-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Promet

Novi uspornici na ulicama

Metković, 30.4.2010. - U organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Metkovića posljednja dva dana u pet metkovskih ulica postavljeno je deset novih uspornika.

 Gradske vijesti

Nova zelena površina na ulazu u Športsku

Metković, 29.4.2010. - Vrijeme je napokon dopustilo nastavak radova na uređenju zelene površine na raskrižju Športske i Ante Stračevića. Zasađeno je sedam košćela, a tijekom dana zasadit će se i ukrasno grmlje. Tako ćemo s novim nogostupom dobiti još jednu uređenu gradsku površinu.

 

 Šport

Počeci košarke u Metkoviću

Metković, 28.4.2010. - Prikupljajući podatke o počecima košarke u Metkoviću od Marija Gabrića (u skoku s loptom) dobili smo ovu fotografiju snimljenu 20. veljače 1970. na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković. Drugi igrač je najvjerojatnije Miljenko Damić, a treći, kao i dječaci uz igralište, neka nam se javi ako se prepozna.

 

 Zanimljivosti

Knez Domagoj ponovno u dolini Neretve

Metković, 27.4.2010. - Jutros smo pred Hotelom Narona u Metkoviću zatekli neobičnu scenu. Dvadesetak kostimiranih statista čekalo je da šminkeri dovrše posao nakon čega su krenuli na ušće Neretve.

 Obljetnice

10 godina Udruge lađara

Metković, 25.4.2010. - Kada je 1998., na obljetnicu akcije Zelena tabla Male bare, održan prvi Maraton lađa na Neretvi malo tko je mogao pretpostaviti da će u samo nekoliko godina to postati događaj koji u Hrvatskoj  privlači najviše posjetitelja.

 Čestitka

Mijić i Šiljeg u Hrvatskoj bridge reprezentaciji

Metković, 25.4.2010. - Jučer je u Gimnaziji Metković održano Parsko prvenstvo Hrvatske u bridžu za igrače rođene  1991. i mlađe.

 Demografija

Dogodine gotovo 18 tisuća stanovnika?

Metković, 24.4.2010. - Od zadnjega popisa stanovnika prošlo je devet godina, o čemu zanimljive podatke možete vidjeti ovdje na našim stranicama. Koliko bi Metković stanovnika mogao imati dogodine, kada nas očekuje novi popis?

 

 Gradske vijesti

Osnovano HPD 'Gledavac'

Metković, 23.4.2010. - U Gradskoj vijećnici sinoć je održana Osnivačka skupština Hrvatskog planinarskog društva 'Gledavac' iz Metkovića na kojoj se okupilo trideset građana.

 Reagiranje

Jambo: Grad nikoga nije oštetio

Metković, 23.4.2010. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić jučer je sazvao tiskovnu konferenciju povodom članka u tisku kako je jedan poljoprivrednik za štetu od tuče procijenjenu na 605 tisuća kuna dobio odštetu od samo 1600 kuna.

 Fotografija

Gospa Sn(i)ježna u luci

Metković, 23.4.2010. - Jučer je bio lijep dan kojega je još više uljepšao prizor iz metkovske luke. Prvi put na Neretvi vidjeli smo brod Gospa Sniježna koji se, onako, živo opituran dobro uklopio u cvjetnjak na drugoj strani Neretve. Ugođaj je malo pokvarilo krivo napisano ime koje bi trebalo biti Gospa Snježna, ali tko još mari za pravopis.

 

 Gradske vijesti

Kome smeta cvijeće?

Metković, 22.4.2010. - Svake godine pred zgradom GKS-a ponavlja se ista priča. Na proljeće djelatnici Komunalnoga poduzeća u arle posade cvijeće koje nepoznati u prolazu počupaju. Vjerojatno im je zanimljivo baš to cvijeće u arlama jer se ne trebaju saginjati.

 Šport

Mišić državni prvak u tajlandskom boksu

Metković, 22.4.2010. - S Prvenstva države u tajlandskom boksu, koje se 17. travnja održalo u Splitu, metkovski  Thai boxing klub 'Tigar' Metković vratio se s jednim državnim prvakom i tri viceprvaka.

 Gradske vijesti

Javni radovi

Metković, 21.4.2010. - Zahvaljujući lijepom vremenu nastavljeni su radovi na uređenju zelenih površina u gradu koji se uglavnom odnose na okopavanje, sadnju cvijeća, plijevljenje korova i podrezivanje živice.

 župske vijesti

Na izvoru Cetine

Metković, 20.4.2010. - Zborovi župe Sv. Ilije u nedjelju su krenuli na izlet do izvora rijeke Cetine na kojem im je vodič bio župnik fra Petra Gulić rođen na obalama te rijeke.

 Iz susjedstva

Vrataru bolji dani

Metković, 20.4.2010. - Utvrda Vratar na samom rubu neretvanske doline građena je početkom 15. st. Smještaj utvrde na brdu Gradina okruženom močvarom očito je pomno odabran kako bi se kontrolirao prirodan put što iz doline Neretve vodi u brdski kraj.

 Šport

KK Metković dogodine u višem rangu

Metković, 19.4.2010. - Pobjedom protiv KK Adriatica iz Splita 97:79 košarkaši KK Metkovića završili su ovogodišnju natjecateljsku sezonu, za njih najuspješniju do sada. Iako je već u pretposljednjem kolu bilo jasno da će sezonu završiti na prvom mjestu tablice B-1 lige jug, pobjeda u Metkoviću bila je točka na i.

 Maraton lađa

Lađari na Croatia boat showu

Metković, 18.4.2010. - Na nedavno održanom sajmu Croatia boat show u Splitu Udruge lađara Neretve predstavila je  projekt Tragom pradjedova (lađom preko Jadrana).

 Gradske vijesti

Spašena sa stabla

Metković, 17.4.2010. - Dok oblak vulkanskoga pepela ne dođe kod nas evo jedne vijesti koja kao da je došla sa Zapada. Maca Luca jučer se popela na stablo s kojega nije mogla sići. Svojim mijaukanjem natjerala je vlasnicu da u pomoć pozove metkovske vatrogasce.

 Gradske vijesti

Počela turistička sezona

Metković, 16.4.2010. - Ako je suditi prema prvim organiziranim posjetima turista, Ornitološka zbirka u Metkoviću i ove turističke sezone biti će nezaobilazni mjesto na turističkoj karti Dubrovačko-neretvanske županije i doline Neretve. Jučer smo u Zbirci zatekli skupinu od tridesetak Francuza koji su sa zanimanjem pratili izlaganje voditeljice Ivane Baće nakon čega su se zadržali u dužem razgledavanju eksponata.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 29

Metković, 16.4.2010. - Jutros je na standardna mjesta po gradu dostavljeno svih 5000 primjeraka Metkovskog vjesnika. Zašto će voda poskupjeti za 2,34 kn, otkud su došli Milani, Nogolice, Bjeliši i Baće, kako je Marko nosio križ po Hvaru i još puno toga pročitajte u novom broju.

 

 Gradske vijesti

Uredit će se raskrižje

Metković, 15.4.2010. - Nakon što je uređen kružni tok na raskrižju ulica Kneza Branimira i Put Narone građanima desne strane Metkovića velik problem predstavlja obližnje raskrižje Puta Narone s Hercegovačkom i Zrinskih i Frankopana. Gužvu dodatno stvaraju vozači koji se na tom mjestu zaustavljaju automobile da bi što obavili.

 Maraton lađa

Skupština Udruge lađara

Metković, 12.4.2010. - Udruga lađara je u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću 10. travnja održala radnu Skupštinu na kojoj je sudjelovalo 18 predstavnika lađarskih udruga iz doline Neretve koji su jednoglasno usvojili izmjene u Pravilniku Maratona.

 Akcija

Motociklisti i mopedisti u prometu

Metković, 11.4.2010. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava održana promotivno-preventivna akcija Motociklisti i mopedisti u prometu. Akcija se provodi drugu godinu za redom, a organizirala ju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u svrhu poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa i propagiranja poželjnog ponašanja u prometu.

 Izložba

Spona između Jadranskog mora i Dinarida

Metković, 11.4.2010. - U suradnji međunarodne organizacije za zaštitu prirode EuroNatur i Ornitološke zbirke Metković u prošli petak je u prostorima Zbirke otvorena izložba fotografija i karata pod nazivom Delta Neretve - spona između Jadranskog mora i Dinarida.

 Zanimljivosti

Horvátország, Korweeshiya...

Metković, 11.4.2010. - Piše li se za Hrvatsku u Italiji Croazia ili Croazzia? I jedno i drugo, samo ovo potonje je sicilijanski. Kako Lijepu našu nazivaju, tj. kako joj ime zapisuju u drugim jezicima, između ostaloga i na aramejskom kojim je govorio Isus Krist, pogledajte ovdje

 

 Gradske vijesti

Radovi u Ulici kralja Zvonimira

Metković, 10.4.2010. - Jutros je nastavljen posao na kresanju grana platana ispred Osnovne škole Stjepana Radića. Djelatnicima JVP Metković ostalo je samo jedno stablo, no ono je najveće od svih dosadašnjih i nalazi se uz samu stambenu zgradu. Ipak, do podne posao bi trebao biti gotov pa će se ulicom opet moći automobilom.

 

 Akcija

Letci kao opomena

Metković, 10.4.2010. - U sklopu Nacionalne kampanje koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, a pod nazivom Kultura koja nedostaje, volonteri Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj potpomognuti djelatnicima PP Metković pod brisače parkiranih automobila postavljali su letke.

 Predstavljanje knjige

Knjiga o Miri Barešiću

Metković, 9.4.2010. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković sinoć je u Galeriji GKS-a Metković priređeno predstavljanje knjige Barešić, autora o dr. Vjekoslava Lasića.

 Zanimljivosti

Evanđelisti najpopularniji

Metković, 8.4.2010. - Ako do sada surfajući internetskim morem niste naišli na stranicu www.imehrvatsko.net evo vam prigode da vidite što znači vaše ime, gdje sve po Hrvatskoj ima vaših prezimenjaka i još puno toga.

 Rad udruga

Skalamobil za Mariju

Metković, 7.4.2010. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića razveselila je obitelj svoje članice Marije Ilić uručivši im skalamobil, uređaj koji osobama s najtežom vrstom invaliditeta omogućava da invalidskim kolicima savladaju jednu od za njih najtežih prepreka – stube.

 Humanost

15000 kuna za Leptiriće

Metković, 6.4.2010. - U organizaciji novoutemeljenog Malonogometnog kluba Metković te uz potporu četiriju metkovskih kafića jučer je održan humanitarni malonogometni turnir Četiri kafića.

 Zanimljivosti

Agria

Metković, 6.4.2010. - Vjerojatno ne postoji motokultivator koji je tako snažno obilježio razdoblje neretvanske poljoprivrede od konca šezdesetih godina prošloga stoljeća pa do sredine osamdesetih kao što je to njemačka Agria. Jednu od njih snimili smo danas u metkovskom parku.

 

 Tradicija

Održana smotra žudija u Metkoviću

Metković, 5.4.2010. - Uz izravan TV prijenos danas je u Metkoviću u župi Sv. Nikole Biskupa održana smotra žudija pod nazivom X. vodički festival žudija.

 Tradicija

Smotra žudija na HTV-u

Metković, 5.4.2010. - Danas će Metković biti u znaku žudija kojih će zajedno s pučkim pjevačima u grad stići petstotinjak. Do sada najveću smotru žudija prenosit će iz crkve Sv. Nikole HTV na svome drugom programu u terminu od 12 do 13 sati.

 

 Fotografija

Uskrsni mir

Metković, 5.4.2010. - Uskrsno jutro donijelo je lijepo vrijeme, a grad bez vreve i buke automobila mogao je zamijeniti izlet u prirodu. Naš pogled provukla su dva broda, 'Krka' privezana uz teretnu obalu i 'Lipa moja, uz putničku na Maloj rivi.

 

 Tradicija

Kad zvona utihnu

Metković, 3.4.2010. - Kad zvona utihnu Nakon što na Veliki četvrtak na večer utihnu crkvena zvona njih do subote u ponoći, kada se u Metkoviću žudije počni tresti i padati, a zbor zapjeva Gloriju, zamjenjuju drvene naprave koje mi zovemo čevrtaljke ili čevrtalji.

 Vjerski život

Veliki petak u župi Sv. Nikole Biskupa

Metković, 3.4.2010. - Stigle su nam i fotografije sa sinoćnje  procesije koja je nakon obreda Velikoga petka krenula ulicama župe Sv. Nikole Biskupa. Fotografije nam je ustupio Foto 'Veraja'.

 Vjerski život

Veliki petak u Metkoviću

Metković, 3.4.2010. - Sinoć su u metkovskim župama održani obredi Velikoga petka s procesijama. Mi smo popratili procesiju u župi Sv. Ilije, a tijekom dana postavit ćemo fotografije i iz župe Sv. Nikole gdje je procesiju snimao Foto 'Veraja'.

 Tradicija

Smotra žudija u Metkoviću

Metković, 3.4.2010. - Na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja u župi Sv. Nikole održat će se smotra žudija pod nazivom X. vodički festival žudija. Tako žudije nako tri godine ponovno dolaze u naš kraj.
   Festival žudija od 2001. do 2006. održavao se tradicionalno u Vodicama, a onda je 2007. bio u župi Gospe Snježne u Vidu. Nakon toga slijedile su Šepurine na Prviću pa Knin.
   Smotra okuplja žudije iz cijele Dalmacije te još neke skupine iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 Prvotravanjska šala

Livija seli u Vid

Metković, 1.4.2010. - Danas će u Zagrebu ministar kulture RH Božo Biškupić potpisati odluku kojom se naređuje lokalnim vlastima u Opuzenu da se Livijin kip iz Opuzena prebaci u Arheološki muzej Narona u Vidu.

 Akcija

Košara ljubavi

Metković, 1.4.2010. - Jučer je završena akcija pod nazivom Košara ljubavi koju je prije dvadesetak dana pokrenulo GD Crvenog križa Metković.

 

Vijesti iz 4. 2010.
ukupno 41

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01