-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Trg kralja Tomislava postao Trg Fašizma

Metković, 29.4.2009. - Večeras oko 21 sat Trg kralja Tomislava „prekršten“ je u Trg fašizma.

 Fotografija

Duga nad Neretvom

Metković, 29.4.2009. - Nakon popodnevnoga pljuska zasjalo je sunce i nad Neretvom se pojavila duga, no prognoze kažu da će se vrijeme stabilizirati tek u subotu.

 

 Politika

Poznata i SDP-ova lista

Metković, 28.4.2009. - Metkovski SDP na predstojeće lokalne izbore izlazi samostalno. Za gradonačelnika su kandidirali Dalibora Obradovića, a za njegove zamjenike Ivana Đereka i Ivicu Parmaća.

 Iz susjedstva

Kamen temeljac za mrtvačnicu u Borovcima

Metković, 28.4.2009. - U nazočnosti članova Udruge Uzor, stanovnika Borovaca i onih koji podrijetlo vuku iz Borovaca te mnogobrojnih gostiju, danas je u Borovcima položen kamen temeljac za mjesnu mrtvačnicu.

 Politika

Četiri liste i tri kandidata za gradonačelnika

Metković, 28.4.2009. - Sinoć u ponoć istekao je tok za predaju prijedloga lista za izbor članova predstavničkih tijela na lokalnim izborima što će se održati 17. svibnja. Sada je na Izbornom povjerenstvu da u roku od 48 sati objavi pravovaljane liste, kao i zbirnu listu, a to istječe sutra u ponoći.

 Zanimljivosti

Peti put Maturantska parada

Metković, 26.4.2009. - Kao i prethodne četiri godine metkovski maturanti će se na Maturantskoj paradi plesom pridružiti kolegama iz više država kako bi zajedno oborili Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke.

 Vjerski život

Misa na Sv. Marka

Metković, 26.4.2009. - U povodu Svetog Marka, jučer je na Gradskom groblju Sv. Ivana služena misa prije koje je bila procesija i proljetni blagoslov polja. Misu je predvodio župnik župe Sv. Ilije fra Dušan Džimbeg uz koncelebraciju fra Filipa Mimice.

 

 Politika

HDZ predstavio kandidate

Metković, 26.4.2009. - Na konferenciji za medije 24. travnja su u prostorijama GO HDZ-a Metković predstavljeni kandidati te stranke za gradonačelnika i njegove zamjenike te lista za Gradsko vijeće Grada Metkovića s kojom metkovski HDZ izlazi na predstojeće lokalne izbore. Kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića je Žaklina Marević, a njeni zamjenici su Mišo Glavinić i Nikola Veraja.

 Gradske vijesti

Nove svjetiljke na mostu

Metković, 25.4.2009. - Djelatnicu tvrtke 'Unelpo' započeli su s postavljanjem nove rasvjete na Lučki most.

 Tisak

Sutra stiže Metkovski vjesnik

Metković, 24.4.2009. - Trinaesti broj Metkovskog vjesnika, umjesto danas, u Metković stiže u sutra. I dalje će biti dostupan na uobičajenim mjestima u gradu i, naravno, na našoj web stranici.

 

 Rukomet

RK Metković – RK Nexe 30:29 (15:13)

Metković, 23.4.2009. - U utakmici 1/4 završnice KUP-a Hrvatske Metković je zasluženo pobijedio i time izborio odlazak na završnicu KUP-a u Dubrovnik.

 Koncert

Kvartet 'Sorkočević' u GKS-u

Metković, 23.4.2009. - O vrhunskim glazbenim događajima do sada smo obično pisali kao o rijetkim prigodama koje se Metkovcima pružaju u vlastitom gradu. Čini se da se osnivanjem Osnovne glazbene škole Metković stvari mijenjaju.

 Zdravlje

Predavanje za liječnike

Metković, 22.4.2009. - U organizaciji tvrtke Novo Nordisk Hrvatska, koja se uglavnom bavi dijabetesom i koja je prepoznatljiva po proizvodnji inzulina, u restoranu Domagoj održano je predavanje za liječnike s područja doline Neretve.

 Folklor

Šotić, cotić, ševica, romica

Metković, 22.4.2009. - Od 17. do 19. travnja u organizaciji KUD-a Metković održan je treći seminar pod nazivom Plesna tradicija jadranskog područja Hrvatske s temom Šotić i srodni plesovi.

 Gradske vijesti

MGA u novim prostorima

Metković, 20.4.2009. - Jedna od najvećih građevinskih tvrtki u županiji – MGA iz Metkovića u subotu je preselila u nove prostore u Splitskoj ulici na lokaciji bivše Veterinarske stanice. Tom je prigodom priređena svečanost otvaranja prostorija kojima je blagoslov udijelilo fra Miroslav Ančić.

 

 Vjerski život

Pravoslavci proslavili Uskrs

Metković, 19.4.2009. - Jutros su se pravoslavni vjernici iz Metkovića i okolice okupili u crkvi Sv. Đorđa u Metkoviću kako bi proslavili Uskrs, najveći blagdan svih kršćana. Svetu Liturgiju služio je metkovski paroh jerej Boris Čolović, a na zornici bio je i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.

 Manifestacije

Otvoreni 1. dani meda DNŽ

Metković, 18.4.2009. - Danas je u Gradskom kulturnom središtu Metković županica Mira Buconić otvorila 1. dane meda Dubrovačko-neretvanske županije.

 Graditeljstvo

Ortofoto snimanje grada

Metković, 17.4.2009. - Splitska tvrtka GEOdata izložila je predstavnicima grada Metkovića i mjerodavnih služba plan kojim bi se tzv. ortofoto snimanjem  izradio digitalni model terena na kojem se prostire grad Metković.

 Kazalište

Bog masakra

Metković, 17.4.2009. - Zagrebački Teatar Rugantino sinoć je u GKS- u Metković izveo predstavu Bog masakra Yasmine Reze i u režiji Franke Perković.

 Gradske vijesti

Proljetno ušminkavanje

Metković, 16.4.2009. - Lijepo vrijeme omogućilo je djelatnicima Komunalnoga poduzeća da nastave sa sadnjom cvijeća na zelenim površinama. Ovaj put zasađuje se pojas između ulice Stjepana Radića i parkirališta uz park.

 

 Narona

August se vratio u Vid

Metković, 15.4.2009. - Nakon što je Arheološki muzej Narona u Vidu privremeno ostao bez Vespazijanove statue (trenutno jedine s glavom) na tribinu hrama s restauracije je vraćena središnja statua koja predstavlja cara Augusta u svečanoj ratnoj odori.

 Gradske vijesti

Započelo postavljanje ekološke rasvjete

Metković, 15.4.2009. - Današnjim radovima u Ulici kralja Zvonimira započela je zamjena starih rasvjetnih tijela ulične rasvjete novima koji odgovaraju svim ekološkim i energetskim standardima.

 Gradske vijesti

Radovi na trgu i u parku

Metković, 15.4.2009. - Poslije uskrsnih praznika nastavljeni su radovi na uređenju Trga kralja Tomislava i Gradskoga parka.

 Politika

Jambo istakao kandidaturu za gradonačelnika

Metković, 15.4.2009. - Jučer je aktualni metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo sazvao tiskovnu konferenciju kako bi obznanio svoju kandidaturu za gradonačelnika te predstavio HSS-ovu listu za Gradsko vijeće.

 Tradicija

Žudije osvojile Knin

Metković, 15.4.2009. - Na 9. festivalu žudija, što se na uskrsni ponedjeljak održao u Kninu, grad Metković su predstavljale žudije iz župa Sv. Nikole Biskupa iz Metkovića te Gospe Snježne iz Vida.

 Tradicija

'Čevrtaljke' umjesto zvona

Metković, 12.4.2009. - Zahvaljujući našemu Ferdi i dalje je živ običaj kojim se od Velikoga četvrtka do Uskrsa podne u Metkoviću, umjesto crkvenim zvonima, oglašava „čevrtaljkama“.

 Vjerski život

Obredi Velikog petka s procesijama

Metković, 11.4.2009. - Kako smo najavili, objavljujemo nekoliko zanimljivih prizora koje smo snimili tijekom obreda Velikog petka i procesija u metkovskim župama. Pogledajte!

 

 Vjerski život

Veliki petak

Metković, 10.4.2009. - Večeras su u metkovskim župama održani obredi Velikoga petka s procesijama u kojima je sudjelovalo između šest i sedam tisuća vjernika. Sutra donosimo cjelovitu reportažu, a do tada objavljujemo ovu fotografiju snimljenu ispred crkve Sv. Nikole u Metkoviću.

 

 Rad udruga

Izrada uskrsnih jaja

Metković, 10.4.2009. - Povodom Uskrsa Udruga Otac Ante Gabrić iz Metkovića za svoje članove je organizirala radionicu na kojoj su različitim tehnikama izrađivana i ukrašavana uskrsna jaja. Radionica je samo jedna u nizu sličnih kojima se nastoji starije osobe potaknuti na druženje uz zanimljiv i koristan rad.

 

 Tradicija

Podijeljeno dvije tone liganja

Metković, 10.4.2009. - Jutros su gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo i predsjednik Gradskoga vijeća Mario Batinović, zajedno sa članovima Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva, na metkovskoj tržnici građanima besplatno dijelili lignje. Da je interes bio velik kazuje i količina od čak dvije tone podijeljenih liganja.

 

 Gradske vijesti

Asfaltiranja u Vidu i Prudu

Metković, 10.4.2009. - Nakon što su u Metkoviću završeni radovi na asfaltiranju i sanaciji asfaltne podloge u mnogim ulicama asfalteri su se preselili u Vid i Prud. U Vidu je asfaltirana ulica od Muzeja do Križa, a danas se očekuje asfaltiranje prilaza crkvi Sv. Vida iz oba smjera. U Prudu je asfaltirano parkiralište uz crkvu Sv. Ivana te niz manjih ulica i putova koji do sada nisu imali asfalt.

 

 Gradske vijesti

Radovi u parku

Metković, 7.4.2009. - U gradskom parku danas su započeli radovi na njegovom preuređenju. Najprije se uklanjaju stare staze nakon čega će se vaditi korijenje posječenih stabala.

 Obavijest

Zaštita stabala

Metković, 7.4.2009. - Večeras poslije 22 sata tvrtka Cian iz Splita u nekim dijelovima grada obavljati će zaštitu stabala protiv bolesti i štetnika.
  Radovi će se obaviti u ulicama Stjepana Radića, Ivana Gundulića, Splitskoj, Hrvatskih iseljenika, Don Radovana Jerkovića, Ante Stračevića, Matice hrvatske i Mlinskoj te na stablima u gradskom parku.
  Obavještavaju se građani da u naznačenom vremenu provedu mjere osobne zaštite, kao što je zatvaranje prozora te da vani ne izvode kućne ljubimce.

 

 Vjerski život

Cvjetnica

Metković, 5.4.2009. - Danas, na Cvjetnicu, kršćani širom svijeta sjećaju se Isusova ulaska u Jeruzalem kada ga je narod oduševljeno pozdravio mahanjem maslinovim i palminim grančicama. Metkovski vjernici su u šest crkava, na području dviju župa, osim maslinovih i palminih, na blagoslov nosili i grančice lovora, biljke koja je također simbol Mediterana. Uz u crkve u Metkoviću misna slavlja bila su u Vidu, Prudu, Borovcima i Novim Selima.

 

 Prometna nesreća

Na Rabi poginula dva mladića

Metković, 5.4.2009. - Jutros oko 4 sata na predjelu Raba, na cesti D-8 kod skretanja u Blace, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, dok su još dvije teško ozlijeđene.

 Vjerski život

Križni put u Borovcima

Metković, 4.4.2009. - Preko pet stotina vjernika okupilo se jučer u Borovcima na Križnom putu koji počinje u podnožju, a završava na vrhu brda na kojem je crkva Sv. Nikole, jedna od najstarijih u neretvanskome kraju.

 Koncert

Nastupili učenici glasovira

Metković, 4.4.2009. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan koncert učenika glasovira Osnovne glazbene škole Metković u klasi profesorica Karmen Stojić i Slađane Knežević.

 Pčelarstvo

Ocjenjivanje meda

Metković, 4.4.2009. - U sklopu manifestacije 1. dani meda DNŽ, koja će se 18. i 19. travnja po prvi put održati u Metkoviću, jučer je je u školskom restoranu Srednje škole Metković održano ocjenjivanje meda.

 Predavanje

Sigurnost motociklista i mopedista

Metković, 4.4.2009. - Zbog učestalosti prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska 2. travnja je organizirala promotivno-preventivnu akciju Motociklisti i mopedisti u prometu.

 Prekogranična suradnja

Plan upravljanja Neretvom i Trebišnjicom

Metković, 4.4.2009. - Upravljanje vodama Neretve i Trebišnjice bio je povod sastanku koji se u Metkoviću održao između provedbenog tima RH za Projekt Plan upravljanja Neretvom i Trebišnjicom s predstavnicima Grada Metkovića.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 12

Metković, 3.4.2009. - Jutros se u gradu pojavio dvanaesti broj Metkovskoga vjesnika u kojem, osim redovitih vijesti donosimo tekst Domagoja Vidovića o prezimenima Medak, Medić i Medar. Fra Domagoj Volarević piše o liturgijskim i pučkim pobožnostima, a u njemu je i intervju s Nikolom Nogolicom, prvim vojnim izaslanikom RH u inozemstvu. List se i dalje može naći na standardnim mjestima te na internetskoj stranici grada.

 

 Tradicija

Neretvanski pučki pjevači u Zagrebu

Metković, 3.4.2009. - Kao što smo najavljivali 2. travnja je u crkvi sv. Blaža u Zagrebu predstavljena je pasionska baština doline Neretve

 Obrazovanje

Trećašima započela probna matura

Metković, 2.4.2009. - Danas su trećaši metkovskih srednjih škola pristupili prvome dijelu polaganja probne državne mature. Esej iz hrvatskoga jezika pisali su gimnazijalci te ekonomisti, poljoprivredni i strojarski tehničari iz Srednje škole Metković.

 Gradske vijesti

Počelo uređenje trga

Metković, 2.4.2009. - Skidanjem asfaltnoga sloja danas su započeli radovi na uređenju južnoga dijela Trga kralja Tomislava. Tijek radova pratit ćemo na ovim stranicama, a predviđeni rok za završetak je 120 dana.

 

 Prvotravanjska šala

Naronitanski amfitetar na Glibuši

Metković, 1.4.2009. - Svi koji su ovih dana prolazili Glibušom, točnije ulicom Put Vida, mogli su zamijetiti neobičan prizor. Na mjestu gdje se kanal Glibuša sužuje Hrvatske vode su obavljale proširivanje kanala kako bi se uspostavila normalna veza s rijekom Norin. U jednom trenutku  veliki bager je na površinu izbacio kamenje.

 Rad udruga

Bio predsjednik niti sat vremena

Metković, 1.4.2009. - Vinko Vuković Liska mogao bi ući u Guinnesovu knjigu rekorda po kratkoći trajanja mandata.
   Sinoć je u metkovskom Restoranu Domagoj održana Osnivačka skupština Metkovskoga pokladnog društva na kojoj se okupilo preko pedeset građana. No umjesto utemeljenja Društva dogodio se skandal nezabilježen na ovim prostorima.

 

Vijesti iz 4. 2009.
ukupno 46

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01