-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Ljubušacima 26. Božićni malonogometni turnir

Metković, 31.12.2018. - U jučer odigranoj završnici 26. Božićnog malonogometnog turnira Metković 2018. prošlogodišnji pobjednik UL Jerkovac u napetoj je utakmici izgubio od ekipe Karliko Ljubuški rezultatom 1:2.

 Šport

Večeras će se znati pobjednici BMNT-a Metković 2018.

Metković, 30.12.2018. - Večeras se u Gradskoj športskoj dvorani igraju finalne utakmice 26. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2018. U 18 sati na programu je juniorsko finale Autoagent škvadra – CB Crveni patuljak, dok seniorska finalna utakmica Udruga lađara Jerkovac – Karliko Ljubuški počinje u 20 sati.

 

 Koncert

'Flashback band' zatvara 'Božić u Neretvi'

Metković, 30.12.2018. - Stigli smo i do kraja ovogodišnje manifestacije 'Božić u Neretvi', koju će večeras na Trgu Franje Tuđmana koncertom zatvoriti 'Flashback band'. Program počinje u 20:30.

 

 Koncert

'Prosinačke svečanosti' okončane koncertom Dua 'Lur'

Metković, 30.12.2018. - Ovogodišnje 'Prosinačke svečanosti' u GKS-u okončane su lijepim koncertom Dua 'Lur', na kojemu je za klavirom nastupila orguljašica Ursa Ljuban i flautistica Lucija Rašeljka Petrač.

 Akcija

Humanitarni advent u Vidu

Metković, 29.12.2018. - I ove godine Sekcija mladih Vid organizirala je humanitarni advent u Vidu. Svi dobrovoljni prilozi i sva zarada od prodaje hrane i pića namijenjena je Domu za djecu bez roditeljskog staranja Ivan Pavao II. u Međugorju.

 Akcija

Uljepšaj baki Božić

Metković, 29.12.2018. - U organizaciji udruge DOBRA i Gradskoga društva Crvenog križa Metković u Metkoviću je od 12. do 21. prosinca održana tradicionalna akcija Uljepšaj baki Božić, tijekom koje je prikupljeno 80-ak paketa s minimalnim higijenskim potrepštinama i hranom.

 Gradske vijesti

Bench party

Metković, 28.12.2018. - Noćas je u našemu parku bio 'Bench party', tijekom kojega su neke klupe pretjerale u piću pa smo ih jutros našli kako spavaju povaljene na travi.

 Obavijest

Što nas ovih dana očekuje na ledu

Metković, 28.12.2018. - Popularno klizalište 'Ledena bajka', na kojem se za ulaznice čeka u redu, sutra će od 11 do 12 sati i od 15 do 16 sati imati tzv. 'Disney hour', a od 16 sati 'Santa Claus is coming to town – Dado Čokolado'. Dođite i zaplešite u ritmu glazbe iz svih krajeva svijeta u potrazi za Djedom Božićnjakom! – 'Saturday night fever'.

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio 'Metkovke'

Metković, 28.12.2018. - Metkovski gradonačelnika Dalibor Milan danas je u svome uredu primio članice Udruge lađarica 'Metkovke', koje se, osim u veslanju, ističu i volontiranjem tijekom različitih događanja u gradu.

 Vjerski život

Sv. Ivan u Prudu i na Dragoviji

Metković, 28.12.2018. - Ljeti se 24. lipnja slavi Sveti Ivan Krstitelj, a zimi 27. prosinca Sveti Ivan apostol i evanđelist, koji se posebno štuje u dijelu Župe Vid - na Dragoviji i u Prudu, gdje su jučer održane svete mise.

 Koncert

'Magazin' privukao brojnu publiku

Metković, 28.12.2018. - U sklopu manifestacije 'Božić u Neretvi' sinoć je pred ugostiteljskim kućicama na Trgu Franje Tuđmana brojne goste zabavljala splitska grupa 'Magazin'. Uz kuhano vino i svima poznate uspješnice te popularne grupe, hladnoća se nije ni osjetila.

 Humanost

Metkovci se ponovno iskazali u humanosti

Metković, 28.12.2018. - Posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi održana je jučer u GKS-u u organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković i Odjela za transfuziju OB Dubrovnik. Akciji se odazvalo 35 darivatelja, od kojih je 29 darovalo krv. Među njima je bio i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, a četvero je to učinilo prvi put.

 Gradska uprava

Stipendije za 27 metkovskih studenata

Metković, 27.12.2018. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Galeriji GKS-a uime Grada Metkovića potpisao ugovore o stipendiranju studenata koji su ostvarili uvjete prema kriterijima iz Natječaja.

 Šport

Poznati prvi polufinalisti

Metković, 27.12.2018. - Na 26. Božićnom malonogometnom turniru Metković 2018. Mali zeleni Metković i CB Crveni patuljak Opuzen u juniorskoj te Karliko Ljubuški i MNK Škrapa Momići Ćakula bar u seniorskoj konkurenciji izborili su polufinale prvoga četvrtfinalnog dana.

 Obavijest

Ponovno Općinski sud u Metkoviću

Metković, 27.12.2018. - Dobili smo obavijest o osnivanju Općinskoga suda u Metkoviću i promjenama u organizaciji sudovanja, koju u cijelosti prenosimo.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 24.12.2018. - Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana čestitku je uputio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

 Koncert

Izvrstan nastup Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i gostiju

Metković, 24.12.2018. - Nakon četiri godine Dubrovački simfonijski orkestar ponovno je u Gradskom kulturnom središtu u okviru Prosinačkih svečanosti održao Božićni koncert, ovaj put pod ravnanjem maestra Marca Tarduea.

 Obavijest

Nakon koncerta pred TV ekran

Metković, 23.12.2018. - Večeras, naravno nakon što poslušate koncert Dubrovačkoga simfonijskog orkestra u GKS-u, požurite pred TV ekrane jer će u 20:40 na Prvome HRT-a početi Knjazova emisija 'Najveće svjetske fešte', a čija je tema Maraton lađa.

 

 Koncert

Večeras dašak Beča u Metkoviću

Metković, 23.12.2018. - Rijetke su prigode kada nam u grad dolazi simfonijski orkestar pa još jednom napominjemo da će večeras u GKS-u u 19 sati započeti Božićni koncert Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i gostiju.

 Turizam

Ina Rodin među pet žena koje su pokrenule nove trendove u hrvatskom turizmu

Metković, 23.12.2018. - Današnji Večernji list donosi veliki članak o pet žena koje su pokrenule nove trendove u hrvatskom turizmu. Među njima je i Ina Rodin, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u.

 Obavijest

Izmjene u programu

Metković, 22.12.2018. - Na klizalištu 'Ledena bajka' u nedjelju, 23. prosinca održat će se tzv. 'Disney hour' i to u terminima 11 - 12 i 15 - 16 sati. Radno vrijeme klizališta na Badnjak bit će od 10 do 15 sati, a 'Disney hour' u terminima 11 - 12 sati i 14 -15 sati.

 Koncert

Božićni koncert Gradske glazbe Metković

Metković, 22.12.2018. - Gradska glazba Metković svake godine svojim sugrađanima daruje Božićni koncert. Tako je bilo i sinoć u Gradskom kulturnom središtu, u kojemu je nastupila pod ravnanjem Damira Karačića.

 Prometna nesreća

Sudar vozila na Putu Narone

Metković, 22.12.2018. - Jutros se na Putu Narone u blizini kružnoga toka dogodila prometna nesreće u kojoj ima ozlijeđenih. Neslužbeno doznajemo da je kamion izlazeći iz kružnoga toka prešao na suprotnu stranu i udario u osobno vozilo, u kojemu su bile dvije osobe. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Domu zdravlja Metković.

 Poziv

GO HDZ-a poziva na druženje uz bakalar

Metković, 22.12.2018. - GO HDZ-a grada Metkovića sve svoje članove i simpatizere poziva na zajedničko druženje uz bakalar u Hotelu 'Narona' u ponedjeljak, 24. prosinca 2018. godine u 11 sati.

 

 Tradicija

Slatko i veselo na Trgu kralja Tomislava

Metković, 22.12.2018. - Dvije tradicionalne manifestacije 'Božiću u susret' i 'Slatki Božić u Neretvi', što ih organiziraju Ustanova za kulturu i sport te TZ grada Metkovića u suradnji sa Srednjom školom Metković, jučer su zajedno održane na Trgu kralja Tomislava.

 Gradska uprava

Usvojen proračun od 81,3 milijuna kuna

Metković, 22.12.2018. - Zbog renoviranja Zgrade političkih stranaka 16. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića održana je pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića u Galeriji GKSa-a. Od dvadesetak točaka najvažnija je bila usvajanje Prijedloga Proračuna za 2019. i projekcija za 2020. i 2021., koji je jednoglasno usvojen, s time da su vijećnici Mosta NL prije glasovanja napustili Sjednicu, nezadovoljni neprihvaćanjem ni jednoga njihova amandmana.

 Rad udruga

Tradicionalni predblagdanski domjenak veterana Četvrte

Metković, 21.12.2018. - I ove godine Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ organizirala je za svoje članove i prijatelje tradicionalni božićni domjenak, koji je u ugodnoj predblagdanskoj atmosferi održan u Župnoj dvorani u Vidu.

 Zanimljivosti

Ni tamo ni ovamo

Metković, 21.12.2018. - Suncostaj nad Metkovićem uoči početka zime večeras u 23:23. Sutrašnji će dan biti minutu kraći, a onda će koji dan sve stajati.

 

 Radionica

Izrađivali keramičke predmete na neolitički način

Metković, 20.12.2018. - U Arheološkom muzeju Narona u utorak je održano predavanje te s njim povezana tematska radionica o izradi i pečenju keramike na neolitički način. Radionica je održana u sklopu zatvaranja izložbe 'Izrada i pečenje keramike na neolitički način'.

 Gradske vijesti

Na Trg stigle košćele

Metković, 20.12.2018. - Pri kraju su radovi na uređenju sjevernoga dijela Trga kralja Tomislava. Danas se izvode asfalteri radovi, a pred Hotelom 'Narona' i novim zidićem posađene su višegodišnje košćele.

 Kazalište

Matija Prskalo briljirala u monodrami Darija Foa

Metković, 20.12.2018. - U monodrami Darija Foa i France Rame 'Samo jedna žena' sinoć je na kazališnim daskama metkovskoga GKS-a više nego uspješno nastupila poznata glumica Matija Prskalo, pokazavši da joj itekako leži taj najteži oblik glumačkoga izričaja u koji je uložila silinu energiju i pokazala zavidnu moć svladavanja teksta.

 Prosvjed

Mirno i dostojanstveno prosvjedovalo preko 300 građana

Metković, 19.12.2018. - Metković je, nažalost, ovih dana u žarištu medijskoga zanimanja zbog tragedije maloga Gabrijela, ali i činjenice da se prije dvije godine slično dogodilo i maloj Emi. Nezadovoljni sustavom i postojećim pravilnicima članovi Građanske inicijative Mame i tate Metkovića i okolice pozvali su na miran prosvjed pa se danas pred Domom zdravlja Metković okupilo više od tristo građana Metkovića i susjednih mjesta, no bilo je i onih koji su stigli iz daleka.

 Koncert

Božićno-novogodišnji koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 19.12.2018. - Tridesetak učenika Osnovne glazbene škole Metkovic sinoć je u Galeriji GKS-a održalo tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert, za koji su ih pripremili nastavnici: Karmen Stojić, Slađana Knežević, Romeo Herceg, Matea Jurilj, Davor Markota, Ivica Maslać, Mirko Violić, Robert Sivrić, Željko Mandarić, Mihaela Pavlović, Marija Berljak, Erna Čizmić Rebić, Javorko Popović i Dragan Gutić.

 Policija

Oprezno s pirotehnikom – započela je akcija 'Mir i dobro'

Metković, 19.12.2018. - Kao i proteklih godina, policija će i ove godine, u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, provoditi operativnu akciju „Mir i dobro“ čiji je cilj sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava, a samim time i stradavanja osoba, naročito djece.

 Zdravlje

'Metković mora imati CRP analizator

Metković, 18.12.2018. - Prekjučer je na Facebooku kreirana grupa 'Metković mora imati CRP analizator', putem koje Građanska inicijativa „Mame i tate iz Metkovića i okolice“ nastoje potaknuti nabavu analizatora CRP-a, koji omogućuje analiziranje uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta. Iz Inicijative pozivaju građane da im se sutra, 19. prosinca od 15 do 15:30 ispred Doma zdravlja u Metkoviću pridruže u mirnome prosvjedu.

 

 Radionica

Advent u Vidu

Metković, 18.12.2018. - U sklopu manifestacije Advent u Vidu prošle je nedjelje na platou ispred Arheološkoga muzeja Narona održana dječja radionica tijekom koje su starija djeca bojala kuglice, koje su kasnije postavljene na središnji bor na Naronskom trgu. Najmlađi su za to vrijeme raznim likovnim tehnikama crtali okićene borove.

 Tradicija

Neretvanska djeca pjevala Božiću u čast

Metković, 17.12.2018. - OŠ don Mihovila Pavlinovića ove je godine bila domaćinom veselom božićnom koncertu školskih zborova doline Neretve, koji se tradicionalno održava u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

 Vjerski život

Na Dragoviji blagoslovljen kameni križ

Metković, 17.12.2018. - Treće nedjelje Došašća, kada se u čast majkama slave Materice, na Dragoviji u župi Vid tradicionalno se održava misno slavlje. Ove je godine tom prigodom župnik don Mile Čalo na platou pred crkvom blagoslovio veliki kameni križ podignut u rujnu.

 Koncert

Vrhunski koncert u crkvi sv. Ilije

Metković, 16.12.2018. - U sklopu ovogodišnjih Prosinačkih svečanosti sinoć je u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković u crkvi sv. Ilije proroka nastupio splitski Gradski zbor 'Brodosplit' pod ravnanjem maestra Vlade Sunka.

 Radionica

Božićne čestitke iz 'kućne' radinosti

Metković, 15.12.2018. - U ovo adventsko vrijeme Prirodoslovni muzej Metković svake subote organizira radionice za djecu, na kojima ona uče kako se iz različitih materijala mogu izraditi ukrasni predmeti.

 Folklor

Veselo u susret Božiću

Metković, 15.12.2018. - Tradicionalni Božićni koncert KUD-a 'Metković' uvijek napuni kazališnu dvoranu GKS-a, građanima ali i majkama i očevima, sestrama i braćom, bakama i djedovima plesača mlađih uzrasnih skupina, među kojima su i oni kojima je to bio prvi javni nastup nakon upisa u Školu folklora.

 Obavijest

Izmjene u programima

Metković, 14.12.2018. - Zbog nepovoljnih vremenskih prilika došlo je do izmjena u programu manifestacije 'Božić u Neretvi' te događaja na klizalištu 'Ledena bajka'.

 Metković 600

Automobilom 1909. kroz Metković

Metković, 14.12.2018. - Zahvaljujemo Denisu Vekiću, koji nam je poslao nekoliko stranica putopisa 'Motoring in the Balkans – along the highways of Dalmatia, Montenegro, the Herzegovina and Bosnia', što ga je 1909. objavio Frances Kinsley Hutchinson. Putovao je automobilom od Trsta do Crne Gore (naravno, prošao je kroz Metković) pa kroz Bosnu i Hercegovinu do Zagreba.

 Projekti

Ukupno 7,2 mil. kuna za Gradsku dvoranu

Metković, 14.12.2018. - Kako je metkovski gradonačelnik objavio u svome FB statusu, Metkoviću je odobreno dodanih 4,3 milijuna kuna za obnovu Gradske sportske dvorane.

 Povijest

Kako je mogla izgledati Narona

Metković, 13.12.2018. - Prije sedam i pol godina u Metkovskome vjesniku br. 45 (str. 19 – 21) predstavili smo Stipana Ujdura i Ivana Popića, koji su tada bili pionirima 3D modeliranja u Googlevu programu 'SketchUp'. Pisali smo kasnije o njihovu radu više puta i na ovim stranicama, no najnovijim što su uradili nadmašili su sami sebe.

 Radionica

Izradite božićne ukrase prema motivima sa starih čestitki

Metković, 13.12.2018. - Prirodoslovni muzej Metković postavio je izložbu jaslica i starih božićnih čestitki te tijekom adventa svake subote organizira ciklus besplatnih likovnih radionica za djecu.

 Akcija

Uljepšaj baki Božić

Metković, 11.12.2018. - Udruga DOBRA u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Metković i ove godine tradicionalno provodi akciju 'Uljepšaj baki Božić', tijekom koje će se prikupljati higijenske potrepštine i/ili prehrambeni proizvodi za korisnike Programa Pomoć u kući i za socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe s ruralnoga područja doline Neretve.

 Obavijest

Umirovljenici, počinje isplata božićnice!

Metković, 11.12.2018. - Obavještavaju se umirovljenici s područja Grada Metkovića, koji su Jedinstvenom upravnom odjelu predali zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu, da će se ona isplaćivati od srijede, 12. prosinca do srijede, 19. prosinca od 8 do 13 sati u prostorijama Ustanove za kulturu i sport Metković (bivši Dom kulture). Sa sobom treba ponijeti osobnu iskaznicu.

 

 In memoriam

Ispraćaj Vedrana Damića u srijedu, 12. prosinca

Metković, 10.12.2018. - U Zagrebu je 7. prosinca iznenada preminuo Vedran Damić, naš nekadašnji sugrađanin, koji je nakon preseljenja u Zagreb ostao čvrsto vezan uz svoju rodnu dolinu Neretve. Pok. Vedran je u Zagrebu svoj kraj promovirao na svakome koraku te aktivno sudjelovao u radu Društva Neretvana i prijatelja Neretve, a bio je i vrijednim suradnikom na uređivanju Hrvatskoga neretvanskog zbornika.

 Gradske vijesti

Novi izgled Trga

Metković, 10.12.2018. - Sjeverni dio Trga kralja Tomislava pomalo dobiva svoj novi izgled.

 

 Obrazovanje

'Večer matematike' u Gimnaziji Metković

Metković, 9.12.2018. - Matematika je svugdje oko nas pa i na mjestima na kojima je ne bismo očekivali. Osim što nekima predstavlja bauk, zna biti jako zabavna pa se u Gimnaziji Metković u petak šesti put održala 'Večer matematike'. Zamolili smo profesoricu matematike Ljubicu Jerković da nam kaže što su sve gimnazijalci radili te večeri.

 Festival

Ivi Tomić drugi 'Framasong'

Metković, 9.12.2018. - Na Festivalu dugovne glazbe 'Framasong 2018.' sinoć su u kazališnoj dvorani GKS-a nastupili framaši iz Metkovića, Drniša, Sinja, Splita, Podbablja i Gradinića u BiH, a glasovima publike i Ocjenjivačkoga suda pobijedila je Iva Tomić, članica FRAMA-e iz Metkovića.

 Festival

Večeras 'Framasong 2018.'

Metković, 8.12.2018. - Večeras će se u kazališnoj dvorani GKS-a od 19 održavati Festival duhovne glazbe Framasong 2018., na kojemu će nastupiti framaši šest gradova iz Hrvatske i BiH. Osim njih nastupa Ivan Vidović, Zbor Mihovil i fra Marin Karačić.

 

 Policija

Uhićeni zbog provale u sakralni objekt

Metković, 8.12.2018. - U ranim jutarnjim satima 6. prosinca u mjestu Borovci pokraj Metkovića provaljeno je u sakralni objekt, odakle je otuđena manja količina zavjetnog nakita. Policijski službenici Policijske postaje Metković vrlo brzo uhitili su dvoje hrvatskih državljana u dobi od 18 i 24 godine za koje je kriminalističkim istraživanje utvrđena sumnja da su počinili navedenu provalu.

 Rad udruga

Puljević iz zdravstvenih razloga ponudio ostavku, no Skupština je nije prihvatila

Metković, 8.12.2018. - Jedna od najaktivnijih udruga u Metkoviću, Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj', održala je jučer Redovu izvještajnu skupštini na kojoj je usvojen Financijski plan i Plan rada za 2019. godinu, ali je na njoj i dugogodišnji predsjednik Ante Pujević ponudio ostavku, koju Skupština nije prihvatila.

 Manifestacije

Zahuktava se 'Božić u Neretvi'

Metković, 7.12.2018. - U sklopu manifestacije 'Božić u Neretvi' večeras je na Tuđmanovu trgu nastupila Klapa 'Cambi'. Više nego brojna publika ispred ugostiteljskih kućica uživala je u njihovu, za tu prigodu, prilagođenu programu, a živo je bilo i na obližnjem klizalištu, koje će sutra i u nedjelju svoja vrata otvoriti već u 10 sati.

 Zimske radosti

I mi se upisujemo na kartu adventskih događanja

Metković, 6.12.2018. - Prvi put u 598-ogodišnjoj povijesti grada metkovska djeca nisu, kao stariji nekada, trebala čekati da se dobro smrzne Stara Neretva pa da (se s)kližu po ledu.

 Film

U petak dva dokumentarca

Metković, 6.12.2018. - Nastavlja se s projekcijama zanimljivih dokumentarnih filmova, što ih u Volonterskome centru 'Dobra' u sklopu 'Kinedoka' organizira Udruga mladih 'Kolektiv'. U petak, 7. prosinca na rasporedu su dva filma; u 20:10 Hotel svitanje, a u 21:05 Dum spiro spero.

 Čestitka

Sretan vam Sveti Niklola

Metković, 6.12.2018. - Danas Župa sv. Nikole biskupa na desnoj strani grada slavi svoga zaštitnika pa se i mi, čestitajući svim župljanima, pridružujemo proslavi Svetoga Nikole.

 

 Gradske vijesti

Posljednje pripreme za 'Ledenu bajku'

Metković, 6.12.2018. - Na malonogometnom igralištu u Športskoj ulici u tijeku su posljednje pripreme uoči otvaranja klizališta, dok je već otvoren Sajam rukotvorina.

 Policija

Otuđili više od 40 mobitela

Metković, 6.12.2018. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvoje hrvatskih državljana u dobi od 52 i 53 godine osumnjičeni su za kazneno djelo utaje, a 50-godišnjak za kazneno djelo prikrivanja.

 Obrazovanje

Profesori SŠ Metković u Turskoj

Metković, 5.12.2018. - Profesori Srednje škole Metković Petar Nikolić, Vedran Nižić i Suzana Nižić sudjelovali su na Transnacionalnoj aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja u turskome Izmiru, u sklopu Erasmus+ projekta 'European Patterns: Migration of Birds and People'.

 Koncert

Koncert povodom Svetoga Nikole

Metković, 5.12.2018. - Polaznici Osnovne glazbene škole Metković sinoć su u Galeriji GKS-a održali svoj tradicionalni koncert povodom Svetoga Nikole.

 Rad udruga

Gimnazijalci se upoznali s volontiranjem

Metković, 5.12.2018. - Uoči 5. prosinca, Međunarodnoga dana volontera, učenici 2. d razreda Gimnazije Metković posjetili su Udrugu 'Otac Ante Gabrić' kako bi se informirali o volontiranju.

 Koncert

Izvrstan koncert Tamburaškoga orkestra 'Misericordia'

Metković, 5.12.2018. - Nakon uspješne promocije albuma 'Večernji zvon' u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskoga, izvrsni Tamburaški orkestar Misericordia s gostima je u ponedjeljak pod ravnanjem Davora Markote održao koncert u kazališnoj dvorani GKS-a.

 Poduzetništvo

Zlatna kuna i Dubrovačka vidra najuspješnijim poduzetnicima

Metković, 4.12.2018. - Priznanje Dubrovačka vidra od 2013. godine daje se poduzetnicima s 20 i više godina poslovanja, koji su u razdoblju od uvođenja slobodnog tržišta uspješno 'plovili' na području juga Hrvatske te sve svoje obveze plaćali uredno i na vrijeme. Čast neretvanskoga dijela DNŽ-a obranili su Borovac d.o.o. Metković i Kulina Nova Sela d.o.o. Čestitamo!

 

 Obavijest

Voda u Vidu i Prudu ispravna za piće

Metković, 4.12.2018. - Prema jučerašnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vode za ljudsku potrošnju iz vodoopskrbne mreže iz izvorišta Prud, vrijednosti parametara mutnoće su se snizila ispod zadanih vrijednosti MDK.

 Manifestacije

'Ledena bajka na Neretvi'

Metković, 4.12.2018. - Stiže nam Sveti Nikola, a s njim i zimske radosti. Naime, u četvrtak, 6. prosinca otvara se na malonogometnom terenu u Športskoj ulici Klizalište i započinje program manifestacije, kako ju je organizator nazvao, 'Ledena bajka na Neretvi'. Pogledajte što se sve sprema.

 Komentar

Da su, samo, znali

Metković, 3.12.2018. - Dinarski su četnici u Drugome ratu nanijeli velika zla Hrvatima na tim prostorima. Tako je bilo i u Domovinskome ratu (zanimljivo je da je taj naziv preuzet od Rusa, ali što je – tu je). Vjerojatno bi četnici triput promislili prije nego su ubili djeda Luke Modrića i njegove suseljane, a njega s obitelji prognali, da su znali da će se ovo dogoditi.

 

 Šport

Pola stoljeća sportskoga veslanja u Metkoviću

Metković, 3.12.2018. - Svojih prvih pola stoljeća postojanja svečano je u subotu proslavio Veslački klub Neretvanski gusar iz Metkovića.

 Obavijest

Zatvara se dio Tuđmanova trga

Metković, 3.12.2018. - Zbog postavljanja adventskih kućica sutra, 4.prosinca zatvara se dio Trga dr. Franje Tuđmana ispred Gradske sportske dvorane.

 

 Kazalište

Četriri brodolomke ispunile gledalište GKS-a

Metković, 3.12.2018. - Prva kazališna predstava u sklopu ovogodišnjih 'Prosinačkih svečanosti' odigrana je sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens Teatara. Prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander i u režiji Krešimira Dolenčića u 'Brodolomkama' glume, plešu i pjevaju: Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić i Luka Petrušić.

 Fotografija

Onih nekoliko minuta

Metković, 2.12.2018. - Iskoristili smo predvečer onih nekoliko minuta sutona prve adventske nedjelje, kada svjetlo bude posebno, te zabilježili dva metkovska prizora.

 Iz tiska

Sada 'cijeli svijet' zna za Zetovsku

Metković, 2.12.2018. - Još ljetos smo, u sklopi vijesti o posjetu Domagoja Vide Metkoviću, spominjali jednu vidonjsku zanimljivost – Zetovsku ulicu, kakve (valjda) nema nigdje u svijetu. Danas je osvanula na „duplerici“ Večernjega lista.

 Tradicija

Metkovski mališani okitili božićnu jelu

Metković, 2.12.2018. - Tradicionalno ukrašavanje božićne jele na Trgu kralja Tomislava jučer je upriličeno u organizaciji Grada Metkovića, TZ grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport.

 Zdravlje

Dom zdravlja Metković nabavio novo vozilo za potrebe palijativnog tima

Metković, 2.12.2018. - Mobilni palijativni tim Doma zdravlja Metković spreman je i na proljeće 2019. godine počinje s radom na području čitave doline Neretve.

 

Vijesti iz 12. 2018.
ukupno 76

Ljubušacima 26. Božićni malonogometni turnir

Večeras će se znati pobjednici BMNT-a Metković 2018.

'Flashback band' zatvara 'Božić u Neretvi'

'Prosinačke svečanosti' okončane koncertom Dua 'Lur'

Humanitarni advent u Vidu

Uljepšaj baki Božić

Bench party

Što nas ovih dana očekuje na ledu

Gradonačelnik primio 'Metkovke'

Sv. Ivan u Prudu i na Dragoviji

'Magazin' privukao brojnu publiku

Metkovci se ponovno iskazali u humanosti

Stipendije za 27 metkovskih studenata

Poznati prvi polufinalisti

Ponovno Općinski sud u Metkoviću

Gradonačelnikova čestitka

Izvrstan nastup Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i gostiju

Nakon koncerta pred TV ekran

Večeras dašak Beča u Metkoviću

Ina Rodin među pet žena koje su pokrenule nove trendove u hrvatskom turizmu

Izmjene u programu

Božićni koncert Gradske glazbe Metković

Sudar vozila na Putu Narone

GO HDZ-a poziva na druženje uz bakalar

Slatko i veselo na Trgu kralja Tomislava

Usvojen proračun od 81,3 milijuna kuna

Tradicionalni predblagdanski domjenak veterana Četvrte

Ni tamo ni ovamo

Izrađivali keramičke predmete na neolitički način

Na Trg stigle košćele

Matija Prskalo briljirala u monodrami Darija Foa

Mirno i dostojanstveno prosvjedovalo preko 300 građana

Božićno-novogodišnji koncert učenika OGŠ Metković

Oprezno s pirotehnikom – započela je akcija 'Mir i dobro'

'Metković mora imati CRP analizator

Advent u Vidu

Neretvanska djeca pjevala Božiću u čast

Na Dragoviji blagoslovljen kameni križ

Vrhunski koncert u crkvi sv. Ilije

Božićne čestitke iz 'kućne' radinosti

Veselo u susret Božiću

Izmjene u programima

Automobilom 1909. kroz Metković

Ukupno 7,2 mil. kuna za Gradsku dvoranu

Kako je mogla izgledati Narona

Izradite božićne ukrase prema motivima sa starih čestitki

Uljepšaj baki Božić

Umirovljenici, počinje isplata božićnice!

Ispraćaj Vedrana Damića u srijedu, 12. prosinca

Novi izgled Trga

'Večer matematike' u Gimnaziji Metković

Ivi Tomić drugi 'Framasong'

Večeras 'Framasong 2018.'

Uhićeni zbog provale u sakralni objekt

Puljević iz zdravstvenih razloga ponudio ostavku, no Skupština je nije prihvatila

Zahuktava se 'Božić u Neretvi'

I mi se upisujemo na kartu adventskih događanja

U petak dva dokumentarca

Sretan vam Sveti Niklola

Posljednje pripreme za 'Ledenu bajku'

Otuđili više od 40 mobitela

Profesori SŠ Metković u Turskoj

Koncert povodom Svetoga Nikole

Gimnazijalci se upoznali s volontiranjem

Izvrstan koncert Tamburaškoga orkestra 'Misericordia'

Zlatna kuna i Dubrovačka vidra najuspješnijim poduzetnicima

Voda u Vidu i Prudu ispravna za piće

'Ledena bajka na Neretvi'

Da su, samo, znali

Pola stoljeća sportskoga veslanja u Metkoviću

Zatvara se dio Tuđmanova trga

Četriri brodolomke ispunile gledalište GKS-a

Onih nekoliko minuta

Sada 'cijeli svijet' zna za Zetovsku

Metkovski mališani okitili božićnu jelu

Dom zdravlja Metković nabavio novo vozilo za potrebe palijativnog tima

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01