-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Sportska nedjelja

Metković, 31.1.2010. - Čekajući početak finalne utakmice na EP u rukometu između Hrvatske i Francuske Metkovci su vrijeme nakon nedjeljnog ručka kratili svatko na svoj način. Nakon nedavnih obilnih kiša i snijega, današnje nešto bolje vrijeme većina je iskoristila za izlazak iz kuće.

 Narona

Preko osamsto posjetitelja u AM 'Narona'

Metković, 29.1.2010. - Iako u Hrvatskoj još neki muzeji primaju posjetitelje u 23 sata za Arheološki muzej 'Narona' u Vidu ovogodišnja Noć muzeja je završena. Izgleda više nego uspješno.

 Fotografija

Noć s muzeja

Metković, 29.1.2010. - U trenutku dok ovo pišemo manifestacija Noć muzeja u Vidu ulazi u svoj posljednji sat. U prvih dva sata zabilježeno je preko 500 posjetitelja, što je za 200 više nego tijekom cijele prošlogodišnje manifestacije. O događanjima u Arheološkom muzeju Narona objavit ćemo nakon 23 sata opširniji materijal, a mi smo iskoristili noć punoga mjeseca da snimimo fotografiju Noć s muzeja na kojoj u daljini svijetli Metković.

 

 Narona

Noć muzeja u Vidu

Metković, 29.1.2010. - Svi oni koji do sada nisu bili u Arheološkom muzeju 'Narona' u Vidu, ili ga žele ponovno posjetiti, mogu to besplatno učiniti danas od 18 do 23 sata. Na žalost zbog vremenskih prilika otkazana je modna revija u organizaciji Međunarodnog centra za usluge u kulturi, ali moći će se pogledati videomaterijal o arheološkim istraživanjima, degustirati vino po antičkoj recepturi i, naravno pogledati stalan postav muzeja.

 

 Vrijeme

Još uvijek traje snježni ugođaj

Metković, 29.1.2010. - Zbog hladna vremena metkovski krovovi još su uvijek pod snijegom no ulice i nogostupi su očišćeni pa ne stvaraju problem.

 Zanimljivosti

Radio Solarevina

Metković, 28.1.2010. - Za one koji ne znaju gdje je Solarevina evo prigode da to saznaju. Solarevina je jedan od šest borovačkih zaselaka, a odnedavno postoji i kao radijska postaja na internetu. Za sada emitiraju domaću glazbu s tendencijom da u repertoar ubace što više neretvanske. Možete ih slušati preko internetske stranice www.borovci.hr

 

 Akcija

Djeca Metkovića za djecu Haitija i Afrike

Metković, 28.1.2010. - Za učenike nižih razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića jučer je Lutkarska udruga Mutogras iz Podstrane kod Splita izvela predstavu pod nazivom Lutkarski show, upoznavanje marioneta.

 Obrazovanje

Započelo natjecanje LiDraNo

Metković, 28.1.2010. - U Gradskom kulturnom središtu Metković održano je međugradskog natjecanja Lidrano 2010. na kojem su se osnovci i srednjoškolci natjecali u literarnom, dramskom i novinarskom izričaju.

 Fotografija

Metković pod snijegom

Metković, 27.1.2010. - Snijeg je gotovo prestao padati, što ne znači da ga noćas neće biti još. Za one daleko od doma evo nekoliko snježnih metkovskih noćnih prizora.

 Vrijeme

Snijeg ne prestaje

Metković, 27.1.2010. - Snijeg i dalja pada u Metkoviću, a kako se temperatura približava nuli ujutro se može očekivati poledica. Već predvečer djelatnici Komunalnog poduzeća posipali su nogostupe solju, ali ako temperatura padne nisko ujutro pažljivo hodajte.
   Kakva su daljnja predviđanja možete vidjeti na satelitskoj animaciji naoblake sa Sat24.com. Uočite što nam se valja sa sjeverozapada.

 Vrijeme

Snijeg u Metkoviću

Metković, 27.1.2010. - Prema prognostičkim predviđanjima danas je u Metkoviću iza sedam sati počeo padati gust vlažan snijeg (mornjak) koji se sa sniženjem temperature na nešto iznad 1 ºC pretvorio u pravi snijeg što se prima na kolniku. Do podne, kada ovo pišemo, napadalo ga je oko 5 cm.

 Obavijest

Ne možemo, a ne pohvaliti se

Metković, 25.1.2010. - Ni dva sata nakon što smo, na molbu posjetiteljice naših stranica, stavili obavijest da je odlutao crni labrador, jedan naš sugrađanin nazvao je tužne vlasnike i javio im da je pas pronađen. Pas je već došao doma, a i mi se zahvaljujemo našem (nama nepoznatome) sugrađaninu i posjetitelju naših stranica.

 

 Vrijeme

Možda bude snijega, ali dani dulje.

Metković, 25.1.2010. - Bliže nam se maškare, poganski običaj kojim su se naši pretci rugali odlazećoj zimi i najavljivali proljeće. Mi smo 'skoknuli' na www.gaisma.com i ustvrdili da će sutrašnji dan bit čak 38 minuta dulji nego prvoga dana zime. I to nije sve. Za tjedan dana dan će biti dulji za još 18 minuta, a za dva tjedna, pred maškare, za još 35 minuta dulji od sutrašnjega. Meteorolozi nam najavljuju snijeg, ali ako ga i bude neće (kažu oni) potrajati.

 

 Tradicija

Maškare od 7. do 16. veljače 2010.

Metković, 25.1.2010. - Od Metkovskog pokladnog društva dobili smo podatke o održavanju ovogodišnjih pokladnih svečanosti u gradu.

 Obavijest

Traži se crni labrador

Metković, 25.1.2010. - Crni labrador star 3 i po godine odšetao iz svoga dvorišta. Pas ima sjajnu crnu dlaku, umiljat je, pitom i odaziva se na zvižduk. Ako ste ga zamijetili nazovite njegove vlasnike na (020) 681-382.

 

 Prijedlog

Poslije ručka u prirodu

Metković, 25.1.2010. - Prošli vikend idealan je bio izlet negdje u prirodu. Čak i oni koji nemaju previše kondicije mogli su se uputiti stazom što iz Pavlovače (nemojte sad reći da ne znate gdje je to) vodi podno Gubavih kuća na sedlo između Gledavca i Šibovnice.

 Šport

Boćari ponovno u I. ligi

Metković, 25.1.2010. - Povratak u prvu ligu metkovski boćari obilježili su porazom. U 1. kolu Prve hrvatske boćarske lige na domaćem terenu poraženi su od boćara BK Zrinjevac iz Zagreba rezultatom 7:19.

 Domovinski rat

Veterani na Maslenici

Metković, 25.1.2010. - Veterani 4. brigade podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju 23. siječnja organizirano su posjetili poprište akcije Maslenica kako bi obilježili 17.obljetnicu spajanja hrvatskoga juga s ostatkom zemlje.

 Rad udruga

Izviđači na Glavama

Metković, 25.1.2010. - Članovi Udruge izviđača Neretvanski gusari u subotu su boravili na cjelodnevnom izletu na predjelu zvanom Glave. Boraveći u prirodi kroz različite aktivnosti savladavali su izviđački program.

 Maraton lađa

Mario Sršen direktor Maratona lađa

Metković, 25.1.2010. - Na nedavno održanoj Skupštini Udruge lađara Neretve 18 predstavnika pojedinih temeljnih lađarskih udruga, koliko ih je sudjelovalo u radu Skupštine za novoga direktora Maratona lađa izabran je prof. Mario Sršen.

 Tisak

Stigao novi Metkovski vjesnik

Metković, 22.1.2010. - Mada smo najavili da će Metkovski vjesnik br. 25 izaći 15. siječnja to se nije dogodilo jer nam se dogodila poplava koju smo pratili na internetskim stranicama grada. Danas je 25. broj stigao u Metković i razdijeljen je u vrlo kratkom vremenu. Oni koji ga nisu uspjeli dobiti ili nisu u gradu to mogu učiniti ovdje. Sljedeći broj izlazi usred maškara 12. veljače.

 

 Narona

Vespazijanov kip ponovno u Vidu

Metković, 21.1.2010. - Prije nekoliko dana u Arheološki muzej Narona vraćen je kip cara Vespazijana. Dopremljen je iz Splita u koji je stigao iz Rima gdje je posljednjih deset mjeseci bio na posudbi kao dio postave svjetske izložbe organizirane u povodu 2000 godina rođenja cara Vespazijana.

 Fotografija

Poplava 1950.

Metković, 18.1.2010. - Sve do šezdesetih godina prošloga stoljeća poplave u Metkoviću su bile gotovo redovite. Ovih dana pričalo se o velikoj poplavi iz 1959., a nedavno smo dobili fotografiju poplave snimljenu 13. prosinca 1950. Snimljena je kraj staroga mosta pa smo danas s približno istoga mjesta napravili novu fotografiju i sve to uvrstili na stranicu naših usporednih fotografija. Skroz lijevo djelomično se vidi stari javni WC na rivi.

 

 Šport

Košarkaši nastavili natjecanje

Metković, 18.1.2010. - Utakmicama na domaćem terenu metkovski košarkaši započeli su drugi dio natjecateljske sezone. Seniori su u 10. kolu savladali KK Amfora rezultatom 94:54. Za Metković su igrali: Marić 24, M. Vidović, Pekić 6, S. Vidović, Ilić 13, Herceg 10, Menalo 13, Gabrić 19, Koljbabić i Ramić 9.
    Mlađi kadeti i kadeti drugi dio sezone započeli su ogledom protiv KK Mislav. Mlađi kadeti ostvarili su pobjedu rezultatom 64:24, a kadeti su poraženi 39:43.

 

 Rad udruga

Edukacija za volontere

Metković, 18.1.2010. - U Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Katica Martinac i Melanija Rakić održale su seminar za volontere. Njih dvije polaznice su Edukacije za koordinatora volontera iz područja menadžmenta volontera koja se održava u Splitu, a koji provodi Volonterski centar udruge MI, održani seminar dio je praktične primjene stečenog znanja.

 Izložba

Otvoreni prostori

Metković, 17.1.2010. - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković u Galeriji GKS-a otvorena je izložba Otvoreni prostor suvremenog hrvatskog slikara i grafičara Ivice Šiška. Izloženo je petnaest slika većeg formata, rađenih u tehnici akrila na platnu koje su nastale u razdoblju od 2005. do 2009.

 Dobra vijest

Neretva na 176 cm

Metković, 16.1.2010. - Gotovo idiličan prizor na Neretvi danas ne smije nas zavarati. Rijeci se čak vraća i njezina poznata boja, no nitko nam ne garantira da se neće ponovit prizor s donje fotografije kada je vodostaj bio 210 viši od današnjega od 176 cm.

 Komentar

Stabilizira se stanje i na www.metkovic.hr

Metković, 16.1.2010. - Od 6. siječnja, kada smo objavili prvu vijest da bi moglo biti problema s vodostajem Neretve pa do danas, objavili smo šezdesetak vijesti, obavijesti i većih reportaža.

 Prirodne nepogode

Dezinficiraju se ulice

Metković, 16.1.2010. - Kako su nekad poplavljene ulice uglavnom suhe tvrtka 'Cian' iz Splita započela je poslove oko dezinfekcije javnih površina. Zatekli smo ih kod crkve Sv. Nikole, a kako je s njima bio i dr. Miljenko Ljubić zapitali smo ga čime građani mogu dezinficirati svoje poplavljene domove. Rekao nam je da se u ljekarnama može nabaviti više sredstava toga tipa kao što su Izosan-G i slični.

 

 Prirodne nepogode

Sve ulice prohodne

Metković, 16.1.2010. - Iako na nekim mjestima u Ulici neretvanskih gusara na kolniku ima još vode do svih se kuća može doći osobnim automobilom. Mi smo se uputili cestom prema Vidu na kojoj jaka pumpa još uvijek prepumpava vodu s desne strane ceste na lijevu. Vodostaj je vidno opao pa smo produžili dalje i skrenuli na Glibušu.

 Obljetnice

Osamnaest godina poslije

Metković, 15.1.2010. - Danas je 15. siječnja 2010. Prije 18 godina sve zemlje tadašnje Europske zajednice priznale su Hrvatsku kao samostalnu i suverenu državu. Oni koji se sjećaju strepnje tih dana neka je prepričaju onima koji se još nisu bili rodili ili su bili premaleni da bi je se sjećali.

 

 Gradske vijesti

Nove pristupne rampe

Metković, 15.1.2010. - Evo, napokon, jedne vijesti koja nije vezana za poplavu. Danas smo na pješačkim prijelazu kod Doma zdravlja Metković zatekli radnike kako uređuju pristupnu rampu za osobe u invalidskim kolicima.

 Prirodne nepogode

Od sutra vjerojatno sve ulice prohodne

Metković, 15.1.2010. - Još sve ulice u Metkoviću nisu prohodne. Osobnim automobilom još uvijek se ne može jednim dijelom Ulice neretvanskih gusara kao ni u Zagrebačku od strane Jerkovca.

 Prirodne nepogode

Pumpe i lateralni kanal spasili lijevu stranu

Metković, 15.1.2010. - Vjerojatno malo stanovnika lijeve obale Metkovića zna zašto su njihove kuće ostale na suhome (osim u dijelovima novih naselja u kojima su ljudi zatrpali kanale).

 Komentar

Nitko nije kriv

Metković, 14.1.2010. - „Kao saborski zastupnik sam se trudio pomoći u realizaciji različitih vodoprivrednih projekata u dolini Neretve, od kojih su mnogi i realizirani“ – rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić navodeći područja Kule (valjda Norinske, op. ur.), Krvavca, Opuzena, Slivna, Komina, Rogotina te Ploča.

 Prirodne nepogode

Kako su Kalebi obranili kuću

Metković, 14.1.2010. - Desetoga rujna prošle godine, ni ne sluteći što će nas zateći, objavili smo vezu prema stranici na kojoj je prikazana borba američkih građana s ledenim vodama Crvene rijeke. Tu vezu obnovili smo nedavno kada je postalo jasno da nas očekuje velika poplava.

 Prirodne nepogode

Trupe još u uporabi

Metković, 14.1.2010. - Bogu hvala interes za posjetu našim stranicama opada i nadamo se da ćemo se što prije ustaliti na onih 2000 ili nešto više dnevno, koliko smo imali prije poplave.

 Prirodne nepogode

Može se do Vida i Pruda

Metković, 14.1.2010. - Danas je razina vode kod Rasadnika Prud na cesti prema Vidu opala na dvadesetak centimetara pa njome mogu prolaziti i osobni automobili. Otišli smo do Vida i zatekli prve vjesnike proljeća.

 

 Komentar

Metkovci nisu napali Bandića

Metković, 13.1.2010. - Senzacionalističko novinarstvo koje je pratilo Bandićev posjet Metkoviću (jer gdje god se on kreće medijima su zanimljivi samo ekscesni slučajevi) danas je krupnim naslovima i zvučnim najavama objavilo kako su Metkovci napali Bandića prilikom njegova današnjeg boravka u Metkoviću.

 Obavijest

I vrtić tek od ponedjeljka

Metković, 13.1.2010. - Danas smo od Frane Vištice dobili obavijest da se sutrašnji planirani početak rada Središnjeg vrtića odgađa za ponedjeljak. Razlog je u poplavi oštećen sustav centralnoga grijanja.

 

 Humanost

Milan Bandić posjetio Metković

Metković, 13.1.2010. - Nakon što je obišao poplavljenu Liku, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je obišao i poplavljeno područje grada Metkovića. Tom prilikom dopremio je i humanitarnu pomoć kako bi barem malo ublažio patnje Metkovaca. O svom dolasku u Metković zagrebački gradonačelnik je rekao:

 Obavijest

Iz Stožera zaštite i spašavanja

Metković, 13.1.2010. - Iz Stožera zaštite i spašavanja stiglo nam je nekoliko obavijesti koje ovdje prenosimo.

 Prirodne nepogode

Puno bolje, ali daleko od dobra

Metković, 13.1.2010. - Stanje na poplavljenom području bitno je bolje nego jučer, ali se voda još nije povukla sa svih mjesta pa se u neke dijelove još ne može osobnim automobilom.

 Zdravlje

Sanacija poplavljenih površina

Metković, 13.1.2010. - Od dr. Miljenka Ljubića iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dobili smo originalni dokument o mjerama koje treba poduzeti nakon povlačenja poplavnih voda. Možete ga preuzeti ovdje

 

 Prirodne nepogode

Neretva 245

Metković, 13.1.2010. - Na maloj rivi jutro su ponovno parkirani automobili što znači da se Neretva spustila gotovo metar i pol. To će još brže utjecati na opadanje vode na poplavljenim područjima, o čemu nam stalno stižu vijesti s terena kamo upravo krećemo.

 

 Obavijest

Obrazac za prijavu štete

Metković, 13.1.2010. - Da bismo pomogli svima onima koji trebaju prijaviti štetu od poplave na naš server postavili smo obrazac za prijavu štete od elementarne nepogode. Možete ga skinuti ovdje. Spremite ga na računalo, ispunite, otisnite i odnesite u Upravni odjel za gospodarstvo Grada Metkovića, Stjepana Radića 1, 1. kat.
    Važno je kod opisa štete što točnije navesti površinu ili količinu oštećene imovine. Popunite samo one podatke ispod naziva obrasca PRIJAVA ŠTETE OD ELEMENTARNE NEPOGODE.

 

 Obavijest

Sutra autobus do Vida i Pruda

Metković, 12.1.2010. - Sutra, 13. siječnja počinje voziti autobus na relaciji Metković-Prud-Metković
Polasci iz Metkovića: 6,00 10,00 13,00 15,30
Polasci iz Pruda: 6,30 10,30 13,30 16,00

 

 Zdravlje

Opasnost od zaraze

Metković, 12.1.2010. - Iz zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dobili smo Mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti nakon poplava u dolini Neretve iz kojih ovdje donosimo najznačajnije dijelove, a sutra ujutro ćemo dokument objaviti u cijelosti.

 Dobra vijest

Neretva i dalje opada

Metković, 12.1.2010. - U 19 sati vodostaj Neretve bio je ispod 290 cm.

 

 Prirodne nepogode

Voda se povlači, a štete pokazuju

Metković, 12.1.2010. - Danas oko podne, kada je razina vode na poplavljenom području pala za nešto više od 25 cm mogli smo u običnim čizmama ući u neke od poplavljenih kuća.

 Prirodne nepogode

Gjurašić: Šteta će ljudima biti nadoknađena

Metković, 12.1.2010. - Nešto prije podne u uredu gradonačelnika Stipe Gabrića održan je i drugi sastanak vezan za poplavu u Metkoviću i drugim dijelovima doline Neretve.

 Obavijest

Obrasci za prijavu štete od poplave

Metković, 12.1.2010. - Kako je jučer proglašena elementarna nepogoda za grad Metković građanima će se jednim dijelom isplatiti novčana pomoć pa štetu treba prijaviti.

 Prirodne nepogode

Stigla humanitarna pomoć i isušivači

Metković, 12.1.2010. - Danas smo nakratko otišli do Crvenoga križa grada Metkovića otkud smo dobili informaciju da je u Metković stigla humanitarna pomoć i oprema.

 Prirodne nepogode

Sastanak Stožera zaštite i spašavanja

Metković, 12.1.2010. - Jutros je održan sastanak Stožera zaštite i spašavanja grada Metkovića na kojem su sudjelovale sve službe uključene u zaštitu i spašavanje na poplavom ugroženom području.

 Obavijest

Vrtić u četvrtak započinje s radom

Metković, 12.1.2010. - Od ravnatelja Dječjeg centra Metković dobili smo obavijest da Središnji vrtić započinje radom u četvrtak, s tim da roditelji iz drugih vrtića također mogu tamo dovesti svoju djecu. DV Radost na desnoj strani neće raditi do daljnjega.

 

 Obavijest

Nastave nema do daljnjega

Metković, 12.1.2010. - Na današnjem sastanku u Stožeru zaštite i spašavanja (o čemu ćemo kasnije donijeti širu vijest) raspravljalo se o početku nastave u metkovskim osnovnim i srednjim školama.

 Dobra vijest

Glasnik pomirenja s prirodom

Metković, 12.1.2010. - U biblijskoj priči o potopu donositelj dobre vijesti bio je golub koji se na Noinu arku vratio s maslinovom grančicom. U našem slučaju to je mala žuto-crna sjenica koja je za odmorište izabrala kolonu što je izronila iz vode na maloj rivi. Jesu li ju privukle boje kolone ne znamo, ali znamo da je Neretva danas u podne pala ispod 310 cm.

 

 Internet

Neslavan rekord

Metković, 11.1.2010. - Koliko smo bili čitani i gledani ovih dana svjedoči statistika koja se stalno vodi na našem serveru koji je jučer zabilježio 10.162 različita posjetitelja, a u posljednja tri dana bilo ih je preko 20.000.

 Prirodne nepogode

Problemi i na lijevoj strani grada

Metković, 11.1.2010. - Sva pozornost ovih dana bila je usmjerena na desnu stranu Metkovića gdje gotovo da nije bilo ugrožene kuće. No velikih problema bilo je i na lijevoj stani koja je branjena od poplava.

 Prirodne nepogode

DUZS poslala opremu za stradale

Metković, 11.1.2010. - Nakon procijene stanja na poplavljenom području, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) poslala je pomoć u opremi za stradale.

 Prirodne nepogode

Poplava iz čamca

Metković, 11.1.2010. - Dok ovo pišemo (18 sati) razina vode na poplavljenoj desnoj strani grada spustila se za više od 8 cm. Kako je danas bilo na desnoj strani Metkovića?

 Prirodne nepogode

Proglašena elementarna nepogoda

Metković, 11.1.2010. - Kao što se i očekivalo, nakon sinoćnjeg sastanka održanog u Metkoviću, proglašena je elementarna nepogoda za područje Grada Metkovića.

 Prirodne nepogode

Neretva u Metkoviću ispod 350

Metković, 11.1.2010. - U odnosu na sinoć jutros je stanje na Neretvi puno povoljnije. Oko 10 sati vodostaj je pao ispod 350 cm što se osjetilo i središtu grada pa glavna prometnica više nije pod vodom.

 Izbori

U Metkoviću pobijedio Bandić

Metković, 11.1.2010. - Politika je ovih dana u Metkoviću bila u drugome planu, ali je na izbore, ipak, izašlo 44,70%
naših građana. Od njih 6467 svoj glas Banduću ih je dalo 3716 (57,46%), a Josipoviću 2601 (40,22%). Pogledajte neslužbene rezultate Metkovića po biračkim mjestima.

 

 Prirodne nepogode

Izgleda da je prošlo najgore

Metković, 10.1.2010. - Večeras oko 22 sata vodomjer je pokazivao desetak cm niži vodostaj nego danas popodne, a iz Kule Norinske stigla nam je ohrabrujuća vijest da Norin velikom brzinom utječe u Neretvu. Iz Gabela Polja također stižu informacije o laganom povlačenju vode.

 

 Prirodne nepogode

Sutra proglašenje elementarne nepogode?

Metković, 10.1.2010. - Večeras je u Metkoviću održan sastanak kojem su uz gradonačelnika Stipu Gabrića i članove Stožera obrane i spašavanja Grada Metkovića bili nazočni i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, predstavnici Hrvatskih voda te Državne službe za zaštitu i spašavanje.

 Prirodne nepogode

Neretva malo opala

Metković, 10.1.2010. - Mada se to neće odmah odraziti na stanje na poplavljenim područjima dobra vijest je da je vodostaj Neretve opao za tri-četiri centimetra. Daj Bože da se radi o trendu.
Unatoč ovoj dobroj vijesti, prema informacijama iz Hrvatskih voda, na desnoj strani grada i dalje je moguć porast razine vode.

 

 Internet

Pomaže F5

Metković, 10.1.2010. - Kako ove stranice posljednjih dana bilježe enorman posjet može se dogoditi da vam se njihov sadržaj u nekom trenutku ne učita. Pomaže tipka F5.

 

 Komentar

Dragi Metkovci budite sretni što je tako

Metković, 10.1.2010. - Ono što nije proglašeno nije se ni dogodilo. Tako se Metkoviću uopće nije dogodila elementarna nepogoda pa svi skupa možemo biti sretni i zadovoljni.

 Dobra vijest

Neretva u Mostaru opala

Metković, 10.1.2010. - Dobili smo neslužbenu informaciju da se vodostaj Neretve u Mostaru spustio za 60 cm. Kako na vodostaj u Metkoviću utječu i vode pritoka nizvodno od Mostara nadajmo se će u Metkoviću vodostaj uskoro pasti barem za desetak centimetara.

 

 Izbori

Izbori u čizmama

Metković, 10.1.2010. - Izgleda da je u drugom krugu predsjedničkih izbora na svim biračkim mjestima u Metkoviću odziv birača manji. Naročito se to odnosi na birališta na desnoj strani grada.

 Prirodne nepogode

Još ništa od najavljenog opadanja vodostaja

Metković, 10.1.2010. - Neretva se ustalila na nekih 385 cm, ali poplavne vode na desnoj strani i dalje rastu. Danas je po gradu primjetno više ljudi i strojeva te se velike količine vreća s pijeskom dostavlja na poplavljeno područje.

 Obavijest

Do daljnjega odgođena nastava

Metković, 10.1.2010. - Ravnatelj Srednje škole Metković Mario Obradović javio nam je da su ravnatelji metkovskih osnovnih i srednjih škola zajednički dogovorili da nastava neće početi do daljnjega, a kad se za to steknu uvjeti učenici i roditelji bit će blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informiranja.
   Od ravnatelja Dječjeg centra Metković Frane Vištice doznali smo da će u Središnjem vrtiću sutra biti organizirano dežurstvo pa roditelji iz svih vrtića u gradu djecu mogu dovesti tamo.

 

 Prirodne nepogode

Neretva preko 380 cm

Metković, 10.1.2010. - Besana noć stanovnicima desen strane Metkovića nije donijela ništa dobro. Voda je i dalje rasla pa su sada ugroženi i oni koji su mislili da im je kuća dovoljno podignuta od tla.

 Prirodne nepogode

I dalje kritično

Metković, 10.1.2010. - Sinoć oko 23 sata vodostaj Neretve opasno se približio granici od 380 cm kada se proglašava elementarna nepogoda.

 Prirodne nepogode

Trupom kroz Metković

Metković, 9.1.2010. - Večeras smo se ponovno uputili na desnu stranu Metkovića i već pred raskrižjem Puta Narone, Zagrebačke i Ulice neretvanskih Gusara bilo nam je jasno da autom nećemo moći dalje. Trebalo je parkirati uz kraj i nastaviti u čizmama.

 Prirodne nepogode

Neretva na +358

Metković, 9.1.2010. - Vodomjer na velikoj rivi u Metkoviću najposjećenije je mjesto ovih dana. Samo dva centimetra nedostajala su danas oko 17 sati do vodostaja kada se proglašavaju izvanredne mjere obrane od poplava. No ti centimetri puno ne znače stanovnicima desne strane grada kojima je voda od sinoć porasla za petnaestak centimetara.

 Nevrijeme

Stablo zaprijetilo prometu i pješacima

Metković, 9.1.2010. - Sinoć je u parku stare bolnice jako jugo djelomice iz korijena izvalilo veliki bor koji se nadvio nad Ulicu  Ivana Gundulića i zaprijetio vozačima i pješacima koji na tome frekventnom mjestu prelaze na gradsku tržnicu.

 Prirodne nepogode

Teška noć na desnoj obali

Metković, 9.1.2010. - Sinoć smo terenskim automobilom metkovskih vatrogasaca obišli ugrožene predjele na desnoj obali Neretve u Metkoviću. Situacija je dosta gora u odnosu na onu koju smo vidjeli jučer tijekom jutra,  a najteže je u Zagrebačkoj ulici koja je i najgušće naseljena.

 Obavijest

Vodu iz Pruda treba prokuhavati

Metković, 8.1.2010. - Centar 112 prenio je informaciju koju je dobio od dr. Miljenka Ljubića, voditelja Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.
  Voda s izvorišta Prud bakteriološki je ispravna, ali je zamućena pa ju je potrebno prije uporabe prokuhati. Voda s crpilišta u Doljanima za sada je ispravna za piće.

 

 Prirodne nepogode

Jablaničko jezero opada 3 cm/sat

Metković, 8.1.2010. - Neretva je i dalje dvadesetak cm ispod granice kada se proglašavaju izvanredne mjere obrane od poplave. Dobra vijest je da razina Jablaničkog jezera opada 3 cm na sat.

 Prirodne nepogode

Vid odsječen od Metkovića

Metković, 8.1.2010. - Danas oko 13 sati pokušali smo smjerom opisanim u prošloj vijesti osobnim automobilom stići do Vida, no nismo mogli ni do igrališta za male sportove na Glibuši. Ipak, automobili s povišenim kabinama vjerojatno mogu proći tim putom.

 Prirodne nepogode

Najkritičnije u Ulici neretvanskih gusara

Metković, 8.1.2010. - Mada je danas vodostaj Neretve 5 cm niži nego sinoć na desnoj strani Metkovića situacija je gora nego jučer. Rezultat je to povratnih voda iz rijeke Norin koje se ne mogu ulijevati u Neretvu.

 Prirodne nepogode

Neretva na 345 cm

Metković, 7.1.2010. - Nakon što je tijekom dana vodostaj Neretve pao na 335 cm večeras je porastao za 10 cm i na tome se zaustavio. Govorimo o vremenu nešto prije 23 sata.

 Prirodne nepogode

Vodostaj Neretve stagnira na 340 cm

Metković, 7.1.2010. - Od sinoć mnogi građani Metkovića prate vodostaj Neretve koji se danas oko podne zaustavio na 340 cm, što znači da je samo 20 cm niži od onoga kada nastupaju izvanredne mjere zaštite od poplave.

 Vrijeme

Neretva raste 5 cm na sat

Metković, 6.1.2010. - Večeras se Neretva izlila na malu rivu i nastavila s rastom.

 Vrijeme

I dalje kiša

Metković, 6.1.2010. - Sudeći prema prognozama sljedećih sedam dana i dalje će biti oblačno s kišom koja bi mogla biti izrazita u petak i subotu. Sve to moglo bi utjecati vodostaj Neretve i Norina te stvoriti probleme građanima na desnoj obali, ali i u novim naseljima na lijevoj obali.

 

 Vrijeme

Nakratko zasniježilo

Metković, 4.1.2010. - Ovih nekoliko bijelih točkica pahulje su koje su se večeras pojavile nad Metkovićem. Ipak, od snijega neće biti ništa jer temperatura raste pa nas ponovno očekuje kiša.

 

 Izbori

Ivo Josipović u Metkoviću

Metković, 4.1.2010. - U sklopu predizborne kampanje za drugi krug predsjedničkih izbora, koji će se održati 10. siječnja, u Metkoviću je danas boravio predsjednički kandidat Ivo Josipović koji se okupljenima u Hotelu Narona obratio riječima:

 Vrijeme

Neretva visoka, ali sigurna

Metković, 2.1.2010. - Posljednjih dana vodostaj Neretve u Metkoviću oscilira oko 250 cm pa se razina rijeke jutros gotovo poravnala s malom rivom. Ovako stabilan vodostaj očito je rezultat kontroliranog ispuštanja viška vode iz akumulacija u sustavima Neretve i Trebišnjice.

 Čestitka

Stigla 2010.

Metković, 1.1.2010. - U odnosu na Sidney novogodišnji vatromet u Metkoviću bio je nešto skromniji, ali dogodine kada izađemo iz recesije... Sretna Vam 2010!

 

Vijesti iz 1. 2010.
ukupno 91

Sportska nedjelja

Preko osamsto posjetitelja u AM 'Narona'

Noć s muzeja

Noć muzeja u Vidu

Još uvijek traje snježni ugođaj

Radio Solarevina

Djeca Metkovića za djecu Haitija i Afrike

Započelo natjecanje LiDraNo

Metković pod snijegom

Snijeg ne prestaje

Snijeg u Metkoviću

Ne možemo, a ne pohvaliti se

Možda bude snijega, ali dani dulje.

Maškare od 7. do 16. veljače 2010.

Traži se crni labrador

Poslije ručka u prirodu

Boćari ponovno u I. ligi

Veterani na Maslenici

Izviđači na Glavama

Mario Sršen direktor Maratona lađa

Stigao novi Metkovski vjesnik

Vespazijanov kip ponovno u Vidu

Poplava 1950.

Košarkaši nastavili natjecanje

Edukacija za volontere

Otvoreni prostori

Neretva na 176 cm

Stabilizira se stanje i na www.metkovic.hr

Dezinficiraju se ulice

Sve ulice prohodne

Osamnaest godina poslije

Nove pristupne rampe

Od sutra vjerojatno sve ulice prohodne

Pumpe i lateralni kanal spasili lijevu stranu

Nitko nije kriv

Kako su Kalebi obranili kuću

Trupe još u uporabi

Može se do Vida i Pruda

Metkovci nisu napali Bandića

I vrtić tek od ponedjeljka

Milan Bandić posjetio Metković

Iz Stožera zaštite i spašavanja

Puno bolje, ali daleko od dobra

Sanacija poplavljenih površina

Neretva 245

Obrazac za prijavu štete

Sutra autobus do Vida i Pruda

Opasnost od zaraze

Neretva i dalje opada

Voda se povlači, a štete pokazuju

Gjurašić: Šteta će ljudima biti nadoknađena

Obrasci za prijavu štete od poplave

Stigla humanitarna pomoć i isušivači

Sastanak Stožera zaštite i spašavanja

Vrtić u četvrtak započinje s radom

Nastave nema do daljnjega

Glasnik pomirenja s prirodom

Neslavan rekord

Problemi i na lijevoj strani grada

DUZS poslala opremu za stradale

Poplava iz čamca

Proglašena elementarna nepogoda

Neretva u Metkoviću ispod 350

U Metkoviću pobijedio Bandić

Izgleda da je prošlo najgore

Sutra proglašenje elementarne nepogode?

Neretva malo opala

Pomaže F5

Dragi Metkovci budite sretni što je tako

Neretva u Mostaru opala

Izbori u čizmama

Još ništa od najavljenog opadanja vodostaja

Do daljnjega odgođena nastava

Neretva preko 380 cm

I dalje kritično

Trupom kroz Metković

Neretva na +358

Stablo zaprijetilo prometu i pješacima

Teška noć na desnoj obali

Vodu iz Pruda treba prokuhavati

Jablaničko jezero opada 3 cm/sat

Vid odsječen od Metkovića

Najkritičnije u Ulici neretvanskih gusara

Neretva na 345 cm

Vodostaj Neretve stagnira na 340 cm

Neretva raste 5 cm na sat

I dalje kiša

Nakratko zasniježilo

Ivo Josipović u Metkoviću

Neretva visoka, ali sigurna

Stigla 2010.

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01