-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Tradicija

Održane maturalne zabave

Metković, 29.5.2006. - Nekada su maturalne zabave metkovskih srednjoškolaca zauzimale istaknuta mjesta u životu grada. Vremena se mijenjaju, a s njima i običaji. Tako prošlogodišnji maturanti metkovske Gimnazije nisu htjeli organizirati maturalnu zabavu, no ove godine u dva dana održane su maturalne zabave Gimanzije i Srednje škole Metković.

 Politika

HSU u Metkoviću

Metković, 29.5.2006. - Od prošlog petka metkovska politička scena bogatija je za još jednu stranku. Riječ je o Hrvatskoj stranci umirovljenika čiji su članovi i simpatizeri u Zgradi političkih stranaka održali osnivačku Skupštinu.

 Koncert

Popović svirao Chopena u GKS-u

Metković, 29.5.2006. - Ciklus od osam koncerata koji se u Gradskom kulturnom središtu Metković održavaju od listopada do svibnja, a koji već četvrtu sezonu za redom organizira Hrvatska glazbena scena mladih i GKS Metković, završen je sinoć koncertom pijanista Krešimira Popovića pod nazivom "Večer Frederica Chopena".

 Obljetnice

Večer posvećena Mozartu

Metković, 29.5.2006. - Povodom proslave 250. obljetnice Mozartova rođenja u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću, održana je glazbeno-poetska večer na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku. U sklopu programa učenici su na hrvatskom i njemačkom jeziku ispričali Mozartovu biografiju, a školski zbor pod ravnanjem prof. Vanje Gabrić otpjevao je niz arija iz Mozartovih opera. Prezentirano je i nekoliko odlomaka iz filma "Amadeus", a učenici recitatorske skupine su publici recitirali pjesme Jesenjina, Cesarića i drugih.

 

 Gradske vijesti

Priredba DV Leut u parku

Metković, 29.5.2006. -
Slaveći svoju prvu godišnjicu rada, dječji vrtić "Leut" iz Metkovića u gradskom parku održao je priredbu pod nazivom "Slavimo prirodu, život, sunce, dan" koja je u park privukla mnoge građane. Priredba je poslužila i za promociju novoosnovanog društva "Naša djeca" kao podružnice međunarodne dječje organizacije.

 Tradicija

Turnir u plokanju

Metković, 28.5.2006. - Je li bućanje nastalo iz plokanja ili je plokanje nastalo iz bućanja tamo gdje to uvjeti nisu dopuštali, sada više nije ni važno. Važno je da se u Franićima, baćinskom zaseoku Bristova Doca, deveti put održao tradicionalni Turnir u plokanju.

 Izložba

Mala likovna arheologija

Metković, 28.5.2006. - Samostalnom izložbom nazivanom "Mala likovna arheologija" metkovskoj publici predstavio se domaći slikar amater Zoran Wiesner. Izložba je u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković otvorena u petak u Galeriji Gradskog kulturnog središta.

 Obrazovanje

360 mjesta u srednjim školama
Metković, 25.5.2006. - Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa danas je u tisku objavilo Odluku o upisu učenika u srednje škole za školsku godinu 2006./07. U dvije metkovske srednje škole moći će se upisati 360 učenika.

 Obrazovanje

Metkovska norijada

Metković, 25.5.2006. - Maturanti metkovske Srednje škole i Gimnazije jučer su proslavili kraj nastavne godine. Mnogi su ih zamijetili na gradskim ulicama obučene u prepoznatljive majice na kojima su dali otisnuti kakvu mudru misao.

 Priroda

Ptice delte Neretve

Metković, 23.5.2006. - Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti osnovnim školama u Metkoviću, Opuzenu i Pločama te gradskoj knjižnici Metković i Ornitološkoj zbirci Metković podijeljen je Vodič za djecu o pticama delte Neretve u izdanju Regionalnog centra zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu.

 Izložba

Ptice i flora na markama

Metković, 23.5.2006. - U Ornitološkoj zbirci u Metkoviću jučer je povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti otvorena filatelistička izložba "Ptice i flora na Europskim poštanskim markama".

 Obrazovanje

ELEMENTA NARONITANA

Metković, 20.5.2006. - Svake godine, pred kraj nastave, učenici prvih razreda metkovske Gimnazije nastavu latinskoga jezika praktično upotpunjuju na lokalitetu Narone u Vidu.

 Zanimljivosti

Oboren Guinnessov rekord

Metković, 20.5.2006. - Sudjelujući u Quadrille danc parade 2006., 64 maturanata iz Srednje škole Metković, Gimnazije Metković, S. Š. Fra Andije Kačića Miošića iz Ploča te maturanti Gimnazije Fra. Dominika Mandića iz Širokog Brijega u susjednoj BiH, zajedno sa maturantima na još 36 lokacija u pet europskih država, prema svemu sudeći oborili su Guinnessov rekord plešući sinkronizirano najveću matursku četvorku na svijetu. Ovogodišnji rekord je preko 23 tisuće plesača, a prošle godine u rekordu je sudjelovalo 17060 plesača.

 Gradske vijesti

Kinesko izaslanstvo u Metkoviću

Metković, 20.5.2006. - U četvrtak je Metković posjetilo kinesko izaslanstvo na čelu s glavnim tajnikom Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrijom Karafilipovićem, veleposlanikom i predsjednikom Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva, gdje su s gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom i suradnicima razgovarali o gospodarskoj i kulturnoj suradnji.

 Ekologija

Kako sačuvati Neretvu?

Metković, 19.5.2006. - Pokret prijatelja prirode "Lijepa naša" ogranak iz Ploča i Eko Kvarner iz Njivica na Krku u Pločama su organizirali javnu tribinu pod nazivom "Informacijom do demokracije". Tema tribine bila je "Kako sačuvati Neretvu".

 župske vijesti

Crkva i Pastoralni centar uskoro pod krovom

Metković, 18.5.2006. - Radovi na crkvi i pastoralnom centru o. Ante Gabrića u župi Sv. Nikole na desnoj strani Metkovića nastavljeni su gradnjom zvonika i izolaterskim radovima na krovu. Zvonik će sa križem na vrhu biti visok 38 m računajući od razine terena. Radove izvodi metkovski MGA.

 

 Šport

Kup Metkovića u karateu

Metković, 17.5.2006. - U Metkoviću je prošle subote Gradskoj športskoj dvorani održan Kup Metkovića, prvi Međunarodni karate turnir u organizaciji Karate kluba Metković na kojem je nastupilo 356 natjecatelja iz 19 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 Gradske vijesti

Dubrovački tjelesni invalidi gosti u Metkoviću

Metković, 16.5.2006. - Uz mnoge aktivnosti UTIM je po prvi put bio domaćin i organizator izleta na kojem je uz sudjelovanje dvadesetak tjelesnih invalida iz Metkovića, bilo prisutno i četrdesetak invalida iz Dubrovnika članova Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize. Članovi dvaju društava dan su proveli u lađama na fotosafariju jezerom Kuti u organizaciji restauranta "Villa Neretva".

 

 Kultura

Uspješan nastup Gradske glazbe u Selcu

Metković, 16.5.2006. - Gradska glazbe "Klement Visković" iz Metkovića je na nedavnom natjecanju hrvatskih puhačkih orkestara održanog u Selcu osvojila Srebrenu plaketu.

 Izložba

Nova izložba u vidonjskoj galeriji

Metković, 16.5.2006. - U galeriji "Ave Arte Aterier", koja odnedavana djeluje u Vidu, otvorena je i druga izložba. Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi umjetničkog i bračnog para Drežnjak – Naletelić na kojoj su se predstavili grafikama i manjim kolažima.

 Vjerski život

Pričest i krizma u župi Sv. Ilije

Metković, 16.5.2006. - Nakon što je 7. svibnja gotovo 150-ero djece primilo Sv. sakarament Pričesti, prošle nedjelje je u župnoj crkvi Sv. Ilije krizmano 113 njihovih starijih kolega. Sakrament Krizme mladim Metkovcima udijelio je don. Marinko Vidović, dekan i profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

 Folklor

Nastavlja se Smotra folkolora

Metković, 12.5.2006. -
Danas i sutra održat će se drugi dio 22. smotre folklora "Na Neretvu misečina pala". Nastupit će folklorne skupine iz Dalmacije i njihovi gosti kao što je ova skupina iz Strizivojna koja je tek izašavši iz autobusa pred zgradom GKS-a održala probu. Pogledajte program Smotre.

 

 Gradske vijesti

Očišćen spomenik u parku

Metković, 12.5.2006. - Jučer je u Gradskom parku tehnikom pjeskarenja očišćen spomenik poginulima u Drugom svjetskom ratu. Pedesetak godina star spomenik bio je u dosta lošem stanju i dodatno išaran grafitima. Radove je po narudžbi Gradskog poglavarstva izveo obrtnik Joško Nikolić.

 

 Izložba

Dragičević u Galeriji GKS-a

Metković, 12.5.2006. - Sinoć je povodom održavanja 22. smotre folklora i Dana Dubovačko-neretvanske županije u Galeriji GKS-a otvorena izložba slika akademskog slikara-grafičara Igora Dragičevića na kojoj se taj grafičar, izvanredni profesor na ALU na Širokom Brijegu, prvi put predstavio kao slikar. Izložba, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković, bit će otvorena do 31. svibnja.

 

 Promet

Pri kraju radovi na pristupnoj cesti mostu

Metković, 10.5.2006. - Iako još nije odlučeno kako će izgledati most Pelješac-kopno radovi na pristupnoj cesti s kopnene strane bit će završeni ovaj tjedan.

 Rukomet

ŽRK Metković osvojio turnir

Metković, 9.5.2006. - Na 5. spomen turniru u rukometu za mlađe kadetkinje igračice ŽRK Metković osvojile su prvo mjesto pobijedivši u sve tri utakmice.

 Folklor

Završen prvi dio 22. Smotre

Metković, 9.5.2006. - U nedjelju je završio prvi dio 22. smotre folklora "Na Neretvu misečina pala" koji je trajao tri dana. U petak je trinaest pjevačkih skupina nastupilo u crkvi Sv. Ilije u Metkoviću na koncertu Marijanskih i hodočasničkih pučkih napjeva, dok su subota i nedjelja bile rezervirane za nastupe folklornih skupina Dalmacije i Dubrovačko-neretvanske županije kojima su se kao gosti pridružili KUD "Besa" Trijesh Tuzi iz Crne Gore i Izvorna folklorna grupa "Sloga" Guča Gora iz BiH. Smotra se nastavlja u petak i subotu Večerima folklornih skupina Dalmacije i gostiju.

 

 Rukomet

Spomen turnir u rukometu

Metković, 5.5.2006. - U subotu i nedjelju u Gradskoj dvorani u Metkoviću održat će se 5. spomen turnir u rukometu za mlađe kadetkinje na kojem će uz domaći ŽRK Metković ('90) nastupiti reprezentacije Hrvatske ('92) i Herceg Bosne ('90) te RK Orijent Presoflex ('90). Turnir je posvećen svim preminulim rukometašima i rukometnim djelatnicima nekadašnjih RK Mehanika i ŽRK Razvitak, a današnjih RK Metković i ŽRK Metković. Neki od njih su na fotografiji lijevo koju možete pogledati uvećanu. Snimljena je prije više od 40 godina na igralištu NK Neretve kada je metkovski rukomet bio u samim začecima.

 Gradske vijesti

Vatrogasci proslavili blagdan Sv. Florijana

Metković, 4.5.2006. - Danas je blagdan Sv. Florijana kojega su hrvatski vatrogasci uzeli za svoga zaštitnika krajem 19. stoljeća. Kao u ostalim hrvatskom gradovima i metkovski vatrogasci taj dan obilježavaju posebnim programom koji je započeo polaganjem vijenaca na središnjem križu na groblju Sv. Ivana. Uslijedio je mimohod vozila gradom, nakon čega je na maloj rivi prezentirana vatrogasna oprema i postupanja u situacijama požara, prometnih nezgoda i sl.
U 17 sati u crkvi Sv. Frane na Kladi za preminule metkovske vatrogasce služena je Sveta misa zadušnica.

 Folklor

Na Neretvu misečina pala

Metković, 3.5.2006. - Ovogodišnja 22. smotra folklora "Na Neretvu misečina pala" održat će se kao i prošle godine kroz dva vikenda i to od 5. do 7. svibnja, te 11. do 14. svibnja rečeno je na konferenciji za tisak koja se održala jučer u prostorijama KUD-a Metković.

 Obrazovanje

Nacionalni ispit za gimnazijalce

Metković, 3.5.2006. - Među trinaest i pol tisuća učenika prvih razreda gimnazije koji su danas diljem Hrvatske pristupili nacionalnom ispitu bilo je i 97 učenika Gimnazije Metković.

 Gradske vijesti

Godišnja Skupština UTIM-a

Metković, 2.5.2006. - Udruga tjelesnih invalida Metković prošle subote je u svojim prostorijama održala godišnju Skupštinu. Prema riječima predsjednika Bernarda Čupića, UTIM je u tri godine postojanja ostvarila zapažene rezultate te je u veljači 2004. postala i članicom HSUTI-a koji okuplja 64 udruge, a od srpnja prošle godine članica je i Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

 

Vijesti iz 5. 2006.
ukupno 32

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01