rezultati najnovijih arheoloških istraživanja (2011. - 2013.)". Istraživanja je vodio Toni Brajković, viši kustos Muzeja grada Šibenika.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata EU projekata

Metković, 15.5.2019. - U prostorijama Volonterskog centra Dobra jučer je održano predavanje u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.

 Rad udruga

IX. tradicionalna Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Metković, 15.5.2019. - U subotu, 11. svibnja održana je pod pokroviteljstvom Grada Metkovića IX. humanitarna Likovna kolonija Zaklade Neretvansko srce, posvećena preminulom profesoru Tomislavu Zubčiću Zupi, koji je bio veliki dobročinitelj Zaklade i Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata Udruge 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 15.5.2019. - Udruga Otac Ante Gabrić obilježit će Dane otvorenih vrata udruga u četvrtak, 16. svibnja od 8 do 17 sati. Tijekom dana organiziran je čitav niz aktivnosti (mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, tjelovježba, radionice, predavanja, međugeneracijsko druženje…) koje udruga provodi tijekom cijele godine.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Ul. Stjepana Radića

Metković, 14.5.2019. - Zbog nadogradnje postrojenja TS 10(20)/0,4 Metković 9 Orašina u srijedu, 15. svibnja bez električne energije će od 9 do 14 sati biti potrošači u Ulici Stjepana Radića, od kućnih brojeva 65 do 135. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije, a u slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen i naredni će se uredno oglasiti.

 

 Poziv

Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve

Metković, 13.5.2019. - Grad Metković objavio je Poziv za iskaz interesa na prijavu za edukacije u sklopu projekta Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve te poziva zainteresirane građane s područja doline Neretve na prijavu za edukacije koje će se provoditi u partnerstvu s Općinom Kula Norinska.

 

 Kultura

Književna večer s literatima iz Molisea, Hum-Hercegovine i Boke kotorske

Metković, 13.5.2019. - Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika treći je put organizirao Međudržavni susret hrvatske književnosti (Dubrovnik-Neretva, Hum-Hercegovina, Boka kotorska, Molise), kojemu su od 10. do 12. svibnja domaćinima bili Mostar i Metković.

 Obrazovanje

Gimnazijalci na skupu mladih u Zagrebu

Metković, 12.5.2019. - Naši gimnazijalci, ambasadori juniori Europskoga parlamenta, sudjelovali su na skupu mladih pod motom ovajputglasam.eu, održanom u petak na Europskom trgu u Zagrebu. O tome nas je izvijestila prof. Branka Vladimir.

 Fotovijest

Može se igrati i ovako

Metković, 12.5.2019. - Premda je bila subota popodne i lijepo vrijeme, inače puno Šetalište 116. brigade HV-a bilo je neobično prazno. Ipak, zabilježili smo ovaj lijep, nažalost sve rjeđi, prizor.

 Književnost

Metković domaćin Međudržavnoga susreta hrvatske književnosti

Metković, 11.5.2019. - U sklopu III. Međudržavnog susreta hrvatske književnosti Dubrovnik-Neretva, Hum-Hercegovina, Boka kotorska, Molise, što ga organizira Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika, danas će u 18:30 u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću započeti Književna večer za Metkovce.

 Naši u svijetu

Metkovka Nada Vekić Kraljica Zagreba 2019.

Metković, 10.5.2019. - Kako piše indeks.hr, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je, već tradicionalno na dan grada Zagreba, održano slavlje ljepote – izbor za Kraljicu Zagreba 2019. Laskavu titulu ove godine odnijela je Metkovka Neda Vekić.

 

 Šport

Luka Gašpar, boćar BK Metković, najuspješniji županijski sportaš

Metković, 10.5.2019. - U sklopu proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića danas su proglašeni i najuspješniji sportaši Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu. Najuspješnija sportašica je Ivana Šutalo, judoka JK Dubrovnik, dok je najuspješniji sportaš Pločanin Luka Gašpar, boćar BK Metković.

 

 Vjerski život

Uspješno završen biciklistički maraton Metković - Skoplje i otvorena izložba o sv. Majci Tereziji i o. Anti Gabriću

Metković, 10.5.2019. - Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa uspješno je organizirao još jedan zavjetni biciklistički maraton i međunarodno kulturno događanje s nakanom promocije hrvatskih svetaca i blaženika. Ovaj put je zavjetna molitvena nakana što skorija beatifikacija o. Ante Gabrića, a cilj je bio biciklističkim maratonom povezati rodne gradove o. Gabrića - Metković i Majke Tereziije - Skopje.

 Film

Ne propustite film ' Profesor i luđak'

Metković, 10.5.2019. - Danas u 20 sati u metkovskome Kinu 'Pobjeda' počinje projekcija izvrsnoga filma Profesor i luđak s Melom Gibsonom i Seanom Pennom u glavnim ulogama. Film je snimljen prema svjetskom bestseleru Simona Winchestera The professor and the madman i nevjerojatna je istinita priča o ludosti, geniju i opsjednutosti dvojice izvanrednih ljudi, koji su doslovno stvorili povijest pišući slavni rječnik engleskoga jezika Oxford English Dictionary.

 Predstavljanje knjige

Predstavljanje zbirke Florijana Bebića 'Male priče koje me najbolje liče'

Metković, 10.5.2019. - Metkovski ogranak Matice hrvatske sinoć je u Gradskoj knjižnici upriličio predstavljanje zbirke poezije Florijana Bebića 'Male priče koje me najbolje liče'. Riječ je o drugome dijelu istoimenoga djela, koje je na istome mjestu predstavljeno u listopadu 2014. godine.

 Dolina Neretve

Pelikani na ušću Neretve

Metković, 10.5.2019. - Na ušću Neretve zamijećeno je desetak pelikana, o čemu je izvijestio Bariša Ilić iz Ornitološke udruge 'Brkata sjenica'.

 Policija

Pojačani nadzor vozača mopeda i motocikla

Metković, 10.5.2019. - Policijski službenici prometne policije danas će od 10 do 18 sati na prometnicama PU dubrovačko-neretvanske provesti pojačani nadzor vozača mopeda i motocikla.

 

 Obavijest

Danas u Slatinama bez vode i prometa

Metković, 10.5.2019. - Danas od 8:30 do 11 sati zbog puknuća cjevovoda za cijeli promet bit će zatvorena Ulica Slatine te će biti obustavljena distribucija vode. Mole se građani da sukladno tome podrede svoje obaveze.

 

 Obrazovanje

Dan otvorenih vrata Gimnazije Metković

Metković, 9.5.2019. - Danas, na Dan Europe, Gimnazija Metković otvara svoja vrata osmašima iz Metkovića i okolice te njihovim nastavnicima i roditeljima. Od 11 do 14 sati osnovce očekuju brojne aktivnosti, od prezentacija Erasmus programa, preko kvizova, otključaonica, STEM i jezičnih radionica, sve do športskih susreta u našoj dvorani.

 Gradske vijesti

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u Metkoviću

Metković, 9.5.2019. - Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u sklopu svojega posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županije došla je u Metković pa je nju i njezine suradnike u svome uredu primio gradonačelnik Dalibor Milan.

 Manifestacije

Zazelenimo grad povodom Međunarodnoga dana muzeja i Europske noći muzeja

Metković, 8.5.2019. - Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja obilježavaju se 18. svibnja pa ćemo tim povodom u Prirodoslovnom muzeju Metković prirediti niz radionica pod zajednički nazivom “Zazelenimo grad“. Na prvu od njih pozivamo vas u subotu, 11. svibnja od 10 do 12 sati.

 Županija

Zamjenica župana Marević primila goste Gimnazije Metković

Metković, 8.5.2019. - Zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenas Dadić jučer su primile sudionike Erasmus+ projekta 'Maths routes around Europe, kojemu je domaćin Gimnazija Metković.

 

 Šport

MNK Komarna Villa Bili pobjednik i Lige i Kupa UMA Metković

Metković, 7.5.2019. - Na jučer održanoj finalnoj utakmici Kupa UMA Metković, ovogodišnji pobjednik Lige MNK Komarna Villa Bili potvrdio je da je najbolja malonogometna momčad. S 3:0 svladali su ekipu AMNK Opuzen.

 Javni poziv

Predložite kandidate za javna priznanja

Metković, 7.5.2019. - Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavio je Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića, koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Ilije – Dana Grada Metkovića 20. srpnja 2019. godine.

 

 Humanost

Za OB Dubrovnik 15 doza krvi

Metković, 7.5.2019. - U organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković jučer je u predvorju Gradskoga kulturnog središta održana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi. Akciji se odazvalo 18 dobrovoljnih darivatelja, a prikupljeno je 15 doza krvi za OB Dubrovnik. Među darivateljima bilo je petero novih, tri žene i dva muškarca.

 

 Gradska uprava

Pročelnik Popović primio učenike i profesore iz pet europskih država

Metković, 7.5.2019. - Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović jučer je u Galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković primio 30 učenika i 12 njihovih profesora, koji su iz Španjolske, Portugala, Velike Britanije, Italije i Poljske u Metković došli u sklopu ERASMUS+ projekta Maths rooutes around Europe.

 Županija

Župan Dobroslavić s metkovskim tvrtkama potpisao ugovore o početku izvođenja radova

Metković, 7.5.2019. - Jučer je u Gradskoj knjižnici Metković župan Nikola Dobroslavić s metkovskim tvrtkama Doko građenje d.o.o. i MGA Nekretnine d.o.o. potpisao ugovore o početku izvođenja radova u sklopu aktivnosti Projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve.

 

 Šport

Veslačima ukupna pobjeda u kategoriji kadeta B

Metković, 6.5.2019. - U subotu je na regatnoj stazi Splitskoga Spinuta održana 1. Mini Kup regata i Prvenstvo osnovnih škola dalmatinskih županija. Veslači VK Neretvanski gusar uspješno su predstavili svoj klub, škole i grad.

 Šport

Uspješan nastup boraca KK Metković u Mostaru

Metković, 6.5.2019. - Karate-klub Metković prošloga je vikenda s 12 natjecatelja u borbama nastupio na međunarodnom klupskom turniru u Mostaru Hercegovina kup 2019., na kojemu je u organizacije Karate-saveza regije Hercegovina nastupilo 580 natjecatelja iz 58 klubova četiriju država. Naši su se u Metković vratili s dva zlata, dva srebra i pet bronca.

 Obavijest

Otkazuje se Dalmatinska stand-up comedy večer Vol. 3

Metković, 4.5.2019. - Otkazuje se Dalmatinska stand-up comedy večer Vol. 3, koja se večeras trebala odigrati u GKS-u, zbog bolesti izvođača i nemogućnosti održavanja nastupa u punom sastavu.

 Gradske vijesti

Cedar i eukaliptus – novi stanovnici parka

Metković, 3.5.2019. - Djelatnici Čistoće danas su u Gradskome parku posadili sedmometarski cedar i mali eukaliptus. Cedrovi su gotovo zaštitnih znak metkovskih zelenih površina, dok eukaliptusa u gradu ima tek nekoliko. Usput smo zabilježili i saniranje asfaltnoga sloja nakon radova na spoju ulica S. Radića i I. Gundulića.

 Referendum

Prikupljuju se potpisi za Inicijativu '67 je previše'

Metković, 3.5.2019. - Sindikalna inicijativa 67 je previše i u Metkoviću je organizirala prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

 Zanimljivosti

Novosti iz Skadra

Metković, 3.5.2019. - Ovih dana pratimo dvije skupine biciklista koje su krenule na duge putove. Veslači veterani VK Neretvanski gusar na putu do Skopja jučer su biciklima stigli u Skadar, nakon što su prošli pokraj zanimljiva crnogorskoga lokaliteta, a danas su krenuli na 102 km dugačku etapu do Tirane, koja im je na nešto više od pola puta.

 Domovinski rat

Nakon 1000 kilometara od Prevlake do Iloka biciklisti se vraćaju doma

Metković, 3.5.2019. - Mimohodom u Borovu Selu i odlaskom u Ilok završili smo ovogodišnji maraton Prevlaka-Vukovar-Ilok. Hvala zamjeniku gradonačelnice Iloka gosp. Josipu Kovaču na dobrodošlici i kraljevskom tretmanu. Hvala obitelji Pavić na gostoprimstvu. Hvala svima koji su nam pomogli da odvezemo ovaj maraton. Mi se vraćamo kući ispunjeni i sretni jer smo ostvarili svoj cilj – objavili su na svome FB profilu sudionici Memorijalnoga maratona 'Navik on živi ki zgine pošteno' - Prevlaka-Vukovar-Ilok.

 Obavijest

Upis djece u Dječji vrtić Metković

Metković, 3.5.2019. - Dječji vrtić Metković objavio je da od 6. do 17. svibnja upisuje djecu za pedagošku 2019./20. godinu. Roditelji/skrbnici/udomitelji zahtjev za upis mogu preuzeti radnim danom u Središnjem dječjem vrtiću u Ulici kralja Zvonimira 22, kao i na mrežnim stranicama Vrtića (klikom za preuzimanje na dnu stranice).

 

 Socijalna skrb

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju programa 'Pomoć u kući starijim osobama'

Metković, 3.5.2019. - Župan Nikola Dobroslavić potpisao je jučer ugovore o sufinanciranju s predstavnicama udruga koje provode Program Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, među kojima je i metkovska Udruga Otac Ante Gabrić.

 

 Obavijest

Danas bez vode i u Vidu

Metković, 2.5.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. javljaju da će danas u Vidu od 12 do 16 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći prekida u isporuci vode.

 

 Domovinski rat

Biciklisti stigli u Vukovar

Metković, 1.5.2019. - Došli smo u Vukovar. Na Trpinjskoj cesti spojili smo se s karavanom prijateljstva Mostar-Vukovar, odakle smo otišli na groblje tenkova, zatim u park-šumu Adicu. Iz Adice smo otišli na Ovčaru i memorijalno groblje hrvatskih branitelja, gdje smo se poklonili hrvatskim vitezovima i zapalili svijeće. Sutra nas očekuje mimohod u Borovu selu i završni dio ovog maratona, odlazak u Ilok – objavili su na svome FB profilu sudionici Memorijalnoga maratona Navik on živi ki zgine pošteno Prevlaka – Vukovar.

 Obavijest

Dio središta grada sutra navečer bez vode

Metković, 1.5.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Ivana Gundulića i Hrvatskih iseljenika te s Trga kralja Tomislava da će 2. svibnja (četvrtak) od 21 sat do 2 sata ujutro doći do prekida u isporuci vode zbog radova na vodoopskrbnoj mreži. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Korisnike vodnih usluga i sudionike u prometu mole za razumijevanje.

 

 Vjerski život

Biciklima put Skopja na susret s papom Franjom

Metković, 1.5.2019. - U organizaciji Udruge Kristov Stol danas je u suradnji s Veslačkim klubom Neretvanski gusar iz Metkovića započeo biciklistički maraton Metković – Skopje, s nakanom što skorije beatifikacije sluge Božjega o. Ante Gabrića. Na više od 700 km dugačak put iz Metkovića su krenula petorica biciklista, članova VK Neretvanski gusar, a usput će im se pridružiti još jedan.

 Tradicija

Glazbari budili 'pospance'

Metković, 1.5.2019. - Jutros, na Međunarodni praznik rada i na Sv. Josipa radnika, Gradska glazba Metković tradicionalno je koračnicama mimohodila gradskim ulicama. Hod se završio na Trgu kralja Tomislava, gdje smo načinili ove fotografije.

 

Vijesti iz 5. 2019.
ukupno 80

ENDeM kvartet saksofona muzicirao u GKS-u

Donji dio Splitske jutros bez vode

Adio, palme!

Ni svibu se ne cvate

Iz Makarske sa zlatom, dva srebra i dvije bronce

Mladi metkovski gitaristi ispunili Galeriju GKS-a

U Metkoviću ponovno neslavan rekord

Hrvatska volontira

Obavijest stanarima stambenih zgrada na Trgu bana Jelačića

HDZ-u 266 glasova više od Mosta, Petrovu najviše preferencijskih

Nastavljena uspješna suradnja dviju glazbenih škola

DVD Metković kupio vozilo i ugostio kolege iz Slovenije

Žrtve i svjedoci u sudskom postupku

Prijavite svoja događanja ovoga ljeta

Stigli prvi minikruzeri

Svečano obilježena 40. obljetnica OŠ don Mihovila Pavlinovića

Hrvatska volontira 2019. – prijavljeno preko 200 volonterskih aktivnosti!

Nikola Jurković hrvatski reprezentativac na Fizičkoj olimpijadi

U Sportskoj ulici četvorku zaplesalo više od 700 plesača

Maturanti gradom slave posljednji dan nastave

Metkovcima za EU izbore 16 biračkih mjesta

Sutra bez struje dio Stjepana Radića prema granici

Marulićeva i Kranjčevićeva sutra bez vode

Diplome dobilo 15 novih njegovateljica

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Koncert Marijanskih pučkih napjeva održan 20. put

Sutra se Sportska zatvara za promet i parkiranje

U Metkoviću zatečen u vožnji s 2,24 promila

Podravski blues na neretvanskoj misečini

Završen atraktivan plesni dio Smotre folklora

Svečano otvorena 35. Smotra folklora

Dani otvorenih vrata Udruge 'Otac Ante Gabrić'

Gradonačelnik Milan primio predstavnike sudionica Smotre folklora

Izložena nematerijalna baština Usore i Tešnja

U Norinskoj jutros bez vode

Posljednje pripreme za Smotru

Velike mogućnosti za cikloturizam u dolini Neretve

Predstavljeni EU projekti u dolini Neretve

Na Smotru folklora dolaze 43 skupine iz šest država

Izložba o istraživanjima na lokalitetu Velika Mrdakovica

Dani otvorenih vrata EU projekata

IX. tradicionalna Likovna kolonija 'Tomislav Zubčić Zupa'

Dani otvorenih vrata Udruge 'Otac Ante Gabrić'

Sutra bez struje dio Ul. Stjepana Radića

Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve

Književna večer s literatima iz Molisea, Hum-Hercegovine i Boke kotorske

Gimnazijalci na skupu mladih u Zagrebu

Može se igrati i ovako

Metković domaćin Međudržavnoga susreta hrvatske književnosti

Metkovka Nada Vekić Kraljica Zagreba 2019.

Luka Gašpar, boćar BK Metković, najuspješniji županijski sportaš

Uspješno završen biciklistički maraton Metković - Skoplje i otvorena izložba o sv. Majci Tereziji i o. Anti Gabriću

Ne propustite film ' Profesor i luđak'

Predstavljanje zbirke Florijana Bebića 'Male priče koje me najbolje liče'

Pelikani na ušću Neretve

Pojačani nadzor vozača mopeda i motocikla

Danas u Slatinama bez vode i prometa

Dan otvorenih vrata Gimnazije Metković

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u Metkoviću

Zazelenimo grad povodom Međunarodnoga dana muzeja i Europske noći muzeja

Zamjenica župana Marević primila goste Gimnazije Metković

MNK Komarna Villa Bili pobjednik i Lige i Kupa UMA Metković

Predložite kandidate za javna priznanja

Za OB Dubrovnik 15 doza krvi

Pročelnik Popović primio učenike i profesore iz pet europskih država

Župan Dobroslavić s metkovskim tvrtkama potpisao ugovore o početku izvođenja radova

Veslačima ukupna pobjeda u kategoriji kadeta B

Uspješan nastup boraca KK Metković u Mostaru

Otkazuje se Dalmatinska stand-up comedy večer Vol. 3

Cedar i eukaliptus – novi stanovnici parka

Prikupljuju se potpisi za Inicijativu '67 je previše'

Novosti iz Skadra

Nakon 1000 kilometara od Prevlake do Iloka biciklisti se vraćaju doma

Upis djece u Dječji vrtić Metković

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju programa 'Pomoć u kući starijim osobama'

Danas bez vode i u Vidu

Biciklisti stigli u Vukovar

Dio središta grada sutra navečer bez vode

Biciklima put Skopja na susret s papom Franjom

Glazbari budili 'pospance'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01